- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
BIGi75 #86484 üzenetére
Vannak kiegészítések, amikkel lehet. Ugye ott a Benchmark AHB2, ami AB + D egy H kiszerelésben, ami 111-113 körüli eredményt ér el azzal a trükkel, hogy csak 2 wattig AB, felette D-re kapcsol. ASR mérések alapján láthatod, hogy a dinamika 2 W körül lapul ki, ami azt jelenti, hogy 10*log10(100/2)=17 dB-t nyernek a D átállással. Ez azt jelenti, hogy a tisztán AB SNR-je valójában 94-96, tehát amit írtam, a legjobb modellek egyikére telitalálat. Közben persze írják a hifiseket felnyaló szöveget, hogy mennyire az AB a csúcs, amikor csak dísznek van benne, közben egy tiszta D-s H osztály ugyanezt a számot 1-től 5000 wattig is a teljes tartományon stabilan hozza.
-
Ger_man
senior tag
válasz
BIGi75 #86354 üzenetére
Köszi szépen! Egyként sötített üvegek a frontok, emiatt át is látszik a kijelzője az AVR-nek, és az IR is átmegy rajta, bár ritkán használom az irányítóját, a tv-vel vezérlem az esetek 99%-ban.
[kép] [kép] [kép]Elég sokat javítottam az alap besta tv szekrényen, a világítás sem belevaló, meg ahogy látszik túlságosan befelé irányul (gardrób szerkénybe való), de lemezberakáshoz és esetleges input állításhoz tökéletes
-
polcsa
aktív tag
válasz
BIGi75 #86215 üzenetére
Ok, köszi, már azt hittem ez valami eszközhiba.
Szoktam rew-vel méregetni, csak tologatás közben egyszerűsítek így.
Amúgy ez a mélynyomókra is igaz felfelé?
Ha igen, akkor lehet, mégis érdemes a mélynyomó hátulján is a vágást pl 80-85 Hz-re állítani, hogy minél kevesebbet kapjon az vágás feletti tartományból?
VoidXs:
"Hangmérő : db mérő, SPL mérő" néven szerepel a playen. -
hunspikey
őstag
válasz
BIGi75 #85720 üzenetére
Én könnyűszerkezetes házat építtettem, mert nem elég, hogy nulla energiaigényűt szerettem volna, hanem egyenesen aktív házat álmodtam meg, ez sikerült is. A falakban 15cm Airrock HD gyapot van, illetve belső oldalon mindenhol 2 x kék karton (ez a hangszigetelős verzió) - és amikor bent bömböl a Gary Moore, sír az a Les Paul, akkor sem hallani belőle konkrétan semmit odakint. Meglepő milyen hangcsillapítása van, amellett hogy 0,08 W/m2K a homlokzati U érték.
-
Joshi
titán
válasz
BIGi75 #85722 üzenetére
Az oldalon ez olvasható.
Nekem elsősorban az a legfontosabb dolog, hogy a falnak ütköző hanghullám ne verődjön vissza. Ennyi. -
Joshi
titán
válasz
BIGi75 #85720 üzenetére
A cég amit én linkeltem egy hasonló lapot ajánl mint egy gipszkarton lap, csak éppen nem gipsz van benne hanem homok. És pont ez a különbség. Persze ez is csak az alap infó, a részlet a technológiában van. Mondják ők, mert ez is marketing. Azért lennék kíváncsi, hogy valaki hallott róluk?
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
BIGi75 #85306 üzenetére
Csak SL/SR-nek hívja, de az RL/RR kábelen megy ki, ha 5.1 default (rear) módban van a hangkártya. Vannak, ahol lehet állítani, hogy melyik kimenet legyen aktív, de valóban, a PC-s 5.1-ben RL/RR van. Az a gond, hogy a szabvány nem ezt mondja, és én inkább az SMPTE-t támogatom, mint a konvenciót, szóval SL/SR marad.
-
-
morfondőr
addikt
válasz
BIGi75 #78870 üzenetére
Köszönöm az infókat mindkettőtöknek!
Fw frissítéssel jött valóban az eARC, annak idején ez is szempont volt a választásban, de aztán mégsem használtam ki soha (a TV lejátszója erősen korlátozott így maradt a Shield). Nézegettem a 3000-es szériából is, de azok jó 100-150k-val hosszabbak, de természetesen éreztem, hogy igazából az lenne értelmes előre lépés a mostanihoz képest. Így egyelőre nem igazán kell gondolkodnom a cserén! -
morfondőr
addikt
válasz
BIGi75 #78867 üzenetére
Az a helyzet, hogy akárhogy is nézem tényleg kb. ugyanazt tudja a kettő. Max a szoba korrekció lehet kicsit jobb a Denonban, de semmi bajom a Yamahával, csak kipróbálnék egy Denont is (még nem volt). De a használtban mindig van rizikó, amit nem biztos, hogy megér a dolog. Ahogy nézem legalább egy 2700-as ami funkcionalitásban egy kicsit előre lépés lenne és jövőtállóbb. Még alszok rá egyet!
-
powerup2
addikt
válasz
BIGi75 #78229 üzenetére
Én is használtam már eléggé releváns válaszokat ad meg is lepődtem. Bár a kábeleknél szerintem a legfontosabb a szigetelés az minél jobb akkor a jel tökéletesen megérkezik A-ból B-be. De természetesen nem szabad beleesni abba hogy 50-100 ezer forint méter áru kábeleket vegyünk.
-
Joe123
senior tag
válasz
BIGi75 #78229 üzenetére
Na az jó, mert amikor én korábban ilyen nagyon specifikus technikai dolgokat kérdeztem tőle, akkor csak a semmitmondó bullshitelés ment, sok töltelékszöveg minimálisan hasznos információtartalommal.
@proci985: Na kb. ilyesmit tapasztaltam én is, ahogy írtam is feljebb, hogy ha valami nagyon konkrét technikai kérdésed van, akkor azon jó eséllyel elhasal.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BIGi75 #78229 üzenetére
kb egy elsoeves BSC szintjen van. szoval ha barmi bonyolultabbat kerdezel tole, akkor nekiall halucinalni: azaz nagyon meggyozoen jellemzoen igaz dolgokat fog leirni, amibe neha horihorgas baromsagok keverednek. tetejeben ha nem vagy benne a temaban, akkor eleg nehez kisilabizalni, hogy hol vegzodik a valos tudas es hol kezdodik a kamu.
nagyon ovatosan vele: ha kozelitoleges tudas eleg akkor arra jo, ha van eleg domain tudasod kisilabizalni a maradekot arra is, ha a net tele valasszal amibol tud statisztikai alapon szintetizalni (max gimnaziumi szint) arra is, viszont barmi ami ennel bonyolultabb, az tele lesz blodseggel.
---
fun fact: lattam olyat aki C kodot probalt vele irattatni, a majdnem mukodik ott segfault kepeben materializalodott 10 sornyi kodnal.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
BIGi75 #76532 üzenetére
Hát valami konkrét modellt vártam + esetleg ismer valaki olyat, ami nem szól "sötéten", szubjektíven értve.
Ha a papír adat elég lenne mindenre, nem gondolkodnék. Meg ugye nem minden D osztály Hypex, és nem minden D osztályú hm vas épül NAD M28 módra Purifi modulokkal.
Szóval szubjektív (!) + használhatósági (menü, szobakorrekció, mikrofon) szempontok érdekeltek inkább.
De lehet jobb lesz benéznem 1-2 helyre és élôben meglesni ôket, a távszabályzók kényelme is szempont nekem, ne billegjenek a gombok, legyen egy finom határozott katt alattuk, mikor lenyomom, stb.
-
b.
félisten
válasz
BIGi75 #76305 üzenetére
Azért nem annyira .Ott írták többen a tagnak hogy nem jól végezte el a mérést vagy hibás példányt fogott ki. Azért találhatóak hasonló kalibrációs mérések és elég szépen muzsikál az IMM6
Például ez egy elég részletes összehasonlítás az AVS fórumon : [link]
Megpróbálom én ezt .Quqesz: Ahogy ismerem magam lesz az is majd
Már nem sok márka van vissza
-
BIGi75
senior tag
válasz
BIGi75 #76282 üzenetére
..vagyis, ha szebben akarod csinálni mégis csak teszel az apo configba vágást is, attól függetlenül, hogy az AVR-en is van (de a tapasztaltabbak majd kijavaítanak, ha hülyeséget írok). Nekem ott 90 Hz-ra van állítva a crossover, hangfalak small-on:
APO-ban meg rámásolod szubra aminek ott a helye (én bővebben mértem, majd az AVR elintézi, nekem is van rajta más forrás is):
Copy: FCS=L+R+C SCS=SL+SR
Channel: FCS
GraphicEQ: 100 0; 101 -48
Channel: L R C
GraphicEQ: 59 -48; 60 0
Channel: SCS
GraphicEQ: 100 0; 101 -48
Channel: SL SR
GraphicEQ: 79 -48; 80 0
Copy: LFE=LFE+FCS+SCS
Channel: SUB
GraphicEQ: 120 0; 121 -48
Nekem így szépen dolgozik a szubláda zenénél Pure directben fülre, de még nem mértem vissza, épp most bütykölöm... -
m3ss
veterán
válasz
BIGi75 #76270 üzenetére
en is minel hangosabban szeretem hallgatni, nem csak a parbeszed erthetoseg miatt, hanem anelkul nincs mozi feeling. de tegyuk hozza, hogy sok helyen csalad, szomszedok miatt teljesen eselytelen igy hallgatni barmilyen rendszert. laktam en is sok helyen, volt olyan hely ahol 1 het utan eladatta velem a subot az also szomszed. volt olyan, ahol nem tudtam 1 orat jatszani anelkul, hogy a szomszed neni ne kopogott volna at. es kozeleben nem voltam olyan hangeronek, hogy mondjuk egy film parbeszedet ertetted volna...
sajna ez ilyen jatek. amugy denonnak sztem nagyon jo a dinamika kompresszioja. 3 szintje van, remekul szemelyre lehet szabni korulmenyekhez, tartalomhoz. high-on olyan szinten megoli a dinamikat, hogy biztosan nem fog senki a hangos robbanasokra panaszkodni... -
m3ss
veterán
válasz
BIGi75 #75959 üzenetére
ja lehet ezt a hangzast csipem. nem lesz ez rossz kompromisszum,
zenet amugy is ritkan hallgatok idealis poziciobol es nem akarok vagyonokat centerre kolteni..
na meg a bw pl mozinal hangosan hamar banto lesz. szoval vmit vmiert. bar nem tudom hogy a magas vagy a torzitas esetleg mindketto miatt-e.
sot amugy zenenel is, pl ez a konnyen kimondhato nevu muzsika Miles Davis - Florence Sur Les Champs-Élysées - Ascenseur Pour L'Échafaud
itt pl mar az elso 10 masodperc szinte banto a bowersel.
viszont a cintanyerok elnek minden zenevel. a ma-val terben is eltunnek es nagyon visszafogottak. ugy latom ez nem is magas, inkabb kozeptartomany pedig..
arra kivancsi lennek a szinpadkepet hogyan lehet merheto, fizikai parameterekkel leirni. hazi fizikusaink elmagyarazhatnakepp top5/10/20 film listat probalok irni, hat ez nehezebb mint gondoltam. nem csinalunk ilyet?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
BIGi75 #75130 üzenetére
Korábban írtam, hogy ez a megoldás létezhet, de rendkívül ritka, 99%-ig biztos vagyok benne, hogy csak PC-n van így, ott se minden gyártónál. Akik ilyeneket haluznak, hiteles vakteszten (ahol ennek a lehetősége ki van szűrve, ellenőrizve van a formátum) is be szokták képzelni, majd durván buknak, utána pedig magyarázkodni, hogy márpedig láttak különbséget korábban, csak most pl. fáradtak. Bármikor mentem házhoz, nem hitték el, hogy tévedhetnek, pedig teljesen az ő rendszerük volt, és meg is nézték, hogy tényleg nem az a kábel van bent, amit nagy mellel képzeltek. Ez ilyen, nem lehet őket meggyőzni, csak távol tartani tőlük az egészséges embereket.
-
attila.86
tag
-
zolee3000
tag
válasz
BIGi75 #72523 üzenetére
Ugyan, köszi az ajánlást. Közben am. kiokosítottak ott, mert sok badarság kavargott a fejemben. Annyi volt biztos, hogy kelleni fog egy külső DAC és Amp az AVR helyett a vezetékes fejhallgatóhoz, és úgy voltam vele, hogy majd a vezetéknélküli fejest is ebbe a láncba kell majd beillesztenem, pedig az direktben fogadja a digitális jelet és saját átalakító/erősítő eszköze van beépítve.
Szóval eleve tévesen is tettem fel a kérdést korábban. -
zolee3000
tag
válasz
BIGi75 #72519 üzenetére
A fejhallgató ajánlást köszönöm (itt is). A lineklt topikot már megjártam - ott meg is írtam, hogy bár egyszerűbb és költséghatékonyabb lenne egy ilyen kombó eszköz, nekem az erősítő-teljesítmény a legfontosabb, és ebből a szempontból valami komolyabbra lenne szükségem, mint amit a DX3Pro+ tud. (Sajnos én nagyothallóként nem átlagos felhasználónak számítok.) Ezért inkább rászánom a pénzt a külön-külön eszközökre.
Szóval ennek fényében érdeklődnék, főleg attól, aki hasonlóan dedikált eszközöket használ, hogy van-e valami ajánlott Bluetooth transzmitter-ből, vagy hogy melyek a fontosabb paraméterek, amikre figyeljek a választásnál.
-
BIGi75
senior tag
válasz
BIGi75 #72423 üzenetére
Szóval egy szőnyeges betonfelület kb. 200 Hz felett durván 10x jobb hangelnyelő egy csupasz betonnál, vagy hidegburkolatnál. Viszont 128 Hz alatt már max. 0,1 az abszorpciós együttható, tehát a felületet ért hangok 10%-át sem nyeli el. Ettől függetlenül ha lesz dedikált szobám ott nekem is padlószőnyeg lesz
.
-
static00
csendes tag
válasz
BIGi75 #72309 üzenetére
90 centi széles a folyosó, a szoba is kicsi, nem akarok 10centit elvenni a full falakból, ezért gondolkodom a panel+szőnyegen, sokat fogna szerintem az is.
plusz előny ezeknél hogy költözéskor fogja az ember és viszimorfondőr: holnap megnézem, köszönöm. Beletekertem, jó lesz, egy kis tanulás!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BIGi75 #72282 üzenetére
abban a korban jo volt a Creative S750hez hasonloan, kb 15-20nm2ig kifejezetten jol szolt a Z5500 (S750et eloben nem hallottam).
annyira azert nem volt jo: pl az Onkyo arult abban az idoben kicsit dragan diszkret erositovel egybecsomagolt seteket, ez picit dragabban azert minden szempontbol jobb volt.
a fo baj a Z5500al es az S750el egyebkent az volt, hogy a subladaban volt az erosites (az osszes tobbi PCs 5.1/7.1hez hasonloan), megfelelo hutes nelkul. kb 2-4 ev utan leegett a sub mindegyikben. ez reszben javithatatlan tipushiba volt, pontosabban az elektronika egy reszet ki kellett koltoztetni a subbol. volt Genius SW-HF2500am, az is ebben halt be
.
beleposzint hazimozinal gyakorlatilag pl egy 250 euros Yamaha NS-P1 (itt mar van aktiv sub!), kombinalva egy 360 euros Sony DH590el. mai aron kb ennyiert menne a Z5500 is, cserebe tippre korbe fogja rohogni a Z5500at, osszehasonlithatatlanul jobban el van latva bemenetekkel, tudja az ujabb formatumokat es van auto kalibracioja is. de innen a kovetkezo lepes egy Dynavoice Magic F-7 EX v3 800 euroert, erositobol meg a Yamaha V4A magaban 600 eur.
-
válasz
BIGi75 #72254 üzenetére
2 év vettem egy Edifier 1280t. Eddig PC-n használtam, de hely hiány miatt, gondoltam át kötöm a TV-re, mégis szebb lesz a basszus, ha nézünk egy filmet + van hozzá kis távirányító is, így ágyból tudom vezérelni a hangfalak hangerejét.
Azt hiszem ezek aktív hangfalak, de erősítsetek meg ebben.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BIGi75 #72198 üzenetére
gondolom
volt itt egy ismerosom aki otthon egy tavalyi felsokategorias 85"os Samsung QLEDet hajt (~4000 eur), kb ket nap volt megszoknia a Benq W2000et. meg a gyenge fekete szintet es a gyenge kontrasztot. meg a puhabb szineket annak ellenere, hogy mindket setup kalibraciot is kapott (a TV helyben, a projektor gyarilag). valahol a negyedik nap korul jutottunk el oda, hogy ez 1.0:1 kepatlo:nezestav kornyekerol azert nagyon jo (otthon neki kb 1.2:1), megy ugye bejott, hogy nekem egy rendesen felepitett 7.2 van itthon ami pl Interstellar alatt azert elegge le tudott menni.
beszeltuk, hogy mivel lehetne a kettot otvozni, de az kb a Sony VPL-VW590ES. a feketere festett nagyszobat elvetettuk. viszont azt konstatalta, hogy milyen jol el tudtam dugni egy projektort egy 120"as vaszonnal.
-
proci985
MODERÁTOR
-
Quetz
őstag
válasz
BIGi75 #71956 üzenetére
Érdemes az első tíz percet megnézni ebből a videóból: https://youtu.be/BYTlN6wjcvQ
Megdöbbentő, hogy menyire befolyásolható az agy és így hallásunk is. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
BIGi75 #71946 üzenetére
Igen, a hallás 99%-ban pszichológia, ezért működnek a nem vakteszten alapuló kábeldemók. Az emberi hallás képességeit már milliószorosan meg tudjuk haladni DAC-okkal, csak a nagyon alja (lásd: alaplapi) szokott alatta lenni, illetve AVR-eket szándékosan kategóriákra bontanak. Ki venné a high-end-et, ha nem így lenne? Megoldható lenne, hogy a legjobbat kapd 100k-ért, és létezik is annyiért (lásd: PC), de igazából senkinek nem érdeke, csak valakinek a vérbeli DIY vonalat is ki kell elégítenie.
-
Quetz
őstag
válasz
BIGi75 #71935 üzenetére
Ha "hallgatózás" alapján vásárolsz, ugyanúgy betudod csapni magad. Leginkább azért, mert valószínűleg térben és időben elkülönülve fogsz meghallgatni dolgokat, az ember audió memóriája meg csak másodpercekre terjed ki.
Ha az eszközök valós tudására vagy kíváncsi, akkor kénytelen leszel mérésekre hagyatkozni. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
BIGi75 #71339 üzenetére
Nem fog zavarni, hiszen vakteszt.
Kétféle ember van ilyen teszt után, olyan nincs, aki elismeri, és folytatja a hobbit. Az egyik eltűnik az internetről és eladja a kábeleit (ez a többség), a másik pedig folytatja, mintha mi sem történt volna (olyan szövegekkel, hogy "igen, már a másodikat se találtam ki, hogy ugyanaz volt-e, amit elsőre bekötöttek, de így is király fülem van, mert <random kamu, hogy mi lehetett volna máshogy a teszten>"). Az utóbbi akkor a legviccesebb, amikor privátban úgy keres a problémáival, mintha nem menne vérre nyilvánosan a kábeleiért. Élőben meg pláne jó társaság mindenki, de volt, aki még a találka napján őrült meg újból... Kezdem azt hinni, hogy az egész kábelesdi egy beilleszkedési kényszer, és ők se gondolják komolyan.
-
VoidXs
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- World of Tanks - MMO
- LEGO klub
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Sorozatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Eladó felújított hibátlan led tvk próbagaranciával!
- Ford fejegység,cd,rádió
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth 5.3
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN