Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68201) macilaci78 válasza betyarr (#68200) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Kevered a kettő megoldást.

A gyári egy ilyen szögvasból és egy rá merőleges tengelyből áll. A szögvas L alakban áll, az alsó, vízszintes részére meg egy valamilyen átmérőjű (tán 8 mm) tengely áll ki oldalra. A szögvas van felcsavarozva a fa keretre. Porfestett, de a hegesztési varrat nincs eldoglozva.

Mivel a fórumtárs leírásából egy, a keret oldalára csavarozható rudat képzeltem el, így jött az ászok csavar ötlete. Ezt a torx bit segítségével be tudja hajtani a fába, elég vastag ahhoz, hogy ne deformálódjon és elég hosszú a menetes része, hogy két csavar közé egy megfelelő méretű csapágyat fogjon, vagy ahogy fentebb ajánlották, akár több csapágyat egymás mellé.
A kérdés csak az, hogy a fa bírja-e, vagy elreped a furat mentén a teher alatt.

betyarr: még CAD rajzom is van olyan ágyszerkezetről, amit szekrényből lehet lenyitni.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#68202) csudri


csudri
őstag

Mit lehetne hintagyuru es a karabiner közé rakni, hogy ne legyen ilyen iszonyat hangja, ahogy surlodik egymashoz a ket fem?

(#68203) Rico83 válasza csudri (#68202) üzenetére


Rico83
tag

Zsírt. Évek óta így csinálom, még a hintaágynál is.

Mivel a piros tablettákat is vényre adják már...így Neo-ra sem számíthatunk!

(#68204) imibogyo válasza csudri (#68202) üzenetére


imibogyo
veterán

Például így is megoldható. De egyszerű az a megoldás is, hogy az egy csuklópont helyett beleraksz 2-5-öt (lánc pl.)... A jobb hintahorgok pedig eleve egy műanyag közdarabbal rendelkeznek, de akár karabinert is tudsz így venni, nem túl nagy összeg. Normálisan bezsírozva is zavaró a hangja egyébként? Nekem csak egy sima karabiner+függesztő szem párosítás volt sokáig az udvaron, de egyáltalán nem volt észrevehető hangja...

(#68205) csudri válasza imibogyo (#68204) üzenetére


csudri
őstag

Az alapbol muanyagos karabiner nem jo nekem, mert zart a hintagyuru, tehat nem tudom felszerelni. Van lanc, úgyhogy nem csuklopont.
Kiprobalom majd akkor a zsirt. Igen zavaro, hallani az utcán is, pedig csak egy 12 kilos gyerek tolja.

(#68206) csudri válasza csudri (#68205) üzenetére


csudri
őstag

Amúgy hol vesz az ember gépzsírt? Ez pl. jó?
[link]
Mondjuk a hozzám közeli Obiban pont nincs. :( Kerékpárzsír is jó?

[ Szerkesztve ]

(#68207) pjen válasza csudri (#68206) üzenetére


pjen
félisten

Benzinkúton.

(#68208) cinemazealot válasza csudri (#68206) üzenetére


cinemazealot
addikt

Rövid távon WD40, esetleg disznózsír vagy margarin a hűtőből... csak utóbbi nehogy megavasodjon, mert büdös lesz a hinta. :D

(#68209) emre válasza csudri (#68206) üzenetére


emre
veterán

mannol webshop

Egy évben kétszer feltöltöm a műhelyt olajokkal, sprayvel, ragasztóval stb....rengeteg olyan holmijuk van kicsi pénzért ami ha hirtelen kell macerás a beszerzése.
Számomra egyedül a fúró-vágó üregelő spray vagy zsír hiányzik a kínálatból.

[ Szerkesztve ]

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#68210) Inhouse válasza cinemazealot (#68208) üzenetére


Inhouse
őstag

Nekem a zsírozás nem vált be. A melegtől megolvad és a reszelékkel (mert azért az keletkezik) elkeveredve egy "szép" fekete malaj lesz rajta. Mivel nem állandóra van, ki kell akasztani, ezért amikor megfogtuk, összekentük magunk vele. Amikor én kerestem műanyag betétes hinta "csapágyat", akkor olyan árat kaptam, hogy abból évekig cserélem az elkopott karabínereket.

Üdv Inhouse

(#68211) pjen válasza Inhouse (#68210) üzenetére


pjen
félisten

Én csapágyaztam a lányom hintáját,kétszemélyes volt,a keresztlányommal kéthetente elkoptatták a atabínert.Hangja sem volt.

(#68212) macilaci78 válasza csudri (#68202) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Csapágyat.

A korábban linkelt köteles megoldás is élhető, de akár elhagyod a hintahorgonyt és hevedert vetsz át, abba akasztod a karabínert.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#68213) Inhouse válasza pjen (#68211) üzenetére


Inhouse
őstag

Ja, jut eszembe, csináltam valami wartburg csapágyból én is, csak nem került felszerelésre. Ha megtalálom felteszem, szerintem méltó a topicba. :)

Üdv Inhouse

(#68214) csudri válasza macilaci78 (#68212) üzenetére


csudri
őstag

Na, bezsíroztam, szart sem ér, marad az imibogyó által linkelt köteles megoldás. Mármint nem az, hogy felkötöm magam - bár lassan érik már :DDD - hanem beiktatok egy kötelet.

Átvetés meg ilyenek nem játszik, mert tetógerendába tekert szemescsavarról - végre kigúgliztam - van szó. Ezért nem játszik a karabiner csere sem, mert nem tudom felrakni. :(

(#68215) csudri válasza csudri (#68214) üzenetére


csudri
őstag

[kép]
Na felkötöttem. Mivel úgysem vagyok képes két egyforma hosszút csomózni és elvágni sem volt kedvem, ezért így oldottam meg egyelőre.
Ha a gyári kötélre azt írták, hogy 120kg-ig frankó, akkor ezzel is oké leszek, nem?

(#68216) Barret001 válasza csudri (#68215) üzenetére


Barret001
addikt

Az a 120 kiló ebben a formában már 240 kiló.

(#68217) inf3rno válasza csudri (#68215) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Kötélből túraboltban, hegymászós boltban lehet erőset kapni, ha esetleg nem bírná a terhelést. Amúgy ennél dinamikus terhelés van, ha te is beleülsz, akkor én soványnak érzem ezt a két csavart, de ez inkább csak megérzés, nincs akkora rutinom... Végülis a gyerek alatt tutira nem szakad le, mi meg úgyis kibírjuk. :-)

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#68218) csudri válasza inf3rno (#68217) üzenetére


csudri
őstag

A gyerek 12 kiló, a nejem 58, akkor őket csak kibírja. :D

(#68219) pjen válasza csudri (#68218) üzenetére


pjen
félisten

Ha csak ülnek benne igen.Hintázás esetén sokkal nagyobb erők lesznek.

(#68220) macilaci78 válasza csudri (#68215) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Így jobbra-balra elcsúszkál, mármint ha fél seggel ül valaki a hintába, az nem fog vízszintes maradni. A felső gyűrűkön duplán vinném át a kötelet.

Ha nem sajnálod a gernedát, akkor én keresztben fúrnám meg valami nagyobbal (20-30 mm) és alulról egy szemes menetes csavart tennék fel fakötésű alátéttel.
M8×100-as meg is teszi. A jelenlegi lyukat megfúrod 8-10-es fúróval, oldalról meg egy 30 mm átmérűlyű lyukat. Az M8 csavarhoz a fakötésű alátét kb 26-28 mm átmérőjű, rá egy önbiztosító anya, hozzáférsz egy cilláskulccsak ráfogni, alulról meg behajtod a csavart. Ha nagyon precízkedni akarsz, akkor alulról egy anyával és alátéttel rákontrázol. Sose szakad ki a fából.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#68221) Samus


Samus
addikt

Kétszárnyú kapunak a rögzíthető szárnyát (amire leszúrható pálcát vagy tolózár féleséget szoktak tenni) szeretném úgy megcsinálni, hogy becsukáskor kattanjon a helyére, nyitáskor pedig lábbal nyitható legyen az alkalmatosság, ami rögzíti. Milyen aránylag készen kapható zárszerkezetek vannak, amit kis mókolással ilyenre lehet alakítani?

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#68222) lemmy71 válasza Samus (#68221) üzenetére


lemmy71
őstag

Tegyél a pácához egy rugót ami lenyomja a pálcát, a kapuütköző elejére hegessz egy kazánlemezt 30 fokos szögben ami megvezeti a leszúró pálcát, amikor becsapod a kaput így automatikusan beugrik a pálca az ütköző lyukba.

(#68223) imibogyo válasza Samus (#68221) üzenetére


imibogyo
veterán

"Auto gate catcher"-ként sok ötletet találhatsz, de a legtöbb nem az európai elrendezésű kapukhoz van kitalálva. Talán még egy ilyet lehetne a legkönnyebben hozzáigazítani a középső elhelyezéshez, de ennek is "kifelé" lenne a nyitó nyelve. Sőt, még inkább egy ilyesmi elrendezésből lenne neked a legjobb. Ezt nem nagy szám lekoppintani sem...

Én fordítva gondolkodtam egyébként. Nem a lábamhoz vittem le a nyitást, hanem a kart hosszabbítottam meg egész fel hasmagasságig. Így hajolgatás nélkül is könnyű a nyitás. Mondjuk ez is átmeneti, mert szeretnék majd tolókaput farigcsálni, de még nem jutottam oda, pedig mindenem megvan a művelethez. :B

(#68224) inf3rno válasza macilaci78 (#68220) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Valószínűleg sokkal jobban tartana így oldalról, mint felfelé megfúrva. A jelenlegi simán kiszakadhat, oldalról meg valószínűbb, hogy a gyűrű vagy a csavar törik el, és nem a gerendát gányolja szét, ha túl nagy a terhelés.

Buliban hasznos! =]

(#68225) Samus válasza lemmy71 (#68222) üzenetére


Samus
addikt

Ez azért gond, mert a pálca így leérhet nyitás közben a füves részre (csak két csík az autóbeálló, középen és két oldalt füvesített), ami problémássá teszi a mozgatását. A kapu pedig alacsony (1.5m), a hosszú pálca nem túl szép (mondjuk a kapu sem :D).

Tolókapu nem lesz, nem úgy van tervezve az udvar, a jelenlegi járda a tolókapu (ha lenne) végénél lenne, idővel automatizálni akarom a kaput (miután eljut odáig a felújítás, hogy ráérek(=jut rá keret) a kapuval foglalkozni) kétszárnyú mozgatóegységgel, csak áthidaló megoldásként akarok kitalálni valamit.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#68226) imibogyo válasza Samus (#68225) üzenetére


imibogyo
veterán

Valami ilyesmiben gondolkodnék (a végét is le lehetne zárni, csak így jobban látszódik minden alkatrésze + szerelhető is marad). Csak egy pl. 20x40-es zártszelvény kell hozzá, 1 csavar tengelynek, 2 csavar a rögzítéshez, 1 rugó, meg egy "nyelv" mondjuk laposvasból, vagy vastag-lemez(ek)ből. Ez szerintem barkács felszereléssel is bőven kivitelezhető. Lenne még mit csiszolni a terven és lehetne bőven továbbfejleszteni is (állítható magasság, külső lefogatások stb., de most ennyi energiám volt rá). :K

(#68227) Samus válasza imibogyo (#68226) üzenetére


Samus
addikt

Ez nagyon pöpec, köszönöm, a nyelv kap egy rudat, és máris lábbal működtethető. Nyitott állásban is jó megoldás. :R

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#68228) lemmy71 válasza Samus (#68225) üzenetére


lemmy71
őstag

Ha jól áll a kapud akkor elég ha két cetire lóg ki a pálca, két centi már tökéletesen zár.
Amit itt imibogyo linkelt az egy egyszerű kapukitámasztó, azt régen rugó nélkül ollós (súlyzáras) megoldással készítették, nekem is úgy van a telephelyen, csak kirúgom a kaput és be is akad. Bár a rugó is jó, igaz én nem spirál rugót tennék, hanem inkább egy kis féderlapot :D

(#68229) Flowtation


Flowtation
őstag

Üdv srácok!
Épül a faházikó, viszont kellene egy ilyesmi, 50x100-as méretben, viszont nekem olyan kellene amit a kanton lévő pallóra rá tudok akasztani, tehát nem csak a belsejébe tudom felfúrni, hanem fordított U alakú az egyik fele. Még egy pallódarabot tennék középre, a két hosszú rész közé, viszont csapolni nem igazán akarom. Egyáltalán létezik ilyen akasztós cucc? Persze minden megoldás érdekelne, Ti hogyan oldanátok meg.
Nem tudom érthetően írtam-e le, remélem értitek a balf@szságomat. :DDD

[ Szerkesztve ]

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#68230) batman.


batman.
senior tag

Szevasztok!
Rég jártam erre. Talán negyedik alkalommal használtam a hegesztőgépem, muszáj volt, mert a talicska alja szitára kezdett hasonlítani. Tisztában vagyok vele, hogy a megfelelő képzésen ez kb. vicc, de a hétvégi betonozáshoz talán megteszi. Kalapáccsal végigvertem stabil a "varrat". Lehet későbbiekben majd veszek bele vastagabb lemezt, és megkérem a karosszériás ismerősömet, csinálja ő. De ez esetben még az is lehet kap egy réteg festéket. :B

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#68231) do3om válasza batman. (#68230) üzenetére


do3om
addikt

Ez komoly :D
Azért olyan lemezzel lyukat befoltozni ami perforált, egy tápegység borítása :Y
A hegesztés ha nem valami jó kis co másak sem lenne egyszerű, elrozsdált vékony anyag, az a táp is vékony az Ívhegesztéshez.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#68232) Tothg86 válasza batman. (#68230) üzenetére


Tothg86
tag

Gyönyörűűűű! Giga nagy topikhű pecsét! A világ egyetlen Codegen talicskája! :DD

(#68233) AxBattler válasza batman. (#68230) üzenetére


AxBattler
félisten

Jár a keksz! :C

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#68234) batman. válasza do3om (#68231) üzenetére


batman.
senior tag

Egy kis inverteressel követtem el. :B Igen az ív a lemezszéleket "lenyalta".
Ez volt kéznél, gondoltam egy próbát megér. Mielőtt nekikezdtem felmerült, hogy esetleg átég, gondoltam akkor beáldozok egy régi pc ház oldallapot. Át is égett, de "bepötyögtettem".
Lassan Mekk Elek leszek. Az elvárt eredményt eddig hozta, ha nem folyik belőle a beton akkor jó lesz. Délután teszt.

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#68235) gerrrrry válasza batman. (#68230) üzenetére

Tehát erre való a Codegen. Már minden világos. (Mivel tápnak siralmas...)

A próbagarancia a nálam vásárolt minden termékre automatikusan jár, mert szerintem így korrekt.

(#68236) csudri


csudri
őstag

Megkért a nejem, hogy csináljak a gyereknek táblát, amire rajzolhat krétával, csináltam. :C
[kép]

[ Szerkesztve ]

(#68237) macilaci78 válasza batman. (#68230) üzenetére


macilaci78
nagyúr

:DDD B+! Szakadok a röhögéstől! Recycling lvl végtelen! :C

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#68238) Marcsello31 válasza csudri (#68236) üzenetére


Marcsello31
őstag

Jajj :D :D. Tessék fiam, itt egy tábla, rajzolhatsz kedvedre. LOL :C :P

(#68239) batman. válasza macilaci78 (#68237) üzenetére


batman.
senior tag

Köszi mindenkinek!
Jelentem: a codegen szereti a betont.
Teszt lement, előbb csak egy féladagosat kevertem, de másodikra megküldtem, és bírja! Minimális vízszivárgás volt, de szerintem ez begyógyul.
Semmi akadálya a hétvégi betonozásnak. ;)


Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#68240) Tothg86 válasza batman. (#68239) üzenetére


Tothg86
tag

Remélem olvassa ezeket egy "codegen mérnök" :)

(#68241) inf3rno válasza batman. (#68230) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Lyukas lemezzel lyukat foltozni :C :C :C Huhh, lassan ez lesz a kedvenc topikom. :D Nem tudom meddig tart ki, a Codegen nem a tartósságáról híres, de talán erre a betonozásra elég lesz... ;-)

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#68242) lemmy71 válasza batman. (#68239) üzenetére


lemmy71
őstag

Ne mosd ki a talicskát és a beton majd betömíti :DDD

(#68243) moleculez válasza batman. (#68230) üzenetére


moleculez
veterán

Nagyon jó, lyukas lemezzel lyukat foltozni, abszolút topikhű!
(Holnap hozok én is valamit :DDD , após alkotott :DD )

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#68244) hegegabi80 válasza batman. (#68230) üzenetére


hegegabi80
addikt

Ez nagyon ott van. Kész csoda, hogy nem lett tőle újabb lyuk az alján.
De ez valóban igazi topikhű cucc, gyorsan egyszerűen otthoni alapanyagokból.
Grat! :DDD :R :C

(#68245) schlaci


schlaci
csendes tag

A házunkon az egyik falat próbaképpen hőszigeteltem, egyedül. Most kellene felvinni valamilyen gyártmányú, kapart hatású, színező vékonyvakolatot. Ezt is egyedül szeretném csinálni, ezért olyant akarok venni, amely lassan köt, hogy az egyes területeket össze lehessen dörzsölni, és az összedörzsölés helye ne látszódjon meg utólag. Régen dolgoztam nemesvakolattal, akkor is egyedül. Mivel az 5-10 mm vastagon lett fölvíve, ott nem volt gond a lassú munka, az összedörzsölés. De ilyen vastagságú záróréteget hőszigetelésre nem lehet fölvinni, valószínűleg a nagy súlya miatt. Régen a nemesvakolatokba műgyantát nem tettek, így lassú volt a kötésük. Ma viszont minden a vékony rétegről és a műgyantával való feljavításról szól. Javaslat? (Azt ne írjátok válasznak, hogy fogadjak iparos brigádot.)

(#68246) A Zéé válasza schlaci (#68245) üzenetére


A Zéé
addikt

pedig egyedül nem lesz szép. Ezeket a sz.rokat sokan kell, és gyorsan felhordani. Ha vállalható felületet akarsz kapni, akkor minden állvány szintre egy ember, és 2-3 emberenként egy segéd, aki keveri-odahordja az anyagot. Egy órán belül úgy elkezd húzni, hogy nem tudod már összedörzsölni. Ilyen 20-30 fok közti hőmérsékleteknél meg még hamarabb kezd kötni.
Tudok mutatni fényképet, hogy néz ki akár a tervezett, akár a spontán munkahézagról. Egyik sem szép.

Just a simple Lineman...

(#68247) csudri


csudri
őstag

Diszperzitet fel lehet hordani szivacshengerrel vagy csak a szőrös jó? Nem nagy felület, csak javítanom kell valamit a garázsban.

(#68248) Barret001 válasza schlaci (#68245) üzenetére


Barret001
addikt

Én egyedül csináltam 2 házat.A lényeg: Egyszerre kell csinálni a teljes felületet,nem sávokban! Ha csak sávokban lehet megcsinálni,akkor vagy több ember,vagy elválasztásos megoldás. Az összetoldás látszani fog,a belekevert "görgető" gyöngyök miatt.Azok tartják a vastagságot.Lépcső lesz a toldásnál.

(#68249) hegegabi80


hegegabi80
addikt

Közben én is haladtam kicsit a hinta project-el.
legyalultam a gerendákat, mivel ezek tetőről maradtak meg és natur volt meg zöld gombaölőszeres.
Hétvégén átcsiszolom öket, kapnak alapozót meg latúrt.
de kicsit elgondolkoztam, mert ezek 10x15ös gerendák, lehet hosszab félbe kellett volna vágni és elég lett volna a 10x7,5. Így maradt volna még a csúszdához is. Bár így meg tuti jó erős lesz.

(#68250) Marcsello31 válasza lemmy71 (#68242) üzenetére


Marcsello31
őstag

:D Emlékeztet egykori munkáimra, hgy utáltam :DDD Meglátok egy taligát én már szaladok.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.