Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
válasz dudika10 #21869 üzenetére
Ha már LED a téma... Van a páromnak otthon egy 3 AA-t fogadó tartóval rendelkező piperetükör - két (asszem 1.5 V-os) izzót hajtanak meg az aksik. Ezt hogy lehetne (minél egyszerűbben) LED-esre alakítani?
Mindenféleképp ki kellene dobni az elemtartót és Li aksit tenni bele?[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
válasz totya694 #21871 üzenetére
A kicserélésre gyermekkori villanyászati tapasztalatom jut eszembe. Egyszer "kipróbáltam" egy mini foglalatban (E14, ha jól rémlik a neve) egy 1,5V-os izzót. Gyakorlatilag áthúzott úgy ahogy volt és az egész lépcsőházban elment az áram. Asszem ennél az esetnél jobban most sem fogok meglepődni...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
válasz totya694 #21874 üzenetére
Nem közvetlen a megvilágítás, hanem kicsit opálos színű műanyag "fényvezetőn" megy keresztül.
Kicsit utána olvasva a (minőségibb) LED világítás jóval természetesebb színvisszaadást tesz lehetővé, mint egy (két) másfél voltots mini izzó fénye. Tudnátok ajánlani LED-et, amivel helyettesíteni tudnám az izzőkat?JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
Szerintem bármelyik elektronikai boltban kapsz.
Én korábban a Konrádban vettem egyet, de asszem láttam a XIII-ban a Lomexben is.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
Én egy olyan
elemakutöltőt vettem ami tud ilyet (itt is ajánlották korábban: Voltcraft IPC-1L).
Amúgy érdekes, hogy az elektronika olyan okos, hogy a túlmerített (vagy régóta állni hagyott) aksikat simán halottnak látja. Viszont egy hagyományos töltővel kb fél óra töltés után az akukat ebbe töltőbe átrakva probléma nélkül tölti tovább.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
válasz krisztianAMG #22009 üzenetére
Kibontod az elektronikát az aksiból és elvágod a
piroskék vezetéket.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
válasz Destructo #22018 üzenetére
Gondolom a játék felbontást vált és azt a frissítési frekvenciát valamiért nem szereti. Próbálj meg valami tweaker cuccal állítani a frissíési frekvencián és lehet, hogy megjavul.
De hogy a topikhoz is hű legyek: biztos kiszáradt/kipukkadt egy elkó odabent
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz szoke12 #22480 üzenetére
Az én egerem a gépen a rendszer szerint most 98 mA-t eszik. 2000mAh-s elemekkel ez elmegy 15-25 órát.
Modjuk ez érdekes, mert az elemes (rádiós) egerek ennél jóval többet bírnak...
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz PH-User #22541 üzenetére
Nekem van otthon ilyen dumy-kazettám jack dugóval a végén... ha érdekel - és megoldható - odaadhatom.
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz bandi94 #22717 üzenetére
Vagy omni antenna helyett irányított - de van erre egy jól pörgő - kiemelt - topic is...
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz zetecR #23626 üzenetére
Ezzel nem, csak a barátjával...
-
sztanozs
veterán
1 négyzetcenti? az már rúd, nem drót...
-
sztanozs
veterán
válasz McSzaby #23855 üzenetére
A tableteket általában nem OTG módban etetik a saját billentyűzeteik, hanem soros terminál módban - így esélytelen ráhackelni bármi más USB-s eszközt.
Persze vannak olyan tabletek ahol ez másként működik, vagy van OTG támgatás (pl wayteq), de ezeknél a leírásban ez szerepel.Másrészt szerintem inkább az adott tablet topicját volna érdemes inkább felkeresni ezzel a kérdéssel...
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
Egy 12V-os autóban működő fűtőmotor (ventillátor) kb mekkora áramot vehet fel?
Miért ellenállással (feszültségosztással) szabályozzák a fordulatszámot és nem valami "intelligensebbel"?JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
De a mai autók már fullra elektronizáltak (sőt az autórádió sem rázódik szét) - ráadásul nem is értem mi a sz@r kerül egy négylábú tömbellenállásban ~10-15 ezer forintba, amikor egy 90+% hatékonyságú stepdown konvertert megkapni 10-20 dolcsiból...
-
sztanozs
veterán
válasz Reggie0 #26772 üzenetére
Falun szerintem simán lehet (szüleimnél legalább is van). ~25 éve, mikor még nem volt vezetékes víz, arról ment a hidrofor, no meg a kukorica-daráló
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz csabyka666 #37380 üzenetére
Igazából lehet, hogy az volna a legjobb, ha csak szimplán az alaplapra kötnéd a ventit
Bár tudom, hogy ez nem az a topic, de erről jut eszembe, hogy én is játszom otthon a ventikkel
(régi P4 gép) - és érdekes módon a négy alaplapi ventire 3 PWM jut... Nem is tudom, hogy lehet jól vezérelni a ventiket, és igazán azt sem értem, hogy a 3 PWM hogyan vezérli a 4 ventit. Hogy tudnék erről többet megtudni? Valami kis útbaigazítás jól jönne.[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz PH-User #37623 üzenetére
Ilyen "kazettát" 3-4 éve vettem valamelyik nagyboltban (MM vagy CORA) - ha nagyon kell szerintem ma simán kapsz a boltban. Nem is volt drága (1-2e forint között volt).
-
sztanozs
veterán
válasz atesss #37975 üzenetére
Most hogy mondod nekem is van egy ilyen lámpám és az egyik led nem világít benne, egy másik meg vibrál... Mi lehet a gond (mikor
megvettemkaptam még mind világított)?JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
válasz tornas #38928 üzenetére
Kábelhiba is lehet - nekem egy fényképezőn volt ilyen: fehér volt az egész képernyő.
Rendeltem egy pót LCD-t kínából, de amikor kicseréltem kiderült, hogy csak az lcd lapkábele pattant el.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
Egy "automata" öntözőrendszerhez mik az alapvető (elektronikai, elektromechanikai) alkatrészek?
Van egy alap PIC-em (valami 8 bites buta csoda, tavaly forrasztottam össze hacktivity-n), azt alakítanám át egy egy alap csöpögtetős rendszerré, ha nem túl nagy feladat.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
válasz sketchifun #57161 üzenetére
Ahol megoldható... Nekünk lakótelepen azt mondták, hogy fizikailag nem tudnak mindenkinek kiosztani 32-t, mert lakásonként csak 20-ra elég a bemenet, azt meg nem kívánják bővíteni... Így a végén mi sem kaptunk többet.
-
sztanozs
veterán
A sniffhez egy RPI/ardunio és a infa érzékelő is elég, abból gondolom, hogy infrás, hogy ott vannak azok a lednek kinéző cuccok a taposó közepén levő henger oldalán. Erős adás esetén pedig akár a falról (vagy többszörös) visszatükröződés is elég.
Doksiban találtam:
INFRARED FOOTSWITCH
The OrthoScan HD offers an
infrared footswitch for imaging
and documentation. The cordless
footswitch eliminates another troubling
cord that interferes with the movement
of the mini c-arm during a procedure.[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
Lehet, hogy nem ebbe a topicba tartozik, de nem találtam hirtelen jobbat - tudnátok ajánlani olcsó RC modul párost, amivel veszetékes távirányítós játék vezetékmentessé alakítható? Nem fontos, hogy tényleg filléres (megtérülő) legyen, hanem inkább, hogy a gyereknek meg lehessen mutatni, hogy hogy alakítható át gyakorlatban a játék.
BTW egy olyan cuccot alakítanék át, amiből van bolti RC változata is, szóval a modellben bizonyos dolgok elő vannak készítve (pl elem helye a járműben).
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz tordaitibi #65748 üzenetére
Wow, ennyire sokra azért nem számítottam... Mondjuk nekem nem kellene a távirányító, meg az egyebek. Egy négycsatornás adóvevő-pár szervóvval elég lenne.
-
sztanozs
veterán
válasz kuyarashi #65971 üzenetére
Miért írja az oldal a kiegyentítőre, hogy "This board is not suit high power electronic tools, if use for screwdrier and drill,electric bike series make,fishing machine and 1W LED, please don't buy this." ? Elméletileg 25A-es (legalább is az van rászitázva).
[ Szerkesztve ]
-
-
sztanozs
veterán
Sziasztok! Szegmenses LCD lapkábelét (eredetileg felületre ragasztott) hogy lehetne visszarakni?
-
sztanozs
veterán
válasz rednifegnar #70039 üzenetére
Ahogy néztem ez heat-sealed connector, nem biztos, hogy neki tudok állni megjavítani
-
sztanozs
veterán
válasz tordaitibi #70044 üzenetére
Visszatérve a témára, hogy működik - elektronikai szempontból - a sima LCD (háttérfény nélküli, árnyékolós)?
Nem akarom csak azért kidobni a vérnyomásmérőt, mert nem megy rajta a kijelző. Végső esetben hekkelnék rá vagy egy aktív LED-es kijelzőt, vagy összekötném egy otthon pihenő rpi-jal (GPIO-n) és képernyőn jeleníteném meg az adatokat.
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
válasz darvinya #70598 üzenetére
Ezt a kazánnak kellene vezérelje. Az én 40 éves kazánom se kapcsol be ha nem megy a szivattyú, bármit mond is a szobai termosztát.
-
-
sztanozs
veterán
válasz tordaitibi #70653 üzenetére
Lehet, hogy ezt a videót látta...
-
sztanozs
veterán
válasz Barret001 #70943 üzenetére
Azért a leírásban - nem túl ékes angolsággal - kifejti, hogy a hagyományos 18650-es akuk nem biztos, hogy elegek ehhez (inkább 2x4 cella javasolt), ja és egy védőkondit is ajánl pluszban az indításhoz, ha fúróhoz akarod használni:
Note 1: The successful start of the drill requires three 15C-20C power battery, or six 10C-15C power battery (ordinary 18650 can not start the drill!!).
Note 2: strictly according to map wiring 0V, 4.2V, 8.4V, 12.6V, 16.8V, do not deliberately short circuit.
Note 3: When the load of the brush motor is used, try to connect a non-polar capacitor (withstand voltage above 25V, capacity 10uF-100uF) to the motor's positive and negative terminals to prevent the reverse spike from the motor. Break the MOS tube.
Note 4: 4 groups of batteries in series, please ensure that the voltage of each group of batteries, if not the same, please fill each battery separately and then use in series. The The Discharge test, the voltage drop faster battery that group is poor battery.[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
Sziasztok! Ennek a vevő illetve adó oldalára szerintetek kell még építeni valamit, hogy távirányítóban használjam, illetve modell motorokat vezéreljek vele (csak on/off):
https://www.aliexpress.com/item/32952818994.htmlJOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- További aktív témák...
- Ryzen 5 3400G ingyenes Fox
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest