Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dimitryj
aktív tag
válasz szabifotos #7757 üzenetére
HE? (kissé káoszos)
Szal. hifi->faliajzat->hangfal ha jól értem.
RCA->magzag->RCA
nem lehet rca fali ajratota kapni?[ Szerkesztve ]
-
Dimitryj
aktív tag
válasz szabifotos #7761 üzenetére
pff
látom pont nem érted mire gondolok, nem a hangfalt kell szétbarmolni hanem a falra RCA ajzatot szerelsz fel nem ilyen vezeték csíptetőset. -
moha21
veterán
válasz szabifotos #7773 üzenetére
Annyit még, hogy az aranyozott sem kerül sokkal többe, akkor én a helyedbe olyan RCA aljzatokat vennék. És még annyit minél több toldás annál rosszabb hangminőség.
Persze ez nem feltétlen hallható ezen a rendszeren.
Szóval a hangszóródon RCA van? vagy arra is forrasztva lesz? Arra figyelj, hogy a negatív tehát általában a fekete az az RCA "külseje".Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
moha21
veterán
válasz szabifotos #7782 üzenetére
Megfelelő keresztmetszetű ( tehát kis ellenállású ) réz vezeték pár esetében nem romlik a veszteséged jelentősen. Persze ez az erősítőtől is függ. Nekem 10 m-esek vannak 230-as kábellel igaz a hangfalak sem kicsik.
adriankoooo: ez jó lehet, ez fenn van a net-en is, viszont én a FET-et nem csomagolnám be, van az a hővezető anyag ami alatta szokott lenni azzal felcsavaroznám valahova. De ez csak az én hülyeségem lehet
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
PH-User
addikt
válasz szabifotos #10471 üzenetére
Szia!
Ha megegyezik a két töltő, akkor levágod a rossz csatlakozót, plusz ~5cm részt még a vezetékből.
Fogod a másik jó csatlakozót, levágod 10cm ráhagyással, lehántod a szigetelést, megforrasztod és működnie kell úgy, mint előtte.
Ajánlom, hogy vegyél zsugorcsövet, vágj annyit méretre, ahány szál vezeték fut a kábelben és húzd fel őket a szálakra, majd, ha összeforrasztottad ezeket a szálakat, akkor húzd rájuk a zsugorcsövet és melegítsd rájuk. Bónuszként lehet egy vagy két nagyobb átmérőjűt ráhúzni a fő kábelre és mikor a kis szigetelések külön megvannak, akkor a nagyokat is rámelegíteni.Remélem tudtam segíteni.
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Lompos48
nagyúr
válasz szabifotos #12906 üzenetére
Lehetne, de nem szabad!
(Köz)tudott, hogy a mikrofonból nyert jel nagyon kicsi (általában). Emiatt szokás (kell/muszáj) árnyékolt kábelből készíteni. Elsősorban nem a keresztmetszet a gond.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz szabifotos #12912 üzenetére
A réz, ami a csati külsejéhez van forrasztva, az az árnyékolása a képen lévő coaxnak.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz szabifotos #12914 üzenetére
Ez a képen egy koax, ha megbontod a szigetelést rajta, akkor már látni fogod a réz hálót, amit itt kicsit megtépáztak, azért tűnik támasztónak.
A profibb mikrofonokhoz egyébként balanced line-hoz való vezeték megy, az is ilyen, csak két ér megy az árnyékolás alatt.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Lompos48
nagyúr
válasz szabifotos #12914 üzenetére
Elméletileg minden koax árnyékolt, fordítva nem feltétlenül. A koax(iális) struktúra a keresztmetszetre vonatkozik koaxiális=közös tengely. A képen a szimmetriát a forrasztás rontotta el a hevítéssel, de csak a kábel végén, attól még koaxiális.
Mikrofonkábel esetén az árnyékolás a fontos a kis jel miatt és nem a geometria. Utóbbi nagyfrekvenciákon fontos, mert ott már hullámjellemzőket befolyásol a geometria. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz szabifotos #14750 üzenetére
A frekvencia a különbség, amit a kábel és a csatlakozója át tud vinni. A wifi az 2.4GHz-en működik, a kábeltévé ennek század - ezred részén megy csak, ez miatt teljesen más kábelt és csatlakozót igényelnek.
Wifire pl. H155 kábelt használnak, ennek még a hullám ellenállása is más, nem 75, hanem 50 ohm, ahogy a rádiós technikában szokás.
Minél magasabb a frekvencia, annál inkább számít a kábel és csatlakozó milyensége. Pl. H155-öt vagy hasonló wifihez való koaxot kapsz bármelyik jobb elektrós boltban.
-
PHM
addikt
válasz szabifotos #15017 üzenetére
Konkrétan milyen hangszóróról van szó?
A jack csatlakozónak mi a funkciója?
Az RCA csati most a bemenet?Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
PHM
addikt
válasz szabifotos #15030 üzenetére
A 2 csatlakozó párhuzamos kötésének semmi akadálya, csak arra
figyelj oda, hogy egyszerre csak az egyik készülékhez csatlakoztasd.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
őstag
válasz szabifotos #15030 üzenetére
Nem ártana azt a dobozt méretezni mi után a hangszóró meg lett mérve itt segítenek.Egy nagyon jó hangszóró képességeit is el ehet rontani egy elméretezett dobozzal.
Ha beépítesz valamibe egy új csatlakozót akkor az inkább RCA legyen mint Jack.A sok-sok bóvli közt szerintem még mindig jobb az RCA csatik kontaktusai mint pl. azon olcsó 6,3-as Jack-eknél ahol már újonnan sem szór az egyik oldal természetesen sztereóra gondoltam.
Meg pl. létezik olyan csatlakozó amit mono 6,3-as Jack-be dugsz és RCA a vége.Üdv:Attila
-
törölt tag
válasz szabifotos #33734 üzenetére
80-100USD közt nem is licitálnak rá...
Normálisabb potik árait meg tudod nézni Farnell/TME/Digikey/stb oldalakon. Ezekbe nem a 150Ft-osat szokták tenni. Javítani valszeg felesleges, bár ki lehet tolni az exitálás időpontját
Ha mégis magát a potit javítanád, akkor WD40 a barátod[ Szerkesztve ]
-
szabifotos
senior tag
válasz szabifotos #36700 üzenetére
-
Lompos48
nagyúr
válasz szabifotos #36740 üzenetére
A prés megvalósításához nem nagyon tudok hozzászólni. Asztalosszerszám használata esetén figyelembe kell venni azt a kb. 300 fokos hőmérsékletet.
Ami a pákatáp/forrasztóállomás használatát illet, azok között tudomásom szerint ritka a 300W-ot kezelni tudó konstrukció. Arról nem is szólva, hogy a létezők nem 230V váltót szolgáltatnak a pákabetétnek, hanem (jóval) alacsonyabb feszültségekkel manipulálnak. Ellenben, ha fontos a hőszabályozás, ahhoz lehet elektronikát építeni.
Ennyi. -
Lompos48
nagyúr
válasz szabifotos #36743 üzenetére
-
Lompos48
nagyúr
válasz szabifotos #36745 üzenetére
Lehet. Ha nem fontos a pontos hőmérséklet tartása. Közvetlenül a hálózatról táplálva a véghőmérséklet föggni fog a melegített tárgy tömegétől, környezeti hőmérséklettől meg a hálózat változásaitól.
-
Lompos48
nagyúr
válasz szabifotos #36747 üzenetére
Szívesen.
-
Kernel
nagyúr
válasz szabifotos #36745 üzenetére
A csatlakozója ismerős, ilyet rendeltem én is, lassan két hónapja, de még mindig nem kaptam meg.
Ez egy négypólusú csatlakozó, ezért feltételezem, hogy 2 db 110 V-os betét külön-külön ki van vezetve, amit igény szerint lehet sorba vagy párhuzamosan kötni.
A leírása szerint legfeljebb 220 °C-ig melegszik, ha igaz.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz szabifotos #36755 üzenetére
Semmi különös, csak gondoltam szólok, hogy mire lehet számítani, esetleg még eredeti csatlakozó is kapható hozzá, noha nekem az még nem jött össze.
Természetesen sorba kell kötni.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Lompos48
nagyúr
válasz szabifotos #37587 üzenetére
5 darab diódát sorbakötve. Figyelni kell a polaritásra!
-
PHM
addikt
válasz szabifotos #37598 üzenetére
Pontosan milyen hosszú és milyen led sűrűségű szalagot
kívánsz használni? Gondolom 3528-as szalag lesz.
12V 2A-es tápot ajánlottam volna, de látom, nem budapesti vagy.[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Kernel
nagyúr
válasz szabifotos #37587 üzenetére
Ilyen tápegységek kimenőfeszültségének módosítása általában nem nehéz, csak meg kell keresni benne a megfelelő ellenállást.
Csak egy példa, amit keresővel találtam, de eléggé tipikus. Kimeneten van egy osztó, van egy TL431 sönt stabilizátor, ami egy optocsatolón keresztül szabályoz vissza a primerre. A TL431 referenciafeszültsége 2,495 V, vagyis ennek megfelelően kell módosítani a kimeneti osztót. Nem egy nagy kaland:
Sok LED esetén, akár soros diódával, akár ellenállással csökkented, az fűteni fog, áramtól függően. Akkor már inkább egy olcsó átalakító: [link]
-
PHM
addikt
válasz szabifotos #37602 üzenetére
Amit linkeltél, ott a fehérből egy fajta van csak, 3528-as, 60 led/m.
Ennek általában 400 mA az áramfelvétele méterenként.
Ha 3m-t szándékozol felhasználni, akkor minimum 1,2A-es,
de szvsz inkább 1,5A-es tápot kell hozzá beszerezni.
De mivel árban szinte semmi különbség, valamint mint tudjuk,
a kínaiak szeretnek kicsit nagyot mondani, szerintem nézz ki
mondjuk egy 2A-es 12V-os tápot.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Kernel
nagyúr
válasz szabifotos #37608 üzenetére
-
Lompos48
nagyúr
válasz szabifotos #37763 üzenetére
Fizikát nem tudod utolérni valahogy? Mert villamosmérnöknek lenni jó és gondolom hosszú ideig még az is marad.
-
kjani18
őstag
A legfontosabb az idegen nyelv! Az nélkül semmire sem mész, légy bármennyire tanult, okos is...
Külföldön (jelenleg) szinte bármely országban többre mész, mint itthon. Ezt 52 éves fejjel, repülőműszaki, vegyipari, elektronikai, stb. gyakorlattal, szakmával mondom neked.[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
moha21
veterán
válasz szabifotos #37766 üzenetére
Felvételihez nem kell(ett) a fizika anno, vagyis lehetett választani a matek+fizika vagy matek + informatika között, tehát felvételi szempontból az info és fizika tantárgy egyenértékű ( volt ). Szerintem ez még most is így van, mert azért nem 20 éve volt a felvételi .
Ha meg kitartó és okos vagy, akkor meg lehet tanulni a fizikát ott is, mellesleg az informatika majd ugyanúgy kell. ( informatika, programozás, digit. tech. tárgyak már első félévben vannak ).
Egyébként nagyjából azzal kezdi sok egyetemi tanár, hogy jobb ha elfelejted a középsulis fizikát vagy a szakmunkás elektronikát.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Tomaaasz
aktív tag
válasz szabifotos #37766 üzenetére
Elfogadják, a Fizika 1 meg első félévben meg az "alapoktól" kezd (gimis anyag nagy része, csak gyorsabban).
Ha nekiülsz, és egy picit is érdekel, simán megy. Tapasztalat.
Oda mentem, ahol vagyok!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Pollack villamosmérnöki:
fizika: egyenes vonalú mozgástól a harmonikus rezgőig. A második fizikán meg hőtan, gázok, optika. Mivel a felvett emberek közt olyan is akad, aki a kiskocsira ható erőt sem tudja felrajzolni, meg aki nem hallott még az energiamegmaradás törvényéről, így gyak. a "gimis" anyag megy csak. Ergó feladatok begyakorlásával simán meg lehet csinálni. Csak két félév, ha jól csinálod.
matek: kicsit rosszabb, valamiért parciális integrálástól a diffegyenletekig mindent leadnak és valamiért csak nekünk a karon, de a munkafüzet példáival és hozzá a wolfram alpha használatával meg lehet csinálni.
Ha ilyesmiken túlmentél, akkor már a szopás része jócskán letudva, innen már szakmai dolgok jönnek. Ott pedig van hálózattervezés, komolyabb router konfigja, FPGA-k, stb. (beágyazott mikroszámítógépek szakirányon)
Azt tudom neked mondani, hogy pályakezdőként mindenhol nehéz, sokat segít a protekció, ismeretség, de amíg nincs egy diploma a zsebben, addig hátrányból indulsz mindenütt. Viszont azt is tudom mondani, hogy lassan 1 éve dolgozok már, de egyre jobban hiányzik a Pollack hangulata, meg az óra helyett a fröccsözés.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz szabifotos #37773 üzenetére
Elektronikát az alapoktól kezdik tanítani, mert mindig sok olyan diákot vesznek fel, aki még nem fogott a kezébe egy ellenállást sem. Szóval ez nem gáz, 1-2 félév alatt lemegy az egész középsulis elektronika, befejezve a 3 fázisú (generátor + valós terhelés alkotta) kör komplex számos teljesítmény meg áram számításaival.
Őszintén szólva olyan is elvégezte a Pollackon a villmérnökit, aki nem fogott az ott töltött idő alatt sem ellenállást a kezébe. A szakmát úgy sem ott tanítják meg (pár dolgot kivéve) mert egyszerűen a kerettanterv és / vagy a tanár nem alkalmas rá, a többit meg egy kis seggelésel bárki el tudja sajátítani. - gyanítom ez máshol is így megy.
-
PHM
addikt
válasz szabifotos #37800 üzenetére
A szakmát az életben fogod megtanulni.
Otthon, hobbizás közben és a munkahelyeden, ha sikerül a
szakmádban elhelyezkedni. (Ez mondjuk esélyes, igény van rá.)Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz szabifotos #37800 üzenetére
A szakmát a munkahelyen fogod megtanulni, ha sikerül szakmába vágó helyen elhelyezkedni. Mi pl. tanultunk programozást 3 féléven át, aztán volt beágyazott programozás is, mindez annyit ért, hogy éppen hozzá tudtam szagolni a C nyelvhez, mivel mindegyikből csak heti 1-2 óra (90 perc egy óra a felsőoktatásban) volt. Most mégis HW fejlesztő és nagyobb részt beágyazott C programozó vagyok, minden nap tanulok valami újat hol a nyák és áramkör tervezés terén, hol a programozásban (ez utóbbiban minden nap ).
Ha megnézel egy mintatantervet, eléggé látszik belőle, hogy mindenbe belemennek egy kicsit, jellemzően egy félév erejére, ez megmagyarázza a fentieket. Persze vannak jóféle szakirányos órák mint pl. önálló laborok ahol van minden héten egy heti feladat amit csapatban meg kell oldani, elő kell adni kivetítővel és versenyezni a többi csapat megoldásával, na ezeken az órákon valami szakmát is lehet tanulni. Sajnos az órák többsége nem ilyen, de idő se lenne rájuk. Arra jó a felsőoktatás, hogy sok mindennel megismerkedsz egy kicsit, aztán onnan már a saját érdeklődésed visz tovább.
Nem feltétlen rossz így a rendszer, pl. állásra jelentkezéskor sokat tud dobni, ha valami kis kütyüt vagy videót róla magaddal tudsz vinni, hogy ezt már te csináltad és szeretnél szakmailag tovább fejlődni.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz szabifotos #37804 üzenetére
Azt az aszisztens képzést hanyagold, ha azt meg tudod csinálni, akkor a rendes mérnök képzést is. Pl. erre nézz körül: [link]
-
PH-User
addikt
válasz szabifotos #38410 üzenetére
Csak 1-1 ered van a célra? Egyébként szerintem annyi is elég, mert tömör és nem sodrott. Esetleg ha van több szabad ered, párosan csavard össze.
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Kernel
nagyúr
válasz szabifotos #38410 üzenetére
Ha nem raksz fel 5 méter szalagot, akkor az áramfelvétel is arányosan kevesebb. Elolvadni az UTP ér sem fog ennyitől, legfeljebb esik rajta valamennyi feszültség, hossztól függően.
-
PHM
addikt
válasz szabifotos #38482 üzenetére
A feszültséget kell mérned, miközben ismert, állandó árammal terheled.
Csakhogy mind a terhelő áram, mind a viszonyítási feszültség más-más
minden elemnél/akkunál.
Azaz más árrammal kell terhelni pl egy AAA és egy C akkut, valamint
nyilván más lesz a mérvadó kapocsfeszültség egy lítiumakkunál.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
sörösló
aktív tag
válasz szabifotos #38482 üzenetére
Hát nem. Az "áramerősséget" hogy szeretnéd mérni? Egyáltalán szerinted mi az hogy "áramerősség"??? Kapocsfeszültség az mérhető. Ha a cellának megfelelő értékű, akkor legalábbis "nem rossz", de hogy mennyire és mennyi ideig terhelhető, az egyáltalán nem állapítható meg egy méréssel.
-
zoli03
őstag
válasz szabifotos #38631 üzenetére
Ha rézzel tökéletes, akkor nincs gond. Csak nem voltam benne biztos, hogy réz heggyel is jó.
-
darvinya
titán
válasz szabifotos #39230 üzenetére
Hol olvastad, hogy AC kell hozzá?
Mert én nem találkoztam hangtechnikában, hogy váltakozó feszültséggel üzemelne.
Amúgy a laptop töltő sem AC, hanem DC amit lead.Mindkettő végerősítő, DC 20-40V-üzemeltethető.
1 link jobb ajánlat, mert teljesen ki van építve.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
törölt tag
válasz szabifotos #39230 üzenetére
Az első megy laptoptápról is (Wide-range single-supply operation (8 - 26 V, legalábbis az IC maga)).
A második viszont szimmetrikus tápot kér, de az rajta van a panel szitáján is. tehát ahhoz nem jó a laptoptáp!
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz szabifotos #39234 üzenetére
Hát…inkább 60W, de nem a legjobb erre a célra.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Lompos48
nagyúr
válasz szabifotos #39234 üzenetére
El kellene olvasgatni a lapban található IC adatlapját is. Tallózva belüle:
50 W + 50 W continuous output power at THD = 10% with RL = 6 Ω and VCC = 25 V
40 W + 40 W continuous output power at THD = 10% with RL = 8 Ω and VCC = 25 VMeg a táp adatait is akár az eBay oldaláról is, ahol:
DC output: 15/16/18/19/20V, 5A Max; 22/24V, 4A Max.
Ezekből lehet számolgatni, mennyi lesz az a maximálisan kihozható teljesítmény. Arról nem is beszélve, hogy jel nélkül is fogod "hallani" valószínűleg a kapcsolóüzemű tápot.
-
Kernel
nagyúr
válasz szabifotos #39477 üzenetére
Nem csak áramkérdés, 3,5" HDD esetében 12V-ról megy a motor, 5V a digitális részek.
2,5" esetében 5 V-ról megy minden. DC-átalakítás 12V-ra itt nem opció, mert 5V oldalon többszörös áramigény jelentkezne, még pluszban.
Mivel a SATA csatlakozás mindkét esetben egy szabványt követ, nem zárom ki, hogy rá lehetne kötni a hiányzó 12V-ot, ami elvileg üresen van hagyva, de ezt alaposan meg kellene vizsgálni, én nem foglalkoztam még ilyennel.
Alábbi USB-adaptert használom, mindenhez jó, DVD meghajtóhoz is, oldalába építve látható egy SATA-bemenet is. Tápot a számítógépből is ki tudom vezetni, vagy vannak külön tápegységeim is, régi AT-táp is felhasználható hozzá, vagy külső ház tápja, ami van:
-
kjani18
őstag
válasz szabifotos #39652 üzenetére
Ha jól számoltam(?), az éves fogyasztása kb.: 400kWh
Az mennyi pénz megtakarítása évente, ha nem veszem meg?[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
Kernel
nagyúr
válasz szabifotos #39652 üzenetére
Ja, egy tőről fakadnak, lényegében.
-
PHM
addikt
válasz szabifotos #40853 üzenetére
Ad az akkura valamilyen terhelést, s közben méri a kapocsfeszültséget.
Összehasonlításra, némi tapasztalat után az akku állapotának
megsaccolására alkalmas, egyébre nem.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Kernel
nagyúr
Van LCD-s változata is, én is nézegettem már régebben: [link]
Elemeknél és akkunál is a pillanatnyi állapot megbecsülésére lehet használni. Az LCD-s jobb lenne szerintem, ha mér mondjuk századvoltot is. De ha fogsz egy multimétert, meg egy alkalmas ellenállást műterhelésnek, kb. ugyanott vagy, csak a linkelt eszköz esetleg praktikusabb valamivel.
Bizonyára képez az is valamennyi műterhelést, de ha nagykapacitású akkut szeretnél tesztelni, ahhoz nem biztos, hogy elegendő, mivel nem kimondott akkuteszter, csak általános elemvizsgáló.
Feltöltés után közvetlenül még jónak mutatkozik általában egy öreg akku is, de ha rámérsz később is párszor, abból lehetne esetleg következtetni, hogy milyen hamar, mennyire gyengül.
-
Kernel
nagyúr
Később a mutatósról láttam egy képet, ahol fel van a tüntetve 4 Ω terhelés:
Valószínűleg ez is hasonlóan terhel, itt már látszik a kijelző is:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- SkyShowtime
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Poco X6 Pro - ötös alá
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÚJ! Aktiválatlan! iPhone 13 128GB - kártyafüggetlen, 1 év Apple garancia
- Xiaomi Mi Curved 34" / 3440x1440p / 144Hz / WQHD / VA Gaming Monitor
- 1 hónapja vásárolt SteamDeck eladó, 1 év garancia
- Egyszerű használatra laptopok eladóak
- Dell Latitude E5530 Core i5 3230M /8GB RAM / 120GB SSD / FHD 1920x1080 / Windows 11
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest