Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Writz
tag
válasz vtomi2 #41354 üzenetére
ESD szivacs a neve.
De van fekete vezető szivacs is.[ Szerkesztve ]
Passzívan aktív passzív forumózó vagyok...
-
do3om
addikt
válasz #21346560 #41348 üzenetére
Én egyszer javítottam egy olyan gépem amit kavicsbányában használtak.
Úgy nézet ki ha valaki szeretné az esetet rekonstruálni: vedd le az gép old alapját, majd töltsd fel homokkal.
Kifújtam rá egy doboz levegősprét.FatalEror
Talán háromszázezerharmincezer vagy én nemtudom[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
s3toraph
senior tag
válasz s3toraph #41317 üzenetére
No, a ház keretével kész vagyok. Fúúú de nem egyszerű volt. Nem is lett a legpontosabb, de 32-36 cm-en 1-1,5mm eltérésnél nincs több és van ahol pontos lett a kocka. Ja és olyan 36,2 x 37 x 32,2 cm-re sikeredett, kb. Képet most nem tudok felrakni, kint van és gyenge a lámpa fénye a telóm kamerájának.
Pete55555:
Az alaplapi tálcát a hátlapi kivezetésekkel+slotokkal egyben vágtam ki, és levágtam a tálcából hogy m-atx legyen, de a slotos rekeszt nem tudom hogy vágjam el, hogy a ráhajtókás lefogató funkcionálisan megmaradjon, csak mondjuk 4-5 slotra. Egy kis karja van ugye, és egy pici rúdon forog. Te hogyan csináltad? Vagy ezt a lehajtókát kidobtad? Nekem tetszik, megtartanám ha el lehet valahogy vágni kisebbre, de nem látom, hogyan lehetne megoldani.Mindenkihez:
Megérkezett a körkivágóm is.
Ha az 1mm anyagvastag alu lemezbe, ami kb. 36-32 cm lesz (előlap) 4 db 12cm-es lyukat akarok vágni 4 db ventinek, szépen szabályosan függőleges tengelyre szimmetrikusan 2-t 2-t, az úgy nem gyengíti el teljesen az alut? Nem fog hajlani/rogyni? Vagy kapásból tervezzek rá merevítést?
2-2 cm lejön a lemezből minden oldalon mint hasznos felület, mert a keret 20x20x3mm-es szögvasból van.[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
CheGhost
aktív tag
válasz FatalEror #41350 üzenetére
Kicsit kevesebb, mint 2,5 kg... (2,43 kg)
[ Szerkesztve ]
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
mekker
őstag
Na, rászántam magam végre, hogy halkabbá tegyem a kis kínai papírházamat, különösen a rezgéscsillapítás volt a cél.
-A VGA nem bírta el a súlyát, ezért rezgett, így alá kellett támasztani félvonalzó+szivacskorongokkal.
-A HDD magával nem bírt, úgyhogy rögzítő műanyagok keresztbe és rá négybe hajtott alaplapszivacsra került a merevlemez, felül egy egész celluxszallag ékeli be.
-Egyik oldalára lett flexelve egy 2. rendszerventi a VGA-nak, ezért átlósan rá lett ragasztva egy farúd.
-Minden egyes csavar alá szivacskorong és/vagy gumitömítő kerlüt alátétnek.
-Falak csatlakozásánál, kényes részeknél, ventik alatt szövetragasztószalag+szivacskorong+szivacsfólia került.
-Gumibak került a táphoz, alaplap mögötti takarólemez-házfal közé a ház talpára papírzsepi+gumitalp kombó.
-Gyári ventirács kivágva.
-Több helyet hagytam a szellőzésnek, gép alá hőszigetelő szivacsfólia került.Eredmény: max 3-4 óra és párszáz Ft ráfordítás; ha még le tudnám szabályozni a 2 rendszerventit, gyakorlatilag 90-95%-ban hangtalanul menne a gépem. Emellett nincs több zavaró, hangos zörej (egyik rendszerventi azért néha még búúúúg), játék közben is csak szélzaj van, az meg nem zavaró annyira.
U.i.:valaki tudna segíteni, hogyan tudnám a 2 rendszerventillátort lejjebb venni? PWM-esek, egy csatira van dugva a kettő venti sorosan. Úgy kéne, hogy amikor nem játszok, kapcsoljanak ki, vagy menjenek 800rpm alatt.
[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Pete55555
addikt
válasz s3toraph #41361 üzenetére
Pofonegyszerűen. levágod a kis ráhajtót méretre, de a rúdból ráhagysz egy 0.5 cm-t. Annak meg készítesz egy kis L alakú vasat, furattal, amibe belemegy, és kész.
Amúgy nem ATX-es házat akartál? Vagy csak lemaradtam amikor mATX lett belőle?
...Szeretem leracsniztatni...
-
mekker
őstag
válasz pcgamer01 #41367 üzenetére
Szoftveresen nem megoldható?
Közben találtam egy videót, hogyan tudnék házilag csinálni. Szerintetek ez működne?Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
s3toraph
senior tag
válasz pcgamer01 #41363 üzenetére
vatera, 2500Ft+posta Remélem erre a pár lyukra megteszi. Majd gyakorolok előtte valamin kisebb lyukkal. Van hozzá egy mini imbuszkulcs amivel lehet állítani a kések által meghatározott átmérőt, leszedni a késeket (ha cserélni kellene), ill. a hegyet cserélni, van egy sima hegy és egy rövid fúrószár is hozzá.
Pete55555:
Hmm na látod erre nem is gondoltam.
A tervben univerzalitás miatt volt atx méret eredetileg, jól emlékszel, de lemondtam menet közben sok mindenről + az elforgatható/kétféleképpen beépíthető felső szintről, így maradtam m-atx méretnél. Így a ház is kisebb, valamint rájöttem hogy nekem az m-atx az ideális, négyzet alakú tehát könnyű elhelyezni, van elég slot rajta, kisebb, és akár 2 VGA-s kiépítés is létezik (mint a mostani lapom, bár nekem sosem fog 1 VGA-nal több kelleni azt már látom azóta). Gondolom más is van hasonlóan ezzel.[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
MasterHUn
senior tag
válasz s3toraph #41369 üzenetére
Szerintetek egy X79es lap nagyobb a normal ATX nél?
spec az acrock extreme6 ra gondoltam mert akkor ugy kezdem l az uj házam letervezését (ujra) :/
(#41371) pcgamer01 válasza mekker (#41368) üzenetére
hánemííírted? asszondja a kiccsávó hogy a 12v-os ventit rákössük egy 9vótos elemre csendesebb lessz és bámíkor kitod kapcsóni
(az ő szavavibol ezt vettem le)
[ Szerkesztve ]
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
Writz
tag
Ventilátor szabályzókat ha kell gyártok... El is postázom... Csak ne gányoljatok... "Elektronikus" emberként ezt nem nézhetem...
Passzívan aktív passzív forumózó vagyok...
-
MasterHUn
senior tag
olyasmire hogy van egy pótméter amivel 4 venti fordulata egyszerre szabályozható és egy külön pótméter ami csak 1 ventit szabályoz.
(#41377) Runo válasza
van amikor benézzük ez van én is benéztem ha megnézed XD
[ Szerkesztve ]
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
törölt tag
Egy kicsit esztétikáztam a világításomon. Ugye ez volt az. [link]
És annyi, hogy a ceruza helyett valami ruhaakasztó vagy mit tudom én milyen rudat tettem oda (kicsit rozsdás, ingyé vót) és az lett a lámpatartó, illetve a másikat átraktam túloldalra a másik szekrényhez szintén így hogy szimmetrikusan világítsanak két oldalról.
[link] -
PumpkinSeed
addikt
Ez úgy vélem idetartozik.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
tatabike
őstag
válasz s3toraph #41369 üzenetére
Ezt felejtsd el fémhez, nekem van ilyenem. Fához és műanyag lemezhez oké. Én soha nem próbáltam vele fémlemezt vágni, bár nem kizárt, hogy 1-2 lyukhoz talán megteszi, de nem vagyok benne biztos.
Ha megnézed a fúrót benne, az is fához való. Már eleve az nem fogja átvinni a vaslemezt, esetleg az alut.[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
tatabike
őstag
válasz mekker #41368 üzenetére
Kösd a ventiket 5 voltra.
(#41372) MasterHUn: ATX Form Factor: 12.0-in x 9.6-in, 30.5 cm x 24.4 cm ez annak a lapnak a mérete. Semmi extra, hagyományos ATX méret.
[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
s3toraph
senior tag
válasz pcgamer01 #41370 üzenetére
Na ha hamarabb kapok egy ilyen linket.... Ez amúgy mekkora? Colban nem vágom, itt is 2,54 cm = 1 col? Én se magyar boltban, se neten, nem találtam emberi áron ilyet, 120mm-esben, csak ilyen 8-9 ezerért, annyit meg marhára nem adok érte, 4 lyuk miatt. Ennek a késesnek megörültem, mert odaírta az eladó, hogy fémhez is jó.
tatabike: Nekem csak 1mm vastag alulemezhez kell. A hegyét ki tudom cserélni fémfúró hegyre. Csak nem tudom még, mibe fogatom bele, mert hatszögletű a befogatós vége a szárának, a fúrónk meg régi típus, a fúrószárakat 3 pofa szorítja meg, imbuszkulccsal meghúzva. Mibe tudom ezt befogatni, milyen nevezetű/típusú fúróba? Vagy esélyes hogy a 3 pofa is megfogja?
Fenébe, úgy látszik jobb ha itt kérdezek mindig előre. Kipróbálom egy kis darabon akkor előtte, valami 20-30mm-es lyukkal, csak legyen mibe befogatnom. Amúgy, fához mennyire jó, mennyire csinálja meg szépen a lyukat?
Valamint te tudsz nekem ajánlani egy helyet, ahol ilyen körkivágót lehet venni 2-3 ezerért, fémhez, 120mm-est? Vagy jó ez is?MasterHUn: Pontosan ahogy tatabike írja, ez szerepel a manualjában is.
[ Szerkesztve ]
-
pcgamer01
senior tag
válasz s3toraph #41384 üzenetére
ez pont 120mm-es.Kérdeztem Winner_Hun-tól de azt mondta nem tudja beszerezni miel nem postáz magyarországra.
Ez a kis videó szépen mutatja hogy mekkora is kell az adott ventihez meg egyebek.
Plusz:Itt van ezjó kis készlet mondjuk ez is fához írja de a mit te vettél az is.Samsung Galaxy S10+
-
TROG AIR
aktív tag
Sziasztok, laptoptöltő adapter leejtés után a forrasztás mentén szétnyílt,elég egy igényes körbepillanatragasztózás?
( minél olcsóbb és gyorsabb verzió lenne a nyerő...)430 pozitív , 0 negatív....
-
Pete55555
addikt
válasz TROG AIR #41388 üzenetére
Fekete gyorskötöző? :-D
(#41384) s3toraph: ne farassz... A mai fúrók is 3 pofával fognak be, és a 6szögletű tökéletesen belemegy, mit gondolsz, csavarozó bitfejet hogy fogatunk be? Még jobb is egyébként a 6szögletű, mert az nem fordul meg, ha nem húzod meg eléggé a tokmányt.
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
s3toraph
senior tag
válasz Pete55555 #41389 üzenetére
Okés. Bitfej meg passz, nálunk ilyesmi nincs. Azért kérdeztem afúrót, mert van egy modernebb, ami bedöglött fél év után, és annál kézzel kellett rászorítani a szárra, nem pedig imbusszal.... és nem emlékszem az milyen, de akkor az is 3 pofás kell legyen. De ez a rászorítós ritka sz@r megoldás, állandóan megakadt a szár az anyagban, csak a tokmány forgott rajta körbe.
-
tatabike
őstag
válasz s3toraph #41384 üzenetére
Persze, simán befogható hagyományos tokmányba, gyorstokmányba, mindegy. Hatlapos, a tokmány meg három, vagyis minden második lapolásra jut egy pofa. Azért ilyen, mert elég komoly erőhatások lesznek, és ha sima lenne, elfordulna a tokmányban, így meg nem fog elfordulni. Viszont kapaszkodj bele rendesen...
Én nem szeretem ezeket a körkivágókat, én Dremel-géppel vágok nyílásokat. A kicsi vágókorongokkal nagyon szép kör alakú nyílásokat lehet vágni, igaz, kicsit tovább tart.Itt egy videó, 2:30-tól a körkivágás.
[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
válasz Pete55555 #41389 üzenetére
Nyugi, nem mindenki úgy jön a világra, hogy bal kézben kalapács, jobb kézben sarokcsiszoló.
Én pl. szövettekercselő gépeket is tervezek és építek, az öcsémnek meg az is gondot okoz, hogy merre kell meghúzni vagy lazítani egy anyát. Ez van.Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
-
őstag
Nem teljesen ide való, de talán elfér. Routerhez csinálnék adaptert. A router 5v 2,5A-t eszik. Van itthon egy rakat adapter, találtam is egy usb-s telefontöltőt, ami 5v 3A. Elvágok egy USB kábelt, ráforrasztom a router eredeti töltőjének a "fejét", azaz az (ehh) usb piros, és fekete szálát. Ha jól gondolom, akkor működhet, nem?
[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest