Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4801) maathe


maathe
senior tag

Múltkor kivettem 10k-t egy CIB-es ATM-ből és 500Ft-ot húzott még pluszba. Ha ma kiveszek 100k-t, akkor vajon mennyit fog?

(#4802) polonic válasza maathe (#4801) üzenetére


polonic
félisten

Akkor is annyit.

(#4803) axioma válasza maathe (#4801) üzenetére


axioma
veterán

Kondilista?
Egyebkent meg ugy nezem (nem hasznalom a szolgaltatast, csak ismerem a weboldaluk strukturajat igy gyorsan megtalaltam), hogy jelenleg osszegtol fuggetlenul 519Ft cib-es atm-ben.

(#4804) maathe válasza axioma (#4803) üzenetére


maathe
senior tag

Nem találtam semmi ilyesmire vonatkozó infót, de ha most is annyiba lesz, akkor megnyugodtam :)

(#4805) polonic válasza maathe (#4804) üzenetére


polonic
félisten

Pedig ott van az a kondíciós lista a weblapjukon.
[link]

(#4806) KMT válasza Puma K (#4799) üzenetére


KMT
addikt

Érdemes lehet elmenni tőlük, de nem hiszem, hogy az axa lenne a legjobb, amióta bevezették a havi kártyadíjat... Nézz meg más kereső oldalakat is, de még inkább a kinézett számlák hivatalos díjait.

(És érdemes egy tudatosabb pénzügyi hozzáállást kialakítanod, ahogy látom, vannak még hiányosságok. Pl nyugodtan hagyj rajta mondjuk 20e-t, nagyot nem tévedhetsz később, hogy mennyi maradt még. Az egyenleged pedig a rendszeres (!) netbankba belépés mellett nézd meg. Az rég rossz, ha azon múlik a vásárlás, hogy mennyi maradt még. Ahol tudsz, fizess kártyával (na jó, ahogy felettem is írták, sajnos februártól nem ez lesz a legolcsóbb megoldás... :((( ).)

Rendszeres megtakarítást nem szoktak lekötni (nem is lehet ilyen apránként), erre megtakarítási számlák valók, amikre bizonyos összeget utalsz, és az rendszeresen kamatozik. Ilyen pl a CIB malacpersely, csak éppen egyre kevésbé éri meg, erősen csökken a kamata. Én azt javaslom, hogy kicsit ásd bele magad, és 1-2 havonta vegyél Féléves, vagy Kamatozó (1 éves) kincstárjegyet. Számlát kell nyitni hozzá az Államkincstárnál (utána netről intézhető), és 10e a minimum, egész jók most a hozamai, nincs rá EHO, és olcsóbb elutalni, mint a malacperselyből. És végül is felfoghatod lekötésnek, mint amiből kiindultunk... :))
Ja, és hosszabb időre a Prémium államkötvények is jók lehetnek, de akkor azok már TBSZ számlára, hogy adómentes lehessen (ennek is nézz utána).

[ Szerkesztve ]

(#4807) polonic válasza KMT (#4806) üzenetére


polonic
félisten

Tudnál nekem bővebben mesélni az állampapírokról?
Eddig én egyáltalán nem foglalkoztam az efajta befektetésekkel.

Annyit tudok, hogy értékpapír számlát kell nyitni hozzá. Ezt is egy banknál? Ennek gondolom vannak költségei.
Szerk: figyelmetlenül olvastam. Szóval közvetlenül az államkincstárnál is lehet számlát nyitni. Itt ennek van költsége? És ha én banknál nyitok számlát ehhez, abban mi a különbség? Nyilván nem a költségek szempontjából. De gondolom a banknál ez drágább.

[ Szerkesztve ]

(#4808) g@bo


g@bo
nagyúr

raiffeisen szép csendben emelte a szlavezetés dijait, eddigi ingyenes devizaszámla is 210 ruppó.

pápá rablók.. :((

kamatok meg gigaröhejesek.

(#4809) axioma válasza polonic (#4807) üzenetére


axioma
veterán

Allamkincstarnal egyetlen koltseg van: a tranzakcios ado. Ami a legszebb az egeszben, hogy lehet kartyas vasarlaskent megvenni az ertekpapirt, ami a bankoknal (ahol a kartyad van) altalaban a legolcsobb megoldas, jo hat kiveve februartol, aki kozel lakik a helyszinek egyikehez, ra is er munkaidoben bejarkalni, es kp ingyen felvetbol befizeti. (Felreertesek elkerulese vegett: az allamkincstar csak a kiutalas 3 ezrelek max 6e es a kp-felvet 6 ezrelek max. 6e tr.adokat szedi be. A befele utalas es a kartyas vasarlas esedekes tr.adoit az indito bank fizeti, aki vagy atharitja rad, vagy nem.)

(#4810) polonic válasza axioma (#4809) üzenetére


polonic
félisten

Ez mind tiszta sor, közben már megtaláltam az államkicsntár hirdetményét.

Ezek alapján banknál kéne értékpapír számlát nyitni, mondjuk amelyiknél vagyok és rajtuk keresztül intézni, hogy megússzam a pénzhezjutás során a tranzakciós adót?

(#4811) KMT válasza polonic (#4810) üzenetére


KMT
addikt

Szerintem banknál nem lesz ingyenes a számla, de majd szólj, ha mégis.. :)

(#4812) polonic válasza KMT (#4811) üzenetére


polonic
félisten

Most csak gyorsan a bankomnál néztem meg, tényleg nem ingyenes. De átvezetés a saját számlámra az értékpapír számláról díjmentes.
Ki kell majd kalkulálnom, hogy éri meg jobban. Fizetni a negyedéves díjat vagy az államkicsntáros számláról utalásnál a tranzakciós adót.

Istenem! Ahogy meglátom ezt a tranzakciós illetéket, csak felidegesedem. Remélem, hogy mihamarabb kivezetik. Mindenhol, ahol eddig volt, óriási bukta volt. Bár kétlem, hogy itt bárki is észhez térne ezügyben...

[ Szerkesztve ]

(#4813) horvathd


horvathd
aktív tag

Kamatozó kincstárjegyet (1 és 2 éves) bármelyik Postán is meg lehet venni.

"The Kid just rages for a while."

(#4814) axioma válasza polonic (#4812) üzenetére


axioma
veterán

Amennyiben gyujtogetni akarsz elsosorban, kifele nem kell utalni, bent is van egy forintszamla az eppen nem papirban levo penzekre, es azt ott helyben ujra befektetheted. A 3 ezrelek kiutalasi illetek csak arra van, amit vissza akarsz venni a megtakaritottbol. Szoval ez inkabb a hosszabbtavu tartaleknak jo igy, a nehany honapnyi penzt nem kell utaztatni ide-oda.

(#4815) AtHoS


AtHoS
nagyúr

Sziasztok!

Jelenleg CIB online csomagom van, viszont fizut jó ideje kp-ban kapom, így kedvezményes számlavezetés kilőve náluk. Havonta 3 számlát online utalok (nem rezsi) és rendszeresen vásárolok neten keresztül hazai és külföldi webshopokból, amit egy "virtuális" netes vásárlásokra használható álá webes "Mastercard"-dal szoktam megoldani ill. bankkártyával boltban időszakosan és külföldön pl. nyaralás alatt.
Mivel nem érkezik utalás számlámra, így bankfiókban szoktam lóvét pakolni a számlára, ha szükséges.

Minap netbankba lépéskor el kellett fogadnom az új azonosítási eljárást, különben korlátozottan tudom csak használni a szolgáltatást. Szóval tokent kellene intéznem majd bankfiókban.

Kicsit elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha most váltanék bank szolgáltatást.

Kalkuláltam biztositas.hu-n illetve az itt linkelt bankracio.hu-n is. Összességében az OTP Simple ajánlata tetszik számomra, ezért neki is ugrottam az otp oldalán a "rakd össze magad" funkciónak. Aminél csak a webkártyát találtam "nélkülözhetetlennek".

Sajnos itt nem tüntetik fel a "valós" számlavezetési díjat, de nagy nehezen ráakadtam a Simple hirdetményre, aminél viszont nincs feltüntetve kártyahasználati és webkártya használati kondíció ill. az sem, hogy milyen funkciókra alkalmas a Simple MCO PayPass kártya. bankracio.hu-n azt írják, hogy: "Simple számlacsomagnál az eseti és a rendszeres utalások, valamint a csoportos beszedések díjmentesek, de ezen tételek rögzítésének díja van, ha bankfiókban vagy telebankon keresztül ügyintézel" viszont ennek ellenére kalkulál utalási költséggel, ami meg is felel a hirdetményben olvasottaknak.

CIB-nél 39 Ft / utalás és 10 Ft / webkártya eksön van, ami nem eget rengető havi költség a számlavezetésen felül, ami a Simple-nél is eléggé hasonló értékű.
Szóval összességében lehet nem is éri meg váltanom...vagy lehet nem is a Simple lenne a megfelelő számomra :B

read-only mode on the forum

(#4816) polonic


polonic
félisten

Befektetési alapokról mi a vélemény?

Olyan befektetést szeretnék, ahol azért jó hozam, akár a nagyobb kockázat árán is.

Az állampapírok kamatai nem az igaziak.

(#4817) axioma válasza polonic (#4816) üzenetére


axioma
veterán

Azert nem mindeyg, hogy mit kockaztatsz. A toket is bebukod akar? Mert van olyan ami hozamgarantalt, persze a garantalt az valami alacsony, altalaban a nemakcios kamatokat se eri el (es egyuttal az ugymond varhato (olyan ugye nincs, de mondjuk multbeli) hozamok sincsenek sokkal a betetekkel elerheto felett), ez ilyen alacsony alapkamat mellett akar mondhatjuk, hogy nincs is. Van ami tokegarantalt, tehat a befizetett penzt tuti visszakapod ha bukas van akkor is, de az is lehet, hogy 5 ev mulva 0 kamattal szallsz ki. Itt se lesznek egetvero hozamok, de cserebe nem szivhatsz tul nagyot.
A teljesen szabadon arazott alapoknal viszont akar az is lehet, hogy a vegen a berakott toke ala fogy a penzed. Ilyet me'g akar egy penzpiaci alap is siman elkovet rovidtavon... (valsag elott is volt az egysegek araban is nem csak stagnalas, hanem 2-3 napnyi minusz is, amikor nekem volt a lakaseladas es az epitkezes kozott a penz ilyenben). De akar a felet is elbukhatod, semmi nem garantalja, hogy nem fogod, marmint azon kivul hogy te magad figyeled es valami stop-loss rendszerben inkabb kilepsz belole (rossz esetben pont akkor, amikor epp fordulna a tendencia).

[ Szerkesztve ]

(#4818) polonic válasza axioma (#4817) üzenetére


polonic
félisten

Olyan aranny középutat választanék. Ahol van magasabb kamat, de nem óriási a kockázat.

Nagyon kezdő vagyok e téren. Ha valamit értetlenkedek, akkor nézzétek el nekem. :)

Amíg nem volt normális munkám, azt a kevés pénzemet mindig csak bankbetétekbe tettem be. Akkor még azért jobb volt a kamat.

(#4819) axioma válasza polonic (#4818) üzenetére


axioma
veterán

En azert felvetnem azt is, mi lenne ha celiranyosan takarekoskodnal. Peldaul ha a gyujtogetes vege lakascel, akkor tuti nem talalsz jobbat az ltp-nel. Ha tudsz egeszsegpenztaron keresztuli felhasznalast, akkor azt erdemes nyitnod (bar az inkabb egy allando koltsegcsokkentes nem gyujtogetes elsosorban, de van benne az is). De biztos van mas is, a nyugdijat meg babakotvenyt me'g neked inkabb nem emlegetem ha jol ertem hgoy elso munkaba allasrol beszelunk... szoval erdemes ilyen szemmel is korulnezni.

(#4820) KMT válasza AtHoS (#4815) üzenetére


KMT
addikt

Nem lehet, hogy benézted a kiemelt (fizetős) ajánlatokat? Nem hiszem, hogy Simple jó ötlet, nézd át még egyszer, a későbbi költségeket is! Szinte biztos, hogy találsz olcsóbbat.

(#4818) polonic
Itt, vagy a megtakarítós topikban szerintem nem rég került ez szóba. Az abszolút hozamú alapoknak nézz utána.
[link]
"befektetés" fül

(#4821) AtHoS válasza KMT (#4820) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Hát az lehet :B legfelül volt a listában

read-only mode on the forum

(#4822) polonic


polonic
félisten

Köszi mindkettőtöknek a javaslatokat. Átnézek mindent, jól meggondolom a dolgokat.
Ha lesz még kérdésem, jövök.

@axioma

A gyűjtögetés célja nem lakás. Úgy mondom, hogy első normális, bejlentett munkahelyem. :)

[ Szerkesztve ]

(#4823) AtHoS válasza AtHoS (#4821) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Tényleg benéztem. Regizni kell, mert ezt dobta most is:
"15 keresésnek megfelelt kiemelt bankszámla. További bankszámlákért és extra lehetőségekért regisztrálj!"

Szóval most regelek :B

read-only mode on the forum

(#4824) Puma K válasza axioma (#4800) üzenetére


Puma K
veterán

Értem, köszönöm!

Akkor valószínűleg maradok az OTP-nél még fél max 1 évig aztán utána meglátom mik a lehetőségeim.

(#4806) KMT :

Gyorsan kerestem is egy másik oldalt, ahol ezt kaptam:

A Raiffeisen szimpatikusabb, mert a K&H-nál kérdéses, hogy ha majd túllépem a 25 éves korlimitet az adott csomagban akkor majd milyen tulajdonságokkal bíró másik csomagba fognak áttenni/felajánlani.
A Magnet sem tűnik rossznak.

A spórolás/gyűjtés és egyben pénzzel való gazdálkodás jobban megy ha látom fizikálisan mi az a pénz mennyiség amit ki kell fizetnem és mennyi a fennmaradó amit felhasználhatok bármire vagy megtakaríthatok.

Angliában HSBC-nél volt számlám ott a netbankolás során szerzett tapasztalataim miatt annyira nem jött be.
Meg neten keresztül nem szeretem intézni a pénzügyeimet. Kint is amint megkaptam a pénzem már vettem is le a számlámról.

Az államkötvény jónak hangzik, köszönöm!

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#4825) polonic válasza Puma K (#4824) üzenetére


polonic
félisten

A kalkulátor nem veszi figyelembe a havi jóváírandó összeget, úgy tűnik.
Ehhez a számlához havi 280 ezer jóváírás szükséges, hogy a pénzfelvételen kívül minden ingyenes legyen. Ez a feltétele.

(#4826) KMT válasza Puma K (#4824) üzenetére


KMT
addikt

Ja, hogy ilyen fiatal vagy. :D Nem tudod az Erste Diákszámla feltételét teljesíteni (asszem diákigazolvány/jogviszony)? Emlékeim szerint az egy jó ajánlat.

(#4827) AtHoS válasza AtHoS (#4823) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Úgy tűnik, hogy

bankmonitor.hu alapján MKB Forint számla (MasterCard - Unembossed bankkártyával)

vagy

bankracio.hu alapján az ERSTE szimpla csomagja (Visa Electron bankkártyával) ezzel a kitétellel:
"Amennyiben egy hónapon belül a bankszámláról legalább 6 db csoportos beszedési megbízás, vagy NetBankon keresztül indított átutalási megbízás teljesül bármilyen összetételben"
[link]

lehet a befutó. ERSTE mondjuk kedvezőbb, bár még plusz 3 havi utalást be kell iktatni a meglévők mellé a kedvezményhez.

Fontos, hogy Miskolcon legyen bankfiók (befizetések miatt)

Ezekkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata (netbank használat milyen, mennyire problémás webshopban /külföldi is/ vásárolni, paypal hogyan viszonyul a masterCard Unembossed kártyához, stb..)

read-only mode on the forum

(#4828) Puma K válasza polonic (#4825) üzenetére


Puma K
veterán

Még szerencse, hogy vannak ilyen oldalak amik ennyire jól működnek... köszi, hogy szóltál.

Valahogy reportolni kéne, hogy valami gáz van a keresőjükkel...

(#4826) KMT :

Sajnos már nem vagyok diák, így az nekem nem lenne jó.

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#4829) AtHoS válasza AtHoS (#4827) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Beállítottam havi 6 utalást, amitől eléggé bedrágult az ERSTE :((( bár még így is olcsóbb a CIB-nél, de csak egy ezressel kevesebb, mint az OTP Simple...ehh...

read-only mode on the forum

(#4830) axioma


axioma
veterán

A netes keresok ha nagyon szerencsed van, akkor viszonylag pontosak, ellenben ha nem adsz meg mindent egyesevel, akkor a kotelezo gyoztesnek legjobb kondiciok lesznek "tipikusnak" valasztva... vagy olyan is van ahol ecceruen fizetett reklam hogy feljebb keruljenek a listan, akar dragabb ajanlat ellenere is.
Ami volt tenyleg fuggetlen, bar ketes surusegu frissitesu nehol, az persze behalt.

(#4831) Nordik


Nordik
őstag

CIB Classic Magánszámlám van. A postán havi szinten kiküldött kivonatokért kell fizetnem? Illetve ez, hogy Token-es azonosítást használok ennek van külön díja? Mobilalkalmazással azonosítom magam.

A másik pedig a CIB Malacpersely számlámra vonatkozik. Ez valóban ingyenes? Igazából nem nagyon használom, gondoltam rá, hogy lemondom, de ha nem kerül semmibe akkor maradhat.

(#4832) horvathd válasza Nordik (#4831) üzenetére


horvathd
aktív tag

A postán küldött kivonat és a Malacpersely számla ingyenes.

A token használata 56 Ft/hó, mobilToken esetén 2014.12.31-ig ingyenes.

"The Kid just rages for a while."

(#4833) Nordik válasza horvathd (#4832) üzenetére


Nordik
őstag

A mobilTokennel is meg a kis kütyüs Tokennel is 56Ft/hó és ennyi?

Egyáltalán ezt miért erőltetik annyira ha fizetős? Akárhányszor beléptem az internet bankba mindig ez fogadott, hogy térjek át és megelégeltem. Nem lehet visszatérni a sima jelszavas azonosításra? Felesleges nekem, ha még fizetni is kell érte... Nem sok, de kell. :)

Jut eszembe az internet bank használata is ingyenes? :))

(#4834) horvathd válasza Nordik (#4833) üzenetére


horvathd
aktív tag

Mobiltokennel (mobiltelefon) ingyenes még egy évig (a kütyüs tokenek fizetősek). Online számlacsomag esetén ingyen van bármelyik token. Az internet bank ingyenes.

Ha van havi 50.000 Ft jóváírások és két kimenő utalásod a számlán minden hónapban, vagy legalább 3 internetbankos utalásod, akkor már megérné neked is Online számlacsomagba váltani.

"The Kid just rages for a while."

(#4835) polonic válasza Nordik (#4831) üzenetére


polonic
félisten

Szerintem a cibet el kéne felejteni. Vannak jobb számlák nála.

(#4836) cocka válasza Nordik (#4833) üzenetére


cocka
veterán

Tényleg ilyen megerőltető ezt kikeresni?

[link]

Amekkora erőfeszítésbe az kerül, hogy ide beírsz és várod a választ, akkora erővel ki is kereshetted volna a honlapról.

[ Szerkesztve ]

(#4837) Nordik válasza cocka (#4836) üzenetére


Nordik
őstag

Elhiheted, hogy megnéztem a kondíciós listát, de annyira nem vagyok jártas ebben és nem értettem teljesen. Talán őstagként tisztában vagyok vele, hogy mi az általános itt a fórumon.

Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy tehát 3 féle token létezik? Cib Mobiltoken, Easy Token, Token. Ezek között mik a különbségek?

[ Szerkesztve ]

(#4838) horvathd válasza Nordik (#4837) üzenetére


horvathd
aktív tag

Token: [link]
EasyToken: [link]
MobilToken: [link]

"The Kid just rages for a while."

(#4839) Nordik válasza horvathd (#4838) üzenetére


Nordik
őstag

Hmm tényleg minden megtalálható a CIB oldalán, csak én nem találok semmit. Nah azthiszem tüzetesebben nekiülök. Köszi! :R

Ha már említettétek, hogy van sokkal kezvezőbb díjszabással is bank akkor mit ajánlotok? Jelenleg a Cib-nél van ugye a Classic Magánszámlám. Malacpersely meg csak azért mert ingyen van. Ezen felül nem utalgatok, sms-ek sem érkeznek, mindent internet bankon nézek. Csak a fizetésemet veszem fel havi egyszer. Tehát a legalapvetőbb banki szolgáltatásokat használom és a lehető legolcsóbban próbálom kihozni. :)

(#4840) horvathd válasza Nordik (#4839) üzenetére


horvathd
aktív tag

Ha egyetlen utalásod sincs, akkor jó lehet neked a Raiffeisen Bázis számla, amelynek nincs havi díja. Hozzá egy bankkártya jelenleg 2635 Ft egy évre. Februártól pedig jön az ingyenes készpénzfelvét.

A számla hátránya, hogy ha mégis utalnod kell, akkor lényesen drágább mint a havi díjjal rendelkező számlák.

"The Kid just rages for a while."

(#4841) Nordik válasza horvathd (#4840) üzenetére


Nordik
őstag

Megnézem, ez nem tűnik rossz ajánlatnak. Jelenleg az éves kártyadíjam is 3500Ft, de ennél olcsóbb nincs sajnos.

(#4842) Flashcash


Flashcash
Közösségépítő

Megérkezett az első banki díjemelés az "ingyenes" készpénzfelvétel kompenzálására: [link]

A Sopron Bank is pont ezeket tette, az ingyenes készpénzfelvétellel megspórolt összeget felemészti majd a többi tételen történő emelés. De úgy tűnik, a bank is változatlan bankhasználati szokásra számít: az emelés nem egyezik meg a 150 ezer forint felvételének költségével. Ha a forgalom drasztikusan áttolódik készpénz irányába, akkor nem zárható ki egy ennél jelentősebb emelés sem.

(#4843) X3B6O0X


X3B6O0X
aktív tag

Üdv mindenkinek!

Hétfőn lettem 18, és úgy gondolom, ideje lenne egy saját bankszámlának (miért írok mindig banszámlát?). Keresetem még nincs, úgyhogy nem túl sok pénzt tudnék rátenni havonta (5k körül). A fő szempontok:
-netes vásárlás, PayPal gond nélkül működjön
-netbank
-készpénzfelvétel párszor havonta

Eddig az OTP Juniort és a K&H Trambulinját nézegettem, de ha esetleg más ötletetek van, azt is szívesen meghallgatom. Előre is köszönöm segítségeteket.

"...a vörös árnyalatú gombok azonban nem kaptak háttérvilágítást, viszont fényvisszaverő festést igen, ami persze jópofa, de pont sötétben annyit ér, mint egy tetszőleges politikus vagyonnyilatkozata" © Bog

(#4844) g@bo válasza Flashcash (#4842) üzenetére


g@bo
nagyúr

kabaré? ez a bankokra tolt emeléses lehúzásos pénzbehajtás gusztustalan. de van bőr...

(#4845) KMT válasza X3B6O0X (#4843) üzenetére


KMT
addikt

(#4846) polonic válasza Flashcash (#4842) üzenetére


polonic
félisten

És folytatódik is.
[link]

(#4847) zoli03 válasza polonic (#4846) üzenetére


zoli03
őstag

Persze a két ingyenes készpénzfelvétel igénybevételéhez szükséges nyilatkozatot netbankon nem lehet még megtenni, de a díjemelést azt már kihirdették.

(#4848) hoffman_


hoffman_
nagyúr

sziasztok!

most lett elegem nekem is. mkb studentben vagyok még. ez kegyetlen jó volt eddig, de ezt is szépen megnyirbálták.

- ingyenes volt a főkártya
- ingyenes volt a számlavezetés

most is azt írja, hogy ingyenes a kártya, de azért 700ft-ot ma lehúztak éves főkártydíjra. a számlavezetés a 0-ról 90-re lett növelve az infó a alapján, a pdf-ben már 350ft.

ingyenes készpénzfelvételt ír mkb automatából, direkt egyben kiveszem a zsét, hogy ne vonogasson le, ezek után erről is szép százalékot lehúz mégis.

150 forinttal zártam a novembert, erre december elején -1700ban volt a számlám. wtf? mire? hogyan? most nyílt ki a bicska a zsemeben.

kérdésem a következő:

mi a legjobb csomag most, amit egyetemistaként igénybe lehet venni?

igények(le se merem írni...)

- ingyenes ebank, ezt rengeteget használom
- olcsó, esetleg nulla havidíj
- főkártya is lehető legolcsóbb
- díjmenetes, vagy piti pénzért igényelhető visa electron netkártya a netes vásárlásokhoz

létezik? előre is köszönöm, ha kapok tippet! :R

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#4849) zoli03 válasza hoffman_ (#4848) üzenetére


zoli03
őstag

Milyen kártyád van? A MasterCard Unembossed Student ingyenes, a MasterCard Unembossed Student PayPass viszont 600 Ft.
Nekem most fog lejárni ebben a hónapban a kártyám, remélem automatikusan MasterCard Unembossed Student-et kapok, nem PayPass-t (én nem fogok olyan kártyáért fizetni, amire nincs szükségem).

(#4850) hoffman_ válasza zoli03 (#4849) üzenetére


hoffman_
nagyúr

sima unembossed volt, ami idén jár le, akárcsak a visa netkártya. ha ezek után paypassost kapok kérdés nélkül, ráadásul nem küldenek új netkártyát, akkor p*csán lesznek rúgva.

a paypass nem rossz, nekem kell, de ehhez nekem a külön netkártya kell, a főkártyát nem akarom erre használni. eddig baromi jól működött ez így...

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.