Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
cooi11
üzenetére
SSD és RAM legyen meg. Rakd bele. Nézd meg.
Majd ha baromira akarsz cserélni, akkor veszel egy i5-öt. Ez a tegyünk 4 magos procit még a kenyérpirítóba is dolgot nagyon el kéne vetni, mert hacsak nincs valami nagyon spéci körülményed amihez csak ez a gép jó, egy őrületes pénzégető és hőerőmű.
-
bigrock
addikt
Sziasztok!
Tudom, osztályidegen a kérdés, de hátha megszántok: használtan egy HP Elitebook 820 G3, (i5, 8GB, 12,1"FDH IPS) vagy inkább hasonló Lenovo X230 (240) ? A kollégámnak kellene és kikacsintanék a HP-k felé a jól bevált Lenovo biztonságos világából.
-
cooi11
senior tag
RÁM-ból mehet más típus is? Milyen?
Mert azonos típus dupla áron van!
Tudnál ajánlani az i3 3120m helyet megváltást?
Időm van ha esetleg jön egy jó és elég figyelmes, leszek rá csapok.
Graphics
Reggel írtam az alzának hogy meg gondoltam magam MX-et kérek
vissza küldték a pénzt rendezem MX-et -
Magnat
veterán
Üdv,
rokonságban van egy T450, én szereztem használtam 1-2 éve, és mint megtudtam, jó ideje azt a hibát produkálja, h a caps lock magától kapcsolgat ki-be (a kijelzőn is folyamtosan kint van a házikó, aztán az áthúzott házikó) és ezzel párhuzamosan a tapipad sem működik. Ami miatt szoftver v drivehibára gyanaxom az az, h ctrl+alr+del hatására abbamarad a dolog egy jó időre és a tapipad is megjavul. Sajnos nem volt még alkalmam többet foglalkozni vele, tud esetleg vki többet erről a problémáról?
-
azbest
félisten
válasz
cooi11
üzenetére
A t430-asomban több, mint 3 éve megy egy i7-3720qm 90w táppal.
A másik ilyen gépemben meg tavaly nyár óta van egy i7-3612qm.Szóval, ha az i gép hasonlóan kompatibilis, mint a sima t430 és 530, akkor működhet benne.
Csak az árakkal van probléma.... most 30 körül hirdetik az erősebbeket és 25 felett a gyengébbeket. Három éve vettem 30 alatt az erőset és nyáron 20 alatt a gyengébbet, néha volt 15 körül is. -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Említette Tikakukac CPU csere, hosszútávon elbírná az alaplap a I7 ......QM procit?
90W a tápja. -
HSM
félisten
-
Tikakukac
titán
-
-
Tikakukac
titán
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Egy T530i; i3 3120m; 4Gb RAM; 320Gb HDD 7200rpm HITACHI ról van szó.
Lassú az internet oldalbetöltés.
Hogy lehet gyorsítani? -
kevepapa
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Thinkpad T490 apróról vagy IdeaPad S540 újonnan.
-
kevepapa
aktív tag
Azt esetleg tudjátok, hogy ha veszek egy Lenovo-t alap 256 gb SSD-vel és egy ismerős kicseréli nekem a háttértárat egy 1 teras ssd-re akkor automatikusan ugrik a 3 éves gari a gép többi részére is (pl. kijelző) ?
-
válasz
qnadam
üzenetére
Mondjuk a minőséghez hozzátartozik pl. mennyire áll ellen a külső fizikai behatásoknak a gép. A 400/420-ban biztosan van extra merevítés - előbbiben láttam, utóbbira meg ráállt a 120 kg-os kollégám és semmi baja nem lett. Az extra merevítés meg plusz tömeget jelent.
A Clevóra a keresztlányomat nem merném ráállítani, pedig csak 15 kiló. Még kevésbé a céges L480-ra.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
kevepapa
üzenetére
Annyira nem érthetetlen. Vegyél valamiből 1000 darabot vagy 2000-et mennyiségi kedvezménnyel. Dobd le róluk az ÁFA-t. Szerintem nincs több kérdésed.
Ma 2 opció volt. 150k-s nettó keret. Vagy veszek egy új Vostrot, ami egy Inspiron kicsit megpofozva vagy egy fullos E7470-et szinte totálisan fóliásan. Nem volt kérdés.
Újonnan magánszemély üzleti kategóriás gépet nem vesz. Nyugaton se nagyon, de ha én életemben írtam 30 darab számlát magánszemélynek ilyen gépekről, marha sokat mondok. Az, hogy kapható... kapható. De ezek a cégeknek mennek úgyis meg vállalkozásokba. Más kérdés, hogy itthon ezek marha gyorsan ki tudnak esni az aprókra.
-
kevepapa
aktív tag
Sziasztok! Az a helyzet, hogy 14"-15" méretben nézegettem üzleti laptopokat (alkalmi munkára kellene, tárgyalásra, nyaralásra + utazáskor filmnézésre) és persze eljutottam az X1, hez, T590/T580, T490/T480 hoz, de majdnem dupla/tripla annyiba kerülnek mint egy hasonlóan felszerelt és kívülről is nagyon vonzó IdeaPad S540... Innentől kezdve nagyon nehéz megindokolni, hogy miért is kell ez nekem. Más lenne a helyzet ha reggeltől-estig ezen dolgoznék, de arra ott az asztali gép + 24"es monitor. Szerintetek így is van értelme beruházni a Thinkpad szériaba? Ehhez kapcsolódó kérdés, hogy a hardverapron egymást érik a még garis Thinkpadek (nem is alap konfiggal), az eredeti áruk töredékéért. Szerintetek be lehet ezeket vállalni? Érthetetlen számomra, hogyha nem lopott gépekről van szó, hogy lehet ennyivel kevesebbért adni őket, és miért ekkora a kínálat belőlük? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
vicze
félisten
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Akkor már ez, elég konkrét.
"Maximum external resolution: 2560x1600 (DisplayPort)@60Hz; 2048x1536 (VGA)@75Hz; 1920x1200@60Hz (single-link DVI-D via cable 45J7915)" -
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gyors választ!
-
Sziasztok!
Van otthon egy Lenovo T430S notebookom, a következő processzorral:
Intel i5 3320M - Intel HD4000Kinéztem hozzá ezt a monitort:
[link] AOC Q2790PQU - 2560 x 1440 (WQHD) felbontássalSzerintetek minden gond nélkül vinni fogja ezt a felbontást? Csak átlagos tartalomfogyasztás, és grafikai munka a cél, játék nem lesz.

-
BoB
veterán
Srácok MO-n a T495 nem megy?
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Plusz érzésre jobban fogja bírni a mocskot a billzet is.
-
Graphics
Jómunkásember
Újabb kérdés, autószerelő műhelybe keresek laptopot, eddig egy X200-as volt , de már elfáradt a masina.
X230-ast néztem én nekik, jól emlekszem a X240-es nem sikerült annyira jól?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
magyarzoltan
üzenetére
Én most vettem Goldenfir-t, nincs vele bajom.
De nézz körbe hardveraprón is, hátha van valami, habár nagyobb méretben ritka
-
magyarzoltan
tag
Köszi mindenkinek
Nem rendszernek kell csak kurvára nem férek el
Rendszernek a 2,5 helyen van egy jó gyors 1TB-os az ODD helyén meg egy 2-es HDD aztán kéne még vagy fél TB hely és ugye van ez az opció meg ez az opció
Kínai ssd-től kicsit fostam, de ha azt mondjátok jó az akkor jó, a linkeltből 14k az 512-es ( itthon transcend čirka 35 ) szóval akkor ez lesz -
vicze
félisten
válasz
Graphics
üzenetére
Ráférne, mert pl. a Transcend, Thosiba és társain van.

A kínaiak a nagyobbra se raknak DRAM-ot, mert az a legdrágább elem az egészben.A vezérlők meg a legolcsóbb DRAM-nélküliek amik a piacon vannak. Nyilván egy Crucial BX-et se fog senki rendszer disknek ajánlani, pont az a szint max. a NAND gyengébb.
Szerintem nincs baj a DRAM nélküliekkel, csak helyén kell kezelni, én 1TB-set használok backup drivenak.
-
vicze
félisten
válasz
magyarzoltan
üzenetére
"2242-es méretben rohadt nehéz szerezni"
A kérdés az mi a "nehéz". eBay.Az olcsó kínai csak backupnak ajánlott, nem rendszer disknek, mert nincs bennük DRAM gyorsítás és elég gyenge vezérlőket használnak.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
magyarzoltan
üzenetére
Nem, az NVME és a Sata teljesen más... A géped nem képes NVMe-re, így egy ilyen SSD-vel nem fog csinálni semmit, nem fogja látni.
Neked egy valami fog beleférni.
Transcend MT420/430, vagy Kínából rendelsz 2242-es m.2-est ( én Goldenfir-t rendeltem, 4200 Ft-ból jött ki a 128-as, de érdemes 256-ost, mert azon két NAND van. )
-
Sanyi.mTs
addikt
x200-ra felraktam a w10-et és amire nekem kell, azt tudja. (NAS elérés és vezérlése, állítgatása web-en keresztül)
a régi akkut már ki kellett dobnom kb 1,5 éve, mert már "narancs" volt alapból és egy napon át való töltés után is 0%-ot mutatott. így tápról használom, de jó lenne egy 1-2 órás akku. ha jól látom gyári akkut már nem kapni.
Ti milyen akkut vennétek bele? -
magyarzoltan
tag
Szevasztok
Kicsit lemaradtam úgy az mSata ssd-nél
namost az lenne a problémám hogy az "új" gépben m2 foglalat van amiből ugye van m2 sata meg van az nvme. Az én csoda 540-emben ugye m2 sata van csakhogy, ebben a rohadt 2242-es méretben rohadt nehéz szerezni, ellenben nvme van sok. Kérdés: NVME visszafele kompatibilis satával? Szóval nvme ssd elindul e m2 sata csatolóban ( most azt hagyjuk hogy nem tudja kihasználni a sebességet meg minek, de jelenleg úgy néz ki 2242-ben egy m2 sata 500gb körül drágább mint egy nvme, és míg előbbit nemnagyon, utóbbit lehet kapni
) -
Sanyi.mTs
addikt
szerintetek ez gyári x200/x201-es akku? eladó nem tudja, és csak az akkut fotózta le.
-
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
persze, mert ha beesik egy javítási igény nbd-s gépre és nincs, akkor világvége van

mondjuk ebben a gépben már volt alaplapcserém, a fő probléma az volt, hogy rendszeresen elfelejtette a bios beállításait. szervizes jött, és kicserélte az rtc elemet, ami nyilván nem oldotta meg a gondot (meg a régi elem is jó volt). mondta, hogy hozott volna alaplapot is, ne kelljen kétszer jönnie, de nem engedték neki... -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Jó, de honnan? Link?Mert én régebben a vhbw-től rendeltem németből, de azok a HP-nál nem lettek jók, a Toshibánál talán...
Ahonnan máskor rendeltem T400-hoz, az már nem forgalmaz, az meg kb csak 1 órás.
Szóval azért érdeklődtem, hátha már valaki rendelt valahonnan és bevált

Ezt néztem most, az értékelések elvileg jók: [link]
-
Tikakukac
titán
válasz
Graphics
üzenetére
Ha megvan, szólj, T410-re és T520-ra is van 1-1 előjegyzésem
De én többet egy kanyi forintot nem teszek a rulettre. X230 gyári-gyári akkut hozattam nemrégen, mert az nagyon kellett. Minden arra mutat, hogy gyári és jó, ennek ellenére pont olyan dolgokat csinál, mint a romos utángyártottak.
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok, tud valaki ebay/aliexpressről tuti jó T400-as aksit?
Előre is köszönöm

-
SzaboZE
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
A csíkozódás sok X240 kijelzőt érintett, szerintem jutott belőle az X250-be is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- HP Pavilion Gaming 15 144Hz, GTX 1660 Ti 6GB, 16GB RAM Dobozában, megkímélt
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA506N Ryzen 5 7535HS / RTX 3050 4GB / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garanciás
- ASUS X513EA-BQ1998C (Bontatlan)
- ASUS X513EA-BQS62T(Bontatlan)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Sikerült rendesen leszedni a régit, és felrakni az újat? Nálam ez az enterprise verzió minden releváns adatát írja a T460s mindkét akkujának, ahogy a régi Vantage is írta.

most untam meg azért kérdeztem rá