Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
Igen, az új dizájnnal, mint ami az R-1X után az R-1X0 volt, csak ez jó. Az ára viszont több annyival, hogy a régit ajánlom.
mr. bryan: Miféle irregularitás? Ha a folt, arról már biztosan tudjuk, hogy hotspot, ha a zöld pötty, az pedig a gépházból tükröződő exit tábla, a 7-9. sor körül közép-bal székekről látszik.
m3ss: Hirtelen nem tudom, melyik proci csomagjában láttam UMIK-ot, lehet, hogy csak Storm-nál, de van ilyen. Az egy hetes próbát le tudod zsírozni a bolttal, a legtöbben nagyon barátságosak. Online vásárlásnál jogod a kéthetes elállás ok nélkül, de ez etikai kérdéseket vet fel.
Érdeki szempontból az a vicces, hogy az SVS népszerűsítésével jönnek ki jobban, mert van olyan barátom, aki partnerük. Ugyanakkor őszinte ember vagyok, és kimondom, hogy az a brand egy fos, senki anyagi előnyét nem helyezem az őszinteség elé, nem vagyok hifiújság. Akiknek dolgoztam (Harman), róluk meg elmondom, hogy középszerű, és a legtöbb kategóriában van olcsóbb vagy jobb. Annyi volt amúgy a szerződésemben, hogy az őszinte véleményemet nyugodtan közölhettem, de hozzá kellett tennem, hogy munkatárs vagyok. A Klipsch-el nincs kapcsolatom, sajnos nagyon elkülönültek a gyártói közösségtől. Bárkinek a mérnökeivel tudok beszélgetni, mert elég kevesen vagyunk a szakmában és mindenki ismer mindenkit, na ők az egyetlen kivétel.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Doom
aktív tag
Szia!
Köszönöm a tippet. A soundbaros opcióval tisztában voltam, annyira, hogy az 5.1-es JBL (a régebbi modell) most tölti nálam a 2 hetes próbaidejét. Hiányzik a "wow" faktor belőle sajnos (nem is feltétlen a surroundok miatt, érdekes módon a frontnál nem érzem, hogy lenne tér), ezért kezdtem el hangfalas megoldások felé nézelődni, de ha jól értem, itt az elképzeléseim a sokszorosába kerülnének, ha ilyen wireless megoldást szeretnék...
Ebben az esetben valszeg kénytelen leszek kibékülni ezzel a megoldással. Végülis, a TV-nél ez is sokkal jobb. -
Doom
aktív tag
válasz VoidXs #74957 üzenetére
Csak kíváncsiságból próbáltam rákeresni, de nem találtam. Nem mintha szóba jöhetne . Már kezdtem megbarátkozni a gondolattal, hogy akár bő 400 ezer pénzt is elköltsek az erősítő + hangfalas szettre, de sajnos dupla ennyit biztosan nem ér nekem. Azért köszönöm neked is.
-
-
BBéci
legenda
válasz Khaosz55 #74927 üzenetére
Úgy látszik, a Stream Audio tulajdonosai is a legenda áldozatai.
Ez szerepel a honlapjukon: "Akár házimozi akár sztereó kiegészítő mélysugárzó vásárlás a cél, a zárt mélysugárzók a minőségi hang lesugárzásban mindenképp előnyt élveznek."
A JL Audio csak zártat gyárt. A Velodyne felső kategóriás családjai csak zártakból állnak. REL úgyszintén.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
h.balint
csendes tag
válasz VoidXs #74930 üzenetére
Köszi, a kompaktság abban előny, hogy nem kellene vezetékkel foglalkozni. Igazából hosszú időre terveznék ezzel, ezért érdekelne, hogy zenei minőségben is rendben van-e. Mennyire lehet manapság ezekre a szettekre azt mondani, hogy 15 év múlva is még hibátlan lesz.
A minőségi moduláris építéssel kapcsolatban, tudsz néhány tippet adni, mire gondolsz pontsan, miknek lenne érdemes utánanéznem, merre induljak el? Akár néhány gyártó/termék ajánlást is szívesen fogadok.
-
Doom
aktív tag
válasz VoidXs #74959 üzenetére
Igen, csak a hátsó. Ennél a megoldásnál két erősítőre lenne szükség? Egy előre, egy hátra, és a hátsó mint vevő is szolgálna? Sajnos annak az elhelyezése is problémás, és akkor már még egy dolgot kellene folyton eltenni meg elővenni, kicsit macerásnak tűnik. Ennyi erővel a kábeleket is kötögethetem végülis.
Na mindegy, talán egyszer lesz egy komplett nappali felújítás, és akkor valahogy megoldom a kábelezést.
Azért köszönöm a tippeket. -
félisten
Igen az 5.1 nem véletlenül olyan olcsó elég gyengus.de 200 K körül már csak ezek vannak sajnos.
A 9.1 vagy az 1000 lényegesen jobb,de szerintem a samuk is ezeket nem ismerem annyira minta JBL-t .
csak ezek már 2x annyiba kerülnek és valószínűleg nem veszik fel a versenyt mondjuk egy hazsnált ,de már kicsit jobb dedikált 5.1 szettel aminél a center kb akkora mint a soundbar front sugárzói egybevéve.
Legjobban azzal járnál, ha valahogy elvezetnéd egy oldalon a két pár hátsó vezetéket ..[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
BIGi75
senior tag
Hali,
EQAPO-t rá lehet ültetni Asus U5 spdif kimenetére?
Órák óta kínlódok vele és eddig nem sikerült... -
Quetz
őstag
Aki érdekelt a házimozi bizniszben, az a zártakat tolja, mint te vagy a stream audio is. Nem véletlen, kevesek engedhetik meg maguknak a dedikált moziszobát a hűtőszekrény méretű reflexes mélynyomókkal. Egy JTR Captivator 2400 méretei: 76x51x57cm és 75kg. És ebből kellene kettő vagy több Ha ezt megpróbálod beadni otthon a családnak, sodrófával kergetnek végig a lakáson.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz h.balint #74961 üzenetére
Abszolút lehet, hiszen érdemi változás nem volt a hangtechnikában vagy 30 éve, csak szoftveres fronton. Rengetegen használnak ezer éves szetteket, és tökéletesen megállják a helyüket. A mai erősítők viszont valószínűleg nem bírják már sokáig, mert nemsokára jön az AC-4 és a DTS-UHD, és elég gyorsan minden hangsávot ezekre fognak cserélni. Ezek tudatában jöhet a full használt, full új, vagy új hangszóró - használt erősítő?
#74962 Doom: Itt azért fontos különbséget tenni, mert nem oldja fel a kontextus, hogy elől AVR kell, hátra végfok, csak mindkettőt erősítőnek hívjuk. Vannak nagyon kompakt darabok is, amik elférnek a konnektor alatt.
#74964 I'am Dony: Azért gondolj bele ebbe: a te szakmádban egy marketinges mennyire érti azt, amit te? Na látod, maximum tizedét, inkább századát. Hiába lehet, hogy a Stream Audio írói csak jót akartak, mert nekik aztán édes mindegy, hogy mit veszel, amíg tőlük veszed, de túl könnyű az olyan egóból megírt tudatlan fertőkre tévedni, mint például az AV-Online, ott bármikor olvashatsz hülyeséget.
Az ilyen fórumokon van igazi tapasztalat, a legtöbb online forrás pedig ajándékokból összedobált "de örülök neki" cikkekből áll. Sosem lesz ott mögötte a tudás, hiszen aki ért hozzá, az eleve magasabb szintű munkát választ. Ha egy ilyen firkászt megkérdezel, hogy mik például a Maxwell-törvények (és akkor még középiskoláról beszélünk), és nincs nála internet, hallod a koponyáján keresztül a Windows XP hibahangját, de igazából még internettel is.
Nagyon ritka az a környezet, ahol például olyanokkal beszélgethetsz, akik elsőkézből, tervezőként, összeszerelőként, villamosmérnökként, fejlesztőként, stb. ismerik a termékeket, vagyis olyan emberekkel, akik tényleg mindenkinél jobban tudják, miről beszélnek, hiszen ők csinálták. Felmerül a kérdés, kinek hiszel: az eladónak, vagy annak, aki tényleg megalkotta a játékod, és semmi anyagi érdeke nincs abból, amit mond? Egy fórumon rengeteg ilyen van, főleg az ASR-en, AVS-en, valamennyire az AudioHolics-on is (bár ott inkább csak a tulaj csapat). Ha az ő véleményük más, mint amit a reklámokban látsz, annak nagyon jó oka van.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
Egyrészt nem vagyok érdekelt, másrészt a boltosnak mindegy, hogy zârtat ad el vagy nyitottat, a haszna egyforma. Sőt, a basszreflexek, lásd SVS, általában drágábbak. Utóbbi importőre mondta, hogy nagyobb a kereslet a zártak iránt, ezért inkább a másiknak kellene nagyobb hangsúlyt adni. Részemről ez kizárt, mert ellenkezik a meggyőződésemmel és nem fűződik hozzá érdekem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
embe
nagyúr
Valakinek van tapasztalata a Denon AVR-X4500H és a Marantz SR7013 erősítőkkel?
A Marantz hogyan viszonyul a a Denonhoz?[ Szerkesztve ]
-
-
embe
nagyúr
válasz I'am Dony #74976 üzenetére
Igen, ezt így hallottam én is. De azóta hallottam mást, másokat is.
b. : Te már végig mentél ezen a vonalon.
Quetz: Nem ismerem ezt a Marantz hangzást. Fogok vele tenni egy próbát.
Összegezve elég megosztó ez a Denon. De végülis azzal van tapasztalatom - sok modellel, Marantzzal még nincs.
Egyébként ez a 2 modell a konszernen beleül, ha lehet ilyet mondani, egy szinten van? -
Vicarious1
aktív tag
Nekem is volt nemrég 7011 és X7200. A Marantz sokkal jobb, élénkebb, pontosabb, dinamikusabb volt számomra mind zenén és mozin mint a Denon, -ami elméletileg egy kategóriával magasabb. Utánuk egy RZ1100 volt, ami nem igazán jött be, túl hideg hangzású, sztereóban unalmas, nem pontos terű volt, a részletezőképessége rendben volt. November óta egy ARCAM 10-es van, egyelőre DIRAC nélkül - most tudtam szerezni egy UMIK1-et csak idő kellene bemérni. Mérés nélkül is (csak mérőszalag volt) pontos, dinamikus, és nagyszerű meleg hangzású még zenén is. Talán a hangszínén lehetne még finomítani, (a középmagas tartománnyal vannak bajaim, lehet az akusztika miatt is), remélem a DIRAC jó lesz erre.
[ Szerkesztve ]
-
buci68
junior tag
válasz Vicarious1 #74981 üzenetére
Wao super info sokan fűznek a 7200wa ra van is 1 900 euro
De te halottad a Marantz 7013 kb 1 árba van és garis
Az avr 10 kb 2000 euro fejebb is irtam
De mivel van egy elég jó Dynaudio Focus 200XD [link]
Igy főképp mozira kell benne a zenei Bluray filmakre netan youtu.be koncert.... Megye a matek melyik...De szerencsére vannak jó tanácsok.... Perpill a 7200w spitzen van de 800km oda vissza... 😪
-
krx21
nagyúr
válasz VoidXs #74970 üzenetére
Reflex vs Zárt
Tovább kutakodva a végtelen interneten, nem sok irományt találok, ami egybecseng a tiéddel...
[link]
"A dobozba zárt levegő rugóként viselkedik, így csökkentve a hangszóró engedékenységét. Ebből következik, hogy az új rezgő rendszer (azaz a zárt dobozba épített hangszóró) rezonancia frekvenciája (Fb) és jósága (Qtc) mindenképpen nagyobb lesz, mint a csupasz hangszóróé.
Zát doboz előnyei:
-Gyors lefutású, durva túllövésektől mentes tranziens válasz (Qtc < 0,8 esetén).
-A dobozban lévő levegő nem enged túlzott membránkitérést (Qtc > 0,7 esetén)."
Így most már én is utánamegyek mélyebben, hogy tiszta legyen a kép...Kezdek elbizonytalanodni...
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
válasz buci68 #74982 üzenetére
Én óva intelek attól, hogy szubjektív vélemények alapján - mint ahogy az enyém is volt - vegyél bármilyen erősítőt. Nagyon sokat számítanak az akusztikai körülmények, az előző erősÍtőink által hagyott kép a "jó hangzásról", és a mindennapi jól használhatóság is. Én csak az előző 4 erősítőmről írtam egy általános, nagyon a saját értékrendemre szabott véleményt, de rengetegen lehetnek itt a csoportban akik nem így rangsorolnák az említett négyet és teljesen igazuk lenne. Az is igaz, hogy valahogy dönteni kell, én azt javaslom vedd amelyik a legszimpibb egyikkel se jársz rosszul és ne sajnáld cserélni, ha pár hónap után nem tetszene valami miatt ...
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
Ne magyar oldalakat nézz, és rögtön egybe fog csengeni. Olvashattad is itt korábban, hogy a magyar hitgyüli csak meggyőződésből ír, ez nyilván nulla utánajárást jelent. Egyvalaki elterjesztette, a többi meg gondolkodás hiányában tolta tovább, a magyar írásokkal ez a módi.
-
krx21
nagyúr
válasz VoidXs #74985 üzenetére
Segíts, szívesen olvasok, van link?
Közben az SVS oldalán:
"A properly designed sealed subwoofer will typically exhibit less phase rotation, lower group delay, and reduced ringing in the time domain. Sealed cabinet subwoofers are generally more accurate in frequency response and better at rendering instrumentals in a convincing way. These characteristics make the sealed subwoofer a natural choice for critical music applications and are typically described by enthusiasts as sounding tighter and more articulate or musical, with less perceived overhang."És köztudott, hogy az SVS több reflexet ad el az USA-ban..
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Gyors kérdésem lenne kábel ügyben ( és ez nem igazán kezdő szint sem mert nincs minőség és kb bögreszett, illetve annál minimálisan jobb)
5.1 rendszer, Onkyo 509 erősítő. A hátsó 2 hangfalhoz van 2x 15m egyforma kábelem akár. De van másik ami jobb színű és beleolvadna a környezetbe jobban ( nem piros-fekete) de az egyrészt toldott ( 2 különböző kábelből) és nem lenne ugyanolyan hosszúságú a 2 hátsóhoz. Ez mennyit számít?
Pontosabban számít-e a toldás hangminségben, és az számít-re hogy az első 3 hangfal ( center+ 2 front) kábelei sokkal rövidebbek mint a hátsóhoz menők? -
VoidXs
Topikgazda
Kezdd ezzel a nagyon jó összefoglalóval. Ez még egyáltalán nem szakmai nyelven van, semmi képlet, de ha már 3-4 oldalt elolvasol, sokkal többet tudsz, mint bármelyik magyar firkász.
mexel: ha utánahúzod a hangerőket, mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
Hangminőségben kábel fizikailag nem képes befolyásolni, hangerőben viszont nagyon is, az emberi érzékelés viszont ezt sokféleképpen felfoghatja. Ha a két oldal más, elbillentheti az egyensúlyt.
-
Doom
aktív tag
-
VoidXs
Topikgazda
Ha csak explicit azt keresed leírva, hogy melyik a jobb, akkor bármelyik verzióból találsz végtelen véleményt, csak annyit kell keresni, hogy "x is better". Ez egyáltalán nem tudományos, és egyik sem ér semmit, csak olyan elfogult hülyeségek, mint egy AVO cikk, a reflex mellett szólók esetében is. Nulla bizonyítás van ott, hogy miért ez a helyzet, csak valaki épp úgy hallotta (amúgy a többség így is a refist szerette, de ez se jelent semmit).
Méréseket kell végezni vagy fizikai tényekből levezetni, ezek a mérések benne is vannak a könyvben, és pontosan egybevág azzal, amit én mértem (a mikrofon továbbra sem téved, wow). Egyébként ez az a könyv, amire a teljes mai hangdoboztervezési és szobaakusztikai szakma épül. Az SRH Berlin anyagai közt találod meg teljesen szakszerűen leírva ugyanezeket, még több méréssel és szimulációval, de az 2 év kemény főmunkaidős tanulással érthető csak meg.
[ Szerkesztve ]
-
buci68
junior tag
válasz Vicarious1 #74984 üzenetére
Szia tudunk szóban dumcsi adatlapomon van a számom de ide is +491601627324 lenne kérdésem, whatApp viberen pld de a facen Valaki Ferenc néven megtallasz 😉
Vezetek szóban jobb lenne teljesebb képet kapni és a gondolataim is vilagosabbak lennének neked
Onkyo tx nr 515 van hdmi panel hibás a Dynokhoz képest a Magnatokkal szól a hang jobbrol balról szószerint na abba azokutan (Aktív Dynaudio Focus 200XD) nincs élmeny 😪 nem kuka de majdnem[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
Itt meg rögtön az első pont cáfolja, a nyolcas pedig folytatja. Ez azért egy fokkal tudományosabb, de ez a cikk is az "így van és kész" kaliber. Bármennyi "jobb a zárt" cikkre van ugyanannyi "nem jobb a zárt" írás, de a linkcsatának nincs semmi értelme, még mindig 0 bizonyítéki értéke van mindkettőnek, de legalább az AH már elindult a mérés irányába (és rendre a refist hozzák ki jobbnak, viszont hozzá kell tenni, hogy nem hallható mértékben, csak simán jobbnak).
[ Szerkesztve ]
-
jambiyya
őstag
válasz VoidXs #74993 üzenetére
Alapjában véve azt gondolom, hogy mindenki hallgasson olyat, ami tetszik neki. Ezért sem értem, hogy képes valaki pusztán ajánlás alapján pl. subot venni.
Egyébiránt (nem vagyok szakértő) azt látom, hogy a profi szinten (mozi, jbl synthesys) reflexes szubokat használnak, otthoni környezetben pedig a pro cuccok zártak. Otthon számít a méret, moziban vagy dedikált moziszobában meg nem annyira. Szóval a zárt egy kompromisszumnak tűnik ez alapján, ugyanakkor az én fülemnek is kellemesebb a hangjuk (vagy csak nem hallottam igazán jó hangú reflexest otthoni környezetben). Most amúgy a passzív membránosakkal próbálkozok.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz jambiyya #74998 üzenetére
Igen, ez így van, csak hallgatózás alapján érdemes dönteni, vakon csak akkor, ha számokba tudod önteni, hogy mit keresel (pl. tranziensek kívánt hossza ms-ban). Ez sokaknak nem megy, hiszen látod, milyen tévképzetek vannak fülre, egészen gyártói cikkekig jutnak, amiket amúgy nem is lektoráltatnak a mérnökcsapatokkal.
A probléma az egyértelmű tévhitekkel van, miszerint a zárt gyorsabb/pontosabb, miközben egyáltalán nem. A zárt a tulajdonságai miatt kellemesebb zenére, ez viszont nem jelenti azt, hogy emiatt gondolkodás nélkül minden jó jelzővel lehet illetni. Teljesen vakon dobálóznak ebben a hobbiban olyan szavakkal, mint gyorsabb, pontosabb, részletezőbb, teltebb, stb., ha viszont megkérdezed őket, hogy ez mit is jelent, akkor ilyen arcot vágnak:
És ez az igazi probléma, szakszónak tűnő hülyeségekkel dobálózni, amikről még csak közmegegyezés sincs, hogy mit jelentenek. Mintha azt mondogatnánk autókra, hogy gyors, de te a gyorsulást érted alatta, én meg a végsebességet, remélem, ez átadja a problémát. Vannak kvantálható szavak és vannak buzzword-ök. Itt sajnos csak utóbbi van.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest