- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
Van nekem 2 cimke nyomtatom. (Dymo Rhino 6000)
Az egyik mukodik, a masik hajlando firmware update modba menni, de normal modban nem csinal semmit. Nem is reagal azz ON/OFF gombra. Valoszinuleg hibas a flash vagy korrupt valami fajl benne. A firmware upgrade tool nem hajlando dolgozni rajta, mert annyit meg lat belole, hogy a firmware verzio megegyezik a legfrissebbel.Jol erzekelem-e, hogy 2 flash chip van rajta?
Mennyire lehet helyes a tipp, hogy a mukodo firmware update mod fut a kicsirol, a cimke nyomtatas pedig a nagyrol?Van ra eszkoz / modszer, hogy reseteljem a nagyobbikat?
Vagy a mukodo cimke nyomtatobol valahogy atmasoljam a nem mukodobe a firmware-t?Ha nem, akkor lesz belole alkatresz forras, mindennel egyutt 2.5k HUF volt a doglott masina, es ugy tunik minden mas jo benne: akku, LCD, gumi billentyuzet, stb...
-
jerry311
nagyúr
válasz
Reggie0 #96133 üzenetére
Betáp megy a mágneskapcsolóra, mert az eredeti elektronikát is az kapcsolja ki/be. Fizikailag reteszelt, tehát csak akkor lehet ki/bekapcsolni, amikor a mechanika alaphelyzetben van. Innen kapja majd a pico és a szervó a tápot.
A 3 nyomógomb kell programválasztónak. (illetve legalább 1, mert igazából mindig csak 1 programot használtam rajta)
Ezzel együtt 1 vagy 3 LED státusz jelzőnek, de ha nincs az sem para.
Ez a terv. Ez nagyjából meghatározza, hogy hova tudom beforrasztani a pico megfelelő GPIO portjait. -
jerry311
nagyúr
válasz
Reggie0 #96123 üzenetére
Középen a fekete kocka egy mágneskapcsoló, azzal csak ON/OFF lehet kapcsolgatni, de attól még nem csinál semmit.
Mindenképp kell indítani egy programot is a 3-ból, erre vannak a nyomógombok.
Jelen állapotában elindítja a programot, csak az nem jó.
Egyébként lehet, hogy elég lenne a mágneskapcsoló feletti TP3 baszt kicserélni, csak fogalmam sincs, hogy pontosan mi az, mert nem látszanak rajta a számok. -
jerry311
nagyúr
Doglott elektronikat szeretnek megmenteni reszben, mert igy egyszerubb lenne az eletem.
Adott egy Sodastream gep, aminek az eletronikaja nem mozgat eleget egy szervon. (valami elfaradt benne)
Gombnyomas erzekelese, LED-ek villogtatasa, szervo mozgatas mar megoldva gy Pico Pi-rol.
A kerdes, hogy mikent tudnam osszehazasitani az eredeti PCB-t az uj mikrokontrollerrel.
3 LED, 3 nyomogomb, es egy magneses kapcsolo (ez lenne az On/OFF), amit meg szeretnek tartani. Siman beforraszthatom a megfelelo helyekre (pl a kapcsolok labaira) a vezetekeim, vagy vagjam at a PCB-n az eredeti nyomvonalakat es inkabb ugy? -
jerry311
nagyúr
Ez egy 85k lakosú kisváros. Nyilván van valami, valahol, mert azért illene, hogy legyen legalább 1 ilyen bolt. De kiindulva az itteni népszokásokból, az emberek inkább vásárolnak készterméket vagy megrendelik netről ingyenes postával és ha nem tetszik visszaküldik ingyenes postával. Tényleg nagyon durván jelen van minden kisker a neten. Sok esetben nagyobb készlettel (mert ugye raktárból jön), mint ami befér egy kisebb üzletbe.
Keresgélek az eddigi javaslatok nevei alapján.
Thx!Mondjuk hogy miért csak most jutott eszembe az egyik legnagyobb partnercégünk...
-
jerry311
nagyúr
Képen látható P1-es csatlakozót milyen néven keressem?
A kedves gyártó nem forrasztotta be rendesen és amikor szedtem szét, akkor az egyik lába is kijött, aztán eltűnt. Ha nem lenne centire kiszámolva a vezetékezés, akkor simán beforrasztanám, de sajnos ez most nem járható út.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Battlefield 6
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming A14 FA401WU - 14" 2.5K 165Hz - Ryzen AI 9 HX 370 - 16GB - 1TB - RTX 4050 - 3 év gari
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest