Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5451) polonic


polonic
félisten

Változik a onecard hitelkártya pénzvisszafizetési feltétele

[link]

2.3-as és 2.4-es pont

(#5452) szabogabor10


szabogabor10
veterán

Sziasztok!

Jelenleg Erste diákszámlám van, de szeptemberben egyetemre megyek, és mindenképpen egy MasterCard PayPass-os kártyát és egy kizárólag netes vásárlásra használható kártyát is akarok. Az OTP Jump-ot néztem ki, az egész kondilista átbogarászása után elmondható, hogy a mai viszonyokhoz képest elég tűrhető árai vannak (egyedül a 25 Ft-os kártya/számlakontroll SMS-ek díja húzósabb szerintem). Ti se nagyon tudtok mást ajánlani, ugye? Jövedelmem egyelőre nem lesz, csak a költőpénz.

Mondjuk ahogy elnézem, hála a *kitűnő* gazdaságpolitikánknak.., nem is nagyon maradt korrekt diákszámla (CIB/Erste megszűnt, MKB-nál havi minimum 30 ezret kell utalni a számlára, K&H-nál csak Maestro kártyát adnak).

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#5453) polonic


polonic
félisten

Gondolkozom, hogy igényelek egy k&h mastercard hitelkártyát. Van valakinek ilyen? Csoportos beszedéssel lehet törleszteni? Akkor beállítanám a onecard hitelkártyaszámlára a beszedési megbízást. Ez így működhet?

(#5454) axioma válasza polonic (#5453) üzenetére


axioma
veterán

Nem mukodik (szinte semelyik hitelkartyara hogy beszedje a tartozast, ahol muxik ott is csak a _kotelezo_ torlesztest vonjak, asszem magas havidijert a Raiff a sokoldalu okoskartya eseten hajlando volt az egeszet, de csak a kapcsolodorol).

(#5455) polonic válasza axioma (#5454) üzenetére


polonic
félisten

Ertem. Szoval akkor meg se probaljam.

Akkor ehhez kapcsolodoan egy kerdes;
Kotottem egy lakasbiztositast a k&h biztositonal, aztan fizetest bezsedessel inteznem, be is allitottam a netbankon a hitelkartyaszamlara, de az jott vissza, hogy hibas. Pedig az adatok jok. Itt is lehet ugyanaz a problema?

(#5456) axioma válasza polonic (#5455) üzenetére


axioma
veterán

Nem, annak mennie kene, en hosszu ideig fizettem mindenfele beszedeseket, mondjuk eppen BB-s hitelkartyarol (regi szep idok 2% a upc kartyan - csak az enyimet felmondtak).
Csak forditva, az nem mukodik, hogy a hk-rol koltott osszeget a hk bankja (nalad most: KH) inditson egy beszedest barhova. Illetve sajat bankon belul a kotelezot azt inkabb szoktak engedni, de attol me'g nem lehet ingyen hasznalni. Jobb ha te figyeled, es utalod.
Arra tippelnek, ha a One maga tudja a beszedest - hiszen annak a netbankjan rogzited, ha jol sejtem -, hogy a biztosito beszedeskor hasznalt azonositoja nem azonos azzal, amit neked adott mint mondjuk ugyfelszam, idonkent nullakkal vagy massal kell feltolteni, vagy forditva, csak a kozepebol kell nekik valami...
Am. beballagsz a kh fiokba, es a biztositasodhoz alairassal papiron odaadod a megbizast az adott hk szamlaszamra, intezzek ok, akkor jo lesz biztosan.

Viszont anno nekunk a kh volt a legdragabb biztositas a lakasra...

(#5457) polonic válasza axioma (#5456) üzenetére


polonic
félisten

Online kotottem a biztositast es a nyomtatvanyokat visszakuldtek pdf-ben is, azt is amelyikkel ezt a beszedes lehet szemelyesen intezni, szepen kitoltve. En csak innen masoltam le az osszes azonositot, mikor csinaltam a netbankon. Epp ezeket a szemelyes ugyintezeseket probalom elkerulni, gyulolom, mindent elektronikusan intezek, amit tudok. Megegyszer megprobalom majd, aztan ha nem marad mas megoldas, akkor beviszem a papirokat.
Most a k&h nem a legolcsobb volt, hanem kozottuk volt, 1 max 2 ezer az elteres amlegolcsobbhoz kepest, a bonusz szolgaltatasok tetszenek benne.

(#5458) axioma válasza polonic (#5457) üzenetére


axioma
veterán

Ja ertem - hat akkor passz. Egyre tudok me'g gondolni, a szerzodesed me'g nem kerult elo statuszba a biztositonal, es amikor befutott hozzajuk a megbizas, nem tudtak azonositani. Valami kavaras van bizt. eseten, hogy te nem szerzodsz hanem ajanlatot adsz (igen, technikailag ill. jogilag te), es azt me'g a biztosito el kell fogadja. Ha tul gyorsan rakuldted, a KH meg me'g nem vezette at a sajat rendszeren, akkor lehet hogy azert fordult vissza. Vardd meg a kotvenyedet, ha az a kezedben van (vagy emailben, mind1), akkor mar tuti be fogja fogadni a rendszeruk.

(#5459) Szólista


Szólista
senior tag

Sziasztok!

Van 2folyószámlám az Unicreditnél.Az egyik(privát nulla) csak netes vásárlásra,a másik(nonstop+) a "fő"számla.
Erre a számlára érkezik a fizetésem 10.-én.A főszámlán tegnap -1500 volt az egyenleg,a másikon +950 volt.
Ma nézem a 950ft-ot átvezették a főszámlára és ott már csak -550 az egyenleg. :F
Azért ez elég érdekes vagy csak nekem furcsa?
A többi banknál is így megy?

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok normális. Na és?!

(#5460) axioma


axioma
veterán

Vicces az FHB... kaptam egy hitelkartya felmondast, amin alapbol nem lepodtem volna meg (havi 3e Ft bevetelt csinaltunk vele), DE teljesen fals volt az indoklas (azt allitottak, ott tartok penzt es abbol koltok, ezert nem rendes felmondas, hanem nem rendeltetesszeru hasznalat miatt mondjak fel, azaz miattam). Bar ha jol tudom ilyen jellegu infok a pozitiv khr-ben sincsenek, de azert na, nehogy mar felvessenek nekem fekete pontot, ha nem jogos.
Itt jon a csavar, felhivtam oket, es nem talaljak a felmondast :) Mondom megegyezhetunk ugy, hogy nem is mondtak fel... kivancsi leszek, hogy mi lesz az ugy vege.

Szolista: (jo az avatarod :C) : valoszinuleg valahol le van irva, hogy bizonyos merteku - marmint idotartamban - tartozas eseten a bankkal szemben fennallo egyeb koveteleseid terhere csokkenthetik a minuszt. Bar oregem, ekkora merteknel ezt meglepni azert meglepoen kotsogseg... meg jo, hogy atvezetesi dijat nem szamoltak fel. [Amugy sztem jobban jartal, ha ugyis mindjart jon a fizud, bar csak fillerekkel, mert a minuszra me'g kamatot is fognak megallapitani, a pluszod meg nem kamatozott volna.]

[ Szerkesztve ]

(#5461) Kbali válasza axioma (#5460) üzenetére


Kbali
nagyúr

Szólistás megjegyzésedhez: nem hiszem, hogy köcsögség a bank részéről, hanem egyszerű havi zárási automatizmus.

(#5462) Szólista válasza axioma (#5460) üzenetére


Szólista
senior tag

Köszi. :R

Ez volt az első eset,hogy elsején nem volt rajta 1500-2000Ft.A nonstop+ számlát megszüntetem,a másikat nem akartam de ezek után elgondolkozom rajta.Van másik számlám csak azt nem akartam a netre használni.
A többi banknál is van ez a megoldás?

Kbali

Akkor ezek szerint ha 2számlám van egy banknál és az egyik számlán 1.-én -1500 az egyenleg akkor a bank automatikusan a másik számláról(ha van rajta pénz) leveszi a tartozást?

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok normális. Na és?!

(#5463) cocka válasza Szólista (#5462) üzenetére


cocka
veterán

Szerintem nem mindnél van, a cibnél nekem mínuszba ment 10 Ft-tal a múltkor és nem a főszámlán terhelték a 10 Ft-ot. Mondjuk fene tudja, fel lehet ezt fogni úgy is, hogy nem akar téged a bank egyből kényszerhitellel megnyomorítani, ha van fedezet másik számlán. Egyébként meg el kell olvasni, hogy az üzletszabályzat mit ír erről a témáról.

(#5464) KurtCobain válasza Szólista (#5459) üzenetére


KurtCobain
őstag

Nekem a CIB-nél volt úgy, hogy 3 számlám volt, ugye a főkártyához tartozó számla, a netes kártyához tartozó, és egy malacpersely (megtakarítás).
Nekem többször volt olyan, hogyha mínuszba kerültem a főkártyához tartozó számlán, akkor a netesről átvezette.
A megtakarítós számláról nem tudok nyilatkozni, mert nem sokat használtam. :DDD

Más: múlt pénteken jött SMS a magnettől, hogy kész a kártyám, de csak ma volt időm elmenni érte.

Mmm'kay?

(#5465) axioma válasza Kbali (#5461) üzenetére


axioma
veterán

Mi, hogy 1500 Ft tartozast - havi rendszeres gondolom legalabb 50x ennyi es tovabbra is varhato - beerkezes mellett, gyakorlatilag mint kockazati tenyezot csokkentik? Es ha mondjuk nem egy ilyen amugy se kamatozo szamlan lett volna penze, hanem egy TBSZ-en, vagy biztos van olyan ami csak egyben bonthato fel es reszben nem, es a tobbmillara bukja a premium hozamot, akkor se kocsogseg? Normal esetben 1000 Ft alatti szamlaegyenleget ki se kell fizetniuk ha zaras kornyeken marad - a felvet dija miatt gondolom. Akkor itt miert nem lehet 1500Ft minuszt ott hagyni? Raiff peldaul a kartyadijjal minuszba voltam, azt se vette le me'g a sokoldalu okoskartyas hitelkartya-egyenlegbol sem (ahova en eleve gondoltam, hogy terhelik), de a parhuzamos megtak. szamlarol sem, pedig volt rajta boven tobb...
En igazabol az eljarast azt erthetonek tartanam, ha a rendszeres jovedelem mar korabban megszakad es/vagy egy ingerkuszobot (5-10-20e Ft) meghalad a tartozas (bar akkor is normalisnak tartanam ertesiteni az ugyfelet, ugy hogy eselye legyen reagalni is a kenyszerito kiegyenlites elott; de par napig es ilyen kis osszegnel nem latom letjogosultsagat hisztit eloadni (mert ez sztem az).

(#5466) Kbali válasza axioma (#5465) üzenetére


Kbali
nagyúr

Automatizmus (nem hiszti), beállított paraméterek mellett (azaz bizonyos számlákról nem von - egy ideig). Ha pedig elér a tartozás egy bizonyos összeghatárt, akkor pedig automatikus listára kerülés és indul a soft behajtási folyamat.
Ez nagyüzem, nincs egyedi kezelési lehetőség (mennyi ember kellene hozzá) ebben a szakaszban, hanem van jól-rosszul beparaméterezett algoritmus

(#5467) axioma válasza Kbali (#5466) üzenetére


axioma
veterán

Nyilvan a hisztit a felparameterezes nagyon szigorura vetelere ertettem, nem arra hogy az ugyfel adatait egyesevel birizgalja valaki!

(#5468) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Sziasztok, hol érdemes mostanság bankszámlát nyitni?

Havi kb 140ezer forint jövedelem jönne rá, utalni fél évente kb 1x szoktam, kártyás fizetések, nem venném fel az egész összeget, paypass kártya azért jó lenne.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#5469) polonic válasza Zirowe (#5468) üzenetére


polonic
félisten

Raiffeisen számlák március 17-e óta elég jók. Díjnullázó számla pl.
Gránit bank, esetleg k&h.

(#5470) Hintalow válasza Kbali (#5466) üzenetére


Hintalow
senior tag

Bizony, ez a jelenség minden banknál van, beszámításnak hívják, adott időközönként lefut, ilyenkor simán konvertálnak is, persze díj nélkül (amelyik bankkal nekem van tapasztalatom, ott legalábbis díj nélkül)

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#5471) Zirowe válasza polonic (#5469) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Köszi, raiffeisennél sima díjnullázó számla jól hangzik, felhívtam őket, mellé egy nem dombornyomott paypass kártya kb évi 3000 vmennyi forint, ami rendben van.

Eddig édesanyám otp számláját használtam otp direkt felületen, az viszonylag jól összeszedett, raiffeisennek is normális a webes felülete?

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#5472) mukibuci válasza Zirowe (#5471) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

próbáld ki

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#5473) Zirowe válasza mukibuci (#5472) üzenetére


Zirowe
nagyúr

:R

Alapjaiban olyan, mint az otp direkt, nem lesz vele gondom. :)

Akkor gondolom ez lesz a megfelelő számla számomra.

Amúgy ha esetleg marad majd a számlán kis pénz, milyen megtakarítási javaslatok vannak?
Látom raiffeisennél van megtakarítási számla.

Mondjuk azért holnap rákérdezek, hogy van-e vmi saját bankos megállapodása a munkahelynek, gondolom állami szervként biztos van vmi.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#5474) polonic válasza Zirowe (#5471) üzenetére


polonic
félisten

Az otp-hez képest kicsit butább. De minden fontos funkció itt is elérhető. De ahogy a bundás is mondja, ki tudod próbálni. - látom közben már meg is nézted.

Megtakarítási számlákat felejstd el kb mindenhol. Annyira alacsony a kamat, hogy nem éri meg ilyenekkel folgalkozni.
Jó, az igaz, hogy ez még mindig jobb, mintha ott állna a számlán csak úgy, most mondok valamit, kb 50 ezer Ft a nulla kamattal.
De ha kicsit több pénzben gondolkodsz, akkor inkább a befektetéseket, befektetési alapokat nézd meg. Esetleg állampapír. Bár itt sem nagy a hozam, legalább biztonságos(nak mondható).

[ Szerkesztve ]

(#5475) Zirowe válasza polonic (#5474) üzenetére


Zirowe
nagyúr

És mondjuk az állampapír az intézhető a számlavezető bankon keresztül vagy kell valami spéci számla hozzá?

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#5476) Flashcash válasza Zirowe (#5475) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Állampapírt több helyen is vásárolhatsz.
Bankoknál általában értékpapírszámla és valamilyen webbróker hozzáférés kell hozzá.

(#5477) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Rendben, akkor most már mindent tudok.

Köszönöm mindenkinek a segítséget és a gyors válaszokat. :R:R :)

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#5478) polonic válasza Zirowe (#5475) üzenetére


polonic
félisten

Ha az állampapír mellett döntesz, akkor az államkincstárnál nyiss egy értékpapírszámlát. Teljesen ingyenes minden szolgáltatás, van webes felület és mobilalkalmazás is, minden intéhető online. Mondjuk a pénz visszautálásánál van csak a tranzakciós adó. De hát erről nem az államkincstár tehet ugye.

Persze bankoknál is lehet értékpapírszámlát nyitni, ahogy már írták is, csak ott általában van valami költsége. És nem mindegyik értékpapír fajtát lehet venni náluk.

(#5479) tlac válasza polonic (#5478) üzenetére


tlac
nagyúr

egyelőre csak olvasgatok, de a webkincstárból a visszairánynál nem lehetne megúszni a tranzakciós adót értékpapír transzferrel?
persze ehhez a banknál is kell egy értékpapírszámla
nem tudom, hogy kivitelezhető, csak nem rég kezdtem el egy fórumhozzászólás alapján kutatgatni

(#5480) axioma válasza axioma (#5460) üzenetére


axioma
veterán

FHB megtalalta vszinu a levelet, mert engem mar a behajtasi(!) csoportbol felhivott valaki, hogy mi a problema (ugyfelkezeles 1. eleve 2x beszeltem veluk, mert nem talaltak a nyuves sajat papirjukat, megse birtak beirni a visszahivosnak, hogy mi a tema)
Viszont ami utana volt, azon kiakadtam, ugyhogy most mar muszaj lesz mint 3. ugy miatt most mar tenyleg az mnb-nek irnom... ugyanis az urge tulajdonkeppen egy ertelmes mondatot nem tudott mondani azon kivul, hogy "ami a levelben le van irva, az a bank hivatalos allasfoglalasa". Mondom ott a szamla, nezze meg, semmilyen betetet nem tartottam a hitelkartyaszamlan, minuszba hasznaltam ahogy rendeltetesszeru, nekem ne mondja fel ram hivatkozva. Kerdezem, hogy ez ugye igy van? Valasz: ami a levelben... argh. Ugyfelkezeles 2. nem allnak szoba az ugyfellel (miutan megfelemlitik elore, hogy behajtasiak vagyunk csokolom)
A vicces a dologban, hogy holnap 1/2 9-re a ferjemet vartak volna az egyik FHB fiokban, hogy igenyeljen hitelkartyat (regen akart naluk is, de tul sok papirt kertek volna igy lemondta, most ok hivtak fel ezert). Ugyhogy mondtam is hogy varhatjak, hogy beteszi oda a labat...

(#5481) Hintalow válasza polonic (#5478) üzenetére


Hintalow
senior tag

Ráadásul jól összerakott, könnyen kezelhető, jól működik (állami dologhoz képest meg pláne)

tlac:

Járható út a transzfer, csak van dííja (1000Ft/ értékpapír) plusz, akkor ott van az épszámla a bankodnál, aminek szintén van díjja.

[ Szerkesztve ]

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#5482) polonic válasza tlac (#5479) üzenetére


polonic
félisten

Ezt sajna nem tudom. Ennek nem neztem utana.

(#5483) .tnm


.tnm
addikt

Hogy kell elérni, hogy az OTP hitel ügyintézési (háttérműveleti) osztályával közvetlen kapcsolatba lépjen az ember?

A történet a következő: 2004-ben le kellett volna járnia egy 1994-ben felvett lakáshitelünknek (250 000 Ft-nyi volt és eredetileg 2014-ben járt volna le, de mivel munkáltatói hitelnek indult és közben megszűnt az a munkaviszony lett egy szerződés módosítás is, nagyobb részletekkel és hamarabbi lejárattal.) Mi minden részletet befizettünk. De sajnos nem volt gyanús, hogy soha nem kapunk semmilyen elszámolást. (Igazából én ekkor még 10 év körül voltam). Tavaly jelentkezett a régi munkáltató (jogutódja), hogy semmi nem lett törlesztve. Sok-sok kör után kiderült, hogy az OTP-nél jelenleg is él a számla és már lassan 400 000 Ft-nyi a tartozás és erre számolgatják is rendesen az évi 20% késedelmi kamatot + kezelési költséget, merthogy szerintük (bár össze-vissza mondanak mindenfélét) a számla végtörlesztésekor még volt 54 800 Ft-nyi tartozás (pár héttel korábban telefonban csak 40 000 Ft volt még). Januárban még elismerték, hogy minden hónapban érkezett utalás, most már az utolsó hónapokat el se ismerik. (Rendszeres megbízás alapján ment az utolsó jó pár évben, elég valószínűtlen.)
A csúcs: hibásan nem a szerződésben szereplő címre küldözgették az értesítőiket, hanem a megvásárolt ingatlan címére, annak ellenére, hogy ezt sehol nem jelezték és sehol nem is szerepelt a szerződésben. Ráadásul ahogy kell, egyszerű postai levélben. Folytatták ezt az után is, hogy egyszer ez már 2000 környékén kibukott. Tavaly év végén azért, hogy egyáltalán esélyünk legyen megkapni a válaszaikat felvittük az aktuális lakcímünket (ami pontosan ugyanaz, mint 1994-ben volt). Azóta kértük, hogy küldjék el az értesítéseket megint, mert eddig egyet se kaptunk meg és fogalmunk sincs, hogy miből adódhat hiány és eleve az ő hibájukból küldték rossz címre a korábbiakat. Most elküldtek egy 2007-es kimutatást meg egy 2009-eset és arra hivatkoznak mostmár másodszor hogy csak most, 2013-ban kértük a címváltoztatást, hiába írtuk le már másodszor, hogy az eredeti címet rosszul vették fel és muszáj volt változtatást kérnünk.

Természetesen az egész úgy zajlik, hogy bankos ügyintézőnél felveszünk egy panasz levelet, amire 30 nap múlva válaszol egy rejtegetett valaki (se telefon, se email, se iroda cím) és a felére sem reagál a leveleink tartalmának.

Az ingatlant pedig nem tudjuk adni eladni, amíg rajta van a jelzálogbejegyzés. (Amiről azt hittük, hogy automatikusan lekerült, amikor az utolsó részletet is befizettük még 2004-ben.)

Hasznos tippek, valaki? :)

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#5484) Kbali válasza .tnm (#5483) üzenetére


Kbali
nagyúr

Nem tudsz, mert nem lehet. Ha véleményed szerint nem érdemi válaszokat kapsz, akkor jelentsd be az mnb-nél (ex pszáf). Egyúttal a kifogásolt, hiányzó információkért újra a bankot is azzal, hogy ment az mnb-nek is.
Ugye neked megvan minden igazolás, szerződés, visszaigazolás, amivel tudod bizonyítani az igazadat? Lehet, hogy mostmár érdemes akár egy ügyvédet is fogadni, vele íratni levelet.

(#5485) Nordik


Nordik
őstag

Néztem folyószámlahitelt a CIB-nél, ugyanis itt van számlám. Eddig nem kellett, de most jól jönne a hitelkeret, igaz csak felelősséggel nyúlnék hozzá és ha nagyon muszáj.

Szeretnék is minden információt összeszedni róla, félve vágok bele ilyenekbe. :) Ami kérdés felmerült bennem, hogy mi van olyankor ha mondjuk munkanélküli leszek, de éppen "mínuszba" vagyok és abba is maradok egy ideig. Tegyük fel ilyenkor nem érkezik jóváírás. A lényeg, hogy ilyen esetbe meddig tartható mínuszba a számla, hogy még ne szólítsanak fel stb?

(#5486) Kbali válasza Nordik (#5485) üzenetére


Kbali
nagyúr

Hitelkeretet nem ajánlanék, mert ha belefutsz, hogy használni kell, akkor nagyon nehéz kijönni belőle, hiszen részletekben nem törlesztheted, ami a számládra jön, az rögvest a hitelbe törlesztődik.
Ha folyamatosan mínuszban vagy, akkor folyamatosan számítják a kamatot.
Munkanélküliség ellen esetleg banki tartozások miatt érdemes lehet előre biztosítást kötni, bár a legtöbb ilyen biztosításnak van egy kvázi előre felhalmozási időszaka (3-6 hónap), majd csak ezután kezd el fizetni, ráadásul szintén max. néhány hónapig (persze függ a szerződéses összegtől, stb...).
Nehéz ez a helyzet, de szerintem a folyószámlahitel semmiképp ne legyen opció.
Ha még nem találtad volna meg - CIB folyószámla hitelkeret + a kondíciók

[ Szerkesztve ]

(#5488) Kbali válasza tlac (#5487) üzenetére


Kbali
nagyúr

Már nincs és kicsit túl is lett lihegve

(#5489) .tnm válasza Kbali (#5488) üzenetére


.tnm
addikt

de van, most léptem be és meg se találtam a menüpontot, ahol be lehet kapcsolni (szerencsére topikban más se találta).

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#5490) Kbali válasza .tnm (#5489) üzenetére


Kbali
nagyúr

A cikkben alapvetően az Open SSL sérülékenységről volt szó, csak ráfűztek a napokkal ezelőtt egyszerűsített belépési procedúrára.
A nap végére egyébként az Erste is foltozta a rést.

(#5491) .tnm válasza Kbali (#5490) üzenetére


.tnm
addikt

hát nem az itcafe-s hírből nem jött le, hogy az erste le volt maradva az átállással. bocsánat. én azt hittem az egyszerűsített beléptetésre írod, hogy vissza lett csinálva.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#5492) Kbali válasza .tnm (#5491) üzenetére


Kbali
nagyúr

Az egyszerűsített belépésre a saját conteo-m: pénzügyi rezsicsökkentés - a banknak pénzbe kerül az ingyen küldött SMS. Nem ismerem az Erste használati adatait, de ez havi szinten is többmilliós kiadás lehet egy ekkora banknál.

(#5493) mukibuci válasza Kbali (#5492) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

most, hogy már a lakosságnak is elérhetőek a korlátlan csomagok, nem hinném, hogy a bankoknak nem fix díjas tarifájuk lenne erre a célra

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#5494) Kbali válasza mukibuci (#5493) üzenetére


Kbali
nagyúr

Sajnos itt már azért fizetnek többet a bankok, mert túl sok sms-t küldenek. Hidd el, drágábban kapják, mint akár te a publikus csomagodban (csak te nem akarsz 99,5%-os, szerződésben vállalt rendelkezésre állással, havi 10 millió db sms-t küldeni).

(#5495) .tnm válasza Kbali (#5494) üzenetére


.tnm
addikt

erről van valami biztos infód, mert legalább ennyire igaz az is, hogy nagy mennyiségben, elég jól tervezhető mennyiséget fixen elfogyasztanak, amire általában hatalmas kedvezményeket szokás osztani?

érdekes amúgy, hogy BB-nál azt nem tudtam elérni, hogy az értesítő (kártyaőr, stb.) SMS-ek helyek e-mail-eket küldjenek, pedig mindketten jobban jártunk volna.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#5496) szabogabor10


szabogabor10
veterán

Sziasztok!

Szerettem volna utalni pénzt egyik számlámról (Erste) a másikra (OTP) tegnapelőtt este fél 7 körül. Tegnap délelőtt 11 körül látom az Erste netbankban, hogy "visszautasított tranzakció" lett belőle, és a pénzt újra jóváírták az Erste-s számlán. Tegnap este szintén fél 7 körül újra próbáltam, ma 11 körül újra sikertelen tranzakció lett belőle. Ma délután fél 2 körül újra kiadtam a megbízást, 2 óra múlva jött az SMS az OTP-től, hogy pénz érkezett a számlára.

Mi lehetett a probléma? Gondolom a 4 órás rendszernek köze van hozzá, de miért nem került át a pénz a reggeli első utalási ciklusban?

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#5497) Kbali válasza .tnm (#5495) üzenetére


Kbali
nagyúr

Nem adhatom ki magam, de elég közelről láttam ilyet, nem találgatásból írtam, amit írtam.
E-mail van pl. a citinél, de az aztán a nyílt csatorna.

[ Szerkesztve ]

(#5498) Kbali válasza szabogabor10 (#5496) üzenetére


Kbali
nagyúr

Nem volt más ok az elutasításra? Fedezethiány?

(#5499) szabogabor10 válasza Kbali (#5498) üzenetére


szabogabor10
veterán

Semmiképpen nem lehetett fedezethiány. Ugyanannyi pénz volt az Erste-s számlán tegnap vagy tegnapelőtt, mint ma. A tranzakció részleteiből sem derül ki semmi különös.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.