- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #105197 üzenetére
Klasszikus érvelési hiba.
Amúgy semmi pénzért nem vennék nem gyárit. Rengeteg a silány minőségű utángyártott adapter. Tűztől kezdve az áramütésig bármit okozhat, ha belefutsz egybe.
-
Tikakukac
titán
válasz
Frawly #105195 üzenetére
Már linkelték fölöttem, de ki is írom akkor:
"3,5k egy gyári töltő aprón. Kezdjünk ezzel."
Akkor szerintem ezen túl is vagyunk, hogy ki mit írt.
Ha pedig UK-ban vagy, gondolom nem a magyar minimálbért kapod fizetség gyanánt, tehát a noname töltőért kiadtál szerinted 2600Ft-os megfelelő összeget, pedig csak hirtelen felmentem ebayre és 3200 forintért ingyér postával megkaptad volna a gyárit is. Kemény 600 forint a diffi. Cserébe talán kicsit kompenzál, hogy milyenek a helyi fizuk.
De ez mind csak saját meglátás
-
Tim82
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #105197 üzenetére
Szerencsére itt senki sem akarta rábeszélni, épp ellenkezőleg. Szelektív olvasási/szövegértési gondokért pedig nem felel más rajta kívül.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Az emberek már-már rábeszélnek az utángyártott töltőkre mert "neki semmi bajuk se volt még a 10 év alatt amióta megvan, sőt a boltos is azt mondja hogy nincs vele baj"
Mert amit sokan vásárolnak, az azt is jelenti hogy jó is.
Gyári töltő élet-halál kérdés is lehet, egy rossz transzformátor akár életet is olthat.
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #105150 üzenetére
Mert direkt kérdeztem, hogy kell-e valamire figyelni, ha töltőt veszek. Pont azért, hogy ne utólag legyen, hogy rosszat vettem. Írtátok, hogy a töltő az mindegy. Megvettem az első jónak tűnőt, annyit azért tudtam, hogy 90 W-osnak kell lennie, különben a gép visszaveszi az órajelet. Nem gondoltam, hogy baj lehet belőle, hiszen előtte is noname kínai töltő volt a géphez, és azzal nem volt semmi baj, azt leszámítva, hogy végül elnyíródott a kábele a sok ide-oda mozgatástól, hajlítástól, hiszen mikor tettem a gépet mindenfelé, be volt dugva végig a töltő.
Egyébként nem is a laptop cicereg, hanem maga a töltő, ennyit még sikerült megfejteni. Majd veszek akkor eredetit.
Szerk.: az apróról a 2500 Ft-os jónak hangzik, de nekem UK-ben kellett. Ezért a noname töltőért ~2600 Ft-nak megfelelő összeget adtam.
-
vicze
félisten
Na pár régióban megjelent a T490-en 10gen-es procival (meg AX Wi-Fi-vel). 20RX/20RY.
i7-10710U a legnagyobb. -
Tikakukac
titán
válasz
qnadam #105189 üzenetére
Ha gyári gyári és mondjuk a CHS is azt mondja rá, nincs ezzel gond. Elég sok akkut megkapsz 25 rugóért még ma is gyáriban. Itt inkább a rátett haszonkulcs a gond a legtöbb esetben. Töltőkkel is ez a helyzet. Van ahol duplázzák az árat. Aztán csoda van, hogy fogy az utángyártott szemét. Okés, az meg négyszeres árra van feltolva
-
Dell topikban néma csend, ezért óvatosan offban megkérdezem itt is:
ez az akksi lehet, hogy tényleg gyári? gyanúsan olcsó. -
Tim82
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #105182 üzenetére
A Windows energiagazdálkodási beállításaiban, a használatban lévő energiaséma beállításain belül a CPU-ra vonatkozó opciónál max. 99%-ot állítasz, ezzel kapcsolod ki a turbo-t.
-
Tikakukac
titán
Szerinted miért kell ismerőst zargatni?
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #105178 üzenetére
Leírtad pedig elsőre is, hogy mi a gond. Egyszerre minden nem fog menni
CPU turbo-t lelőném a fenébe.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #105177 üzenetére
(Edit idő lejárt)
650MHz még mindig a gpu órajelem játék közben. Holnap összehasonlítom a HP 8470p-vel.edit 3: 90%-os memóriakihasználtság kezd néhány dolgot megmagyarázni.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Hali
adott egy X230 (i5-3380M) és League of legends.
CPU boostol 3,4GHz-ig, de a IGP 650MHz-nél stagnál (1250MHz helyett), gpuz szerint 3W-os teljesítménnyel a 7 helyett. A gépre akku és 90W-os gyári töltő van csatlakoztatva. Mi okozhatja? Hőmérséklet: Max80°C
Driver fent van, 2019 10. haviEdit: ráeresztettem a gépre a System update 5-öt. Furmark alatt 18W-ot is felvesz akár, átlagosan 15W-ot, és max 90 fokos hőmérékleten (átlag 80) egyszer sem esett az óra 1250 alá. negyed óra alatt. CPU órajele 3,4GHz, bár terhelés nélkül. Meglesem mindjárt LoL-lal ismét.
-
vicze
félisten
válasz
grabber #105174 üzenetére
Ujjlenyomat dolgot pusztán megjegyeztem, teljesen megértem és elfogadom, hogy kényelmesebb, én is így használom.
"Bitlocker nálam automatán nem old fel. Lehet azért mert én teljes ssd-t titkosítottam"
A "PIN" (jelszó) feloldás egy opció. 3 lelehetőség van "semmi" (csak TPM), PIN, vagy USB kulcs(most már smart card is van). Alapértelmezetten a semmi szokott lenni, és a PIN-t vagy USB-t a BitLocker beállításokban lehet utólagosan hozzáadni. Itt tudod hozzáadni vagy levenni a jelszót.
Az hogy neked hogy és miért került rá jelszó meg nem mondom, mert Windows 10 update-enként változik épp mit ajánl fel a varázsló, lehet hogy épp felajánlotta akkor a jelszót. Igazából nem számít, van rajta és a BitLocker beállításokban tudod levenni vagy megváltoztatni.
A többi BIOS és nem függ az OS-től, csak annyi, hogy az ujjlenyomat olvasóba rakjon valamit a Windows, hogy a BIOS onnantól tudja használni, ha van Power-on, vagy storage jelszó állítva.Megint megjegyzés csak. Mivel nem tudom, hogy milyen idős a gép (azt feltételezem, hogy újabb), de régebbi(Win 8 előtti, E és L-nél néha lemaradt) modellek esetében esetleg lehet, hogy nincs TPM, olyankor kötelező a PIN vagy USB kulcsos feloldás. Esetleg valami miatt nem aktív a TPM, volt mostanában több TPM sérülékenység, ami miatt ha nem frissíted a Windows nem hajlandó használni, amíg nincs frissítve az FW. Szóval esetleg nézd meg, hogy a TPM aktív-e és helyesen működik. De mindenesetre a BitLocker nagyon nyígni szokott ha nincs TPM.
-
válasz
vicze #105173 üzenetére
Köszönöm elég részletes leírás,de én még nem igazán értettem meg
Tudom,hogy az ujjlenyomat nem elég biztonságos,de állandóan lockolom a gépem,meg állandóan beírni a jelszót sem biztonságos mert sok loggolás alatt le lehet lesni akár.... Meg van ahol 2 faktoros belépést is beállítottam. A munkám felét nem jelszó beírással szeretném tölteni. Meg jelszó és 2 faktoros belépés is van máshol. Ahány helyre be kell lépni az már sok. Ahol lehet ujjlenyomattal egyszerűsítem,valahol meg direkt jelszó van.
1, Bitlocker nálam automatán nem old fel. Lehet azért mert én teljes ssd-t titkosítottam? Boot alatt kéri a bitlocker a jelszót.Most nem fogom tudni,de jövőhéten kipróbálom a leírásod alapján.
-
vicze
félisten
válasz
grabber #105171 üzenetére
"Igen".
A BitLockerhez nem tudod kötni, de az ATA jelszót tudod kötni az ujjlenyomathoz.
Ami fontos, hogy a BitLockered SW titkosítás legyen, ne pedig az SSD saját HW titkosítását használja, ami OPAL 2.0-t jelentene. (Nem biztos hogy támogatja az SSD-d, amúgy se.)
Tehát megcsinálod a normál TPM-es Bitlocker titkosítást, ugye automatán felold indításkor. Felviszed az ujjlenyomatod, és a BIOS-ban beállítasz egy user storage jelszót az adott storage-ra(Csinálhatod User+Admin jelszóval csak kicsit bonyolítja a helyzetet.). Indításkor kéri az ujjlenyomatot, megadod, majd kéri a HDD jelszót megadod, és ekkor a HDD jelszó hozzárendelődik az ujjlenyomathoz(ezt minden felvitt ujjlenyomattal egyesével el kell játszani). következő indításnál csak az ujjlenyomatot elég megadja és automatikusan berakja a HDD jelszót.A storage jelszó aktiválja az SSD-n az ATA jelszót, és a belső HW titkosítás, így kap egy kulcsot.
Két nagyon nagyon fontos dolog. Az ATA user jelszót az ég világon semmilyen módon nem fogod tudni visszaszerezni, ha elfelejted az az SSD kuka konkrétan. (Nagyon kevés SSD modellhez van exploit, így nem kockáztatnék.)
A másik, hogy az SSD csak is kizárólag abban a gépben lesz feloltható, mert Lenovo nem a beírt jelszót használja, hanem különböző HW azonosítók által módosított és 2x hashelt hasht(SHA256). Tehát egy nem Lenovo gépben a SHA256-t kéne beírd hogy felold. (Ez esetleg fontos akkor is ha Linux-ból akarod feloldani.)Azt azért még megjegyezném, hogy a ujjlenyomat nem növeli a biztonságot, hanem csökkenti, és pusztán kényelmi funkció elsősorban!
-
Ha már TPM-ről van szó. SSD titkosítást lehet valahogy ujjlenyomathoz kötni? Bitlocker csak jelszóval működik és ha már ott az ujjlenyomatolvasó ne kelljen ezért jelszót beírni.
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #105166 üzenetére
"TPM chip tárolja a BIOS jelszót"
Csak a félreértések elkerülése érdekében, nem a TPM tárolja, az elég veszélyes lenne, pusztán azért, mert a TPM nullázható akár Windows alól is.A BIOS Supervisor jelszó a BIOS chipben egy "secure element" tárolja.
Régebbi Thinkpadek esetében a megfelelő BIOS lábak összeérintésével a BIOS-ba lehet lépni és felülírni a jelenlegit. (T440-ig tudom, hogy ez működik újabbakra passz)
Újabb gépek esetében, a BIOS SPI-n keresztül kell kiolvasni, és a binárisban kiütni a jelszót, majd visszaírni az egészet a chipre.
Mivel a BIOS-ok kifejezetten erős tanúsítvány védelemmel rendelkeznek, így pusztán software-ből lehetetlen jelenleg. (Ehhez ki kéne szivárogjon a Lenovo gyökér tanúsítványa, a BIOS updatek aláírásához.)Nyilván valóan egyik se veszélytelen és amennyiben ha nem tudod mit csinálsz jó eséllyel nyírod ki a gépet teljesen. A többit a Google témaköre.
Még érdekességként, maga a jelszó(mind a 3) többszörösen hashelve és saltolva van tárolva, a gép sorozatszámával egybefűzve, így magát a begépelendő jelszót abszolút lehetetlen visszafelejteni.
-
Tim82
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #105161 üzenetére
Úgy érted, az veszteség, ha valós értéket fog mutatni a kalibrálás után?
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #105161 üzenetére
Nincs olyan, hogy veszteni való. Az akkud olyan lesz, mint volt. Csak pontosabb lesz az érték amit látsz a valósághoz.
Láttam olyat, aki kötötte az ebet, hogy ez egy 100-as akksi. Okés főnök, akkor miért kapcsol le 1 óra alatt egy x200s? Ööö, izé, napkitörés meg blablabla...Szóval
-
Ganz-[HUN]
addikt
Van veszteni való X230 akku kalibrálásával? 20Ah maradt a 60-ból.mehet lejjebb ez az érték ha a Lenovo szoftverét használom?
-
darvinya
titán
Sziasztok
Kideríthető mi a BIOS-nak a belépési kódja?
T410-nek jelszavas a BIOS-a, emiatt nem tudok belépni. -
törölt tag
Van a családban egy mezei T530-as, ami néha, amikor üresjáratban van (bekapcsolva, de éppen nem használva) sípol, hogy lemerült az akksi és kikapcsol, úgy hogy a gép töltőn van, tele akkuval.
Találkoztatok már ilyennel? -
ssssi
csendes tag
Üdv, segítséget kérek, Carbon X1 1 st. gen. gépbe, milyen SSD-t vegyek.. mármint a csatlakozás típusa érdekell
Köszönöm. -
Kube
senior tag
válasz
azbest #105146 üzenetére
Most megnéztem displaylink oldalát, egyedül ez a hibrid van bent az elérhető kínálatban. Lehet, hogy a többinél nincs ez az opció.
Na most a displaylink technológia a következőt jelenti ha jól értem:
DisplayLink's award winning technology uses the CPU and GPU in your computer to reencode the desktop image in realtime. This drastically reduces the bandwidth required to send pixels to the display, resulting in a high quality, low latency USB display.
Tehát itt realtime kódolás megy, ezért nem jó a teljesítmény... -
Frawly
veterán
Na, vettem egy noname 90W-os töltőt az X220-hoz. Valóban a réginél az volt a baj, amire gyanakodtam, meg volt törve a kábel vége, azért nem töltött.
De az az új sem jó, noname-et ne vegyetek! Pihe könnyű, olcsó biliműanyag kínai fostalicska sajnos, már bocs a kifejezésért. Idle-ben a laptop elektromos nyöszörgő zajt ad miatta. Bár legalább az SSD nem ad ilyen hangot, az előző noname töltővel az ilyen elektormosan cicergő hangot adott terhelésen, mindkét SSD, a SATA-s és mSATA-s is, ez megszűnt, viszont helyette az állandó cicergés sokkal rosszabb. Szerintem a proci cicereg, mert akkor történik, ha nincs prociterhelés. Ha elindítok valami CPU intenzív progit, akkor megszűnik egy időre, de ahogy vége a terhelésnek, újra előjön. Szerintem valami energatakarékos CPU C-state miatt lehet, vagyis a ótvar töltő miatt, de a kettő összefügg. Ha a töltőt lehúzom a gépről, azonnal megszűnik a cicergés.
-
azbest
félisten
válasz
qnadam #105145 üzenetére
Amúgy igen, simán jogos. Csak a 4k 60Hz miatt azt hittem, hogy ezt megfelelő alternate mód jelenlétében natívan kezelheti. De ezek szerint nem. Hanem mindig a displaylink aktív ennél. Amúgy a 4k képes displaylinkek magukban is marha drágák, szóval ez sem kis pálya. Csak a natív jobb.
(#105142) Kube
nekem is magyar volt előtte a mostani feladatomhoz... de beleestem én is a nyelvi nehézségekbe. Amikor meg bekapcsoltam, hogy telepítse az angol nyelvi pakkot hát csomó helyen félig angol félig a hiányzó szöveg azonostószáma volt.Szóval újratelepítéskor angolra váltottam
-
vicze
félisten
válasz
azbest #105139 üzenetére
"displaylink driver kép tömörítést vége"
Abszolút. -> Task Manager és látszik is mi a helyzet. A DisplayLinkManager kéne egye a CPU-t.
"azt nem tudom, hogy van-e natív módja is"
Ha nem támogat Alt mode-ot akkor elég könnyen az az egész mizéria forrása.
Ahogy írod a DisplayLink tömöríttetése hazavágja az egészet.Mondjuk nekem a "Hybrid" szó arra utalna, hogy tud Type-C és Type-A ként is viselkedni... De lehet a marketing osztály lehet csak rádobott valamit.
-
Kube
senior tag
válasz
azbest #105141 üzenetére
Hát igen... jelenleg is úgy használom, hogy a monitoron kívül minden a dokkolóba van dugva. Van egy rakat usb-m stb, a gépet pedig ha nem is naponta, de kétnaponta hurcolászom. Szóval aktív felhasználó vagyok.
Ezeket látom:
Nem tudom normális-e, hogy a thunderbolt eszközöknél nem igazán jelzi a dockot.Utólag rossz ötlet volt a magyar windows, de megszoktam már... bár sokszor mindent nehezebben találok meg vele még így is, mert angolul keresek rá
-
azbest
félisten
amúgy, ha csak monitor kell és nem kényelmetlen külön bedugni, vannak type-c -> displayport átalakítók. Meg van olyan type-c -> (displayport to) hdmi 2.0 kábel is, ami intel gpu-val is tud 4k@60Hz-et.
A dokkoló port részeként lévő type-c-be dugva szerintem azok működhetnek. Mondjuk gondolom ott a natív kimenet is, szóval pont a dugdosást szeretnéd elkerülni és azért a dokk.És ha kell a dokkoló is (lan, usb eszközök ...), akkor azt be tudod akkor is dugni a sima type-c be, csak a monitort nem abba.
Egyébként meg nézd meg eszközkezelőben, hogy milyen eszközök vannak. Ott lesz a displaylink. Ha kapcsolódás szerinti nézetben listáztatod, akkor látszik, hogy mire van kötve a monitor. Ha displaylinkre, akkor a szoftveres kimenetet használja és azért esik le a teljesítménye.
-
Kube
senior tag
válasz
azbest #105137 üzenetére
Még néztem nemrég hivatalos lenovo videot, ott az ultra dockra írta, hogy tudna több monitort is nagyobb felbontással kezelni. Ennél a sima AF-nél 2x1080p-t írt. Lehet, hogy azóta változott, vagy újabb kiadás. Nekem csak egy monitorom van, 2560x1440, ez biztos
Dokkoló hátuljából jön ki az usb c kábel. A notin én a széléhez legközelebbibe dugtam, mivel az tűnt elsőre kompetens portnak. Kipróbáltam a másikat is, ami a lenovos kombó egy része (gondolom ez lesz a thunderbolt), de ugyanazt produkálta. Egyébként fogalmam nem volt, hogy van közöttük különbség, sőt... nem is tudtam, hogy a kombós részbe is csatlakoztathatom a kábelt.
Nézzétek el nekem, eddig egy T420-am volt, nemrég lett a telefonom is usb-c, szóval nem vágom már annyira pengén a mai szabványokat.
Biztos, hogy valami szoftveres lesz, kérdés az, hogy mi a gond...
-
azbest
félisten
válasz
vicze #105138 üzenetére
ha displaylinkes kimenetre küldi ki a belső gpu által feldolgozott grafikát az visszafogja a procit is, mert a displaylink driver kép tömörítést végez. Ahogy nézem a 40af-ben van displaylink, csak azt nem tudom, hogy van-e natív módja is, mert egy rakás trágyya a lenovo oldala, tele van marketing anyaggal, de száraz adatokat nehéz találni.
Windows simán tud olyat, hogy egy gpu-val készülő 3d rendert egy másik gpu vagy kimenet területére másolja át, csak a teljesítményt lövi lábon a magas prociterhelésével.
Itt írnak pár dolgot a különböző dokkokról és a 480 széria saját limitációjáról is (talán a 2 lane miatt) [link]
(#105140) Kube
én is még t430-at használok, a type-c maga az őskáosz, annyiféle módja lehet -
vicze
félisten
válasz
azbest #105137 üzenetére
Persze egy virtuális display kell neki és akkor kiadja akár többre is, de ez nem VGA hanem csak egy konverter, nem változtat a bemenetén. A DisplayLink mehet LAN-on és WiFi-n is, mindegy neki a közvetítő közeg.
Olyan dolgon pattogunk, aminek semmi köze a problémához. Nyilván ha lassul a gép teljesítménye, az nem a dokkoló videó kimenetétől van, hanem azért mert megváltozik valami az energia gazdálkodással, ez a TaskManagerben könnyen látható kell legyen, hogy megváltoznak az órajelek mikor bedugja a dokkolót.
-
azbest
félisten
válasz
qnadam #105130 üzenetére
lehet érdemesebb jobban utánaolvasni, hogy melyik dokkoló mint tud. Eszerint talán a 40a9-es lehet az usb-s, a 40ac-re is 4k60Hz-et ír [link]
(#105133) vicze1
"Olyan meg nincs, hogy USB-s videókánya, ugrálnék örömömben, ha lenne..."
már hogyne lenne, a displaylink mond valamit? Plusz vannak olcsóbb, gagyibb fajták is.
Persze ezek gyakorlatilag olyanok, mint linux alatt az Xvfb, s annak az adatát dekódolja és küldi ki kijelzőre.(#105128) Kube
melyik type-c portba dugtad a dokkolót?
Ahogy olvasom az amelyik tápként használható az nem thunderbolt3-as port. Tán a másikba kell dugni a dokkolót. Lehet van benne usb-képernyős megoldás is, amit akkor használ, ha sima usb-be van dugva thunderbolt helyett. -
vicze
félisten
A 40AF 2db 4K kijelzőt támogat 60Hz-n, mivel ott a Display port az USB-C-ben.
40AH-kat használunk dupla kijelzővel gond nélkül.@Kube: USB-A esetén van a dokkolóban egy konverter, de ahhoz driver kell, GPU nyilván csak a gépben van. USB-C esetében natív DisplayPort van alternate mode miatt.
Az biztos, hogy SW probléma lesz Windows-zal, ha rendesen kap tápot a laptop maga.
A HW-t kizárhatod, egy Linux LiveCD bootolással. -
HSM
félisten
A sima USB-C dokk meg nem tud két monitort csak max FHD-n meghajtani 60Hz-en... Szép új USB-C világ.
A TB-nek is megvannak a maga nyűgjei, a rádokkolós Ultra mondjuk még egész értelmesnek tűnik a két USB-C-vel, de azért az is valahol vicc, nem elég egy USB-C, tegyünk rá kettőt. -
Kube
senior tag
válasz
vicze #105133 üzenetére
Mindent lefrissítettem amit csak lehetett.
Ezek mennek a masinán folyamatosan:
- Windows update
- Lenovo Vantage
- Intel driver support assistantMa külön leszedtem a firmware és driver frissítéseket a dokkolóra is. Előtte az usb-c firmware és driver is frissítve volt, szóval mindenhol mindenből a legújabbnak kell lennie.
135 wattos adapter dübörög a dokkolóra kötve.
A monitor egyébként egy 2560x1440 felbontást tud.
Próbáltam több csatlakozóval is, illetve más-más slotokkal is próbálkoztam.Ami nekem bajom qnadam hozzászólásával, hogy ha saját gpu van a ketyerében, akkor azt még megértem, hogy gyengébb az fps szám, de a filmeknél is valamilyen probléma van, érezni az egész gépen, hogy nagy a késleltetés. Azért 2020-ban ez elfogadhatatlan.
-
vicze
félisten
válasz
qnadam #105130 üzenetére
A Type-C-ben van natív videó kimenet, illetve ez hogyan magyarázna bármilyen teljesítmény csökkenést? Olyan meg nincs, hogy USB-s videókánya, ugrálnék örömömben, ha lenne...
@Kube: Csak a biztonság kedvéért, minden le van frissítve a gépen és a dokkolón is? FW+driver, a BIOS updatek is rengeteg USB-C problémát javítanak.
Tippre az történik, hogy nem megfelelő táplátást kap a gép és ezért alacsonyabb órajelre veszi a CPU-t, ezeket a hibákat javítják a fent említett frissítések.
-
Kube
senior tag
Lett egy 40AF dokkolóm T480s-hez.
Az a bajom vele, hogy a monitort a dokkolóra csatlakoztatva, sajnos a IGPU teljesítmény romlik. Adott 3D alatt 54 fps tud kisajtolni magából mondjuk 70-100 helyett, filmeknél is érezhető, hogy valami nincs rendben, mintha szaggatna, vagy valami delay lenne, pedig filmeknél fix az fps és azt hozza a lejátszó szerint.
Ha simán rádugom a monitort a notira, akkor semmi baja.
Valaki találkozott már hasonlóval?
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #105124 üzenetére
Ha Yoga akkor igen(azaz X1-ek), az említett 3 tablet modellt ez kevésbé érinti.
A gond az, hogy raknak az üvegre egy fóliát ami nyilván puha, és lecsukva benyomja minimálisan a billentyűt, 0,1mm de van valamennyi tolerancia és pár hét után, a fóliában ott a lenyomat. A fólia kb. része a panelnak, 1-ről megpróbáltam leszedni, kb. majdnem eltört az üveg alatta, ezért nem csináltam végig. (már megvolt a csere kijelző hozzá, így gondoltam miért ne...)
Több érintős kijelzővel is tapasztaltam, amin fólia van. -
-
vicze
félisten
válasz
Graphics #105117 üzenetére
"teljesen visszahajtható kijelzővel rendelkezik"
Bármi ami Yoga. Talán egy két modell van ami visszahajtható és nem Yoga elnevezést kapott. (Ez most 2010 utáni modellekre igaz.)"3db USB port kellene"
Yoga 15 volt az utolsó, amin 3db USB-A van, után már mindegyiken csak 2db.Annyit megjegyeznék, a Yogákkal kapcsolatban, hogy a nem X-esek kb. mostoha gyereknét kezeli a Lenovo. Hiába Thinkpadek, inkább a economy felépítésűek(alapból 1év gari volt ezekre elég régóta) és egyáltalán nem tartósak, használtat biztos nem vennék. Az érintő kijelző miatt kiemelten sok a probléma a kijelzőkkel, és a kijelzőn lévő fóliába eddig mindegyiknél bele lenyomatékolódott a billentyűzet.(nem csak pusztán kosz)
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok.
Thinkpad vonalon van esetleg olyan, ami teljesen visszahajtható kijelzővel rendelkezik és használtan is elérhető?
Minimum 3db USB port kellene, és SSD.
-
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
TI alkalmaztok SSD végett a Windows10 OP. rendszeren speciális beállításokat?
Pl. Kikapcs. hibernálást; virtuális memória fájlt; SuperFetch-t.
Vagy feltelepítem és használom? -
KisBundi
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #105109 üzenetére
Ezt is írták, de volt olyan aki azt mondta, hogy nem működik. Ezek szerint a gyári Lenovo 90W-os jó lesz?
-
KisBundi
őstag
Sziasztok! Van egy T430-as laptopom akku nélkül. i5 3320M sajnos nem hajlandó csak csökkentett órajelen menni (1,2Ghz). Kis keresgélés után kiderült, hogy a 65W-os gyári tápja kevés neki és csak akkuval hajlandó normálisan órajele menni. Ki lehet ezt valahogy kerülni. Gyári akku nagyon drága, de még az utángyártott jó minőségű is 15k minimum.
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
ghost364 #104988 üzenetére
köszi a a választ.
a sajátgépben látja a lemezt azonban kb egy perc után azt írja ki hogy: D:\ nem érhető el, a paraméter nem megfelelő. a lemezkezelő pedig szürke háttér mellett "gondolkozik", alul pedig ez olvasható: kapcsolódás a virtuális lemezkezelő szolgáltatáshoz... (amint kiveszem a hdd-tt bejön minden rendesen).
-
Tikakukac
titán
válasz
Magnat #105102 üzenetére
Pár napja volt ilyenem, ott driver hiba volt és ugrált az egér.
Valaki aki van a gépnél fogjon egy pendrive-ot, dobjon rá liveusb-t. Ennél egyszerűbb és gyorsabb megoldás nincs. Ez a 200km-től táv diagnosztizálunk főleg így... teljesen felesleges. Driverekbe meg ölni az időt óraszám és keresni a hibát, mikor instant válasz is van a dologra
Nem túl okos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo Thinkpad W520 alkatrésznek
- Lenovo LOQ 12600HX // 16GB// 512GB SSD// RTX 4050
- PS Plus előfizetések
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest