Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #63699 üzenetére
Ránéztem a saját méretemre és a top gumik közül ez a legolcsóbb... A felső sávban az a bestbuy szvsz.
#nincsbennetarcsi
-
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #63697 üzenetére
Ha most vennék gumit sztem bepróbálnám a Contit én is.
#nincsbennetarcsi
-
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
-
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
-
félisten
-
-
cOxeR
Ármester
Most nagyon figyelgetek ki min jár, tegnap egy G Mercit láttam crossclimate2-őn, az se nem könnyű se nem gyenge. Ezekszerint más is be meri vállalni, bár tippre városi közlekedésre van, sose lesz terepen, ami érthetetlen nekem.
-
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
válasz stickermajom #63681 üzenetére
Túl nagy volt a nyomaték az a baj. Nekem a Jazz-en jól viselkedik de nyilván egy alapmotoros kisautóval nincs vadulás. Hóban nagyon jó, megjártuk vele a Mátrát szánkózásilag (az öreg CC-vel nem mertem felmenni, hiába az AWD).
#nincsbennetarcsi
-
No.01
őstag
válasz Feenyx #63677 üzenetére
Attol fugg. Alapbol ez a modell nem peremvedos, de van olyan amin megis van.
Ha jol tudom W330B kell neked. Ez viszont csak defektturos kivitelben letezik.avl:
Ha nem szamit a penz akkor vedd a dragabbat (szerintem nem akkora a felara) ha meg valoban kenyerre kell akkor hallgass a tobbiekre es vegyel Vredit. -
Feenyx
aktív tag
Sziasztok,
a Hankook winter i*cept evo3 (W330) létezik peremvédős verzióban 225/45 R18 méretben, vagy egy két boltnál ez elírás? A gyártó oldalát néztem, de ott peremvédőről nem láttam infót és tényleg a sok bolt közül 1-2-nél láttam a peremvédőt feltűntetve.
-
-
avl
senior tag
válasz szabonagyur #63671 üzenetére
en avval nem ertek egyet, hogy gyengebb, könnyebb auton a jobb gumi "overkill" - avval is kellhet fekezni hirtelen, komolyan más miatt
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Goodyear gen 3 mellett döntöttem jelenleg, de több gumis sem tud rendelni (185/60R15). Érdemes megvenni ahol még készleten van vagy lrsz vajon hamarosan friss gyártás, vagy újabb fejlesztés esetleg valami akció szokott lenni ilyenkor?
Üdv: Fishor
-
félisten
-
avl
senior tag
a lehetséges esély és a lehetséges kár mértékesajnos a keresett méretemben nincs közvetlen tesztjük, akoriban GY-bol Gen2 volt,
a GY gyakran szarazon gyengebb; nedvesen, havason jobb; talán 2020-as tesztben volt elöször a gen3, persze nem a méretem: [link] , 2018-ban gen2: [link] , 2019-ben is szarazon gyenge: [link]ha teljesen biztos lennék benne, hogy a GY minden szempontbol jobb, azt vennék
-
No.01
őstag
Nekem is volt defektem nemis egy, de erre keszulni azert folosleges. Arrol nem is beszelve, h egy esetlegesen necces szitunal ha a jobb gumival 0.5 meterrel hamarabb meg tudsz allni es pont annyi kell, h ne rongyolj bele az elotted levobe akkor mar eleve teljesen mas a matek.
Szerintem. -
avl
senior tag
válasz rbalint88 #63666 üzenetére
igen, ezek a típusok vannak kiszemelve,gondolom (+tesztek) a GY jobb, de az is felmerül bennem - túl azon, hogy valaha kijönne-e a jobbsága nálam -, hogy adott esetben javithatatlan meghibasodasa is jobban fájna (azaz nem csak a látható egyszer mondjuk 4x6500 Ft-tal dragabb, hanem ...)
....hol lenne Quatrac5 175/65 R14-ben 19e-ért ? elmult években (!) többször neztem, most pl. árukeresöben [link] 20690 a legolcsobb +1790 a szallitasért
-
rbalint88
addikt
Hankook ugye kozmondasosan gyorsan oregszik, ezt sajat tapasztalattal is megerosithetem.
En Vredestein Quatrac5-ot vennek, nekunk Priuson volt, bevalt. Ha magasabb kategoria es/vagy ujabb fejlesztes, akkor a Goodyearbol van Gen3, de 19-21 vs 26-28k/db, nem biztos, hogy barmilyen tekintetben ad annyival tobbet, hogy megerje -
saen
veterán
Amíg van igény addig gyártás is lesz, bár tény, hogy új autók már nem jönnek r14-gyel.
Egyébként a Conti pl még mindig nem gyárt allseason contact 2-ből azt a méretet ami az új Swiften és Jazz-en van, szóval nem csoda, hogy a mégkevésbé ismert méreten sincs.
Feltételezem nézik az eladásokat és oda fejlesztenek ahonnan jön a pénz. Kifutó méreteknél meg egy darabig gyártják a régit aztán ha már ott is kevés az eladás akkor abbahagyják.
-
avl
senior tag
ezt a telet még a meglevö télivel tervezem, de aztán ...(bár ezt már évek óta tervezem ...nekem egyszerübb itthon a meglevö külön felniszettes gumi feltenni, mint elmenni es feltetetni...no meg az drágább is :-)
a Hankook 4S2 miben rosszabb a Quatrac5-nél ?
öregedés engem jobban izgat (garázsos kocsi); a kopás engem kevésbé izgat, mert évente nem sok km megy bele
-
-
avl
senior tag
egyebkent varhatoak ujabb 4evszakos gumik ...175/65 R14-ben ? ..húzom, halasztom a vételt, a nyárim kb. "elkopott" GoodYear, a télim több éves Firestone Winterhawk3, megvagyok velük, de azért csak egyre gyengébbek (nem feszegetem gyakran, de nyilván bármikor ráaszorulhatok egy jobb viselkedésre pl. más közlekedök miatt)
- látom, hogy ez nem a "divatos" méret, több ujabb (még ?) nincs ekkorában
- vannak régi 4evszakosok (pl. Vredestein Quatrac5), nem csinalnak ilyen meretre (is, mert tudom, hogy mas meretben tölük is van) ujabbat ?
- egyeb gyártók régebbi típusokkal nem csinálnak hamarosan ?
-
No.01
őstag
válasz Khaosz55 #63640 üzenetére
Igaz nem a legfrissebb, de kiindulasnak jo
Korabban nenm gondoltam, de a tapasztalas ezt is felulirja. Hiaba jo egy adott meret sajna a meret bizonyos esetekben tobbet nyom a latban.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Annyit még hozzá teszek párom részére aki sportosan vezet, legalábbis az átlaghoz képest.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok.
Prémium 4 évszakos gumi szeretnék venni 7-es golfra. Nagyrészt város, évi 8-10 ezer km.
Milyen gumit vegyek 205/55 R16 méretben?CC még mindig vagy más is szóba jöhet?
-
No.01
őstag
válasz Fishor #63631 üzenetére
Ha anyagilag belefer akkor konnyu a Hankook es Klebernel jobbat talalni gyakorlatilag barmelyik parameterben.
Van benne marketing felar is boven, de a nagy markak azert lenyegesen tobbet koltenek K+F-re es minosegellenorzesre, mint a nem felsokategorias tarsaik (hisz valahol meg kell fogni azt a penzt)Mas tema: 4evszakos, online rendeles.
Automaxx, Conti AllSeason2 (235/55R19)
4-bol 3 egyezik az utolso meg 3 hettel korabbi gyartas. Nem zavar, de fura, h nem fert bele a 4 egyforma egy komplett szett eseteben.
Az Automaxxot illetoen: a gumik rendben voltak (bar a fenti dolog vegett azert kisse osszerancoltam a szemoldokom) de a szervezes, rendeles az messze van a jotol.
Mint oly sokszor az eletben a kommunikacion ment el az egesz. A vegen mar kezdtem a turelmemet is elvesziteni:
Online lattam az arat es azt, h 8+ van keszleten az adott szervizben (Gumi-Profi, BP)
Mivel penteken keson adtam le a rendelest igy hetfon terveztem telefonalni az idopont vegett.
Megeloztek es 08:15 korul mar szolt a telefonom. Kaptam idopontot de 4 nappal kesobb, mint szerettem volna.
Idokozben kicsit valtozott a terv igy valtoztatnom kellett. Irtam egy emailt, majd rajottem, h meg annyi idom sincs cselekedni, mint gondoltam, igy ~3 oraval az email utan inkabb telefont ragadtam. Nem, nincs korabbi idopont...
Eltelt bo 1 ora majd jon az email, h megoldhato, de nem akkor amikor nekem jo lett volna.
Hivtam az email kuldojet akivel probaltam egyeztetni, de vegul nem talaltuk a kozos nevezot.
Idokozben raneztem a neten es lattam az online idopont foglaloban, h meg rengeteg szabad idopont van igy ujbol telefonaltam. Idopont van, de a gumi nincs keszleten, friss gyartas ugy kuldik a Continentaltol. Aham... (online keszlet, korabbai telefonalgatasok...)
Hivtam direktben a szervizt: van korabbi idopont es a gumik mar 1 napja naluk vannak...
A slusszpoen, h utolag visszanezve minden ugyintezo mas cegtol irt/hivott igy kisse ertem is meg nem is a zavar okat, de mint vevo enegem ez baromira nem erdekel.A gumirol:
peremvedo nincs (volt ahol azt irtak, h meg ebben a meretben is van a Conti fele minimal)
esoben jol vizsgazott (ez nalam nagyon fontos)
a zajossagat (itt korabban kifogasoltak) nem hallottam ki, ergo nem mondanam sem atlag alattinak sem felettinek legalabbis az en meretemben.Az ido majd eldonti mennyit bir.
U.i.: Conti PremiumContact7 lenyegesen jobb, mint a Michelin Primacy 4+. (tudom, h nem teljesen egy kategoria, de inkabb igen, mint nem )
[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
-
Fishor
senior tag
Az a baj, hogy gyakorlatilag bármelyik jó, mivel nem vadállat módra vezetek egy sportkocsival, simán elvoltam a Nexennel is, meg annó a 9 éves téli contival is az esetek többségében, csak voltak/vannak szituk amikor nem biztonságos. Gyakorlatilag bármi jó lenne, csak mindig a legjobbra törekszem. Az a baj, hogy sokfélék a tesztek is, mert eltérők a méretek, eltérők az évek és még a fajták is mivel folyton újítják őket pl Goodyear gen 2 / 3 vagy pirelli sf 2/3 és sok új fajtából nincs a méretem. Pl új Nexen. Dunlopokat sosem néztem, a Conti szimpi, azt olvastam az inkább kiegyensúlyozott, de tesztek alapján így semmiben nem kiemelkedő. Az idei tesztben ahol a Goodyear nyert a Pirelli az én paramétereimben (száraz és bizonyos nedves körülmények közt) jobb volt, csak gyorsan kopik, ami nekem teljesen jó lenne, csak épp az sf 3 az én méretemben pedig csak sf 2 elérhető, ami viszont nem volt ilyen jó a korábbi teszteken. Nekem ami fontosabb mint a kopásállóság az idő faktor, hiszen bordát 9 év alatt aem tudtam lekoptatni a régi téliről vagy nyáriról sem, meg most a 4 év alatt a négyévszakos Nexenről sem. Ugyanakkor 3-4 évente ezeket cserélni kellene, így logikusabb lenne egy olcsóbb gumi, de mégis szeretnék valami jót találni ami érezhetően jobban betapad. Az összehasonlító oldalak is több teszt alapján hasonlítanak, ami szintén nem releváns mar hogy mondjuk 10 éve teszt győztes volt valami, most meg már a listában sincs. De pl idei tesztből nem találtam konkrét értékeket a féktávokról, meg köridőkről, meg az én méretemben elérhető típusokból. Szóval feleslegesen bonyolítom, holott ha a gumis által javasolt Klebert vagy Hankook ot ha felrakatnám, valószínűleg az is jobb lenne mint a mostani.
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Visszaolvastam itt elég sokst, meg megnéztem tyrereviews es öszsehasonlítást a Goodyear, Michelin, Pirelli és Vredestein gumijairól, és úgy látom, hogy a Goodyear és Michelin vannak inkább az élen. És érdekes, hogy a Goodyeart mindig inkább téliesebbnek írjátok, a Michelinre meg úgy tudtam nyáriból induló gumi, mégis a Michelin jellemzően a havon meg jégen szerepel jobban meg a sima fékútakban. Ennek ellenére a kezelhetőségekben meg a Goodyear jobb zömében. Gumisok mégis szinte mindenhol a Michelint ajánlják mint prémium, de jellemzően inkább a Klebert, Hankook ot és Nexent ajánlanak, mert hogy az bőven elég meg az keresettebb. Szóval kb kezdem magam kellemetlenül érezni amikor jobbra vágyom. Családban volt már volt Michelin, nem voltam elájulva, úgyhogy most a Goodyear felé hajlok, bár én pont nyárias gumit szeretnék,így zavar, hogy ez téliesebbnek kikiáltott gumi.
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Új téli gumikat kellene vennem az autóra, 5éves Nokian gumikat váltana, mintára újszerűek de már vannak rajta apróbb repedések.
Jó lenne 50ezer/db körül megállna a mutatvány, B7 Passat-ra lenne, 205/50 R17 vagy 235/45 R17 méretben. -
Gergőke88
addikt
El kéne adnom 4 db téligumit.
Continental TS860 DOT3917 185/55 R16 T XL
Szerintetek mennyiért lehetne elpasszolni? 25e összesen?
Marketplace/jofogás?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz polonic #63619 üzenetére
Április óta Falken Azenis FK520 van az MX5-ön, egy rossz szavam nem lehet rá. Alapvetően nyomom neki. Kedden nagyobb esőben, ésszel, de nem centi gázon hajtva végig tapadt.
Csendesnem hangos, alig kopik.Az eddigi tapasztalataim alapján komolyabb autóra is feltenném, ugyanakkor a népszerű méretekben alig olcsóbb a nagy márkáknál.
-
dj79
senior tag
185/55 R16 méretben keresnék téligumit, új swiftre.
Hankook Winter I*Cept RS3, Barum Polaris 6, vagy elég lenne a Nexen is?
Árban nincs nagy szórás.[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Most hogy már egy éve használom a Falken ziex ze914 ecorun abroncsokat, így van tapasztalat.
Én nem tapasztaltam negatívumot, annak ellenére, hogy itt lesajnált. Egyébként teszteken sem hátul kullogott, nem szerepelt rosszul.Háromszor kellett vészfékeznem vele, száraz úton. Bevágtak elém, meg tudtam állni vele. Nem éreztem azt, hogy nem tudok megállni. Ahogy korábban is írtam, nem keresem az autó és a gumi határait. Nyugodtan, devenzíven vezetek, mindig tartok megfelelő követési távolságot. Esőben, úgy jött ki, hogy 3-szor mentem vele, ott nincs nagy tapasztalat emiatt.
Megjártam vele a Großglockner-t, ott mentem kicsit tempósabban vele, de nyilván egyáltalán nem a határon. Eső ott kapott el a 3-ból 1 alkalommal. Ekkor sem volt semmi gond.Szóval szerintem marad ez a gumi, nem cserélem le.
[ Szerkesztve ]
-
gabor101
csendes tag
Megérkeztek tegnap a Goodyear Eagle F1 Assy6 abroncsok, a MaxiGumi-tól rendeltem őket 3124 és 3224es dot számúak, 8.án küldtem el a rendelést, hétfőn már jött az email hogy feldolgozták, ma délelőtt pedig fel lettek rakva, nagyon tetszik eddig, örülök hogy a segítségeteknek Sőt még volt lehetőségem esőben is kipróbálni hazafelé, kerültem vele egyet
-
rbalint88
addikt
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok,
Keresőben nem jutottam előrébb, így kérdezem, hogy van-e aki Vredestein Quatrac Pro EV-t használ?
Ha igen mennyire zajos?
Minta alapján csendesebbnek tűnik mint a télies 4évszakosok.
Egy Leaf 2-re veszek hamarosan 4 évszakost.
Annyira nem ár érzékeny a téma, ezek a Vredik is közel 50K/db.
2 éve vettem az előző autóra egy Hankook 4S2-t jó volt oda az is a 2.0 crtdi robotolása mellé, de itt a kevesebb zaj miatt fontosabb lenne, hogy minél csendesebb legyen a városi 50-60-as rohangálás közben. -
Asbee
veterán
Nálam is lassan esedékes lesz a téli csere. 205/55 r16 a téli méret. Dunlopot néztem, afelé nem megyek, vagy ha olcsón akkor Kléber, vagy a Barum polaris 6 ra leszek kíváncsi valami tesztre berakják-e. De amilyen telek vannak Vredstein 4 évszakoson is elgondolkodtam télre. Mondjuk egy 10-12 ezer belemegy a szezonban, szeretek azért közben sportosabban menni.
-
svedmalac
tag
válasz Fishor #63599 üzenetére
Az ára alapján szintén középen van, ár/értékben szerintem Vredi a sajátomból kiindulva.
Óvatosan és osztrák határ átlépése nélkül itthon simán meglennék vele jövő őszig kb. 80ezer km-rel 4 évesen. És nincs sz@rrá repedezve meg ilyenek, holott csillaggarázsom van. Amit most veszek ugyanilyet, az meg nyilván nem lesz "ugyanilyen", ki tudja?
Szerintem jónak illene lennie.
Persze tök jó lehet a többi is, én másodikként a GY-t venném, harmadikként meg a Conti-t.
A döntés meg a tiéd nyilván.
Talán könnyítettem rajta, talán még jobban fogsz agyalni.HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok,
téli gumi vásárlás előtt állok és tanácstalan vagyok, hogy 225/45 R18 méretben milyet vegyek. Előtte 16-os méretben Kleber Krisalp HP3 és 17-es méretben Hankook Winter i*Cept RS3-am volt. Midegyikkel meg voltam elégedve, leginkább a Hankook-kal, de ebben a méretben csak evo3-at találok max. Vagy esetleg a Dunlop Wintersport 5-ről vagy Bridgestone Blizzak LM0005-ről mi lenne a vélemény?
Nagyrészt Magyarországon közlekedem, esetleg Bécsig megyek el, ezért néztem, hogy inkább a száraz/nedves úton kellene a mostani időjárás alapján megfelelnie, mert havas tél már nem nagyon van.
ADAC tesztek alapján szoktam dönteni, de most valahogy adja sajnos Mondjuk ez a méret csak 17-ben van tesztelve ott.
-
tKb.
tag
Sziasztok!
Téligumi vásárlásban szeretnék segítséget kérni. Adott egy Ford Mondeo MK5, jelenleg a nyári egy 215 60 R16 és télre készülődünk lassan mi is. Érdemes 205 60 R16-ra váltani, hogy kicsit keskenyebb legyen? Ez a váltóméret mennyi változást okozhat a sebességmérőn, illetve működőképes-e vagy érdemes maradni a gyári méretnél?
Alapvetően az árnál ilyen 40.000 Ft/db környékére gondoltunk, de ha nagyon megéri feljebb menni, akkor megfontoljuk. Nem megyünk sokat az autóval, de egy pár téli túra szóba jöhet (síelés). Külföldre költözés sincs elvetve az elkövetkezendő hónapokban és a havas svájci területek felé nézelődünk, habár ez még nagyon kérdéses.
Köszönöm előre is! -
hfrici
aktív tag
Üdv!
245/45R18 100V Bf goodrich G FORCE WINTER2 XL-ről kérdezném, hogy mennyire ajánlott? Havi max 4-500 km-t megyek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)