Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4501) raven12 válasza cocka (#4500) üzenetére


raven12
senior tag

nem tudom, nekem nem sikerült, lehet, csak én voltam balf*sz. De van valami több napos várakozás, míg hozzácsatolják, ha jól emlékszem. Biztonságosabb volt a tudat, hogy külön számlához volt kapcsolva, és csak ahhoz fért hozzá.

Egyébként beszéltem a CIB-bel, hátha valakinek jól jön az infó, ingyenes megszüntetni a CIBEZZ-t, mindennel együtt, legalább ezzel nem szívatnak meg.

(#4502) Kbali válasza axioma (#4494) üzenetére


Kbali
nagyúr

Kártyadíjat azért PSZÁF előtt nézd meg, hogy nem utólagos éves díj van-e? UniCreditnél én is most szüntettem számlát, ott is 30 nap a felmondás, ha volt hozzá kártya (dombornyomott) - ez kártyatársasági szabály, hiszen ennyi idő alatt még érkezhet be off-line kezdeményezett kártyás tranzakció, azt pedig terhelni kellene valahová. Ja itt kártya tagsági díjnak hívják és utólagos terhelésű.
Azt is nézd meg, hogy a hatályos kondíciók szerint hogyan számítják a számla havidíj kedvezményét.

(#4503) axioma válasza Kbali (#4502) üzenetére


axioma
veterán

Ja, most hogy mondod, tenyleg nem eves kartyadijnak hivta, hanem gyartasi koltsegnek, de ez egyertelmuen lehuzas (ertsd: szandekos kijatszasa a szabalynak, amit a pszaf se hiszem hogy ertekelni fog nekik), valojaban a francokat nem eves dij, csak az 50 Ft eloallitasi dijhoz hozzacsapva mutatta ki 2500-ert (most nem biztos hogy pont ennyi).

[ Szerkesztve ]

(#4504) Kbali válasza axioma (#4503) üzenetére


Kbali
nagyúr

Máshol is van kártyagyártási díj (egyébként ne a plasztik nyers költségét nézd, kicsit többe van az a banknak, mint 50 Ft) vagy kibocsájtási, amit általában elengednek.

(#4505) MIFtIli válasza axioma (#4494) üzenetére


MIFtIli
aktív tag

Végül átkerült a pénz még a bank nyitása előtt. kb 30perc alatt.
Mondjuk addig elég ideges voltam. :)

(#4506) axioma válasza Kbali (#4504) üzenetére


axioma
veterán

Jo, nagysagrendileg gondoltam. Az egy inkorrekt dijmegjeloles, maradjunk ennyiben, de majd kiderul, mit mond a PSZAF.

(#4507) szabogabor10 válasza axioma (#4506) üzenetére


szabogabor10
veterán

Sziasztok!

Végülis az Erste Diákszámlánál kötöttem ki, lecserélve a CIBEZZ számlát. Hamarosan kiküldik a Visa bankkártyát is, ami PayWave-képes (a PayPass Visa megfelelője). Tudja valaki esetleg, hogy Magyarországon mely boltokban ilyen módon fizetni? Semmi infót nem találtam a neten sajnos erről.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#4508) axioma válasza szabogabor10 (#4507) üzenetére


axioma
veterán

Ebben a cikkben, bar tavalyi, ugy tunik, hogy elsosorban az Erste terminalokon van ra nagy eselyed. Mivel a KH helyett par eve az Erste a Supershop partner, felteszem az abban reszt vevo cegek pos terminalja erstes, tehat Spar-ban, OMV kutaknal, BurgerKing-ben keresnem elso korben. Tevedhetek, de jobb tippem nincs, nezd meg eloszor naluk.

(#4509) DanielLong válasza axioma (#4508) üzenetére


DanielLong
senior tag

Intersparban én mindig paypassal fizetek, sőt a mozikban is. Ettől még lehet, hogy ott a paywave is működik.

(#4510) Kbali válasza axioma (#4506) üzenetére


Kbali
nagyúr

Nagyságrendileg sem annyi, hidd el.
Azért javasoltam átnézni újra a kondíciókat, hogy ne ess pofára PSZÁF-nál, ne dolgoztasd feleslegesen őket.
Ja, a PSZÁF fogyasztóvédelme úgy működik, hogy a panaszodat megküldik a banknak újra (tehát nem a PSZÁF vizsgálja érdemben, hanem bekér mindent a banktól).

(#4511) axioma válasza Kbali (#4510) üzenetére


axioma
veterán

Tok mind1, mert a KH miatt es az otp miatt is kene levelet irnom nekik...
Amugy meg nem is a kartyadij a nagyobb gond, hanem az o altaluk indikalt (=dijemeles) miatti azonnali felmondas helyett 30 napos felmondast csinaltak, DE nem ugy, hogy a regi kondiciokkal menjen tovabb. Vagy csinalja meg az azonnalit, vagy maradjon a regi feltetel, ezt tuti hogy nem csinalhatjak hogy extra megterhelnek ugymond bunteteskent egy igenybe nem vett - mert mar tiltasban van minden tranzakcio - idoszakra. (Akkor sem, ha az en _normal_ felmondasom esetere ervenyes szabalyaikat beideztek valaszul, mert ugye en nem normal felmondassal eltem.) A kartyadijjal trukkozes mar csak hab a tortan, ha azt nem itelik meg, akkor csak haragudni fogok a pszaf-re (is).

Igen, megkuldik nekik, es? Amig nincs igazuk, es az en ervem meg jogos, addig nem erdekel. Volt mar tobb koros levelezesem is veluk...

[ Szerkesztve ]

(#4512) Kbali válasza axioma (#4511) üzenetére


Kbali
nagyúr

Az a lényeg, hogy gyakorlatilag a PSZÁF érdemben nem vizsgál szinte semmit - annyit néznek, hogy időben és megfelelő formában kaptál-e választ a banktól a panaszodra.
Az meg nem trükközés, ha a kondíciós lista és az üzleti feltételek, ÁSZF, valamint a szerződésed tartalmazza összességében egy termék vagy szolgáltatás összes elemét (ugye ezeket mindet átnézted?).

[ Szerkesztve ]

(#4513) Hintalow válasza polonic (#4497) üzenetére


Hintalow
senior tag

Aznap, amikor teljesült az utalás, valószinűleg nem azonnal, csak nap végén, záráskor.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#4514) Vicoo


Vicoo
senior tag

Üdv!

Bankot akarok váltani, mert már nem vagyok diák, így az amúgy is megszűnő Cibezzt le kellene mondanom. Átlag 85-100 000 forint fizetésem van, és szoktam vásárolni neten, paypalon keresztül. A legtöbb vásárlást kártyával bonyolítom. Hol érdemes számlát nyitnom?

Előre is köszönöm !

(#4515) axioma válasza Kbali (#4512) üzenetére


axioma
veterán

Az a trukkozes, hogy mas nevet illeszt ra, csak betukben kulonbozot, csak azert mert a torvenyben nevesitett masik nevre vonatkozna az adott tenyleges dijtipusra vonatkozo korlatozas, amit ki akar kerulni. Tehat ha minden evben kell 2500-at fizetni, de az elso evben eloallitasi, masodik evtol eves dijkent, es ez kesobbi kartyacsere eseten is eves dij, akkor az egesz egyszeruen latszik, hogy csak kibuvonak szant indok a gyartasi koltseg. [Raadasul meg egy csavart tettek bele, utolag terhelt eves dij van am, amit csak akkor szednek ha me'g el a kartyad, nem viccesek? Elore beszedtek mas neven, te meg orulj paraszt, ez a hozzaallasuk.]

Az viszont nem igaz, hogy a PSZAF nem vizsgalja a valaszt, erre konkret ellenpeldam van. Volt mar nekem par ugyem veluk, OTP LTP-t koteleztek hogy modositsa az ASZF-et, a KH-t hogy korrigaljak az amugy elismert hibat, stb., nem a panaszfolyamatot ellenorzik mint az ISO, hanem a penzugyi folyamatoknak megfelelest.

(#4516) polonic válasza Hintalow (#4513) üzenetére


polonic
félisten

Igen, tényleg nap végén záráskor ment a terhelés a tranzakciós díjról.

(#4517) KMT válasza Vicoo (#4514) üzenetére


KMT
addikt

gránit sztár, vagy ha költesz eleget, akkor talán raiffeisen aktivitás.

(#4518) polonic válasza Vicoo (#4514) üzenetére


polonic
félisten

Munkáltatói csomagokat igénybe tudsz venni?

Azok is tartalmaznak elég jó ajánlatokat.

(#4519) Hintalow


Hintalow
senior tag

Amúgy szóba került kicsivel feljebb, hogy bankon belül/saját számlák között teljesüle -e azonnal hétvégén / munkaidőn kívül az utalás.
Ha valakinek ez fontos, akkor érdeklődjön utána, mert ezt semmi nem szabályozza, teljes mértékben az adott bank rendszereitől függ, van ahol már évek óta alap dolog, és van ahol még mindig az a módi, hogy a pénteken 17:30-kor indított utalás csak hétfő reggel teljesül, akár szlák között is.
Mondom ezt úgy, hogy több bank rendszerét volt szerencsém megismerni belűlröl.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#4520) chungee


chungee
addikt

(#4521) KMT válasza chungee (#4421) üzenetére


KMT
addikt

[link]
[link]

Amúgy meg talán Erste Szimpla, csak kártyaőr szolgáltatással (számlaőr nélkül). Vagy egyik se.

(#4522) polonic


polonic
félisten

Érdekes ez a paypass.

Tegnap elfogadta egyből a kártyát a terminal. Ma kétszer is csak másodjára fogadta el.

Tegnap kb 5 mp-ig tartott az ellenőrzés. Ez meg is jelent egyből a tranzakcióknál. Az utóbbi kettőnél még 1 mp sem volt az ellenőrzés és ezek meg sem jelentek még a tranzakciók között.

Mindegyik esetben tesco önkiszolgáló pénztárnál vásároltam.

(#4523) chungee


chungee
addikt

Köszönöm szépen. Mi a véleményetek a Gránitbankról:F Az is jó, ha nincs eddig rossz tapasztalat.

(#4524) doc válasza chungee (#4523) üzenetére


doc
nagyúr

naluk vagyok par honapja, a helyenkent furcsa logikaju netbankot leszamitva tokeletesen meg vagyok veluk elegedve
olcso, ugyfelkozpontu, az eddigi legjobb bankom :)

(#4525) axioma válasza polonic (#4522) üzenetére


axioma
veterán

Erdekes, ha ugyanott mashogy mukodik, de nemreg beszeltuk, hogy a paypass lehet offline is, akkor gyorsabb, amde nem tudod, mikor kerul at a bankhoz. A kiscetlin amit adott, nem irta hogy offline? Es nem tudom mitol fugg, csak en is fizettem mar igy is, ugy is.

(#4526) polonic válasza axioma (#4525) üzenetére


polonic
félisten

Igen, az utóbbi kettő úgy tűnik offline volt, mert ma zárolták az összeget a számlán. Nem figyeltem a cetlit egyébként.
A két vásárlás között történt pin-es tranzakció is, egy kp felvétel. Valahol olvastam, hogy egy PIN-es tranzakció kell elsőnek. Szerintem emiatt volt már az utóbbi kettő offline. Lehet ez?

Már csak arra kéne rájönni, hogy miért volt egyből elutasítás, amikor odatartottam a kártyát és másodjára meg egyből ment... Ahogy érzékelte a kártyát a terminal, abban a pillanatban írta, hogy elutasítva.

(#4527) Hintalow válasza polonic (#4526) üzenetére


Hintalow
senior tag

Paypassnál szerintem össze vissza vannak beállítva a terminálok, van amelyik lassabb, az jellemzően autorizál is (bemegy a bankba az engedélykérés, néznek fedezetet stb)
Amelyik csak csippan és kész, az teljesen offline, majd egyszer levonják (ilyeneknél nincs is zárolás, egyből a számlatörténetben jelenik meg az összeg, tehát instant "leugrik" a számláról a pénz)
Olyan infót halottam már terjengeni, hogy a rendszer csak adott számú paypassos vásárlást enged egymás után (3-4) utána kell pin-es tranzakció, különben letilt. (ez mondjuk megint érdekes dolog, mert ha teljesen offline a vásárlás az adott terminálon, akkor nem tud letiltani sem :) )
Nem csodálkoznék, ha adott áruházon belül terminálonként máshogy működne a dolog.
Az hogy odatartod és elutasít egyből, megint csak nem lehet bank általi elutasítás, mert olyan gyorsan nem megy el a bankig az infó.
Tapasztalataim szerint ez inkább az nfc cucc gyengesége, pár miniméter is számít neki, ha csak "odatartod" én azt szoktam, hogy konkrétan ráfektetem a kártyát a terminálra, akkor mindig megy.
Ez egyébként szépen el is vágja azokat a konteókat, hogy mennek a csúnya bácsik bárhol, és közben lemásolják a paypass kártyát a zsebedben. Olyan bizonytalan az nfc, hogy konkrétan végig kéne masszírozni odanyomva a leolvasót a zsebemnél, hogy működjön :)
Persze ha valami aranyos kis tolvajlányka próbálkozik... :D

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#4528) polonic válasza Hintalow (#4527) üzenetére


polonic
félisten

Én is odafektetem mindig a kártyát a terminálra már elsőre is.

A sparokban ott valami döglassú terminálok vannak, igaz?

Tolvajlányka, azaz. Mondjuk azért furcsa lenne, ha egyből elkezdene tapizni valaki váratlanul. Bár nem biztos, hogy ellenkeznék hirtelen. :DDD

(#4529) axioma válasza Hintalow (#4527) üzenetére


axioma
veterán

A kartya tudja magarol, hogy hanyadik offline, nem? Ha azt is mondja a terminalnak, akkor lehet ilyen elutasitas offline is. Bar nagyon nem vagyok tisztaban a fizikai mukodessel, de nem tartom elkepzelhetetlennek, tuti hogy aktiv (ugy ertem, nem statikus hanem valtozo) tartalom is lehet magan a chip-es kartyan, az mas kerdes, hogy tovabbithato-e ezen a modon.

(#4530) Hintalow válasza axioma (#4529) üzenetére


Hintalow
senior tag

Hm... ebben van ráció, mert elég sok adatot tárol a csip, sokkal többet, mint a mágnescsík, és ezek lehetnek változóak is.
Egyszer utánaérdeklődtem, és tárolja például a tranzakció darabszámot is elméletileg, amit minden használatnál leegyeztet a bankkal. (ez is többek között közrejátszik abban, hogy a csipet nem tudják másolni, mert a csalónak csak a másoláskori tranzakciószám van meg, ha a tulaj közben használja a kártyát, akkor már tiltja a rendszer a klónt ha használnák)

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#4531) szabogabor10 válasza axioma (#4508) üzenetére


szabogabor10
veterán

Köszi. Írtam a Sparnak és a Tesco-nak e-mailt, a Spartól nemleges választ kaptam, a Tesco-tól is, de ott állítólag hamarosan lehet fizetni így. Az a baj, hogy jelenleg csak az Erste Diákszámlához lehet ilyen kártyát igényelni, így nyilván nem kapkodják el a bevezetést (már ha egyáltalán el fog terjedni..).

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#4532) polonic


polonic
félisten

Felbasz ez a paypass a Tescoban. Elsőre allandoan elutasítja. Most más város, más Tesco es elsőre megis elutasítva.

(#4533) Kbali válasza polonic (#4532) üzenetére


Kbali
nagyúr

A kártyát neten aktiváltad? Nekem az a jelenség, hogy az offline tranzakciókat rossz PIN-re hivatkozva elutasítja, majd bekéri háromszor az újat. Idegel azzal, hogy utolsó próbálkozás... Most már tényleg felhívom őket.

(#4534) polonic válasza Kbali (#4533) üzenetére


polonic
félisten

Aktiválva van a kártya. KP felvétel és netes vásárlás is volt már vele.

(#4535) Kbali válasza polonic (#4534) üzenetére


Kbali
nagyúr

Naivan csak arra tudok gondolni, hogy netes aktiválásnál nem úgy íródik a pin, mint fizikai esetben és ez okozhat anomáliákat később

(#4536) polonic válasza Kbali (#4535) üzenetére


polonic
félisten

Ezt most így nem teljesen értem. Raiffeisen onecard betéti kártyám van. Itt az aktiválás nem neten történi, telefonon kellett.

(#4537) Hintalow válasza polonic (#4536) üzenetére


Hintalow
senior tag

Nem ezzel lesz a gond. Rendesen aktiválva van az a kártya.
Én többnyire sparban esetleg auchanban használom a paypass-t, tesco-ban ritkán, de úgy emlékeszem nekem is elutasította ott néha. Nem olyanok a tesco-s terminálok, hogy nem teljesen sík felület az előlapja (nem lehet teljesen ráfektetni a kártyát ott, ahol a leolvasó van?
Csak mert én is egy rafis paypass-os kártyát használok, és nagyon ritkán van olyan, hogy visszadobja.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#4538) polonic válasza Hintalow (#4537) üzenetére


polonic
félisten

Nem teljesen sík felületűek, ha jól emlékszem. Bár annyira ezeket nem figyeltem.
Minden esetben szinte ugyanúgy érintem oda a bankkártyát és mégis ez történik. Amint érzékeli a kártyát a terminál, egyből jön az elutasítás. Másodjára is ugyanúgy csinálom és ekkor már elkezd gondolkodni, 1-2 mp eltelik, sikeres vásárlás, aztán jön a papír a cuccból.

(#4539) SpaceKombajn


SpaceKombajn
tag

Ma én is kipróbáltam a paypass kártyámat(tesco), elsőre elutasította, de valószínű azért mert nem a chipes fele volt a leolvasóhoz közel, ezt javítva egyből működött is.

Más.
Az otp-nél van kártyakontroll és számlakontroll SMS, megnéztem, mindkettő aktív, a számlakontollnál beállítottam az 5000 Ft-os limitet, de mivel volt kártyakontroll is jött za SMS. Úgy szeretném beállítani, hogy a paypass-os fizetésekről ne jöjjön SMS, akkor ha lemondom a kártyakontrollt akkor jönni fog a pénzkivételről, fizetésről (természetesen 5000 Ft felettiekről) továbbra is SMS?Ez nincs külön leírva a weboldalukon(csak pl. utalásról) és a kártyakontrollnál nem állítható be összeg, hogy mennyi alatt ne küldjön SMS-t.

spacetime

(#4540) troland26


troland26
őstag

sziasztok

Évek óta a helyi takarékszövetkezetnél van folyószámlám . Nem nagyon foglalkoztattak a költségek , mert nem voltak kirívóan magasak havi szinten . Az lenne a kérdésem , hogy személyes készpénz felvételnél a bankfiókba ( kb havi 100k ) fognak-e levonni valamennyi pénzt vagy továbbra is ingyenes lesz mint eddig . :)

(#4541) horvathd válasza troland26 (#4540) üzenetére


horvathd
aktív tag

A takarékszövetkezeted oldalán keresd meg a kondíciókat (vagy hirdetményt) és abban minden költséget megtalálsz.

"The Kid just rages for a while."

(#4542) Hintalow válasza SpaceKombajn (#4539) üzenetére


Hintalow
senior tag

Ha lemondod a kártyás sms-t, akkor onnantól értelemszerűen semmilyen kártyás tranzakcióról (paypass/nem paypass, vásárlás, kp felvét) nem fog kimenni sms.
Amúgy nehezen hiszem, hogy ott nem állítható be limit, max netbankon nem szerintem, kérdezd meg az ügyfélszolgálaton.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#4543) polonic


polonic
félisten

Gondolkozom hitelkártya igenylesen. De meg bizonytalan vagyok, hogy melyiket válasszam.
Citilife, Erste joker vagy Raiffeisen onecard.

Erste jokernel az negatívum, hogy nincs paypass. Leven az egy Visa kartya.

(#4544) axioma válasza Hintalow (#4542) üzenetére


axioma
veterán

Amennyiben van szamlaor es a kartyas tranzakcio a szamlan mozgast okoz, marpedig egy penzkivet miert ne okozna, es az ott beallitott limitet eleri, akkor miert is ne kapna? Van ismeros, akit annyira a koltsegek nem erdekelnek, es a parja neven levo kartyarol ha vasarlas tortenik, a parja kapja a kartyaor sms-eket, o meg a szamlaort, es tudja, hogy most fizetett, mennyi ido mig odaer :)

polonic: attol fugg, mi a celod vele!

[ Szerkesztve ]

(#4545) polonic válasza axioma (#4544) üzenetére


polonic
félisten

Kihasznalnam a visszateritesi kedvezményeket. Gyakorlatilag mindent kártyával fizetek mindenhol, ahol lehet. Emaitt gondoltam.

(#4546) Hintalow válasza axioma (#4544) üzenetére


Hintalow
senior tag

Ennek nem sok értelmét látom. Gondolom a számlás sms szolgáltatás arról nem küld sms-t, hogy éppen most lekönyveltek a számláról egy napokkal/hetekkel ezelőtt végzet kártyatranzakciót.
Legalábbis engem nem érdekelne.
Vagy esetleg vannak olyan bankok, ahol ha van számla sms szolgáltatás, az is küld a kártyatranzakció pillanatában sms-t? Mert akkor minek oda külön kártyás sms?

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#4547) SpaceKombajn válasza Hintalow (#4546) üzenetére


SpaceKombajn
tag

Na ez az, ezért kérdeztem, mert akkor minek mindkettő, elég lenne a számlakontroll.

spacetime

(#4548) axioma válasza Hintalow (#4546) üzenetére


axioma
veterán

Nyilvan egy paypal vasarlas a szamlatranzakcioban kesobb latszik, de normal belfoldi tranzakcio egybol. Amugy meg ha offline-os a kartya, akkor lopas ellen a kartyasms is tok mind1.

[ Szerkesztve ]

(#4549) KMT válasza polonic (#4545) üzenetére


KMT
addikt

Én úgy tudom, hogy a citilife már nem olyan jó (új igényléseknél), mert áthárította (levonta a kedvezményből) a tranzakciós illetéket.

(#4550) axioma válasza polonic (#4545) üzenetére


axioma
veterán

Hat ha tudod, hogy melyik mennyibe kerul, es mennyit tudsz visszakapni, akkor mar csk egy kulonbseg van, hogy van amelyikre lehet tenni beszedesi megbizast (citi es budapestbank azt hiszem, erste cib kh nem).
Egy csomo mas kartya van me'g, ami visszaterit, az erstenel van supershop kartya is, bb-nel az upc meg kh-nal a mastercardok nem 1 hanem 2%-os, az axa beteti kartyaja is tud visszateriteni ha sokat hasznalod es meg ingyen kpfelvetet is ad, stb. szoval nem keves.
Mondjuk tedd hozza, hogy NEM neztem meg a valtozasokat, a tavaly ev vegi allapotok szerinti visszateriteseseket ugy nagyjabol tudom. Volt egyszer me'g korabban egy cikk is errol: [link], de ezt mar csak mint megnezendo listat erdemes megnezni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.