Hirdetés

2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4401) pomk


pomk
őstag

Sziasztok!

30 éves vagyok, havi ~250-300.000-es fizetéssel. Jelenleg a következő csomagom van OTP-nél: Prémium Plusz. Van 1 folyószámlám, amire a fizetésem érkezik és minden személyes kiadást, bevételt erről intézek. Ez mellett a csomag része egy "társ" folyószámla másik bankkártyával. Erről intézem a céges utazásaim költségit, és a cégem is erre küldi az utazások költségeit. Szintén a csomaghoz tartozik egy megtakarítási számla, amire havonta fix összeget átutalok.
Szinte minden hol bankkártyával fizetek, így elég nagy az sms forgalmam. Ezen kívül havonta elég nagy összegben szoktam felvenni készpénzt automatából, így a költsége is nagy. A számla vezetési díj(sms, kezelési ktg, stb.) + készpénz felvételek díja: ~2 - 2.500 Ft havonta.
Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e esetleg ajánlani olyan csomagot, amiben ez az összeg a fenti számlák megléte mellett csökkenthető?

Köszönöm a segítséget!

(#4402) horvathd válasza Directors (#4400) üzenetére


horvathd
aktív tag

Elvileg 2014. március 31-ig ki lehet tolni a jelszavas azonosítás használatát. Részletesebben a legutóbbi számlalevél végén olvashatsz erről.

"The Kid just rages for a while."

(#4403) KMT válasza pomk (#4401) üzenetére


KMT
addikt

Talán Erste szupernulla, vagy K&H bővített. Érdemes lemondani a más bank ATM-jeiről, illetve a számla sms értesítésekről, így sokat lehet spórolni. Mindkét helyen van megtakarítási számla lehetőség. A társszámláról nem tudok, hol hogy működnek. Egyébként ez forint alapú lenne? Kell hozzá külön kártya feltétlenül?

(#4404) cocka válasza odrif (#4398) üzenetére


cocka
veterán

Azt jelenti, hogy mittomén az egyiknél csak adatokat kérdezhetsz le, a másiknál már rögzíthetsz is tranzakciókat, a teljesnél meg átutalást is csinálhatsz már meg minden mást.

Tessék: [funkciók listája]

Az internetes honlapon lévő tájékoztató alapján, azt gondolnám, hogy igen, de a mai napon az egyik fiókban azt a tájékoztatást kaptam, hogy a token mellett nincs lehetőség jelszó használatára.

Vagy a jobb kéz nem tudja mit csinál a bal és fordítva. Nekem inkább az lenne feléjük a kérdésem, hogy ha vki ne adj isten megszerzi a felhasználói nevemet és hót véletlenül a kezébe akad a tokenem, akkor minden további nélkül be tud lépni a netbankba?

Jobb helyeken egyébként ez úgy van, hogy a token max. a tranzakciók jóváhagyásához kell, egyébként pedig marad a usernév + jelszó azonosítás.

(#4405) _Karesz_ válasza axioma (#4395) üzenetére


_Karesz_
tag

bocsánat, nem tudtam, hogy változott...

(#4406) Flashcash válasza cocka (#4404) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Jobb helyeken egyébként ez úgy van, hogy a token max. a tranzakciók jóváhagyásához kell, egyébként pedig marad a usernév + jelszó azonosítás.
10-12 féle netbankot próbáltam magyar bankoknál, de szerintem a jobb helyeken felhasználónév - jelszó - sms azonosítás (egyszer vagy tranzakciónként) van. Szerintem ez a legrugalmasabb, legjobban használható megoldás.

-Ha külföldre utazok vigyem ezt a kütyüt is magammal, hogy hozzáférjek a számlámhoz?
-Munkahelyemre is sétáltassam, ha akarok utalni napközben?

Paranoiásabb netbankban láttam még olyat, hogy csak a belépés ebből állt:
1, felhasználónév - jelszó
2, előre megadott kódsorozat meghatározott elemeinek beadása grafikus felületen, bill. használata nélkül
3, sms azonosítás

(#4407) Kbali válasza Flashcash (#4406) üzenetére


Kbali
nagyúr

Ezért vezették be a mobiltokent is. :)

(#4408) horvathd válasza Kbali (#4407) üzenetére


horvathd
aktív tag

Azért az mégsem SMS, mert adatkapcsolatot igényel.

"The Kid just rages for a while."

(#4409) Flashcash válasza Kbali (#4407) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Nokia 6300-án megy, ha használ adatkapcsolatot az ingyenes (külföldön is)?
A hitelesítő SMS fogadása igen.....

(#4410) Kbali válasza Flashcash (#4409) üzenetére


Kbali
nagyúr

Igazatok van, okostelefon, tehát nem mindenkinek megoldás, külföldön sem, de erre meg van a sima token, aminek nem kell adatkapcsolat, SMS, stb... Jelen esetben a CIB lehetőségeiről beszélünk. Nem tudom, miért nem lehet náluk inkább SMS azonosítást használni, de olyan módon, mint MKB vagy Erste, ahol a tranzakció adatai is szerepelnek az aláíró SMS-ben.

(#4411) doc válasza Flashcash (#4409) üzenetére


doc
nagyúr

mitol lenne az adatkapcsolat ingyenes?
a mobilnet dijat nem a banknak fizeted, hanem a mobilszolgaltatonak

(#4412) axioma válasza Flashcash (#4406) üzenetére


axioma
veterán

Csak nem Axa? :)
Egyebkent a tokent igen, hurcolom magammal, ahogy a penztarcam, kulcsom, mobilom, tollat stb. stb. egy csomo aprosagot a taskamban. Legalabbis munkanapokon, ha valahova nem azzal a taskammal megyek, akkor mar merlegeles kerdese, hogy atdobom-e a tobbi "alap" cuccal, vagy sem.
En azt nem ertem igazan ebben a temakorben, hogy a biometrikus pl. ujjlenyomat miert nem jo. Akar bankkartya helyett (vagy a pinkodja helyett). Az nem nagyon lophato (jo, atlagembernel nem eri meg amilyen aron lehetne), es megjegyezni se kell. A milliardosoknak meg ugyis hazhoz jovos bankarjuk van, nem netbankon intezkednek...

(#4413) Kbali válasza axioma (#4412) üzenetére


Kbali
nagyúr

Mert ki kell fejleszteni hozzá a háttérrendszert, tárolni, usereknek ujjlenyomat olvasót adni (pont ugyanaz a szívás, mint a K&H chipkártyás azonosítása).

(#4414) axioma válasza Kbali (#4413) üzenetére


axioma
veterán

Nem hiszem, hogy nem mindegy a rendszernek, hogy hany karakter hosszu kodot tarol az ugyfelhez...
Persze, leolvaso kell, de nem hurcibalni, ha egyszer mindenhol ott lenne a szemely azonositasara (ceges laptopokban pl. van, pedig az enyem epp 2 eves). A jelszo is ugyanugy kodolva utazik, tok mind1, hogy mit kodolnak, ha az egyseges modszerrel tortenik. Helyette most a pin kod helyett a paypass jon, nem hiszem hogy nagysagrendi kulonbseg van a ketto megoldas kozott (se gyartasilag, se biztonsagilag).

(#4415) odrif válasza cocka (#4404) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

mobiltoken lesz ebből :(((

20 éve a Prohardveren

(#4416) axioma válasza pomk (#4401) üzenetére


axioma
veterán

A masodik szamlat nem tudom, de ha eleg sokat koltesz kartyaval (apropo, az eves dijat beleszamoltad a havi atlagodba?), akkor az axanal world mastercard kartyaval ingyen a vasarlas, ingyen az sms rola, es elozo harom havi atlagkoltestol fuggoen havi nehany full ingyen kivetel barhol a vilagon, plusz a vasarlasbol visszaterites, es utasbiztositas. Cserebe a kartya nem olcso, es a tr.ado rajta van az utalasokon (mas dij nem). Nekem csak a normal kolteseimmel kb. nullszaldo lesz az ev a visszaterites vs. eves dij miatt, mondjuk en utalasra nem azt hasznalom, oda csak penzt teszek, elkoltom (minden kozuzemit is amit lehetett elektronikusra tenni, mar az se keves), esetleg kiveszem.
[Nezd azert meg me'g egyszer, en ugy tudom ez nem valtozik, illetve hat a tr.adoval az utalasi ktg.]

(#4417) Kbali válasza axioma (#4414) üzenetére


Kbali
nagyúr

Paypass más technológia, semmi köze az azonosításhoz, csak egy csatorna.
Manapság még laptoppal rendelkező userek elenyésző százaléka használ olyan gépet, aminek van ujjlenyomat olvasója (sőt közülük is kevés használja) -> még a céges biztonsági policy-k sem használják a legtöbb esetben a biometrikus azonosítást.

(#4418) axioma válasza Kbali (#4417) üzenetére


axioma
veterán

A paypasst azert hoztam fel, mert ott is pinkod nelkuli azonositas van. Es nem azon "sirok", hogy miert nem hasznalnak mar mindenutt ujjlenyomatolvasot, hanem hogy miert paypass meg huszonotfele tokenre fejlesztenek egyedien - egyelore csak kettovel jarok, de siman felkuszhatna akar 10-re, ha mindenutt az lenne -, amikor az ujj mindig keznel van.
Egyebkent a leolvasot en is csak a windows-ba belepeshez hasznalom, mas jelszot nem kotottem hozza hiaba lehetne, mondjuk az enyem kicsit problemas es idonkent a windows nem is erzi maga alatt... akkor marad a jelszo.

(#4419) cocka válasza Flashcash (#4406) üzenetére


cocka
veterán

de szerintem a jobb helyeken felhasználónév - jelszó - sms azonosítás (egyszer vagy tranzakciónként) van. Szerintem ez a legrugalmasabb, legjobban használható megoldás

Az oké, viszont most elvileg a tokenes azonosításról volt szó. Szóval úgy gondoltam, hogy ahol egyébként tokenes az azonosítás még ott is egy rugalmasabb módszer van az azonosításra.

doc:

mitol lenne az adatkapcsolat ingyenes?

Szerintem nagyon jól tudja, csak az talán elkerülte a figyelmedet, hogy kérdezte + a kérdés célzás volt az illetőnek. Asszem Kbali.

Az nem nagyon lophato

Hát hogyne és akinek nincsenek ujjai? Az szarjon sünt? :U

(#4420) pomk válasza KMT (#4403) üzenetére


pomk
őstag

A más bank ATM-jeiről lemondok, most is csak sajátot használok. Igaz, hogy az OTP, ami szinte a legelterjedtebb és legtöbb helyen előforduló. Az SMS-t viszont meg szeretném tartani.
Forint alapú lenne.
Két bank kártya nem szükséges, de két folyószámla igen. De szerintem a 2 folyószámla kizárja az 1 bank kártyát.

(#4421) chungee


chungee
addikt

Napot!

Olyan bankot keresek ahol a következő ígényemet kielégiti.

- kápéban kapok fizut, szal nem megy rá semmilyen pénz
- a több megnevezésű havidíj, karidíj, évesdíj, számlavezetésidíj bla bla bla a lehető legminimális áron
- kézzel fogható dombornyomott kari nem szükséges, elég a webkari. Mert leginkább játék vásárlásra használom (steam, amazon, paypal, humblebumble és társai)
- netbank
- ezek vannak a közelemben (10km-es körzet)

OTP
K&H
Raiffaisen
Erste
Volksbank
Budapest bank
Allianz
Mohács és vidéke TSZK
Bóly és vidéke TSZK

[ Szerkesztve ]

(#4422) Directors válasza horvathd (#4402) üzenetére


Directors
senior tag

Köszi

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#4423) Kbali válasza axioma (#4418) üzenetére


Kbali
nagyúr

paypass-nál sincs PIN nélküli azonosítás, csak floor limit alatt...

(#4424) axioma válasza Kbali (#4423) üzenetére


axioma
veterán

Ja, de az 5e azert egy olyan hatar, aminek gyakran alatta marad a vasarlas. Sot, sokan 1-2e-ig inkabb a kp-t veszik elo, hogy ne kelljen szorakozni a kartya, pin kod, varakozunk, alairas (igen, meg mindig van ahol kerik) sorban.
Egyebkent Cegleden meg egy ilyen paypass-os cuccon jol meglepodtem, mert offline(!) vegezte el a tranzakciot. Azota - 3 hete - nem is jott be latszolag a szamlamra, bar ez egy halasztott terhelesu kartya, lehet hogy ho elejen megtalaljak hirtelen.

(#4425) Hintalow válasza axioma (#4424) üzenetére


Hintalow
senior tag

Így tudják elérni, hogy gyorsabb legyen mint a normál kártyahasználat: nincs engedélykérés a banktól, a legtöbb terminál nap végén összesítve küldi be a vásárlásokat.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#4426) cocka válasza axioma (#4424) üzenetére


cocka
veterán

ne kelljen szorakozni a kartya, pin kod, varakozunk, alairas (igen, meg mindig van ahol kerik) sorban.

Régebben még a nem chip kártyás bankkarik korában a néhai Plusban K&H-s terminálok voltak és annyi volt a kártyás vásárlás, hogy odaadtam a pénztárosnak a kártyát, (pin kód nem kellett), várakozás az kemény 5 mp ha volt és már írhattam is alá, az meg még kevesebb idő is, mintha vki elkezd szarakodni az apróval. :D

Szóval visszasírom a Plusos K&H-s terminálokat. Tényleg az OTP-s szarokhoz képest olyan baromi gyorsan ment ott a kártyaolvasás, hogy csak lestem.

(#4427) axioma válasza cocka (#4426) üzenetére


axioma
veterán

Ebben semmi meglepo nincs. A Plus volt az elso tudtommal, ahol bevezettek azt, hogy nem telefonon modemmel, hanem ISDN vonal adatcsatornajan ment az autorizacio. Volt ahol ugyanakkor ha Mancika hatul az irodaban telefonalt, akkor kint nem is ment a kartyaval fizetes...

Hintalow: hat, nem hiszem hogy ez az alap, a kezelo se tudta, elkezdte volna lehuzni mire csippant es adta a papirt... es pl. szinten Cegleden a Rossmannban viszont online volt a paypass is, mert kaptam rola a banki sms-t (mondjuk nem tudom, miert 2x, de azonos maradekosszeggel).

[ Szerkesztve ]

(#4428) polonic


polonic
félisten

Valakinek van Raiffeisen banknál befektetése, megtakarítása?

(#4429) Kbali válasza axioma (#4424) üzenetére


Kbali
nagyúr

Aláíràs a chip nélküli kártyákra kötelező. Az a szép, amikor chipes, pines auth. Után még aláíratnak...

(#4430) axioma válasza Kbali (#4429) üzenetére


axioma
veterán

Igen, nekem minden kartyam chip-es, idonkent megis alairatnak :) Mondjuk mikor kint voltunk naszuton az usaban, 12 eve, akkor mar ott az normalis volt, hogy vagy pin kod, vagy alairas. Most meg ezt a fura offline paypass fizetest is alairattak, hiaba volt mar direkt a cetlin nyomtatva a nevem hogy nem kell. Nekem mindegy persze...

(#4431) Hintalow válasza axioma (#4427) üzenetére


Hintalow
senior tag

Azért nem azt írtam, hogy az összes terminál :)
Amúgy össze-vissza mennek a paypassos tranzakciók, van amikor azonnal elmegy a bankig, van amikor csak órák múlva zárolják be, és volt már olyan többször is, hogy nem is kaptam sms-t.

polonic:

Van. mi lenne a kérdés?

[ Szerkesztve ]

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#4432) polonic válasza Hintalow (#4431) üzenetére


polonic
félisten

Jot/rosszat irj rola. Melyik az ajanlott? Havi 15 ezret tervezek felrerakni.

(#4433) KMT válasza pomk (#4420) üzenetére


KMT
addikt

Nem zárja ki. Pl a gránitbanknál az ász számlát meg lehet nyitni nélküle, és ott gyakorlatilag csak a tranzakciós költséget fizetnéd. Nem tudom, hogy ez jobb megoldás-e mint két számla egy banknál...

(#4434) Hintalow válasza polonic (#4432) üzenetére


Hintalow
senior tag

A legtöbb banknál a befektetéseknek betéteknek van minimumösszege 100-200 ezer Ft körül szokott lenni.
Ha ilyenben gondolkozol, akkor max az a lehetőség van, hogy összegyűjtöd a pénzt, amíg elég nem lesz.
Amit tudok a banknál hogy kisebb összegek megtakarítására jó, az a rendszeres befektetés (befektetési kondíciós listában van) ez havonta meghatározott összeget pakol általad megválasztott befektetési alapokba.
Illetve a rendszeres megtakarítási számla, aminek jóval magasabb a kamatozása, mintha csak szabadon állna folyószámlán a pénz.
Sajnos tapasztalatból egyikről sem tudok beszélni, mert nem használom őket.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#4435) Kbali


Kbali
nagyúr

Tegnap nézegettem a kondícióváltozásokat, asszem meg kell szüntetnem az UniCredites számlámat, mert felesleges fenntartanom, nem tudok vele ezután már igazán spórolni, hogy fenn kell tartsam kötelezően a CIB-es on-line-t :( De mindenesetre drágulni fog számomra a bankolás.

(#4436) Okuyama


Okuyama
tag

Üdv nektek ,remélem tud valaki bővebb információval szolgálni nekem .Olyan kérdésem volna hogy most jelenleg milyen Banknál érdemes számlát nyitni ahol a legkevesebb a kezelési költség Bankban történő készpénzfelvételkor ? Azért kérdezem a bankban történő készpénzfelvételt mert több lenne felvéve egyszere mint 100.e Ft ,igy atm kizárva :)

[ Szerkesztve ]

(#4437) doc válasza Okuyama (#4436) üzenetére


doc
nagyúr

miert lenne ATM kizarva? abbol is felvehetsz tobb mint 100ezret

En pl. mikor a motort vettem, bementem a Budapest Bankba, hogy felvegyek KP-ben kb. 600ezret. Ott mondtak, hogy inkabb irassam at a limitet, vegyem fel az automatabol aztan csokkentsem vissza a limitet, ugy olcsobb lesz :)

(#4438) Okuyama válasza doc (#4437) üzenetére


Okuyama
tag

600e töl picit többről volna szó ,milliós tételnél is lehet atm-ből ? :F

(#4439) doc válasza Okuyama (#4438) üzenetére


doc
nagyúr

nem tudom mennyi a maximum, de tenyleg olyan gyakran fogsz tobmilliot felvenni, hogy az emiatti parszaz forint kulonbseg az egyetlen szempont a szamlavalasztasnal? :F

(#4440) Okuyama válasza doc (#4439) üzenetére


Okuyama
tag

Nézd ,lényégben 1x vennénk fel nagyobb összeget a számláról .Kis összegnél nem sok csak párszáz ft ez igaz,de nagyobb tételnél ez már picit több .Pl itt egy táblázat most találtam [link]

(#4441) doc válasza Okuyama (#4440) üzenetére


doc
nagyúr

ha mar megtalaltad a bankmonitort, akkor a szamlavalasztojukkal nyugodtan ki is szamolhatod hogy hol mennyibe kerulne a felvetel ;)

ha csak egyszeri KP-felvetre kell, akkor az is szamithat, hogy ha a penzt nem oda kapod (pl. vetelarkent), hanem mar megvan valahol, ahonnan ki szeretned venni, mert az utalas dija is lehet eleg nagy

(#4442) Okuyama válasza doc (#4441) üzenetére


Okuyama
tag

Kössz ennek utána nézek normálisan

(#4443) doc válasza Okuyama (#4442) üzenetére


doc
nagyúr

esetleg erdemes lehet a bankracio.hu kalkulatorat is megnezni, ok nem csak az orszagos bankokat listazzak

(#4444) Okuyama válasza doc (#4443) üzenetére


Okuyama
tag

Köszönöm,igy már nemlesz nehéz dolgom :)

(#4445) horvathd


horvathd
aktív tag

Újabb fordulat a CIB-es Easy Tokennel kapcsolatban.

Újra rákérdeztem, hogy kell-e jelszó a belépéshez, és most a következő választ kaptam:

Az Easy Tokennel történő azonosítás során először az első belépéskor megadott jelszót kell beírni, ezután adja fel a rendszer azt a felületet, ahol már a kis készülék által generált jelszavát kell használni. Tehát lesz egy Ön által megadott jelszava és egy Token által generált jelszó is.

Úgy tűnik, hogy a CIB-en belül lassan vagy pontatlanul terjednek az információk az újdonságokról.

"The Kid just rages for a while."

(#4446) KMT válasza Okuyama (#4444) üzenetére


KMT
addikt

Azért nézd meg a friss kondilistákat a szeptemberi változások miatt.

(#4447) polonic válasza horvathd (#4445) üzenetére


polonic
félisten

Az még a vicces, hogy az oldalon ki van írva a mobiltokennél, windows phone-ra is elérhető az alkalmazás. De semmi link nincs, mint az ios vagy droid változatnál.

[ Szerkesztve ]

(#4448) szabogabor10


szabogabor10
veterán

Sziasztok!

18 éves vagyok, önálló jövedelmem még nincs. 1 éve döntöttem a CIBEZZ számlacsomag mellett, de a szeptembertől hatályba lépő kondilista jelentős díjemelkedéseket mutat. Ezért mindenképpen váltani akarok.

Kinéztem az MKB Student számlacsomagját, de nem okés, mert július 1-től bruttó 40 ezer Ft körüli összeget kell minden hónapban utalni a számlára.
Az OTP Jump csomagja viszont jónak tűnik (ingyen OTPDirekt, ingyen webKÁRTYA, 2 "kedvezményes" pénzfelvétel, első évben nincs éves főkártyadíj). A Juniorral az a baj, hogy nem lehet hozzá webkártyát igényelni. A Jump számlavezetési díja szeptember 21-től is "csak" 20 Ft-tal emelkedik.
Szintén előny, hogy nem kell fizetni (még) a bankkártyás vásárlások után, illetve a PayPass. Utalni nagyon ritkán szoktam, így ennek a díjai nem terhelnek annyira.

Lehetnek az OTP-nek rejtett díjai, amit nem tűntetnek fel a kondilistában?

Hozzáteszem, tavaly ilyenkor abszolút nem gondoltam volna, hogy az OTP valaha lehetséges alternaíva lehet, dehát változnak az idők...

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#4449) cocka válasza horvathd (#4445) üzenetére


cocka
veterán

Gondolom a honlapot olyanok írják, akik közvetlenül kapcsolatban állnak az egész bank vezetésével, az ügyintézőkhöz meg gondolom nem 100%-ban jut el ez az információ.

(#4450) KMT válasza szabogabor10 (#4448) üzenetére


KMT
addikt

A 200 ft-os havidíj nem elég?

Minek webkártya? Egyébként akkor már inkább Erste Diák számla az akcióval és akkor egy évre meg is van a virtuális kártya díja.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.