- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
válasz
cassius.clay #28698 üzenetére
Amúgy milyen OS?
-
cassius.clay
senior tag
válasz
Shadowfax #28697 üzenetére
Ez eddig 2. A kártya olvasóra én is gyanakodtam, mert nem ez az elsó Thinkpadem, és általába ez szokott gond lenni, de hiába akaorm feldobni a megfelelő drivert, nem telepíti... majd mindjárt megpróbálom a vista 64 bites drivert, hátha azt megeszi... de mi lehet a 3 ismeretlen eszköz?
-
Shadowfax
addikt
válasz
cassius.clay #28696 üzenetére
Szerintem ezek hiányoznak: Ricoh Multi Card Reader Driver és Atmel TPM (Trusted Platform Module).
-
ro_bert17
őstag
Menteni kellett volna? Ezt a mappát kell úgy speciálisan törölni, egy live cd-ről partíció törléssel kell eltávolítani? Nagyon szépen köszönöm a segítséged!
De félre a répával. Már régebben is láttam, hogy a drivereket/frissítéseket/infókat kicsomagolva hagyja ott ezeket a mappákat. De van valami oka, hogy ott hagyja? Vagy ez is a nem törlöm le magam után a lomot fícsör fejlesztés része? -
^Clown
addikt
válasz
cassius.clay #28692 üzenetére
Feltetted a nem olyan régen belinkelt Thinkvatage Toolbox-ot? Azt külön fel kell telepíteni.
-
cassius.clay
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Adott egy Thinkpad T61. Type: 6457
Feltettem minden drivert, de a Thinkvantage gomb nem akar működni. Illetve fizikailag müködik, de ha megnyomom, nem történi semmi, pedig be kéne hogy hozza a Thinkvantage szoftvert.
Másik: eszközkezelöben 3 ismeretlen eszköz maradt
2db alapvetö rendszereszköz és 1db Mini Card nevü cucc. Erre megoldás? (automatikus keresés kilöve, amit a Lenovop feldobott mindent feltelepitettem) -
^Clown
addikt
válasz
zonaporkolt #28678 üzenetére
Igen, átkapcsolható: [link]
(#28679) kaller1: esetleg a 64bites verzió nincs meg?
-
zonaporkolt
tag
Sziasztok!
T500-as Thinkpad-ben 256MB ATI Radeon HD3650 kartya van. Ez vajon atkapcsolhato integralt videora (a tulaj nem tudja megmondani es en sem talaltam egyertelmu infot arra, hogy minden dedikalt grafkartyas T500 atkapcsolhato)? 2056-Y39 a pontos tipusa. A serial number az milyen formatumu? Az elado (egyelore telefonon leptem vele kapcsolatba) nem talalja.
Legyszi mielobbi valaszt, ha lehet! ;-) -
audi100td
nagyúr
Klasszikus Lenovo Toolbox telepítő nincs valakinek esetleg lementve? Most ez az idióta Solution Center van helyette, de közelébe nem ér az eredetinek.
szerk: Illetve lenne még egy kérdésem illetve pontosabban kérésem, tudna nekem valaki küldeni egy ilyen schreenshotot X61/X61s-ről (USB-Vezérlők)?
Vagy inteles T61 is jó lehet szerintem. Előre is köszönöm.
-
audi100td
nagyúr
válasz
sinus1 #28670 üzenetére
Szia,
igen, jó lesz bele, de aprón is szétnéznék, lehet épp hirdet valaki garanciális használtat.
Csere kb. 5 csavar ki- és becsavarása, manual le is írja a folymatot, képes ábrákkal.
Acronis true image nevű progit szoktam használni, azon belül is a klónozást, de létezik több ilyen szoftver is.
-
sinus1
csendes tag
Üdv!
Testvérem Thinkpad R51e gépe nagyon lelassult. Szoftveresen rendesen tartotta karban (tűzfal, vírusírtó, defrag, nincs warez), viszont nagyon lelassult. Mivel a hdd hibákat is jelez, gondolom azzal van a baj. A kérdésem az lenne, hogy ez a vinyó jó lesz-e bele, illetve mennyire nehéz cserélni otthon. Az géphez adott xp-t hogy tudom átvinni?
Köszönöm!sinus1
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
valaki nem tud esetleg X61-hez magyar billzetet?
szerk: basszus, az előzöt nem ide akartam, sorry, töröltetem a modikkal
-
SzalaiG
addikt
válasz
Psychonaut #28666 üzenetére
Csörgött a teló és mire végigolvastam már nem lehetett javítani.
-
SzalaiG
addikt
válasz
Psychonaut #28658 üzenetére
Hol? Van még?
-
bajuszati
tag
válasz
Psychonaut #28663 üzenetére
thx
-
Psychonaut
veterán
válasz
bajuszati #28662 üzenetére
Nem titok, innen a Hardveraprorol van, de egyszeri hirdetes, mar csak egy T61 wide-ba (es ugyanilyen akksit hasznalo tipusokba) valo akksija van a hirdetonek - 9 cellas 15.000-ert.
-
bajuszati
tag
válasz
szia,
privátban elküldenéd hol vetted?
köszi
üdv
-
buvartacsko
addikt
válasz
Ez tényleg jó üzlet volt.
-
gari24
tag
Hali
Az utobbi 2 napban érzhetően hosszab lett a butolás ideje a T43-omnak.
Illetve ha filmezni akarok akkor már nem lehet melette párhuzamosan futattni a qtorrentet mert már a qtorrent egymagába 100%ig kihasználja a procit.
Mármegint mit sikerült elállítanom ? valaki valami tipp? -
Psychonaut
veterán
Sikerult venni T60-amba uj akksit a gyari doglott helyere, vadonat uj 6 cellas Panasonic (0 ciklussal), 10.000 volt. Szerintem megerte.
-
dbius
veterán
válasz
Chaser #28650 üzenetére
Elvileg a Smarter Battery is képes a töltési ciklusok számának megjelenítésére. Sajnos fizetős, de trialként ki lehet próbálni.
Illetve még korábbi notimnál használtam a Battery Bar Pro nevű szoftvert, de az nem tudja a töltési ciklusokat.
-
porcukor`
csendes tag
Sziasztok!
A sokadik T61-est nyúzom egy ideje és lassan a család többi tagjának is ilyen van..
Lassan fejlesztenék - az is lehet, hogy valamilyen X-es verzióra -, de mindenképpen felmerült bennem a kérdés, hogyha már annyian árulnak behozott notit itt a hardverapro-n és a neten több helyen is:
Tud valaki külföldi (elsősorban német vagy osztrák) forrást, ahol olcsóbban lehet ezekhez hozzájutni? Az is rendben lehet, ha egyszerre több darabot kell venni, ahogy elnézem, márkahűek leszünk még egy jó ideig.. -
fi:zi'k
nagyúr
Mennyire bonyolult egy kijelző csere? (R500-ban)
-
Tim82
félisten
Régen néztem már, de emlékeim szerint a Mobile Meter cycle count-ot is számol.
-
franc0
őstag
válasz
audi100td #28642 üzenetére
Elhasználódásra én százalékot számolok a Power Manager 2 sorából: Design Capacity és Full Charge capacity (a másodikba nem vagyok biztos hogy ez a neve, nincs előttem a gép)
A hétvégén amúgy megvettem OCB kollégától a 6 cellás X200 akkut. Igaz, hogy csak 3 ciklus volt benne, de 2009-es akku volt, ezért csak 87% jött ki a fenti metódussal.
Szerencsére a Power Manager beépített akku formázása ezt feltornászta 92% körülire. Mondjuk tartott vagy 7 óráig
Nagyon bírom ezeket a hozzáadott Lenovo progikat. -
SzalaiG
addikt
Melyik progival lehet az aksit ellenőrizni? Hányszor volt töltve és mennyi az elhasználódás?
-
KTibxx
aktív tag
sziasztok!
Barátom szemezget a Z61M-el.Mi a véleményetek róla?(mundjuk pl a T60-61-hez képest-én ezt preferálom)Inkább a "minőség" lehet érdekes.(mint ahogy az R sorozat felett áll a T,ilyesmi)
Nagyon köszönöm előre is a választ -
Chaser
legenda
válasz
Psychonaut #28633 üzenetére
Egyik gépemen se lehetett kiolvasni, másik gépben val megnézés félmegoldásnak elmegy ha annyira érdekel.
-
lapa
veterán
válasz
ro_bert17 #28634 üzenetére
naja. legközelebb veszel kicsit jóárazottabb acert, és a maradék pénzből megnyílik előtted a pamut konfekció-ruházat töltésmentes világa.
volt nekem is olyanom, hogy a rendszeres villámlás során jöttem rá mi az, ami inkább csak címkén "100% cotton". különösen a pulcsik bűnöznek, mert egyrészt előszeretettel higítják őket nájlonszatyorral, másrészt mivel kispórolták belőlük a cippzárt végighúzza az ember az egész testén. a pulóver az egyik legbénább ruhadarab.
-
ro_bert17
őstag
válasz
vicces #28631 üzenetére
Ez a kalickás sztori azért jobban tetszett. Ráadásul a burkolat alatti fém számomra magyarázat a kisülésekre.
"otthon javaslom a fűtőtestek tapicskolását fórumozás elött" Nem szívesen vennék fel már még egy hóbortot, mert már így is dzseknikolzonos mániásnak érzem magam, amióta a tél eleje óta gyakran sülök ki a akár a céges fémfogason is, és előtte mindig mindent módszeresen végig ütögélek. Ráadásul a nőm is egyre furábban néz rám, mert eleve állandóan simogatom a notit, hogy ne legyen poros, koszos, stb. (elvileg ezért vettem ilyen strapás készülek, mert még vagy 5 évig nem szeretnék erre költeni)
-
Psychonaut
veterán
T60-nal valahogy lehetseges SPD-t kiolvasni?
AIDA64 nem nyert, CPU-Z sem - thinkpads.com-on nemi utanaolvasas utan arra jutottam, hogy a Lenovo Thinkpadeken (tehat T6x szeriatol) le van tiltva ez az opcio a gyarto altal, de sajnos megoldast nem talaltam, hogy hogyan lehetne kikerulni - esetleg ti tudtok valamit?Nem letfontossagu persze, de erdekelne.
-
zlad
csendes tag
Szia!
De a gari kiterjesztés regisztrációja során kéri a vásárlás dátumát, ami jelen esetben problémás, mert ez a gép szerintem nem is került kereskedelmi forgalomba (céges ajándék volt, úgy "jutott" aztán hozzám), vagy írok valami gyártás utáni random dátumot, úgysem számít?
(z)
-
válasz
ro_bert17 #28629 üzenetére
én ebben nem lennék olyan biztos.
anno dolgoztam egy elektronikai gyárban, ahol betegesen figyelnünk kellett az elektromos feltöltődésre illetve az ez elleni védelemre. az volt a duma, hogy az eszközök ugyan nem mennek egyből tönkre, a gyártásban és a tesztelésben is kiválóan működnek, de később mindenképp várható meghibásodás az elektrosztatikus kisülések miatt. ezt állítólag bizonyította is valaki, az ebből keletkező károk megtérítését az előállító gyáregységnek kellett volna fedezni /pl autóvisszahívások a gyártásba, egyéb károk esetleg emberi balasesetek kártérítése../.
az iskolában a mosfetek tranyóknál tanultuk, hogy rendkívül érzékeny félvezetők, mert a nagy bemeneti ellenállásuk miatt kis töltésmennyiség is túlvezérelheti a bementüket.
na ha jól tudom a procik a gépeinkben tele vannak ilyen félvezetőkkel.van egy usb-s tv-tunerem. na az szokott kapni amikor a kamionommal kempingezek éppen.
konkrétan le is kapcsol a tuner amikor akkorát szikrázunk hogy még hallani is lehet.
a szivargyújtó test pontján szoktam levezetni, ha épp nem felejtem el a polieszter pokróc okozta elektron többletet.
otthon javaslom a fűtőtestek tapicskolását fórumozás elött -
ro_bert17
őstag
válasz
Gondwana #28627 üzenetére
Én hajlamos vagyok a parasztvakulásra. Anno az ezzel foglalkozó delta adás is teljesen elvarázsolt.
Komolyabbra fordítva a szót - ha jól értelmezem a mondanivalót - akkor a susogós mackóm által gerjesztett elektrosztatikus feltöltődés kisülése a notebook karosszériáján, kevés lesz arra, hogy kárt tegyen a gépben?
Az usb kivezetések halálozásával kapcsolatosan rémlik valami. -
lapa
veterán
válasz
Gondwana #28627 üzenetére
annyiban "nem" parasztvakítás, hogy ha jól sejtem azért a teljesítmény átmegy rajta (gondolom főként első saroktól alul középig, ahol a főd (vas állvány) áll.
gondolom emiatt kezd el kicsit füstölni a bal sarok, mint kis keresztmetszetű belépési pont.
de annyira nem vagyok spíler elektromosságban, lehet hogy nem pont ez történik.
-
Gondwana
addikt
válasz
ro_bert17 #28626 üzenetére
Először is a kísérlet ebben a formájában parasztvakítás - szép, meg látványos, de a lényeg nem a nagy szikrákban van. Egyébként meg pont az ilyen kisülésektől (na jó, kisebbektől) döglöttek meg a T4x-ek USB portjai a 855-ösben, tehát garantáltan ezen a T40-en is.
Palmrest belsejét képeken megnézheted pl. az e-bayen, kívül ugyan műanyag, de már IBM-ék is tudták, mi a Faraday-kalitka. Pont a nem elégséges védelem miatt kellett a 2504-es dokkolókat utólag módosítani, azért került utólag gumisapka két földelés-tüsökre, mert az ott történő kisülés reszetelte a kor T60-jait. -
ro_bert17
őstag
válasz
mitulabattyi #28617 üzenetére
Klassz kis videó, majd este végig nézem.
Egyébként van erre valami ésszerű magyarázat? Mit tudom én ebben a magnéziumn rollcage csodában van valami jól vezető ötvözet is, ami kalickaként üzemel ilyen esetben? -
NaNe80
csendes tag
válasz
mitulabattyi #28617 üzenetére
Egy nagyon fontos tényezőre felhívnám a figyelmet! Azzal kezdik a kísérletet, hogy kihúzzák a notit a hálózatból! Villámvédelem rulez!
-
zlad
csendes tag
Sziasztok
Akkor hát nincs senki, aki úgy vásárolt volna garanciakiterjesztést, hogy nem volt meg a gép garanciajegye?
(z)
-
MrSealRD
veterán
válasz
ro_bert17 #28615 üzenetére
A videó ellenére azért én óvatos lennék...
A T61 Service and Troubleshooting Guide-ban óvatosságra intenek, bár azt írják minimalizálták a annak a lehetőségét, hogy baja essen a gépnek.Egyébként más eszközök miatt is erre érdemes figyelni, mert azokat ettől még ki lehet nyirni...
Egy radiátor vagy csap érintése és kisülsz...persze ha olyan a hely és néhány mp alatt újra feltöltődsz akkor ez sem ér semmit... -
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Gondolom a naccerű műszálas ruháim segítségével, mostanság többször sültem ki a notebookom burkolatának valamelyik részén. Kérdésem, hogy lehet-e valami baja a gépnek?
Bocsi a tinis kérdésemért, de "nem találtam elektrosztatikus feltöltődések" topikot.
Maga a jelenség gondolom evidens, csak nem tudom, hogy ezekben a jószágokban van-e valamilyen aktív, vagy passzív védelem ilyen esetre? -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
audi100td #28608 üzenetére
Biztos ti tudjátok jobban.
Én csak abból indultam ki, hogy amikor S/N alapján csekkoltam a gépet akkor írta, hogy még mennyi van hátra és kérdezte, hogy akarok-e hosszabbítani?
Bár csak épp átfutottam, de ezek szerint nem kérdezte csak úgy tűnt nekem?Itt. (S/N és típus megadása után)
-
zlad
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Thinkpad T410-em, amit nem kereskedelmi forgalomból sikerült beszerezni, gondolom sokan vagytok így ezzel.
Próbált már valaki ilyen gépre garanciakiterjesztést vásárolni (usanotebook-on néztem egy 3-ról 4 évre verziót), elég borsos árú.. Épp ezért jó lenne tudni, szükség lesz-e garanciajegyre az aktiváláshoz? Barátnőm SL510-éhez pl. nem kellett, mondjuk ez a gép céges ajándék volt, aztán került hozzám, szóval igazából nem is került kereskedelmi forgalomba, így a regisztráció során fals vásárlási dátumot kell megadnom. Van ezzel valakinek tapasztalata? Belevágják szerintetek, vagy kidobott pénz lenne bepróbálkozni lenovo-éknál?
(z)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged