Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75451) Gino20 válasza BBéci (#75450) üzenetére


Gino20
őstag

Lenne ;) vagyis ez nálam sajnos nem megoldható [link] , mert akkor a bal surround elég hamar megsemmisülne. Falra szerelhető vékony (~5-10cm-es) kivitel jutott még eszembe, de azokat meg ellőnének a nézési pozíció mellett vagy ha valamilyen konzollal forgatom, akkor megint csak jövök ki a síkból és útban lenne.

(#75452) mr. bryan


mr. bryan
tag

Milyen tartokat ajanlotok center es erosito ala? Meg regebben volt rola szo, hogy a Besta es tarsai nem nagyon ajanlottak, mert vekonyak es rezonalnak. Gondolom a legtobb normal keszen kaphato butor hasonlo minosegu, viszont orulnek, ha router, htpc, hasonlo cuccok befernenek es a kabeleket moge tudnam rejteni.

Elborult, audiofil ajanlatokra nincs szuksegem, mert pont hartmann csomopontban lesz es fakockakat rakok a labak ala amugy is, igy nem fogom hallani a kulobseget :DDD

Amugy HA-nak, AVX-nek van osztrak megfeleloje?

(#75453) Swenk válasza BBéci (#75450) üzenetére


Swenk
tag

Szia! Ez azt jelenti, hogy ha csak 2 hangfal van a háttérben, surround back nincs, azok is szemmagassában kell hogy legyenek?

(#75454) b. válasza Gino20 (#75451) üzenetére


b.
félisten

Nekem is úgy van fent ahogy BBéci mondja, kicsit magasabban kb fejvonal fölött ülve. Vékony FX hangszoróval a hátsó falon. Szerintem úgy rendben van és az atmost úgy szépen ki lehet venni hogy felülről szól.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#75455) VoidXs válasza Gino20 (#75451) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Ide találták ki az 5.1.2 frontot. Ekkor valójában 5.1.4-et renderel a proci, de összevonja a hátsókat, így azok technikailag egy középmagas átlagot játszanak le.

#75452 mr. bryan: Mezei gumitalpak tökéletesek.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#75456) Gino20 válasza b. (#75454) üzenetére


Gino20
őstag

Az, hogy mi lenne az ideális magasság egy másodpercig sem vitatom csak hát a lehetőségek :) .
Nézegettem ezeket a bipól/dipól sugárzókat, de arra jutottam, hogy az Én elrendezhetőségemben ezek nem lennének ideálisak. Ugye ez az egész kérdés azért is nehéz, mert falba fogok hornyot marni és csövezni szóval nem tudok majd össze vissza mókázni + azért a gyártók által biztosított lehetőségek is elég változóak. Klipsch esetén úgy látom sarokba helyezhető dipól dobozok vannak, ami nem lenne jó, mert egyik oldalt nincs fal. Monitor FX sík falra szerelhető, de ugye nem monitor audiot használok és a jelenleg beszerzés alatt levő gyártónál, amit látok az falra szerelhető, de nem dipól/bipól hanem csak simán a front részében van alul - felül 1-1 mélyközép és magas sugárzó szóval elszólna a nézési poz mellett.
Egyenlőre arra jutottam, hogy marad a hagyományos surround doboz (polcsugárzó), amit a megfelelő konzollal majd jól bedöntöm és beforgatom a halg poz felé.

(#75457) Gino20 válasza VoidXs (#75455) üzenetére


Gino20
őstag

Sorry, ezt ki tudnád egy kicsit fejteni? :U 5.1.2 front? ami 5.1.4 + proci?

(#75458) VoidXs válasza Gino20 (#75457) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Nem, 5.1.2-re kell állítani, csak nem top middle-t adsz meg, hanem front height-okat. Csak a belső működése lesz 5.1.4.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#75459) Lali-213


Lali-213
senior tag

Sziasztok,

Egy Harman Kardon AVR-147 és egy Wharfedale Vardus VR 300-as szett finomhangolásán ügyködöm, de elakadtam. Az erősítőben szeretném beállítani a crossover frekvenciáját, de úgy tűnik csak az OSD menüben lehet módosítani, de ez HDMI-n keresztül nem akar megjelenni. Erre van esetleg megoldásotok?
A subwoofer (ami egy VR-8) vágási frekvenciáját vajon mihez lenne jó igazítani? A center (80 Hz - 20 kHZ) vagy a front hangszórókhoz (50 Hz - 20 kHz)? Jelenleg a maximális értéken, 85 Hz-en van.

[ Szerkesztve ]

(#75460) Gino20 válasza VoidXs (#75458) üzenetére


Gino20
őstag

Sorry, de sajnos nem teljesen értem. 7 csatornás AVR-em van, ahol jelenleg is height front van beállítva a 2db mennyezeti sugárzónak, de 7 csatorna esetén, hogy és miért lesz ebből 5.1.4 belső működés? :)
Jelenleg így van beállítva [kép] [kép] [kép]

(#75461) mr. bryan


mr. bryan
tag

Bocs, rosszul fogalmaztam meg, butort keresek, nem alatetet. :B

(#75462) VoidXs válasza Gino20 (#75460) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

A beállításaidon tökéletesen látszik, hogy mit csinál az erősítőd. Valójában 5.1.4-et, de ebből csak az egyik párt tudod használni a plafonon. Ha az elsőket választod, akkor a hátsó felsőket rákeveri a rendes hátsókra, vagyis középtájt kell lenniük, nem fülmagasságban, hiszen magassági és nem magassági hangok felváltva jönnek ki belőlük.

Úgy talán vizuálisabb, ha kirajzolom az összes lehetséges Atmos csatornát (kék) és a tieid, ahol lenniük kell, és így látod, hogy a hátsók két réteg közé esnek, mindkettő rajtuk fog szólni.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#75463) Gino20 válasza VoidXs (#75462) üzenetére


Gino20
őstag

wáó, ezt őszintén nem tudtam, köszi ;) . Ezek szerint nem is kell, hogy lerakjam kanapé magasságba a hátsókat (persze középtájt sem tud lenni egy hagyományos polcsugárzó, de ez más kérdés).
A vékony falra szerelhető kivitelről mi a véleményed, ha azt nem tudom beforgatni a halg poz felé? Inkább a "hagyományos" doboz jól bedöntve, forgatva ~180cm-ről vajon a jobb megoldás?

Ennyi ponton megjelenik az atmos forrás? kezdem elveszteni a fonalat :)

[ Szerkesztve ]

(#75464) VoidXs válasza Gino20 (#75463) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Semmi gond a falra szerelhetőkkel, ha oldalt vannak, vagy meglevő oldalsókat egészítenek ki. Nálad sajnos nem lenne jó helyük, de a mostani elrendezés bőven jó.

Amit bejelöltem, csak egy 9.1.6 rendszer, ez szokott a legnagyobb házi kiosztás lenni, amit még értelmesen ki tud hajtani egy film. Nincs köze hozzá, hogy hány helyen jelenhet meg Atmos forrás, az már egy nagyon komoly téma, ha ehhez számokat akarsz rendelni.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#75465) Gino20 válasza VoidXs (#75464) üzenetére


Gino20
őstag

Értem, köszi az infót ;)
Akkor marad az eredeti elképzelés plusz ugye ami a rajzon nincs az a dolby ajánlás szerinti .2 mennyezeti sugárzó halg poz előtt ~30 fokkal meg 1-2 panel az elsődleges reflexiós pontba / sorba.
A .4 szerintem ebbe az elrendezésbe too much lenne a magasra helyezett háttérsugárzók miatt (és a köztük levő minimális távolság miatt) meg ugye ehhez kellene még egy x csatornás "atmos" végfok is, ami egy komolyabb vagyon ha pl gyártón belül (arcam) akarnék maradni

"hány helyen jelenhet meg Atmos forrás, az már egy nagyon komoly téma, ha ehhez számokat akarsz rendelni"

Köszönöm nem :D , ez már bőven kompetencián / lehetőségeken és minden egyebeken felül van szóval, amit szerettem volna infót azt megkaptam ;)

[ Szerkesztve ]

(#75466) BBéci válasza Swenk (#75453) üzenetére


BBéci
titán

Nem!
Leírom még egyszer. Csak akkor, ha vannak Atmos hangszórók is. Sima 5.1 háttérsugárzóit fülmagasság fölé ajánlott elhelyezni, jellemzően 60-90 centivel magasabbra.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#75467) Blas109


Blas109
csendes tag

Sziasztok!

Egy kis tanácsot szeretnék kérni az alábbiakhoz:

Szoba: Költözés lesz szóval nem tudom pontosan, de 20-30 nm-nél biztos nem lesz nagyobb, "probléma" inkább ott lehet hogy a setup körül 3 irányba van fal, de a 4. irányba elnyúlik a szoba.
TV: LG CX
Hang: Microlab solo 6c (ezt váltanám le)
Forrás: streaming, Plexen keresztül a letöltött tartalmak
egyéb: PS5

A kérdésem az lenne, hogy kb 250.000 ft-ig mit lenne érdemes venni/épiteni leginkább filmezésre, sorozatokhoz. Nincs bajom a Microlab hangjával, de idegesitő hogy külön kell ki-be kapcsolgatni és kipróbálnám milyen a térhangzás, mennyit ad az élményhez.

Samsung HW-Q930B
Ez jött szembe velem, a tesztek alapján nagyon meggyőző (rtings.com-nál kategóriagyőztes), jól hangzik hogy van Atmos, plafonról pattintott hang is (soundbarban és a satellitekben is van felfelé irányitott hangszóró) de pár ismerős által le lettem torkolva, hogy ennél sokkal sokkal jobb hangzást tudnék elérni normál erősitő+hangfalakkal, ráadásul ez a pattintott hang kb nem ér semmit.

Kérdések:
1. Mi a véleményetek, tényleg akkora a különbség az ilyen satellites soundbarok és normál hi-fi között, ebben az árkategóriában?
2. Milyen setupot tudnátok ajánlani ami jobb mint a linkelt soundbar ezért a pénzért?
3. A tvvel nagyon meg vagyok elégedve, ami zavaró hogy van olyan hangformátum amit nem kezel (DTS asszem) és bizonyos esetekben a Plex emiatt macerás. A soundbar tud kb minden formátumot, de a tv elvileg nem tud sima passtrought sem a nem támogatott formátumokból. Ilyenkor van valami alternativ megoldás, vagy ez bukó és nem segit a soundbar?

Előre is köszi a segitséget!

(#75468) BBéci válasza Blas109 (#75467) üzenetére


BBéci
titán

Az a pár ismerős jó irányba akar terelni, hallgass rájuk! Viszont a megadott összeg kevés egy normális házimozi rendszer kialakítására.
A DTS megszólaltatásához médialejátszó kell.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#75469) eumano


eumano
tag

Sziasztok!

Ismét egy erősítővel kapcsolatos kérdésben szeretném az álláspontotokat megtudni, így aki válaszol annak előre is köszönöm a segítségét!

Adott egy 32 nm nappali+konyha kombó, ahol a nappali (mozi rész) 16 nm téglalap forma lenne és egy Canton Chrono CL (2x 520.2; 2x510.2; 1x555.2) 5.0 szett lenne hangfalak esetén.
Az élet úgy hozta, hogy mindenképp Denon erősítőt szeretnék, viszont a jelenlegi felállás alapján 3 közül kéne válasszam a "tutit", ha egyáltalán létezik olyan! :D

Denon AVC-X3700H - használt (régi HDMI szériás, viszont az AKM DAC chippel szerelt, adják mellé a HDMI átalakítót (8K)) - 380 eFt
Denon AVC-X3800H - új 3 év garival, németből - 485 eFt (erről azt olvastam, hogy minőségre a 3700-as alatt van, mert már másik DAC chip került bele)
Denon AVR-X4500H - használt - 400 eFt

Csak mozira használnám, konzol pedig kb 10-15 év múlva talán, ha a gyerkőc szeretné.

Ti melyiket választanátok? :))

(#75470) krx21 válasza eumano (#75469) üzenetére


krx21
nagyúr

Olvastam és is eleget. Nem az a konklúzió, hogy a 3800-as rosszabb lenne mint a 3700… ;) Sőt idővel megkapja a dirac támogatást is…

[ Szerkesztve ]

(#75471) eumano válasza krx21 (#75470) üzenetére


eumano
tag

A DIRAC feláras lesz, mint a legtöbb "olcsóbb" kategóriás erősítők esetén, csak a lehetőség adott a frissítésre, de igen tény, hogy a 3 közül ez az egyetlen ami ezt fogja tudni. Hangminőség szempontjából lenne érdekes a dolog számomra de nagyon. :D

(#75472) Zigi válasza szpali (#75409) üzenetére


Zigi
senior tag

Flora Martinez a sziszegős énekesek közé tartozik, nekem minden rendszeren bántó a "magasa" a hölgynek. Az sz-ével kínozni lehet engem :D

[ Szerkesztve ]

(#75473) jambiyya válasza Zigi (#75472) üzenetére


jambiyya
őstag

Úgy lesz igazi kínzós, ha dinamic EQ-t is kapcsolsz, mert a mélyek mellett a magasakat is boostolja. Alapból be volt kapcsolva nálam, megszoktam, fura volt először nélküle. Most ha visszakapcsolom, feláll a hátamon a szőr. :)

(#75474) krx21 válasza eumano (#75471) üzenetére


krx21
nagyúr

Van fent a neten már több teszt is, ami a hangot illeti... Persze Dirac még nincs, majd lesz..

(#75475) Blas109 válasza BBéci (#75468) üzenetére


Blas109
csendes tag

Értem. Ettől függetlenül lenne valamilyen ajánlásod 250-300k környékére, akár használt cuccokkal is? (bár mivel nem igazán értek hozzá így a használttól kicsit tartok)

(#75476) eumano válasza krx21 (#75474) üzenetére


eumano
tag

Ez a teszt alapján látszik, hogy a x800-as széria gyengébben teljesít mint a x700-as.
[link]

(#75477) krx21 válasza eumano (#75476) üzenetére


krx21
nagyúr

Ha az ottani diagramokból indulsz ki, akkor vedd a X3700H-t, olcsóbb is...
Én nem azt vettem figyelembe.
Például:
"The explosive scene at Vesper’s tomb early on is dynamic and weighty, but the tumbling debris that scatters the mountainside remains distinct and nicely textured. In the aftermath, all the audio is filtered to indicate Bond’s temporary deafness. On the 3700, this can seem a little boomy and unwieldy, but with the 3800 we can still hear the subtle details of his gasps and the orchestration as it gradually creeps in, and the moment that the bullet cuts through the soundfield and the entire frequency spectrum bursts to life once more has an even more significant impact. Effects are well spread but accurate, and the result is exciting and immersive while remaining authentic."

[ Szerkesztve ]

(#75478) VoidXs válasza eumano (#75476) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Nem ez volt az a modell, amit az ASR újra kellett teszteljen, mert selejtet kaptak?

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#75479) sgery


sgery
őstag

Üdvözletem!

Korábban volt itt kérdés részemről kerti hifirendszer.
Ami végül meg lett véve hozzá: YAMAHA RX-V4A erősítő, 1 pár Monitor Audio CL-80 hangszóró és egy Polk sub100 mélyláda.
Most, hogy összeraktam a rendszert nem érzem azt a hűha érzést. A közép-magas egész szép (már amennyire egy ilyen kerti hifi szépet ad) még mindig főleg a mély ami kevés. Ami még picit zavar, hogy hiába van a polk mélyládában felső szűrő, a közép alsót is átengedi, elég zavaró, nem is szól az a rész rajta szépen. Hiába bogarásztam át amúgy korábban a polk mélyláda leírását, ott nem láttam leírva, hogy a mélyláda 4 eres - igazából lényegtelen is, mert ha rendesen kötöm be, akkor elég gyenge a teljesítmény. Most hídba van bekötve, hogy értékelhető legyen. (A mélyládán csak a left van bekötve az erősítőbe L+ és R--ba).
Az erősítő term. át lett állítva bi-amp módra és az erősítő a sorrundra lett így kötve.

Tehát, egyrészt van-e valamilyen olcsó megoldás hogy tényleg csak a mély szóljon az mélyládán - gondolom egy egyszerű szűrő kéne, de milyen? Sajnos az erősítőn nem lehet bi-amp módban (de sztem sima módba sem) külön állítani, hogy a B kimenetelen mi menjen ki.

Gondolom ha több mélyet szeretnék, akkor pedig egy külön erősítő kéne hozzá. Ebből van valamilyen olcsóbb bevállt megoldás?

Amúgy számomra teljesen kiábrándító, hogy az erősítőn van kijelző, vannak gombok is de azon csak 1-2 dolgot lehet beállítani. Minden mást a hdmi kimeneten lehet állítani. Nonszensz, hogy mindenképp monitor kell a beállításokhoz...

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#75480) BBéci válasza Blas109 (#75475) üzenetére


BBéci
titán

Ahhoz, hogy konkrétan tudjak ajánlani, nézegetnem kellene a használtak kínálatát, amire sajnos nincs időm.
Az általam hirtelen talált legolcsóbb új házimozi erősítő (AVR) 190000 Ft [link], 5.1 hangdobozszett 140000 [link], de ez a legszerényebb tudású és hangminőségű összeállítás.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#75481) RAiN91


RAiN91
őstag

Sziasztok,

van egy asztali gépem, ami a TV alá be van rakva, a szekrénybe, HDMI-vel rákötve a TV-re. Játékok miatt lett így berakva, kontroller rákötve, egér nem kell hozzá, mert a Steam Big Picture módba bootol. Viszont film lejátszásra is szeretném használni úgy, hogy ha bekapcsolom, sokat ne kelljen keresgélni. Steamban sajnos nincs film lejátszára lehetőség tudtommal. Van esetleg valami alternatíva, ami egyszerű? (= oda bootol, kontrollerrel irányítható, játékot és filmet is indít)

[ Szerkesztve ]

(#75482) VoidXs válasza RAiN91 (#75481) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

KODI.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#75483) Gino20 válasza Blas109 (#75475) üzenetére


Gino20
őstag

[link] Román hifi üzlet. Elég jó áraik vannak. Itt vagy avx-en találtam. Vásároltak már innen és problémamentesen megkapták a csomagot.
AVR [link]
SUB-ot meg majd egyszer veszel mellé vagy ha belefér, akkor [link]
Csodák sajnos nincsenek 300-ért, főleg manapság.
Itthon használtpiacon nagy csodákat szintén nem látok. Ha van esetleg osztrákoknál, németeknél ismerős, aki be tudná neked "gyűjteni", aztán egyszer hozzád eljuttatni, akkor ott nagyobb a választék pl [link]

[ Szerkesztve ]

(#75484) b. válasza eumano (#75469) üzenetére


b.
félisten

szia! A három közül én a 4500 H-t hoznám el , ha a HDMI 2.1 nem létfontosságú.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#75485) bandor


bandor
tag

Áramellátással kapcsolatos dologban kéne egy kis infó, már ha tud valaki segíteni. Az utóbbi időben többször előfordult, hogy az erősítő pillanatnyi áramszünet, esetleg áramingadozás esetén ki- be kapcsolt. A többi kütyüt ez nem érinti. Valószínűleg az erősítő a legérzékenyebb erre. Gondolom ez semmi esetre sem tesz jót neki. Arra gondoltam hogy veszek egy szünetmentes tápegységet. A gyári adatok alapján az erősítő tápja 710 watt. Jól gondolom hogy akkor ennyi lenne a maximális áramfelvétele? Amit kinéztem szünetmentes tápegységet annak a kimenő teljesítménye 1200 watt reakcióideje 2-6 milisec, úgyhogy elég gyors. Két akku van benne. A feszültségingadozást, túlfeszültséget így kivédem. Elvileg ez jó lehet a pillanatnyi áramszünetet áthidalására is?

(#75486) VoidXs válasza bandor (#75485) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Persze, tökéletes, viszont arra figyelj, hogy amit a szünetmentesekhez megadnak, az nem az RMS teljesítmény, és kb 70-80%-át tudják tényleg leadni. A másik, hogy nem igazán kell neked, hacsak nem nagyon zavar, hogy ritkán vissza kell kapcsolni.

Árammegvonás kizárólag mozgó alkatrészekre és perzisztens tárolókra káros, és mivel ez egy erősítőben csak a ventilátor, az meg garantáltan mindig stabil állapotban van, nem mehet tönkre emiatt. Persze, ha pont frissítés közben üt be, akkor teljes kampó, de milyen gyakran csinálsz ilyet?

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#75487) bandor válasza VoidXs (#75486) üzenetére


bandor
tag

Nagyon köszönöm a segítséget.

(#75488) Torry


Torry
addikt

Sziasztok!

Van egy Onkyo TX-DS494 erősítőm, amit a napokban vettem ismét használatba, viszont a távirányító semmire sem reagál.
Van esetleg lehetőség resetelni/újra párosítani vagy nagy valószínűséggel meghalt?
Kézikönyben nem találtam erre vonatkozólag semmit.

Köszi,
P

(#75489) bajoros


bajoros
csendes tag

Sziasztok!

5.1 hézimozi rendszerrel kapcsolatrban világosítsatok fel kérlek!
Normális jelenség az ha a center sugárzóból nem csak a beszédhang hallható? Egyéb effekthangok is hallatszanak belőle. Ráadásul a front sugárzókból bár elkülönülve jobb és bal oldalra szétválaszthatóan hallhatóak a hangok de a beszédhangok onnan is jönnek. Nem úgy kéne működjön h center csak beszéd és front hangszórók ill hátsó hangszórók csak az adott irányból érkező effekteket kell hangosítsák?

Bajoros®

(#75490) VoidXs válasza Torry (#75488) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Párosításra nincs szükség, egy távirányító ugyanabból a modellből mindegyikkel működik, gyakran más szériával is. Lehet, hogy csak az elem rossz, derítsd ki, hogy működik-e, ezt úgy tudod, hogy a telefonod kamerájába irányítod a LED-et, és ha azon látszik, akkor nem vele lesz a baj. Arra figyelj, hogy a fő kamerán szokott lenni IR-szűrő, de például makrókon nem, én azzal szoktam tesztelni.

#75489 bajoros: Az normális, ha a centerből minden olyan effekt jön, ami a kép közepén történik. Az is, ha az oldalt álló karakterek beszéde is (biztonsági keverésnek hívják). Az viszont nem, ha a frontokon is hallani ugyanazt a beszédet, ugyanis ebben az esetben valószínűleg csak egy felkevert sztereót hallgatsz. Mit ír ki az erősítő?

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#75491) bajoros válasza VoidXs (#75490) üzenetére


bajoros
csendes tag

Külön erősítő nincs.Az LG HT902 dvd lejátszós egysége maga az erősítő is. Eddig azt hittem rohadt jól szól, telt mélyek és egész szobát behangosító rendszerem van de mostmár a részletek helyességét keresem. Múlik az idő felettem :D

Bajoros®

(#75492) Torry válasza VoidXs (#75490) üzenetére


Torry
addikt

Teszteltem, látom az IR-t.
Akkor nagy valószínűséggel az erősítőn halt meg a vevő?
Az erősítőn már csináltam egy "reset"-t / clear settings-t.

(#75493) b. válasza Torry (#75492) üzenetére


b.
félisten

Nekem is volt egy öreg Yamahám abban is meghalt a vevőrész sajnos. Cseréltetnem kellett. 15 ezerért cserélték. illetve próbáld meg hogy nagyon közel szinte hozzá érinted akkor érzékel e a szenzor.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#75494) VoidXs válasza b. (#75493) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

lol, 150 forint a vevő.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#75495) b. válasza VoidXs (#75494) üzenetére


b.
félisten

hát jah, sajnos beadtam szervízbe :DDD
De amúgy valami kis panelt cseréltek benne egyben, a rosszat oda is adta.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#75496) BBéci válasza b. (#75493) üzenetére


BBéci
titán

Pár éve az egyik klíma beltéri nem vette az infrajeleket, "szerelő" 20-30000 közötti összegért hozott volna bontott panelt. 190 forintért vettem kis háromlábú infra érzékelőt, beforrasztottam, azóta működik. Nem tökéletes, mert a gyári dokumentáció háromféle értékű vevőt mutatott, nem derlt ki, hogy az enyémhez melyik kell. Amit elsőre sikerült beszerezni, az nem pontosan belevaló, ezért minden ötödik-hatodik parancsot kétszer kell megadni, vagyis újra meg kell nyomni a távirányító gombját. Nem írom le, hogy szívem szerint mit tennék az ilyen "szerelőkkel".

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#75497) BBéci válasza bajoros (#75489) üzenetére


BBéci
titán

Csúnya tévhit, hogy a centersugárzó csak a dialógusokat szólaltatja meg! Felfoghatatlan, hogy ez miből ered, ki találta ki. :(

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#75498) VoidXs válasza bajoros (#75491) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Melyik bemenetét használod? Igazi 5.1-et csak optikain tud, aux-on nem.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#75499) powerup2 válasza BBéci (#75497) üzenetére


powerup2
addikt

Számomra sok rejtély van néha olyanokat olvasok itt hogy leesik a fejem a helyéről. De amúgy meg már ez ki lett vesézve párszor hogy a legfontosabb hangszóró a center a mozit illetően. Hiszen ez szól 70-80%-ba.

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#75500) Lali-213


Lali-213
senior tag

Sziasztok,

Abban tudtok segíteni, hogy a Harman Kardon AVR 147 OSD menüjét hogy lehetne a képernyőre varázsolni? HDMI-n nem jeleníti meg.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.