Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dalion

tag

válasz Surfym@n #104566 üzenetére

Mivel kalandvágyó típus vagyok és szeretek a saját hibáimból tanulni belevágtam a W530 CPU hűtő vs T530 projektbe. Igazából elég volt ez a komment plusz pár külföldi fórumról néhány utalás, hogy elinduljak, sokat bukni úgysem tudok a témában.

Szóval amerikából ma megjött a hőnáhított 'upgrade' cirka 70$ volt vámmal és szállítással együtt (ebből a hűtő 35$-t tett ki). Nagyon kóser példányt kaptam szó se róla, vadi újnak néz ki pedig használtként árulta a srác, a ventilátoron egy porszem sincs, így nagyon megörültem, hogy eljött a nagy nap, végre hidegre teszem az I7 3740QM-et egy életre, már ameddig nem veszek egy P51-et, mert az lesz a következő masinám ha elérhető áron hozzá lehet majd jutni.

A gépet xn-edszer szedtem szét, itt még nem volt baj, ámbár amikor eljutottam a palmrest nélküli pucér állapothoz elkezdtem gyanakodni, hogy ez nem fog összejönni. Főleg amikor rátettem az eredeti hűtőre az újat, hogy passzolnak egymáson:

A T530 hűtőjének heatpipejai sokkal jobban meg vannak hajlítva. Egy laza 1-1,5 cm-rel beljebb kellene rakni a W530 hűtőjét, hogy ráilljen a lyukakra. Ehhez útban van a gép töltő csatlakozásának belső része, továbbá az akkumulátor belső magnézium keretének a széle.

Ezután már igazából tisztában voltam vele, hogy nem lesz jó, de mondom legalább egy újrapasztázásra jó lesz a mai hadművelet. Kivettem az eredeti hűtőt és biztos ami biztos alapon azért megpróbáltam beletömni hátha ki lehet ügyeskedni valahogy, de sajnos tök esélytelen:

Itt épp a VGA feletti lyukakra van beállítva, de egyrészt le sem fedi azt sem (kilóg oldalt), plusz a CPU-hoz vagy 1 cm kéne jobbra, hogy ráilljen.

All in all újrapasztázás pipa, ugyanitt látszatra vadi új W530 hűtő eladó! :))

Ja és a W530 hűtése NEM kompatibilis a T530-al.

Új hozzászólás Aktív témák