Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
shteer
titán
válasz
üzenetére
megcsináltam magam - így az időm, az áram, 4dl alapozó és egy flakon festékspray amibe került
gumi ledobat, szelep kuka
sarokcsiszoló drótkoronggal fémtisztára csiszoltam a rozsdás vagy felpattogzott részeket (szvsz a fúróba fogható korong nem jó erre a feladatra),
homokfúvóval tisztítottam meg az illesztési hézagot (ugye 2 darabból van összehegesztve),
150-es csiszolópapírral adtam még a rozsdától megtisztított felületnek,
csiszolólappal érdesítettem, kompresszorral portalanítottam,nitróval zsírtalanítottam,
body 989 2K epoxi alapozóval telibe fújtam higítatlanul, kompresszorral
másnap újra felületérdesítés,
a végén fekete akryl 2 rétegben a külső résznek
48 óra szárítás -
Kornel
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Azt nem nagyon akarnék, egy koni FSD jó lenne, de nem találtam hozzá.
Sőt írtam a koni-nak is, válaszra sem méltattak. -
Reggie0
félisten
Voltunk sielni a hetvegen es ugy tunik a Hankook W320 semmit sem kemenyedett ket ev alatt.
-
Pocee
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
hogy érted,ha találok?elkapkodták? csomó webshop hozza,egyből kérdezzem meg,hogy tudják e szállítani mert lehet nincs is nekik?
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
205_55_16 méretű BestBuy téligumit vennék,tudtok ajánlani?
-
válasz
Tom1939
üzenetére
Szvsz csak tesznek rá, nem érdekli őket.
Az Opel jó ellen-példa; ott ugye jelentős a flotta-eladás, így az is fontos, hogy miként alakul egy autó karbantartási költsége. Az Astra H még kommersz gumimérettel jött ki (195/65R15, 205/55R16, stb.); majd az Astra J-nél jöttek a drágább méretek (pl. 205/60R16); de mit ad az ég, a K-nál visszatértek az olcsó méretekhez (pl. 205/55R16).
-
válasz
Kornel
üzenetére
A fantasztikus méretről jut eszembe. Mostanában amikor nézegetek valamiért új autót, mindig megnézem a felszereltséghez való kerék mérteteket. Mostanában majd mindenki imád berakni valami extrém méretet amire alig van gumiválaszték (hello vitara/scross kezdetben, hondáéknál a jazz elegance és az 1.5-ös, most a volvo xc40-en is nézegettem hogy van egy két méret amiben kb sehol semmi)... Ennyire jó pénz hogy egy darabig csak ő rajtuk keresztül van gumi, vagy csak tesznek rá, majd a gumigyártók alkalmazkodnak?
-
Kornel
veterán
Ma nem tükör jégen, de rendesen lefagyott nedves úton M0 és M0 felől csömöri lehajtó után mellékutakon végig tudtam nyári tempóval menni, pedig akkor sem óvatoskodok.
Fékúton és padlógázon azért érezhető volt, hogy csúszik, azon kívül teljesen ok. -
kenguru99
senior tag
válasz
takacsbotond
üzenetére
Nem tudom, hol találtad de nem lesz az jó. Milyen van rajta most?
-
Ezustroka
tag
Barum Polaris 5-ön merre találom a DOT számot? Akárhogy keresem, nem látom. Rajta van már a kocsin, így nehezebb is körbenézni, de lehet csak totál vaksi vagyok.
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Renault Megane II (1.4)
195/65 R15
Toyo Snowprox S943 13490-
Kumho Wintercraft WP51 13990-
Barum Polaris 5 14700-
Firestone Winterhawk 3 14900 -
Melyik lenne a megfelelőbb?
Éves szinten is szerintem pár ezer km-t megy vele, tanuló hölgy.
Esetleg 4 évszakos?
Köszönöm!
-
Kornel
veterán
válasz
Peter.70
üzenetére
Cégnél én veszem az autókat, sok autónál feleslegesen kidobott pénz az egy szezon után lecserélt nyári gumi.
Ugyanitt eladók 195/75 R16C nyári gumik
grabber: vannak bizony, sőt 7,5 tonna felett eleve csak az volt.
Kisteherautónál még nem terjedt el nagyon, de ha jók az infóim, a BHS Trans (Hell Energy) is átállt a kisteherautókkal a négyévszakosokra, pedig az nem kis flotta. -
Peter.70
addikt
-
gudpikcs
tag
még 1 kérdés
akkor a 46,47,48 és ig yaz 50 es ET sek is jok? -
-
gudpikcs
tag
hello all
segitség kéne
adott egy 6-os golfom. 2012.07. 1K
2.0 103 kw
egy 17 es felni van rajta 225/45R17 nyári gumikkal
héten akarok venni téli szettet.DE
vagy veszek ehhez a felnihez 17 es 225 ös télit..de ezt nemigazán akarok mert drága is meg szerintem nagy.
vagy vennék 16 os lemezfelnit és hozzá 16 os 205 ös téliket
a nagy kérdésem hogy találtam lemezfelniket 16 ban de javarészt mind ET50 esek és én ugyolvastam az enyémre a 16 osnél 16 os az ET szám.
tehát a kérdésem tudjátok e hogy rátehetem az 50 est vagy csak 46 os ET ével tudom?
köszönöm elöre is. -
rbalint88
veterán
válasz
Szevam
üzenetére
ha tesztek is igazolják, akkor mindenképp
nekem ugye apollo volt, tökre elégedett voltam vele, de ott jó futómű volt az autó alatt. g astrán tapasztaltam meg, hogy arra mindegy milyen gumit raksz, mindennel IS ostobán kanyarodik és viselkedik csúszós körülmények között. adott szezonra vettünk az astrára 185/65r15-ben, golf4gti-re és passat v6tdi-re 205/55r16-ban hankook w442-t anno, hát ha zongorázni tudnám a különbséget az autók futóművei között, egész jól megélnék belőle... ugyanolyan gumival az astra esett-kelt, a golf használható volt, a passat meg full magabiztosan csinált mindent.amúgy a nexent bevállalnám, most az tűnik best buynak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Szevam
üzenetére
Mennyit mész egy évben és mikor (inkább tél vagy inkább nyár)?
GY alapvetően téli ha keveset mész télen vagy nem lét szükség, hogy feljuss a kaptatón akkor nem azt vennék.
Conti elég kiegyensúlyozott de gyorsan kopik, ha sokat mész dobnám.Amúgy erre az éghajlatra - megnézve a havas napok számát - inkább alapvetően nyári illik ha nem gáz ha mondjuk évi 1-2-3 havas napon esetleg nélkülöznöd kell a kocsit.
Szóval én a M CC+ vagy BS A005-re lőnék a felső kategóriában, a középmezőnyben meg a Nexen-re vagy a Vredire. -
Szevam
senior tag
Köszi szépen a válaszokat

(#30121) alázógyík: Köszönöm, gyanúsan ezek lesznek, szerintem bedobok még egy kört.

(#30126) Qru :Köszönöm annyira cuki volt, hogy nem tudtam ellenállni neki
Köszönöm, lentebb lesz egy újabb lista, újra versenyezetetném őket.(#30127) hacki87: Kumho-t kukázom, köszi

(#30128) Qru: Pont ilyet cserélnék.
Amúgy ahhoz képest hogy 5 éves
nedvesen, szárazon tapad, hóban, fagyott úton már csúszkál.Újabb kör lenne akkor, szerinteteket melyiket (árat kicsit feljebb engedtem)?
- Nokian WeatherProof
- Goodyear Vector 4 Seasons Gen 2
- Continental AllSeasonContact
- Vredestein Quatrac 5
- Nexen N-Blue 4Season WH17 -
törölt tag
A téligumik már vagy 15 éve egyszerűsödnek, a Ladás korszakban mi még Belshina Rally 2000-ren gurultunk meg társaikon [link].
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csakhogy akkor még volt értelme, magasabb volt a hóátfújás, mint az autó és bizony haza akartunk jutni melóból, az Ifa hótolók meg az árkokban hevertek. Mi még használtunk hóláncot is olykor, ma már úgy néznek rá mint egy gőzgépre.
Térdig érő a max hóakadály amibe belefutni, ha egyáltalán látok. Meg persze fejlődött a gumitechnológia is.
Persze, hogy követik a trendet a gumik is, de azért a kínálatból még mindig a durvább mintázatút veszem inkább, mert hatalmas különbség van vidék és város között hóeltakarítási infrastruktúrában.
Persze rali shopokban kapni még ilyen durva gumikat, mint a Belshina volt, de azokat még egy utolsó faluban is hülyeségnek tartom ma már. Ahova olyan gumi kell, oda már kell hasmagasság meg több hajtott kerék is... -
válasz
üzenetére
Ezért, ha valakinek mostoha időjárási körülmények között kell mennie, válasszon a klasszikus mintázatú négyévszakosok közül (Goodyear, Vredestein, Nokian, Nexen, vagy a friss fejlesztésű, de még nem tesztelt Barum és Matador egész éves abroncsaik).
Egyébként a kevésbé lamellás irányvonal a téligumiknál is megjelent, így kíváncsi lennék arra, hogy ezek hogyan szerepelnek erősen taposott, jegesedett havon/ vagy műgyantán. Lenne meglepetés?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
szőröscica
üzenetére
A műgyantás teszteken sem szerepel jól. Persze azoknak a teszteknek semmi köze a valósághoz, de azt jól megmutatja, hogy olyan esetekben ha nem tudsz a letaposott jéggé vált nyomvályú mellé menni, mert útban van a kerítés, ott a téligumi jobb. Vagy ha tóra hajtasz vele. Csak ugye ezek elég ritka esetek/nem veszélyes. Az úton ahogy mellécsúszol a kitaposott jégnek, rögtön lesz mibe kapaszkodni.
Egy átlag kanyart bevéve ahol ezerféle törmelék, barázda, kopás, kosz van a jégen ott is jól működnek a négyévszakosok, mert van mibe megkapaszkodni. A téli még mindig jobb, de eléggé ritkul a valóságban a tudásának a kihasználhatósága/értelme.
Mondjuk én télivel járok, de ritkán lakott helyeken muszáj. Egyébként négyévszakosat vettem volna. -
szőröscica
addikt
Hasonlóan látom én is, porhóban és latyakban nagyon jó stabil volt, viszont keményre taposott hóban meglepődtem, az egyáltalán nem fekszik neki, veszettül csúszott. 4 éve lakom ezen a helyen, de nem jártam még úgy, mint tegnap éjjel, hogy csak lendületből tudtam kihajtani a kapubejárón.
-
polk
csendes tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Úgy gondolom,hogy jégen (valószínűleg) teljesen mindegy, hogy téli gumid van, vagy 4évszakos... Nekem nem volt alkalmam jégen próbálni, de nem is szeretném.
Azt azért én is hozzátenném, hogy műgyantán sem sokat közlekedek, mint ahogy a többiek is írták előttem - reflektálva a videóra. Viszont felmagasztalni sem akarom a cc+-t, de nekem megfelelőnek tűnik -
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Négy évszakos gumikat keresek. Igyekszek jót választani relatív alacsony áron (max 13 000-ig, de ha nagyon felejtős a kínálat akkor mennék feljebb). Nézegettem teszteket, de R14-re nem sok van (vagy csak nem találok). Mi az, amit ennél a "kis" guminál célszerű figyelembe venni gumivásárláskor?
Méret: 175/65 R14
Az alábbiakkal kapcsolatban kinek milyen tapasztalata van?- Kumho Solus HA31
- Momo M4 Four Season
- Vredestein Quatrac 5
- Nexen N-Blue 4Season WH17
- Nankang N-607+
- Maxxis All Season AP2A segítségeteket előre is köszönöm

-
Én ma reggel kipróbáltam vagy az esp-et vagy az allgrip-et, valami határozottan visszarakta az autót a helyére . Kijelzőt nem tudtam nézni
M3 alatt mentem át Zuglónál a tanpályánál, ahogy fordultam rá a vasúti sor irányából pont hátsó kerékkel (kerekekkel?) rámentem nem látott tükörjégre kigyorsítás közben. Hátulja határozottam elindult kifelé (és utána határozottan visszatette valami, én se hirtelen féket se gázt nem adtam neki, tehát gáz is volt akár az allgrip is lehetett). CC+ a gumi de szerintem ennek téli gumi sem örült volna (lehet hogy inkább a suzuki topikba illett volna, ki tudja). -
polk
csendes tag
No, akkor a CC+ vélemény, tapasztalat: mivel hullott hó, így élesben is ki tudtam próbálni a gummákat. Eddig nagyon meg voltam elégedve a gumikkal és ez most sem változott, Vidéki város, utak teljesen jól szerepelt, az előző szett téli gumihoz képest sem rosszabb. Mellékutakon, amelyek vastagon havasak voltak teljesen stabilan, csúszkálástól mentesen közlekedtem. Bár, amúgy sem vagyok vadállat az utakon, de azért megnéztem a határait. Úgy gondolom, hogy nekem teljesen megfelelő, de azért kíváncsi leszek rá pl. 2 év múlva...
-
törölt tag
Hali.
ET36 és ET43 közül melyik van kijjebb? 5.5-ös 14 colos felnik, 185/65 gumival. Ha az összefoglalós kalkulátorba beírom, akkor a 36-ost mutatja kijjebb, tehát távolabb a lengéscsillapítótól.
-
bröton
csendes tag
Aki Michelin alpin 6-ban gondolkodik az nyugodtan vegye,qva jó
-
Kornel
veterán
Így van, a Contin szemre is több a lamella.
De!
Vizsgáljuk úgy is, hogy egy Michelin csoportos négyévszakos minden teszt szerint a legmagasabb km futású, akár duplája, mint egy kategória társa, a Continental-nal is nálam az alacsonyabb km futás volt a legfőbb ellenérv, lassan a Conti cserés lenne nálam
-
-
Kornel
veterán
Este mentem városi kört a Quadrexer2-vel, latyakban továbbra is jó, letaposott mellékutakon havon volt már szerencsém jobb gumihoz is, de simán úton tartható. Továbbra is szerintem átmenetben a legjobb, amikor nincs lefagyott út (ezen is kevés a lamella, csodák nincsenek).
-
sugarforce
addikt
Vredestein Quatrac 5 eddig jol.szerepel hoban is. Reggel tesztelgettem a hatarait,.elegedett vagyok vele.
-
windlord
őstag
Pecs, Mecsek eldugott teto resze.
Nexen negyevszakossal. Csillagos otos.
Koszonom az ajanlast! -
athomi
veterán
Munkahelyi autóm nedves (nem fagyos, nem havas) úton 2x hozta rám a frászt, olyan gyalázatos fékutakat produkált. Kiszálltam ránézni az abroncsokra és beigazolódott a gyanúm a korukat illetően. 2009-es Dunlop téli gumik. Valószínűsítem újként sem tartozott az élmezőnybe, így a 10. szezonjukban már nem is szabadna használni őket.
-
Dave™
nagyúr
Sziasztok!
Visszajelzésként írom, hogy szárazon, esőben és hóban is kiválóan teljesít a Nexen Nblue 4 season egy Skoda Rapidon, (185/65/R15), és most ilyet szeretnék párom Micrájára is. A gond annyi, hogy a 165/70/R14 méretben nem elérhető (ez a gyári méret), viszont 175/65/R14-ben igen. Elvileg ennek gond nélkül fel kellene mennie és kb. ugyanolyan lenne, leszámítva hogy kicsit szélesebb, igaz?
Köszi!
Illetve még egy 4 season tapasztalat: korábban egy J Astrán Goodyear Vector 4 volt, és a másfél év alatt amíg nálam volt az autó soha semmi gond nem volt, szóval kiválóan teljesített az is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
N.Ferry
üzenetére
Én meg pont kaptam ma a visszajelzést, hogy nincsenek megelégedve ezzel a CC-vel, össze-vissza csúszkált az F Astra vele a havon. Mondjuk helyén kezelem a dolgot, a vezetési stílus sem éppen a "nyugodt" jelzővel jellemezhető általában. Biztonság kedvéért rámértem a keréknyomásra. Elől 2.4, hátul 2.5 bar volt. Szóval átmenetileg gyorsan eresztettem belőle, elől így 2.2 bar lett, hátul 2.4 (a csomagtartó eléggé ki van tömve mindig).
Viszont saját autón (S60) nem volt gondom tavaly vele a hóban, igaz idén még nem próbáltam ki.
-
N.Ferry
senior tag
Végre hó!

Második telet kezdtem meg a CC+ -al, hajnalban a friss havon is szépen ment, nem csúszkáltam, persze ehhez az időjáráshoz megfelelően kell vezetni.
Kíváncsiságból nyomtam egy satut 80-ról, akkor egy kis ABS volt, de nem vészes.
Szóval még mindig jónak tartom ezt a négy évszakost.

-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Tárolás nem probléma.

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
VP2-t használtam, az télen is kapott napot. Ha rendesen tárolod, nem kéne baj legyen km alapján, vegye vigye

-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ez mit jelent a valóságban, van neki egy ismert kopási tényezője vagy valamelyik tesztben írták? Évi húszezer kilométer megtétele után 4-5 évet kibír az számomra már jó.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Hóban számít, hogy kevesebb a lamella, nem tud annyi havat felszedni, hogy tapadjon

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Sorozatok
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen NAS-t vegyek?
- Filmvilág
- Diablo IV
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- 279 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- LENOVO ThinkBook 14s Yoga touch 360 - i5-1135G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Csak 5x112 legyen az osztókör és 57,1 mm a középfurat.