Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
saen
veterán
-
No.01
addikt
Az atlag ebernel biztosan jobban ert hozza ez nem is kerdes. (foleg ha csak a kozvetlen kornyezetemben korbenezek az atlag ezzel a kerdessel semmilyen szinten nem akar foglalkozni)
Viszont ebbol kifolyolag en eleg sok gumit veszek aminek a 90%-at latom is hasznalat kozben... es az elmult ~2evben nagyon kirajzolodni latszik az a trend h az uj guik (mindegy, h 4evszakod vagy sem) nem birnak ki nemhogy 8 evet, de legtobbszor meg 5-t sem. (szintetikus kaucsuk...) kemenyednek, repedeznek pedig minta meg lehet van rajtuk boven, de a tapadas az mar fasorban sem lesz az ujkori valtozathoz kepest.
Szoval egy uj de rosszabb gumi meg tan mindig jobb, mint a saen alltal is emlitett jo lesz az meg (nem!) felso kategorias gumi.Egyaltalan nem ertek egyet ezzel (lasd Michelin USA ahol van garancia a futasra... igaz a tavolsagok is kisse masok) de atlag embereknek ez meg tan mindig jobb igy, mint a hamis biztonsag amit a regi rendszerbol hoznak: most mit akarsz van azon meg minta boven!
Ahogy elobb ritam a tobbseg sajnos pont sz@rik bele a gumikerdesbe.
-
den89
tag
No.01: Bocs, az első mondatom szabonagyurnak szólt.
saen:
Azért ezzel vitatkoznék, hogy egyenes úton alig fog kopni, főleg nyáron az 40-50 fokos aszfalton 130-140-el. Alapvetően megadnak egy kb. futásteljesítményt a gyártók, átlagban 40-50k km körül van. Induljunk ki ebből, még ha vannak is ellenpéldák. A teszteket meg természetesen mindig zsír új gumikkal végzik el. Arra már nem nagyon van teszt, hogy mondjuk 20-30k után mit tud. De persze igaz ez a nyári és téli gumi tesztekre is.Ne essék félreértés, én is támogatom a 4 évszakos megoldást, csak úgy gondolom, hogy nem minden körülmények között ajánlott. A 2. autónkon nekünk is az van. GY Gen3, évi 5k km, előbb fog elöregedni/megkeményedni, mint hogy elkoptatnánk (tudjuk nélkülözni az autót, ha nagy hó van, stb). Egyébként nagy elégedettséggel használjuk, fatert is rábeszéltem az évi 6-8k km-ével. Sőt, akivel szóba jön, annak második autóra, illetve akár elsőre is 10k km-ig ajánlom. Családi autónkon is gondolkodom majd előbb-utóbb az évi 10-12k km futással. De azért erre még egy darabig valószínűleg nem szánom rá magam a 2 kisgyerekkel, ezt az autót minden időjárási körülmények között kell használnunk.
Azért az még odébb van, hogy kiszorítaná a 4 évszakos a szezongumikat. Már csak a gumisok miatt is, mert szeretik tőle elriasztani az embereket. Vajon miért... Meg mondjuk ADAC teszt alapján van 5-6 db 4 évszakos gumi, ami viszonylag jól teljesít, a többi futottak még kategória, már újonnan is, na azok vajon mit tudnak 20-30 k km után...
-
saen
veterán
A futásteljesítmény se egyértelmű. Ha mindig egyenes úton, egyenletes sebességgel haladsz akkor alig fok kopni, szemben a városi sok kanyar, sok gyorsítás/fékezés kombónál. És aki sokat megy vele az jellemzőbben nem a városi forgalomban teszi.
Emellett mindig olvasom, hogy így nem az igazi a négy évszakos, meg úgy nem az igazi, aztán a szezongumival meg beleraknak még egy-két szezont, hogy ne kelljen cserélni, mert nem kopott el. A kemény téli gumi meg jellemzően már látványosan szar, volt hozzá szerencsém sajnos. Szezongumival is rengeteg szituáció van amikor nem optimális semmi.
Szerintem a négy évszakos fokozatosan kiszorítja a szezongumit a piacról és utóbbi nemsokára márcsak réteg dolog lesz. A nyári kopás nem olyan extrém szerintem és mégha hamarabb is elkopik picit a gumi, akkor is jobban jársz az új gumival, mintha állandóan cserélgetni kéne. Amennyivel hamarabb elkopik, azt simán megspórolod a sok cserén (tudom, van aki magának cseréli, de ez a ritkább).
-
den89
tag
Ezt azért nem mondanám
, de ekkora futásteljesítmény mellett 2 év után csere.No.01: én szakértő nem vagyok, ezt egy totalcar-os faszi nyilatkozta (gondolom azért egy fokkal jobban ért hozzá, mint egy átlagember). De itt is sokan hangoztatják, hogy kb 5-6 év egy gumi, még akkor is, ha nem koptatod el. Kevés futásteljesítménnyel szerintem 6-7 év nyugodtan abszolválható. Amit most éppen saját példámból tudok, hogy a 7 éves téli gumim előbb keményedett meg, mint hogy elkopott volna, vagy bármi más baja lenne ránézésre. Idén még lehet fel is rakom, 4 hónapot szoktam csak járatni a téli gumikat (nov eleje-március eleje, ezalatt kb 3k km megy bele). Fater 8-9 év után cserélte le a nyári és téli gumikat 4 évszakosra (évi 6-8k km-t ment velük összesen). Azt hozzátenném, hogy ő is, én is felső polcos gumikat szoktunk venni.
-
den89
tag
Azért ezt zárójelben itt hagynám a 4 évszakossal kapcsolatban.
Kinek találták ki a négy évszakos gumit?
A négy évszakos gumi elsősorban azoknak ajánlható, aki keveset autózik - főleg télen. Ha jellemzően városban, aszfaltozott úton, esetleg országúton használod az autót, jó megoldás lehet. - Mivel az autógumik anyaga 5-8 év alatt elöregszik - ha használják, ha nem -, aki keveset használja az autóját, felesleges megvennie a téli-nyári garnitúrát is. A négy évszakos gumi esetében egyetlen garnitúra ki tud szolgálni ennyi időt - javasolja Papp Tibor.- A négy évszakos abroncsokat általánosan azoknak szoktam ajánlani, akik viszonylag kis teljesítményű - azaz körülbelül 150 lóerőnél gyengébb -, elsőkerék-meghajtású autót vezetnek, elsősorban lakott területen és országúton, és évente legfeljebb 10 ezer km-t autóznak. Utóbbi azért érdekes, mert a négy évszakos abroncsok nyáron jobban kopnak, mint a csak nyári abroncsok - magyarázza Gajdán Miklós.
- Mivel a négy évszakos gumik fékút szempontjából valamivel rosszabbul teljesítenek, mint a téli- vagy nyárigumik, aki leginkább autópályán használja a kocsiját, biztonság szempontjából jobban jár, ha nem négy évszakosakat használ. A fékút hossza nem egyenesen arányos a sebességgel, hanem négyzetesen. Vagyis kétszer nagyobb sebességnél a fékút megnégyszereződik, és ezen a szinten ez már óriási különbség havon a téli vagy aszfalton a nyári abroncs javára, a négy évszakossal szemben. Ráadásul, aki sokat vezet autópályán, annak általában az éves futásteljesítménye is nagyobb, tehát ilyenkor már anyagilag is megéri megvenni a téli- és a nyárigumikat - tudjuk meg Papp Tibortól.
-
Brumi˘
addikt
válasz
adamssss
üzenetére
Nekem kakucsot a PS4 is bírta. (TT 8N "quattro", 225/40R18). De ismerős G6 GTI-n SC7-tel is jól elvolt, kb. azonos köröket mentünk. Vagy ott a PS4S amit brumi1024 is ajánlott. Nekem a kövi szett esélyesen PS5 lesz az eddig látottak olvasottak alapján (többnyire kirándulós a verda)
-
Sziasztok!
Ma először kivittem az i20N-t a Kakucsra. Brutál a kis méregzsák viszont a szűk keresztmetszet egyértelműen a gumi amik 7-8 kör után megadják magukat, elkezdenek fodrosodni és nyúlni. Mit ajánlanátok a P zero-k helyett amikkel azért még közéekedni is lehet városban/agglomerációban de a pályát jóval jobban bírja? (215/40R18)
Köszi
-
rbalint88
veterán
Vitatkoznek, szvsz ha 3-4 ev alatt nem koptat el egy teli is egy nyari szettet is, akkor siman kiadja a negyevszakos, foleg ha csak egy garnitura felnije van
Jobban kell figyelni, hogy magas futasteljesitmenyu gumit vegyen, de szvsz nyugodtan mehet a negyevszakos meg evi 20-25ezerre is. Legalabb friss gumija lesz, nem szembesul
az oregedes miatti teljesitmenyvesztessel. -
-szabi-
addikt
Hi
Rákeresve a tehermentesítő gyűrű-re kettő éve volt utoljára a fórumozók véleménye megkérdezve.
Kerékagy méret: 60,1mm. Erre jönne 82mm középfuratú felni.
Ezek az olcsó műanyag gyűrűk valóban viselik az autó másfél tonnás tömegét?
Vagy inkább csak központosít felszereléskor de a terhet a csavarok viszik?
Néhány mm különbség áthidalására megfelel de 20mm már sok?
Mi a tudomány jelenlegi álláspontja erről?üdv
szabi -
avl
senior tag
válasz
Fishor
üzenetére
1 a hányhoz (a neg. : poz.) ? ne bánd ! szerintem objektiven is rengetegtöl függ:
- kocsi sulya
- motor teljesitmenye, nyomateka ..es mennyit vesz ebböl igenybe a soför, azaz vezetesi szokasok
- milyen utakon megy
- mekkora a gumi méreteszubjektiven: mik az elvarasok (alacsony vs. realis vs. magas igeny vs. tulzo)
-
Micsurin
nagyúr
...B verzió, számolt az úr azzal mennyit is volt az Astra szervizelés alatt az elmúlt időszakban.
No.01 Más futás vagy nem, nem vagyok meggyőződve a 4S-ről. 4S2 egy Civicről öröklődött a dízel Astrara szerencsésen, de itt csak most 1,5 hónap alatt ~4-5k belecsúszott az órába. Évi ~20-25k az teljesen biztos becslés volt.
Mielőtt lerendelem a Quatracot biztosra mennék matekkal.
-
den89
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Én is épp most olvasgattam vissza a fórumban, és furcsálltam, hogy neked azt ajánlott.
Szerény véleményem szerint a teteje az évi 15k. Mondjuk max 50k-val lehet számolni egy jobb minőségű 4 évszakos gumiknál, hogy durván annyit megy el. Azért afelett már biztosan lejtmenet a teljesítménye. De valószínű, hogy már 30-40k felett sem az igazi. Az olcsóbb/gyengébb minőségűek meg max 30-40k. Lásd középtájt: [link] Tudom, itt a fórumon vannak városi legendák, hogy 60-70k-t is elment valakinek, na de azért ne ebből induljunk ki.
Na most akkor ebből mindenki kalkulálja ki magára vonatkozóan, ha évi 20-25k-t megy, megéri-e.
-
Zsombe
senior tag
válasz
lama_lamm
üzenetére
Nekem szintén Corolla, bár csak 1.8, de négyévszakos gumival. Éves szinten 15k futással, aminek a fele pálya. Nem ördögtől való a Te felhasználásodra a 4S. Még ha 2-3 év alatt le is járod, akkor legalább hamarabb lesz új-friss gumid, minthogy elkezdődjenek az öregedés jelei (repedezés, felkeményedés), ami miatt rossz esetben úgyis kuka lenne a 4. évben egy szezonális gumi.
-
lama_lamm
aktív tag
-
Asbee
veterán
Megjöttek a Dunlop Wintersportok. Dot 2348 mind a négy, nem vészes. Német gyártmány. Azért a mintázaton látszik hóra lett igazán tervezve, remélem az enyhe esős télen is működni fog. Bár ha az 5 éves repedezett töredezett barummal nem volt gond, akkor ezzel sem lesz.

-
HoaryFox
őstag
Na jó, mégiscsak megkérdezem, ti melyiket vennétek 225/45R17 méretben:
Hankook Winter i*cept Evo2 (UHP) vagy Winter i*cept RS3 (prémium touring)? Evo3 sajnos nem játszik, legkisebb méret se jó a kocsira. Ár nem tényező (
) -
válasz
Micsurin
üzenetére
Megtaláltam a ROD hirdetését, az nem gyári Saab.
Astra G OPC-nek volt némileg hasonló felnije, de nem ugyanez [link] .Vectra C felni: A kupakra majd kitalálsz valamit.
3 mm elmegy - sőt, ha az Astra fenije 6.5Jx16 ET37, míg a Vectra 7Jx17 ET39 vagy 7Jx17 ET41, úgy a felni kijjebb lesz 4 vagy 2 mm-rel. De ezeket a számokat csak Te tudod megnézni, viszont nem osztod meg, így találgatni kényszerülünk.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
Na várjál vagy nálad keverednek a dolgok vagy én voltam már kusza.
Vectra: Tudom, hogy ezüst. Nekem viszont plusz, hogy színtereztették mert én is jó eséllyel gunmetalra alakítottam volna.
A Vectra annyiban tér el, hogy nagyobb az ET és 3mm-t bentebb menne.
A SAAB felni, na az vagy SAAB vagy nem. Gumis állítja SAAB de én R.O.D (Rondel) beütést találtam benne, az szélesebb is! Az már 8J, de el kéne férjen az is. Ott az a bajom a felni tetszik de nem tudom a kocsi alatt is tetszene-e.
Holnap elmegyek a Vectra szettért aztán béke és nyugalom.
Qru Tiszta a kérdés már csak a milyent. 4S2 ugyan úgy? Vagy az új Nexent? 4S2-nek talán csak a zajt tudom felróni. -
válasz
Micsurin
üzenetére
A témához kapcsolódó összes gondolatom. 🤗
Ez a felni gyárilag ezüst.
A középkupak most is ezüst, ellenben a gunmetal felnivel.
A 11 éves gumi 100% kuka.
Nem emlékszem ilyen bbs stílusú Saab felnire az utóbbi 10-12 évből, ettől még lehet...
Hogy a 8" széles felni jó-e az Astra alá, nem tudom, de szerintem ez a Vectra felni keskenyebb 8"-nál.*A 18" 225/40r18 gumik még nem drágák annyira, 40-ért jó nyárit kapni /db.
A 19" már 50 felett lesz.* Megnéztem, a Vectra C 17-es felni 7" széles. [link]
-
válasz
rbalint88
üzenetére
Nekem 2,5 évet bírt, de erre nincs panaszom mert 54 ezer kilométer és 2 forró nyár volt benne (az egyikben egy 7k+ kilométer Franciaország oda, ott és vissza nagy úttal). Szerintem sok ember még megtartaná de már a mintát meg a gumi állapotot sem tartom jónak (karbantartás mániám erre is kiterjed, kopó eszköz ez is).
-
Micsurin
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
...szerintem a GTS lesz. Az már úgyis "színre" is van fújva kvázi, gunmetal becsípődésem lett volna mindenképp.
Most még ki kell matekozni, hogy kapjon az is a francba egy 4seasont vagy tartsak külön téli nyárit az évi saccra 25k-ra.
-
válasz
rbalint88
üzenetére
Hát nekem egy kommunikativan szuper gumi kellene, de ha nincs ilyen akkor inkább egy kommunikativan közepes, mint egy jó ami hirtelen elengedi a kezem egy kanyarban...
De a Conti meg van rendelve (a kocka el van vetve
), most ezt fogom tesztelni 2-3 évig ha felrakták (majd október elején). -
rbalint88
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
Neked tulajdonkeppen egy kommunikativan szar gumi kellene
Amugy ertem azt a parat, hogy ha hirtelen engedi el a tapadast, azt en se szeretem.
Egyebkent a Conti mellett en a Vredesteint nezegetnem a te autodra.bigdady: a problema az, hogy az uj gumik birjak sok ideig, igy en maradnek a negyevszakosnal es 3-4 evente cserelnem.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Most már én is belevau...
Én a 17 col híve vagyok, az olyan jó középút, és nem is horror rá a gumi, mint a 18-ra."minél több a küllő, annál jobb az én ízlésemnek"
Ezzel én is így vagyok (#style32), de takarítani elvileg macerásabb.A sok küllős Saab felni egyébként nagyon hasonlít a bbs felni-re (style 42, vagy bbs-nél rs740-nek hívják) (van belőle 1, és 2 részes, az utóbbi éri a ft-ot)
-
Micsurin
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Kopp azonos a méret a kettő közt és az 1.6 idegeshez mindenképp fog kelleni egy szett új papucs. Most azon agyalok ha szemre jó a gumi vajon ez a tél megfutható-e a 13-as DOT-al. Mert akkor tippre eljönne velem ez a Vectra GTS szett és tavasszal kapna valami nyárit, a 4évszakos meg mehet át apuméknak elővárosi módba.
Nálam amúgy sem volt a legnyerőbb a 4évszak, nem a leghalkabb és szerintem a 80% pályázással hamar megenném a profilját.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
De tök hülyeség lenne
Jobban megéri átteni apuméknak tavasszal mert oda mindenképp kell gumi. Akkor meg már akár veszek egy szett 4 évszakos most és elfelezzük apummal vagy kap ez egy nyárit felesben. Nincsenek már akkora telek... amikor meg igen akkor ott a home office.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Tudom ez inkább G Astra de annyira szépek felújítva.

Ott néztem nem tűnik durvának.A Vectra GTS szettel csak a gumi méret a bajom... nem gyárim és is váltom. Osztrákok nem tudom mennyire ütnének érte.

edit.: egyébként értem Integrale miért mondja amit, csak a fentebbi a gondom. Pedig az frissen színterezettek vagy ezüstre vagy gunmetalra.
Érdekes mert mindkettőn ez a méret van, gondolom Vectra méretei. Az ezüstön nem lenne gumi gondom, a gunmetal ellenben jobban tetszik. Csak azon a gumi kuka... 13-as DOT. Bár tekintve ha ezt a telet lehúzza tavasszal úgyis kapna valamit... bevállalnád?

Tetszik a gunmetal, a superblue-hoz nagyon menne.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
A wheel-size.com mit mond?

És válasz erre: Neee, ez nem period correct, nem illik az autódhoz, kb. 8-10 évvel öregebb autón állna jól.
-
Micsurin
nagyúr
2008-as H Astra GTC:
Gyári: 7x17 5x110 ET37 vs 8x17 5x110 ET35?
Elvileg elfér még kényelmesen, nagyon eltérnék? -
Igen, én is furcsáltam, bújtam a teszteket is előtte, de az élet ezt dobta
Most már volt egy pár 4 évszakosom, most kifejezetten arra utazok hogy minnél lineárisabb és kiszámíthatóbb legyen a teljesítmény (azaz ha van visszajelzés boldogan visszaveszek, de meglepetést nem szerettem), ezért lesz most a continental ami kb mindig az egész jó mindenből de semmiből sem a legjobb vagy legrosszabb irányt képviselte.szerk: f4lcon neked ez nx350h-n van igaz? Az akkor nagyon hasonló méret/tömeg mint a rav4. Mégis neked tetszett, nekem meg so-so. Bár egy kérdés felmerül, tied összkerekes (enyém csak első)?
-
avl
senior tag
válasz
Tom1939
üzenetére
nekem is megütötte a szemem a "mert a GY Vector 3 inkább a szódával elmegy kategóriába van nálam. Vízes esős időben városban volt egy két dolog ami nem tetszett"
mert többnyire epp nedvesben volt elöl es szarazon nem annyira elöl, pl. [link]

azaz az utolso abra szerint a nedves kezelhetöségi szubjektiv érzet az max, 100-as !!!
szaraz fekutnal inkabb "szódával elmegy"-nek tesztelték akkor, ott, azt a méretet, azon a kocsin, ...:

..azert figyelek, mert valamikor en is veszek 4evszakost
-
No.01
addikt
válasz
Tom1939
üzenetére
Erdekes amit irsz, mert a CC+ szerintem is gyorsabban romlott, mint az elodje (sima CC)
Erzesre legalabbis mindenkepp.
Ami viszont valoban furi,h ez a gyengules mar a 2. evben erezheto volt.
Az uj CC2 erdekelt volna, de vagy a keszlettel volt problema vagy az ar volt irtozatosan magas igy vegul elengedtem, igaz van a csaladban, de kisebb meretben es ok ugy hasznaljak ahogy kell. Varos/elovaros es tobbsegeben alacsony futas. -
Igazából tényleg sokat számít ki merre jár, nekem is csak városi akadálypályán voltak ilyen afférjaim a vector3-al. Meg én ugye elég egyedi vagyok, én a CC+-t is kihajítottam második télen amikor rengeteg embernek bevállt.
Szerk: Jobban átgondolva én relatív teljesítményék is jobban szerettem ha egy gumi ad visszajelzést mielőtt "vége a dalnak", és ebben jó volt a nexen, közel sem volt cc+ teljesítményben nyáron, de szépen nyúlt mielőtt gond volt. Második télen a CC+ olyan átmenet nélkül engedte el az "ügyet" hogy az már nagyon zavart (szerencsére 2 km/h-val tette).
-
No.01
addikt
válasz
Tom1939
üzenetére
Tudom nem annak szantad, de ugy ereztem, h fel lettem kerdezve
Nekem nagyon jok a tapasztalataim a Goodyearrel kapcsolatban (ugyszinten Gen3, de 225/40R18)
Teligumi alternativakent sokkal jobb volt, mint amire szamitottam. Nagy hoban nem teszteltem, de en toltam le vele egyben 900km-t ugy, h 80%ban esett az eso. Nem volt para egyaltalan sot kifejezetten stabilnak ereztem.
Ettol fuggetlenul siman lehet, h a 4. evre ez is tavol lesz az ujkori kepessegeitol.
Bar ez nem nalam fog kiderulni mert addigra elkopik (44e km van benne)A szerelesre visszaterve en legutobb 34e fizettem komplett gumicserere BP-en (R19)
Szerintem is k sok. (nem kerdeztem meg elore, de en ilyen 22-26 korulire szamitottam) -
válasz
focvis
üzenetére
Igen, 18-as. Hát köszi az infót, magyarul 2 szett árát ha 500k-nak vesszük akkor ugyanennyi simán elmegy a cserékre 5 éve alatt...
Az én megcsinálom a hely hiány (dupla: hol csinálom, hova teszem az abroncsokat) és kifejlett önismeret (ha én csinálom ott előbb utóbb gond lesz) miatt nem játszik.
De lehet hogy lesz megint téli-nyári ha a Continental allseason contact2 nem válik be, mert a GY Vector 3 inkább a szódával elmegy kategóriába van nálam. Vízes esős időben városban volt egy két dolog ami nem tetszett. Sínek és macskakövek kategóriában. Értem hogy az normális hogy csúszik de az allgrip Scross + nexen 4 évszakos kombóban nem volt ilyen és ugyanarra járok. Persze az elsőkerekes rav4 és az összkerekes scross a tipikus alma körtével (rav4 fele hajtott kerék minimun 1.5-szeres tömeggel).
Szóval simán lehet az a vége hogy a rav4 hybrid már túl sok 4 évszakos guminak, akkor emelkedik a gumifenntartás költsége (duplára minimum
) -
bigdady
nagyúr
Durva… Mennyibe kerül 4 acél felni és pontosan milyet kell venni ha most 205/55 r16 a nyárim és ekkora télit akarok venni? Elgondolkodtam..
-
válasz
Tom1939
üzenetére
A Rav4-re, azaz 18-as kerékre? A 25 K Ft elég általános Bp-en, sajnos.
Szvsz Ausztriában sem drágább érdemben, "maffia".Érdemes külön nyári, téli felniszettet tartani, s.k. cserélni a komplett kerekeket.
Szerk: AKH díjszabás, 18" szerelés + centrírozás 7400 + 600 alu felár, x4 = 32 ezer Ft.
(Tavasszal ők szerelték a Mazda kerekeit, minőségi munkát kaptam.) -
Mennyi most Budapesten a jó ár egy téli-nyári átszerelésre szettenként (nem felnin lévő guminál, centírozva)? Én most ugye kimaradtam ebből jó pár éve, és kicsit pislogtam hogy az új gumik felrakásánál a 4 gumira ez 25k plusz a két helyen ahol néztem. Kis plusz monopólium adót fizettek (el is vihetted de az kényelmetlenebb alapon) vagy ez ennyi? Azért ez már simán szép nagy tényező gazdasági számításnál.
-
bigdady
nagyúr
Mennyitől nem jó?
-
rbalint88
veterán
válasz
bigdady
üzenetére
Ha nincsenek extrem korulmenyek es futasteljesitmeny, jo valasztas a negyevszakos. A Hankook se rossz, de ha eleg a negyevszakos, akkor inkabb az.
Nagyjabol egy arban szerelnek az ismert helyeken. Szerintem a felrakjak ingyen ideje reg elmult, sajnos (vagy annyival dragabban veszed a gumit
)
Kecskemeten tippre olcsobban dolgoznak, de meg kell kerdezni. -
bigdady
nagyúr
Sziasztok
Nyárinak Goodyear efficientgrip van fent és kéne télit vennem (Hankook Winter i*cept rs3) de gondolkozom inkább 4 évszakos legyen-e ne kelljen szórakozni vele félévente meg fizetni az átszerelést

Kinéztem Goodyear Vector gen 3-at 205/55 R16-at nagyon jó az adac tesztje és majd eladnám a nyárit 8e km van benne.Szerintetek?
Illetve:
Tudtok ajánlani Pest megyében, Bp vagy Kecskeméten:
1. ahol jó áron felrakjàk ha náluk veszem netàn ingyen
?
2. Jó áron felrakják ha elviszem felrakatni (online megveszem legolcsóbb helyen)?
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szerencsére viszonylag olcsó méret.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
205/55R16 (ez a Bubi mérete).
-
Előbb utóbb meglesz a kisérleti nyúl (én). Most pénteken a szutyok esőben nyomtam egy 2/3 gázt hogy besoroljak, úgy kipörgött az első kerék (GY vector 3, 2.5 éves 54k km) hogy nem éreztem viccesnek (mondjuk a 2.5 benya+villany első keréken átvitelében sem túl erős a rav4).
Mondjuk érdekes hogy az összes 4 évszakos közül a nexen jött be szubjektíve legjobban. A 2. generáció sem való 18-as kerékre?
-
-
Asbee
veterán
Berendeltem a Dunlop Wintersportot, garázsmesternél jó áron van, meg 1 év ingyen kátyúgarancia. Már mindig félek előre Hankook eset után.
5 éves Polaris 5 után szerintem jó lesz, ezekben a komoly telekben. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung kuponkunyeráló
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyébként a Vector 3-ról inkább semlegesnek mondanám a véleményem (ami egyszerűen lehet hogy túl nagy "vason" használok).

Astra G OPC-nek volt némileg hasonló felnije, de nem ugyanez
A Vectra annyiban tér el, hogy nagyobb az ET és 3mm-t bentebb menne.

)
(Tavasszal ők szerelték a Mazda kerekeit, minőségi munkát kaptam.)