Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Dell Venue 8 Pro
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sziasztok!
Keresek egy költséghatékony gumit a B vectrámra, 205/50 R17 méretben, 80% rövidtávon használva (a másik 20% autópálya, nyugat eu).
Goodride SPORT SA-37 XL 205/50 R17 93W
Erről mi a vélemény? Most 20k körül meg lehet venni, annyit gondolom simán megér
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Vredestein vagy Hankook bőven elég. Nexen picit alatta van kivéve ha az új Gen2 mert azzal megint nagyot gurítottak.
-
No.01
addikt
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Hacsak nem "racsingolsz" (GTE ha jol emlekszem igy miert is tenned) en - hiaba regebbi fejlesztes - inkabb a PremiumContact fele mennek.
**Mas:
A SUV gumiknak van letjogosultsaga egy tipuson belul ha a suly es sebessegindex megegyezik es az auto nem 2T+ es meg csak nem is osszkerekes?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az ASC1-tol a tesztek sem voltak elajulva. A 2-es viszont jora sikeredett nagyon. De szvsz felesleges neked egy Quatrac boven eleg lenne.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Leszűkítettem a kört az alábbi 2 típusra:
Premiumcontact 6 235/40 R19
Sportcontact 7 235/40 R19.
15-20 fokban is tud tapadni a sportcontact? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem veszes nyarra maradhat de en a telnek is siman nekifutnek vele ott a laposon nem lesz egy nagy kaland vele az eleted.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Korábban írtad, csak városban használod, rövid utakra. Ha jól sejtem, sík terep, Alföld. Oda még (bőven?) megfelelhet, nem fog egyik napról a másikra kihasadni.
-
saen
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Akkor ősszel mehet a csere.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Idén még el lehet ezt tolni.
-
szabonagyur
félisten
Egy kis státusz update képekkel: Continental AllSeason 185/55/15. 2020.09.15-el kerültek fel, 2019. 47. heti gyártásból. 26e km van bennünk pontosan, és egy egész könnyű, kis teljesítményű Honda Cityn vannak fent, garázs nélkül kint áll télen-nyáron.
A minta még okés, de az állapot annyira nem meggyőző, lehet cserélni kéne?
-
Lefty
addikt
Sziasztok,
gondolkodom a nyari garnitura komplett cserejen, mert hatul enyhe repedesek vannak a gumin, jelenleg Bridgestone Potenza S001 225/40 R19 93W van fent.
Mit ajanlotok most ugyanebben a meretben?
Kettöt neztem most:
Bridgestone Turanza T 005 XL
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5Köszi!
-
No.01
addikt
Ujabb kerdesem lenne
Hasznalt, de uj gumit (~30km futas) mikent hirdetnetek meg es hol? (nyari 235/55 R19) -
rolkaDb
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Akkor ezt a típust fogom vadáni, annyira nem sűrgős a vásárlás, volt bennem egy gondolat h ilyenkor talán olcsóbbak. Még, ha azok is volnának, inkább legyenek frissebbek.
Esetleges ajánlott beszerzési forrás van, ahol fix friss dot számosat küldenek? -
rolkaDb
aktív tag
Sziasztok!
Először is szeretném leszögezni, hogy nem vagyok túl jártas a gumi témában. 5ös bmw f10-es(2014 évvégi kiadás)kasztnival az alany.
Nyári gumi Hankook ventus s1 evo2 245/40 R19. Megvan a gyári felniszettje is, ami R17. Namost erre kellene Nekem valami téli megoldás. Tudnátok ajánlani?
Illetve, hogy mit kell ezeknél figyelembe venni? Mire figyeljek? Ársávban nem tudom mit érdemes(40-50k/db?), ami elég az autó alá télen, Debrecenben nincsen az utóbbi éveben olyan hatalmas tél, 2 ezres diesel motoros. -
gyenesmartin
őstag
Michelin pilot sport ev-vel van valakinek véleménye?
Passat GTE-re. -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Jelenleg Michelin pilot sport 4 235 40 r19 xl gumikat használok.
De azt vettem észre, hogy a téliről váltva ami egy alpin 6 volt, gyorsításnál sokkal hamarabb elpörög.
Ha meleg az aszfalt és a gumi is akkor olyan érzés mintha fogaslécen mennék vele, nagyon tapad. De az esetek 99%-ban mikor hideg akkor rosszabb.
Ki használ ilyen méretet és melyik gumi típust használja, amihez nem kell nagyon melegnek lennie, de jól is tapad?
Ezt a michelin szeretem mert halk és nagyon kényelmes (kényelmesebb mint a 17-es alpin 6) és peremvédős. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Snoop27
üzenetére
Nem rossz csak az ellenfelekből régebbiek vannak bene GY Assy. 5 miközben van 6, Falken FK510 amiközben már rég kint van az FK520, Micehlin Primacy 4 miközben már rég kint van a Primacy 4 Plus, stb. De Contival tuti nem lősz mellé ha belefér árban, az top gumi bármihez is méred.
Nem tudom milyenek a vezetési szokásaid de ha nyugisan mész akkor Kumho is bőven elég amúgy.
-
No.01
addikt
Sziasztok,
2 lyukrafutás és egy személyes pofon után keresnék megbízható gumis forrást. Online rendelés, akár külföldről is működhet.
Kinek mivel van pozitív tapasztalata?
(Sajna úgy tűnik az, hogy korábban volt jó tapasztalat már nem jelent túl sokat...
-
Snoop27
őstag
válasz
vzsryl
üzenetére
A téli gumijaim még szinte újak, emiatt keresek most nyárit. A Kumhot nem igazán ismerem, de utána keresek, a PC7-est láttam, hogy sok igei dijat bezsebelt, emiatt is gondoltam rá, de a SC5 is jónak tűnik.
Szerk.: Az igen, most olvastam róla teszteket, valóban nagyon jól teljesit, kérdés, hogy hosszú távon mennyire marad el tapadásban és teljesitményben a prémiumtól. -
avl
senior tag
most mar 1-2-3-4 heten belül tenyleg megvennem a 4evszakost a Jazz-re 175/65 R14 meretben
Vredi Quatrac5 vagy GY Vector 3rd gen az elsö kiszemeltek
ha nagyon jo áron menne (önmagahoz kepest is), akkor Nexen ill. Conti AllseasonContactha valaki ezekre lat akciot, kiemelkedöen jo arat, szoljon ! köszi
argepet, arukeresöt stb.-t en is tudom nézni :-)
-
Snoop27
őstag
Eddig tudtam húzni a kerékcserét, már muszáj lecserélnem, mert nem érzem stabilnak az autót száraz úton sem, 2 mm a hátsó kerék s nem vagyok nyugodt.
Újabb gumikból mi a javasolt kategória SUV-ra? Kb. 10,000 km évente, a lényeg a biztonság de az se hátrány ha nem kopnak el 2 év alatt. A PC7-ről olvastam, hogy nem rossz, de talán van más alternativa is. Köszönöm. -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Szomszéd szeretne az új Toyota C-Hr autójára 4 évszakos gumit (225/55 r18) venni mivel évente max 5 ezret megy. Melyik prémium márka a legjobb illetve a legújabb fejlesztésű?
-Bridgestone turanza All season 6
-Continental All season contact 2
-Goodyear Vector 4Seasons Gen-3
-Michelin CrossClimate 2
-Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2 -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Megjöttek a gumik a kocsira amit ajánlottatok. R14-es Vredestein quatrac 5. A DOT az 2342. Magyarán 2023 év végi. Ezek teljesen vállalhatóak, ugye ?
-
Friss-ropogós (DOT 1524) Goodyear Asymmetric 6, 225/40-18. Tömeg és profilmélység mellékelve, ha valakit érdekel. A Goodyear Efficientgrip Performance 2-ön 8mm volt az újkori profil, bár az túragumi, de akkor is lehetne több ezen is...

-
válasz
nandow
üzenetére
Rendes ember.
Egy hónapja kikértem a véleményét egy felnijavítás eredményéről, önzetlenül segített, gépre tette, stb.
Akkor jó nagy árat mondott az aktuális gumiszerelésre. Mennyi volt, 24?Gyorsan hirdesd meg!
Ha ki akarod tartani 60, a gyors siker érdekében 40. (én 40-et kérnék érte, vigyék el tutira, jövőre kevesebbet ér) -
nandow
aktív tag
Ma felkerültek az új Goodyear Eagle F1 gumik. A gumissal nagyon elégedett voltam (Bp. Hegyalja út - köszi focvis az ajánlást
). Vigyázott a felnire, kérdezte mekkora nyomásra fújja fel, nyomatékkulcsot használt.
A régi gumikat eladnám, mennyit lehetne kérni értük?
Contintental PremiumContact 6, 225/45 R17, dot 0418, 2 db ~6 mm, 2 db ~5 mm. -
VGYke
addikt
Nem, nem voltam ott a felpakoláskor. nem is értettem az ürgét, mert miután megkaptam a csereautót, mondtam hogy nem sietek, segítek, de azt mondta nem kell, meg nem most fogja elvinni, mert még valahol dolga van, visszajön érte. A helyszínen készült fényképek:
Nyilván amikor elvitték, a jobbról, balról parkoló autók távolsága változhatott.... -
ez standard használt gumis séma
kétféle ember van, akit érdekel a DOT meg akit nem
- akit nem érdekel, az ár alapján vesz használt gumit
- akit meg érdekel, az nézi a DOT-ot is, sőt akár szűr is rá olyan oldalakon, ahol ez szűrhető. namost azért, hogy nehogy a jóképességű eladó elessen az átlagnál egy fokkal tudatosabb ügyféltől, direkt rossz értéket állít be, így feldobja a kereső az ő hirdetését is, megakad a szemed rajta, akár még el is mész érte, vagy megrendeled egy webshopon
a trükk az egészben az, hogy az emberek nem szeretik a "sunk cost"-ot azaz a megszerzésig felmerült költséget (idő vagy pénz) és inkább megbékél a plusz pár hónap gyártással, minthogy elálljon az üzlettől.
több gumisnál voltam öcsémnek a Passatra 205/50 R17 gumit keresni, és többször futottam bele a "bocsi elnéztük" dologba
ami egy magánszemélynél még csak-csak elnézhető, de ők ebből élnek, könyörgöm!!
egy rendes gumis már a mintából megmondja az évjáratot, nem kell neki DOT szám. szóval ha egy profi "elrontja" az igazából direkt van. -
-
Qru
MODERÁTOR
Én azóta is azon filózok, hogy tudott úgy elállítódni az első futómű, hogy lenullázta a gumi szélét. Ehhez nagyon nagy ütés kellett hogy érje, ráadásul mind a két első kereket. Gondolom amikor feltették a trélerre akkor ott voltál és nem verték oda sehova mert az láttad/hallottad volna. Vagyis lepakoláskor történhetett a gikszer vagy amikor a márkaszervizben volt.
-
tasiadam
veterán
Am tényleg megeshet az, hogy 1 felniszett a centírpadon nem adja ki, hogy tojás, csak használat közben?
-
tasiadam
veterán
Am nem lett volna opció, hogy kicsit többért rendelsz 2 új valamit? Ez a méret nem drága, és felraktad volna őket mondjuk hátra, mivel újak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Télire nem nagyon lesz most kereslet de ha van helyed tárolni ősszel hamarabb elvinnék. Bár hirdetni ingyen van szóval hirdesd meg most hátha...
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
kezdjem el hirdetni
60 -> 40 a vége /4 db
-
205/55/R16 Conti TS860 1919 DOT 6 mm profilmélységgel szerintetek milyen áron kezdjem el hirdetni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4426, 100% AKKSI
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nyilván amikor elvitték, a jobbról, balról parkoló autók távolsága változhatott....