Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4551) SpaceKombajn válasza Hintalow (#4542) üzenetére


SpaceKombajn
tag

Jobban beleástam magam.

Kártyakontroll: bármilyen kártyás tranzakció, SMS egyből, ez eddig is tiszta volt
Számlakontroll: ez is küld a fentiekről SMS-t, de csak napok múlva(ezért semmi értelme vagy most már egyből küld?) + a jóváírásokról, egyéb számlás tranzakcióról, utalás stb. (erről viszont nem küld a kártyás SMS szolgáltatás)

csak azt nem értem, hogy a kártyakontrollnál miért nem állítható be az összeg:

demo (a módosítás gombra láthatóak az opciók):

demo

meg ennyit találtam még:

Amennyiben a bankkártyával végzett műveletekről már kért értesítést, az OTP Bank a tranzakció számlán történő terheléséről/jóváírásáról nem küld ismételt üzenetet. (pl. Bankkártyás vásárlás esetén a kártyatranzakcióról nem küld bankunk kétszer üzenetet).

De pont azt akarom, hogy 5e alatt ne küldjön SMS-t.
Persze meg fogom kérdezni, hogy akkor hogyan lehet a kártyásra limitet beállítani.

[ Szerkesztve ]

spacetime

(#4552) axioma válasza SpaceKombajn (#4551) üzenetére


axioma
veterán

A napok mulva csak bizonyos tranzakciokra ervenyes. Konkretan az online forint tranzakciokra, amivel az atlagember leginkabb talalkozik, arra nem.
Egyebkent meg ez annyira bankfuggo, hogy mit tudsz allitgatni, meg gondolom csak azert nem kernel sms-t, hogy ne kelljen fizetni erte... nekem vannak kartyaim ingyen ertesitessel, jo mondjuk nem a 2e Ft-os beteti, de ha sokat tranzakciozol, megerheti. (Plane hogy egyuttal visszateritesesek...)

(#4553) polonic válasza axioma (#4550) üzenetére


polonic
félisten

Megnéztem a listát, köszi!. Többé-kevésbé még megvannak ezek a hitelkártyák. Ki is néztem a Telekomos Citi hitelkártyát. Hát basszus, a citi a hitelkártyáknál is átterhelte a tranzakciós adót. . . Ezen meglepődtem. Így totál kilőve.
Az erste joker lenne szimpatikus, utazás, szórakozás és benzinkút kategóriákat választva. De eléggé zavar, hogy nincs paypass.

(#4554) Latency válasza polonic (#4553) üzenetére


Latency
senior tag

Én várnék a hitelkártya igényléssel. Nemrég volt hír, hogy a kormány csökkenteni akarja az interchange díjakat, márpedig ha így lesz nem nagyon lesz miből visszatérítést adni.

(#4555) axioma válasza Latency (#4554) üzenetére


axioma
veterán

Ez igaz... de az eves dijbol idoaranyosan vissza kell adni ha leadja, tehat ha a havi dijnal tobbet termel akkor mar megeri par honapra is, foleg a 2%-osakbol, mondjuk az teny hogy figyelni kell, mert a kedvezmenyek visszavonasara a 2 honapos bejelentes nem vonatkozik. Sot, ne'mi egyeb okossaggal ugy is lehet kolteni, hogy nem koltesz... nekem amugy nem is lenne mg az axa 160e.

(#4556) .tnm


.tnm
addikt

BP-nál van Universio vagy milyen számlám. Kapnék rá egyszeri utalást €-ban. Vajon egyrészt tudom fogadni, másrészt ha igen, milyen áron konvertálódik és ha van felára a váltásnak, akik kitől vonódik le? (A válasz nem sűrgös, azért itt tettem fel, hátha valaki tudja fejből hogy szokott ez lenni és nem kell végigböngészni az összes hirdetményt.)

Előre is köszi, ha tudja (és megosztja) valaki. :)

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#4557) polonic


polonic
félisten

Közben igenyeltem egy onecard hitelkártyát. Ha majd változik valami es nem tetszik, akkor lemondom.
Azt viszont nem találtam meg, hogy a külföldi vásárlásoknal is van visszatérítés? Lehet, hogy csak figyelmetlen voltam. Megkérdezni is elfelejtettem a fiókban.

(#4558) axioma válasza polonic (#4557) üzenetére


axioma
veterán

Attol fugg. Tartok tole, hogy netesnel nem, HA ugy van a visszaterites, hogy x termekcsoportokra (paypal nem az, gondolom nem kulfoldre mesz hifit venni).

.tnm: fogadni szinte kizart, hogy ne tudnad, es ha euroban er a szamladig, ami forintos, akkor a BB (ha az budapestbank akart lenni, adott szamlatipust nem ismerem) valtja neked. Azt nem tudom, hogy o tudja-e forintban kuldeni, en tavaly tudtam a nemetnek eurot, de ugye nem egy sulycsoport a ketto :), viszont ha tudja, es ft-ban allapodtok meg, akkor a Ft nala valtodik. (Illetve hat attol fugg, ott mar lehet allitgatni, hogy ki viselje.)

[ Szerkesztve ]

(#4559) polonic válasza axioma (#4558) üzenetére


polonic
félisten

Úgy van, hogy:
- 5 % kultúra és szórakozás, sport és egészség, nyaralás és utazás, divat és ruházat. Ezek negyedévente változnak.
- 3 % bármelyik élelmiszerboltban, szupermarketben, hipermarketben történt vásárlás.
- 1 % összes többi vásárlás, közüzemi számla fizetése, csoportos beszedési megbízások

(#4560) axioma válasza polonic (#4559) üzenetére


axioma
veterán

Hat ha nem zarja ki a kulfoldot, akkor lehet, nekem a cib kartyam anno (mar reg nem) kiemelt visszateritest is adott a devizas vasarlasokra. De keress arra, hogy "instrumentum", altalaban a penzugyi instrumentumok mint allamkincstari papirok stb. ki vannak zarva, ha annak kornyeken nem talalsz olyan masik kizaro kitetelt, hogy kulfoldi vagy nem forintban vegzett vasarlasok, akkor vszinu jo.

(#4561) .tnm válasza axioma (#4558) üzenetére


.tnm
addikt

köszi, igen BB-re gondoltam, csak tudat alatt hatott a "Budapest". akkor olyasmi nem szokás, hogy "büntetnek" azért, mert nem a számlám valutájában érkezik pénz (azon túl persze, hogy a váltás a banki € középárfolyam alatt lesz)?

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#4562) axioma válasza .tnm (#4561) üzenetére


axioma
veterán

Persze, csak valtanak. De azert kerdezd meg oket, mert valamelyik trukkosebb bank oldalan lattam mar olyat, hogy a valtasi marzson felul kez.ktg-et is megallapitottak... de ez a kondilistabol is ki kene deruljon, es lehet hogy csak spec. esetekre vonatkozott (gondolok itt most pl. a dev.hitelek torlesztesi szamlaira). Mindenesetre osszesen csak a valtashoz kapcsolodo koltsegeket kell megfizetned, mast nem.

(#4563) polonic válasza axioma (#4560) üzenetére


polonic
félisten

Ennyit találtam az instrumenteknél.

A visszatérítés szempontjából nem minısül vásárlási tranzakciónak, a Hitelkártyának
· szerencsejáték/fogadási típusú tranzakcióra
· állami szolgáltatás kiegyenlítésére,
· készpénz átutalási megbízásnak a Magyar Posta postahelyein történı kiegyenlítésére,
· a tızsdén, valamint tızsdén kívül kereskedett pénzügyi instrumentumok, így
értékpapírok, tızsdei indexek, árupiaci termékek (pl. arany, olaj), devizák vételére
történı használata.

Szóval egy külföldön történő vásárlás akkor rendben van, akár neten is.

[ Szerkesztve ]

(#4564) Kbali válasza polonic (#4563) üzenetére


Kbali
nagyúr

Az fog számítani, hogy a kereskedő, akinél fizetsz, milyen merchant kóddal van rögzítve a kártyás rendszerekben.

(#4565) Kbali válasza axioma (#4562) üzenetére


Kbali
nagyúr

UniCreditnél volt/van deviza jóváírásra fix. 500 Ft jutalék, ha forint számlára jött a lóvé. A devizában, forint számlára érkező átutalásokat általában a jóváírás napján érvényes deviza vételi árfolyamon számolják el.

(#4566) Winner_hun


Winner_hun
félisten

CIBnél kötelezővé akarják tenni a tokent. Van olyan bank ahol ez nem kötelező? Megyek át oda. Én ilyen marhasággal nem fogok vacakolni, mínusz egy ügyfél.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#4567) horvathd válasza Winner_hun (#4566) üzenetére


horvathd
aktív tag

Token helyett más helyen SMS van. A CIB is a PSZÁF ajánlásra vezeti be a tokent. Viszont van okostelefonra is tokenalkalmazás, így plusz kütyü sem szükséges.

"The Kid just rages for a while."

(#4568) Winner_hun válasza horvathd (#4567) üzenetére


Winner_hun
félisten

A telefon már plusz kütyü....... úgy utálom amikor más akarja megmondani hogy nekem mi a helyes meg biztonságos.. könnyű a másikat ugráltatni. Monnyon le az összes.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#4569) horvathd válasza Winner_hun (#4568) üzenetére


horvathd
aktív tag

Viszont így nem tudom, hogy egyáltalán van-e még olyan internetbank, ahol csak felhasználónévvel és jelszóval be lehet lépni.

"The Kid just rages for a while."

(#4570) doc válasza horvathd (#4569) üzenetére


doc
nagyúr

belepni eleg a usernev/jelszo pl. a Citinel vagy a Granitnal is, mas kerdes hogy SMS kod nelkul kb. semmit nem tudsz csinalni (a Citinel meg viszonylag jol, a korabban rogzitett partnereknek tudsz utalni)

(#4571) horvathd válasza doc (#4570) üzenetére


horvathd
aktív tag

Cibnél is marad lehetőség a token nélküli korlátozott használatra, de az is csak főleg lekérdezéseket enged. [link]

"The Kid just rages for a while."

(#4572) Winner_hun válasza horvathd (#4571) üzenetére


Winner_hun
félisten

Azzal kitörölhetem.. napi szinten használom, akár többször is.

De ha tényleg mindenhol van valami ráerőltetett baromság a júzerre mint az sms akkor maradok itt.

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#4573) axioma válasza Winner_hun (#4572) üzenetére


axioma
veterán

Hat en azert csunyan neztem, amikor fix nev-jelszo parossal lehetett kezelni a gyerekek szamlajat (azt a problemat, hogy ahhoz nem lehet tokent rendelni, megszuntetik azzal, hogy megszunik a szamla...)
Ezek szerint az axa-t nem probaltad me'g, ott van fix nev, jelszo, majd sms, majd van meg a pinkodbol egereszve 3 megadasa. Igaz, az elozo valtozathoz kepest, ahol jelmondat volt, nem jelszo...

(#4574) Kbali válasza Winner_hun (#4572) üzenetére


Kbali
nagyúr

Ha meg történik a számládon valami okosság, akkor persze a bank a bűnös (gondolom a jelszavad is "a" betű lenne, ha lehetne és meg sem változtatnád soha, ha nem lenne kötelező)... Pedig már azt is sikerült kiírni a fogyasztóvédelem kulcsszava mellett, hogy a bank visel szinte minden felelősséget, az ügyfelet legfeljebb bizonyított súlyos gondatlanság vagy szándékosság esetén WTF? :W

(#4575) Winner_hun válasza Kbali (#4574) üzenetére


Winner_hun
félisten

Látom te is a túlfélemlített rétegbe tartozol. Én ilyentől egyeltalán nem parázok.
Bevezették kb. 1 éve a kötelező havi szintű jelszócserét úgy, hogy az utolsó 15 jelszót nem lehetett megadni. Írtam nekik, sőt, többen is írtak nekik. A végeredmény az lett hogy majdnem visszaállították a régi rendszert. Megérte írni. Most is írtam nekik de nem hiszem hogy ennek már foganatja lesz:(

A nagy probléma hogy kötelezővé akarják tenni. Nem ajánlott, kötelező.

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#4576) adidas4death


adidas4death
aktív tag

Üdv mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni mert nem nagyon vagyok még otthon ebben a témában. :(
Számlát szeretnék nyitni, elsősorban netes utalás (belföldi /forint/, és külföldi /ebay stb../ ) és ATM kp felvétel lenne a fő cél.Meg persze, hogy a fizu is ide jöjjön ;]
Melyik banknál lenne a legkedvezőbb az utalás díja, valamint a számla vezetési és éves kártya díj?

Előre is köszönöm a segítséget. :R

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |

(#4577) axioma válasza adidas4death (#4576) üzenetére


axioma
veterán

Fizetes merteke? 150e felett mar mas ajanlatok vannak, akar 2-3 utalasbol is osszejohet.
Amugy ingyenes szamlavez ugy, hogy nem jon oda - magasabb - fizu, nem sok helyen van mar. Talan Axa kamathozo, ha nem kersz papirkivonatot, netbank utalasok 2 ezrelek max. 6e, beszedesi megbizas darabonkent 30Ft, felvet atm-bol 350Ft, de a kartyadij trukkos (eves es havi is van, bar 40e koltes eseten az egyiknel havi nincs), es a kartyasms ha nem mondhato le (nem tudom, nekem olyan kartyam van amin ingyenes, csak az me'g dragabb) 19 Ft darabja.

(#4578) polonic válasza adidas4death (#4576) üzenetére


polonic
félisten

Raiffeisen számlákat is nézd meg.
Aktivitás számla - ez jövedelemfeltétel nélkül ingyenes számlavezetést biztosít. 4 feltételnek kell teljesülnie.
Díjnullázó számla - ez 120e havi beérkező utalásnál ingyenes.

Azt hiszem mindkettőnél csak a tranzakciós adó van az utalásokon. Talán a csoportos beszedés ingyenes. A kp felvétel 250 ft az első kettő saját atm-ből. Kártyás vásárlás ingyenes.

Egyébként a weboldalukon megtalálsz minden részletes infot a kondíciós listákban.

(#4579) adidas4death válasza polonic (#4578) üzenetére


adidas4death
aktív tag

Hát a 150 az nem hiszem egyenlőre de a 120 az meg lenne havonta (1, max 2 utalásból).
Köszönöm a segítséget, akkor ránézek a Raiffeisen-re. :R

Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |

(#4580) polonic


polonic
félisten

Közben nekem meg elutasították a hitelkártya igénylésemet, de nem indokolták meg. Na mondom. Pedig minden rendben van nálam, nem vagyok KHR-n negatív státuszban, pozitívban vagyok.

Azt viszont elfelejtettem hirtelen megkérdezni, hogy mennyi idő múlva lehet újból igényelni és akkor megpróbálom alacsonyabb hitelkerettel. Bár nem is lenne szükségem arra, amit most ajánlottak. Akkor kellett volna mondanom.
Erről van valami infotok, hogy mennyi idő múlva lehet hitelkártyákat igényelni?

(#4581) axioma válasza polonic (#4580) üzenetére


axioma
veterán

1. masik banknal ettol siman (fyi: az otp nem is hitelkartya, de 0% thm aruhitelemet azert utasitotta el, mert nem hitte'k el nekem, hogy mi a munkahelyem telefonszama, es nem a weboldalrol vettek, hanem a telekom oldalan, ahol a t-mob-nal tiltott szammal szereplo 2 db beszelgetesre alkalmatlan mobilstick-sim szama volt megtalalhato, es aztan csodalkoztak, hogy nem ernek el rajta senkit... barmok, de allitolag ez a policy, szoval en ott az osszes szereplo hibajan kivul tiltva vagyok)
2. altalaban a hitelkartyaknal meg is szoktak kerdezni, hogy mi a minimum amit me'g elfogadnal, vagy ha ilyen nincs, akkor is volt mar hogy annyit nem, de kevesebbet felajanlottak, ha az volt a hiba, szoval en azt gyanitom, hogy az elutasitas az ugyanigy maradna
Melyik bank egyebkent? Van amelyiknel az is gond volt, hgoy privatszamlarol kapok mobilszamlat, azon meg engem nem tudtak elerni, mert csak technikai szam a telenornal... Van ahol azzal szivattak, hogy a cib-tol kert fizikai papiros (mert nekem amugy nem jon havonta boritekban) az egy olyan igenytelen utannyomas, hogy a cib-es korrekt fejlec ellenere hamisitvanynak hittek (cib nem rakott ra pecsetet, mondvan ott a fejlec es a kivonat postan is pecset/alairas nelkul hiteles, az fhb meg visszadobta...), van ahol a masodik keresztneven tudnak lovagolni az anyja nevenel, szoval eleg valtozatos. Ahol szamlat vezetsz, ott azert nagy biztonsaggla meg szoktak adni annak, aki hitelkepes (nem minuszolgatott sokat).
Ja ha pozitiv khr-ben vagy, de nem irtal bele mindent az igenylesbe abbol, amit onnan kiderithetnek, az eleve visszadobasra ad okot. Es a hulyek nem birjak kezelni a hitelkartya havi fizetendo nem egyenlo a hitelkerettel es nem egyenlo a mennyivel maradsz minuszban kerdessel...

[ Szerkesztve ]

(#4582) polonic válasza axioma (#4581) üzenetére


polonic
félisten

Raiffeisen onecard standard lett volna.

A történet:

Most váltottam raiffeisenre, mert a vállalati, dolgozóknak kedvezményes csomag náluk a legjobb számomra. Gyakorlatilag csak az utalásokon van tranczakciós adó kivéve csoportos beszedés, plusz van egy kártyadíj, de első évben elengedték, minden más ingyenes.
Eddig cib-es volt a számlám. Az új számlára egy havi fizetés érkezett eddig, lévén friss számla. Vittem a cib-es kinyomtatott, aláírt így hiteles bankszámlakivonatokat (jópénzért bankfiókból igényelve, mert nekem sem jön postai), plusz munkáltatói igazolást, plusz még egy telekom mobilszámlát, a rajta lévő számon engem el is tudnak érni, mert hangalapú előfizetés. Második keresztnév anyámnak nincs. A KHR-ben egy diákhietelem van, normálisan fizetve, nem volt még elmaradásom. Az összeget amikor mondták, akkor úgy voltam vele, hogy ok, legyen, jól van az. Nem is gondoltam ott akkor rá, hogy nekem nem kell annyi. A számlámmal meg nem igazán vagyok minuszban, nem is voltam. Mindig marad rajta pénz a hónap végén.

Szóval röviden ennyi. Fogalmam sincs, mi lehetett a baj.

[ Szerkesztve ]

(#4583) Latency válasza polonic (#4582) üzenetére


Latency
senior tag

Mostanában már akkor sem adnak hitelkártyát sok helyen, ha túl jó adósnak gondolnak, mert azon nem fognak keresni. Nálunk két kolléga is igényelt hitelkártyát (Citi és Erste), de egyikük sem kapta meg, pedig minden rendben volt.

(#4584) axioma válasza polonic (#4582) üzenetére


axioma
veterán

Erdekes. Foleg hogy a Raiff-nal en okoskartyat kertem, es akkor direkt kertek hogy adjam meg a minimumot, ami felett erdekel a kartya. 500-at kertem, 100-tol elfogadtam volna, de vegul valahol 300 korul remlik hogy kaptam (azota meg 1-2 evente emelik). OneCard-ot pont nem tudom.
CIB-nel ha nincs papirkivonatod (illetve MINDEN banknal, mert foszabaly), az elso kivonatot azt ingyen kell kiallitaniuk! Mert kiallitani kotelezo ingyen, csak postazasert kerhetnek penzt, amiert a tobbseg lemondja. Szoval akkor jol lehuztak...
Diakhitelt felirattad az igenylolapra, mint letezo hitelt?
Egyebkent passz, de igy hogy most oda fog menni a fizud, eleve eselyes vagy hogy majd megszornak az egyik kampanyukban egy ingyen elso eves ajanlattal, masreszt sztem 3 odaerkezett fizu utan mar konnyitett elbiralasu leszel, akkor probald meg esetleg ujra. Akkor papir is kevesebb kell...

(#4585) cocka


cocka
veterán

Úgy látszik a CIB nem tud nyugton ülni a seggén legalább egy évig változásbejelentés nélkül. :(( :D

(#4586) Kbali válasza Winner_hun (#4575) üzenetére


Kbali
nagyúr

Nem, csak kicsit többet láttam már mint az átlag... Olyat is mint te, aki utána meg sírt, hogy így, meg úgy a bank nem védte meg a pénzét.
De hát mindenki a maga legnagyobb ellensége.

[ Szerkesztve ]

(#4587) polonic válasza axioma (#4584) üzenetére


polonic
félisten

Ja igen. Akkor jól lehúztak, genyóság. Mindegy, már nem érdekel.
Igen, a diákhitelt felírattam az igénylőlapra.

Nekem mondták a keretnél, hogy 370, semmi többet. Mondom legyen...

Meg fogom próbálni majd. Jó lenne a kártya, kihasználnám a visszatérítést.

(#4588) Flashcash


Flashcash
Közösségépítő

Bankszámlacsomag ajánló (családban nyitottam most egy ilyet).

K&H bank minimum számlacsomag

Mi van benne:
-havi 2db. belföldi netbank utalás díjmentesen, tranzakciós adó nélkül
-havi 2db. belföldi rendszeres utalás díjmentesen, tranzakciós adó nélkül
-havi 2db. ATM kp. felvétel K&H automatából, tranzakciós adó nélkül
-bankkártyás vásárlás díjmentes
-1db. Visa Electron bankkártya éves díj nélkül, ebay, paypal és internetes vásárlásra alkalmas (CNPS tranzakciók a netbankban aktiválhatóak), ráadásul tudtommal a K&H-nál van egyedül 3D Secure Code/Verified by VISA szolgáltatás Magyarországon, ami a netes elfogadóhely támogatása esetén a netes vásárlásokhoz is rendel egy PIN-kódot és egy előre beállítható megerősítő üzenetet (nálunk még nem elterjedt, de Norvégiában pl. nem tudtam egy halom hazai bank dombor kártyájával vonatjegyet venni a neten, mert nem támogatták ezt a szolgáltatást)
-ebank, mobilinfo szolgáltatás díjmentes
-havi 2db. mobilinfo SMS díjmentes (én nem kértem ezt a szolgáltatást)
-a netbank SMS megerősítéssel működik, ennek az SMS üzenetei díjmentesek

Havidíj: (9.oldal)
650Ft/hó
2014.01.01-től: 1040Ft
2014.07.01-től: 950Ft

Ha az adott hónapban, bármilyen jogcímen, összesen legalább 150 ezer forint összegű, legfeljebb három részletben érkező belföldi forint átutalás jóváírás történik a bankszámládon akkor a fenti összegek fele, azaz: 325Ft // 2014.01.01-től: 520Ft // 2014.07.01-től: 475Ft
Ha még van 750ezerFt megtakarításod is a fenti feltétel mellett, akkor pedig ingyenes a számlavezetés.

Kinek ajánlott?
Szerintem annak éri meg a csomag akinek van 150ezerFt beérkező forrása minden hónapban, és kp.-ban felvesz vagy utal akkora összeget ahol a tranzakciós díj miatt eleve kifizetné a díjcsomag árát.
pl. 100ezerFt kp. felvétnél a tranzakciós adó eleve 600Ft lenne a legtöbb banknál vagy
100ezerFt netbank utalása általában min. 300Ft a legtöbb csomagban a tranzakciós adó miatt

Buktatók, mire kell még figyelni:
Ha a csomagban található ingyenes kp. felvétel, utalás darabszámokba nem férsz bele, akkor a továbbiak esetén a K&H Lakossági Bankszámlánál (4. oldal) meghatározott díjtételeket számítja fel a bank, ami nem túl kedvező.

Összességében ha főleg vásárolsz, kp.-t veszel fel 1-2 részletben, elegendő számodra a 2+2 utalás és teljesíted a 150ezres feltételt, akkor ez egy egész olcsó számlacsomag, ingyen bankkártyával (amiért ma már sok helyen több ezret kérnek évente, mert a bankkártya éves díjába építik be a kp. felvétel kedvezményes árát)

[ Szerkesztve ]

(#4589) g@bo válasza Flashcash (#4588) üzenetére


g@bo
nagyúr

nem rossz, akinek van némi megtakaritása, felezheti a havidijat.

a kártya viszont paypass/payvawe mentes.
a devizaszámla náluk drága.

(#4590) Drughi


Drughi
addikt

Üdv,

Jelenleg MKB Karrier számlacsomagom van.
Ezt szeretném váltani.

Havi 1x érkezik állandó átutalás a számlámra, de ez többségében 100e Ft alatt van.
Lassan 30 éves leszek, ha ez számít.

AMi szolgáltatásra vágyom:
SMS értesítő (mindkét irányba történő tranzakciónál)
Jó és ingyenes netbank (akár mobilon is működő)
Kártyás vásárlások többségben vannak
Havi 2-3 kp felvétel vegyes automatákból.
Internetes vásárlása alkalmas kártya.

Mit ajánlotok?

[ Szerkesztve ]

(#4591) ratcache válasza Flashcash (#4588) üzenetére


ratcache
aktív tag

valóban egész jók ezek az okoscsomagok - én pl. a citi top-ot hagytam ott a kényelmi miatt, miután kiderült hogy szeptembertől a sima kártyás vásárlásért is fizetni kell... így lett helyette a k&h-nál egy ideális "családi" folyószámla - a jövedelmek átirányítása után megvan a beérkező összeg feltétel is a díj felezéséhez, ezért cserébe pedig ingyenesen van két külön névre szóló kártya, bármelyik atm-ből 5 pénzfelvét, az 5 (rendszeres) utalásba és csoportosba pedig elég sok minden belefér havi szinten.

ja, és a legjobb, hogy ingyenes hitelkártya is van a csomagban havi max. 3k visszatérítéssel... a végére simán pluszban is ki lehet hozni mindent a számlavezetési díj ellenére.

az egyetlen, ami picit hiányzik a citi után az az sms és e-mail értesítés - de legalább a hitelkártyánál van minden tranzakcióról, a fontosabbakra (pl. nem teljesült beszedés) meg külön be lehet állítani.

(#4592) Flashcash válasza Drughi (#4590) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

100ezerFt alatt beérkező jövedelemnél már nem igazán vannak kedvezményes csomagok, emiatt nézd meg, hogy egy hónapban átlagosan miből hány tranzakciód van és összesítsd. Így könnyebben össze tudod majd hasonlítani a különböző csomagok díjait.

pl.
1, -havidíjak, számlavezetési, mobilbank díjak
2, -2db ATM kp. felvét idegen 1db. saját automatából 3 x 20000Ft
3, -4 x 5000Ft kártyás vásárlás
4, -bankkártya éves díja
5, -havi 2 x 8000Ft netbank átutalás belföldi számlára
6, -összesen 6db. kártyaőr sms
7, -1db. SMS beérkező pénzről

Számlák:
MKB Elektronikus számlacsomag 1 évre (x12)
1, 460+320*12= 9360Ft
2, 1224Ft*12=14688Ft
3, 0Ft
4, 0Ft
5, 132Ft*12=1584Ft
6, 0Ft
7, 21*12=252Ft
Összesen: 25884Ft

Ehhez hasonlíts más számlacsomagokat, hogy melyik olcsóbb.
Pl. Erste Szimpla feltételek: [link] Erste bankkártya díjak

[ Szerkesztve ]

(#4593) Flashcash válasza Flashcash (#4592) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Kíváncsiságból megnéztem az Erste Szimplát is ami ránézésre a 275Ft-os havídíjával jóval olcsóbbank tűnik mint az MKB-s:

1, 275*12=3300Ft
2, 1756*12=21072Ft
3, 0Ft
4, 3070Ft (Visa Electron)
5, 230*12=2760Ft
6, 78*12=936Ft
7, 13*12=156Ft
Összesen: 31294Ft

(#4594) Drughi válasza Drughi (#4590) üzenetére


Drughi
addikt

Üdv ismét,

A fentebbi feltételek még továbbra is adottak, ezt egészíteném ki.
Szóval váltanék, mert soknak találom.

Bankolási "szokásaim":
-Havi 1x érkező jövedelem: ~ 90.000 Ft
-Havi 2-3 kp felvétel, többnyire a legközelebbi autómatából
-Havi 5-10x kártyás vásárlás, 500Ft-tól 40.000 Ftig, mikor hogy jön ki.

Sok elvárásom nincs, normális fiókhálózattal rendelkező bank legyen, jó netbankkal, sms szolgáltatással és adjanak netes vásáelásra alkalmas kártyát. (dombornyomott mastercard van most)

Ezek alapján jelenleg a Simple számla lenne talán a legjobb választásom.
Esetleg másik tipp?

(#4595) KMT válasza Drughi (#4594) üzenetére


KMT
addikt

Az OTP-t messziről kerüld. Amit nézz meg, hogy hirdetmények alapján jobb-e: Raiffeisen Aktivitás (de ehhez költs 50-et minumum havonta), Erste Szimpla (itt pedig spórolásként feladhatod a számla-sms-t, a kártya-sms bőven elég, és így olcsóbb).

Amúgy meg gránit sztár, ha hajlandó vagy 1-2 igényt feladni. Bár "normális" a fiókhálózata, max kicsi. :D

(#4596) Drughi válasza Drughi (#4594) üzenetére


Drughi
addikt

Időközben változott a dolog.
Menyasszonommal kközösen fogunk számlát nyitni.
Társkártyával melyik csomag az ajánlott?
Erste premium, Raiffeisen szupernulla?
Az unicredit nagyon drága...

(#4597) Directors


Directors
senior tag

Sziasztok!

Cib banknál a Cib Online számlacsomagban lévő MKK-s emberkéktől is vonja lefelé az utalásokért a 39Ft-ot vagy csak nálam? :W

[ Szerkesztve ]

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#4598) horvathd válasza Directors (#4597) üzenetére


horvathd
aktív tag

Az utalás költsége nem függ az MKK-s kedvezménytől, az csak a havi- és kártyadíja vonatkozik.

"The Kid just rages for a while."

(#4599) Directors válasza horvathd (#4598) üzenetére


Directors
senior tag

Értem,köszi.
Jobbat azt hiszem nem találnék úgy sem egyenlőre. Majd ha ez rosszabb lesz.

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#4600) sagesz93


sagesz93
addikt

sziasztok
mire érdemes váltani CIB cibezz-ről? havi 800 forintot von le, miközben elvileg azért indult, hogy nekem, mint diáknak ne legyen annyi fizetnivalója :W plussz, most zárolt 3500 forintot, "meg nem fizetett jutalék, kamat" néven. ez már sok azért kicsit. Nincs valami mostanság, ami egy diáknak hasonlóan kedvező még, amilyen ez a cibezz volt?
csak netes vásárlásra kell nekem a bankszámla, erre utalnak meg én utalok néha. nem vásárlok vele és nem veszek le róla pénzt, csak nagyon ritkán. (tehát jó netbank kell)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.