Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.01
addikt
válasz
raziel01
üzenetére
Tapasztalatbol mondom, h ha birja is (profilmelyseg) 5 esetleg 6 evig a valosagban a tulajdonsagai addigra ugy megvaltoznak, h nem akarod majd hasznalni. Nalunk legalabbis ez a trend rajzolodott ki (Kezdtuk sima CC-vel majd CC+ es most van CC2 is)
El kell fogadni, h ha oreg akkor mar kozel sem tapad ugy, mint ujkoraban. -
raziel01
veterán
Igen számomra pont ezért kérdés, hogy mondjuk egy Barum Quartaris 5-höz képest (27 ezer) mennyire éri meg a Michelin Crossclimate 2 (49 ezer). Most ugye Barumot vettem de pár év múlva lehet más lesz ha túl hamar öregszik.
Crossclimate 2 bírja-e mondjuk 5-6 évig a 3 helyett? Mert még az is lehet, hogy érdemesebb akkor 3 évente középkategóriás gumit venni, plusz annál kevésbé fáj ha esetleg valami kivágja az oldalfalat és cserélni kell. -
No.01
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Tan nem de ahogy irja 5 eves es meg Hankook is. Ez sajna ilyen... es egyre inkabb ilyenek es nem csak a Hankook.
Pont ma reggel tevedtem veletlenul a Totalcarra (mar egy ideje nem olvasom mert szerintem nagyon sokat valtozott es nem a jo iranyba...) es olvastram valami cikket vagy gumi ajanlast ahol legnagyobb meglepodesemre a cikk iroja is azt irta, h az ujabb gumik mar nem mennek el annyit mint regebben hiaba el a koztudatban meg azt is irta, h a 4evszakosok es lenyegesen rosszabbul teljesitenek a 3. ev utan
Ez teljesen egybevag az alltalam is tapasztaltakkal.
...es miota csak szintetikus kaucsuk van ez ennel mar sokkal jobb nem is lesz szerintem. -
t1
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Egy kis összehasonlítás 2 éves ugyanilyen Conti ASC ( Opel Corsa C ) 28000km futással 10000kmenkét cserélve.
-
Zsolt!!
aktív tag
Egy kis érdekesség: Winter icept Evo 2 Hankook 1923-as Dot. Az első kerekekről jön le a futófelulet. Különösen a jobb elsőröl.Eloszor azt hittem futómű hiba de azóta lement a nyár és nyári gumi köszöni szépen jól van. Felület egyébként nem repedezett. Ezért gondolkodom most nègyèvszakosban Hankook kiesett most a keresèsből 
-
kenguru99
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
4900km-hez mérten ha _tényleg_ nincs benne extrém használat, akkor lehet hogy megér egy garanciális bevizsgálást. De én inkább azt mondom hogy a használat miatt alakult ki. Mert a hátsó gumin is lennének jelei ennek ha maga gumi lenne hibás. Más a gyártási ideje az elsőknek és a hátsóknak?
-
kenguru99
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nincs ezzel semmi baj. Meg kell cserélni a hátsókkal. A mai kisturbós benzinesek nagy nyomatékot küldenek a hajtott kerékre. Szinte biztos vagyok benne hogy sokat mész vele városban. Sok elindulás, sok fékezés ezek csak az első kereket veszik erősen igénybe.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Jo ez, par gavaller rajt es ki is vegzted.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ha tapad akkor tojd le, ceges.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Siman lehet gyartasi hibas (pl kevesebb adalekot kapott). Proba keppen cserd at, hogy ha a 2 hatso megy olore akkor azok is igy oregdnek/kopnak-e.
-
No.01
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az ugy mondjuk durva... Nekunk most ASC2 lett, mar van benne tobb, mint 5e km, de nem nez ki hasonloan szerencsere.
Igaz ha jol olvasgattam es amennyire hinni lehet a leirasoknak akkor sok vasarlot vesztett a Conti az elso generaciot megvasarlok korebol.
Szerintem attol, h neha hibaznak meg ok is a top ligaban jatszanak (irtam is korabban, h szemelyes tapasztalatom alapjan az TS870 meg mindig a csucs ha teligumirol van szo)
...bar lehet pont emiatt nem kellene, h hasonlo megtortenjen... -
No.01
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
NA! Azert az almat a kortevel ne hasonlitsuk mar meg ha mindketto gyumolcs is

Az Eco gumi az nagyon mas kategoria. Leglabbis tapadas es kopas tekinteteben mindenkepp!Egyebkent milyen Formentor ez?
-
szabonagyur
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Mire gondolsz? Meg ha nagy sebesseggel mennek vele vagy nehez lenne megertenem, de az Scross Conti Eco nem nez ki igy sokszoros futas utan 2,5 evesen sem.
Pedig az ut es a vezetesi stilus ua.
-
saen
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Durva, nekem Jazzen ugyanez van, bőven 10k km felett és olyan, mintha új lenne.
-
szőröscica
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igy mar ertheto, hogy miert eszik neked 2 literrel tobbet ugyanaz a motor, mint nekem a Kamiqban tette.
-
classic B
senior tag
Sziasztok!
2018-as 1.2-es hibrid/benzin motoros Swift-hez keresek lemezfelnit, guminyomásérzékelő szenzort és téli gumit. Méreteket, specifikációkat sajnos nem tudok, ezért fordulok hozzátok. Tudtok ebben segíteni merre induljak el a keresésben?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nehez beloni. Kb igy nezett ki a 75 ezret futott CC-m.
-
raziel01
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
15 ezer? Kleber Quadraxer 3-nál írtak olyat, hogy a melegben darabok szakadnak ki belőle.
-
szabonagyur
félisten
Szerintetek mennyit futott ez a gumi?
-
Szőri
csendes tag
Köszi szépen a válaszokat, akkor Dunlop vagy négy évszakos között gondolkozok tovább. Alapból négy évszakost terveztem, csak nyáron a hátsó gumi nyaralás alatt defektet kapott, így 4 Conti nyári gumiból 2 teljesen új lett

-
No.01
addikt
Ilyen felhasznalas mellett en is rbalint velemenyen vagyok. Szinte te vagy a celcsoport es nem mellesleg nem kell cserelgetni. (na jo ez nem teljesen igaz mert tengelyenkent azert ajanlott 10e km-kent)
Ha megis maradnal az eredeti tervnel akkor szemelyes tapasztalat alapjan azt kell mondanom, h a TS870-nel jobb teligumival meg nem talalkoztam.
-
Asbee
veterán
Ugyanilyen autóra, 150 ló dízel, ugyanebben a méretben ment fel dunlop, hétfőn. Eddig teljesen megvagyok vele elégedve vele, reggeli ködös párás hidegben is szuper, sportosabb vezetéssel.
Meglátjuk milyen tél lesz, tesztek szerint hóban kifejezetten jó. Egy kis hangja van neki, lehet javul, de téliek ilyenek. Én még 33/ db áron vettem, szerintem annyiért nagyon jó vétel volt.
-
rbalint88
veterán
Ekkora futasra, ha nincsenek extrem korulmenyek, inkabb negyevszakost szoktunk javasolni, pont az oregedes miatt.
Elozo telen ossze tudtam hasonlitani a TS870-et a Michelin CC2-vel (utobbi felesegem eGolfjan van) az egyetlen havas napon, boven hasznalhato az is. A jobb negyevszakosok tudnak most egy kozepkategorias szezongumi szintet, neha jobbat is. Tehat pl a Michelin, Goodyear, Continental negyevszakos hozza a Hankook v Kleber teli teljesitmenyet es a hasonlo kategorias nyariak teljesitmenyet is. Mivel 4-5 evnel tovabb egy szezongumi se fogja birni lassan, 3-4 evet viszont tud egy negyevszakos is, igy anyagilag is megfontolando es legalabb frissebb gumi is van az auton.
Ha mindenkepp maradnal a kulon nyari es teli mellett, en a Dunlopot vennem. -
Szőri
csendes tag
Sziasztok!
VW Golf VII (2.0 tdi /150 Le)-re keresnék téli gumit 205/55 R16 méretben. Relatív keveset megyünk vele (kb 10k/év, második autóként). Amiket tesztek és kommentek alapján összegyűjtöttem:
- Kleber Krisalp HP3
- Hankook Winter i*cept RS3 W462
- Dunlop WinterSport 5
- Continental WinterContact TS 870
Én eleinte a Hankook-ra gondoltam, mint középkategória. Megéri a Continental/Dunlop esetleg a felárat? Vagy teljesen felesleges, mert úgyis korábban öregszik el?
Köszi szépen a válaszokat. -
Dare2Live
félisten
Az mért van, hogy a peres gumik gyorsabban kopnak mint a "ballonosak"?
logika szerint ha minimálisan is de még tovább is kellene bírniuk.
Az ugrik be, hogy biztos jobban tolják neki de a 99%uk nem az 500les porschera kerül... -
tasiadam
veterán
no, sebring kerül fel a félrekopott vredestein helyére... ááááááááááááááááááááááááá. Kicsit bánom h megvettem ezt a szettet
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Azok a gumik konkrétan életveszélyesek. Egy kicsi és könnyű Suzukin próbáltam a Conti EcoContact-ot és azon is botrány sz@r volt. Még így szárazon próbálva is, képzelem akkor mit tudhat vizes úton...
-
No.01
addikt
válasz
tasiadam
üzenetére
Valamennyire igaz, de a normal hasznalat soran azert a leginkabb fontos faktort - UV - nem lehet kizarni. Ha ehhez meg hozzatesszuk a durvan felmelegedett aszfaltot akkor onnantol a tarolas mar eleve nem nyom akkora sullyal a latban.
Mellesleg az azert durva lenne, ha mar 2 ev utan gazos lenne... bar lattunk mar olyat is tan meg itt a forumon is volt kep haosnlorol.kardkovacsi:
Az i4 szerintem nagyon mas kavehaz. Nehez es a nyomatek is mashogy es maskor jelentkezik, h finoman fejezzem ki magam. Ott azert sokkal hamarabb valik el a buza az ocsutol. -
kardkovacsi
senior tag
Nekem egy i4-en van a Continental és bakker rettentően gáz. Így nyeklik, nyaklik, riszálja a seggét tőle az autó erős gyorsításnál. Azt hittem a 2.1 tonna miatt van.
A téli guminak kellett egy másik felni (nem szeretem cserélgetni a gumit a felnin) és amit vettem BMW felnit használtan gumival együtt volt, egy három éves Primacy 4. Mivel van otthon krokodil emelőm, próbára felraktam és akkor jött, hogy áhhh hát a gumi volt a probléma nem a súly. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Igen az a villanyos eco gumi, az most kezd felfutni. Hankook is ráfeküdt erre a vonalra pl.
-
tasiadam
veterán
Szerintem a tarolas es a hasznalat is nagyban hozzajarul az oregedeshez. Tekintettel arra, hogy a csaladban sok a hankook es a laufenn elvezo, (nekem is van beloluk), roluk tudok nyilatkozni, meg ismerosoktol.
Nalam a hankook: 22-es dottal hibatlan, nem repedt, nem kopik felre rendellenesen. 22 ev vegen kerult fel, mindig kentem apoloval, es hasznalaton kivul soha nem erte sem nap sem so. Surun le volt mosva. Laufenn: nem relevans, 22-es dot, de par honapja kerult fel.
Noverem: asszem neki a nyarija hankook, repedezett, de mar 5 eves, es szabad eg alatt all. Ritkan mossa, kezellve sosem volt.
Apos: neki 20-as dottal van fent Laufenn G fit 4S, es olyan puha, mint az en telim kb. Sokat megy, hamar kopik. Kezelve sosem vllt.
Ismerosom: neki 3 ev utan ledobta a futot magarol a sima RS icept. Laufennje a nyari, az meg hibatlan. O sem kezeli es nem mossa tul surun.
Marketplace: erdemes felmenni es megnezni par laufennt, mert rengeteget arulnak. Olyan is van, ami relative uj dottal van, megis olyan szaraz, mintha csavarlazitoban allt volna egy evet.
Ez a kepen egy Laufenn I fit (ami az RS2 budget verzioja, vizen rosszabb, amugy kb detto ugyan az a 2), es lathatoan bakelit az egesz. DOT szam nem latszik.
Szerintem ez az oregedes nagyban fugg attol, hogy van telen/nyaron tarolva a gumi, es mennyire kezelik le. Padlasra fellokik a telit, annak hamar gatya, barmi is legyen az, akar kinai, akar michelin. Es ugyan ez az aktiv hasznalat kozben. Ha levan kenve az oldala surun, kesobb szarad ki valamennyivel, hozzateve a helyes tarolast, tovabb kitart a minosege
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Csomó autóhoz azt adnak gyárilag, mert a CO2 kibocsátás is alacsonyabb az alacsonyabb fogyi miatt. Ott meg minden gramm számít...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kardkovacsi
üzenetére
A Primacy az túragumi nem eco. A Michelin Energy Saver az eco gumi.
-
No.01
addikt
A hankook nem rossz a teszteken es azokat tudja is. Az erdekesebb resze a storynak szerintem az amirola tesztek nem szolnak. Jelen esetben ar oregedes.
A masodik posztodra reagalva meg csak annyit tudok mondani, h aki eco gmit vesz az ne csodalkozzon. Ott a legtobb szempont teljesen szembemegy egy rendes gumitol elvarttal... Es mindezt csak azert, h az emberfia sporoljon 1 vagy max 2dl benzint.
Nonsense.**U.i.: a Primacy egyaltalan nem eco gumi

-
kardkovacsi
senior tag
válasz
raziel01
üzenetére
Ha már tesztek. Amiket nem írnak le a teszteken. A Continental egy jó márka, de pl. a Conti Ecocontact 6 az valami irgalmatlanul szar gumi, lágy oldalfallal. Billeg rajta az autó és úgy adta ki, hogy lett egy Michelin Primacy 4-em amit kipróbálhattam ugyanazon az autón. Mindkettő "eco" gumi mégis a Michelint fényévekkel jobb vezetni.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
raziel01
üzenetére
Még a tesztek se mondanak sokszor sokat. Nekiálltam téli gumit keresni, kinéztem egy Hankook icept RS3-at (teztek jónak írják és olcsóbb mint a legfelső kategória) és szerencsére itt a fórumokon kiderült, hogy azért messze nem olyan jó gumi mint amiket a tesztek írnak így el is engedtem. Maradt a jól bevált Bridgestone.
-
raziel01
veterán
Egyik videó alatt olvastam amit egy gumis írt, hogy ami a legnagyobb baj, hogy a sokan a gumistól kérnek tanácsot de a gumisok 95%-a nem néz teszteket, nem fejleszti a tudását tehát valós információt nem fog tudni kapni az átlagember. Megvesz valami random gumit jól csengő névvel.Tehát még mindig az a legbiztosabb ha szakmai fórumon kér az ember segítséget. Az se mindegy, hogy 40 ezer alatt kopik el egy gumi vagy 60-70 ezer, milyen felhasználásra kell.
-
No.01
addikt
válasz
raziel01
üzenetére
Sajna manapsag egyre igazabb a mondas: minek ide szakemeber???
Az a baj, h sokan nem jol es nem jo infot veszek at es azt meg ugyis terjesztik, h valos elso kezbol szerzett tapasztalatuk nincs is. ez itt a problema!
...ha meg ehhez meg hozzavesszuk, h a felhasznalasi szokasok es azok modja is jelentosen elter egyenenkent akkro tenyleg nem marad mas csak a nagy altalanositas.
Bar a nagy szamok torvenye alapjan az meg megsem olyan ordogtol valo
-
raziel01
veterán
Jó a linken a "szakértő"

"Mit mond egy gumis a négyévszakosról?
Fontosak a teszteredmények, fontosak a felhasználói tapasztalatok, de a témában egy szakember véleményét is hasznosnak tartjuk közölni. A Vezessnek nyilatkozó Vörös Attila szerint a négyévszakos gumival azok járnak jól, akik elsősorban rövid utakra és városban használják az autót, kisebb sebességnél. Sok nyugdíjas ügyfelének javasolta az áttérést az egész éves gumiszettre, akik alig hagyják el autójukkal a városhatárt. A szakember azt tapasztalja, hogy a téli és a nyári gumik kevésbé intenzíven öregszenek, mint az egész éveket futó négyévszakos gumiabroncsok. Míg külön téli és nyári kerekekkel nagyjából ötévenként elég gumiabroncsot cserélni, négyévszakost használó ügyfelei jellemzően 3-4 évente vesznek új gumiszettet."Azt mondja ha egész évben azzal jársz akkor hamarabb elkopik mint a külön téli nyári.
Nyilván ha azzal mész 10 ezret akkor elkopik hamarabb, mint amivel csak 5 ezret mész. -
válasz
Drughi
üzenetére
Ha nagyon olcsót szeretnél és tényleg csak városban használod, akkor esetleg Goodride Z-401* (ugyanez létezik Westlake márkanév alatt is), vagy Minerva, vagy Tomket.
*Ilyen Goodride van a nyári autómon, hogy télen szép időben tudjam picit használni (erre a célra pont felesleges, de így alakult):
- autópályán nem jó 18°C-ban
- városban, országúton tényleg oké
- csendes
- egyértelműen téli a gumikeveréke, hőségben nem próbáltam
- hülye méretben is nagyon olcsó (205/45r17-ben került 20 e Ft-ba.) -
rbalint88
veterán
válasz
polonic
üzenetére
Alapvetoen igen, de picit arnyaltabb a kep. Ha a tipusbizonyitvanyban nincs kikotve, hogy adott modell/motor/felszereltseg csak a malomkerekkel hasznalhato, akkor rakhatsz fel mas gyari meretet is. Ugye neked a mekafull Corollara alapfelszereltseg volt a 18”, de ugyanaz a tipus es motor volt 15-16-17-18” kerekkel is. Azt kell megnezni a tipusbizonyitvanyban, hogy mennyire van szorosan kireszletezve.
-
rbalint88
veterán
válasz
PpenoO
üzenetére
A jogszabaly nem ismeri a valtomeret fogalmat. Vannak az autohoz jovahagyott gumimeretek es pont. Ha nem az van rajta, vizsgarol kivaghatnak, rendor megbuntethet, biztositasi esemenynel megtagadhatja a fizetest/atterhelheti rad egy reszet a biztosito - utobbi mar itthon is alakul, a vizsgat allomasa valtogatja, a rendor inkabb csak tolunk nyugatabbra szol ezert meg, de pl romanoknal is be van irva a kerekmeret a forgalmiba.
Amugy nekem is van egy B6-om, sport futomuvel, sztem nem rossz a 235-ossel se
-
tboldi
nagyúr
válasz
domojko
üzenetére
Ja, állórajtból jó lenne, ha nem kaparna el és nem avatkozna be rögtön a kipörgésgátló, de a vadulást mellőzve teljesen elégedett lehetek a Michjelinnel 5-5,5 évig.

Hivatalosan még mindig az én nevemet viseli a Jazz, csak családon belül passzolgatjuk.
Röviden: A MiTót eredetileg anyumnak vettük 2023 elején, miután egy figyelmetlen kiás összetörte az előző Ypsilonját, de nem tudott megbarátkozni vele, így cseréltünk, ő elkezdte használni a Hondát, én meg megkaptam az Alfát. Aztán 2023 végén felbukkant a Hahun egy szinte teljesen azonos Ypsilon, amire érzelmi alapon muszáj volt lecsapni, úgyhogy a Jazz tovább vándorolt apumhoz, mert mindig hiányolta a klímát a WagonR-éből. Most épp 4 autó áll a háznál, a Suzukit mint leggyengébb láncszemet el kéne adni, de apum húzza az időt hónapok óta. 🤷♂️ -
Drughi
addikt
Sziasztok!
Egy 2007es Suzuki Ignisre (1.3) melyik a legolcsóbb, de már vállalható 4 évszakos gumi?
Csak városba van használva rövid távokra, viszont mindkét szett gumi cserés lenne már.
15" -
Qru
MODERÁTOR
válasz
norrberth
üzenetére
Szia 🐈!
Elég jó választás, esetleg még a Vredstein Quatrac ami pariban vele. E kettő között hezzitáltam én is ebben a méretben, végül a Vredesteint vettem (mert az akkori tesztekben kicsit jobban muzsikált és az itteni visszajelzések is jók róla mind kopásban mind tapadásban).
Igen csak XL van belőle.
Kb 1-3%-al nehezebb mint ha nem lenne XL-es. Tehát észrevehetetlenül kis mértékben de nagyobb vele a rugózatlan tömeg.
Igen, a Michelin CC-m ami előtte volt XL-es volt, most a Vredi Quatrac nonXL. Abszolút semmit nem vettem észre rugózásban a kettő között.
Fogyiban is kb 0 az eltérés, az XL-nek a nyomástartó rétege erősebb, sűrűbben szőtt. Se nem lesz tőle strapabíróbb, se semmi extra érdemi előnye nincs a használat során. Egyedüli előnye, hogy magasabb levegőnyomást tud megtartani ezáltal nagyobb terhet képes elviselni (a gumiban a levegő a teherviselő elem). A súlyindex ezt a terhelési értéket adja meg amit maximálisan tartósan elvisel a gumi. Normál guminál ez 2,5 bar-nál, XL-nél 2,9 bar-nál értendő.
Komfortban sincs difi, max az eltérő guminyomás miatt. -
norrberth
addikt
Sziasztok.

Ismerősöm 4 évszakos gumit akar venni VW Jettara.
205/55 R16 Hankook kinergy 4s2Az lenne a kérdésem, hogy csak XL es létezik belőle.
Lesz valami hátránya? Komfort vesztés?
Valaki használt már nem XL aztán XL gumit.
Mekkora különbség van a nem XL és XL közt komfortba, fogyasztás. -
domojko
senior tag
válasz
tboldi
üzenetére
Szval a CC szériával max meg vagy elégedve.
Sajna idő hiányában nem tudom követni a topikok életét így aztán most meglepődtem h 2 éve már nem a Jazz-t hajtod.
Qru 11-06 11:55:00#6490Én sem vagyok az a rúgós típus, de azért néha jólesik picit elereszteni a gyeplőt.
kenguru99 2024-11-06 11:55:02#64904Lemaradt: Éves futás kb 10-15k km.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
-
PpenoO
őstag
válasz
rbalint88
üzenetére
Nekem nyáriban (kumho hs52), téliben még inkább jobban bejön a váltó méret. Sline futómű alatt komfortosabb, fürgébb és ezzel a teljesítménnyel ugyanazt tudja mint a 235, hóban meg értelemszerűen jobb a vékonyabb/ballonosabb gumi. De szivesen meghallgatom az érveket. Köszi előre is.
-
PpenoO
őstag
A4 B6 Quattro Avantra (220le) keresek sportosabb, hó biztos téli gumit 215/50/17es méretben. 5 évig Nexen winguard volt rajta, meg voltam vele elégedve, mind a száraz/nedves teljesitményével, illetve a kopásállóságával is. Viszont zajos volt 50km/h sebességnél ezért most váltanék. Vredestein wintrac pro+ a kiszemelt, de ha lenne bestbuy kínai ami hasonló minőség mint a nexen és nem zajos, inkább azt valasztanám.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
domojko
üzenetére
Kb 1 hónapja van fent, sokat még nem mentem vele és eléggé nagypapásan vezetek szóval nem tapadáshatáron megyek 0-24-ben ahol kijön az ilyesmi.

Várhatóan öregedésben alatta marad a CC-nek és talán futásban is (de az nálam nem szempont mert keveset megyek egy évben (kb 7-8 ezer km/év)).
-
tboldi
nagyúr
válasz
domojko
üzenetére
Igen, CC+-szal. Még mindig azokon fut a Jazz, és tökre elégedett voltam velük, amíg ~1 éve el nem kezdtek hangosan búgni 40 km/h-tól fölfelé. Már nem én használom az autót, hanem apám, és hiába szorgalmazom a cseréjét, ő még nem érzi elég fontosnak. Szerencsére csak heti 1x kell kibírnom ezt a búgást, nem minden nap.

Tapadásügyileg egyébként még mindig egész jók 6,5 évesen.Lassan 2 éve már egy Alfa Romeo MiTót használok tavaly májusi CC2-kkel. Azon kívül, hogy túl erős az autó hozzájuk és rettentő könnyen elkapar padlógázra, nem tudok más negatívumot felhozni. Kiváló gumi napi használatra, ha nem tahó módon közlekedsz.
Illetve anyum Lancia Ypsilonjára Vredestein Quatracot választottam idén, sok tapasztalat még nincs vele, sőt téli körülmények között még egyáltalán nem volt alkalom kipróbálni, de az első benyomások határozottan pozitívak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- Gyúrósok ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- 27% - ASUS TUF Gaming VG28UQL1A Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / G-Sync / FreeSync BeszámítOK!
- Nemzetközi csomagküldés olcsón EU akár 2800 Ft-tól CsomagExpress
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 27" USB-C Hub Monitor - P2723DE - 27% ÁFÁs
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Egy kis érdekesség: Winter icept Evo 2 Hankook 1923-as Dot. Az első kerekekről jön le a futófelulet. Különösen a jobb elsőröl.Eloszor azt hittem futómű hiba de azóta lement a nyár és nyári gumi köszöni szépen jól van. Felület egyébként nem repedezett. Ezért gondolkodom most nègyèvszakosban Hankook kiesett most a keresèsből 

Nyilván ha azzal mész 10 ezret akkor elkopik hamarabb, mint amivel csak 5 ezret mész.