Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
FireFox1996
üzenetére
Ja, itt éppen szakad a hó, neki nem szóltak, hogy itt a tavasz

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
athomi
üzenetére
Télen keveset megyek és jellemzően akkor is csak ha nincs rossz idő/útviszony. Ezért mindenképpen alapvetően nyári mintásra lőnék. A mostani CC-vel elégedett vagyok, nekem ettől jobb gumi jelenleg nem is kell de azért ha leesik pár centi hó azért ne kelljen trélert hívnom... Szóval még ha marginális szempont is de szempont hogy ne legyen tök hurka a téli tudása.
-
athomi
veterán
Bridgestone A005 nálam is képbe volt, de a havas teljesítménye az eddigi tesztek szerint érezhetően gyengébb, mint a CC+-é, ráadásul a kopás során a havas tulajdonságaiból vélhetőleg többet veszít, mint a CC+, az öregedésével pedig nincs tapasztalat. Így nem mertem bevállalni, pedig szárazon és nedvesen a tudása elég meggyőző.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
athomi
üzenetére
Az jó választás.
Ha elöregszik a CC-m lehet azt veszek. De versenyben van a Conti AllSeason is, mellette szól hogy jól tapad és hiába kopik gyorsan az évi 8k km-re nekem így is sokáig jó lenne. Bridgestone A005 is szimpi mert jó ára van és egyelőre biztatóak a róla olvasottak. Még van időm dönteni ezt a nyarat kibírja még a mostani gumim, sőt lehet még a következőt is.mod:
Bár ránézve most az árakra:
Continental AllSeason: 25,9k
Michelin CC+: 26,1k
Bridgestone A005: 26,4kInnen nézve akkor CC+ vagy AllSeason inkább...
-
Csabroncka
addikt
válasz
FireFox1996
üzenetére
Messze van az még!
-
törölt tag
Sziasztok!
Seal -es nyári gumit szeretnék 205/60 R16 -ból. Természetesen általában a Continental -t javasolják, de más gyártónak is van hasonló technológiája. Alacsonyabb értékek mellett, de nyilván kompromisszum képes vagyok. Jó lenne azért az alacsonyabb fogyasztás és zaj.
Pl. Continental PremiumContact 5. 96 -os terhelhetőség mellett H sebességindexet néztem.
Vélemény? Esetleg más hasonló, ajánlott típus?
-
athomi
veterán
A Michelin Alpin 4 téli garnitúrám 2012-es gyártású és 6. téli szezonját futotta meg. Úgy vettem észre eléggé elkezdett repedezni.
-
athomi
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Ilyen 1 hónapos előrejelzéseket felesleges nézni, régebben próbálkoztam vele, de nemcsak hogy a csapadékmennyiségnek nem volt sokszor köze az előrejelzésekhez, de a hőmérsékletnek sem.
-
kisza25
félisten
válasz
FireFox1996
üzenetére
Had kopjon a téli is, csak decemberben raktam fel 2500 km van benne
áprilisban is jöhet még meglepi, nem hogy február/márciusban
-
tboy93
nagyúr
válasz
FireFox1996
üzenetére
Egyszer raktam fel márciusban a nyárit. Utána szakadó hóesésben jöttem haza Prágából az autópályán 10cm hóban, hókotró sehol, fasza volt

-
válasz
FireFox1996
üzenetére
Tavaly még áprilisban is havazott. Előtte meg márciusban. Meg talán még emlékszel belügyminisztériumi grand theft auto üzenetre... Szóval csak óvatosan.
-
Qru
MODERÁTOR
Érdemes ránézni a nyomásra. Utoljára a keményebb mínuszokban állítottam be a nyomást most a +8 fokban 0.2 bar-al volt több a gyári értéknél.
-
yoogie
aktív tag
válasz
tboy93
üzenetére
Hankook-ot nem ismerem, bár itt van mellettünk a gyár, talán van ismerős is akivel tudok kihozatni olcsóbban..

(#31472) Qru
Igazából 35 ezerig nézegettem, de, ha megéri a felárat a felső kategóriáért akkor természetesen azt választanám. Inkább a túragumi játszana, a sportos nem annyira, azért ne fogyjon el "azonnal".
-
Találtam egy csavart a ferdén a BH gumiban, a feje féloldalasan meg volt már kopva, szóval egy ideje már ott volt a gumiban. Ferdén volt benne és érzésre viszonylag könnyen mozgatható. Így hát kitekertem, rögtön egy nyálpróba: OK, nem ereszt. Jobban megnézve a csavar hegye is ki van fényesedve, acél merevítést foghatott a gumiban? Úgy gondolom, nem fogom átfúratni, hogy kapjon egy kukacot.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yoogie
üzenetére
Jaja, félre értettem bocsi. Azt hittem méretben keresel alternatívát.
Belépő szinten: Barum Bravuris 5
Közép: Hankook K117/K120/K125
Felső: Continental PremiumContact 6, Michelin Pilot Sport 4 vagy Primacy 4Inkább sportos vagy inkább túragumit keresel (kevésbé tapad cserébe jobb a kopásállósága)?
-
sumsang
aktív tag
milyen széles a felni?
-
yoogie
aktív tag
Sziasztok,
segítséget kérnék, nem igazán értek hozzá.
Adott egy Mazda 6 2011-es évjáratú autóm, most vettem 18"-os alufelniket.
Melyik ajánlott erre? A gyári méret: 225/45 R18.
-
sumsang
aktív tag
Sziasztok!
Több helyen lehet olvasni, ill. hallani hogy a növelt rugózatlan tömeg hatványozottan emeli a a fogyasztást, növeli a fékutat és csökkenti a gyorsulást, stb. Bizonyára ez így is van, de eddig nem találtam olyan (gumis, ill. felnis) oldalt, ahol szerepelne a gumik, acél és alufelnik méretei mellett a súlya is. Ha esetleg tud, ismer valaki ilyen oldalakat , azt örömmel fogadnám, ha leírná. -
olasz61
tag
Focus mk2 gyári papírján ezek szerepelnek felrakható gumiként:
195/65 R15 84 QM+S 6JX15H2OS52.5 (1+2) ez van most fent.
205/50 R17 84T 6.5JX17H2OS52.5
205/55 R16 6.6JX16H2OS47.5
205/55 R16 6.6JX16H2OS52.5
225/40 R18 7.5JX18H2OS52.5
Ezt megvehetem rá?
Felmegy rá féktárcsa stb.nem okoz gondot? Kicsit megzavart az ET 47.5 mivel változik a mostani 52.5-hez képest?
Köszönöm. -
samen
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy 2018-as swiftre jó ez a alufelni?
4X100 16X6 ET43 agyméret 56,6
Mert azt tudom,h 6x16os kell rá,de sem az ET számról,sem az agyméretről nem találok semmit,hogy mennyi a gyári.
Valamint a MAK alufelniről mi a véleményetek?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Qru
MODERÁTOR
Haver vegül a Nexen 4évszakos helyett Pirelli Cinturato All Season-t vett. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz hosszútávon.
-
válasz
speedernet
üzenetére
Hát ha 2 évet kibír, ahogy használni fogom, tavasztól őszig, hétből hat napot, akkor a két év is jó lesz.
De ha legalább négy évet kibírna, az lenne a legjobb.
Amúgy meg 0218-as dottal rendelkezik a gumi. -
Doki16
addikt
válasz
szotyika77
üzenetére
Mekkora a motor? Egy kisebb kocsit nem kínoznék 15-16-al. Mondjuk én megrögzötten a gyári dolgok híve vagyok. Számomra ami nincs rajta a gyári matricán én azt ha ingyen lenne se lennék hajlandó feltenni. Nézd meg mit mutat az adattábla. Még annyi, hogy ha 15-öst teszel fel akkor már az ET is változik, ahogy tboy93 írta is.
-
tboy93
nagyúr
válasz
szotyika77
üzenetére
Minél peresebb a gumi, annál keményebb lesz a rugózás, viszont a kanyarstabilitás jobb lesz. Illetve nagyobb felni = nagyobb súly, nagyobb súly = nagyobb rugózatlan tömeg, nagyobb rugózatlan tömeg = nagyobb fogyi, rosszabb menetkomfort, hosszabb fékút, nagyobb fogyasztás.
Én a helyedben max 15"-t raknék a Micrára.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
speedernet
üzenetére
Ha nem is másnap de a jól szerepelő gumik ára felmegy. Most a téli szezon elején ugyanez volt a Kleber Kirsalp-al. Jól szerepelt a tesztekben egyből ki is lőtt az ára felfelé.
-
tboy93
nagyúr
válasz
szotyika77
üzenetére
Gyári méretek:
Gumi
165/70R14
175/60R15
185/50R16Felni
5Jx14 ET45
5.5Jx15 ET50
6Jx16 ET55Osztókör
4x100Kerékcsavar
M12 x 1.5Agyátmérő
60.1 -
Doki16
addikt
válasz
szotyika77
üzenetére
Felni választásnál az agyközép mérete és az ET szám a legfontosabb. Szélességben 4.5-5.5 felni kell neked ha ennél a gumiméretnél maradsz.
Valószínűleg ilyenre lesz szükséged, de a könyvében biztos le van írva egészen pontosan.
5Jx14 ET45
60.1 mmNincsen szabály, olyan nyárigumit raksz fel magadnak amit a pénztárcád megenged az adott méretben.
-
tboy93
nagyúr
Yokohama ADVAN Fleva-val ven itt valakinek tapasztalata?
-
flymi
addikt
válasz
speedernet
üzenetére
Jah neked fura a gumiméreted, már rémlik valami halványan.
Nekem 205/55 r16 91H 16k-ért ajándék volt tényleg az általad is említett helyről.
-
flymi
addikt
válasz
speedernet
üzenetére
Émmá megvettem. Hatvannégyért ajándék volt a négy pacsker ingyen szállítással.
Ha sokat filózok valamin tuti vagy elhappolják vagy felmegy az ára.
Eleve ezzel a gumival szemeztem és a 18,5k darabár sem volt olyan rossz, de 16k-nál már nem volt min gondolkodni tovább. -
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy Nissan Micránk és a tavasz közeledtével szeretnénk rá alufelni és nyári gumit venni. Most ugye téli gumi van rajta, ami lemezfelnin van, és szeretnénk is a lemezfelnin hagyni. A mostani gumi mérete 165/70 R14, a lemezfelni furatja pedig 4x100-as. Nyári gumiban is 14-esen gondolkodunk, és az lenne a kérdésem, hogy milyen paraméterekkel rendelkező alufelnit vegyünk hozzá? Értelemszerüen a felnihez vennénk a gumit is. Van erre valami szabály, hogyha a téli ilyen akkor a nyári milyen lehet?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
speedernet
üzenetére
Reméljük most sem hozzák ki ennél később.
-
tzabo
tag
Az idei nyári gumi tesztek várhatóan mikor kezdenek el szállingózni? Március környéke?
-
válasz
speedernet
üzenetére
Hát ahogy olvasom, hogy gyorsan öregszik, meg repedezik, kíváncsi leszek rá...

De ha 4 évet kibír, ahogy használom a kocsit, egy rossz szavam sem lesz.
-
-
zaskar
senior tag
Köszönöm a javaslatokat, ma már meg is érkezett a 4 db Hankook Ventus V12 Evo 2 215/50 R17-es méretben, 2018/24. heti gyártás. Remélem, elégedett leszek vele.
-
-
gzbotii
nagyúr
Köszi a tippeket, átadom a "tudást"
Csak ilyen kis vidéki autó boltokban Nakang, Goform, Kama meg egyéb márkák vannak többnyire, amire még a Google is buta... 7-8000ért van, jól hangzik, mert olcsó és új, DE. Végül úgyis ő dönt.
Köszönöm

-
bbubby00
őstag
válasz
gzbotii
üzenetére
Én is a haverod álláspontját támogatom. Inkább új low budget, mint használt prémium.
Ha normális helyen veszi, szálszakadás stb egyéb problémák miatt visszaviheti gariba. Használt prémiumot ki tudja h hol használták, hogy/hol tárolták, legtöbbször 3évnél öregebb lesz, vagy 4-5milis. Tehát 1/2év alatt lejárja, megint gumicsere, ismét keresgélés. Asszony ugyan ebben a cipőben volt mindig, mielőtt megismerkedtünk. Használt gumikat cserélgetett évente. Most 2éve nyúzzuk a H VP3-at, nem öregszik, de még nem is kopik
10-15e/év/szezongumi amit futnia kell. Télit jövőre cserélni kell nekünk is. Amennyit mi használjuk (relatíve sztem keveset) elég 5évente normális gumira költeni. Aztán a használtat megveszed kb. feleannyiba, de 2-3x kevesebbet bír és erre nem számoltuk rá a szerelési költségeket, amivel még jár a procedúra.
TEHÁT INKÁBB A LOW BUDGET. -
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Haver akar budget nyári gumit. Szerintem jobban járna, egy 2-3 éves minőségi használttal, de ő inkább újat szeretne (B5 Passat, 195/65 R15 H91). Mi lehet egy jó budget márka, amit még megéri? Nordexx, Permiorri, Sebring, Kormoran, Maxxis, Tigar?
Vélemény a budget új vs prémium használt témában?
-
JHONNY 79
aktív tag
Sziasztok!
Octavia 2 -ről maradt 195/65 R 15 téligumim 6×15 ET 47-es gyári lemezfelnivel. Az autót eladtam, 3-as Octavia lenne az utód, amin 16-os felni van gyárilag. Ha jól tudom ennek a mérete 6.5×16 ET 46, a 15-ös verzió pedig 6×15 ET 43.Az agy átmérő és a körosztás megegyezik. A kérdésem az lenne, hogy használható a 2-es Octavia felni a 3-ason hosszú távon ezzel a minimális ET eltéréssel?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen monitort vegyek?
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Projektor topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Értékcsökkentett gamer alaplapok /ASUS/MSI/AM5/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

195/55 R15
Ha elöregszik a CC-m lehet azt veszek. De versenyben van a Conti AllSeason is, mellette szól hogy jól tapad és hiába kopik gyorsan az évi 8k km-re nekem így is sokáig jó lenne. Bridgestone A005 is szimpi mert jó ára van és egyelőre biztatóak a róla olvasottak. Még van időm dönteni ezt a nyarat kibírja még a mostani gumim, sőt lehet még a következőt is.

áprilisban is jöhet még meglepi, nem hogy február/márciusban

ord lemezfelni dísztárcsával (Struktur felni) 6.5×16-os, 5×108-as osztóval, ET47.5, agyméret 63.3mm