Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
kelna91
üzenetére
Azért kérdezem, mert a 2,4 GHz-es wifi és a BT együtt simán okozhat olyasmit, amit tapasztalsz. Persze ez nem csak ezen faktoroktól függ, de mindenesetre érdemes lenne próbát tenned, hogy 5 GHz-es wifi sávos hálóra csatlakozva is ugyanilyen gondokat tapasztalsz-e a BT-vel.
-
kelna91
senior tag
válasz
MrPetya19
üzenetére
Hát, nem tudom.
De elég valószínű, hogy nincs, mert csak tudnom kéne róla, ha már én telepítettem.
Hacsak a Manjaro magától nem rakja fel (miért tenné?) akkor nincs.
De amúgy ez tényleg segítene? Az intel ismertetőjéből nekem az jön le, hogy erre nincs szükségem, és valószínűleg nincs Linux-támogatása. -
fungi
aktív tag
válasz
barnam_
üzenetére
Én raktam fel T400-ra Win10-et, és valóban kézzel kell felrakni pár drivert Win7 kompatibilis módban, régebbi PM, PMdriver, és Hotkey-vel még a régi OSD is megy, akkutöltés is beállítható. De ha csak tartalék gép, akkor engem nem zavarna a támogatás hiánya a Win7-en, mert amúgy azzal egyszerűbb a T400-on az élet, pláne ha váltható kártyás a gép. Egy Ssd javasolt, és átlagfelhasználásra, net, film, még teljesen jó, hiába régi. /Egyébként melyik a leggyorsabb Linux egy ilyenen? Raktam fel ötletszerűen, de valahogy mindig sokkal lassabb lett mint bármelyik Windows, biztos nem jót sikerült feltennem.../
-
vicze
félisten
BIOS szimulátorba bekerült a grafikus nézet, aki meg karja csodálni, az egy 9-es sorozatú gépet kiválasztva megteheti. (Az AMD gépek továbbra se léteznek mondjuk...)
-
Használ valaki T400-on Windows 10-et? (tudom, hogy elég idejétmúlt hardver, csak tartalékban van, mert sajnálom kidobni-értéke nem nagyon van már)
Tegnap felraktam rá a 19.09 verziójú 10 x64-et, de elég sok eszköz illesztőprogramját nem találja meg alapból, driverek telepítésével még nem akartam vacakolni. Lenovo Vantage-t felraktam, de hiányolta a Power Manager drivert. Azt írja ezt tegyem fel -> feltettem, valami változott, mert elkezdte tölteni az akkut (előtte Win7 alatt be volt állítva a töltési határ), de a Vantage nem tudja kezelni az akkut.
Esetleg van olyan Ubuntu, ami ennyi idős gépen SSD-vel + 4 GB rammal még életképes lehet?
Win7-et a támogatás hiánya miatt már nem akarok rajta. -
válasz
kelna91
üzenetére
Szaerintem más lesz ott, mármint úgy értem, hogy a kezed nem árnyékolhatna ennyit. Esetleg próbáld meg másik bt-t betenni a gépbe. És elvileg ott az akksi van, szerintem az antenna máshová esik. De majd itt a nálam tapasztaltabbak megmondják, hogy merre indulj. Vélemémyem szerint, vagy bt csere, vagy driver. Azt még nem értettem, hogy ez most windows alatt van-e. Ha igen próbáld ki Linuxon is, ha ott is rossz, akkor a bt kártya csere.
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! Az L380-amon borzalmas a Bluetooth. Valószínű, hogy az antenna a touchpad mellett van, mert amikor ott van a kezem gépelés közben, folyamatosan akadozik a zenelejátszás a BT fülesemmel, néha teljesen meg is szakad, amíg el nem veszem a kezemet.
Ez durva tervezési hiba, amivel nyilván nem lehet semmit kezdeni hardveresen. De arra gondoltam, hogy ha fel lenne tolva konstans maxra a jelerősség, és nem magának állítgatná a vezérlő, hogy mekkora erővel menjen a jel, akkor talán megoldódna. Ezt meg lehet valahogy csinálni? És Linuxon?
Jelen állapotában tulajdonképpen használhatatlan a bluetooth, mert jobban idegesít, mint amennyire a zene nyugtat. -
totron
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Tapasztalataim szerint a felületi karc az emberi kézről rárakódott zsírrétegben és a begyűjtött, szintén megragadt koszrétegben jelenik meg, nem hatol a műanyagba első körben. Csak még mielőtt a Cifnek tulajdonítanánk eszményi hatást és javítanánk egyben azt is, ami el sem romlott. Zsíroldás a lényeg: szappan, melegvíz is megcsinálja. A Cif és társai mikrokarcol (súroló!szer), azaz minimum mattítja a felületet, ami egy eleve matt felület esetén sem biztos, hogy lényegtelen hatás. Ami jó a porcelánra, nem törvényszerűen jó a műanyagra.
mutyuru: Resettel kombinált elem eltávolítása - úgy reset - elem vissza, majd úgymegint, ezt még meg lehet próbálni. Nem tudom, X1 esetén is eltávolítható-e, több régebbi modellnél volt megoldás, legtöbbször túláram esetén való bootmakacsságkor. De lehet, hogy lényegtelen a beállás oka.
-
Tim82
félisten
válasz
mutyuru
üzenetére
Sajnos egy konkrét hasonló esetet találtam, biztos megoldás nélkül és valószínűleg alaplap.
-
mutyuru
aktív tag
válasz
Tim82
üzenetére
Szia Tim82!
Bocs kicsit sok volt a dolgom es csak most tudtam belepni. Sajnos pontosan nem tudom mi tortent, csak arra tudok hagyatkozni, amit a gazdaja elmondott. Siman lekapcsolta a gepet mielott elindult volna otthonrol - nem volt tolton. Elvileg semmilyen frissites nem futott - Windows tutira nem, mert siman lekapcsolt es nem kerte a turelmet es varakoztatott. Kovetkezo bekapcsolaskor mar a hibat produkalta.
Sajnos tobb 100km-re vagyok es nem tudok tavgyogyitani, igy javasoltam a legkozelebbi szervizt.
Hutoventillatorra gondoltam eloszor, de korabbi tapasztalataim alapjan azt indulaskor kiirna es nem fekete kepernyo lenne.
Memoria vagy alaplapra gondolok... -
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Abban kérek segítséget, hogy egy T430-on használom a TpFanControl progit hogy kell azt megoldani, hogy ne jelenjen meg minden újraindulás után, viszont a ventilátorokat kezelje?
Köszönöm: Balu -
ghost364
senior tag
Oké, hát megleszek vele így is. Mondjuk ahogy észrevettem az összes 20-as, 30-as modellen ilyen sérülékenyre sikerült ez a bevonat, elég gáz szerintem.
-
ghost364
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
-
Köszönöm a segítséget.
-
FoxiestFox
félisten
válasz
sh4d0w
üzenetére
Cif súrolószer, szivacs, meleg csapvíz, 5-10 perc óvatos, de határozott polír egyenletesen.
Ne a dörzsis, hanem sima szivaccsal.
Pár hete csináltam meg az összes karcoskás TP-m, gyönyörűek lettek, kivéve azt, amit véletlen a dörzsis felével csináltam.
Ha nem mélyek a sérülések, nyom nélkül le lehet őket szedni.
Aztán ha zavar a Cif illata, szilikonsprével befújod, az blokkolja, áttörlöd még egyszer, és kicsit szúszósabb is lesz, ergo nehezebb megkarcolni. -
Tikakukac
titán
válasz
sh4d0w
üzenetére
Opció: csere vagy a gumis bevonat leszedése és akkor fényes lesz.
A bekenjük csodaszerrel és társaik... ne menjünk bele a témába, a fizikai karcot eltüntetni polírral lehet, de mivel ez messze nem lakkozott felület, ezért kb úgy működik javítási szempontból, mint egy matt fényezés: ha baja van akkor kb. ennyi volt.
A koszradíros megoldás annyit tud segíteni, hogy kiszedi a karcokból a mindenféle koszt és egy fokkal jobban néz ki. Én próbálkoztam waxokkal is, tök jó, mert kitölti a mélyedéseket részben. Probléma vele: csúszik és ujjlenyomatot extrém módon gyűjt.
-
A T400-am külső burkolata kissé karcos, még az a gumiszerű bevonat van rajta. El lehet tüntetni valahogy a karcokat?
-
mutyuru
aktív tag
Hello Skacok!
Adott egy X1 Gen3 Carbon, ami a bekapcsolaskor sotet kepernyo F1 es F4 billentyuk pirosan villog es az Fn pedig zolden es se kep se hang. Teljes reszet mar meg volt - aljan levo lyukon a reszet benyomva 10mp-re tapkabel nelkul.
Mi lehet a hiba?Udv,
M -
Tubi2
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Gratula! Csuda kis gép lett

-
HSM
félisten
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Ha kevés lesz hozzá a hűtő/VRM, csak a baj lesz vele... Hiába a nagyobb TDP keret, azt meg is kell hűteni, plusz kiszolgálni.
-
HSM
félisten
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Lehet ennél akkor nem, de egy normális CPU/GPU-n tuti ez a helyzet, asztali gépen ki lett mérve.
Amúgy nálad is szépen látszik, amit írtam, ha nem megy a CPU-turbó, akkor beleférsz a 35W-ba így koppra hajtva. Amúgy meg kevesebb maradna a GPU-nak, és mivel ezek még a CPU-t priorizálnák, így esne a grafikus tempó. A 15W-os 6600U-n ilyen téren jobb a helyzet, ott egyszerre esik mindkét rész teljesítménye, pl. Furmark+prime alatt olyan 2Ghz CPU és 700Mhz GPU jön ki belőle 15W-ra korlátozva, magától, ott nem kell manuálisan jó irányba segíteni.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Tim82
üzenetére
basszus dehogyis nem
Megpróbálom kicsit "megpiszkálni" ha elindul jó, ha nem... akkor így is úgy is lapcsere 
szerk: Pöcc-röcc megy a gép az egyik USBben az egyik érintkező el volt görbülve, kiegyengettem, megy is.. gondolom barbár módjára lett kitépve belőle az egér, pendi, akármi
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Silεncε
üzenetére
Mármint ha benne lenne a HDD? akkor 8.1
De nincs benne HDD, tehát így semmilyen oprendszert nem tudna indítani, ha akarna se
Pyttawrx Kiszedtem az elemet. utána úgy indult, hogy 3szori próbálkozás után (szvsz ez tök normális) majd ugyanodáig jutva ugyanott akadt el.. sanszos hogy alaplapos lesz bakke'
-
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok! Segítsetek egy kicsit pls!
Adott egy Thinkpad R400-as laptop.
Bekapcsolás után megjelenik a szép Thinkpad logó, majd...
...majd semmi nem történik, áll a gép a Thinkpad logónál, és semmi... kivettem a HDD-t, az ODD-t és az akkut is, de akkor is csak áll... caps lock LED-je nem villan fel ha nyomogatom, sőt a ctrl+alt+del-re sem reagál, mintha instant fagyás lenne...
Ez vajon mitől lehet?
Köszi előre is -
HSM
félisten
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Ha csak úgy simán indítod a prime+furmarkot, akkor a furmark durván CPU-limites lesz, és összességében nem fog komolyan terhelni. Nekem pl. az a tapasztalatom az i7-2620M-el, hogy ha hagyom a CPU-t turbózni, akkor nem mindig marad elég TDP a GPU-nak, valós körülmények között. Korábban méréseket is linkeltem. [link]
A harmadik generációnál kicsit jobb lehet a helyzet, mert javult a gyártástechnológia, de azért én azoknál is inkább hagynék kis tartalékot a GPU-nak, sokkal jobb egy picit nagyobb CPU-limit, mint amikor az alapból harmat gyenge GPU kezdi durvábban dobálni az órajelét. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Edit lejárt/2: Throttlestop segít. De a helyzet az az, hogy a gpu órajele még mindig 650 League of Legends alatt. De csak akkor, ha a graf minimumon van. Ha felveszem, akkor boostol 1200 körül. Addig eszébe sincs.
TDP/Throttling teszt:
Prime95+Furmark egyszerre: CPU: 2.99GHz (alap óra jele 2.9GHz), GPU: 1250MHz, 100% util.
Throttlestop szerint áramfelvétel (PKG Power): 35W körül alakul
Hőmérséklet: Folyamatosan 90 fok, Max: 99 (nem is vettem észre). Terhelés megszűnik, azonnal 20 fokot esik vissza. Arctic MX-2 van rajta. Elrontottam volna a pasztázást, vagy ez normálisnak mondható?
Szóval ha mindkettő nyéllé hajtom, akkor se throttlingol, sőt, még boostol. -
Ganz-[HUN]
addikt
Ha jól emlékszem, Tim82 mondta hogy a CPU max kihasználtságát állítsam 99%-ra, és ezzel nem fog menni a Tboost. De. Megy

alacsony CPU kihasználtság mellett is 3,5GHz-ra boostol a gép, így is.
UEFI-ben nem találtam lehetőséget kikapcsolni.Edit: Throttlestop segített. Disable turbo, kész.
-
FoxiestFox
félisten
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Hát egy kalibrálás nem árt neki.

-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Leültem youtubeozni 40%-kkal és 7p múlva lett 20. Valami nem fasza szerintem, és 20Ah még maradt elméletileg a 60-ból

-
Tim82
félisten
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Lehet, hogy a Te X230-ad annyira egyedi, hogy tud gyorstöltést.

Amúgy tény, az utolsó 10-15% feltöltődés szokott tényleg lassú lenni.
-
FoxiestFox
félisten
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Simán lehetséges.
Az elején minden akku nagyon gyorsan veszi fel, a vége felé lassul csak be. -
Ganz-[HUN]
addikt
elgurult a gyógyszer

Nekiesek mormár valahogy az akku kalibrálásnak...
10p alatt 30%-ot töltsön a 230... szerintem lehetetlen. -
-
Dhampir
félisten
válasz
vicze
üzenetére
Az optikai meghajtó még néha jól jönne és nem szeretek sok elhagyható külső eszközt külön cipelni.
Már csak a megbízható beszerzési forrást kell felkutatnom, ha eredeti gyári optikai meghajtó, világító billentyűzet és új akkumulátor lenne esedékes.
Egyszerű feladatokra elég lesz az i5 alapkonfiguráció is.
Hm, nem tudtam korábban erről a 30-40 pin különbségről, ha az alaplapon múlik, akkor már mindegy.
Köszönöm szépen, hogy válaszoltál, így valamivel már nagyobb a rálátásom a lehetőségekre.
-
vicze
félisten
válasz
Dhampir
üzenetére
"T540p-hez eredeti gyári optikai meghajtót venni?"
Nyilván ezt csak te tudod, hogy mennyit használsz optikai meghajtót, de ha ritkán szerintem egy külső meghajtó egyszerűbb olcsóbb és időtállóbb megáldás. De mondom csak te tudod, hogy neked mi kell."érdemes FHD helyett a nagyobb felbontású IPS panelt keresni és az még beszerezhető?"
Amennyiben jelenleg nem 3K-s van benne, nem tudsz FHD-nál nagyobbat belerakni, mert 4 csatornás eDP(40pin-es) kell támogasson az alaplap, az FHD és kisebb modellek csak 2 csatornásak (30pin-es)."Érdemes lehet idővel i5-ről i7 processzorra cserélni"
Ha kell a több mag és a teljesítmény növekedés, abszolút érdemes, cserébe búcsúzz el az aksi üzemidő felétől is egyben.
Illetve még előny, hogy télen sokkal kellemesebb fűtőtest lesz. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Öt kérdésem lenne, valószínűleg Ti jobban ismeritek az alkatrész kereskedelmet:
-Tudnátok tippet adni arról, hogy hol lehetséges, illetve hol lenne érdemes T540p-hez eredeti gyári optikai meghajtót venni?
-Gyári világítós magyar billentyűzetet merre érdemes keresgélni?
-Ha netán egyszer kijelzőcsere lenne esedékes, érdemes FHD helyett a nagyobb felbontású IPS panelt keresni és az még beszerezhető?
-Új gyári akkumulátor elérhető még valahol?
-Érdemes lehet idővel i5-ről i7 processzorra cserélni, vagy voltak túlmelegedési problémák a fűtősebb proci miatt?
-
Tikakukac
titán
válasz
barnam_
üzenetére
Így igaz. Szerződés függő is a dolog. IdeaPadra a szerződés úgy nézhet ki: srácok, ha már tényleg nagyon nem bírtok magatokkal, akkor pár gépet csináljatok már meg nekünk sorozatnézés közben a betonon, fél kézzel a tökökötöket vakarva, jó? Adunk zsebpénzt érte.
Nagyjából ez lehet megfogalmazva. Mert ha hibátlanul lehet telefont csináltatni velük 3 nap alatt, akkor nem tudom miért olyan nehéz a laptopos ipar.
-
válasz
Dhampir
üzenetére
Szerintem nem olyan rossz a szerviz, legalábbis ugyanolyan arányban okolható a gyártó is (rossz anyagminőség, gyenge alkatrész ellátás, stb.), mint a szervezet.
Csak azért nem zárkóznék el egy termék vásárlásától, mert a TMX szervizeli. Sőt, ilyen alapon semmit se, mert elég sok gyártó készülékét kezeli
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
...ráadásul ha jól sejtem van külön IdeaPad toryik is.
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze
üzenetére
Azok a kis lyukak, na azok arra vannak, hogy felüljenek a palmrestre, majd jön a masinéria és csinál egy műanyag szegcselést, csak olvasztott ABS-el vagy bármivel. Lehet kiönteni ragasztóval, csak erősen nem szerencsés. Okokat nyilván nem nehéz leírni, hogy miért.
Paraszt megoldás volt a kollegina gépén is, hogy a kihullott darabokat melegítettem fel és kentem be a résekbe. Finoman szóval is necces és messze nem túl okos ötlet. Kivétel ha gazdikáros lenne a rendes csere miatt. Akkor lehet taknyolni.
Találkozni meg találkoztál már ezzel, pontos ilyen a Gen5 is
Ha gyárilag megnézed hogyan volt odarögzítve, well, na az ez a folyamat. -
vicze
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Félreérted.
Gen5 esetében cseréltem és a bill-t(pontosabban törött palmrestet) ott csavarozva van(némi ragasztás de nem vészes), és amennyire látom az összes többinél is így van. Így bár nincs erre tervezve, de a bill cserélhető ettől még.Igazad van fogalmam sincs minek hívják amikor olvasztott műanyaggal rögzítik a billt, és hál ég Thinkpadben még nem találkoztam ilyennel.
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze
üzenetére
Szerintem nem láttál még olyat, ahol a bill konkrétan műanyag "forrasztva" van a palmrest-be... #&@!
Oké főnök. Menjünk bele, hogy mi a szakkifejezés a "forrasztásra" esetünkben úgy, hogy most építem a 3D nyomtatós vállalkozást vagy elengedjük őket? Kösz. Tehát pontosan érted mire gondolok.Mivel a negyedik generációtól mindegyik pontosan úgy működik, ahogy leírtam, így azt hiszem kiegyezhetünk benne, hogy nem írtam semmi valótlant. Az, hogy te építettél otthon egy olyan gépet, ami a palmrest anyagával megegyező anyagot olvaszt meg és ezzel rögzíti az ilyen más gyártósorról külön kilopkodott billzeteket a szintén kiokosított topokkal, az rajtad áll. Ahogyan 3D printer, úgy műanyag hegesztő készlet is erősen kezd kilépni a polgári mozgástérből. És olyanokról nem beszéltem, hogy mi van akkor, ha épp nincs olyan billzet/palmrest kilopkodva, ami neked kéne. Semmi, ülsz a székedben és örülsz.
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Pontosan melyik X1C?
Gen1
Gen2
Gen3
Gen4
Gen5
Gen6
Gen7A hivatalos FRU a palm resttel egyben van valóban, de ahogy a trackpad úgy a bill is gond nélkül cserélhető. Mivel cseréltem mind a kettőt így megerősítettem.
Szerintem nem láttál még olyat, ahol a bill konkrétan műanyag "forrasztva" van a palmrest-be... #&@! -
HSM
félisten
válasz
vicze
üzenetére
Szerintem a CPU és RAM cserélhetőségének a hiánya elég fájó pont. A CPU-t még lehet magyarázni/enyhíteni, hogy igazából kategóriákkal erősebbet többnyire úgysem nagyon tudnál beletenni U-s gépekbe, de a beforrasztos ramos, bővíthetetlen 8GB-os gépektől sírni tudnék, főleg 4 magos CPU mellett.
Én egyébként az új gépeken a normális, masszív, könnyen és olcsón cserélhető táp csatlakozót és rendes, fizikai port kivezetésű dokkoló csatlakozót is gyászolom.
Ez az USB-C-s kavarodás, meg limitáció és bug tenger már nem az én világom. -
vicze
félisten
válasz
Apollyon
üzenetére
Mivel Intel nem fog soketes mobil CPU-t gyártani a "te" kedvedért, így senki se tud a széllel szembe hugyozni.
Eddig tudtál egy laptopban RAM-ot, háttértárat, WiFi-t és WWAN-t cserélni. RAM és WiFi esik ki bizonyos esetekben, inkább ritkábban még. A második szintén Intel nem pedig bármelyik laptop gyártó akarja így.
Esetek 90%-ban pont ugyanazt tudod cserélni benne mint eddig, mi változott?Ami valósan változott és teljesen kikopott az a külső cserélhető aksi, az végleg megszűnt 9gen-nel.
Az üzleti gépek túlnyomó többségét nem átlagember veszi, hanem cégek, ezek a kritériumok őket olyan szinten nem érdeklik, hogy csak na. Ez egy kizárólagos "after market" probléma egyeseknek, hogy nem tudnak cégektől olcsón kiszórt laptopokat upgradeelni. Ez egyik üzleti gép gyártót se fogja meghatni, mert nem piac számukra.
Ha meg coreboot kell ott a System76.
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze
üzenetére
Mondanál pusztán egyetlen egy modellt a Thinkpadek közül, aminél ez igaz?

Öhöm, ilyen X1-ek meg Carbonok. Na ott teliben megy az egész felső rész a levesbe.Ilyen sincs...
Akkor nincs. Most ezt is keressem? Rakjunk rá téteket? Érintősekből biztosan egy tonna ilyen.
Ez nem HP...
Ezt legalább jól látod. Ez nem az. Csak az építések ugyanolyanok. Latiknál is ez megy, csak jelzem
-
totron
addikt
válasz
Apollyon
üzenetére
Személy szerint arra gondoltam, hogy beleszeretek majd a Fujitsuba jól. Arról emlegetnek ThinkPad-örökséget, szerelhetőséget, néha ez így fel-felröppen. Meg önmagában is a tény, hogy más; egy félreeső brand, akár titkos befutó. Csodák persze nincsenek, de ha a kedvelt filozófia megvan, arra hajlik és megy tovább az ember legkönnyebb szívvel. Az eddigi mérleg: vibráló, kontraszttalan kijelzők, trackpoint-hiány, fos hang, inkább átlagoshoz húzó klaviatúrák. Aztán hogy hány modellre áll ez és milyen mértékben.. Saját és átfogó tapasztalatot szerezni nehéz.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
RAM nyilván bővíthető többnyire.
CPU kizárólag akkor cserélhető ha valami desktop soketet kókányoltak egy laptopba, mivel mint írtam az Intel jó ideje nem gyárt soketes mobil CPU-t.
MXM mocsok ritka még gamer laptopokban is. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Tikakukac
üzenetére
"Az otthoni szerelgetésnek meg bővítgetésnek vége van."
Bár tudat alatt már tisztában voltam ezzel, mégis, olvasva ezt a mondatodat, összerándult a gyomrom.
Azért remélem lesz majd valami trendek ellen lázadó gyártó és nem lesz kötelező 10 év múlva mindenkinek átbrandelt macbookokat használnia.10-15 év múlva pedig a librebootnak is több értelme lesz (lenne) majd, aminek a hiánya szintén egy érvágás már ma is.
-
Tikakukac
titán
válasz
qnadam
üzenetére
A műanyagok. Billzet csere az úgy néz egyre több esetben, hogy komplett felső rész és szevasz.
Kijelző? Cserélhető. Jobb esetben nem teli fedlappal együtt. Ilyen esetem van most, egy HP. Bezel webcamostól kuka, olyan durván ragasztott, kijelző pedig 1 óra kivakarni, mert az is beragasztott. Emiatt ofc vadorzó ára is van, 3 darab sima panelt vettem volna az árából, mert csak gyáriban tudtam beszerezni
Az otthoni szerelgetésnek meg bővítgetésnek vége van.
-
bads1
aktív tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ja nekem semmi szükségem gamer cuccokra egyrészt mert nem használom ki meg mert nem is tetszenek.
Volt pár régebben több TP-m is azért akarok megint egyet, a T480s mindenre elég lenne amire használnám, bár a hűtése nem tudom mennyivel rosszabb mint a nagyobb T480-nak. -
Tikakukac
titán
válasz
bads1
üzenetére
Nagy levegőt maximum.
Most intéztem/intézek pár elég drága vasat, nem kell itt aggódni, hogy hány darab csavart ejtesz le vagy nyalod el, meg nekem mennyi dolgom lesz ha javításra kerül a sor.
Van a gép alja meg van a gép teteje. Ez így kb. 1-1 darabban rendelhető, azt' ha drága, akkor kuka az egész. Szevaszkabát.
-
vicze
félisten
válasz
cooi11
üzenetére
Kicsit részletesebben:
CPU: 2015 óta nem gyárt se az Intel se az AMD socketes mobil CPU-t, így ilyen már jó ideje nem létezik, T440p volt az utolsó.
RAM: Általánosan minél magasabb kategória annál több a forrasztott RAM, P sorozatot kivéve, de ott is van az "s" jelzésű modellekben forrasztott. Olcsóbban(Lxxx, Exxx) nem forrasztott a RAM.
WiFi/BT: Ez eleve egy kártya. Intel a PCH-ba integrálta a Wifi-t ami a "8.5" Gen-től a CPU tokázás része, így ez is forrasztott lett és cserélhetetlen. AMD gépeken cserélhető továbbra is.
Adattároló: Minden modellen cserélhető, de többnyire csak is kizárólag M.2 van.Az adott modell specifikációs oldala választ ad egyéb kérdésekre.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Az új ThinPadok közül melyik szerelhető annyira mint a régi?
(proc. ram, wi-fi, bluth. st.-st.-st.) -
carr
őstag
Tudom nem thinkpad, de mit gondoltok a ryzen alapú c340-ekről? A drágábbik verzióval szemezgetek, (érintő és backlit keyboard fontos szempont) És 190e körül mérik 2 év garival.
Vélemény?
Ha ne, miért ne?
Ha igen, miért igen?
Meló, net, film, néha játék.
-
a 4 db gyári 170 wattos töltőmből 3 tökéletes, a negyedik is remekül működik, csak közben valami egészen borzalmas szörtyögést meg cincogást produkál.
ha előkerülnek végre és megpróbálnám eladni, fogalmam sincs, hogy találnám ki, melyik az olcsóbb, mert terhelés nélkül a hangos is kussban van
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP Pavilion Gaming 15 144Hz, GTX 1660 Ti 6GB, 16GB RAM Dobozában, megkímélt
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA506N Ryzen 5 7535HS / RTX 3050 4GB / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garanciás
- ASUS X513EA-BQ1998C (Bontatlan)
- ASUS X513EA-BQS62T(Bontatlan)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti OC 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Olcsó számítógép PC - Játékra is! I7 4770 / 16GB DDR3 / GTX 1650 4GB / 256 SSD + 1TB HDD
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR5 512GB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS NZXT 850W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De elég valószínű, hogy nincs, mert csak tudnom kéne róla, ha már én telepítettem.
Hacsak a Manjaro magától nem rakja fel (miért tenné?) akkor nincs.

) , de azért kicsit elegánsabb lenne nélküle.

Megpróbálom kicsit "megpiszkálni" ha elindul jó, ha nem... akkor így is úgy is lapcsere

Ha gyárilag megnézed hogyan volt odarögzítve, well, na az ez a folyamat.