Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgery
őstag
Úgy látszik nem kapós a kérdésem
Kérem másképp, ez is nagy segítség, ha tudom a választ
Ha egy Yamaha R-N303D-esre kötném a két hangszórót (monitor a. CL-80) A kimenetre, a passzív mélyládát (Polk a. ATRIUM 100 SUB) rá tudom kötni a B kimenetre akár hídba kötve is? Vagy mindenképp kell egy másod erősítő a mélynek?
( a mélyláda leírásában ez áll:
"Maximum wiring flexibility with built-in high-performance crossover technology. The dual-voice-coil Sub100, with built-in low-pass filters, can be connected directly to its own amplifier channels for independent volume control."
Tehát elvileg beépített low-pass filter van benne, így nincs szükség az erősítőben ezen beállításra a B csatornánál)
Ha utóbbi, akkor viszint ezen az erősítőn nincs sub kimenet, így gondolom a line out rca két rca-val kell átküldeni a hangot hozzá a második erősítőnek?![ Szerkesztve ]
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
attila.86
tag
Az atrium a hozzá ajánlott bögreszettel ad ki egy egész rendszert, amivel nyugodtan lehetne párhuzamosan kötni a sub 4 vezetékét (mivel dupla tekercses). De a CL-80-nal nem illik ehhez a végfokhoz, mivel utóbbi 8 ohm stabil, és azért alacsony frekvencián a legtöbb hangfal esetén az impedancia már inkább 4ohm, azt felezve meg lesz belőle 2. Meg egyébként papíron a cl80 alsó határfrekvenciája is 50Hz, ahogy a subnak is, így nem látom értelmét az utóbbi használatát.
-
sgery
őstag
válasz attila.86 #74752 üzenetére
köszi az infókat.
tehát ha Sub is kellene (ha a cl80 nem elég ütős mélyben) akkor egy második erősítő kell annak meghajtására.
Ha netán egy 7.1-es erősítőt veszek ott is ugyan ez lenne a kimenetel?FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
-Maci-
addikt
Sziasztok,
Szeretném a segítségeteket kérni az ügyben, hogy milyen hang cuccot vegyek a TV-hez.
Kezdő amatőr vagyok és nem vagyok vájt fülű. Nincsenek extra elvárások, csak valamivel jobb hangminőséget szeretnék, mint amit a tv tud.
Ami fontos lenne:
-Vezeték nélküli, bluetooth kapcsolat
-Legalább 3 egység a mozi hatáshoz: Egy a TV alá, 1-1 pedig a kanapé 2 végéhez. De ez ügyben rugalmas vagyok, ha van jobb tanács.
-Jó lenne ha lehetne állítani a hangszínt az eszközön
-Nem kell egy fullos, drága szett. Valami alap dologra gondoltam.
Előre is köszi a segítséget.If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
VoidXs
Topikgazda
-
Gabesz87
veterán
Nagyon durva, hogy mióta lecseréltem a Yamaha RX-V583 erősítőmet a Denon AVR-S950H-ra, és bekerült a 2 mennyezeti hangsugárzó, a surround mintha elkezdett volna élni. Eddig nagyon ritkán, vagy alig alig hallatszottak a hátsó hangsugárzók, most viszont tényleg érzem, hallom a térhangzást És nem tudom eldönteni néha, hogy fentről, hátulról jön-e a hang. Vajon az erősítő jobb ennyire, vagy szimplán ennyire jobb az Audyssey az YPAO-val szemben. Mindegy is. Hiába belépő kategória, mintha szintet ugrottam volna
-
jambiyya
őstag
válasz Gabesz87 #74756 üzenetére
Eltekintve a nyilvánvalótól, vagyis hogy egy mindenben jobb erősítőd van (950 ha jól rémlik az X2700-al van pariban, az már picit a belépő fölött van azért), ha bekapcsoltad az audiszin a dinamikus EQ-t, akkor az tol egy nagy boostot a hátterekre (meg jól elsz*rja a hangot, de ez csak az én véleményem).
-
VoidXs
Topikgazda
-
Gabesz87
veterán
válasz VoidXs #74759 üzenetére
Ez a mobilos módszer, hogyan, mivel? Nem feltétlen célom a sok surround, csak feltűnő volt a kül. Most hirtelen nem is emlékszem, hogy a Dynamic EQ-t bekapcsoltam-e.
Ja, még amit észrevettem, hogy a hangerőt sokkal feljebb kell tekerjem, kb. fél hangerőn van. Ez lehet azért, mert az 5.0 szettem 6ohm-os, a menneyezeti meg 8ohm, és a kiegyenlítésnek úgymond ez az ára? Lehet, hogy ez hülyeség, nem értek hozzá annyira, csak ez jutott eszembe. -
VoidXs
Topikgazda
válasz -Maci- #74761 üzenetére
Sajnálom, ez a létező legolcsóbb BT-s 5.1, amiről tudok. Újonnan más 5.1 sincs olcsóbban.
Gabesz87: DecibelX az app neve, nyisd meg a hangerőbeállításokat, hogy elinduljon a zaj, majd állítsd őket úgy, hogy a telefon minden csatornán ugyanolyan hangerőt adjon ki. A szabványos az, ha a surround 3 dB-vel a többi alatt van, de ha jobban szeretnéd érezni őket, lehet az is ugyanannyi, sokan moziznak itt úgy, talán a többség.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Vicarious1 #74764 üzenetére
A subnak 10 dB-vel minden felett kell lennie, de mivel a mérőjelet (általában) ugyanennyivel halkabban adják ki, végeredményben az egyenlő szint hozza ezt a hatást. Természetesen csak akkor tudod 100% pontossággal belőni, ha a mérőjelet te adod ki, pl. REW + EQ APO kombóval a subra kötve egy azonos jelet, akkor kell a +10 dB, és garantáltan helyes lesz.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Vicarious1
aktív tag
válasz VoidXs #74765 üzenetére
Köszi, akor összefoglalva, ha az ARCAM AVR Internal mérőhangjait az 5.1- em-nél a DecibelX 75 dB szintjére (C súlyozás, slow mód) hozom mind, (esetleg a surroundok 72 dB) akkor a lehetőségekhez képest jó lesz. (Egyelőre még nincs Dirac mérés, hétvégére kapok UMIK1-et, addig ez a mérőszalagos-DecibelX-es játszik csak)
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Vicarious1 #74766 üzenetére
Hogy milyen szintre hozod, mindegy, csak egyenlő legyen. Amúgy hangerőhöz nem kell UMIK, bármilyen mikrofon megteszi, és a Cavern helyes hangerőket/késleltetéseket mond így is.
-
sgery
őstag
válasz attila.86 #74757 üzenetére
Köszi az infót.
Ezt találtam még, ami jó lehet akkor és be tudom szerezni épp: MusicCast RX-A1050
(új musiccast erősítői épp nincsenek a yamahának.. :/ )
Itt ezt írja hozzá: Bi-amp capability Yes - tehát akkor jó lesz gondolom.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
Móncsa
aktív tag
Sziasztok!
Olyan távirányítós erősítőt keresek amire rá lehet kötni 4db 80W-os hangfalat amelyiken optikai bemenet is van mert akkor össze tudom kapcsolni átalakító nélkül a tv-vel , most egy Tehnics SU-V 300-as erősítőt használok ez is teljesen jó csak nagyon hiányzik az ,hogy Netflix film nézésekor a hangerőt nem tudom szabályozni. Mit javasoltok melyik lenne jó vétel. -
Doom
aktív tag
Sziasztok!
Abban kérnék tanácsot, hogy az alábbi erősítők közül érdemes valamelyiket megvenni? 100e körül árusítják őket:
Yamaha RX-V2700
Onkyo TX-NR809
Pioneer Sc-2022
Eleinte sztereó rendszer lenne, 99% házimozi. Ha úgy alakul, később talán bővítek 5.1-re, de ennél többet nem hiszem, hogy beszereznék. Ha a sztereóval elégedett vagyok, akkor lehet, hogy maradna az.
Illetve, amire még gondoltam, az jóval olcsóbban egy Yamaha RX-V530RDS, ez jóval olcsóbb (30k), és állítólag sztereóban jó.
Előre is köszönöm, üdv,
D -
BBéci
legenda
válasz Móncsa #74769 üzenetére
"hangfalat amelyiken optikai bemenet is van"
Azok aktívak, nem kell hozzájuk erősítő.#74770Doom
"Yamaha RX-V530RDS, ez jóval olcsóbb (30k), és állítólag sztereóban jó."
Aki ezt bemesélte neked, az nem jóakaród. Bár kitudja, hogy kinek, mi a jó?
A másik háromhoz képest a fasorban sincs. Azok közül az Onkyo lehet necces, mert még érintheti a HDMI panel probléma, attól eltekintve nagyon jó mozivas.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
powerup2
addikt
Felsoroltak közül egyik sem jó sztereó zenehallgatásra. Ha minőségről beszélünk.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
BBéci
legenda
válasz powerup2 #74773 üzenetére
Itt megint az a kérdés, hogy ki, mit nevez jónak?
Ha 100000 forintból kell házimozi erősítőt venni, amin a tulajdonosa sztereó zenét is hallgatna, akkor az a Yamaha és a Pioneer nem rossz választás. Nyilván nem említhető egy napon az Arcam AVR10-zel, de az ára sem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
powerup2
addikt
Csak aki nem ért hozzá akkor a használtpiacon az eladók megtudják vezetni. Én a Pioneert-t venném. Régebben nagyon szerettem őket.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
BBéci
legenda
válasz powerup2 #74775 üzenetére
Még szerencse, hogy vásárlás előtt kérdezett minket!
Tehát nekem a Yamaha maradt, nem bánom, úgyis azt választottam volna. Voltak nyűgjeim a 2022-vel, amikor egy fórumtársnál beállítottam.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Doom
aktív tag
válasz powerup2 #74775 üzenetére
Alapvetően mozira lenne, a sztereó onnan jött, hogy jelenleg két hangfalam van. De ha lesz ilyen rendszerem, akkor elképzelhető, hogy majd zenére is használnám, bár két kisgyerek mellett minőségi zenehallgatásra úgysincs nagyon idő. Aztán majd meglátjuk, ha elkezdem használni, akkor talán előbb-utóbb azt is tudni fogom, hogy mit hiányolok és mi nem tetszik, onnan már talán továbblépni is könnyebb.
Sajnos a nappali elrendezése sem ideális, a surround hangfalakat egyelőre nem is tudom, hová tenném, ha egyáltalán lennének, szóval ezért is vagyok bizonytalan.
Mindenesetre köszönöm a javaslatokat mindkettőtöknek. -
powerup2
addikt
Régebben a pioneerek jók voltak. De ahogy mint szokott lenni idővel itt is a minőség rovására ment az idő előrehaladta. Utoljára ami jó volt pioneer terén az a blu ray lejátszójuk volt. De tudtommal már a támogatottsága azoknak is megszűnt .... Yamahám volt az sem volt rossz. De a yamaha után jött nekem az anthem és az kb annyival volt jobb hogy egy univerzumba sem lehet emliteni a két erősitőt. Denon nagy vasát is elpicsázta és tudod jól én leirom valamire ha rossz vagy jó és amit hallok az alapján alkotok véleményt. Bár én az illető helyében kicsit még gyűjtenék és vennék egy jobb vasat.
-
powerup2
addikt
Van plafon lehet nagyon jó beépithető hangszórókat venni . És akkor azt még a gyerekek sem tudják bántani.
-
BBéci
legenda
Valamiért nem tudom szerkeszteni az előzőt.
Csak annyi teszek hozzá, hogy 2007-ben 1500 euróba került az a Yamaha, amivel (és természetesen a belső értékeivel) erős középkategóriásnak számított.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Csak akkor, ha nincs más lehetőséged a háttérsugárzók elhelyezésére. Hallottam olyat, nem tetszett, de jobb a semminél.
Valamint a háttérsugárzókat nem fülmagasságba kell helyezni, az csak az LCR-re vonatkozik, ha 5/7.1 a rendszer.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami megbízható szervizet, ami elfogadható árakkal dolgozik és jól?Lenne egy Arcam AVR-350-em, sajnos a dac része beadta a kulcsot, illetve, van egy olyan betegsége, hogy a hangerő tekerésével a jobb és bal oldal hangja nincs szinkronban, viszont 72+ hangerőn helyre áll a balance.
[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
morfondőr
őstag
Hallottatok már CD borotváról? Állítólag jobb lesz tőle a hang! DVD-nél meg a kép is! [link]
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
BBéci
legenda
válasz morfondőr #74786 üzenetére
Az él csiszolása és/vagy filctollal befestése valóban megváltoztatja a hangot, ezt vakteszten is sikerült megállapítanom. Igaz, a hangrendszer (YG, Mark Levinson, VdH kábelek, high end tápszűrés )cirka 100000 euróba került, minden apró változást az arcunkba tolt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
morfondőr
őstag
-
-
Khaosz55
addikt
Hogyan már ? Digitális jel van rajta. Él csiszolással a fröccsöntési sorját távolítod el, és a lemez kiegyensúlyozottsága lesz jobb, de ha kiolvassa és nem akad meg akkor min segít?
Nem szabad dvd-cd-re ragaszta semmit, mert a kiegyensúlyozatlanan lesz a lemez. Viszont amíg leolvassa és nem ugrik meg nem veszik el az információ, szvsz...
Kíváncsi vagyok mi lesz kitalálva a memóriakártyára. Audiophile PC tápegység nincs még ? -
Smiley
addikt
Jó persze... Nezz már utána annak hogyan is lehet kiolvasni bármit is egy CD-rol. Ez a hallható különbség meg a többi baromság igaz volna akkor a jelenlegi "digitális világ" nem létezne, és nem tudnál ilyeneket írogatni egy internetes fórumban.
Ha txt file-ba annyit írok hogy "Hello" aztán azt kiirom egy CD-re megcsiszolom kiszinezem stb, és visszaolvasom akkor milyen végeredmények lehetnek?Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
m3ss
veterán
Az él csiszolása és/vagy filctollal befestése valóban megváltoztatja a hangot
nyilvan viccnek szanta, csak ti haraptok mindenrehttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
morfondőr
őstag
válasz morfondőr #74786 üzenetére
A youtube feldobott egy komment videót a fenti teszthez, amiben elhangzik egy-két dolog, ami alapján kicsit tovább kutattam: [link]
A CD olvasásánál a hibajavítást egy ún. Reed-Solomon error correction eljárás/algoritmus végzi igen nagy hatékonysággal: [link] és [link]
A CD-n nem kizárólag az audio sávokat tartalmazó adat van, hanem több metaadat is, ami többek között segíti a hibajavítást: [link]
A fentieket végig böngészve nem lehet 100%-osan azonos két lemez (akár a gyártás során is lehet minimális eltérés), illetve lehet hiba az olvasás során is, de a hibajavító algoritmus olyan jól működik, hogy nagyon-nagyrészt kijavítja a hibákat.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Móncsa
aktív tag
Akkor rosszul fogalmaztam , nem a hangfalon hanem az erősítőn legyen optikai bemenet!!!
Sziasztok!
Olyan távirányítós erősítőt keresek amire rá lehet kötni 4db 80W-os hangfalat. Olyan erősítőt amelyiken optikai bemenet is van mert akkor össze tudom kapcsolni átalakító nélkül a tv-vel , most egy Tehnics SU-V 300-as erősítőt használok ez is teljesen jó csak nagyon hiányzik az ,hogy Netflix film nézésekor a hangerőt nem tudom szabályozni. Mit javasoltok melyik lenne jó vétel.[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Ez pont nem a belépő típus, de megérkeztek az új Sony AVR-ek…
[link][ Szerkesztve ]
-
bandor
tag
Érdemes elvégezni az erősítőn a szoftver frisítést? Picit tartok tőle. Az Apple tv 4k n már sokszor elvégeztem gond nélkül 5 perc alatt megvan. Viszont azt írják hogy az erősítőn majdnem egy óra, és előfordul hogy nem mindig sikerül, aztán mehet szervizbe. Megéri a kockázatot?
-
-
Throme
veterán
Jó ideje nem követem a sony erősítőket. Most az ES kategória feltünésével lesz QS is?
Videóban látható beállítások legnagyobb részét már nem is értem, hogy mi, azért a műanyag előlapért kár.
Top kategóriában a fém előlap dukál szvsz
Kíváncsian várom a fejleményeket... bár az árazással biztos bajban leszek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- iPad topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- DIGI kábel TV
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Háztartási gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Synology NAS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.