Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Untappd lista
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
válasz svgyula #82691 üzenetére
Nagyon rosszul ismered a végfokok működését, így elég merész "fogalmad sincs"-eket dobálnod. A D osztály 0.2-1 MHz-es tartományon működik, legegyszerűbb formája, hogy a PCM-et konkrét PWM W-vé alakítod, és ezt alulátereszted, ezáltal van egy szabályozható feszültségszinted fix időpillanatokban, kiszámítható felfutásokkal, amit utána offsetelsz, hogy ne csak pozitív feszültség legyen. A lowpasst rendre Nyquist frekvenciára teszik (és az ASR is nagyon komoly szakaszt szentel rá, hogy ezt ellenőrizze), esélytelen, hogy bármilyen 40-60 kHz kijusson, hacsak nem 96/192 kHz-re tervezett darab. Erre szabályozások vannak, minden egyes leszállított darabról le kell jelenteni, hogy spektrálisan nem szór.
Extra infó 1: a mohó PCM -> PWM átalakítás ritka a gyakorlatban, optimálisabb algoritmusok vannak rá, csak azokat nem lehet egy sorban elmagyarázni.
Extra infó 2: Pontosan ugyanígy működik az újramintavételezés is, csak ott nem PWM a cél, mert tudnak diszkrét pontokra régi mintát fix feszültséggel tenni, az összekötést pedig a lowpass oldja meg.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
domedee
senior tag
Sziasztok, segítséget kérnék házimozihoz. Adott a képen szereplő szoba és elrendezés. Jelenleg a bal oldali 2.0 összeállítás van, de kezdi megadni magát a hangfal (aktív (BT,optikai,RCA) és az elektronikája vicceskedik, nem tudok bemeneti csatornát váltani, elnémítva marad hébe-hóba). A helyére kellene valami, ha teljesen behal. Ami vagy marad egy aktív 2.0 (pl. Edifier S1000/2000 széria) vagy 5.1 rendszer.
Ez a helyzet, klasszik panelszoba...
Tudom, abszolút nem ideális az elrendezés, de ebből kell főzöm. Egy amerikai konyhás, nappali, ebédlő közösségi tér van, ahol néha családi filmnézés van (főleg, ha kinyitjuk az "L"-kanapét ágynak.
Amire használva lenne:
zene: jórészt stream (Youtube music és Youtube), néha FLAC/mp3 belső hálózatról (Google Choremcast 4K-val)
stílus: minden (Queen, Vangelis, Kiss, Loreena McKennitt, Ákos, Edda, Bagossy...)film: Netflix,Disney+, néha belső hálózatról ami ezeken nincs fent (Google Choremcast 4K-val)
stílus: mindenféle (Jégvarázstól az új Dűnéig is).játék: PS3 a gyerekenek
Jelen állapotban Google Chromecast 4K-t használok, mert a TV "okosrendszerét" nem szeressem. A hangfal BT vagy FiiO D03K Taishan-t (spdif-RCA) használva kapja az inputot.
A kérdés, milyen erősítőt és hangfalat ajánlanátok? A keret nagyon max 400k a rendszerre. Illetve mi lehet a jobb hely a hátsó hangszórókra? A kanapé mögött vagy inkább távol a szoba felső sarkaiban?
Tartok attól, hogy a szoba kialakítása miatt viszont nem lehet majd kihozni a hangfalból azt, amit tudna, így meg hiába fizeti ki az ember akkor az árát.
Sajnos, ahogyan néztem, 200k körül nem tudom kihozni az erősítő (4K60 HDMI-vel)+5.1-et, még használtan sem, ha bármi picit is szebb hangzásút szeretnék.
Mik a lehetőségeim?
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
makkmarce
őstag
-
Nyugis
senior tag
Üdv mindnekinek!
mivel igazából nem is tudom, hogy a kérdésem ide tartozik-e ezért csak óvatosan kérdezem, és elnézést minden minden hozzáértőtől!
Szóval, egy samsung Tv-re (samsung ua43au9000s) rá tudok mondjuk RCA kábellel kötni két hangfalat (Paradigm Shift A2 Powered)?
Vagy ehhez mindenképpen kell egy erősítő?
Ha már a kérdés is sértő elnézést sajnos semmit nem értek hozzá!Tisztelettel: Nyugis.
-
domedee
senior tag
válasz eL Geri #82705 üzenetére
Köszi a tippet. Még a Denon AVC S670H tűnt egy jó köztes megoldásnak.
Hangfalra mik a használhatóak? Láttam Fenton és Taga nevűeket is, amik viszonylag jó áron voltak, de eléggé vegyes véleményeket találtam csak.
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
eL Geri
őstag
válasz domedee #82709 üzenetére
Hangfalakon sajnos nem értek! Én a régi vackaimat (Jamo Studio 180, Wharfedale WH-2) vettem elő most kb. 15 év pihenés után... és mivel nem teszteltem mással, okésak (az internet népe szerint tűzifának valók)
Valamint nekem kellett most két felső Atmos is, így Wilson Raptor X-em van erre a célra. De ezt nyugodt szívvel nem tudnám ajánlani, utólag értettem meg, hogy nagyon kicsi az érzékenysége = halk.[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz Nyugis #82708 üzenetére
Igen aktívak.
Ahogy I'am Dony is írta, egy pár RCA kábel (klasszikus piros-fehér) kell. -
Joshi
titán
Nekem egy Mackie CR5-XBT van amit a PC-re csatlakoztattam egy 3.5 jack-RCA kábellel és teljesen rendben van. Kb ugyan így működik tévével is. Pont azért, mert aktív a hangfal, tehát van erősítés. Azt most hagyjuk hogy milyen a hangminőség, az teljesen más történet.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugis
senior tag
uhh, kcsit felkavarodtak a dolgok..
elnézést kérek érte.
Szóval, ha eselketg valaki megtudná mutatni, hogy milyen toslink ( vagy mi) átalakító kellene hozzá, ( az se baj ha angolul, Sőt! inkább úgy lenne tökéletes!) egy két link erejéig, hogy mit/miket keressek / mit vegyek meg hozzá?
illetve az egyik kolléga mintha utalt volna rá, hogy ha csak igy rákötöm a Tv-re akkor a hang nem lesz túl élvezhető..
ez valós?
kotvány lesz?
halk?
zajos?
élvezhetetlen?
nem éri meg foglalkozni vele?mit gondoltok erről?
-
Nyugis
senior tag
vegyek inkább egy egyszerübb HDMI-s erősítőt és le van tudva az egész?
-
Joshi
titán
válasz Nyugis #82721 üzenetére
Egy ilyen kütyü is jó, ha nincs a tévéden Audio analóg kimenet.
-
Joshi
titán
válasz Nyugis #82724 üzenetére
Nem, ez HDMI-ből válassza le az Audio jelet. Most azt nem tudom hogy ezen van-e analóg audio kimenet (talán az a 3.5-es jack Audio Out az az akar lenni), de létezik ebből olyan is, amin viszont van L/R RCA kimenet is.
Ha gondolod kipróbálom hogy működik-e azon a 3.5-es jacken keresztül a hangfalammal.
[ Szerkesztve ]
-
prime6
csendes tag
Sziasztok!
Mélynyomó crossover kérdés: adott egy Yamaha RX-S601D erősítő, Canton AS-10 sub és Onkyo kis méretű hangszórók.
Érdemes az ajánlások szerint a levágást 90 Hz-re állítani (a hangszórók 80 Hz-ig le tudnak menni), vagy hagyjam az erősítőt és a mélynyomót 80 Hz-en?
Köszönöm a válaszokat. -
BBéci
legenda
válasz prime6 #82727 üzenetére
"a hangszórók 80 Hz-ig le tudnak menni"
Ezt mérted, tesztelted?
Pontosan mifélék azok a kis Onkyo hangdobozok?
"a mélynyomót 80 Hz-en"
Az AS-10 szűrőjét állítsd a legmagasabb értékre! A Yamaha keresztváltója végzi a többit.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
embe
nagyúr
De most a cél két hangfal "ráakasztása" a tévére, minél egyszerűbben. De közben utánanéztem (lenox ) nincs rajta analóg kimenet, már ha jót néztem.
Így lehet egyszerűbb egy soundbarral összekötni. Bár most hogy említette az erősítőt is a kérdező, tisztázni kellene a rászánt összeget - és célt. Úgy lehet javasolni bármit is. -
Biga123
addikt
Csak nem hagyott nyugodni a dolog.
"In practice, most Dolby Vision content is in Ultra HD and requires HDCP 2.2 copy protection, which is only available on HDMI 2.0 and up."
forrás
Szal még az is lehet h átmenne a HTR-4068 as AVR en a DoVi, mert a HDPC 2.2-t támogatja. De ez se mostanában fog kiderülni .---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
John D'oh
aktív tag
Megjött az x1800h és röviden összefoglalva besza behu olyan gyönyörűen szól a 10 év Yamaha v379 után
Ugyanazok a Wharfdale Dismond 220/220c-k vannak rákötve és rá sem ismerek a hangzásra. Atom jó vétel volt.Egy apró gondom van. Eddig a kis kínai media boxom amin corelec fut közvetlenül a TV-re volt kötve és ezért tudtam irányítani a TV távírányítójával is, de most hogy az erősítőre van kötve már nem. Az erősítő egyébként eARC-on rá van kötve a Samsung S95D-re.
Meg lehet valahogy oldani? Egyéb CEC funkciók amúgy mennek. Szépen minden egyszerre ki és bekapcsol. (Tv, AVR, Media box)
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz domedee #82702 üzenetére
Ahogy írták, talán soundbar lenne kereten belül a legjobb választás, mert nagyon max 400-ért szerintem nehezen rakható össze egy AVR, ami legalább részben megfelel a mai kornak + egy olyan 5.1, ami nem 10/20 éves, nincs agyon ütve - vágva (aztán hátha ezt valaki megcáfolja).
A soundbar-al egy baj lehet. Ha most is valamilyen 2.0 aktív hangfalat használsz, akkor a soundbar lehet csalódás lenne zene esetén, de mozin pl egy samsung Q930 meglepően jó kis mozi feeling-et adhat. Ez pl egy olyan motyó, amihez dedikáltan vannak kis surround hangfalacskák és kereten belül van. -
domedee
senior tag
válasz Gino20 #82740 üzenetére
Megvallom őszintén, a soundbar-ok nem jönnek be. Inkább maradnék a klasszik 5.1 (esetleg 5.0 és jövőre egy sub-bal bővíteni).
Találtam ilyen szetteket: [link] Denon+WIlson vagy [link] Onkyo+Wilson. 4k-tól nagyobb felbontás nem kell, iletve hangfalból sem látom értelmét túl jóra. Sajna a szoba kialakítás ellene fog dolgozni annak, hogy igazán ki lehessen hallani majd a túl jót. A lelkem simogatná... , de pénztárca józanabb.
-
-
John D'oh
aktív tag
Denon erősítőnél találkoztatok már olyannal, hogy amikor elindul egy külső eszközről lejátszott videó aminél frekit vagy felbontást vált a TV, akkor lenémítja magát?
Érdekes, hogy amikor a külső media boxrol a TV belső appjaira ugrok akkor is írja egy pillanatra hogy muting on, de rögtön utána jön a muting off is és ezért nincs gond se.Mitől lehet ez?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz John D'oh #82745 üzenetére
Nagyon sok gyártónál borzalmasan lassú a váltás, hogy igazolja a jelút stabilitását. Meg lehet oldani fejlesztőként az azonnali dekóderváltást (pl. PC tud ilyet), de ha nem garantált, hogy hibátlan az adat (PC-n azért az, mert ha nem helyből játszod le, már ellenőrizve volt TCP-vel), akkor kattogáshoz vezethet egy zajos kábel.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
félisten
válasz domedee #82741 üzenetére
Használtan azért ennél jobb rendszert tudnál összerakni 5.0 ban.
Tudom, hogy belépő topik,de ez a Wilson nekem tragikus volt, a maga dobozhangjával. Igaz nem ezt halottam, hanem egy régebbi modellt a 670 pedig még az alap Denon bemérő rendszerének is a butított verzióját használja. Például:
[link] [link] + [link] [link] [link]ha szükséged van 8 K ra akkor pedig a Denon 1800H is jobb mint a 670.. [link]
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
John D'oh
aktív tag
Most hogy végre megjött az erősítő, szeretném megvenni a plafonra is a két atmos hangfalat.
Első körben ezt a két laposabb Polk XT90-et néztem mivel egész jó ár érték arányúnak tűnik, de érdekelne hogy van e valami best buy így kb. 100k-ig/pár.Több helyen olvastam hogy a beépíthető hagfalak sokkal jobban szólnak. Gipszkarton falunk nincs az adott szobában szóval csak simán feltenném a plafonra valami konzollal. Nem tudom, erre tudtok esetleg ajánlani valamit ?
[ Szerkesztve ]
-
domedee
senior tag
Jelenleg még működik a mostani sztereó szettem, de már néha vicceskedik az elektronika, így egyelőre csak előkészülök a cserére, de még nem égető/aktuális.
Ilyesféle műszaki és drágább dolgoknál, először mindig az új termékeket szoktam felderíteni, mi az, ami tetszik, minimum szeretnék műszakilag. Mi az, ami jobb/rosszabb gyártó és modellek. Mik a műszakilag fontos dolgok, amik igazából számítanak. Ha ezek megvannak, akkor mi az új ára a nyerő modelleknek és kapni-e használtan. Ekkora már kb. megvan, hogy ha látok egy jobb modelt használtan, akkor tudom hova rakni és akár azt veszem meg.
Illetve van-e jobb áron amazonon/ebay-en is akár.
Úgyhogy minden tipp és gyártó/model széria (kerülendő/ajánlott) jöhet... nincs preferenciám.
-
domedee
senior tag
Mint egy Porsche Taycan. Jó, sőt szuper kocsi, csak mit kezdek vele pl a Hungárián egy dugóban állva. Arra még egy Dacia is túl jó... Meg hát ki bírja kifizetni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest