Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Tboldi Jazz-e nem ment át ilyen miatt de általában tojnak rá valóban.
-
válasz
f4lcon
üzenetére
Nekem a 215/60 r16 váltója 235/45 r18 lenne, de 235/40 r18-at vettem most.
Előtte meg 245/40 r18 volt rajta és műszakin meg se említették, csak, hogy szép a felnim
Műszakin senkit nem érdekel ez, kapcsolat nélkül sem.Majd szóljatok ha valaki emiatt bukott, addig felesleges itt paráztatni.
-
válasz
Audience
üzenetére
én biztosan nem "kapcsolattal" hordtam műszakira, hanem beálltam vele a sorra Szolnokon az NKH-hoz. huszonéves suttyóként nem volt "kapcsolatom" annak is örültem, hogy lyuk van a seggemen.
nem azt mondtam, hogy felülírom a szabályt, hanem a tapasztalatomat. mióta eladtam már a mostani a harmadik gazdája, mindenkinek volt akkor kapcsolata? -
prsq
aktív tag
-
prsq
aktív tag
válasz
Audience
üzenetére
A "megfelel" azt jelenti, hogy egyenlő, azonos valamilyen szempontból. Tágabb értelmezésben alkalmas, kielégít valamilyen követelményt (ez viszont állna a nem gyári váltóméretre is).
Értelemszerűen lehet magasabb, de ez egy jogászok által írt jogszabály, és a jogi nyelv meg a logika, és a lingvisztikai irányból értelmezés két külön dolog. -
Audience
aktív tag
Ha megnézed sok gyártó, pl. Skoda, VW megad több méretet 16", 17", 18", 19" ugyanarra a típusra, és milyen meglepő, váltóméretek a megadott gumiméretek, de egzaktul felsorolva. Ha ezeket visszaszámolod 2,5% -on belül vannak! így a sebességmérő plusz offsetjével sem okoz sebességhatár túllépést!
-
Audience
aktív tag
36. § (1) * A gépjárműnek, a mezőgazdasági vontatónak és a lassú járműnek, valamint ezek pótkocsijának a kerekeit fúvott gumiabroncsokkal – vagy azzal a jármű menettulajdonsága szempontjából legalább egyenértékű berendezéssel – kell felszerelni. Mezőgazdasági vontató, lassú jármű és ezek pótkocsija vonatkozásában e rendelkezéstől a közlekedési hatóság eltérést engedélyezhet.
(2) * A járműre felszerelt gumiabroncs méretének, terhelhetőségének és sebességhatárának meg kell felelnie a jármű vonatkozó adatainak. Téli mintázatú gumiabroncsot szabad felszerelni a járműre abban az esetben is, ha annak sebességhatára alacsonyabb a jármű legnagyobb sebességénél. Ebben az esetben a jármű vezetőfülkéjében a gumiabroncs megengedett sebességére utaló feliratot kell elhelyezni.
A sebességhatár értelem szerűen lehet magasabb, illetve téli guminál alacsonyabb is ha ezt a vezető számára kitett jelzéssel nyilvánvalóvá teszed. A terhelési indexet is értelmezd jól, a megfelel azt jelenti, hogy lehet magasabb, hiszen az biztosan elbírja az autó által okozott terhelést. Ez a helyes értelmezése. -
Qru
MODERÁTOR
-
prsq
aktív tag
válasz
kenguru99
üzenetére
Ez felveti a kérdést, hogy honnan jön egyáltalán a 2.5%, vagy a váltóméret. Ki találta ki, amikor ilyen nincs is. Miért van váltóméret kalkulátor minden gumisnál? Amikor ez teljesen irreleváns, hiszen csak a gyári méretet lehet.
(A gyártó amikor engedélyezte, nem biztos, hogy előre belegondolt, hogy majd 15-20 év múlva valahol K-EU-ban azt az autót még használni fogják.)
-
prsq
aktív tag
válasz
Audience
üzenetére
Nem. De ez nem meglepő ebben az országban. (Tudok eklatánsabb példát is, de nem illik ide, és túl nagy vitát generálna.)
Jó magyar módra gumiszabályok vannak, amiket eddig rugalmasan kezeltünk. (Kezeltek az illetékesek, néha ésszel, néha megvesztegetve.)
Megnéztem a KÖHÉM rendelet ide vonatkozó részét (36.§.): "A járműre felszerelt gumiabroncs méretének, terhelhetőségének és sebességhatárának meg kell felelnie a jármű vonatkozó adatainak." (Módosítva 1995-ben!)
Ez olyan nesze semmi, fogd meg jól. (Pontosan értelmezve, a terhelhetőség és a sebességhatár így nem lehet magasabb sem. Mert akkor nem felel meg. Pedig miért ne lehetne?)
De legyen úgy, hogy csak a gyári méret lehet.
Mi van, ha régi autók esetében nem lehet olyat kapni? Dobjam ki az autót? Vagy vegyek rá a reális ár háromszorosáért?
Illetve akkor felejtsük el az egész váltóméretet. Mert ilyen nincs. Gyári méret van, pont. Ami az adattáblán szerepel. A váltóméret egy fiktív valami, úgysem lehet, hiába fizikailag teljesen ésszerű.
Értem a szándékot, hogy ne tegyük veszélyessé az autót irreális paraméterekkel bíró gumi felszerelésével, de - mint esetemben - amikor a váltóméret kisebb százalékban tér el a gyáritól, mint a két gyári egymástól, ezt büntetni teljes abszurditás. Sőt, baromság.(Közben átrágtam magam a 6/1990. KöHÉM rendelet B függelék B/12. számú mellékletének 1. fejezetén is, de nem találtam idevonatkozó részt.)
-
kenguru99
senior tag
A jogszabály az ez:
6/1990. (IV.12.) KöHÉM rendelet 36. § Kerekekre vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
Második pont:
"(2) A járműre felszerelt gumiabroncs méretének, terhelhetőségének és sebességhatárának meg kell felelnie a jármű vonatkozó adatainak."
Nincs itt szó semmiféle toleranciáról. Se 2 se 2.5 sem semennyi százalékról. Az lehet az autón amit a gyártó engedélyez. -
mghltm
addikt
válasz
kenguru99
üzenetére
az s-max-ra ( 245/45 r19 ) nezegettem sokaig valtomeretet, de letettem rola. muszakin, kozuti ellenorzeskor, sot baleset eseten meg a biztosito is kotozkodhet a nem gyari meretu abroncsok miatt.
ez sem hivatalos, de jobbat nem talalok
"A váltóméret akkora abroncsot jelöl, aminek átmérője minimum és maximum 2,5%-kal kisebb vagy nagyobb az ajánlott méretnél.
Azonban annak ellenére, hogy a forgalmiba nem kell ezt bevezetni, már csak azért sem ajánlott ezzel „szórakozni”, mert a műszaki vizsgán nagy valószínűséggel nem fognak átengedni, ha jóval nagyobb, vagy kisebb méretű gumik vannak az autón.
De akár még az is megeshet, hogy egy egyszerű közúti ellenőrzés során elveszik emiatt a forgalmid.
Hogy miért?
Egyszerűen azért, mert nem megfelelő." -
buresz8
tag
Sziasztok!
225/65 R17 nyári gumira mit javasoltok 50e/db összegig? Szezonban kb 6-7e km.
Amit én néztem a GOODYEAR EFFICIENTGRIP 2 és a BRIDGESTONE TURANZA 6.Köszi.
-
hfrici
aktív tag
Üdv!
Javaslatokat szeretnék kérni! 245/45 R18 téli gumira lenne szükségem középkategóriából. Átlagos felhasználásra, havi 5-600 km.
Köszönöm. -
prsq
aktív tag
válasz
kenguru99
üzenetére
Tegnap este telefonon minden vackot, nincs meg mind, ezt találtam (nem pont az, tudom).
Úgyis viszem olajcserére hamarosan oda, ahol műszaki lenne, megkérdezem a véleményüket. ;-)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Altalanossagban ami alacsony gordulesu az nem is tapad rendesen. Fekezeskor bajos lehet vele a megallas, foleg egy konnyu auton ahol alacsony a mechanikai tapadas (egy uresen 2 t-as villanyhoz merten). Fogyiban nincs nagy difi a legjobb es a legrosszabb besorolas kozotz a skalan 3 dl/100km fogyi difi van.
-
prsq
aktív tag
Közben utánaolvastam, a műszakin átengedik a váltóméretet, ha 2.5%-nál kisebb az eltérés. A rendőr valóban büntethetne, feltéve, ha tudja a gyári méreteket. Lehetséges, de nem túl életszerű. NKH tudhatja, valóban. Biztosító lehetséges, nincs tapasztalatom szerencsére.
(Ezzel együtt abszurd, hogy a gyári méretek között nagyobb az eltérés, mint amit váltóméretet feltennék, és mégis félnem kell.)
-
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Sajna fogalmam sincs mekkora a conti allseason 2-ön a peremvédő, egyenlőre csak a T-cross és HRV jövőbeli feleség autó vetületben néztem hogy van-e rá egyáltalán (egy csomó új autóra nincs kb, pl jazz crosstar már jó néhány éve van piacon és Falken a legjobb 4 évszakos rá...). Mondjuk a rav4-re is lehet majd ősszel conti lesz, mondjuk az 225/60/18, arra annyira nem kell (és most nézem ahol szoktam venni ott nincs is FR változat ebből). Mintha megint drágultak volna a gumik a fél év alatt hogy nem néztem...
-
Jól teszi a dolgát, nem zajos pedig arra szamitottam, fogyasztást pár ezer kmre nézem majd.
Horvatban sok a palyan a felujitas es hirtelen dugok alakulnak ki, volt par nagyobb fekezes es egesz jol fogta a bódèt, de a téli teljesítménye jobban érdekel az a veszélyes üzem.EUs energetikai cimket megneztem ez gordulesi osztalyban C, a ps4 viszont csak D-s.
Nem tudom milyen szintekkel szamolnak gumiknal, majd utánanézek, de amugy jo kozelites, hutogepnel neztem hogy valtoznak a kategoriak a fogyasztas/meret viszonyban.
Nyilvan kicsit szamolni kell megeri e a felarat a jobb besorolas.Van A’ kategoria gordulesi ellenallasu abroncs pl Michelin e.Primacy.
Gondolom EV-khez?!
Érdemes ezeket normàl személyautókra felrakni? -
válasz
Tom1939
üzenetére
Az még nekem ballonos is lenne, 235/40 r18-al már van egy szép formája de még mindig nem az a tanga abroncs.

Contin mekkora a peremvédő?
A pilot sport 4-en nincs vagy olyan kicsit ad a Michelin hogy szet is csesztem a felnim es repedt is.
Vredestein quatraq pro+-on van úgy 5mm, ha baj van akkor sirok en is mar utolag milyen jo dolog lett volna az a felni peremvedo. -
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Köszi, az jó mert 225/50/18 kicsit peres az ízlésemnek.
-
-
A continental allseason contact 2 esetén az FR rövidítés mit jelent? Fixed Rotation? Ha igen akkor érdekes mert a 17-es méreten nem láttam, a 18-ason meg igen (van e gumi kinézett autóra játék részeként rákerestem a Lurdy gumisnál).
-
prsq
aktív tag
Hogy érted azt, hogy nem engedélyezett? Műszakin megbukna?
+4 mm eltérés, 0.5%. (A gyári 155/70 R13-as váltóméretnél az eltérés -6 mm, 1.3%.)Ugyanaz a problémám - és az autó is - , mint a kollégának, a gyári 165/60 R14-es méret nemcsak drágább, de sokkal ritkább is, alig van választék. Míg 155/65 R14-ből - nem vennék csak ezért 13-as felnit - , bőven akad, darabja 4-5e Ft-tal olcsóbban. (Négyévszakost vennék én is.)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Franko!
Es milyen a QPro? Most be is koptattad ekkora tavon.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Probaltam kint tobb auto de megmondom egyiknek se neztem meg a gumijat tuzetesen.
Az egyeduli amelyikre emlekszem az a BS RE92.
-
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Felni megjavítva, perem kijavítva, új gumik felpattintva!
a DeWheels-es srácok nagyon szép munkát végeztek Fóton, a peremen a padka sérülést úgy kijavították, hogy néztem erősen a pofa részt hol volt, de nem mondom biztosra, hogy ott volt a hiba.
15k-ba fájt a repedés és a felület javítás.Szerdán délután gyorsan berendeltem az új Vredestein szettet is:
https://www.arukereso.hu/gumiabroncs-c3615/vredestein/quatrac-pro-235-40-r18-95y-p1025172349/235/45 r18 lenne az official váltóméretem 52,5k, a 235/40 r18 viszont 45k volt az autoguminet.hu- nál ami a Gumi-profi team cég.
Ennyi átmérő difi belefér, az óra csal kicsit feljebb.
Durva milyen árkülönbségek vannak méretek közt!
Hívott az admin visszaigazolni csüt reggel, h 13.kerbe hétfőre van időpont felszerelni.Hú mondom az bajos, mert szombaton messzire utazok úgyhogy valami megoldás kell, jó nekem a csillaghegyi műhely is.
Péntek 16-ra beírt és megsürgette, hogy be is érjen a gumi.
A csillaghegyi gumi-profinál nagyon flottul ment minden, respect nekik innen is!Érdemes tudni, hogy új Vredestein szettre van Garancia+ balszerencse garancia 1 éves szolgáltatás,
csak regisztrálni kell a számlával!
https://avclub.hu/extra-garanciaA rossz felnin a pilot 4 sajna kuka lett,
a többit meg majd eladom. Mondta a gumis srác is, hogy kár érte még jó volt a minta rajta, de belül elgyalulta a felni ami potenciális defekt hő hatására.
Egy újat meg nem akartam venni, mert 4-5 éves gumik. Ha találok télen darabra valami ps4-t akkor nyárra majd visszarakom.Elégedett vagyok egyelőre az új szettel, jól sikerült a centír is, nem ráz 150-nél sem.
Horvátba már le is értünk….

-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Az azert is van mert ott sok gyarto 4S/AT-vel szereli gyariliag a kocsit. Illetve ott divat a 3 evszakos gumi ami itthon nincs (pedig nekem pont az kene).
3 evszakosrol itt egy cikk (all season vs all weather): [link]
-
-
stickermajom
addikt
Én el voltam hűlve az ártól, de 6030D is mondta, hogy mostanában Mo-n is ilyen 20 ezrek repkednek ilyesmire. Innen nézve annyira nem is vészes akkor a 23k, papírral, 3 hónap garival a szerelésre.
Amúgy ha már helyzetjelentés: Quebec-ben most nyáron rengeteg A/T gumit látok, illetve 4S-t. Hagyományos nyári nem sok van. Télen viszont itt alap a téli, sőt rengetegen járnak studded gumikkal. Én is gondolkoztam rajta, mert sokat járok majd kevésbé takarított helyekre, de ki van tiltva az összes parkolóházból a városban, az meg azért fájna. Majd az AWD megoldja, vagy valaki kihúz ha kell.
-
MM
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Annó ugyanígy jártam 2023 tavaszán a Vector 4S Gen3 vásárlásakor.
1 db emailt írtam nekik udvariasan, hogy wtf?
Másnap küldték a kupont, és elnézést kértek.
By the way, a gumi azóta is jól szuperál a családi gépen...
-
Goodyear is jól bebaitelt itt a nyereményjátékkal, még mindig nem küldték az OMV kupont, pedig már az általuk felállított határidőn már túl vagyunk bőven.

-
válasz
F_Zolee
üzenetére
Eskü, jobban megéri. Nyilván nem eldobni, eladni a végén.
1 db ilyen (vagy hasonló tudású) gumi min. 55 e Ft [link] , X4 = 220 e., + szerelés 20 e., szumma 240 e. Ft. Persze ekkor újat kapsz.
Ez pedig használt, 1 vagy 2 szezont ment, DOT alapján inkább 1,5-et; van rajta 7,2-7,6 mm minta, nálam 4-5 szezonra jó lesz az eddigi tapasztalatok alapján. Centrírozni nem kell, maga a gumigyártó szereli össze, pöpecül.Fizettem 230-at, adtak mellé 4db szép állapotú gyári 18-as felnit, kerékkupakot. 🤗 60 km-t autóztam érte, + 3 e. Ft.
-
-
Asbee
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Ilyennel még én sem találkoztam, hogy 4 új gumiból 1 re lehet kis jó indulattal azt mondani hogy oké. De az is határeset. Nem is hiszem gyakori az ilyen, bár ki tudja, de sajnos itt a példa hogy elő fordul. Remélem garancia is rendben lesz. Hétfőre küldtek futárt értük.
-
Asbee
veterán
Fent a Goodyear gumik és lám megszűnt a kocsi remegés. Hankook halkabb volt kicsit csak éppen használhatatlan.

Néztük is mindet mennyivel szebben forognak az újak. Tuti valami gyártási vagy tárolási hiba lehet a háttérben. Profilmélysége kicsit kisebb a GY-nak, peremvédője viszont jobb. Dot 2db 4223 2db 0724. GumiOK tól. Német gyártás. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Nem veszes ar. Kerekanyara mit mondtak?
-
Zsombe
senior tag
válasz
tasiadam
üzenetére
Jesolo is hasonló: sok négyévszakos, azok többsége Barum Quartaris, vagy még alsóbb polcos.
Akik pedig szezonális gumit használnak, azok többsége alsópolcos gumikat használ: Sailun, Riken, Linglong, Altezzo, stb..
És voltak páran, akik téligumival csapattak.És még én vagyok megszólva a nagyon jó Yokohama AW21-gyel.
-
tasiadam
veterán
Digo helyzetjelentes: Firenzeben vannak teligumi elvezok, de tobb lett a 4evszakos. Kb minden harmadik nem 4evszakos.
Bologna: foleg nyari, de olcso 4evszakos sok auton, lattam uj toyotat riken-el.
Kivancsi leszek triesztel, ott valtozott-e a helyzet -
cOxeR
Ármester
válasz
rbalint88
üzenetére
Próbálom meggyőzni magam, egy olcsóbb megoldással, de leginkább azt látom én is amit írtok. Ráadásul meglesz egy darabig az auto… 4-5 évet biztosan, nem mindegy min közlekedek, illetve egy téligumi azért 3-4 szezont simán kibír.
Komfort nem izgat, igazából, bőven kényelmes ez így, téligumi/felni nem hoz lázba csak a nyári kellően széles, jó tapadás, keveset vagyok téligumin, csak amit nagyon muszály. Majd figyelem a használt téli szetteket… hátha beesik valami értelmes. -
rbalint88
veterán
Igazabol azert nem eroltetnem a te esetedben negyevszakost, mert ket szett kereked lesz a vegen mindenkepp, viszonylag sokat mesz egy eros autoval. Nekem ebben az esetben egy performance teli gumi lenne az irany, ami jobban birja a terhelest es melegedest, ha meghajtanad telen is. A felni kerdes nehez ugy, en telre probalnek meg venni kisebb gyari felnit, hogy legyen egy kis ballonossag, a csodas utjainkra, amik telen meg csodasabbak.
-
cOxeR
Ármester
válasz
rbalint88
üzenetére
Utána olvastam rétegtermék lesz az biztos, de gondoltam bedobom ide.
Igen az ujabb autón 275 van kevés ez a 235 gumi hátul, viszont nálam ugye körbe 9J felni van, ott meg 9J van elől, hátul meg 10J.
Amúgy a Teslatune (Jugo) 245/35 és 285/30-at tett fel, de ugye ehhez felniben is megy szélesebbre elől a gyári 9J hátul pedig 10,5J-t mértek/tettek. Minimális a gyáritól való eltérés.Van 25e km a mostani nyári gumikba, de tavasszal simán el tudom adni a használt gumikat - ugyan apróért de tuti elviszik, vagy akar még most.
Illetve ha veszek négyévszakost a gyári felnire és megfelelő lesz télen, igazából nem téli felnit kell vadászni, hanem keresgélhetek egy könnyűt, szélesebbet nyárra - ezt a gyári turbina felnit nem adnám el úgyse. (még ha 700e korul mennek akkor se)
Amennyiben nem válik be a - bár kétlem, azért egy évet csak kihúzok rajta, még mindig eldönthetem merre az arra.
Igaz nem olcsó a méret de 80e/db körül tudok rendelni, ez a legalja. -
rbalint88
veterán
Az iON a Hankook EV-kre fejlesztett gumicsaladja, van nyari, teli es negyevszakos is. Mivel uj szeria es eleg specifikus a felhasznalasa, ezert tesztekben nem lesz rul gyakori vendeg szerintem, foleg a te meretedben. Amugy azt neztem a Highland Performance-on mar 275 van hatul…
-
cOxeR
Ármester
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a négyévszakos gumiról?
Hankook IL01 ION FLEXCLIMATE Foam, EV M+S
Méret amit keresek: 235/35R20 - sok más alternatíva nincs
Teszt, persze ott mindig csodát tudnak…
https://youtu.be/X46BlDK3ev4?si=KDQGBBR0yy9g2lhV
Jelenleg egy nyári Pirelli P Zero van fent, ugyanezen méretben, auto Tesla Model 3 Performance - szóval a tapadás fontos lenne.
Város/autópálya, síelni nem járok de néha azért földútra betévedek.
A terv, hogy ez inkább téligumiként lesz használva és nyárra lesz más felni gumi, de lehet ez jövőre nem jön még össze, vagy garanciális okok miatt nem akarok feltenni nem gyári méretű felnit - meg nem olcsó móka könnyű felnit/gumit venni 20”-ban. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Gyorsan rakeresve ugyanaz a kupos anya van mind a ketto felnitipushoz de nezzel ra evjarat szerint vagy irj egy helyi delaernek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AliExpress tapasztalatok
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- LG LCD és LED TV-k
- Tőzsde és gazdaság
- Gyúrósok ide!
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- iPhone 15 Plus 256GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4447, 100% Akkumulátor
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- Arris VIP7100 Android TV 4K
- Samsung 990 PRO 4TB Gen4 NVMe SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez az aktuális gyári tartozék téli kerék 18"-ban, erre van "szükségem".