- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #102298 üzenetére
Nekem volt egy nagyon "vicces" eset, ment a venti egy ideig, aztán leállt és venti errorral a gép is, fél órába telt mire rájöttem véletlenül, hogy egy kis műanyagdarab került a ventibe és az akasztotta meg a egy idő után, aztán ahogy mozgattad elmozdul és a venti ment megint. Végignéztem a belsőt többször sehonnan nem volt letörve semmi, és nagyon úgy tűnt, hogy kintről ment be valahogy, de azt nem tudom, hogy hogy jutott át a lamellákon...
-
Wolfskin
őstag
Köszi,
de azt elfelejtettem írni, hogy a szétszedés óta használtam sokat. Az jó pár hete volt. Szóval akk meghalt a venti...? 😥
-
-
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
T420s "Fan error." üzenettel nem indul.
Volt már valakinek? Nemrég volt szétszedve, akkor portalanítottam, az nem lehet. Simán meghalt a venti? Vagy az alaplap? Van esetleg valakinek forrása?
-
válasz
donjohnson #102288 üzenetére
Köszi szépen az információt
#102291 vicze1: Igen, igazad van, rosszul használtam a megnevezést, a most benne lévő SSD valóban nem mSATA, hanem M.2 SATA.
-
vicze
félisten
válasz
Donki Hóte #102285 üzenetére
Csak egy megjegyzés, a választ leírták.
Az mSATA dolgot felejtsd el az egy teljesen más szabvány, más láb kiosztás más méret, ez csak simán M.2 SATA, M+B key a két bevágás. -
donjohnson
addikt
válasz
_adaml21_ #102289 üzenetére
sajnos csak 3 vagy több hibás képponttól gariztatható.
-
_adaml21_
őstag
Sziasztok!
T470-em FullHD kijelzőjén megjelent egy pixelhiba (fekete képernyőnél piros pötty). Sajnos rettentő zavaró...
A gép szinte még új, 2022-ig NBD garis. Egy pixelhibára cserélik a kijelzőt?Köszi a választ előre.
-
donjohnson
addikt
válasz
ha itt a cikkben szereplő adatok stimmelnek, akkor belemegy az m.2 nvme ssd és működni fog.
-
Egy másik helyen ezt találtam a technikai adatok között:
M.2 Slot: 1x 2280 PCIe NVMe (M key)
Ez eléggé arra utal, hogy megy benne az NVMe SSD, de jó lenne, ha valaki, aki már cserélt benne SSD-t, az elmondaná a tapasztalatait.
-
Silεncε
őstag
válasz
-
-
Villámkérdésem lenne.
Egy 4. gen. X1 Carbon gépben cserélnék SSD-t. Az alaplapi foglalat (ha jól silabizálom ki a tücsök és bogár rovatból a gép technikai adatait) M key M.2 port.
Jelenleg egy 512 GB-os Samsung MZ-NLN512a M.2 mSATA SSD van benne, amin 2 bevágás van.
A kérdés az, hogy tehetek-e a helyére egy 1 bevágásos NVMe SSD-t?
Nem a sebességnövelés miatt cserélnék NVMe-re, hanem azért, mert egy 1 TB-s M.2 mSATA SSD 55 eFt, egy 1 TB-s NVMe SSD-t pedig már 30 eFt-ért megkapok...
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #102283 üzenetére
Majd jövőhéten...
-
-
Frawly
veterán
válasz
Tim82 #102280 üzenetére
Miután írtad, hogy procigenerációtól függ, onnantól hittem neked. Azért írtam, hogy elhittem neked, nem azt állítottam, hogy tudtam. Valóban félre voltam eredetileg informálva, sajnos válogatás nélkül olvasgattam fórumokat a témában, és sikerült hülyeséget beszívni. Azt is elhiszem, hogy volt erről már szó a topikban, követem is egy ideje, de valahogy átsiklottam felette.
Ettől függetlenül abban nincs igazad, hogy a Lenovonak nem kell erről tájékoztatnia. De kell. Akkor is, ha az Inteltől függ, a fogyasztó laptopot vesz, nem Intel memóriavezérlőt. Persze, van az is benne, de ez egy technikai részlet, ennyi erővel kondinként meg minden lehetne nyomozni, hogy mit támogat, mert akármilyen gyártó, akinek az alkatrésze benne van, milyen specifikációkkal dolgozik. Őrület. Írják le normálisan mivel bővíthető. Ja, tudom, otthon ne bővítse senki, mert vége lesz a világnak. Elromlikkk. Vigyük xaxervizbe. Ja, mert a xaxervizes is majd kinyomozza az Intelnél. Meg vegyünk bele eredeti Lenovo RAM-ot, RFU sokszám bla-bla, megéri, jó vaskos feláron. Ennyi erővel akkor ne legyen se service se user manual, majd mindenki utánanyomoz mindennek, meg elviszi szakszervizbe, azok eleve olcsók is, meg a kapacitásuk is végtelen, mindenki jól jár. Valóban sokkal drágább, bonyolultabb lenne erről pár sort írni egy meglévő doksiba.
Persze ezt az Apple azóta ügyesen áthidalta. Újabb Macbookhoz pl. nem kell semmilyen user és service manual. Semmi nem szervizelhető a gépen, minden ragasztott, minden oda van forrasztva az alaplapra. Tényleg úgy van megcsinálva, hogy otthon véletlenül se tudja szerelni, bővíteni senki.
-
Tim82
félisten
válasz
Frawly #102279 üzenetére
Ezt egyébként a thinkpadek service manualjában leírhatnák normálisan, hogy melyik hány voltos memóriát támogat.
Ha egyszer az Intel procik memóriavezérlőjétől függ, akkor miért kellene leírni ezt a Thinkpad-ek service manual-jában?
Eddig is elhittem, hogy így van, csak fura.
Csak épp homlokegyenest az ellenkezőjét sikerült állítanod: "Pedig támogatnak 1600 és 1866 MHz-et is, de azt csak BIOS moddal tudnám használni, és támogatnak 1,5 V-ot is, de az X220 alapból csak 1,35V-on hajtja őket. Nem hinném, hogy túl sok többletsebességet nyernék, ha 1,5 V-on és 1600 MHz-en járatnám őket. Ilyen régi, 2. gen. Core i laptopokon úgyse ez a szűk keresztmetszet." [link] (Kiemelés tőlem.)
A "lehurrogás" meg nem konkrétan a személyednek szól, hanem annak, hogy nyilván bosszant, amikor evidens és a topikban is többször kitárgyalt dolgokat nekem kellene bizonygatnom, mert ugyan "elhitted", de szerinted mégsem úgy van.
-
Frawly
veterán
válasz
Tim82 #102269 üzenetére
Nem kell lehurrogni, én is kerestem, de nem találtam róla semmit, pedig kerestem DDR3L-ként is. De így már képben vagyok. Eddig is elhittem, hogy így van, csak fura. Ezt egyébként a thinkpadek service manualjában leírhatnák normálisan, hogy melyik hány voltos memóriát támogat. De ez nem Thinkpad-betegség, hogy nincs semmi normálisan leírva, a legtöbb gyártó lusta, az SSD-s topikban is rendszeresen szívunk, hogy jön valaki, hogy XY laptopba vagy tököm tudja milyen alaplapos asztali gépbe akar venni SSD-t, az gyorsan ki is deríthető, hogy milyen foglalat van rajta, SATA vagy M.2, de az M.2-nél sokszor nem írják, hogy milyen fajta, hogy M.2 SATA, M.2 AHCI, M.2 NVMe, aztán nyomozhat az ember. Ezekért be kéne vezetni fogyasztóvédelmi bírságolást.
Ráadásul ezek szerint mázlim volt, mert mikor én upgrade-eltem a RAM-ot, szándékosan olyan vettem, ami 1,35V-os, mert fórumokon azt olvastam, hogy olyan megy benne. Mák, hogy olyat sikerült venni, ami 1,5V-ot is támogat, ezek szerint ezért megy hiba nélkül.
-
BTom1970
aktív tag
Kérdésem lenne. Egy T500 és egy Y560 tàpcsatlakozója megegyezik?
Ezen a linken úgy látszik igen. Jól gondolom?
[link] -
DuDieHUN
aktív tag
X250 hatlapjába keresek csavarokat, hol tudok ilyet szerezni?
-
Tim82
félisten
válasz
Frawly #102267 üzenetére
Erről valami link, hogy a Sandy Bridge mobilprocik nem tudnak RAM-okat 1.35V-on járatni?
Kérlek, hadd ne én végezzem el a házi feladatodat, amit elmulasztottál.
De amúgy donjohnson előttem linket is adott. Meg hát ugye a memóriaszabványról szóló Wikipedia-cikk is remek kiindulópont..
Mert a neten én olyanokat olvasok, hogy van, aki DDR3L RAM-mal használ ilyen 2. genes laptopot.
Sőt, én is azt írtam Balinovnak, hogy olyan DDR3L RAM-okat használok X220-ban, T520-ban, amelyektudnak 1.5 V-on is üzemelni és azon is mennek. So? [link] [link]
Persze nem tartom kizártnak, hogy igazad is lehet, ezért érdekel.
Igazán kedves vagy, hogy nagylelkűen megengeded, hogy esetleg én tudom is, miről beszélek.
-
donjohnson
addikt
válasz
Frawly #102267 üzenetére
rakd bele, nem lesz semmi baja. működni fog. a low voltage egy újabb szabvány. a régi procis gépek 1,5 Volton járatják, hiába írja ki neked az AIDA64 vagy a hwinfo spd alapján hogy az a ram képes 1,35 Volton járni. attól még az nem a jelenlegi, pillanatnyilag használatban lévő feszültség. [link] egyébként pedig miért nem logikus?
minél újabb egy gép annál kevesebbet fogyaszt (kevesebb feszültség és áramerősség kell neki bizonyos hardver elemekhez).
-
Frawly
veterán
válasz
Tim82 #102232 üzenetére
Erről valami link, hogy a Sandy Bridge mobilprocik nem tudnak RAM-okat 1.35V-on járatni? Mert a neten én olyanokat olvasok, hogy van, aki DDR3L RAM-mal használ ilyen 2. genes laptopot. Az Intel oldalán sem látok ilyen korlátozást említve. Meg nem is tűnik logikusnak, hogy a memóriavezérlő valamit csak magasabb feszen tudjon hajtani, alacsonyabban nem, fordítva lenne értelme. Persze nem tartom kizártnak, hogy igazad is lehet, ezért érdekel.
-
Dhampir
félisten
válasz
donjohnson #99284 üzenetére
Samsung 860 Evo Sata 3 lett, ma szereltem be a T510-be. Nagyon fürge lett a gép.
Köszönöm a tavalyi ajánlatokat!
-
Sziasztok!
Van valakinek tippje,hogyan tudnám működésre bírni az ujjlenoymatolvasást? Mióta tartományban van a gép nem tudok ujjlenyomattal belépni a win 10-be. Szerveren minden engedélyezve van(hello,bio,ujjlenyomatolvasó, még a pin kód is)Ami van a neten keresésre kidob,mindent megpróbáltam. Még sem engedi a win 10,hogy az ujjlenyomattal belépjek. Azt írja hogy bizonyos beállításokat a szervezet kezel és szürke az ujjlenyomatos bejelentkezés a menüben. Már szinte mindent próbáltam,csak az újratelepítést nem
Itt van a laptop,de nem tudom haszálni a leolvasót rajta és ez idegesítő.
-
-
azbest
félisten
válasz
BTom1970 #102257 üzenetére
Hardveraprón kb mindig vannak eredeti használt tápok. A 90w-osakat is találni 3 ezer körül. Valószínűleg a 65w is jó hozzá, hacsak nem dedikált gpu-s, mert akkor csúcsterhelés alatt lehet nem nagyon tölti a kisebbik.
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #102234 üzenetére
Akkor add nekem please...
-
BTom1970
aktív tag
T500-hoz keresnék tápegységet. Hol érdemes beszerezni? Kábelszakadás van a jelenlegivel a laptop csatlakozó környékén. Nem L-alakú a csatlakozó és gyakran nekinyomódhatott a mögötte lévő felületnek, gondolom ez okozta a vezeték törést. Utángyártott tápegység volt.
20V - 4.5A van most hozzá. 65W vagy 90W kell a T500-hoz?
(keresgélek én is, csak azért kérdezem, ha tud valaki jobb ajánlatot)
köszi! -
vicze
félisten
válasz
Balinov #102249 üzenetére
Elég nehéz leírni és szerintem leírásból nem jön át hogy mennyire rossz.
Szóval nincsenek gombok rajta, középső katt eleve kiesik így.
Az egész touch felület egy műanyag lapnak képzeld el, ami ha kattintasz teljes egészében lenyomódik, nem egy része az egész, ráadásul tök mindegy hol nyomod meg. Tap to klikk rajta kb. művészet. Ez a megnyomod nem nem nyomod érzés, hozzá kell érni, de nem lenyomni. Tehát egy kvázi lebegő izén tapicskolsz és nagyon nehéz úgy dolgozni, hogy akár véletlen ne nyomd meg egy kicsit. A másik a klikk+húzd, azt nem tudom, hogyan lehet értelmen kivitelezni, de egy rettentő szörnyű művelet, és mivel a touchpad próbál "segíteni", így állandóan ráráncigálsz valamit egyik pillanatban, pedig csak a kurzort akartad mozgatni.Tehát nem véletlen van sok ilyen leírás és útmutató, és eBayen erre szakosodott hirdetés.
Tényleg ennél csak a X1 2.gen touch F sorával kombinálva a legszörnyűbb, azt nem tudom 5percnél tovább elviselni. -
Balinov
titán
Megint en, Sracok.
Tobbszor olvastam mar a topikban, hogy a T440/S szeria, mint nem tul jol sikerult rancfelvarras elegge kerulendo, viszont mi a helyzet mondjuk a W540-ekkel?
Ebayen eleg jo valasztek van I5-i7/16GB, FHD/3KIPS, akar Quadro-s valtozatokbol. (mint pl. ez, magyarorszagi eladotol) Egyre inkabb azon vagyok, hogy hamar lapatolni kell a penzt valamibe, akkor legyen valami korszerubb/ jobban idoallo megoldas, mint a 420-ast pofozgatni.B
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Dhampir #102240 üzenetére
> akik néha megjegyzik, hogy "már több éve nem használok ilyet" és hasonlókat.
de ha igen, akkor ott az USB-s külső DVD iró ..
és azt akár a következő laptopra is rá lehet kötni.
kb 9e Ft ért USB C / USB 3.0 csatolósat is lehet találni ( újonnan, garanciával)
USB2.0 -ást már nem érdemes venni.és természetesen csak feketét szabad venni, mert az megy a klasszikus ThinkPad-hez
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #102234 üzenetére
Ez itt a gond. Ha videóra lett véve egy ilyen proci, akkor nem viccelek, harmad ekkora fogyival legalább ötször gyorsabban lehet encode-olni. A nyers erő király, a fejlettebb utasításkészlet pedig /all.
-
azbest
félisten
válasz
vicze #102233 üzenetére
A t430 alapján gondolom a t420 is követeli a 90w tápot igazi 4 magos procival
Viszont nagyon olcsók szoktak már lenni ezek a tápok. Ha jól emlékszem 3 ezer körül vettem a 90eseket. Van 6, mind a 4 dokkolóhoz külön és a két gépemhez hurcolászni is külön.
Egyébként a töltéssel még dokkolóval együtt sem tapasztaltam gondot 90-essel.
Linux alatt, pontosabban ubuntuval úgy tűnik, hogy a pstate driver helyett a normál, hardver alapú teljesítményvezérlés jobb. A pstate-nek néha sikerült túl lassan reagálni nagy terhelésre és elérni a 105 fokot, amire vészleáll a proci - lefagy. Kernel paraméterként a grubban megadható a hagyomános hw megoldás és plusz előnye, hogy úgy lehet szoftverből kapcsolgatni a turbót is vagy akár visszavenni az órajelet tetszés szerint, ha inkább több üzemidő kéne akkuról. Ja és nemrég láttam, hogy debian/ubuntu alatt alapból fenn van egy irqbalance nevű szolgáltatás, ami a magok közt rotálja a feladatokat. Na az nem éppen jó laptopnál, mert nem hagyja, hogy adott esetben 1 mag dolgozzon csak, s a többi pihenjen. Így ezt leszedtem. Plusz 4.15ös kernelnél (ubi 18.04) van egy bug, ami az energiagazdálkodást hülyíti, arra is egy kernel paraméter a workaround. Nekem most így néz ki
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="scsi_mod.scan=sync intel_pstate=disable"Valamint a zswap és zram is valsz triggerel kernel bugot, mert a memóriatömörítés mellett előfordulnak fagyások. Van ami dokumentált eset, de szerintem még mindig nem teljes a javítás, legalábbis ezzel a kernellel. Ez persze nem aktív alapból - csak nekem nem mindig elég 16GB ram
-
-
vicze
félisten
válasz
Butcher82 #102221 üzenetére
RAM az elég nyilvánvaló minél több annál jobb.
Mivel a cserélt amit írsz én megcsináltam gen4-gyel, így csak pár tapasztalat. A 2core(M/U) és a 4 magosok között (QM) jelentős Windowsban az érzett különbség. Nagyon jelentősen érezni azt, hogy van két extra magod és 4 extra szálad. Minden sokkal gyorsabban reagál, ha dolgozik valami a háttérben egyáltalán nem fogja meg a rendszert. Ezt 2magos i7-nél nem tapasztaltam, így szerintem értelmetlen arra fejleszteni.
A QM-nek azért megvan a maga hátránya. Esetlegesen nagyobb töltő kell a laptophoz, tehát lehet, hogy 90W-os alatt nem tölt majd szinte semmit használat közben, attól függően milyen állapotban van az aksid 1-2óra alatt képes lemeríteni gond nélkül, sokkal jobban melegszik ettől nyilván hangosabb. -
Tim82
félisten
válasz
Frawly #102231 üzenetére
X220-ban és a többi ugyanilyen generációs gépben is 1,5 V-on, nem 1,35 V-on. A CPU-Z csak azt mutatja, hogy a RAM-jaid képesek lennének 1,35 V-on is üzemelni, csak nem X220-ban (mert az alaplapra forrasztott Sandy Bridge proci memóriavezérlője nem tudja őket azon a feszültségen járatni).
Ennek fényében gondold újra.
-
Frawly
veterán
válasz
Tim82 #102230 üzenetére
Próbáltam, de már nem látszik. Régebben linuxos dmidecode segítségével néztem. Most viszont semmi sem mutatja, sem a dmidecode, sem Win10 alatt a CPU-Z, AIDA64, HwInfo64, HwMonitor. Egyedül a CPU-Z ír 1.35V-ot, de csak a profilértékeknél, a ténylegesen használt értéktől semmit nem ír.
Gyaníthatóan azóta nem mutatja, hogy BIOS-t frissítettem a legújabbra 2 hónapja az eGPU miatt, és a BIOS nem küldi ki a DMI információt ezeknek a progiknak. Az UEFI BIOS régen sem mutatta.
-
Frawly
veterán
válasz
Flashcash #102226 üzenetére
Egyetértek, a 2×8 GB RAM + SSD upgrade dobja a legtöbbet rajta. Aztán efölött valószínű elég egy i7-2620M-es proci is, az nem drága. Szerintem az alatt a CadKey alatt egy i7-2860 QM sem lesz sokkal gyorsabb, bele lehet tenni, de sok felárat én nem fizetnék rá. Igazából egy i5-2520M/2530M és i7-2620M/2640M között sincs nagy különbség, +1 MB L3 cache, meg +100/+200 MHz, elenyésző, tapasztalatból mondom, hogy a gyakorlatban nem nagyon lehet megérezni.
-
Frawly
veterán
válasz
Balinov #102205 üzenetére
Mindenképp 8+8 GB-ra bővítsd, akkor is, ha feleslegesen ki kell venned belőle a most benne lévő 2×4 GB-nyi modult. Most nem drága a RAM, megéri kimaxolni, aztán le van róla a gond örökre.
Én az 1,5 V-os és 1600 MHz-es modulokat nem erőltetném feltétlenül. Vehetsz, ha nem sokkal drágább, akkor miért ne, de mindenáron erőltetni nem kell. Ugyanolyan jól fognak menni az 1333 MHz-es 1,35 V-os DDR3L RAM-ok is. Nálam két Crucial 8 gigás DDR3L modul (CT8G3S186DM C16FN) üzemel 1,35V-on, 1333 MHz-en, teljesen jól szuperálnak, megy a dual channel, meg minden. Pedig támogatnak 1600 és 1866 MHz-et is, de azt csak BIOS moddal tudnám használni, és támogatnak 1,5 V-ot is, de az X220 alapból csak 1,35V-on hajtja őket. Nem hinném, hogy túl sok többletsebességet nyernék, ha 1,5 V-on és 1600 MHz-en járatnám őket. Ilyen régi, 2. gen. Core i laptopokon úgyse ez a szűk keresztmetszet.
-
válasz
Butcher82 #102221 üzenetére
2x4GB RAM upgrade + SSD bővítés ha nincs még benne, szerintem ezek hoznak kedvező áron plusz teljesítményt.
Pocicsere már drága, csak akkor érdemes meglépni, ha tényleg szükség van rá és ragaszkodsz a géphez.
Esetleg ha +15-20% teljesítmény is elég, akkor néha jó áron fogható i7-2620m vagy i7-2640m proci is, vagy ha nagyobb teljesítmény kell akkor a quadok. -
Butcher82
senior tag
-
Butcher82
senior tag
válasz
Tim82 #102220 üzenetére
Sziasztok,
adott a T520-am, nem tudom mi tévő legyek. CadKey-t használok rajta, meg általános dolgok vannak futtatva.Core i5 2430m, Nvs 4200 és 4Gb ram van benne. Kérdés, hogy érdemes e bele venni egy core i7-es xxxxQM-et és mondjuk 8Gb (esetleg 16Gb) ramot, vagy eladni és venni egy újabbat... A használat kb. ugyanaz marad. Csak azért kédezem, mert nem mai darab, de még lehet érte kérni egy "normálisabb" összeget.
-
vicze
félisten
válasz
donjohnson #102215 üzenetére
Esetleg ezt érdemes, itt talán frissen tartják a linket.
-
Tim82
félisten
válasz
Bele.
De ez tudod, hogy nem garancia arra, hogy akár holnap ne változtassák meg újra a helyét.
#102218: meg amúgy csak X230, T430 generációtól felfelé vannak már csak meg a BIOS szimulátorok, a korábbiakat kukázták.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
+1
-
S_x96x_S
addikt
Lenovo BIOS Simulator
https://download.lenovo.com/bsco/index.html
Webes böngészőn keresztül rengeteg Thinkpad BIOS menüjét nézhetjük meg.Ez nekem új volt - akár még az összefoglalóba is be lehetne tenni, ( legalább felületesen nem láttam )
u.i:
- közben megtaláltam, már 1 éve is posztolták; elnézést. -
Tim82
félisten
válasz
Balinov #102207 üzenetére
Olyan 1.35 V is jó, ami hajlandó 1.5 V-n is üzemelni. Azért szerintem az 1.35 V-s modulok nagyobb része ilyen. Úgy rémlik, mindegyik általam próbált modul is ez az eset.
1333 MHz-en fognak üzemelni a modulok (gyári, nem moddolt BIOS-szal), de nyugodtan vegyél 1600-asat (csak nem 1600 MHz FSB-vel fog menni, de ez nem gond).
-
Tim82
félisten
válasz
Balinov #102205 üzenetére
Olyan modulokat keress, amik tudnak 1,5 V-on (is) üzemelni. Ennyi a lényeg.
Ha konkrét típusok érdekelnek, akkor összeszedhetem a hétvégén, hogy az itthoni Sandy Bridge-generációs Thinkpad-ekben (X220, T520, T420) milyen 8 GB-os modulok mennek, illetve csekkoltam őket, hogy biztosan működnek bennük. Mondjuk ez nem nagy lista, négyféle modult próbáltam ki eddig.
X220-ban 2x8 Samsung, T520-ban 2x8 Micron jelenleg is megy, a T420 még work in progress, de abban is teszteltem modulokat.
-
Balinov
titán
Sracok, hol tudnek pontosan utananezni, hogy a T420-ba milyen feszultsegu es orajelu 8GB-os modulokat lehet tenni? Most 2x4GB van benne, de tegnap belefutttam GB/BG-n ilyen huszoneuros aru 8gb/dd3 laptopmodulokba, es a nyavalyas kisordog elkezdett dolgozni, hogy mi lenne ha 4+8 vagy 8+8-ra bovitenem.
Redditen/lenovo forumokon tobben irjak, hogy 2x8GB-al vigan hasznaljak.
koszi
Bali -
donjohnson
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #102203 üzenetére
driverek alapján fibocom L850 vagy L830 való bele
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
WWAN kérdésben kérnék segítésget: átraktam egy T460-ból egy T480s-be egy airprime em7455 modult, ami először 1802-es hibát dobott. Modul ki, bios frissít, majd felraktam a kártya driverét, modul vissza és működött, kb 2 hetet, most megint 1802-es hibát dob, de nem tudok tovább jutni bootoláskor.
T480s-be milyen wwan modul ajánlott, vagy ezt a modult hogyan lehetne huzamosabb ideig működésre bírni?
Köszi! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged