- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti75
senior tag
-
zsolti75
senior tag
válasz
szalai019 #126521 üzenetére
Szinte havonta előjön ez a téma, és mindig megy a félrevezetés, ezért belinkelem a táblázatot.
-
-
zsolti75
senior tag
válasz
Reggie0 #126451 üzenetére
Amikor a Thinkpad Stack-omba kerestem 8terrás meghajtót, kézenfekvő lett volna a 2,5 sata, de inkább m.2-t vettem bele átalakítóval, azért mert ugyanazon az áron modernebb/gyorsabb meghajtót lehet venni, át lehet rakni akár új laptoba is, ill. ha pár év múlva el akarnám adni még el is fogom tudni. Egy 2,5 satának most még van ára, van is rá némi kereslet, de ez exponenciálisan fog csökkenni hamarosan.
#126445 Surfym@n Szerintem még most cseréld le m.2-re míg nagyjából egy az egyben áron meg tudod tenni! -
zsolti75
senior tag
válasz
szalai019 #126338 üzenetére
Egy jó P53 még most is teljesen jól használható gép, és inkább azt venném mint egy 200-250 közötti U-s konzumert.
Az 5év túlzás, inkább olyan 2-3év életet nézek ki még belőlük.
Egy megkímélt és jó konfig még mindig 200 felett van. Amiket most 100-150 között árulnak, azok hibáit mire kijavítod bőven 200felett lesz a vége.
Emeld meg a limitet 250-re és ott már kaphatsz egy P15 G2-t! -
-
zsolti75
senior tag
válasz
LZs?! #126146 üzenetére
Volt legalább egy tucat P15 G1-esem.
Mérési eredményeket nem mentettem el sajnos, viszont arra emlékszem, hogy nem a legacélosabb a hűtése.
Egy szálon viszont soha nem szabad beleszaladnia throttlingba, még a nyolcmagos 10875/10885-el is csak a sok szálas mérés végefelé nyalt bele a 100fokba.
A hűtő kialakítása miatt folyékony fémezni nem lehet sajnos, keményebb állagú pasztát javaslok, az ilyen mx4-ek és társai csak pár óráig jók.
Meg kell nézni hogy fekszik fel a hűtő és annak megfelelően alakítani rajta. Padokat csak akkor kell cserélni ha sérült. -
zsolti75
senior tag
válasz
zsoltip #126002 üzenetére
Bitlocker-hez nem kell opal meghajtó, se magician.
Az opal (sed) meghajtó az a Thinkpad saját hardveres titkosításához kell.
Menj be a bios-ba és válassz számodra megfelelő titkosítási módot!
Nem szokott kelleni újratelepítés, de azért javaslom, ha elérhető, akkor egy másik meghajtóval ismerd ki a működését, a bios kézikönyv is segítség! A titkosítást secure vipe-vel tudod majd visszfejteni, ha nem megfelelő számodra. -
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #124645 üzenetére
A watt az watt, azt le kell hűteni.
A P16v hűtése is csak kb 80-90W-ig oké. A T14 hűtéséből 30-35W-ot nézek ki.
Az amd sokkal jobban skálázodik lefelé.
Én is vennék ha lenne nagy ws, de nincs, egyik gyártónál se.
Majd talán jövőre.
Jövő héten kezemben lesz az új Intel core ultra szörnyűség, kíváncsi vagyok rá. Magamnak nem venném az tuti. -
zsolti75
senior tag
válasz
lezso6 #124639 üzenetére
Az hogy mikor hány watt, azt az EC illetve a power driver határozza meg. Mivel a bios és azon belül a EC firmware ugyanaz, és nem találok különböző power drivert sem, csak arra tudok gondolni, hogy a két teszt közötti időben valamit variált a Lenovo (nem ritka eset), vagy esetleg mások voltak a power beállítások a windows-on belül.
-
zsolti75
senior tag
válasz
lezso6 #124637 üzenetére
Ezt már egyszer kiveséztük privában.
A P16s tök ugyanaz mint a T16, ugyanaz cikkszámra a hűtés is, az amd esetén az alaplap is cikkszámra egyezik. Intel esetén a geforce helyett quadro (tudom már nem így hívják) van, a bios is egyezik. Szóval miért is lenne visszafogva a cpu? Hacsak nem egy újabb "jól sikerült" notebookcheck teszt áll a háttérben. -
zsolti75
senior tag
válasz
McJoker #124632 üzenetére
Az, hogy megéri-e váltani egy 6 éves gémerről TP workstation-ra, azt neked kell érezni. 4-500-ért nem kapsz P16-ot sajnos, a legfapadosabb verzió is €1300-ról indul az ebay-en, P15 G2-est inkább.
Egyébként írtunk itt már róla eleget, nincs megbízhatósági probléma velük. Ami negatívum lehet az az intel heterogén processzorokkal kapcsolatos dolgok. -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #124605 üzenetére
P16 G2 van most nekem 400nits oled-es és 800nits IPS is , mindkettő jó. Csinálnék képet, ha tudnék, de az én telefonommal inkább nem erőltetem.
Kinti használatra IPS, bentire oled, ill ha nagyon sokat szeretné használni az ember akkor IPS, mert a beégésre nem vonatkozik a garancia. -
-
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #124538 üzenetére
Aki ezért fizet ennyit az nem normális.
De szerintem a hirdető sem. -
zsolti75
senior tag
válasz
lezso6 #124533 üzenetére
intel 13gen-es T14 volt több darab is a kezeim között. Tapintásra teljesen rendben van, megvan a prémium érzés, a merevség ami szerintem nem az igazi. Nagyon el vannak már vékonyítva.
L14/L15 volt ugyanebből az évjáratból számomra pozitív csalódás, elég merevnek érződött, szemben a korábbi G1/G2-vel amik szerettek hajladozni. De természetesen az L-nél a gumis tapintást el kell felejteni, csupasz műanyag van. -
zsolti75
senior tag
válasz
lezso6 #124530 üzenetére
Gagyi? Ne már!
Van egy fasza rollcage-ed olyan amilyen egy T-ben sincs!
Nem horpad a bill, a fedlap is elég merev szerintem, az alja az amit csinálhattak volna vastagabb anyagból. Jó nem olyan prémium cucc mint a P16, de szerintem rendben van.
Én is szerettem a gumírozott felületet, de olvashattad, hogy valaki meg utálja.
Nem tudom a 13gen mennyi, de zabál mint állat.
-
zsolti75
senior tag
válasz
Atos23 #124528 üzenetére
Ennyiért tuti.
Ilyen áron semmit nem tudok, még asus-t sem
Azért azt hozzá tenném, hogy nem biztos, hogy ok nélkül volt ennyi.
Feltételezem, lehet hogy külföldi gép, ott 1év alap garival vannak, és a +2év bővítés min.70-80e. De ismétlem ez csak találgatás!
A zárcimke nem piros, hanem a drapp refurb-os, vagyis újracsomagolt, ez egyébként abszolút nem probléma csak jó tudni. -
zsolti75
senior tag
válasz
teptep #124521 üzenetére
Ja, a fedlapnál rá van ragasztva a műanyag keretre egy alu burkolat,
ugyanúgy megvannak a beforrasztott szegecsanyák, amiket nagyon szeretünk. A palmrest full műanyag, nincs rollcage, és a bill sem cserélhető. Az Arctic grey verziót eu-ban nem forgalmazzák!
#124520 Atos23 Ha megírod mi a keret, körbenézek, hátha belefér egy T vagy L. -
zsolti75
senior tag
válasz
lezso6 #124494 üzenetére
Hát most tegyük fel, van egy szuper konfig modern géped, amiből még a levegő is ki van spórolva. Annak a házát fedlapját beszkeneljük lézerrel, átkonvertáljuk modellé, kiküldjük Kínába és +100e-ért (meg egy hét barkácsolás) lesz egy toughbook-od.
A műanyag tömege 1400/köbdeci, az alué meg 2700, szóval saccra 300g-al lesz nehezebb. Nem kell vas, az tök hülyeség szerintem, a 7000-es sorozatú alu szilárdsága majdnem ott van.
-
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #124486 üzenetére
Szuper.
De hogy az összes alkatrész olyan görbe mint a rosseb
beszerezhetetlen autóalkatrészt csináltattam már így kínaiakkal, az jó lett, mondjuk nem ilyen vékony finom darab volt. -
-
zsolti75
senior tag
Olvastam róla, de eszembe se jutott akkoriban 2008 körül forrasztgatni. Jó volt az úgy azzal a vacak ssd-vel, az XP hasított rajta.
Egy barátom feleségétől kaptam, kinek Londonban ez volt a céges gépe, fullos konfig volt. Eredetileg mint torrent szerver kezdte nálam, de úgy megszerettem, hogy az lett a netezős és a filmnézős gépem, úgy 2-3 évig. Az volt az egyetlen gép, amihez nem használtam egeret, mert olyan jó volt a tapipadja. -
zsolti75
senior tag
Keresek, döglött, hibás, hiányos Thinkpad billentyűzetet fiatalabb gépből.
-
-
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #124311 üzenetére
A szerszámgép akkupakk felújítás is megvolt, nem egy db.
Megvolt a nikkelesről, kadmiumosról lítiumra átalakítás is.
Úgy lesz szar, amilyen szerencséd van. Nekem nem volt, egyszer sem.
Az utóbbi kb.4évben inkább megveszem a gyárit, vagy jobb utángyártottat. -
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #124310 üzenetére
Elnézést, nem akartam én pisilni sehova, mint említettem csináltam ilyet. Alaphangon 3-4óra a művelet ha nagyon ügyes vagy, és már csináltál pár ilyet, ha nem, akkor egy napod rámegy. És akkor még hozzá a cellák, meg egyéb cuccok, ennyiből én egy jó akksis modernebb gépet veszek.
Ja és szép nem lesz az tuti biztos, lehet emlegethetsz itt mindenféle űrtechnikát. -
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #124304 üzenetére
Csináltam ilyet réges-régen, meg itt többen mások is.
Soha többet!
Ha valakinek van egy régi kincse, amit mindenképp életbe szeretne tartani, vagy muzeális gyűjtemény akkor hajrá.
Napi használós gépnek eszetekbe se jusson! -
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #124253 üzenetére
Mindegyik gyártó csúcs szinten van, minimális különbségek vannak.
A CSOT ismeretlennek tűnik, de nagyobb volt a forgalmuk mint a AUO+Inno+BOE együtt. Főleg kis kijelzőket gyártanak.
Írhattam volna még az EDO-t de az meg csak oled, és darabszámra nagyobbak mint a Samsung. Mindenféle pici okoskütyübe gyártanak kijelzőket.
Nem lehet már Kínát megkerülni semmiben. -
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #124247 üzenetére
A Sharp-é a klasszikus IPS.
Nem csak az elnevezés más, mindegyik egy picit más technológia.
LG: PLS,
AUO: AHVA AMVA,
BOE: ADS, HADS
Tianma: SFT, UA-SFT
Inno: AAS, MVA
Samsung: PLS, PVA
CSOT: FFS
Számomra a jó kijelző 100+%NTSC, hogy mi volt 15 éve az engem nem nagyon mozgat, tekintve, hogy az lcd-k erősen amortizálódnak idővel. -
zsolti75
senior tag
válasz
totron #124237 üzenetére
"Az IPS-level az igazi IPS-hez képest úgy aránylik, mint IPS a TN-hez, ami botrány."
Fejtsd ki légy szíves mit jelent számodra az IPS és mit az IPS level, és mi az ami számodra botrányos!
Az általam ismert egyetlen Thinkpad-ba szerelt valódi IPS panel a P50 4K Sharp LQ156D1JW05 volt, és jó szar is volt egyébként. Biztosan korábbi gépek kaptak IPS-t de nincs naprakész infóm róla.
Ezt követően az összes panel ami "IPS" az PLS, ADS, AHVA, AAS és további számtalan egyéb technológiával készült, és szinte mind jobb mint a Sharp őskori vackai. -
zsolti75
senior tag
válasz
Nolta #124198 üzenetére
Azért gondoltam a gép csatira, mert a kábel sárga vége erős behatásra szokott letörni, pl.ha beleakad az ember a kábelbe és erősen kirántja a gépből. Elég gyakori, velem is volt már.
A P-knél nagyon masszívan van rögzítve a csati, de a sárga letört darab benne maradhat mélyen a csatlakozóban.
Ez is lehet hiba ok, nézz bele, egy tűvel piszkáld meg, hátha! -
zsolti75
senior tag
válasz
metal01 #124184 üzenetére
A korai p50-esekben világos zöld pad volt fólia nélkül, és jókora szopás volt szerelni, volt hogy féltem hogy eltörik az ssd.
Később jött a szürke fóliával, és azzal semmi gond.
A későbbi gépeknél is, ahol szürke van az alaplapra ragasztva gyárilag vagy a gpu ramokon , az mind fóliás, a rózsaszín és a világoszöld csupasz. -
zsolti75
senior tag
válasz
Xantomas #124165 üzenetére
L16 így néz ki gyári képen.
-
zsolti75
senior tag
-
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #124160 üzenetére
Attól függ hova teszik.
A P5X-en is voltak a palmrest részen, azokkal soha semmi gond nincs, mert terhelés sincs rajtuk. De a zsanérnál baj lesz velük.
Mondjuk nem néz ki olyan szörnyen ez az E16, anyámnak simán megvenném, Ő sose nyitogatja. A nem cserélhető bill az nagyobb probléma nekem. -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #124157 üzenetére
Jaja, ez a divat
-
zsolti75
senior tag
válasz
Xantomas #124152 üzenetére
"fém keretjén átmegy a csavar, de a műanyag vázba sajtolt levő bronz perselybe megy bele a csavar"
Biztos vagy te ebben? -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #124145 üzenetére
"megyek alapozót és festéket keresni a Praktikerbe"
Képet kérünk! -
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #124140 üzenetére
pont
annyi keverés van egyébként a L, E sorozatban, hogy ember legyen a talpán ki követni tudja. (Például a L15 G4 full műanyag, semmi rollcage, van USA szürke verzió ami alu fedlapos, az L14 G4 pedig full alu vázat kapott mint a T). Ezért sem szóltam hozzá, mert bár több tucat ilyen gép volt a kezeim között, a franc tudja épp mit változtatnak a következő generációban. Az E-re pedig rá sem nézek, ezért tapasztalat sincs vele.
És igen, a "fém vázas" sokszor ajánlott Ideapadok Asusok, Acerek többsége pont ilyen. Ez nem jelenti, hogy rosszak, csak az én fejemben a fém váz mást jelent.
-
zsolti75
senior tag
válasz
vargas0502 #124141 üzenetére
A video és a monitor driver két külön eszköz.
Kézzel válassz ki egy olyan monitor drivert (ha nincs gyári ibm) ami tudja a 1024x768-at.
Emlékeim szerint ilyenkor ki szoktuk venni a pipát, hogy mutassa a nem kompatibilis eszközöket is, és mehet a próbálkozás. -
zsolti75
senior tag
válasz
barnam_ #124093 üzenetére
Nem tudom miként kezeli ebben az esetben a LP magokat.
Nálam is hiba nélkül megy a 13gen a 21H2-vel, pedig elvileg nem támogatja, de a feladatkezelője hiba nélkül elbánik vele.
Én már P51-óta nagyon óvatosan bánok a bios frissítéssel. Akkoriban volt, hogy kijött egy biztonsági frissítés ami jól levágta a teljesítményét, és alig bírtam visszaerőltetni az 1.15-öst.
Szóval ami nem rossz azt ha nem muszáj ne javítgassuk! -
-
zsolti75
senior tag
Nálam meg nem vált be. Fél évig használtam limittel, utána fél évig limit nélkül. Ezt két géppel eljátszottam.
Újabb gépeket is hozzál példának, mert én csak azt ismerem.
Ami 10éve volt azt már elnyelte a feledés homálya.
Tisztában vagyok, hogy nem szobahőmérsékletű az akku, de azt biztosan tudod, hogy a környezeti hőmérséklet befolyásolja, hogy mennyi, nálam pedig épp most 35fokos.
Na hogyha én a telefonomat 65%-ig tölteném, délután 4-kor dughatnám töltőre szinte nulla használat mellett. Köszi Apple! -
zsolti75
senior tag
válasz
lezso6 #124055 üzenetére
Nem tudom mennyire okos.
Túl vagyok én már az elmúlt években pár akku kalibráción, és nem sokat változtat a kimutatott %-on.
Persze meg lehet keverni az agyát, ha pl gépek között cserélgeted, tud kiírni hülyeséget, pl.114%, de ha hagyod békén és csak használod, elég pontosan számol. Évente egy kalibráció ajánlott, csak hogy helyén legyenek a számok.
-
zsolti75
senior tag
válasz
donjohnson #124040 üzenetére
De működik. Benne van minden szükséges a Lenovo-tól letöltött bios-ban. Csak kapszulás secure update van már pár éve, és ellenőrzi a file-t amit betöltöttél. Ha nem stimmel valami, nem frissít.
Ez bolondbiztos biztonsági szempontból, csak én most nem örülök neki annyira, mert non-stop megy a venti a mostani bios-al és hibernálnom kell, amit piszkosul rühellek, mert anélkül alvó állapotban is megy a venti. Az első bios-nál legalább 44fok alatt megállt.
Egyébként a Lenovo-nál voltam már hisztizni e-miatt, pár sorstársammal egyetemben, de hülye tanácsokon kívül, hogy pl.frissítsem a bios-t meg a drivereket semmi. Akkor lezártam annyival, hogy majd cserélitek szépen helyszíni gariba a heatsink-et. De ettől még továbbra is zavar a dolog. -
zsolti75
senior tag
válasz
lezso6 #124032 üzenetére
Ja-ja, de kussolnak. Ilyenkor illene kiadni szerintem egy olyan példányt aminél ki van kapcsolva a verzió ellenőrzés.
Az a beállítás természetesen megvolt, eldobja a frissítést hibaüzenettel. Manuálisan winflash-al szenvedtem tegnap, de sok régi parancs már kikerült az új verzióból. -
zsolti75
senior tag
válasz
lezso6 #124030 üzenetére
Én max.63-at láttam, de csak mentesztet futtattam, nem több órást.
Nincs ott semmi légmozgás, és mint írtad, rajta van a sugárzásvédő. Szerintem hagyd is rajta!
Ez legyen a legkisebb probléma.
A múltkor feltettem a w11-et teszt miatt, és rögtön frissítette a bios-t 1.51-re. Namost azóta az összes 1.1 utáni bios-t visszavonta a Lenovo, de visszatenni nem lehet védelem miatt. Ha valakinek van rá bios-írón kívül megoldása ne kíméljen! A winflash -force kapcsoló sajnos nem müxik. -
zsolti75
senior tag
válasz
Rossi #124026 üzenetére
Nálam csak a driver frissítés miatt van fenn, a power management megy vantage nélkül is, szóval nem lenne rá szükségem.
Sokáig használtam én is a 80%-os hülyeséget, de semmi előnye nincs. Régen az akku lutri volt ma pedig egyöntetűen szar mind.
Az utolsó jó akksit a P53-asok kapták, azok még megúszták évi 1-2%-os degradációval, mindenféle limitálás nélkül. A P15-P16-osokon hiába limitáltam a töltést, évi min.10%-os degradáció borítékolható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Napelem
- További aktív témák...
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged