Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pl.: ContiSilent vagy minden nagy gyártónak van ennek megfelelője.
Tavasszal kerestem 16-os abroncsot, ami tudná a fenti abroncstechnológiát vagy legalább a defektjavítót de nincs ilyen "apró méretben", pl.: ContiSeal.
-
Ősszel 27k+ volt 18-asra automaxnál... Nem tudom hogy ez csak az infláció vagy a kisebb piacból (4 évszakosok, általános pénzhiány miatt kevesebb gumi vásárlás stb.) kell megélni plusz szorzója... Nem tudom mennyi volt már 2017 nyara előtt amikor mindkét kocsi téli/nyárin volt, de a fő problémám a strapa és nem a költség volt...
-
bul07
nagyúr
Van ez a videó
Videó 1:21-től látható hogy van valami belső réteg a gumibaKérdésem az hogy mi annak a neve? Milyen keresőszavakkal tudnék rákeresni és utána olvasni hogy mi is az, és miért van ott?
Elég sok videóban láttam ilyen gumit és kicsi méretben is, ilyen két személyes kocsinak nevezett valami gumija esetén is -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Osszel 18.5k-t fizettem a 4 R16 lemezfelni atgumizasra. Akkor az nem is vt draga.
Meg jo, hogy borravalot nem adtam, mert lenyultak a 4 gyari szelepsapkam.
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kb 7-9 ezret azért számoltam, de ennyit nem...
3500ft csak az, hogy az elsőket hátra tették.
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Bizsu1st
üzenetére
Nexenek felszerelve, teszt indul

Elsőre a 2.5 bar-ra(gumis által) fújt Nexen szépen fekszi az utat, míg az előtte elöl lévő(most néztem csak) 1.8bar-os Quatrac pattogott mindenhol...
2410 dot, bár nem vártam fiatalt, mivel már valszeg csak a gen 2-őt gyártják! Azért jó áron dolgoznak felénk a gumisok...

-
konci79
őstag
Üdv.
2 hónapja nem tud a rokon gumit szerezni, valamit újítottak a Michelin -nél, és nem tudnak rendelni a dolgozók
Viszont mostmár vennem kell valamit... 215/65 R16, Quatrac-ot néztem ki, de kicsit olcsóbban van Nexen 2 vagy Quadraxer SUV, ezek kb egy árban.
Utóbbi 2 közül egy ASX-re melyiket vennétek?
Kevés km, télen kevés használat( de azért ne a gumitól függjön ha menni kell), nyári kirándulások ált . országút, évi kb 1 pálya max, vagy annyi se..
Láttam vannak vegyes vélemények mindről.. Dönteni meg nem tudok
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Bennem felmerült, hogy esetleg gyártó specifikus (AO1 vagy VW) lenne a gumid, és a gyártó jobb nyári / vizes tapadást / halkabb gördülést / jobb üzemanyag fogyasztást rendelt a Continentaltól, mondván úgy is vesz majd rá külön téli gumit a tulajdonos.
-
válasz
tboldi
üzenetére
ASC2 nekem eddig sokkal jobban viselkedik 18-asban rav4-en mint a GY Vector3 tette, nem pörög ki az adott kényes helyeken (főleg a Zuglóból át az M3 bevezető alatt aztán befelé kihajtó az OMW kútnál, az mindig koszos, poros, GY sokkal inkább elpörgött).
Szabonagyur: nem allgrip az az scross véletlenül? Nekem az volt rav4 előtt, tapadásban, elindulásban nexen 1 gen 4 évszakossal is bármikor "körberöhögi" a Rav4 FWD-t.... Csak dupla annyit kér városban

-
saen
veterán
Én is beletettem már több, mint egy évet, nulla problémával. Nyáron sose nyúlt, pedig volt meleg bőven és télen se tapasztaltam semmi anomáliát. Bár tény, hogy felénk kemény tél még nem volt...
Én már csak arra vagyok kiváncsi, hogy meddig bírja. Szerintem egy korrekt gumi az eddigiek alapján. -
saen
veterán
Itt az utolsó teszt: [link]
"The Continental AllSeasonContact might be one of the oldest all season tyres in the group now, but it's still performing well with a solid balanced result in all categories. Consistency is important in an all season tyre, and while the Continental didn't win any test, it didn't do badly in any test either, with a solid string of 4th and 5th places putting it in fourth place overall in the balanced score weighting, and fifth in the mild climate. Recommended. "
Kiemeltem a lényeget...
-
ngaba
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az enyém ugyanilyen, de az már bő 4 éves (DOT szerint +1 év), 50000 km-rel. Apám azt mondta a kopás alapján, hogy ez még 3 évig elmegy, de jövőre cserélem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ajanlott de ez nem telies 4S.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én is kíváncsi lennék, hogy viselkedik az ASC2, de a jobb első kerékcsapágy miatt megint kényszerpihenőn van a Jazz.

Bár elvileg hétfőn megérkezik az alkatrész, meg talán a prés is itt lesz a hét második felében, úgyhogy nem fog sokáig ácsorogni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az ASC1 sosem volt igazán jó 4S gumi, főleg nem hidegben.
-
szabonagyur
félisten
Tegnap havazott, meg el is olvadt nagy része, ma hajnalban fagyott egy nagyot.
Tegnap úgy ahogy alá is sóztak.
Ma mentem reggel boltba a Formentorral (1.5 150 LE + DSG + Conti All Season Gen1 7800 km, fél éves gumi) és egyik üres részen ahol sósnak tűnt az út nyomtam egy nagyobb gázt. A kerekek elkapartak rendesen.
Hazamentem, leraktam, és vissza mentem a másik autóval (Scross 1.4 mhybrid 129LE + AT + 2,5 éves Hankook Winter iCept RS2, kb 12e km van benne). Ugyanúgy, ugyanott nyomtam egy nagyobb gázt, se ki pörgés, se autó megmozdulás.
Továbbra is jóval gyengébbnek érzem a 4 évszakost, és nyomatékban a 2 autó nagyon közel van egymáshoz hiába a több LE).
-
MM
őstag
válasz
Drughi
üzenetére
Nálam az vált be - már jó pár autó és gumi típusnál -, hogy a nyári szezonra 20 fokon, a télire 0 fokon állítom be a gyári nyomást. Ez egyébként nagyjából fedi a gumisok által is kedvelt mondást, azaz "téli + 0,2 bar", mert 10 fokonként kb 0,1 bart csökken a nyomás. Négyévszakos guminál is OK így.
-
szabonagyur
félisten
válasz
krypton
üzenetére
Egy sima 14"-s felni ami esélyesen pár modellel kompatibilis még pluszban.
Nem is egy szép vagy ritka darab szerintem, értéket nem tulajdonítok neki.
Ez nem az a kategória már szerintem amire bárki is külön felni szettet keres, van belőle töménytelen mennyiség.
Pár éve 4 db majdnem új lemez felni nem tudtam eladni csak apróért úgy, hogy egy mai napig nagy példányszámban futó Honda Jazz GD-re is jó volt.
-
Szenvedèseim az ùj Fulda gumikkal:
Második szezonban hogy helyet cserèlt az első, hátsó tengely még mindig rázott. Kb 1000kmt mentem vele és elmúlt. Mostmár teljesen bizonytalan vagyok a cserében. Ilyet még csak nem is hallottam...Ui: Biztos jót is ki lehet fogni de inkább senkinek sem ajánlom a Fulda gumikat!
-
krypton
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Komolyan, a felninek nem lenne értéke egyáltalán?
Igazából magához az autóhoz menne, de nem biztos hogy elviszi a vevő. -
tasiadam
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
ja, ilyesmi az ár szerintem is.
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Segítenétek beárazni egy gumi-felni szettet? WagonR+ Sporthoz adtak ilyen gyári alufelnit, 4x100 R14, rajta egy szezont futott Hankook Kynergy Eco2 165/65 nyári gumi DOT1122. Maga a felni így néz ki. Felnikupak sajnos nincs meg mind.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Drughi
üzenetére
Elvileg a hőmérséklethez kellene igazítani, mert a gázok (levegő) térfogata a hőmérséklete függvényében változik. Ha felmelegszik kitágul (ezért nem jó ötlet pl hajtógázos palackot tűzbe dobni), ha lehűl akkor csökken a térfogata. Pl egy jelentősebb lehűlés esetén érdemes ránézni a nyomásra.
A modern autóknál több érték van súlyhoz és akár sebességhez igazítva (Ford pl 160 km/h felett magasabb nyomást javasol a gumi deflexiója miatt).
V mintás gumik pl hajlamosabbak a fűrészfogas kopásra ami megelőzhető, ha egy kicsit túl van fújva a gumi (gyári érték +0,1-0,2 bar). Ami persze rontja a rugózási komfortot mert a merevebb gumi kevésbé nyeli el a ütéseket és jobban átadja azt (ezáltal a lengéscsillapító is kicsit többet kap).
Szóval kicsit összetett de érdemes a gyártói javaslatot betartani.
-
Drughi
addikt
Megpróbáltam felfogni a szálat, de elvesztem
Általánosságba hogy érdemes a gumit fújni?
Pont annyira, mint a javaslat (pl a kis matrica az ajtónal) vagy télen / nyáron más értékkel? -
svedmalac
tag
A gyárim 2.3, azon nem használom.
Mindig 2.5 van benne, max. akkor kevesebb kicsit, ha ritkábban nézek rá.
Ennél többet is próbáltam ideiglenesen még régebben, de nem tetszett.
Ma -3 fokban téptem haza este Dunaújváros-Szombathely vonalon a 62-es és 8-as úton, folyamatos 100-140 között. Teljesen stabil volt az autó, sehol nem éreztem még kisebb gondot sem. -
tasiadam
veterán
Egy szeles felniszettre nem teheto ketszeles gumi ugye? Hatra szelesebb, elol keskenyebb
-
svedmalac
tag
A Quatrac biztosan kibír 3 évet, miután belerakom a hétvégén a 64 ezredik kilométert.
Használni kell.
Sajnos az, amiket írtok, hogy a régi mennyit megy el, meg a 20 éves gumi is egész jó, igen!
Kaucsukkal a bendőjében.
A kacsámon kb. 2003-as Firestone van, teljesen jó.
És amúgy érdekes tényleg, hogy egy Fulda (én szerettem, amikor volt kb. 5 éve), egy Matador puhább pl. 5 év után, mint egy prémium. Lehet, hogy a gyári kaucsuk készletet abba teszik, a prémiumokba meg megy a drága szilika nano-mano-izé? -
rbalint88
veterán
válasz
Tannen
üzenetére
A regi gumik sokkal kevesbe oregszenek, ha nem eri oket UV - a napfenytol kirepednek. Azokban meg sokkal tobb termeszetes kaucsuk volt, igy sokkal idotallobbak. Ha eddig egy sotet raktarban taroltak oket, akkor annyira nem meglepo, hogy ujszeru allapotban vannak meg mindig. Viszont szezon vegere szerintem drasztikus lesz a minosegromlas, de ne legyen igazam!
-
Bizsu1st
aktív tag
Másik story: Időközben autót cseréltem(a Skoda mindig marad), vettem magamnak egy mk4 Mondeo kombit(majd 1600kg), amin persze gumit kellett cserélni. Az agyatlan 215/50 r17-es méretben a Quatrac majd 60k/db lett volna, így kalandvágyból Ceat 4 Seasondrive+ kapott alig 27k/db áron! A teszteken kb Nexen-Kumho vonalon mozgott, így bízom benne, hogy nem nagyon lőttem mellé! Eddig majd 2000km van bennük, volt pályás szakadó eső és nyálkás fagyos város is, eddig hibátlan, majd jövök a tapasztalatokkal
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
forumpista
üzenetére
Mint írtam, párás volt az út, Tatabánya belvárosában és még nyoma sem volt a sózásnak... A tavalyi szerpentines szitu is őszi volt, akkor sem volt még semmi nyoma a sózásnak!
eldoble: Lehet, hogy csak én szívtam meg vele, nagyon a gyártás elejeit vettem(kb 3hónapot vártam, hogy elérhető legyen a méretemben), sógorom bő egy évvel később vette, ugyanebben a méretben, ugyanilyen, csak 1.4-es Fabia-ra, neki hibátlan, bár ő nem csak városra használja, neki lényegesen puhább is.
-
Tannen
tag
Egy érdekes infót osztanék meg veletek:
Karácsony előtt a hatalmas hóesésben a Mecsekben volt szerencsém egy olyan autóban ülni, amelyen egy 2003-as, azaz 21 éves !!! Bridgestone LM25-ös téligumik voltak.
Egyáltalán nem csúszkáltunk, pedig full havas és aztán latyakos is volt az út.
A tulaj szerint és ránézésre is kb. 0 kilométeresek voltak, állítólag valami raktárból kerültek elő. Aztán kézzel megnyomkodtam, amikor kiszálltunk, egyáltalán nem tűntek keménynek.
-
tboldi
nagyúr
válasz
forumpista
üzenetére
Ja, majd' 2 hete én is elvesztettem a tapadást egy icipicit. Itt egy dashcam videó róla, ami egyáltalán nem érdekes.

szerk.: Tavaly májusi Michelin CC2-k, ~7-8k km lehet bennük.
-
forumpista
aktív tag
válasz
Bizsu1st
üzenetére
Full nyalkas az ut, a por + so a lecsapodo paraval nem jo kombi. Takaritani meg nem takaritjak az utakat.
(Magyar) Reddites forumokon napi szintu tema hogy uj gumikon is csuszkalnak az autosok.
Ettol persze meg lehet rossz a gumid, de azert egy 3 eves, 17 ezret futott gumi egy kis teljesitmenyu auton varosi hasznalatban nem csuszkalhat ugy mintha jegen mennel csak a gumi hibajabol.
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
forumpista
üzenetére
Akkor mi lehet a gond? A körmöm lepattan róla...
Alulkormányzott autó a Fabia, de 25-30km/h-val nem merek párás időben kanyarodni vele(jó aszfalton), mert megindul a szembesáv felé. Guminyomás 2.2. egy éve egy hegyi szerpentinen 70-80helyett 40-el mertem menni, mert úgy viselkedett, mintha jégen mennék... Akkor cseréltem elsőt-hátsót és jobb lett, de most már meguntam. Különösen, mert nem én vezetem állandóan, hanem az Asszony és mellette ül a fiam is. -
Bizsu1st
aktív tag
Sziasztok újra!
Új 4s gumit kell vennem, mivel a bő 3 éves Quatrac hatalmas csalódás volt(1-2 évig elment, de mostanra nagyon csúszik a legkisebb pára miatt is és betonkemény, kb 17.000km lehet benne, a kopás jelentéktelen, gyakorlatilag városi autó), most valami olcsó lesz!
Az autó Skoda Fabia 1 (1.2 64le 1050kg) 195/50 r15 papucsokkal.
Természetesen a fék/futómű tökéletes állapotú, Anyataxi+melóba járós!Itt a három jelölt:
Kumho Solus ha32. 23.4k (elvileg gyorsan kopik, de az engem nem érint)
Nexen gen1. 22.3k (a gen2 nem nagyon kapható és lényegesen drágább)
Matador Mp62. 25k (nagyon bevált nekünk 185/60 r14-ben, az Asszony előző autójára ezt vettem, itt a topikban leszóltatok érte, pedig már kb 5 éve kiváló, már a sógornőmé, napi használatú vidéki munkábajárós autó, könnyű Punto2 Sporting)
Ebben a méretben mennyire jó a Nexen?
Teszteken a Kumhonak jobb a nedves tapadása és kezelhetősége a Nexennel szemben, ez a gyakorlatban is így lehet?
A Matador a legdrágább, az tartalékként van a listában. -
syC
addikt
Sziasztok. Veemann felnivel van valakinek tapasztalata?
-
Drughi
addikt
válasz
Drughi
üzenetére
Kicsit szeretném frissíteni a dolgot, mert csak ma kaptuk meg a beígért karácsonyi pénzt.
Szóval a lenti kocsira keresek 4 évszakos gumit.
165/65 R15 a váltóméret, az eredeti az 185/55 R15. (most ez van a kocsin).A 185-ös jóval drágább, így a váltóméretből tervezek venni.
Bhpgumin nézelődtem első körbe:
-Barum Quartaris 5. - 26.290,-
- Hankook Kinergy 4S2. - 25.930,-
- Sebring All season- 23.310,-
- Kumho HA32. - 24.640,-Kb ez az amit árban rászánnék. Hankookal van jó tapasztalatom, az Ignis már 2 télit elfogyasztott belőle gond nélkül. Jobb lehet a Barum? Nem az a + 2000 Ft dönt. Vagy jó válaszás lehet egy Kumho / Sebring is?
Hol lenne érdemes vásárolni? Házhoz kérném, hogy január elején legyen még időm kicseréltetni. Időpontfoglalással már csak január 2. Hete lehetséges.
-
svedmalac
tag
Ha csak rajtam múlna, még 5 évet elmennék vele
Több, mint harminc éve van jogsim, meg sem tudom számolni, mennyi autóval mennyi km-t mentem.
De azért csak benne van a gumikban a 63ezer na.
Ha lehet, kihúzom. De hosszabb utakra inkább a C5 megy, mert abban van a gyerkőcülés.
Vész esetén átrakható, de nem hiányzik.
A másik meg az, hogy a Volvo-nak is néha menni kellene, a lovak csak unatkoznak benne.Leginkább infónak írom, amit írok, hátha valakinek segít a döntésben...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica
üzenetére
Javitofestek. Carcolor valaid.
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Fékport. 🤷♂️
B terv: Carcolor.hu /AliExpress wheel touch up pen / komplett fényezés.
-
szőröscica
addikt
Felnik belsejen levo karcok (gondolom ahogy levakarjak a centrirsulyokat) kozmetikai kezelesere mit javasoltok? Van valami jofele javito/pottyozo festek?
-
-
svedmalac
tag
C5, Quatrac, 225/60 r16.
Megcsúszás nélkül ment 63500 km-t.
A napokban a kertből mentem hazafelé, párás idő, kb. 2-3 fok.
Most először tapasztaltam csúszkálást, bőven kezelhetőt.Mit jelent ez?
Száraz úton nyugodtan menj tovább.
4 fok felett nedves úton vagy esőben ésszel, de menj tovább.
Hóban ésszel, ha nincs senki, akkor meg élvezd ki
3 fok alatt viszont necces, tessék fokozottan figyelni. Persze csapadékfüggő, csont száraz úton korrekt. (épp a napokban állt előttem egy szarvas az út közepén Sárvár előtt, tisztességesen lassultam új ATE fékekkel, amihez nyilván kellettek a nyúzott gumik is)Az újak valamikor január-februárban felkerülnek, ha gáz lenne, akkor ott a Volvo téli gumikkal.
Szó, ami szó, a 60 ezer kilométerig szóló korrekt viselkedés említésre méltó.
És néha tényleg adtam neki a dízel 110LE ellenére télen is, meg nyáron is az 50 fokban. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest