- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
-
LOGOUT
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rp526
aktív tag
válasz
Biga123 #86922 üzenetére
"Recommended Amplifier Power: 350 W to 700 W into 4 ohms"
Ezt használtan kb már tudják végfokok 100e Ft alatt. Minőségbe én nem mennék bele. Régi pro végfokok hídban széthajtják elég könnyen már 50e Ft körül is. Csak használt árakat említek. Újban az adott paraméterekkel lehet keresgélni, de itt egy kedveltebb példa ami bőven elég lenne neki. T AMP-ok fele, harmad ennyiért akár. -
-
válasz
Biga123 #82418 üzenetére
Ha elég az ARC nyújtotta sávszélesség és minőség , akkor nincs gond persze, nem kell leválasztó.
Az eARC HDMI kimenet sima ARC ként működik , ha nincs eARC támogatású AVR.
Ha nem elég, és jobb hangot akarsz plusz teljes HDR/ DoVi támogatást, akkor viszont eARC képes erősítő is kell, nem elég ha a Tv-tudja, vagy audio extractor beiktatása, vagy erősítő csere szükséges.
Máshogy sajnos nem tudod összehozni a régebbi erősítőkkel az újabb hang és képmódokat az azt támogató megjelenítővel. -
válasz
Biga123 #82415 üzenetére
Nem kevés, vagy nem tudom milyen típusú HDMI csatit tartalmaz, de mindegy is.
4K/ 60Hz/ Dolby Visionhoz elég a 18Gbps amúgy
Nincs az erősítőre Dolby Vision licensz és támogatás, ha jól láttam a specifikációit.( Ezt azért nézd meg te is)Az audio extractor leválasztja a hangot a Chromecastról és a képet külön továbbítja a TV-be.
Például : [link]
Azaz 1 HDMI bemenet és 2 HDMI kimenet.
A kép érintetlenül a tv-be , a hang az AVR be. De ez nem minden eszközzel garantált működés, értve ez alatt azt is, amiről és azt is, amivel megoldod.Érdemes netes vásárlással venni és ha nem jól működik , akkor vissza tudod küldeni.
-
mhmpista
aktív tag
válasz
Biga123 #8636 üzenetére
A hifiben a legfontosabb támpont a kategória, aztán ezen belül az ízlés kérdése, aztán jöhet a márka preferencia.
És biza az ár szoros összefüggésben van kategóriákkal.
Az összes, de legalábbis a kommersz/ismert gyártóknak vannak alacsonyabb és magasabb kategóriás dobozai.
Jamót nem vennék, de ők is hoztak össze elég közkedvelt magasabb kategóriás dobozokat. Persze meg is kérik az árát. Tehát mivel az pénztárcához igazodunk ezért, igen is az ár egy fontos infó, ebből legalább a kategóriát belehet lőni. Ez már segíthet az ajánlásban. Az hogy kinek a "nagyszüleinél működik az LG tv hibátlanul évek óta, ezért az bluray lejátszós 1100W os erősítő plusz hangfal nem lehet olyan szar 110ért" hozzá állás sokkal hibásabb, és felelősségteljes ajánlásnál nem alkalmazható.Aztán hallottam már BOSE 5.1et ami kisebb volt mint a régi geniusom, és mégis elviselhetően szólt, megis dicsértem az eladónak, aztán rákérdeztem mennyibe kerül amit lehet nem kellett volna, mert 400ért viszont sokkal jobb hangot lehet kapni. Viszont igaz, olyan kicsiben megoldani gondolom nem lehet könnyű. Ha valakinek ez fontos akkor lehet zsebbe nyúlni.
Most olvasom (#8634) liszi70 pont ezt hallottam, tényleg jól szól, csak ennyiért nem...
-
BBéci
legenda
válasz
Biga123 #8641 üzenetére
Dorian leírta az árakkal kapcsolatos helyzetet, ha nem fogadod el, az a Te dolgod.
Új gyártó? Melyikre gondolsz?
Senki nem mondta, hogy kizárólag ár alapján kellene választani, de az sem elhanyagolható szempont és kezdésnek jó, hogy szűküljön a kipróbálandó, meghallgatandó alkotóelemek köre. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Biga123 #8636 üzenetére
Ez talán azért van így,mert a kategóriákat árak (is) “jelölik” és nem csak márkanevet kell márkanévhez illeszteni,az 1:2 “ajánlott” árarány pedig azért van,mert 5 hsz ára viszonyul 1 avr-hez,ami kb. kiadja a min összeillő kategóriákat.
Teljesitmény/ márka/ tipus illesztésről pedig szinte felesleges belépő szinten beszélni,max szolgáltatásokról és dizájnról lehet ....
A csak a drága lehet jó-ra csak annyit írnék (mint már többször megtettem) hogy ha egy termék eladási árán van átlagosan 27% áfa,25% kisker és 25% nagyker árrés,továbbá kb. 10% szállítási és csomagolási költség,akkor számold ki mennyibe is van az kb a gyártónak ugy hogy még (jelentős) haszna is van rajta (adók,bérek,haszon,stb),ezek alapján az adott termék milyen “technikai minőséget” képvisel.
-
Dorian
félisten
válasz
Biga123 #8636 üzenetére
Vannak ökölszabályok, ha nem akarunk jobban belemenni a részletekbe, akkor ilyeneket vagyunk kénytelenek alkalmazni.
Az ár nagyjából meghatározza a minőséget, a gyártók nem hülyék, általában jól el tudják helyezni a terméküket a megfelelő szinten. Ismétlem, ez ökölszabály, van sok kivétel, de ha egyszerűsíteni akarunk, ez az ára.
Persze itt almát almával kell hasonlítani, pl. a megjelenéskori listaárakat. -
BBéci
legenda
válasz
Biga123 #8606 üzenetére
Olajfestmény mellett semmivel nem mutat jobban egy HKTS, mint valami furnérozott, lakkozott, értékes bútor kinézetű hangdoboz. Ha eldugtad, azzal a hangjának is adtál egy hatalmas pofont, mert a világ legjobb hangdoboza sem fog jól szólni, ha nem megfelelő az elhelyezése.
(#8608) syler123
Vehetsz egy 30 éves Ladát, biztosan gyorsabban gurul, mint ahogyan futsz. De nem az a szempont egy autó vásárlásakor.
Ha házimoziról beszélünk, akkor nem a TV hangja a viszonyítási alap. Belépő szinten sem. -
syler123
veterán
válasz
Biga123 #8604 üzenetére
Hagyd, felesleges vitába szállni velük, egyszerűen nem értik meg miről beszélek. Azt sem fogták fel, hogy ritkán nézek filmet. Meg szerintük ugyanúgy szól ez a "bögreszett", mint a tv. Ha ugyanúgy szólna nyilván be sem kapcsolnám, de nem, itt van mély, van tér, van hangzás, a Bluray lejátszó képminősége is nagyon jó. Nem, ismétlem nem szól úgy, mint 6 hangfal + erősítő. Nem szól úgy. De jobban szól mint a tv, sokkal. Ezek a szettek se mind egyformák. De ajánljatok nekem 120k-ért Bluray lejátszóval erősítőt + hangfalakat, biztos tudtok, meg nem is fogom megvenni, de érvelésetek legalább érne valamit, ha összeállítotok ugyanannyiért valamit, amibe ez került, mondjuk kb 5 éve lett véve vagy nem is tudom, szaladnak az évek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Politika
- Micro Four Thirds
- LEGO klub
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Raspberry Pi
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest