Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
-
Gaben360
senior tag
válasz VoidXs #82452 üzenetére
Most a gardrób tetjeén vannak, a frontokkal egy vonalba, és így egész jó.
Érdemes beforgatni x fokba majd, vagy azt inkább ne?
Dönteni mindenképp szeretném 15 fokba lehet csak.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
John D'oh
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Yamaha V379 erősítő ami ugyan 4K-t támogat de HDR-t nem, ezért a HDMI a lejátszóból közvetlenül a TVre van dugva és a TV-ből vezetem az erősítőbe a hangot ARC-on keresztül.
Ez amúgy műküdik is szuperül csak így le kell mondani a veszteségmentes audiorol.
Eljátszottam a gondolattal hogy beruházok egy Audio extractorra mint ez az Orei ami ugye fogja a lejátszóból jövő HDMI jelet szétbontja két külön HDMI kábelre, és igy lehetőség van akár Dolby TrueHD sávot közvetlenül az erősítőre vinni miközben a 4k hdr jel megy közvetlenül a TV-re.
Egy gondom van. Nincs kedvem 40k-t erre áldozni, főleg abban a tudatban hogy egy jó része ennek az előre fizetett vám és a szállítási költség.
Ismer valaki hasonlót itthon is elérhető webshopból esetleges europai amazonrol?Esetleg ezzel van valakinek tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
Plebi
senior tag
Szia,
Van a hátulján On/Auto/Off kapcsoló, abból automatán csinája ezt, állandó on-on nincs vele gond. Nem volt még ilyen SUB-om, gondolom nagyobb jel kell neki, hogy bekapcsoljon. A JBL Bar mellett a SUB már a fő egységgel együtt bekapcsolt, de az vezeték nélküli volt.
A többi megnézem.
Úgy olvastam, hogy ha a viszonylag nagy mély-közép frontjaim vannak, akkor érdemes LFE+Main beállítást használni, hogy több mély menjen a frontokra is. Ez így van?
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
félisten
igen az auto On sajnos elég hektikus tud lenni, főleg ha a main is működik, valószínűleg későn iktatja be a subot. Az LFE +main kerülendő szerintem mindenképpen.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Na igen de nála nincs bemérés, valószínűleg nincsenek belőve a crossoverek ehhez tettem hozzá,meg éjszakai mód meg a fene tudja mennyi minden van ami befolyásolhatja ezt. + mindentől függetlenül a main+ Sub szerintem nagyon rossz végeredményt ad.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
makkmarce
őstag
nem ez a gond, hanem az szokott lenni, hogy keresztbe szólnak, és nem lesz tiszta az alsó tartomány, hanem ilyen összevissza zajt kapsz. Én is próbálgattam egy időben, és nem vált be, DE simán el tudom képzelni, hogy a mostani modernebb szobakorrekciós eljárások már össze tudják hangolni, hogy ne bolonduljon meg az egész.
okoskodom, tehát vagyok
-
makkmarce
őstag
most, hogy meg lett az új erőlködőm (lőttem egy nagyon akciós AN1000-ret), kérdésem, hogy van értelme lecserélni a 4db Tannoy MX3-at 4db Polk audio XT60-ra(esetleg 70-re), vagy ugyan újabb lenne, de nem lenne előrelépés?
okoskodom, tehát vagyok
-
BBéci
legenda
-
félisten
válasz makkmarce #82466 üzenetére
Én T50 Polkot halottam az árához képest remekül szólt és jó ár/értékkel rendelkeznek, itt írtam róla anno: [link] , de viszont nem hallottam még a te hangfaladat sőt Tannoyt sem. így nehéz erről nyilatkozni.
Ha lenne lehetőséged meghallgatni valahol, az lenne az igazi. Nekem amúgy az egyik kedvenc belépő kategóriás márkám, a Dali Spektorokra szerintem rávert simán a Polk T50 például, ezért azt gondolom az XT60 még jobb lehet a T50-nél.[ Szerkesztve ]
-
makkmarce
őstag
köszi, tesztek alapján jókat írtak, de tényleg nem tudom, hogy jobb e, mint ami most van. Klipsch-et sikerült meghallgatnom az egyik boltban, talán az R-820-as szett volt. Nem tudom, hogy rosszul volt e beállítva, de nagyon nem győzött meg, a tannoyhoz képest nagyon csörömpölt nekem, pedig cserélni akartam akkor egyben az egészet.
okoskodom, tehát vagyok
-
Gabesz87
veterán
Többször felmerült már bennem - most is -, hogy a 2db TAGA TSW-120 sub-omat egyre cserélném. Százezreket nem szeretnék rá költeni, használtan vennék persze sub-ot, akár küldföldről is. Fogalmam sincs mire érné meg cserélni, egyáltalán megéri-e. Úgy 150e-ből gondoltam gazdálkodni (némi tűréssel felfelé), a nappali viszonylag nagy, 30m2 körül (~70m3). Amiket gyors keresgélés után találtam, és árban kb. megfelelő lenne:
SVS SB-1000,
REL HT1003,
Klipsch R-101/121SW,
ELAC SUB3010 -
VoidXs
Topikgazda
válasz Gabesz87 #82470 üzenetére
Miért tennél ilyet? Amid most van, az a legjobb opció a lehetőségek közül. A felsoroltak mindegyike nem ajánlott darab, ebben az árkategóriában inkább JBL LSR310S éri meg, de azzal se előre lépnél, sőt, inkább hátra.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Gabesz87
veterán
válasz VoidXs #82471 üzenetére
Nem is tudom, igazából semmi okom nincs rá, csak hajt az újdonság varázsa, hogy sok év után kipróbáljak valami újat, jobbat. De ha azt mondod, ezen az áron nem igen van jobb, elfogadom, és nem változtatok!
Mondjuk meglepődtem hogy azt mondod, ezek nem ajánlottak, mert pár tesztet megnéztem, legalább is az SVS, REL és az ELAC-ról, és dícsérték. Meg hát azért - annak ellenére, hogy nem vagyok túlzottan a téma szakértője - amennyire tudom ezek elég jó márkanevek (na persze ez nem jelenti nyilván azt, hogy egy jó márkának ne lehetne rosszabb terméke). -
VoidXs
Topikgazda
válasz Gabesz87 #82472 üzenetére
Mondjuk inkább úgy, hogy jól marketingelt márkanevek. Van, amelyiküknek a felső polcos modellei kimagaslók (ELAC 2070/3070, Klipsch RP-1X00SW), de belépő szinten is ugyanazt a profitszázalékot akarják hozni, ami normális piacon nem divat.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Quetz
őstag
válasz makkmarce #82466 üzenetére
A passzív radiátorok gyakorlatilag hangszórók meghajtás nélkül. a hangfal belsejében kialakuló nyomásviszonyok rezegtetik a membránokat. Egy hangszórót elektromos jelek vezérelnek, egy membránt pedig csak a levegő. Az idő múlásával a membrán anyaga megnyúlik, a rezgése megváltozik. Szerintem a reflexport egyszerűbb, megbízhatóbb technológia.
ASR-en van klippel mérés a T50-ről. Messze van a tökéletestől, utólag EQ-zni kell, de az árához képes egész jónak ítélte Amír.[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
"Az idő múlásával a membrán anyaga megnyúlik, a rezgése megváltozik."
Rossz hír! Ez pontosan igaz az összes elektromágnes által meghajtott hangszóróra is! Sőt! A passzív hangszóró felépítése pontosan olyan mint az aktív elektromosan meghajtott hangszóróé. Ráadásul a mozgása kevesebb torzítást enged mert nem a közepén elhelyezett tekercstől kap rángatást hanem a teljes belső felületen eloszlik a levegő nyomása.
Minél magasabb frekvencián működik egy hangszóró az elöregedési folyamat annál gyorsabb a használati idő függvényében. Csak az emberek füle hozzászokik és amikor egy másiknál meghall olyan hangokat ami a sajátjából hiányzik, vagy halk, az zavaró lesz és ez alapján alkot véleményt.
Az elmúlt egy évben 9db "keveset használt" 10-12 éves hangfalban cseréltem pl. magas sugárzót mert kb a semmire nem jó kategória lett és csak hellyel közzel lehetett hallani azt a tartományt amiben működni kellene 3eHz->.
Nem a bluetooth zajládák passzív gumi membránjából kell kiindulni.
Azok zajkeltők, jó hangulatban levő nem szomjas embereknek.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
félisten
"Az idő múlásával a membrán anyaga megnyúlik, a rezgése megváltozik. Szerintem a reflexport egyszerűbb, megbízhatóbb technológia."
Egy hangszóró ami nincs bekötve. Miért öregedne jobban mint azok amik aktívak?
Szerk :látom már írták felettem ezt.
[ Szerkesztve ]
-
Swenk
aktív tag
Sziasztok!
Lehetőségem lenne megvenni egy használt Denon S960H 7.2 erősítőt, amit zene hallgatásra is használnék, Tidálról.
De nincs rá garancia. 150 000Ft.
Meg szabad ezt venni, gari nélkül, kérdezném a nálam szakértőbb fórumtársakat.
Köszönöm a véleményeket.[ Szerkesztve ]
-
gorgocska
tag
sziasztok napokba vettem egy Pioneer VSX-932 erösitőt és az lenne a kérdésem hogy ha simán a tv nézem úgy a hangot hogy tudom rá varázsolni a erösitőre?
mert a t home beltérit ha rá dugom úgy megy minden rendben de ha a tv akarom simán rá kötni úgy nem jön össze.köszi a segítségetTcl 55c835, xbox 360,xbox SS 512gb,,Ps5
-
krx21
nagyúr
High End a javából, házilag, egy Magyar Manufaktúra műhelyből.. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
Igazatok van, félreértettem amit olvastam és régen is volt. kb csak annyi igaz abból amit írtam, hogy a radiátor is kvázi reflexcsőként működik de drágább.
1. Passive radators need to move at least 2 times and better yet, 3 times the air of the active driver. If you have a 12 inch sub with 20mm of Xmax, you'll need TWO 12" passive radiators with 20mm of Xmax (Xmech etc.) or more to prevent damage.
2 Use two passive radiators and put them opposed or one on each side of the box facing away from each other. This puts them in balance and they won't shake the box like a paint shaker. Be aware tha a driver that has weights on it, say a pound or more stroking 1.5 inches 25 times a second is a jack hammer so using two with them opposing each other is critical.
3. Acting like a ported box, your active subwoofer willl be unloaded just like a ported box so you'lll need a high pass filter. The roll off is very quick below the tuning of a passive radiator, along the lines of 24dB per octave....be aware of when it's gone, it's gone!
4. NEVER place a passive radiiator straight up, straight down or at an angle--it must be "on edge". Those things with a stack of weights on them are heavy and gravity will pulll the radiator down. This also creates distortion in the up and down stroke and willl limit the travel in one direction.
5. Be aware a passive radiator loads the main driver the same way a port does (for the most part) Make sure to reallly secure those weights (I use double nuts and thread locker) because if they fly off, they can go through the passve radiattor cone, the actve driver cone and it changes the tuning to much higher in frequency instantly which can overdrive the subwoofer active cone. -
laca500
aktív tag
Sziasztok!
Eddig egy LG HT503TH házimozi rendszert használtam.
Tök jól elvoltam vele, a mi igényeinknek tökéletesen megfelelt, de sajna a kütyö megadta magát!
Ez helyett szeretnék valamit vásárolni, max. 130-150ezerig! A hangszórók maradnának.
Semmi különös nem lesz rácsatlakoztatva, csak a TV, ami egy OLED55B8PLA.
A TV-vel PLEX-en keresztül játszuk le a Pc-n lévő filmeket, a hangot eddig optikai kimeneten keresztül küldtük ki a házimozihoz.
Nem tudom, hogy van-e jelentősége, de ha van rá lehetőség akkor HDMI ARC-t használnám ezentúl!
Ha a fenti árba belefér, akkor olyan erősítő kellene, amit esetleg valamikor lehetne bővíteni, max 7.1-re.
Előre is köszi a segítséget.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
Swenk
aktív tag
Sziasztok!
A Wilson Raptor X atmos hangdobozt / ferde az előlapja/ csak függőleges falra szabad felakasztani a frontok fölé, vagy akár a mennyezetre is fel lehet szerelni őket, úgy, hogy a hallgatási pontra néznek, kicsit megdőlve, lefelé.
Úgy tudom, hogy jobb az atmos a mennyezeti hangszóró párral, mint a front high párossal. Ezért kérdezem. -
Gabesz87
veterán
Újfent dilemmázom. Folyamatosan nezelődöm, keresgélek a használt piacon itthon és külföldön egyaránt. Nagyon szeretnék már kipróbálni valami újat, jobbat, cserélném a Taga TAV-606 v.3 szettemet valami olyanra, ami nem jelent túl nagy plusz beruházást, és ezáltal valahogy a feleségemet is meg tudom győzni. Egyik nagy kedvencem külsőleg a KEF Q széria (egy Q750, 650c, Q150), csak drága is, és olyan óriási a polc hangsugárzó, hogy elég bajos volna az elhelyezése, még a kisebbik, 150-esnek is. Viszont most volna egy MA Bronze 500 + FX + C150 szett, ~395-ert. Ha ebből még levonom azt az árat, amiért a Taga szettet netán el tudnám adni, akkor ez még egészen barátságos. Visszaolvasgatva jó véleményeket láttam erről a Bronze 500-ról, csak írta is valaki, hogy emellé kicsit kevés a C150 center. Nem tudom, érdemes-e egy ilyen cserében gondolkodni, mennyire lenne előrelépés...A nappali nagy, 30 m2 körüli.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Hogyan? Én is oda szeretném, igaz nem ez a márka, de a kialakitasa tök ugyanez. Nem szívesen fúrkálnám meg.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Swenk
aktív tag
válasz Vhiktor #82491 üzenetére
Sajnos ez így van.Meg kell fúrnom a hátlapot, amin a kis gumi lábacskák vannak, rácsavaroz/sajnos/ egy mindkét oldalra kilógó fém pántot. Ezen a részen kerül rögzítésre a plafonhoz, 2-2 csavarral.
Nálam régi a ház, a vakolat alatt a födém dupla deszka. Megjegyz.:
...azért egy értékesebb darabbal nem tenném meg én sem[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Majd képet megköszönnék róla.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Swenk
aktív tag
Talán sikerül képet feltölteni, beiratkoztam egy témába vágó tanfolyamra, mert ezt a logikát nekem nehéz követni
-
Vhiktor
veterán
Nem olyan nehéz, küldök privátban lépésről lépésre útmutatót.
-
Swenk
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Gumi és felni topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Horgász topik
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?