Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireFox1996
addikt
válasz
angelside77
üzenetére
Itt a manual, nincs benne? (pl. 220. oldal)
Keress rá a wheel vagy type-re...
(google mindig a tudástárad
) -
angelside77
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Skoda Fabia II 1.4 16V 63 kW kocsinak mik a gyári gumiabroncs méretei? (Esetleg, ha valaki tud linket, hivatkozást, hogy hol lehet ezt megtalálni) Mert olvastam itt korábban, hogy a biztosító nem "szereti", ha a gyáritól eltérő az abroncs.
Amit én találtam az mindenhol a 165/70/R14 méret, amit vettem azon meg 195/50/R15 méret van. Fórumokon írják, hogy ez is gyári méret, de hol tudok ennek konkrétan utána nézni?
Köszi!
-
rbalint88
veterán
válasz
speedernet
üzenetére
Csak sportos hasznalatnal problema ez, sztem atlagembernek fel se tunik...
-
Kornel
veterán
válasz
speedernet
üzenetére
BS-rol most írja mindenki, hogy pár évesen elöregedett.
-
Kornel
veterán
válasz
speedernet
üzenetére
Vegyél XL-t, az talán kompenzálja.
-
speedernet
aktív tag
Urak aki Ventus Prime 3 mat használ, tényleg olyan puha az oldalfala? Mennyire zavaró?
Mondjuk értelmes keretek közt használva.
Egyre inkább nem akaródzok ki adni 27-28 ezret T005 re. -
Zsolt!!
aktív tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ennyire kell tèligumi hogy vadászni kell a havat meg izgulni H mikor lesz már hó H kipróbáljam az új gumit.Alig van olyan nap H az úton megmaradjon a hó fèl napnál tovább. -
Kornel
veterán
Na akkor BS A005 kilőve.
Marad majd a CC+, AllseasonContact, Vector4Season, Kleber, és kb. ennyi, Nexen nincs a méretben, Vredestein most nem szimpatikus összességében, talán ha jönne a Quatrac 7. -
BigBlackDog
veterán
válasz
alázógyík
üzenetére
+1, ma reggel friss hóban ki tudtam próbálni ("szerencsére" sehol sem takarították le). Mindenhol viszonylag óvatosan mentem azért, de ehhez képest is meglepő volt, hogy mennyire stabilan tartotta a járgányt. Kis utcákban indulásokkal, megállásokkal nem volt gond, pedig fekvőrendőrök előtt kicsit bátrabban is bele-bele tapostam a fékbe. Kanyarokban is íven maradt, nem csúszott meg. Ugyanilyen sebességnél az S60 másfél tonnája (vs Thalia 1 tonnája) már kezdte mindig tolni az orrát a CC+-al (annak ez a gyengéje, ahogy kitapasztaltam). Nexennél semmi ilyet nem éreztem. Autópályán is azért volt már egy vékony hó- és latyakréteg, de 60-80 km/h közötti sebességnél (nem emlékszem pontosan, de nem mentem túl gyorsan) sem éreztem bizonytalanságot, nem mocorgott az eleje oldalirányba.
Egyedül a kopásállóságra és a felkeményekdési hajlamra leszek kíváncsi. Valahol el kell buknia szvsz, túl olcsónak érzem, hogy sokáig hozza ezt a minőséget.
Kopástól annyira nem félek, 7-7.5 mm nagyságú volt a profil újjonna, szóval szerintem fel fog keményedni relatív hamar. 
-
Addig meg mindenkivel tesztelsz mindenféle gumit,hogy te már a tutit válaszd
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
BS nekem az a fura,hogy gyorsan öregszik és fura repedések is vannak rajta. Senki nem mondta jó guminak,de rossznak sem Terepjáron is BS van és 2 év alatt fura repedések lettek az összes gumin most cseréltettem le mind a 4-et. Emiatt sem vennék BS gumit

-
válasz
Kornel
üzenetére
Hehe, én is ezeken filózok. Vagy nexen ha lesz méretben. Lehet hogy csak más volt körülmény, de most második télen 23 ezer kilométer után mintha karcsúbb lenne taposott havon és jégen a CC+.
A contiban a kiegyensúlyozott viselkedés, a vector 2-ben a nyáron úgy kopik hogy télen még jobb mintázat tetszik (bár ez nyáron néhány dologban elég gyenge). -
Qru
MODERÁTOR
válasz
tboy93
üzenetére
Ezt a kört megfutottam én is. Első körben vettem egy jó állapotú szettet 80k-ért amin voltak apróbb sérülések de azt is fel kellett volna újítani igazából, hogy szép legyen. Így végül eladtam 90k-ért és vettem egy felújítandót 40k-ért (gyári aluk 16"-os méret).
Mondjuk odáig még nem jutottam el, hogy fel is újítassam őket.

-
Reggie0
félisten
válasz
MrSealRD
üzenetére
Homokfuvast felejtsd el, helyette olajjal le lehet maratni rola minden reteget. Igy legalabb ha van rajta valami regebbi serules/javitas annak a nyomait is meglatod, mert a homokfuvott felulet ezt elfedi. Pl. tipikusan a hegesztes utan a varrat kiallo reszet lecsiszoljak es latszik az elteres az eredeti felulethez kepest.
Az igazi koltseg a fenyezes lesz, ahhoz nem tudok jo helyet mondani. Foleg ha minosegi munkat szeretnel, pl. mugyantas alapozoreteg+festek, ami birja is a kofelverodest es vedoreteget kepez a teli sos szmotyi ellen.
En amugy auto17-nel gorgoztetek, baromi jol megcsinaljak. Sajnos fenyezot most ok sem tudnak.
Homokfuvas es olajos marasra varkonyi es fia venyige utcaban.
-
Qru
MODERÁTOR
Ezen a Contin most én is elgondolkoztam...
A mostani nyári szezont tutit elfutja még a CC-m, de talán még a következő nyár is oké lesz vele.A Contival jó tapasztalataim vannak (SC5, PC5, TS850 és TS860) mind jól tapadó gumik csak gyorsan kopnak de az ugye évi 8k-nál nem szempont igazán. A BS A005 inkább túragumis és kérdés mennyire gyorsan öregszik... Ezért vetném el, viszont árban meg nagyon jó. A CC-vel maximálisan elégedett vagyok annak ellenére, hogy már érezhetően nem tapad olyan jól mint újkorában.
-
Alufelnit szeretnék felújíttatni. Nincs komolyabb hibájuk, bár lehet egy görgőzés nem ártana. Szeretnék képbe lenni, hogy milyen eljárásokat érdemes rajta elvégezni. Néztem helyeket és elég nagy a szórás árban...
Ami elsőre elképzelés, az a görgőzés, homokfúvás. Meg kaphatna valami színt is, de a színezési eljárások miatt itt elvesztem. Védőlakkozást láttam még amit lehet adni neki...Mit érdemes még egy ilyen felni nagy generálnál csináltatni? Esetleg tudtok korrekt áron dolgozó helyeket ajánlani?
-
evo87
őstag
Változó...mikor megvettem a Lancert akkor a lelkesedés miatt nyomtam rögtön 23ekm-t az első évben...mostanában viszont sok tesztautó volt nálam, plusz közelebb költöztünk a vasútállomáshoz ahova gyalog járok kocsi helyett.... és ezek emiatt nem volt meg 2018-ban a 8000km sem

Ha nem kopik párom Corsáján jelentősen a Conti, akkor afelé fogok hajlani, egyébként valóban a Michelin is szimpi.... illetve gyári méretben van a Quadraxer2..... esetleg ha végre a Vredi is kijönne a következő generációval...
-
Qru
MODERÁTOR
-
evo87
őstag
Amúgy most néztem, hogy a szerintem a nekem még beleférős méretben, azaz 195/55R16 (gyári 195/50R16) 30.000 körül van a Conti AllseasonContact is meg a Bridgestone A005 is... több mint valószínű, hogy a Lanceren e kettő közül valamelyik váltja majd a Vredestein-t.....főleg, hogy a párom autóján a Conti nagyon tutinak mutatkozik eddig.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Kornel
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Milyen méret, milyen autó?
Hogy kopik?
Később is beszámolsz a kopásról kérlek?köszönöm.
-
yodamastah
őstag
Kb fél éve tolom Conti Allseasoncontact-al. Nekem eddig nagyon bejött (UG9+Ventus Prime2-t váltott). Nagyon jó kiegyensúlyozott gumi lett szerintem. Vizen és havon jobb mint amire számítottam. Természetesen nem csak városban óvatosan gurulgatva van tapasztalat, minden körülmény közt kipróbáltam hogy viselkedik jól megküldve, tapadáshatár környékén. Ami nekem különösen szimpatikus, hogy szárazon és vizen is nagyon barátságosan csúszik meg kanyarokban. Jól érezni ahogy finoman mászik odébb az autó, és semmi ijesztő nem történik. Tapadás infó is egész sok jön át, jól kommunikál a gumi. A bekormányzás késése egész jó, nyárinál azért nyúlósabb, de feszesebb mint egy téli.
Havon keveset tudtam vele menni BP-en, de mikor vidéken jártam, mentem tesztelni a takarítatlan részeken, és direkt sem tudtam elakadni sehol. Egész komoly emelkedőkön is fel tudtam menni vele. Sajnos egybefüggő tükörjeget vagy műgyantát nem találtam sehol

-
boogie84
veterán
Üdv urak!
Kacérkodom a gondolattal, hogy a 8" széles felnikre idén már nem teszem vissza a 195/50r15 (robbantott) AD08-at, hanem vennék rá valami minőségi jól tapadó utcai 205/50r15-öt.
Meg vagyok lőve, mert dec. 10-én néztem a Nankang - NS-2R-t. Akkor még csak 27350Ft/db áron volt, most meg közel 40K. Durva a különbség, tavaly nyáron sem volt drágább mint 30K, így a mostani árat sokallom. Még az AD08 sincs ennyi, azok is csak 30-33 között vannak.
Hűvösebb időben ezek a gumik már nem voltak olyan jók, és kb már az átlag utcai gumit is jobbnak éreztem másik autóban.Február végéig van időm megálmodni, hogy legyen e gumi csere. Vagy koptassam el a fenébe a 195-ösöket?
Ha csere akkor milyen utcai 205/50r15-öt választanátok?
Előre is köszi!
-
rbalint88
veterán
Topikbol paran vettek, dicserik. Nekem apollo volt, azzal se volt gondom.
Igazabol ilyen varosi szaladgaloson nem is gondolkoznek masban, csak negyevszakosban. Nyilvan bizonyos (auto)meret, suly es ar mellett maradnek ket kulon szettnel, de kiskocsira szerintem optimalis valasztas. -
Reggie0
félisten
Ezt meg tudom erositeni. Sot, ugy van, hogy a holanc tablanal, ha van ho kotelezo felrakni, tetszik-nem tetszik.
Amugy nekem is 4 kerekre van lanc, kell is. Mondjuk az enyem pont nem tenne tonkre, de a stabilitas miatt is kell, mert a lancmentes elporgo tengelyen csokken a tapadas egy nem hajtott ketkerekeshez viszonyitva.
Egy haldexes kocsit, - pl. barmelyik bmw, merci - agyon is vagjatja, ha nincs mindegyiken.
-
Amúgy félreértitek, nem szándékoztam lecserélni, mielőtt elkopik, csak az érdekelt, hogy érdemes-e trükközni a vásárlás időpontjával. Ha most jobban megérné, eláll az a gumi a pincében, amíg szükség nem lesz rá.
-
rbalint88
veterán
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Ma új taggal bővült a család, egy 2001-es 1.2 16v Twingo személyében. Viszont egyből egy kérdéssel indítanék: nyárigumi van az autón jelenleg, venni kéne rá valamit hogy most is tudjuk használni. Mit javasolnátok: téli vagy négyévszakos. Rövid távokat mennénk csak, napi max 2x15-km, kisebb dombok vannak az útvonalon. Ha jól tudom 165/65 R14 a gyári méret. Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv: Z
-
Amúgy mikor érdemes nyári gumit venni? Valószínűleg szezon közepére fog lekopni a mostani nyárim (RIP 2 és fél szezont fog bírni előreláthatólag), érdemes megvenni szezon kezdetén vagy szezon közepén kisebb kereslet, kisebb árak? Vagy még szezon előtt? Vagy nem függ ettől?
-
bbubby00
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
-
Kornel
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Gondolkoztam rajta, vagy marad ez, vagy a Continental fejleszthetne a futásteljesítményén.
-
bbubby00
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ja, semislicket cserelem valami sportosra. Idenre sok turat tervezek es a hegyekben ha 10fok alatt lenne, az nemigen kedvezne a palyagumiknak

-
bbubby00
őstag
Nyari gumik vasarlasa mikorra varhato szerintetek?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kornel
veterán
válasz
azigazimoris
üzenetére
Erre a futásra inkább valami télies mintát vennék.
Ha kitelik akkor Continental allseason contact, Goodyear vector 4season gen2, ha nem, akkor egy Vredestein Quatrac 5, ez a méret nem olyan drága, hogy feltétlenül alább kelljen adni, ha mégis, akkor Kleber Quadeaxer2, vagy Apollo allnac 4g allseason.Tboldi: igen, a legjobb választás nekem a CC+ lenne, cirka 200k, a jelenlegi Kleber 150k, ugyanaz BF Goodrich néven 140k.
-
azigazimoris
aktív tag
Évi kb. 8 ezer kilométerre, amiből 3 ezer km a nyári túra de télen is legyen maradandó élmény két gyereket hozni-vinni. Mondjuk most patent új Good Year Ultragrip van a kerekeken télre .
Mire érdemes cserélni szerintetek ?
Négyévszakost ? Gondolom igen, külön nyári szett nem nagyon kell ennyi futásra.
Vagy maradjon a téli ? Gondolom nem .
Michelin CC vagy Apollo alnac 4g all season lehet a jobb választás ?
205/55-16 Mondeo mk3.
Dilemma
-
Kornel
veterán
Ebből a nem túl acélos választékból ki mit választana?
Lehet jövőre tél előtt cserélek, akkor lesz benne közel 50.000 km, lehet lesz még 4 mm körüli profil, de akkor már megkereste az árát.A választék: [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
belaazallat
üzenetére
Ez jó, nekem tetszik is. Mondjuk +2-vel nagyobb az ET száma mint a gyári méreted (ET44) de az kb semmi.
-
válasz
belaazallat
üzenetére
Patent
hallgass azért qrura, én is elvittem vétel előtt gumishoz és az egyiket görgőzni kellett, amit így bevállalt az eladó. (7k) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
belaazallat
üzenetére
Ha jó állapotban van akkor igen. De ezért forgasd át gumissal vétel előtt feltétlenül. Lehet olyan deformálódása ami szabad szemmel nem látható csak a centrírgépen derül ki.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
belaazallat
üzenetére
Ha csak festeni kell (és javítani nem) akkor a homokszórás+porfestés kijön olyan 10k/db áron 16"-os méretben.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Segítsetek legyetek szíves! Kb mennyibe kerülhet egy felni felújítás? Volvo felnijét gondoltam felújítatni, 20 éves és már többször lelet padkázva, gumis szerint már válik fel a festék ott, ahol a gumi érintkezik a felnivel(emiatt eresztett is). Viszont tegnap láttam használt felnit jó állapotban és azon gondoltam, hogy inkább vennék egy használt felnit. 42e Ft-ot kérnek a 4db ért.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
lorcsi
üzenetére
Sajnos hiába, attól még ellenőrizhetik a meglétét és ha nincs akkor jön a büntetés. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb 4wd-s autóra minden hajtott kerékre kell különben kinyírod a központi difit (de ez függ attól is, hogy pontosan milyen rendszer van a kocsiban).
Ismerős járt így, hogy elment síelni és a rendőrök nem engedték tovább amíg nem mutatja fel a hóláncot...
-
lorcsi
veterán
remélem hólánc kérdés még elfér még itt..
235/60 r18 méretű kerékhez keresek..eléggé lehidaltam..ettől olcsóbban szeretnék találni..
10k alatt, ha lehet
sosem kellett még
mire kell ezeknél figyelni ? -
peppe79
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

Ennyire kell tèligumi hogy vadászni kell a havat meg izgulni H mikor lesz már hó H kipróbáljam az új gumit.Alig van olyan nap H az úton megmaradjon a hó fèl napnál tovább.
Kopástól annyira nem félek, 7-7.5 mm nagyságú volt a profil újjonna, szóval szerintem fel fog keményedni relatív hamar. 

A mostani nyári szezont tutit elfutja még a CC-m, de talán még a következő nyár is oké lesz vele.