- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
CES-en egy raklap lett bemutatva igen sok olcsóbb.
Jelenleg ez a legolcsóbb 90$ környékén, de szerintem év végéig 50$-ig lekúszik AX belépő szintje.
Mi t irtam nem ad sebesség többletet a WiFi 6, így azért nem érdemes mindent cserélni. -
vicze
félisten
válasz
MCGaiwer #104893 üzenetére
A lényeget Tikakukac leírta.
Intel Anti-theft van(ez HW szintű), de ha nem volt aktiválva akkor mindegy.
A védelmek előre kell bekapcsolni nem utólag, bocs.
Nyilván van sok SW megoldás is erre.Amúgy Intel AT szolgáltatás 2015-ben lett megszüntetve és átvette az Absolute tőlük végleg. Mostmár Absolute modulként szerepel TP-kben is.
-
Tikakukac
titán
válasz
MCGaiwer #104893 üzenetére
Mivel feltetted a kérdést, ezért gyanítom, hogy egyik ilyen lopásra kitalált ellenszer sem volt bekapcsolva, jelszavazva stb. Ez egy tanulópénz lesz.
Közeli tapasztalatom van ilyenről. 4 szögből felvett tökéletes, FHD minőségű videókkal megtámogatott rendőrség nem tud sajnos előrébb jutni a 0-ról. De semmi gond, ezt valószínűleg te magad egy FB poszttal is gyorsabban kihozod, vagy mint esetünkben, ismert figuráról volt szó, 2 nap alatt megvolt. Az illető neve, címe, telszáma, facebook profilja és napi tevékenysége percre pontosan ha meg is van és leadod a kopszoknak, akkor sem nagyon jutsz előrébb, nekünk legalábbis fél éven át az előadót sem sikerült elérni napi 1-2 telefonhívásból.
Tanulság: keresd meg magad és intézd el a sztorit úgy, ahogy vérmérsékleted tartja. Sajnos ilyen dolgokra nincs kapacitás -
MCGaiwer
addikt
Sziasztok! Nem találtam ennél jobb topikot (másik Lenovo témában is kérdeztem)
Párom elhagyta / ellopták a 4. generációs X1 Carbon laptopját. Van bármi mód arra, hogy ezt valahogy megtaláljuk? Rendőrség milyen eséllyel találhatja meg akár a gépet, akár a tettest (a helyszínen nem volt kamera és szemtanút sem találtunk)? Ha esetleg valaki megpróbálja eladni és / vagy bekapcsolja megtalálható valahogy vagy nagy valószínűséggel bukta? Van ezekben bármi chip/software amivel bármi esély van a megtalálásra?
-
vicze
félisten
válasz
Giovanny #104891 üzenetére
Végig zongorázhatom T440-től T480-ig.
Amúgy AX201-es.Csak a nagyobb net miatt nem hiszem, hogy megéri a kiadást, kb. Steam letöltést kivéve semmi nem megy 500mbit fölé se. Legalább 400-at vinni fogja bármelyik újabb ThinkPad, de 500 felett kéne legyen.
Illetve az AX nem ad extra sebességet a TP-ket a 2x2 korlátozza.Szerk: Juteszembe T490-ben nem tudom.
-
-
HSM
félisten
Van működő megoldás, többféle is. Ha akárhány szálon korlátozni akarod, max mennyit mehessen a turbó, ez az opció pontosan azt csinálja, csak elő kell varázsolni: [link] .
A T460s-emen használom, mert 3,1Ghz-es maximummal lényegesen kedvezőbb az étvágya, mintha hagyom 3,4Ghz-re turbózni, a sebességnek meg annyira nem fáj, mint amennyit nyerek vele.Amúgy erősen ajánlom még az itt is ajánlott XTU alkalmazást is, ott pedig a turbo rövid/hosszú távú maximális Watt értékét és a rövid turbó idejét lehet érdemes állítgatni az igényeknek megfelelően, így részterhelésen magas turbón mehet, míg ha sok mag van terhelve, akkor annyira fogja leszabályozni a CPU-t, hogy beférjen a keretbe.
-
Giovanny
őstag
Üdv,szeretnék érdeklődni hogy lehet-e a jelenlegi T470s i7-6600U gépembe kicserélni a wi-fi adaptert egy (Wi-Fi 6 ) 802.11ax szabványra?
-
Kube
senior tag
Sziasztok
T480s 8250u processzornál szeretném valahogy korlátozni a gép maximális órajelét.
Erre valaki tud működő megoldást? Energiaprofiloknál próbáltam ezzel játszani, de nálam nem történt változás. Jó lenne ha nem "fűtene" 3.4GHz-en, hanem csak 3.0-án menne például. Teljesen nem tudom kikapcsolni a turbot mint T420 esetében (registry módosítással előhoztam egy rejtett kapcsolót az energiaprofiloknál), mert az 1.8GHz meg kevés lenne. Szóval finomabb konfigurálást szeretnék.Testvérem T420 notijában nagyon hangos már a venti, valaki esetleg nem rendelt mostanában valahonnan (akár szokásos eladótól kereskedelmi oldalakon), ami új volt és rendben be is tudta szerelni? Hallottam néhány embertől, hogy rendeltek ventiket, de sajnos nem passzoltak vagy valami gond volt velük, ezért gondoltam kérdezek itt egy kört.
-
-
fungi
aktív tag
válasz
szigabor #104857 üzenetére
x220-on eljátszottam ugyanezt, msata Ssd-re Win10, és már nem is látta a Sata meghajtót, /amit előtte a W7-el látott./Viszont a Hotkey miatt fel kellett rakni a 3,5-ös Net keretrendszert, és azóta látja. /Ha már fent van és mégse, akkor nem szóltam ,- nálam segített./
-
Dalion
tag
válasz
Surfym@n #104566 üzenetére
Mivel kalandvágyó típus vagyok és szeretek a saját hibáimból tanulni belevágtam a W530 CPU hűtő vs T530 projektbe. Igazából elég volt ez a komment plusz pár külföldi fórumról néhány utalás, hogy elinduljak, sokat bukni úgysem tudok a témában.
Szóval amerikából ma megjött a hőnáhított 'upgrade' cirka 70$ volt vámmal és szállítással együtt (ebből a hűtő 35$-t tett ki). Nagyon kóser példányt kaptam szó se róla, vadi újnak néz ki pedig használtként árulta a srác, a ventilátoron egy porszem sincs, így nagyon megörültem, hogy eljött a nagy nap, végre hidegre teszem az I7 3740QM-et egy életre, már ameddig nem veszek egy P51-et, mert az lesz a következő masinám ha elérhető áron hozzá lehet majd jutni.
A gépet xn-edszer szedtem szét, itt még nem volt baj, ámbár amikor eljutottam a palmrest nélküli pucér állapothoz elkezdtem gyanakodni, hogy ez nem fog összejönni. Főleg amikor rátettem az eredeti hűtőre az újat, hogy passzolnak egymáson:
A T530 hűtőjének heatpipejai sokkal jobban meg vannak hajlítva. Egy laza 1-1,5 cm-rel beljebb kellene rakni a W530 hűtőjét, hogy ráilljen a lyukakra. Ehhez útban van a gép töltő csatlakozásának belső része, továbbá az akkumulátor belső magnézium keretének a széle.Ezután már igazából tisztában voltam vele, hogy nem lesz jó, de mondom legalább egy újrapasztázásra jó lesz a mai hadművelet. Kivettem az eredeti hűtőt és biztos ami biztos alapon azért megpróbáltam beletömni hátha ki lehet ügyeskedni valahogy, de sajnos tök esélytelen:
Itt épp a VGA feletti lyukakra van beállítva, de egyrészt le sem fedi azt sem (kilóg oldalt), plusz a CPU-hoz vagy 1 cm kéne jobbra, hogy ráilljen.All in all újrapasztázás pipa, ugyanitt látszatra vadi új W530 hűtő eladó!
Ja és a W530 hűtése NEM kompatibilis a T530-al.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #104877 üzenetére
Hát nézd, ha valakinek fontos, olyan lapot/konfigot/laptopot vesz, amiben beállítható, vagy gyárilag is rendesen ba van állítva a limit. Ennyi a történet, nem kell kifogásokat sem keresni.
Az Intel amúgy arra hivatkozik, hogy az OEM partner tudja jobban, milyen piaci szegmensbe, milyen képességű körítés (hűtés, VRM) mellé szánja a CPU-t, így jobban meg tudja ítélni, mik az optimális működési paraméterek, meddig és mennyire turbózhat (lehet lefelé is állítani a limitet, throttling hőfokot). Nekem ez szimpatikus hozzáállás, tudsz takarékosabb, vagy éppen kevésbé takarékos modellt is választani ugyanabból a CPU-ból, sőt, mint ahogy én is szoktam a T460s-en, a felhasználó felül is bírálhat bizonyos paramétereket, én pl. a PL1-et és PL2-t is kicsit alacsonyabbra szoktam venni.
(#104879) vicze1: Ugye it az a probléma, hogy nem az Intel hazudik, hanem a tesztkörnyezet nincs beállítva az adott processzor specifikációjára. A 9900K akkor eszik ennyit, ha nincs beállítva neki a limit.
Ugyanez a saját i7-6600U-m. 15W a limitje, és ha hagyom, hogy a Lenovo féle 25W-on menjen, ami a gyári értéke a T460s-nek, akkor bizony rendesen belekóstol a 25W-ba (amíg pár másodperc múlva el nem éri a 75 fokos throttling hőfokot, lol), hiszen nem él a limit, aminek élnie kellene, és az lenne a feladata, hogy 15W-ot egyen csak a CPU. Ellenben ha a gyári XTU alkalmazással beállítom, hogy legyen kedves a 15W-ot nem átlépni, azonnal moderálja magát, és az órajelét, hogy beférjen a keretbe. És ezt meg is mértem, nem kamuzik, rendesen, nagyjából az elvárható mértékben esik a CPU étvágya a beállítás hatására, ami a hűtés zajszintjén is azonnal jótákony hatásként jelentkezik.
-
vicze
félisten
Nem igazán értem, hogy hogyan mondanak ellen az állításomnak a linkjeid?
GamerNexus leírja, hogy számolják ki, ennyi. Igen? Anand cikk pedig elmagyarázza miért megy az Intel CPU akár dupla vagy tripla fogyasztásra esetileg.
Nézzünk méréseket.Elnézést módosítom az állításom, arra hogy az AMD többször van közelebb valóshoz.
És kisebbet hazudik be."power consumption under the maximum theoretical load"
Tehát ha a 15W TDP-vel rendelkező CPU-d 25W-t fogyaszt, akkor a fenti állítás hogyan is konvergál a valósághoz?"főleg perf/watt tekintetében"
Ryzen 7 4800U 15W 8mag 16 szál.
i7-1065G7 15W 4mag 8szál.Hát ha 30W-t megy az AMD még minding jobb lesz. (amúgy megint csak 25W az Intel felső határa.)
-
Francia91
veterán
válasz
Dhampir #104869 üzenetére
Egy Hardveraprón bontott T500-asból vettem egy BT modult autószerelő ismerősöm T400-asába. A T400-ast autódiagnosztikához használja, viszont abban gyárilag nem volt BT (ikon sincs a kijelző alatt). Az új OBD kiolvasója viszont BT-n keresztül is használható, így picit fejlesztettük a T400-asát
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #104870 üzenetére
A saját tapsztalataim azt mutatják, hogy a kék oldalon, főleg asztali gépeknél egyszerűen az okozza, hogy sokszor durván többet esznek, hogy nem egy és nem két lapot láttam, amiben a gyári ajánlott specifikáció (rated TDP PL1-nek, valamint 1s-től max 8s ideig és max 1,25X PL1-nyi PL2 turbo) helyett olyanok vannak, hogy akármeddig PL2, meg 4096W limit, meg hasonlók. Na, onnan meg kár nézni, mi van írva a dobozra, ha kb. azóta nem tartják be a partnerek asztali lapoknál, amióta létezik.
Ellenben, irodai gépekben és notebookokban általában korrektül be vannak konfigurálva a limitek, és nekem úgy tűnik (értsd, amennyire meg tudom mérni fogyasztásmérővel pl. a T460s i7-6600U-ját
), nagyjából tartja is.
(#104872) sh4d0w: Azért egy ilyen szakmai topikban én elvárnék valami magyarázatot egy ilyen ellentmondó komment mellé.
Én hoztam négy linket is, és saját tapasztalatot is, ami megerősíti, amit írtam.
-
-
HSM
félisten
válasz
vicze #104867 üzenetére
"Igen Intel minding kevesebbet ír, az AMD pedig szinte minding valósat"
Hát ezen jót kacagtam...A valóság ennek éppen a fordítottja.
Lásd: Intel TDP: "TDP stands for Thermal Design Power, in watts, and refers to the power consumption under the maximum theoretical load. " [link] Persze, ezt a gyártók saját belátásuk szerint felülbírálhatják, a tipikus konfig, hogy hosszú távon 15W a limit, de előtte 28 másodpercig 25W, a négymagosoknál mégtöbb. Pl. emelt típusra példa a T460s-ben mindkét limit 25W, szerencse, hogy XTU-val vissza tudom állítani 15W-ra, így nem állandóan a thermal throttling fogja meg.
Másik oldal: "TDP is about thermal watts, not electrical watts. These are not the same." [link] vagy ez is érdekes: [link] , ahogy ez is: [link] .
Szerintem ehhez nem kell különösebb komment. Majd várom a mérési eredményeket, főleg perf/watt tekintetében.Biztos, hogy nagyon jó csip lesz, csak a TDP-vel kapcsolatban vagyok kicsit szkeptikus, 15W-ból mi fog kijönni, avagy nem feltétlen 15W-ból, illetve mindez hogy fog viszonyulni a konkurencia 4-6 magos 10nm csipjeihez.
-
Sanyi.mTs
addikt
létezik olyan új thinkpad, amin van gyárilag soros (DB9) port?
-
vicze
félisten
A WHQD abszolút vállalható és jó minőségű LG panel, nincs is különösebb gond vele.
T490 esetében a 500nit-es WQHD panel megint csak fényes(még csak nem is touch), így arra nem árt egy matt fólia.
Az Intel 4mag 15W meg Intel 4mag marad 15W-n... Aki tud várni az mindenképp várja meg a Zen2-es Ryzen 4000-eket. Az egy szintlépés lesz Intelhez képest.
-
Kube
senior tag
válasz
vicze #104858 üzenetére
Mondjuk egy T420 után biztosan jobb lesz
Köszi a részletes infot. Próbáltam én is keresgélni panelek között, de nem tudtam valóban most milyet is raknak bele, a hivatalason oldalon meg nem írnak részletesebben róla.
T490-nél láttam, hogy ott már mintha masszívabban lenne tolva 100% sRGB és társai, ami örvendetes, de itt még T480 esetében örülök ha nem TN a panel. Bár 2018 végéig eljuthattunk volna ennyi pénzért jobb képminőségig is. A processzor is rendben van ahogy hallottam tulajoktól, ez a 4 magos már azért nagyobb dobás az elődhöz képest, de javítsatok ki ha tévedek.
-
vicze
félisten
4 panel van, ott a WQHD is és van egy PrivacyGuard FHD, bár az fehér holló kategória.
Az antiglaretől lesz rosszabb a képminőség, mert elmossa a részleteket, minél fényesebb, tisztább egy kijelző, annál szebb a képe és annál rosszabb a láthatósága erős fényében.
A non touch AUO panel lesz, a touch az InfoVision, és itt megjegyezném hogy touch esetén az anti glare elég khm nagyvonalúan kezelendő, kb. nem üveglap és kb. ennyi.
AUO-nak szerintem jobb lesz a képe, de mind a kettő elég szar 45% NTSC panelek. -
szigabor
újonc
Üdv!
Problémám adódott, segítséget kérek: T520 a gép. Win7 alatt 128 GB-os mSATA (rendszer) és 500-as HDD-vel (adattárolás) működött. A WIn10 nagyobb helyet kér, vettem egy 256-os mSATA-t, feltettem a Win10-et, és azóta nem látja a HDD-t. A merevlemez jó, USB-n észleli, más HDD-t sem ismer fel. Ha visszateszem a régi, 128-as mSATA-t Win7-tel, akkor minden OK.
Mit csinálunk ilyenkor?
köszönöm a segítést
üdv
szg -
Kube
senior tag
Sziasztok!
T480s-nél látom, hogy kétféle panellel adták:
14.0" FHD (1920 x 1080) IPS, anti-glare, 250 nits
14.0" FHD (1920 x 1080) IPS, anti-glare touchscreen, 250 nitsVan tapasztalatotok a touchos verzióról, van ezen valami plusz bevonat amitől esetleg rosszabb a kakott képminőség, vagy ez a két panel teljesen ugyanaz és a touch nem befolyásol semmit a megjelenítés terén?
-
Francia91
veterán
TPFC bekapcsolta.... Beszarás....
-
válasz
zsolti75 #104849 üzenetére
Köszi, igen én is erről hallottam és nem csak lenovonál (ha nem rendel az ember bele lte modemet akkor elég random hogy lesz-e benne antenna).
Az olcsó nemzetközi garit én is néztem a német lenovo oldalon, csak nem tudom hogy szállítanak-e Magyarországra (első hibám hogy konfig oldal végén magyart választottam erre kapásból átdobott az itthoni oldalra ahol nem lehet konfigurálni, újra meg nem volt kedvem kezdeni, majd meglátjuk magyar bolt milyen árajánlatot ad).
-
-
zsolti75
senior tag
válasz
Tom1939 #104848 üzenetére
Az enyémben van antenna de volt olyan P53 amiben nem volt, egyébként a kártya és a sim helye mindegyikben megvan. Antennát utólag nem egyszerű és nem olcsó beszerelni.
Van magyar billentyűzet november óta, egyébként az összes eu-s gép matricázható, magamnak ez nem gond, van akinek igen.
Hivatalos nemzetközi "utazó" garancia vásárolható €20-30 körül 3évre. -
válasz
zsolti75 #104844 üzenetére
Hát nekik van egyedül konfigurátoruk itthon amiről tudok P53 ügyileg(ami azért vacak mert mail fordultával működik, nem azonnal ), de ott egyértelműen magyar billentyűzetet ígérnek. Az első nagy kérdés persze az hogy ettől magyar régiós lesz-e amit beszereznek, vagy utólag tesznek bele magyar billentyűzetet (a második lényegi kérdést meg te biztos tudod, van a P53-hoz hivatalos magyar billentyűzet? ezért néztem a német árakat mert ha jól tudom a német matricázható legkönnyebben magyarra).
+1 attól még hogy nem megy be a régebbi lte kártya a P53-ba még ki van építve a "helye" és az antennák benne vannak az enélkül rendelt gépbe?
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #104846 üzenetére
Fn+F5-re gondolsz? Vagy mire?
Jaa, TP Fan Control. Felrakom a progit, nincs fent a gépen. De ha semmi sem látja, kétlem, hogy az látná -
-
Francia91
veterán
Beszereltem a T400-asba a T500-asból bontott BT modult, de nem látja az Eszközkezelő. BIOS-ban természetesen engedélyezve vannak a vezeték nélküli kapcsolatok, a hardveres kapcsoló is be van kapcsolva.
Ennek is van kiépített kábelezése, mint a 3G modemnek? Vagy mi lehet a hiba? -
zsolti75
senior tag
válasz
Tom1939 #104842 üzenetére
Tudtommal mindegyik 90Wh-s
Kipróbáltam, nem megy benne a régebbi kártya sajnos.
Ha az usanotebook-tól kérsz árat akkor annyi erővel nyugodtan megveheted Németországban, Angliában vagy ha van ismerős ki hazahozza akkor USA-ban, így sem úgysem lesz magyar régiós a gép uh tök mindegy szerintem. -
Tikakukac
titán
Win 10 jött, látott, kékhalálozott. Jó kis Win10 frissítés megint takonyra vágta a rendszert, eddig csak a saját x230-am döglött meg. Nemsokára indul a többi kollégánál is a buli
-
válasz
zsolti75 #104841 üzenetére
Lehet hogy keverem az akksit, de tesztekben én is 3 db M2-öt láttam. Azért gondoltam hogy az amiben egy 2,5 + 2 db M2 van ott kisebb az akksi.
Az lte modem az jó nekem ha megnézed, érdekes hogy az anélkül vett változatban berakják-e az előkészítést és az antennákat P53-nál (több lehetőség lenne).
Már német Lenovo oldalon is lehet konfigurálni (2200 az fhd, 2400 euro az uhd ami nekem kellene, már bruttó), csak kis hazánk van még lemaradva. Nu mindegy kérek usanotebook-tól egy ajánlatot.
-
zsolti75
senior tag
válasz
Tom1939 #104840 üzenetére
Amit küldtem privátban az rtx-es, abban 3db M.2 van
Én UHD-t használok már két éve, nem szívesen térnék vissza FHD-ra.
Úgy tudtam mindegyikben 90Wh-s akksi van, vagy opcionálisan lehet kisebb?
Van a P51-emben 4G-LTE modem, belepróbálom a P53-ba kíváncsi vagyok megy-e vele. -
-
válasz
vicze #104837 üzenetére
Nem a legfőbb cél a játék. Teljesen random és kiszámíthatatlan időkben van olyan hogy ráérek erre. Csak azért ez a rész van kihangsúlyozva, mert a többi rész aránylag egyszerű (üzleti, strapabíró minőség).
A most kijövő asus g14 és msi gs66 még lehet esélyes. De azokban nincsen belső mobilnet modem és lehet hogy túlzás is az a videóteljesítmény.
És hordozva lesz keményen, abban szerintem jobb az üzleti. Ezért most szimpibb egy 1060-nál kicsit gyengébb t2000-es P53 mint egy 2080 max q-s Msi Gs66.
-
zsolti75
senior tag
válasz
Tom1939 #104836 üzenetére
Nagyon szívesen.
Nem gyenge a T2000, kb. a P3000 szintjén van, a T1000 pedig tudja amit a korábbi P2000.
Egy 9750-el biztosan nem lesz gondod. Vagy a 9850 is jó de az azért mert nem szorzózáras, vissza lehet venni az órajelet, de ha vissza kell venni belőle, akkor meg minek az a +$300 igaz?
Majd dobj egy privátot ha megvetted, érdekelnek a te tapasztalataid is! -
vicze
félisten
válasz
Tom1939 #104832 üzenetére
Azt nem teljesen értem, hogy ha játék a legfőbb cél, és nem a út közbeni grafikai munkavégzés, akkor miért nem a külső GPU megoldásban gondolkodtok? Megszüntet minden korlátot, és még árban se feltétlen több.
Amúgy vannak nem feltétlen karácsonyfa kinézetű ráadásul könnyű gamer gépek, csak szét kell nézni a piacon.
-
válasz
zsolti75 #104835 üzenetére
Köszi a segítséget! Ismerem a notebookcheck gpu listáját, de valamiért elkönyveltem magamban hogy a t2000 az gyenge és rá sem néztem. Most hogy írod megnéztem és szerintem igazad van, nekem elég a t2000. Átalakult így olcsóbbra a kivásáságlistás p53 (fényesebb/jobb fhd kijelző, mobilinternet modem, t2000 videókari, "legkisebb" cpu amit adnak mellé, így talán már nem lesz túlhevülés).
-
zsolti75
senior tag
válasz
Tom1939 #104832 üzenetére
Már a T1000-es is power limites. A P53-ban 80wattos a 5000-es sajnos, nem sok értelmét látom, munka közben max 10-15%-ra van kiterhelve nálam, a 3000-es lehet egy arany középút, ilyenem nem volt még.
Igen a 9750-hez max T2000, szerintem egyébként bőven elég.
3200-asom nem volt P52-ben, csak dell 7530-ban, volt xeon2176+p2000, meg 8850+p2000 és 8750+P1000.
A notebookcheck-en vannak játéktesztek ezekre a GPU-kra, [link] úgy nézem a T2000 megközelíti a 1660ti-t, a RTX3000 meg a 2060-2070 között van.
Olyan gépet nem fogsz kapni ami mindenre jó, meg ezeknek a gpu-knak a felára horror, esetleg nem gondoltál külső gpu-ra, tudom nem 100%-os megoldás, de szerintem jó kompromisszum lehet, akár egy külső monitorral. -
válasz
zsolti75 #104831 üzenetére
Köszönöm! Hát akkor ez nem túl jó, valami jó videókaris üzletit akartam. És quadro 4000 csak I-9980H-hoz jár. Quadro 5000-en a Xeon proci kötelezettség miatt nem is gondolkoztam.
9750-hez max t2000-et lehet kérni...
quadro 3200-esed volt a p52-ben? Gondolom ott sem elég a hűtés igaz?
Igazából olyan üzleti kellene amiben van mobilinternet meg jó videókari mert ha nem dolgozom azon játszok hétvégén néha néha (régen erre precision m6600 volt, de annyit már nem akarok cipelni), de mondjuk warhammer 2 TW nem 1650 kategória. Karácsonyfa kinézetű laptopot meg nem akarok, nekem kifejezetten tetszik a thinkpad kinézet
-
zsolti75
senior tag
válasz
Tom1939 #104830 üzenetére
Nem, a P51 A P50 testvére, tulajdonképpen az utolsó csavarig megegyezik kivéve az alaplap. Szerintem a legjobb a P sorozatból.
Nekem a legerősebb verzió van és újrapasztázva UV nélkül nem trottyol, UV-val 75-85C°-os ha megkínzom.
Ugyanez már nem mondható el az utódokról, az I5 verziók kivételével mindegyik hűtése hagy kívánni valót, a P53 9750-el UV-val még éppen jó a többi nem. Akármit csinálsz vele, power és thermal throttling lesz.
Van P53-asom az egyik legerősebb verzió USA-ból hozattam, nem volt olcsó csak azért marad, mert sokat buknék rajta.
Volt P52-esem többféle is, jó gép egyébként, de ha hosszadalmas számításokat futtatsz akkor I5 vagy 8750.
P53-ból szintén max 9750.
Normál felhasználásnál természetesen érezni az erősebb procik pár másodperces fölényét, villámgyorsan indulnak a programok stb...rajtad függ mire használod. -
válasz
zsolti75 #104827 üzenetére
Szia!
A thinkpad p51 az ugyanabban a "házban" van mint a p52 és a p53 igaz? Mennyire vagy elégedett vele hűtésileg és úgy általában (és melyik videókari?)? Elméletben mindig odáig jutok hogy p52 vagy p53 kellene nekem. Honnan szerezted be? Itthon nagyon kevés helyen látok, usanotebookban lehet konfiguráltatni p53-at de egy erősebb de még nem csúcs kiszerelésre 3750 eurós nettó ajánlatot kaptam
Köszi!
-
Olajka02
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors segítséget szeretnék kérni.
Egy P50-t dokkolón használok.
Az aksi benne van és tölti is.
Nem árt az aksinak, ha főként dokkolón van a lapos?
Aksi nélkül rakjam fel a dokkolóra?
Mit tanácsoltok?
Előre is köszi!Üdv: Olaj
-
vicze
félisten
válasz
cellpeti #104821 üzenetére
A W540 4db RAM slotos, megfelelő slotokba párosítva rakod őket?
Két ellentétes also vagy felső slotban kell legyen.
Ha egymás alá rakod őket akkor nem fogja látni a másik modult.
Csak párosával fogja kezelni a modulokat, illetve a két magos CPU csak 2 slot-ot kezel, 4magos kell, hogy menjen mind a 4. -
cellpeti
nagyúr
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Maradt a HP gépemből 2x4GB DDR3 ramom. Mindkettő Hynix ram, de az egyik 12800(800) a másik 10600(667). Ha 1esével teszem bele mindegyikkel elindul. Ha viszont együtt teszem bele, akkor csak 4GB-ot ismer fel a Windows. Mielőtt azt mondanátok, hogy nem 64bites a Windows...16GB rammal vettem, azt felismerte, az 2x8GB DDR3 Samsung, azok egyformák.Jól gondolom, hogy a lassabb ramot nem számolja?
-
Tim82
félisten
1vyrain / 1Vyprep
Források: reddit, illetve Github: 1vyrain és 1Vyprep.
Mi ez:
1vyrain: Ivy Bridge alapú T, X, W szériás Thinkpad-eknek (T430, T430s, T530, W530, X230 / X230i, X230 tablet) BIOS unlock tool (elsősorban wifi modul whitelist, de egyéb, a moddolt BIOS-oknak megfelelő feature-k is elérhetőek vele: Intel Management Engine kikapcsolása, órajelemelés, "advanced menu" stb.). Előnye, hogy az eddig ismert megoldásokkal ellentétben ez tisztán szoftveres, tehát nem szükséges hardveres megoldás a BIOS chip eléréséhez. A tool segítségével elviekben custom BIOS-t is lehet feltenni, mint pl. Coreboot / Seabios. Előfeltétele viszont az, hogy olyan BIOS verzióra kell downgradelni, amelyik még elég "sebezhető" ahhoz, hogy a tool segítségével megtörténhessen a moddolt BIOS flashelés.
Itt jön a képbe az 1Vyprep, ami egy BIOS downgrade-re használható tool (64 bites Windows alatt). Utóbbi helyett Linuxosoknak van alternatív megoldás, melyről ide kattintva érhető el leírás. Nem annyira gyakorlott Linuxosoknak inkább az alább részletezett, általam használt megoldást javaslom.
Használata (saját tapasztalatok alapján, X230i-n frissen tesztelve):
Elöljáróban: kivettem a rendszermeghajtót (az én esetemben egy 2,5" helyen lévő 512 GB-os SSD, rajta Ubuntu 18.04 LTS), viszont a gyári wifi kártyát (Intel N 6205) bent hagytam. A szokásos dolgokra természetesen ügyelni kell, mint minden BIOS frissítésnél-flashelésnél: feltöltött akku + legyen töltőn a lapos.
Az 1Vyprep letöltve és kicsomagolva egy pendrive-ra, működik Hiren's Boot CD (Windows 10 PE) alól beboot-olva is. Gyakorlatilag egy batch file-ról van szó ("downgrade.bat"), amit futtatni kell, hogy a mellé másolt BIOS képfájlokból (letölthetőek az 1Vyprep részeként) a gép típusának megfelelőt flashelje. Az én 2.76-os BIOS verzióra frissített X230i-met 2.60-as verzióra downgradelte.
Ezután ellenőriztem, hogy valóban megtörtént-e a downgrade, a boot-ot pedig UEFI only-ra állítottam az 1vyrain instrukciói alapján, aminek a képfájlját korábban kiírtam egy másik pendrive-ra (én Linux alatt BalenaEtcher-rel csináltam, de gondolom, más megfelelő tool-lal is megy, mint pl. Windows alatt Rufus). Ezután reboot, az 1vyrain-es pendrive-ról beboot-oltam, követtem a képernyőn megjelenő utasításokat (kb. 8-10 perc alatt végezhetett mindennel, nem volt sok idő). Hibaüzenetet nem kaptam a folyamat során. Amikor ki lehetett kapcsolni a gépet, kikapcsoltam és eltávolítottam a pendrive-ot.
Újraindítottam, elsőre 0183: Bad CRC or Security Settings... hibaüzenetet kaptam (elviekben ez várható is a reddit-es thread alapján a sikeres flash utáni első alkalommal, szóval nem kaptam a szívemhez), majd újraindult még 3-4 alkalommal (a 0183 errort nem kaptam meg még egyszer, de azt azért kiírta, hogy mivel megváltoztak a BIOS beállításai, ezért ő most újraindul), aztán 4. alkalomra készen is volt. Ezután beléptem a BIOS-ba (itt jelezném, hogy az 1vyrain a jelenlegi legfrissebb BIOS-t teszi fel moddolva, az X230i esetében a 2.77-est), visszaállítottam az általam használt boot beállításokat, majd megint kikapcsoltam a gépet.
Kicseréltem a wifi kártyát egy 7260HMW AC-re, visszatettem az SSD-t és így még grub-ot stb. sem kellett mókolni, az Ubuntu pöccre felállt, látta a wifikártyát, ahogyan kell is. Az egész nagyjából 30-40 perces procedúra volt, beleértve az 1vyrain kiírását pendrive-ra.
Amit nem próbáltam:
- Linuxos metódus (több hibalehetőséget érzékeltem, mint az 1Vyprep tool használatánál, így az maradt)
- nekem nincs elvégezve még az EC mod (amúgy csak akku miatt kellene), így azt nem tudom megerősíteni, hogy valóban megmarad-e a flash után. Elvileg igen.Köszönet a készítőnek (n4ru), valamint a fórumtársnak, aki felhívta a frissen megjelent módszerrre a Reddit-ről itt a topikban a figyelmet (HungaryPig).
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Lett ma egy W540esem. Bugyuta kérdés, de most olyan, mintha folyamatosan be lenne kapcsolva az FN billentyűm, ezt hogy és hol tudom változtatni?
-
rakloo
aktív tag
-
vicze
félisten
válasz
rakloo #104813 üzenetére
Ott a registrynél a LEN szóval eredeti, így driver probléma.
Egész pontosan ez:
Monitor ID LEN40A1
Model B140RTN03.0
Ez a HD+ TN AUO panel.
Pont ugyanez van előttem lévő T440-ben, így nem az a gond 100%.
Driver verzió: 20.19.15.4963 (21/02/2018), ez az utolsó verzió.
Ez i5-ös gép i7-eshez esetleg lehet más, abban más esetleg az iGPU. -
-
vicze
félisten
válasz
rakloo #104806 üzenetére
Amire Tikakukac utal, hogy nem eredeti a kijelző a gépben, így a fényerő állítás nem működik.
Első körben, töltsd le ezt.
A registry key sorban az egyik kiadott érték "LEN"-nek kellene kezdődjön.
T440s estében egyszerű a helyzet összesen csak 2 panellel forgalmazták:
HD+: Innolux N140FGE-EA2
FHD: AUO B140HAN012
Ha nem látod ezeket az értékeket valahol, akkor esélyes, hogy nem eredeti a panel, így a fényelőállítás nem fog működni.
Ezt könnyen ellenőrizheted egy Linux Live boot médiával, Linux-ban működnie kell a fényerő állításnak, ha nem HW probléma.A másik oka az lehet, hogy nem megfelelő az Intel driver, vagy nincs fenn egyáltalán.
Ebben az esetben Windows Store -> Lenovo Vantage -> System update. -
rakloo
aktív tag
válasz
dangerzone #104794 üzenetére
Közeli pajtás vett, jó-jó, de videót nem tud vágni rajta, így fölöslegesen vette.
(nem , nem kérdezett körbe előtte, neki az kellett és kész).
Azt hiszem az alacsonyfogyasztású i7-en haláloznak el a dolgok. -
rakloo
aktív tag
Sziasztok ,
szeretnék segítséget kérni !
Adott egy Win10-es T440s , melynek a fn gombjai tökéletesen működnek, a rendszer is reagál rá, de a fényerő állítás egyszerűen nem megy ( a fényerő csúszka is dolgozik rendesen).Tudnátok segíteni a dologban?
-
Loccze
tag
válasz
magyarzoltan #104804 üzenetére
Sikerült azt hiszem, a gyorsindításnál.
-
magyarzoltan
tag
válasz
Loccze #104802 üzenetére
Passz, amikor utoljára ilyet állítgattam az energia gazdálkodási beállításokban volt egy olya menü pont hogy Power button & Lid action ( fogalmam nincs hogyan sikerült ezt magyarra fordítani ha nem angol wined van fent ) na ott lehetett állítani hogy mit csináljon bekapcsoló gombra és a kijelző hajtogatásra
-
-
Loccze
tag
válasz
magyarzoltan #104755 üzenetére
Nem találom. Ez a gyorsindítási funkcióval kapcsolatos?
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #104799 üzenetére
Albacompról vannak sztorik, szerintem nem csak nekem
Fuh, apám. Mikor a HP-mat vettem, MSI-t akartam még. Atyaisten, ott abban a topikban mi volt. Önmagában egy paródia
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Stellar Blade
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OLED TV topic
- PlayStation 3
- Fujifilm X
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest