Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Tikakukac #104877 üzenetére

Hát nézd, ha valakinek fontos, olyan lapot/konfigot/laptopot vesz, amiben beállítható, vagy gyárilag is rendesen ba van állítva a limit. Ennyi a történet, nem kell kifogásokat sem keresni. ;)

Az Intel amúgy arra hivatkozik, hogy az OEM partner tudja jobban, milyen piaci szegmensbe, milyen képességű körítés (hűtés, VRM) mellé szánja a CPU-t, így jobban meg tudja ítélni, mik az optimális működési paraméterek, meddig és mennyire turbózhat (lehet lefelé is állítani a limitet, throttling hőfokot). Nekem ez szimpatikus hozzáállás, tudsz takarékosabb, vagy éppen kevésbé takarékos modellt is választani ugyanabból a CPU-ból, sőt, mint ahogy én is szoktam a T460s-en, a felhasználó felül is bírálhat bizonyos paramétereket, én pl. a PL1-et és PL2-t is kicsit alacsonyabbra szoktam venni.

(#104879) vicze1: Ugye it az a probléma, hogy nem az Intel hazudik, hanem a tesztkörnyezet nincs beállítva az adott processzor specifikációjára. A 9900K akkor eszik ennyit, ha nincs beállítva neki a limit.

Ugyanez a saját i7-6600U-m. 15W a limitje, és ha hagyom, hogy a Lenovo féle 25W-on menjen, ami a gyári értéke a T460s-nek, akkor bizony rendesen belekóstol a 25W-ba (amíg pár másodperc múlva el nem éri a 75 fokos throttling hőfokot, lol), hiszen nem él a limit, aminek élnie kellene, és az lenne a feladata, hogy 15W-ot egyen csak a CPU. Ellenben ha a gyári XTU alkalmazással beállítom, hogy legyen kedves a 15W-ot nem átlépni, azonnal moderálja magát, és az órajelét, hogy beférjen a keretbe. És ezt meg is mértem, nem kamuzik, rendesen, nagyjából az elvárható mértékben esik a CPU étvágya a beállítás hatására, ami a hűtés zajszintjén is azonnal jótákony hatásként jelentkezik.

Új hozzászólás Aktív témák