Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4701) didros


didros
senior tag

Nem tudjátok mi történt a k&H zéró csomagjával? Eddig mindig visszatérítették az 1400 ft-os havi csomagdíjat, most először nem... Szokjak hozzá a gondolathoz hogy ez már csak így marad??

(#4702) Flashcash válasza didros (#4701) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Nálam sem jött meg a visszatérítés.
10-15. körül tervezek reklamálni majd.....

(#4703) aizen92


aizen92
addikt

na. story a kövi. és a segítségeteket kérném hogy hova lehetne menni a továbbiakba mert a folyamat megakadt a panaszlevélen, amit elutasítottak.
story röviden ( újra ):
1.kellet gyorsba neten utalni devizában. véletlen a kapkodásban 238 forint ment át amiért levontak 4 rugót. oké aláírom én hibám. jogosan lett levonva.

2.aztán miután észrevettem a hibámat, utaltam volna 238 euró,t a pénz nem ment át, mert 4 rugót előre vonták le, viszont így annyi összeg nem maradt h átmenjen a pénz. a pénz nem ment át, de az összeg le lett vonva. most emiatt fiókvezető mondta nálunk írjak panaszlevelet.

válasz a következő: az összeget nem tudják visszatéríteni mert az a 238 forintos utalás miatt lett levonva. kérdezem én. ezek ekkora életképtelen kapzsi barmok? 238 forint utalásért 8 ezer forintot levesznek? ezt ők se hihetik komolyan. a kivonaton ott van h 238 Ft atalásért-1900 majd - 1800. majd a 238 euróért ugyanennyi összeg lett leszedve. hihetetlen.

hova lehet menni továbbiakban panaszt tenni mert az ügy kifulladt a 3 betűs olasz bank "ügyfélszolgálatán".
nem érdekel a 4 ezer forint. nagyon nem. de ez gerinctelenség egyszerűen. nem akarnak utánanézni és el akarja mindenki hitetni velem hogy én vagyok a hülye. előbb levonom és utána utalom. DAFUQ? :F
bankfelügyelet? foglalkozik az ilyenekkel? vagy fogyasztóvédelem?

segítségeteket előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#4704) axioma válasza aizen92 (#4703) üzenetére


axioma
veterán

Az elso utalasod dija user error, ha teljesitettek is, akkor ok is kifizettek az utalasert a dijat (ami biztos nem pont ennyi, de lehet tobb is akar... persze vszinu inkabb kevesebb).
A masodik viszont meglep, pontosan hogy is volt? Az elso utalas es annak dija UTAN mennyi maradt a szamladon, 238 euro felett es 238 eur es utalasi szumma dij alatt, vagy eleve a 238 euro alatt? Utobbi esetben nem ellenoriztek az utalas megkezdese elott a rendelkezesre allo egyenleget, ami jo kerdes hogy kotelesseguk-e az ASZF szerint de en azt gondolom hogy mar a tisztesseges uzleti magatartas elven is tamadhato (tudHATo sikertelenseg ellenere nekiindult - javitsak a programot), vagy esetleg az johetett me'g ossze, hogy pont a hataron voltal, az arfolyam mozgasa (es/vagy elokalkulacio utan mas arfolyam hasznalata) miatt nem fert vegul bele. Ennek a dijat eleg valoszinu, hogy akkor csak valami technikai hiba miatt vontak le.
Ha volt rajta legalabb 238 eur az akarmilyen arfolyamon szamolva, akkor viszont el szokott menni, majd utana minuszra terheli a szamlat. Ami szinten nem tul jo, ellenben legalabb teljesult tranzakciora fizettet.
Azt mondanam, hogy ha tennel ra a hianyzo mertekig penzt, akkor - legalabb reklamaciora - teljesiteniuk kell tovabbi dij nelkul az utalast. Me'g az is lehet, hogy ez ott var a triggerelodesre...
Amugy a CIB nekem a reklamacioimnal szinte mindig korrektul jart el (egy volt hatareset, de az megtak. szla honapfordulojaval kapcsolatos vita volt, ott is ok az aszf-re mutogattak, en meg a termekleirasra, aminek a pontatlansagat megszivtam). Szoval hibak vannak, de legalabb nem lesopornek/dozerolnak, mint mondjuk a KH ha ok hibaznak.
Ja, ki utasitotta el a panaszlevelet? En a netbankon irtam nekik, es ok hivtak vissza a valasszal. Fiokban papiron panaszt nem adtam at naluk soha. Illetve volt amit telefonos ugyfelszolgalaton, beazonositas utan vettek fel. De a fenti egy eset kivetelevel a javamra dontottek.

[ Szerkesztve ]

(#4705) KMT válasza didros (#4701) üzenetére


KMT
addikt

Csak nem figyeltél. Pár hónapja van olyan számlám, és már többször is előfordult, hogy csak később írták jóvá (de helyes értéknappal).

(#4706) Kbali válasza aizen92 (#4703) üzenetére


Kbali
nagyúr

Lassabban írd, hogy megértsük: végeztél két db átutalást (egyet véletlenül), amelyekre vonatkozóan levonták a hirdetmény szerinti jutalékot - hol a hiba?
" a kivonaton ott van h 238 Ft atalásért-1900 majd - 1800. majd a 238 euróért ugyanennyi összeg lett leszedve. hihetetlen." - ebből indultam ki.
Bankfelügyelet már nincs (illetve MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsnak hívják), Fogyvédelem is hozzájuk utalna.
Ha megküldöd nekik a panaszod, akkor ők továbbítják az érintett banknak és választ kérnek (erre 30 napja van a banknak), ezen válasz és az általad előadottak alapján fognak valamit dönteni, de azt nem, hogy a bank adja vissza a pénzed, azt békéltető testületnél lehet kezdeményezni, ugyanis a PST csak a bank eljárását vizsgálja,esetleg büntetheti, de neked polgári peres eljárásban kell a pénzed követelned (ha egyáltalán jogos).

(#4707) doc válasza Kbali (#4706) üzenetére


doc
nagyúr

végeztél két db átutalást (egyet véletlenül), amelyekre vonatkozóan levonták a hirdetmény szerinti jutalékot
ha jol ertem, a masodik atutalas NEM tortent meg, a dijat viszont levontak ra

[ Szerkesztve ]

(#4708) aizen92 válasza doc (#4707) üzenetére


aizen92
addikt

pontosan.

a lényeg h a második utalásnál kapkodtam és nem fogtam fel h nem maradt annyi pénz h elmenjen a 238 euro és - 4000a kezelési költségre. de ennek ellenére előbb levonták a pénzt, de az összeg nem ment át.

[ Szerkesztve ]

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#4709) aizen92


aizen92
addikt

ÚJ FEJLEMÉNY!!!!

Felmegyünk a netbankra.
Eddig így nézett ki. RÉGI ÁLLAPOT
-1800
-1900
-228 ft
majd ezután tüntették fel a rossz utalást.
-1800
-1900
- és itt nem tudott 238 eurot levonni, így nem szerepelt összeg.

na most felmegyünk és átcsoportosították az összegeket és ez szerepel: ÚJ ÁLLAPOT
-3958
-2854
-1200
-228 forint

KÉPESEK VOLTAK ÁTÍRNI, ÁTCSOPORTOSÍTANI az összegeket, hogy ne kelljen kifizetniük a 4ezer forintot. ezt nem hiszem el.
egy mázlijuk van hogy a régebbi állapotról nem csináltunk képet, mert beperelném őket a fenébe. sajnos így semmi nincs a kezünkben, semmi bizonyíték. ez most komolyan mi a f****om?. hihetetlen.

[ Szerkesztve ]

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#4710) .tnm válasza aizen92 (#4709) üzenetére


.tnm
addikt

a panaszleveletekből és az arra kapott válaszból nem lehet bizonyítani az eredeti állapotot?

egyébként valami magyarázatnak akkor is kell lennie a kimutatásban a tételek mellett. miket írnak az összegekhez?

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#4711) aizen92 válasza .tnm (#4710) üzenetére


aizen92
addikt

sajnos nem derül ki. mivel abban nincsenek leírva a pontos összegek. a panasz levél válaszában sem írnak konkrét összeget. én a régi levonásokból is csak körülbelüli értékekre emlékszem. PSZÁF főosztályvezető ismerősömmel szerdára megbeszéltem egy talit és majd megdumálom vele mit kéne csinálnunk. mivel MNB Pénzügyi Stabilitási Tanács a pszáf alá tartozik, így tuti ismer valakit.

na de hogy válaszoljak is a díjak a következőek.

és ez eddig teljesen máshogy volt elrendezve más költségekkel, máshogy volt megosztva. ahogy leírtam kb úgy, 2-3 hete a panaszlevél megírása előtt.

[ Szerkesztve ]

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#4712) horvathd válasza aizen92 (#4711) üzenetére


horvathd
aktív tag

CIB kondíciós lista 7-es lábjegyzet:

Az Üzletfél Bankszámlájára vonatkozó, deviza tranzakciókhoz kapcsolódó jutalékokon kívül - a Felek választása szerint - az Üzletfél, vagy a deviza tranzakció Megbízójának bankszámláját terhelik a teljesített tranzakciókkal kapcsolatosan esetleg felmerülő készkiadások (pl. posta-, DHL-költség), valamint a lebonyolításba bekapcsolt bank/ok jogosan felszámított költség- és jutalékkövetelései. (Ide értendő az IBAN számlaszámot használó célországba irányuló kimenő devizautalás esetében az a kb. EUR 5-15 közötti, a külföldi bank által felszámított díjtétel is, amennyiben az átutalási megbízáson helytelen vagy nem IBAN formátumú számlaszám kerül feltüntetésre a kedvezményezett számlaszámánál.) Amennyiben az Üzletfél vállal magára minden, az utalással kapcsolatos költséget, úgy gondoskodnia kell a megfelelő fedezet meglétéről. Ennek pontos mértéke bankonként eltérő. A deviza átutalási jutalékok és (pl. SWIFT) költségek forint ellenértékei a teljesítéssel egyidejűleg, a lebonyolításba bekapcsolt bankok, pénzintézetek vagy egyéb intézmények jogosan felszámított költség- és jutalékkövetelései (pl. az általuk kézi feldolgozást igénylő átutalások után felszámított pótdíj) azok felmerülésekor kerülnek terhelésre.

"The Kid just rages for a while."

(#4713) .tnm válasza aizen92 (#4711) üzenetére


.tnm
addikt

hát így most tényleg úgy néz ki, hogy csak egyetlen sikeres utalás volt és csak annak a költségeit terhelték rá a számlára.

egyébként sajnos az is lehet, hogy nem csalnak és nem átcsoportosították a dolgokat, hanem a sikertelen utalás költségét törölték maguktól és ettől függetlenül a sikeres utalás költsége pedig sokkal több volt, mint amit napközben becsültek.

egyébként ki kell deríteni pl. hogy a célbanknál tényleg volt-e 9,5€-nyi bankköltség (ennek ugye függetlennek kéne lennie a Te bankodtól)

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#4714) aizen92


aizen92
addikt

hát a lényeg h bebuktam a dolgot. le kellett volna fotóznom vagy kinyomtatnom. mind1. ez egy örök tanuló pénz volt. köszönöm a segítségeket és a kondíciós lista azért vicces mert a swift díj 565 forintként van feltüntetve, de levontak 1129 forintot :DDD ( pontosan ez szerepel Forint külföldre átutalásáról másolat (SWIFT)
565 Ft + fax költsége. és emailt adtam meg. úgy látszik "emailpdf az faxnak számít" és ez 564 forint )

horvathd: köszi :R

[ Szerkesztve ]

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#4715) attika89


attika89
senior tag

Üdv emberek!

Kis segítségre lenne szükségem :B

CIBezz forint számlámról szeretnék egy németországi személynek €300-t küldeni.
PayPal nem játszik neki, mert állítólag drága. Hogyan tudom a lehető legköltséghatékonyabban elintézni?

Előre is köszönöm! :R

fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano

(#4716) doc válasza attika89 (#4715) üzenetére


doc
nagyúr

szerintem ennel olcsobb kizart
egyebkent az is lehet jarhato ut, hogy megbeszeled vele hogy nem 300EUR-t kuldesz, hanem a PayPal fogadas koltsegeit is te fizeted (nem olyan hatalmas osszeg)

[ Szerkesztve ]

(#4717) horvathd válasza attika89 (#4715) üzenetére


horvathd
aktív tag

Én még nem próbáltam, de érdemes lenne a TransferWise-t megnézned: [link] [link]

"The Kid just rages for a while."

(#4718) attika89 válasza horvathd (#4717) üzenetére


attika89
senior tag

Köszönöm mindkettőtöknek!

Érdekesnek tűnik :K
Kicsit még utána olvasok. Még nem hallottam erről.

fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano

(#4719) axioma válasza horvathd (#4717) üzenetére


axioma
veterán

De furcsa, hogy az axa reklamozza...

(#4720) horvathd válasza axioma (#4719) üzenetére


horvathd
aktív tag

Valószínűleg azért, mert az AXA-nál nem lehet külföldre utalni.

[ Szerkesztve ]

"The Kid just rages for a while."

(#4721) Flashcash válasza aizen92 (#4714) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

(#4722) axioma válasza horvathd (#4720) üzenetére


axioma
veterán

Ja! Fel se tunt, sose akartam toluk :) Sztem egyszer ha utaltam kintre, azt is kh-bol.

(#4723) horvathd


horvathd
aktív tag

Valaki meg tudja mondani, hogy az AXA World Mastercard igénylésekor a kibocsátási díj mellett az éves díjat is ki kell fizetni? Köszi.

"The Kid just rages for a while."

(#4724) SB93


SB93
csendes tag

Sziasztok,

valószínűleg jövőre Dániában folytatnám tanulmányaimat, ez esetben pedig elengedhetetlen lenne egy bankszámla nyitása, lehetőleg olyan lehetőséggel, hogy tudjak a leendő bankkártyámmal külföldön is fizetni, átutalásokat intézni.
Melyik banknak vannak manapság e tekintetben a legjobb ajánlatai?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv,
Bálint

www.balintsfuture.wordpress.com

(#4725) horvathd válasza SB93 (#4724) üzenetére


horvathd
aktív tag

Ezekre mindegyik banknál van lehetőség. Azonban valószínűleg jobban járnál egy helyi banknál vezetett számlával.

"The Kid just rages for a while."

(#4726) polonic válasza horvathd (#4723) üzenetére


polonic
félisten

Igen, mindkettőt ki kell fizetni. Van külön kibocsátási díj, és éves díj. Csak sok banknál van az, hogy a kibocsátási díjat elengedik és csak az éves díj van.

(#4727) horvathd válasza polonic (#4726) üzenetére


horvathd
aktív tag

Köszi. A bankkártya újragyártási és megújítási díjakat is ki kell fizetni az éves díjon felül, ha lejár majd a kártya?

"The Kid just rages for a while."

(#4728) polonic válasza horvathd (#4727) üzenetére


polonic
félisten

Ez jó kérdés, ilyen díjjal viszont még nem találkoztam.

(#4729) föccer


föccer
nagyúr

Helló!

Ennek az oldalnak mennyire frissek/hitelesek az adatai?

Köszi :R

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#4730) KMT válasza föccer (#4729) üzenetére


KMT
addikt

Szoszó. A célravezető módszer az, hogy kinézed a néhány legjobbat (a kiemelt reklámok ne tévesszenek meg), aztán azon számlák kondíciós listáiban megnézed a pontos költségeket.

(#4731) axioma válasza horvathd (#4723) üzenetére


axioma
veterán

En is ugy tudom, hogy elvben ki kell fizetni, de en me'g akkor igenyeltem, amikor az egesz beindult (tavaly december), es nekem csak a 7900-at mint eves dijat terhelte'k, azt is csak marcius elejen. Nem tudom, hogy miert, mert az akcio ugy volt, hogy ha elotte volt olyan kartyad naluk, amit aktivan hasznaltal, akkor elengedik a kibocsatasit, amugy meg felearon adjak, ra is utaltam 5e-et, mert nekem hiaba volt evek ota meg az axa szamlam, nem volt rajta erdemi mozgas (egyenleg is kb. 200Ft). Ennek ellenere nem lett kibocsatasi dija, es mas ismeros is pont ugyanigy volt. Lehet, hogy csak a programozok rosszul rogzitettek a kedvezmeny felteteleit, es reklamalni meg persze senki se reklamalt...
Amugy nekem visszahozza a koltseget, me'g ugy is, hogy nem minden forint koltesemre jar az 1%. Ezt most forintalisan ertem, tehat ha a 160e-es forgalmat elerem kb. 120 "normal" forgalommal (ezen fizetem a kozuzemieket is, dijnet-tavszamla-telenor stb. szinte mindet lehet), akkor eleve evi 14.4e netto visszajon, ha mindkettot kell fizetni akkor is mar csak egy "atlagos" kartyanyi dij maradt. Plusz a halasztott terheles miatt a kamatok (bar az most eleg keves), plusz az ingyen kivetek es a biztositas. Es eleg jo az arfolyam amivel paypal felol vasarolok...
A kartyat nekem 3 evre adtak, addig me'g 5x valtozhat a kondilista. De az ujragyartasi szerintem alapbol is csak az elveszett kartyara vonatkozik, na az tenyleg horror. (Arra vigyazz, hogy ne is emlegesd nekik az elvesztest telefonban, mert akkor kotelesek tiltani a kartyat... kiveve ha visszaolvasod nekik a kartyaadatokat, amit viszont kipuskazhatsz a netbankbol, szoval mazlim volt, mert mint sejtettem kesobb meglett.)

[ Szerkesztve ]

(#4732) föccer válasza KMT (#4730) üzenetére


föccer
nagyúr

Köszi, így fogok eljárni :R

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#4733) axioma válasza axioma (#4731) üzenetére


axioma
veterán

Mindent visszavonok a world mastercard kartya januar 1-tol meg van halva, gyakorlatilag megszuntettek a kedvezmenyt! Lesz helyette 5% de csak 5 kijelolt - negyedevenete valtozo - boltban, ezek azt hiszik viccesek... amig megvan a KH zero, meg lesz amugy is ingyen felvet kotelezoen, addig ezt visszaadom. A biztositas meg a jo arfolyam es a halasztott torlesztes mar nem er ennyit!

(#4734) attika89 válasza attika89 (#4718) üzenetére


attika89
senior tag

Végül a TransferWise mellett maradtam!
Tegnap utaltam el €300-t Németo-ba és ma már az illető számláján is volt a pénz!
Az egész 440 Forintba került :C

A folyamat rém egyszerű tényleg.
Egy Raifeissen számlára kell az összeget Forintban átutalni egy bizonyos mértékű többlettel, amit visszautalásra kerül miután a a tranzakció kész. (~2500 HUF)
Nekem péntek 11 körülre jelezte a teljesítést, de már ma délután odaért!
Alapvetően a gyorsított eljárás kb +3400 Ft, de ha megadsz 3 email címet akkor plusz költség nélkül "priority" lesz a tranzakció.
Az email címekre egy egyszerű üzenetet küld, semmi nyomulós vacak nincs benne:
" I’ve been using TransferWise to send money abroad. Really easy and a lot cheaper than the bank! Sign up now and get your first transfer for free. Cheers "

Azt nem tudom, hogy ez az "akció" a további utalásoknál is él-e...

doc & horvathd : Köszönöm ismét!

[ Szerkesztve ]

fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano

(#4735) callmeakos


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Üdv mindenkinek.
Olyan kérdésem volna hogy uj számlát szeretnék nyitni. Nem volna rossz olyan hely, ahol előnyt jelent hogy 21 éves vagyok, emellett minimális a tranzakciós illetve a pénzfelvételi/kártyahasználati dij, hogy folyamatosan küldenek számlaismertetőt postán, nem kell a számlanyitásért fizetnem, és ez nem az OTP. Mert ott már van egy számlám, de az most jelenleg más szerepet tölt be, és kellene egy újabb, a jövőbeli céljaim megkönnyítése érdekében. E mellett az se lenne rossz, ha van lehetóség PayPassra, illetve hogy a kártya mintáját, én tudom meghatározni egy egyéni kép formájában, mert ezt csíptem ezt az opciót az OTPs számlámnál.

Köszönet előre a tippekért.

All→M8

(#4736) axioma válasza callmeakos (#4735) üzenetére


axioma
veterán

Hat egyeni kartyakep egy idoben felkapott volt, de nem tudom mennyire fut most. Az biztos, hogy kulondijas volt, legfeljebb akcioban ingyenes. Raadasul nem csak ez mond ellent az olcsositasi igenyeknek, hanem a havi kivonat is, netbankrol lementve mindenhol ingyenes, illetve barmely bank koteles adni minden (nem tul regi, azaz nem archivalt) honaprol osszesen 1x ingyen ha odamesz, de a postai kikuldes szerintem jellemzoen mar nem ingyenes (jo, persze, sok helyen ugy jelenik meg, hogy a havidij kevesebb, ha a papirkuldesrol lemondasz, de az ugyanaz).
Egyebkent meg attol is fugg, milyen/mennyi penzek forognak majd ezen a szamlan, hogy mennyire erdemes a tranzakciokra figyelni. Na meg hogy honnan kerul oda az a penz. A kpfelvettel en mar a helyedben nem sokat torodnek, havi 2 ingyen lesz valahol januartol, aki olcsositani akar, az ennyibe azert altalaban belefer (es minden masra inkabb kartyat hasznal).

(#4737) Flashcash


Flashcash
Közösségépítő

Megvalósult az amiről korábban írtam:
A legújabb választási hírek szerint a kormány ingyenes kp. felvételt akar biztosítani alanyi jogon mindenkinek kb. 150000Ft összeghatárig, ráadásul olyan módon, hogy a felvett összeg után az államnak befizetendő hat ezrelékes tranzakciós adót, a banknak kötelezően be kell fizetnie, miközben az ügyfelektől nem kérhetnek semmit közvetlenül az ATM kp. felvételért (még a tranzakciós adót sem).

Bankok: Ingyen dolgoztatnak minket

Kíváncsi leszek milyen díjemelések fognak megjelenni, ráadásul a korábban kommunikált készpénz visszaszorítási törekvés is már az ellenkező irányba fordult:
-jövőre a kp. felvétel ingyenes lesz a fogyasztó számára, a bank pedig adózik az általa ingyen nyújtott szolgáltatás mellett, a fogyasztó által felvett kp. mennyiség arányában (hat ezrelék)
-a bankkártyás vásárlást viszont terheli majd a tranzakciós illeték amiről a bank dönthet, hogy áthárítja-e a fogyasztóra vagy nem

(#4738) cocka válasza Flashcash (#4737) üzenetére


cocka
veterán

De sajnálom a bankokat, még egy könnycseppet is hajlandó vagyok értük elmorzsolni. :DDD

(#4739) polonic válasza Flashcash (#4737) üzenetére


polonic
félisten

Nem tudom ésszel felfogni. Bevezették a tranzakciós adót, ami már alapból abszurd. Harmadik világbeli országokban volt ilyen. Aztán emelik, a kp felvét díját duplázzák.
Közben pedig támogatják a készpénzmentes fizetés elterjedését, ezáltal a gazdaság fehérítését. Legalábbis ezt mondják.
Erre most meg eltörlik a kp felvétel díját, a többi minden pedig adóköteles, amiket át is lehet hárítani. Köztük a kártyás vásárlás is adóköteles, ahogy írod.
Ez őrület!!! Mégis így, hogy a fenébe fehéredik a gazdaság? Ezt nevezik a készpénzmentes fizetés támogatásának?
Nem az átutalások és a kártyás vásárlások tranzakciós adóját kellett volna eltörölni és meghagyni a kp felvét díját? Mert erre viszont lehet azt mondani, hogy készpénzmentes fizetés támogatása. De nem....

(#4740) Kbali válasza cocka (#4738) üzenetére


Kbali
nagyúr

Értelmezd a cikket is, össztársadalmi szinten rossz, de te vagy a célközönsége, hiszen nem sajnálod a bankot, gondolom a rezsicsökkentésnek is tapsolsz. :(

(#4741) KMT válasza Flashcash (#4737) üzenetére


KMT
addikt

Kíváncsi vagyok, hogy belemenne-e a citi, hogy két kpfelvét helyett egy utalást adjon nekem ingyen. Ő is jobban jár, nekem meg kvázi újra ingyenes lesz a top fenntartása, kpfelvétre meg jó a k&h zéró. ;]

Ha meg nem, akkor mehet az odautalás - kp felvét - k&h befizetés kör, ez nem olyan szimpi. :(

(#4742) cocka válasza Kbali (#4740) üzenetére


cocka
veterán

Mindennek tapsolok, ami az emberek érdekeit veszi semmibe. :C

(#4743) Kbali válasza cocka (#4742) üzenetére


Kbali
nagyúr

Szerintem te sem érted vagy az eredeti megszólalásod volt csak cinizmus és én nem értelek? :F

(#4744) axioma válasza cocka (#4742) üzenetére


axioma
veterán

Nem szabadna keverni a latszolagos es valos erdekeket!!!!
A te erdeked, mint adofizeto es lathatoan (elektronikusan) penzforgalmazo allampolgare, fuggetlenul mindentol az lenne, hogy a kp-felvet legyen magas adoval sujtott, az utalas nem ingyen de kis % min.es max. dij nelkul adozott, a kartya eves dija (sztem akar bankonkent egy) meg a kartyas vasarlas ingyenes. A kartya eves dija BOVEN beleferne abba a dijba, amit most kifizetnek a kpfelvetre, de nem kerhetnek, igy ez a banknak is tetszene, plane a kartyas fiztees pos-bol eredo novekvo forgalom -> novekvo bevetel miatt. Es mint ugyfel nezve akkor is mondhatnad, hogy ingyen hasznalhatnad el a penzedet.
Persze az jo kerdes, hogy az allami szektort hogy fogod ravenni arra, hogy legalabb naluk lehessen mindent kartyaval fizetni. Kedvenc peldam a gyerekek etkeztetese...

Az, hogy ez a kormany bemarketingeli neked, hogy az lesz neked jo, ha ingyen veszed fel KP, az csak azt jelenti, hogy okosabbnak hiszik magukat nalad. (Nezd meg az Eszement jatekok ism.t. sorozatban az "elofeszites" reszt... szimpla manipulacio, pedig ott nem is a tudatos gondolkodasra, hanem a tudatalattiban mukodo pl. kepfelismeresi folyamatra hatnak.)

(#4745) jooker82


jooker82
nagyúr

Sziasztok
Ez mennyire igaz??

LG G2 32 GB 4.4 AOS

(#4746) doc válasza jooker82 (#4745) üzenetére


doc
nagyúr

termeszetesen semennyire

(#4747) jooker82 válasza doc (#4746) üzenetére


jooker82
nagyúr

köszi,gondoltam.. :U
a facebookon terjed.. :N

LG G2 32 GB 4.4 AOS

(#4748) mukibuci válasza jooker82 (#4747) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

nekem 1221 a pin kódom, most már legalább értem, hogy miért jön mindig a swat, ha pénzt veszek fel :DDD

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#4749) Kbali válasza jooker82 (#4747) üzenetére


Kbali
nagyúr

Akkor ne terjeszd tovább, sőt, hívd fel annak a figyelmét is, aki küldte :)

(#4750) attika89


attika89
senior tag

Üdv,

CIB-nél van Cibezz számlám, amit most már az Online számlacsomag kondíciói szerint működik.
A ~800Ft/ hó számlavezetési díj miatt gondolkodtam az OTP Jump számlán, ami csak 185 Ft/hó, de viszont, ha jól látom pár dolog drágább, mint a CIB-Online csomagjában. Pl belföldi Forint átutalás csak 39 Ft a CIB-nél, OTP-nél pedig 74 Ft, a kedvezmény lejárta után pedig 293-207 Ft.
Az éves kártyadíj kb ugyan annyi.

Igazából nem tudom érdemes lenne-e átmennem az OTP-hez. Kicsit nagy a zavar most így a kondíciók nézegetése után :F

[ Szerkesztve ]

fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.