Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Dell Venue 8 Pro
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Na, a Téli-nyári webshop is kilőve.

szerk.: Egye fene, akkor lesz ez.

-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Itt már a kosárnál írják, hogy...

Megrendeltem innen most. [link]
Amúgy mindegyik linken más terhelési és sebességindexű Quatrac van, de lényegtelen, mert a Jazz követelményeit mind meghaladja.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az imént adtam le a rendelést a 4 Quatracra.

Már csak az Alfa olajával kéne dűlőre jutnom.
szerk.: Fasza...

-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nagyszerű!
Tudok adni egy db csavarkupakot szívesen &free, de többe lenne a benzined, mint rendelni 20 db-ot az Aliról. (én is alisat adnék, pont ilyen okból vettem, sorjásabb a széle a gyári eredetinél, de több év alatt sem fakult ki jobban / kevésbe, mint a gyári)
-
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
Fent vannak az autón az új Vredestein Quatrac Pro+ 225/50 R17 98Y gumik:
Made in Hungary, DOT 4524 mind a 4
Konkrétan 3 hetes gumik.Autó17-ben vettem és tetettem fel, az egyik kopott 2019-es nyári gumi ment pótkeréknek a 2012-es helyett.
4*49690=198760 volt a gumi
4x6050=24200 volt a szerelés, nem tudom miért nem 5-öt számoltak.
Befért a 225/50 R17 a pótkerék üregbe.
A kerékőrcsavarokat kivetettem, 4x650 forint volt a 4 sima csavar.
A csavarkupak sajnos eltérő a kerékőröstől, így nem lehetett feltenni.
Tudtak adni 3-mat a fiók mélyéről de 1 csavaron most nincs kupak.A helyi, olcsón dolgozó gumis valamiért nem tudta ezt a gumit hozni.
Ha online megrendelem, lett volna 10 a házhozszállítás, meg 10 a szerelés nála, úgyhogy csak 4 ezret buktam, de azért ez profibb hely. -
avl
senior tag
Honda Jazz (GD1) 4 db hasznalt lemezfelnijenek mi lehet a realis ára ? face stb.-n nem vagyok, hol lehet tajekozodni ?
felmerült, hogy eladjam, ha ugyis 4evszakosra tervezek valtani
es rajta levö ~10 éves ~55e km-t futott GoodYear Efficient grip compact 175/65R14-é ? ...nyilvan itt erösen szórhat: van aki szerint ez kuka, van, aki szerint ez még 10 évre jó
-
tboldi
nagyúr
válasz
F_Zolee
üzenetére
Mint öreganyámé.

-
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Új Mazda CX5-höz (2500 cm³, AWD) keresnék téli gumit, 225/55 R 19 méretben. Tapasztalatom nincs vele, mostanában fogom átvenni újonnan nyári gumi szettel.
Mit javasolnátok, ha azért a gatyámat nem akarom rákölteni (azt megtettem az autóra
). Hankook esetleg? Korábbi autómon volt, bevált, de az nem négykerekes SUV volt.
-
313313
addikt
Vasárnap rendeltem egy garnitúra Kléber Quadraxer 3-at a Nano-Tyretől. Ma hozta meg a futár. Meg vagyok elégedve én is velük.

-
No.01
addikt
Szia,
Felhasznalastol fugg. Ha nem akarsz tarolassal, szerelessel vacakolni es nem jarsz sielni havonta a hegyekbe akkor siman jo a 4evszakod.
Az emlitett tipus az egyik legjobb. Az egyetlen valodi gyenge pontja, h az atlagnal gyorsabban kopik. (tan 43e km josoltak neki az egyik tesztben, de ez nyilvan sofor, felhasznalas es auto fuggo is) -
v450
tag
Sziasztok!
VW Golf 8 1.5 eTSI 150 lóerő autóhoz szeretnék venni 4 évszakos gumit.
225/45r17Mi a vélemeny erről a gumiabroncsról?
Pirelli Cinturato All Season SF3Vagy jobban járok külön nyári és téli gumiabronccsal?
Előre is köszönöm.
-
Mondjuk mostanában az autóbérlések legnagyobb rákfenéi azok a fránya gumik. Guminyomás kb soha nem jó, hiába világít az arcába a műszerfalon, tesz rá magasról. Legutóbb ugye első autó gumi oldalfal sérült, második meg első és hátsó tengelyen különböző 4 évszakosok (elől jó állapotú kínai noname, hátul kb F1 slick gumi de Dunlop). Ja a második hátulról jól megtörve (kalaptartó nem maradt a helyén...), de gurult és teljes biztosításom volt ezért továbbléptem...
-
Biqci
aktív tag
Nem kell, csak ajánlott, a tudomásom szerint. Eddig amikor béreltünk autót, asszem 1x találkoztunk ezzel. Azért bérlést írok, mert nem tudok olyan jogszabályról, hogy saját járművben fel kell tüntetni. Ott általában tisztában kellene lennie a tulajnak a helyzettel. De nincs...
-
válasz
focvis
üzenetére
Valami olyat is olvastam hogy a sebességhatár a kisebb gumiknak is szól (hogy bírja a strapát). Szerintem az 1.0 115 ló nemhogy a 240-et a 210-et se nagyon fogja elérni (avagy hátszéllel lejtőn lefelé és soha
).Jazzen teljesen jó volt a nexen 4 évszakos 6 évig (2 szett). Ezen azért lett conti mert a rav4-en is tetszett.
Mondjuk belátom hogy a rav4-en valóban jobb lenne téli-nyári, de már hátam közepére sem kívánám a szívást vele évente kétszer.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én amint kapom az értesítést a Raiffeisentől, már nyomom is rendelés gombot.

-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én csak azon lamentálok, hogy évről évre mennyit romolhatnak, mondjuk 3-4(-5?) évesen tudhat-e többet a Conti, mint a Vredi. Ebben az esetben megérheti a felárat, ha nem túl nagy a különbség.
Így 30-ért viszont nem gondolkodok tovább, Vredi lesz.

-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Na, itt még olcsóbb?

Igen, ez az. -
No.01
addikt
Ne felejtsuk el, h a gumi is valamilyen szinten hasonlit a motorolajhoz. Ha nem mesz vele csak 1000km egy evben attol meg az az olaj "elfarad" es a 3. evre mar nem lesz olyan, mint amikor beletoltottek akkorsem ha csak 3000km futott.
A 10eves gumi mar felejtos garazs ide garazs oda.
Ez szerintem ar regebben is igy volt, napjainkban meg meginkabb koszonhetoen a szintetikus kaucsuknak. -
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én asszem, 34500-ért találtam a legolcsóbb helyen a Vredit.
Nektek is 185/55R15 kell, ugye?
-
Tannen
tag
válasz
üzenetére
Pontosan ez az én gondom is!
Mondják, hogy az ajánlás szerint 5 éves korig még újnak számít egy eladott gumi.
Ugyanakkor a 10 éves jó állapotú gumimat már cseréltetnék, hogy ez bizony már a vizsgán necces lehet.
Keveset megyek, garázsban állok, nekem így az év fontos. Prémium gumim van most is (MS Primacy3) és teljesen újszerű. -
szabonagyur
félisten
válasz
Black Dragon
üzenetére
-
Black Dragon
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Pont tőlük vettem át a gumikat, minden rendben volt!
Bár személyesen vettem át de tényleg sok értékelésük van, szerintem nem lesz probléma. A netto gumi pedig szintén mondhatni megbízható, családból rendelt már onnan valaki, minden rendben volt szintén.De ha Maglód nincs neked messze akkor rendeld oda személyes átvétellel aztán a DOT számot is meg tudod nézni, bár a másik cég pedig debreceni, ha az közelebb van akkor ott sem érhet meglepetés.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
A Nettóról rendeltem már, innen jöttek a MiTo CC2-i, és nem volt semmi gond, sőt alig pár hetes abroncsokat kaptam. Anno azért választottam őket, mert másokkal ellentétben egyértelműen kiírták, hogy peremvédős.
Az elsőtől én is idegenkedem, de Árukeresőn jó véleménnyel vannak róluk.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Black Dragon
üzenetére
Még friss és meleg, 3 hetes

-
Black Dragon
addikt
Sziasztok!
A korábbi javaslatok alapján át is vettem a mai napon a Goodyear Ultragrip Performance 3 XL 235/45 R18 98V gumikat.
Köszi a tanácsokat, még a kocsi nem érkezett meg, így csak a garázsban figyelnek, de remélem nemsokára már aktívan tudom használni. Szerencsére 4524 a DOT szám, így friss gyártásból kaptam. 
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Oké, nem 40, 41.

De itt sem sokkal drágább.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tom1939
üzenetére
Téliből és 4S-ből engedélyezett az eggyel alacsonyabb sebességindexes (nekem is H-s van a V-s helyett). Sima ügy, mehet az ASC2.

A ContiContact TS815 az nem az ASC1, ez egy teljesen másik gumi. ContiSeal hasznos de maga a gumi nem túl acélos a mai mezőnyben (ez egy Inkább téliesre hangolt 4S amúgy).
-
Tanácsot kérnék. Szereltetnék már szalonban feleségem T-crossára 4 évszakost (a nyári helyett amin érkezett). Addig rendben is van hogy ez +40k kb, de conti allseason contact 2-ből csak H sebességindexet ajánlottak ki és V a minimum (se biztosítóval se osztrák rendőrrel nem szívóznék, bár gondolom veszélyes nem lenne).
De a másik ajánlata ContiContact TS 815 ContiSeal megfelelő adatokkal. Ez az előző generáció allseason contact? A Seal része nagyon hasznos lenne feleségnek... És ez még nem is nagyon plusz áras (olcsóbban adná mint a sima ASC 2-öt).
Köszönöm a tanácsokat.
-
tboldi
nagyúr
Egy héten belül én is rendelnék végre új gumikat a Jazz-re. Napi 2x40 km ingázáshoz jó lesz a Quatrac (34k/db), vagy inkább adjunk ki többet mondjuk ASC2-re (40k/db)?
szerk.: Vagy ismét CC+?

szerk. 2: Esetleg GY Vector 4S G3? Más értelmes opció nincs a méretben.
-
rbalint88
veterán
Michelin vagy Pirelli. Nekunk felesegem autojan a Michelin van, eleg jol tapad, nincs ra panaszom. De hasonlo a futasteljesitmeny, kb barmi elobb fog eloregedni, mint elkopni. Ugy szamolj, hogy 5 ev utan csere lesz. A Pirelli a tesztekben csak a gyors kopas miatt lett lehuzva, igy en lehet azt valasztanam, tapadasban top kategoria.
-
dugo_
veterán
Sziasztok!
2025 Kia Sportage 160 T-GDI 160LE-re melyik négyévszakost lenne érdemes venni az alábbiak közül? Ez a szalon ajánlata, jobban belefolyni nem akarok akkor se, ha lenne jobb típus/ár.
Valószínűleg évi 3-5000km-t fog menni az autó, azt is inkább autópályán, nyugdíjas tempóban, szóval inkább olyan kéne, ami a leglassabban öregszik el. Átadás előtt ledobott gyári gumi különbözete lesz felszámítva, az ár nem igazán szempont.
Michelin 215/65R17 103 V Crossclimate 2 XL - 65e/db
Pirelli 215/65R17 103V XL Cinturato All Season SF3 - 57,5e/db
Nokian tyres 215/65 R17 103V Seasonproof 1 XL - 50e/db
Kumho 215/65R17 103 V HA32 XL - 44e/db -
Tannen
tag
Kösz.
Már az idegeire megyek minden gumisnak, amikor gyártási időről, és DOT-ról kérdezem őket.
-
szabonagyur
félisten
válasz
forumpista
üzenetére
Meg amikor igény van rá, kevés a raktári készlet stb.
Egy nagyobb fogyásút esélyesen többször, mint egy ritka méretet. Egy minimum batch úgyis van amit gyártanak, aztán tart ameddig tart.
-
aliali
csendes tag
Ha már itt tartunk csak hogy tudjad..
2db GLC 300 rol van szó..
Egyik uj másik teszt..
Plusz egy x5 bmw.
Ezekre kerestem gumit...
Látom sok felesleges időd van visza nézni kinek mi van..
Inkább válaszolj a kérdésre semmi között húzza ki hányszor kérdez....
Ha valami nem tetszik mit írok, olvasd tovább..
Ki vagy te?? Ellenőr??
Puci kis fiam.. -
den89
tag
válasz
aliali
üzenetére
Részedről nagyon átment ez személyeskedésbe. Honnan tudod, hogy én anyagilag hogyan állok? Honnan tudod, hogy mennyit dolgozom? Lehet tudnék olyan autót venni, mint te, de minek? Honnan tudod milyen autóm van? Teljesen elégedett vagyok az anyagi helyzetemmel, köszönöm. Pontosan olyan autóm van és a feleségemnek is, amilyennel jelenleg elégedettek vagyunk. Én nem vagyok rá kíváncsi mennyi pénzed van vagy nem. Egyszerűen arra akartam kilyukadni, hogy akinek ilyen autója van, ne szarrágóskodjon, hogy 600 vagy 800 ezerért vesz gumit, egyszerűen vedd a legjobbat, amit ajánl a gumis vagy a márkakereskedés.
Egy hónappal ezelőtt írtad "GLC 300 e 4MATIC Coupé" autóra keresel gumit: [link]
Ma pedig megkérdezted, hogy "GLC E 300 uj autó 2024" autóra milyen gumit vegyél. Vagy félreértés történt, és egy autóról van szó, akkor pedig minek teszed fel 1 hónappal később megint a kérdést. Vagy 2 új majdnem ugyanolyan autóról van szó. Akkor megint csak minek teszed fel újra a kérdést, hiszen jó néhány segítő kommentet kaptál múltkor. Ráadásul múltkor a fórumozók segítségét kérted, hogy vegyél-e külön felnit. Azért ennyire legyél már felnőtt, hogy eldöntsd. Meg múltkor még írtad is, hogy kaptál egy jó ajánlatot a Pappas autótól gumi+felni. 1 hónap után ugyanott tartasz, és felteszed ugyanazt a kérdést. Na ezekért írtam, hogy minek bohóckodsz. Nem irigységből. -
aliali
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget.
Gondolkodtam ezen én is.
De az baj hogy van ra most egy uj gyári nyári gumi.
Másik gond az hogy, hívtam a bisztositő az mondta hogy igaz hogy Magyarországon nem kötelező a téli gumi.
De ha balesetet szenved az autó és mivel nincs téli gumi. ebből gond lehet ( biztosítás kötés nal jelöltük hogy Lesz teli és nyári gumi az autón)
Amúgy nem olcsó biztosítás kötöttünk.
-
aliali
csendes tag
1 Gondolom nem tartozik rád hogy kinek milyan autója van menny pénze van és mire szeret költeni.
2 Szerintem a helyet hogy itt irigykedsz mehetsz inkább kicsit többet dolgozni lehet hogy neked is még lesz a bicycle
3 A forum Azért van hogy kérdezünk, az hogy jogos vagy nem, az nem tartozik rád.
4 honnan tudud hogy nekem van 2 db 30 milio autóm? Vajon Budapesti hűvösvölgyi úti szomszéd vagy? véletlenül
5 szerintem az egiszben nem az a bajod hogy mit kérdezek mit nem,,
Az a bajod hogy nem vagyok magyar és van drága autó..
6 hid el nem érdekes hogy kinek menny pénze van, egyáltalán nem vagyok mutatós, tévedsz de egy nagyott
6 itt vagy segítesz tanácsokkal vagy olvasol és lépsz tovább, személyeskedni nem jó szokás.
8 Nem attól leszek gazdag vagy szegény hogy feleslegesen dobod a pénzed ha nem attól hogy tudud mire kell költeni mire ne
9 ne az néz kinek mi van kinek mi Nincs, ha nem aszt néz hogy te mit tettél az asztalon.
10 boldog karácsonyt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
- iPhone 16 Pro Max 156GB Fekete Titán - 27% ÁFA (0397)
- iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4615, 100% AKKSI
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4675, 100% AKKSI
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Made in Hungary, DOT 4524 mind a 4
Konkrétan 3 hetes gumik.
megnézem még azt is!