Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peppe79
senior tag
válasz
realist
üzenetére
Nekem a G Astrán Bridgestone A005 gumik vannak. A hegyekbe nem biztos, hogy fel mernék menni vele, de itt az Alföldön eddig simán vette az akadályt. Persze itt csak a mellékutak nem voltak eltakarítva, meg a telkünkön lévő ~30 méteres szakasz a garázsig. A 4-5 cm-es 'szűz' hóval relatív könnyen megbirkózott, szemben a nyári Falkennel, amit korábban használtam (télen is). Esőben, latyakos úton nagyon magabiztosan viselkedik, a jeges szakaszokon sem csúszkáltam, úgyhogy maximálisan elégedett vagyok vele. Nekem a városba ettől jobb gumi nem kell, teljesen szükségtelen egy külön téli garnitúra.
-
norrberth
addikt
válasz
speedernet
üzenetére
Nem a tapadásával volt a gond.
Opelon már 3 évesen szarrá repedezve..
Oldalfala is olyan sérülékeny. -
speedernet
aktív tag
válasz
norrberth
üzenetére
Meg bánni nem fogod az biztos.
Még egy hátrányát tudok mondani, szerintem hangos.
Fura dübögő hangja van rosszabb úton.
Nem a futómű miatt mert szinte minden új 😀
Nokiannal nincs tapasztalatom de úgy gondolná a halandó ember hogy ha valaki akkor a svédek tudnak téligumit csinálni... -
norrberth
addikt
válasz
speedernet
üzenetére
Conti TS860 akarok venni a télim helyett
Még minta van rajta bőven, csak a DOT 09![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nokian fos, nem kell többet egyik autóra sem.
-
SeatZola
őstag
Srácok!
2015-ös Passat B8-ra milyen nyárit ajánlotok. A rajta lévő 215/60r16 Bridgestone Turanza T005 helyett méretet váltok és a gyári váltóméretben 215/55R17 menne fel az új 17-es felnikre. A rajta lévő Turanza T005 tetszett. Téliben vettem rá Micheli Alpin 6-ot. Na az szuper gumi. Ezért esetleg nyáriban is érdekelhet pl egy Michelin Premacy 3 vagy 4. A másik kocsimon Conti Premium Contact 5 van. Az is nagyon bevált. Szerintetek mit lenne érdemes?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Reggie0
üzenetére
Mi is fórumos szervezés keretében voltunk 6-an, az még élhető létszám mert nem az van, hogy naphosszat malmozol a pálya szélén várva a sorodra. Akkor volt új a CC, vizen nagyon baba volt, az instruktor meg is lepődött rajta mert erősen szkeptikus volt a 4évszakos mivolta miatt.

-
Reggie0
titán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Reggie0
üzenetére
Ez nagy tempós tréning volt? 1 naposon voltam ismerkedni a géppel (új autó, új gumik) de ott csak célfékezés, kikerülés, műgyanta, szlalom, meg ilyesmik voltak, 60-70 km/h felett nem is nagyon mentünk.
Mondjuk volt egy technikásabb hosszabb pálya de ott is csak harmadikig váltottam fel max.
-
válasz
tboy93
üzenetére
A 10 k/db árat teljesen reálisnak gondolom. Kizárólag egyben kínálnám a 4 db-ot, párban sem adnék el belőle.
Szépen megmosni, száradás után gumiápolóval lekenni, ha az is megszáradt profin lefotózni, tolómérővel a profilmélységet is. Aztán mehet a jófogásra, autoalkatresz.hu-ra.
Én frissen tenném fel a hirdetést leghamarabb március közepén - most is felteheted, de tedd fel újra márciusban is. Május közepéig van időd eladni, nem érdemes addig leakciózni.
-
Reggie0
titán
Amugy durva, hogy mugyantan mar mennyire nincs kulonbseg a jobb autok kozott. Volt a tanpalyan 3db fullos S8-as, tavalyi protoszeria vege, 605 lo - mondtak a sracok hogy hamarossan bezuzzak az autokat-, pirelli sottozozero 3-al es ugyan azokat az eredmenyeket tudtak elerni. 1-2km/h kulonbsegek voltak a feladat teljesitesenel, de minden iranyban. Egyertlemu, hogy itt mar inkabb a gepkezeles szamit, mint az auto.
De meg betonon idealis iven vezetesnel az oktato a 140 lovas autojaval siman otthagyta oket. -
Reggie0
titán
-
válasz
Hachiko95
üzenetére
Sokáig én is 22 ezerért hirdettem 2 db 225/50R17 gumit, szintén 2014-esek voltak, 6 mm körüli profilmélységgel. Azok ilyen 40k körüli gumik újonnan. Végül 14-ért mentek el fél év hirdetés után ősszel, mikor meguntam. Más dolog, hogy mennyiért hirdetik, meg mennyiért mennek el

-
-
tboy93
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek mit érhet ma a használt piacon 4db Michelin Energy Saver 205/55 R16 91V gumi, 2014-es évjárat, 6.000km futás? (16-ban lett felrakva, újként vásárolva)
-
speedernet
aktív tag
Egykis téligumi beszámolót írnék hátha valakit érdekel a dolog.
3 mérethez és 3 típushoz is van szerencsém.
Az első egy 205 széles TS860, 2017 végi gyártás.
Havas körűlmények közt többet vártam tőle de teljesen kiszámítható maradt provokálás hatására is.
Vizen latyakon stabil.
Autópályán hideg de száraz úton próbáltam eddig de a 140-150 es tempó még megse kottyant neki.
Második egy 195 széles Polaris 3, a második szezonja.
Teljesen jó gumi, nagy külömbséget nem éreztem a TS860 hoz képes.
Igaz havon és pályán nem volt hozzá szerencsém.
90-100 nál szinte ugyan azt tudja. Valószínűleg a határokban lenne külömbség.
A harmadik egy olcsó gumi, Riken Snowtime b2. Harmadik szenonja. Na ezzel óvatosan kell közlekedni, szárazon még nincs különösebb gond, viszonlag jól viselkedik.
Vizes, latyakos úton kb olyan mint malac a jégen. Kanyarba tolja az órrát, intenzív fékegésnél azonnal csúszik (nincs ABS).
Havon meglepően jól szerepelt, igaz nem nagy tempóval.
Megfontoltsággal és tudva azt hogy mire képes a gumi, el lehet vele közlekedni.
Rutintalan, nem óvatos közlekedésre egyáltalán nem ajánlott. -
Peter.70
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Lementél a parkolóba és végig mérted az összes autón a kereket?

-
Peter.70
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Neked hány autód van, hogy három különböző gumi profil mélységét meg tudtad mérni?

-
Reggie0
titán
Na, ma ugy mentem vezetesi treningre, hogy a 2 eves gumi volt hatul es az uj elol(ugyan az a tipus), hat egy remalom volt betonon, allandoan kitort a hatulja.
-
flymi
addikt
válasz
speedernet
üzenetére
Kábé, szerencsére az enyém 205/55 r16.
-
válasz
speedernet
üzenetére
195/60 R15-ben volt 22k/db. Kb ennyi volt annó a nulla kilométeres toyo téli gumik. Szerintem ez nem rossz.
De akkor neked kicsit nagyobb, 200 feletti a szélességed. -
flymi
addikt
válasz
speedernet
üzenetére
Milyen méretben kell neked?
-
flymi
addikt
válasz
speedernet
üzenetére
Én is szkeptikus vagyok, h a szezonhoz közelítve nem lefelé fognak menni az árak...

-
válasz
speedernet
üzenetére
21.990/ db. Szerintem annyiért nem volt rossz. Alább nem hiszem hogy menni fog, mert láttam 40-ért is per darabot.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Én október elején kerestem TS850-et, már akkor is kevés helyen volt, és a keresett méretben 2015-ös gyártású volt csak.
-
Kornel
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nincs minden méretben TS860.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Miért nem TS 860?
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Valóban ennyire kifogyhattak a téligumi készletek? már a 3.helyről próbálok rendelni Continental TS850-at de mindenhol azt a választ kapom hogy nem tudnak belőle bizonytalan ideig szállítani!
-
BigBlackDog
veterán
Érdekességképpen megmértem ma néhány gumi kb. újkori (legfeljebb 1000 kilométert futottak) profilmélységét.
Michelin CC+ > 6.5 mm
Kleber Quadraxer 2 > 6.5 mm
Nexen N Blue 4SEASON > 7 mmHátha valakinek hasznos lesz...
-
kisza25
félisten
válasz
Kornel
üzenetére
Ebbe ma futottam bele, azért 280000 db-ot csak eladtak a tipo-ból eddig.
-
realist
őstag
16" méretben néznék alufelnit (esetleg lemezt) télire (10gen civic sportra lenne és nem egyszerű használtat találni). Milyen olcsóbb gyártó van akinek érdemes böngészni a termékeit úgy, hogy olyat keresek ami azért bírja a pesti utakat?

-
athomi
veterán
válasz
HussarF
üzenetére
Pedig a szegmens töretlenül fog továbbra is növekedni, sokan jönnek rá hogy számukra ez a megfelelő választás. Nem véletlen kerülnek elő most már autógyártók is, akik gyárilag ezzel szerelik majd gépjárműveiket. Ha pedig a szegmens növekvő tendenciát mutat, akkor az abroncsgyártók is igyekeznek tovább fejleszteni abroncsaikat.
-
Kornel
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
-
flymi
addikt
Ventus Prime 3 eddig is középkategóriás gumi volt?

Szerintem az egyik legjobb ár/értékű gumi ami most kapható 205/55 R16 méretben, de javítsatok ki ha tévedek.
Végre sikerült gyári alufelnit szereznem, ilyet vennék rá most nyárra. -
Én arra lennék kíváncsi, hogy személyautó + SUV abroncsokon belül mennyi a téli-nyári meg a 4 évszakos. A cikk szerint 2,4 millió személyautó és 182ezer SUV abroncsot adtak el. Ott van még a 258 ezer kisteherautó abroncs, ami nekem nem egyértelmű, hogy mekkora autót jelent és hogy annál még váltogatnak-e évszak szerint.
Aztán mivel a 4 évszakos abroncsokban valószínűleg benne van az összes nagyobb tehergépjármű meg mezőgazdasági stb. 4 évszakos abroncsa, ami (a kisteherautó abroncsok bizonytalanságát is idevéve) akár 450ezer körüli szám is lehet.
Mondjuk, hogy ezt most leírom és tekintetbe véve, hogy a 3,5% csak cirka 108k abroncs, így ez utóbbi valószínűleg csak a személykocsi (talán SUV) abroncsokra vonatkozik. Ez esetben 108k/2580k, kb 4,2% a személykocsi abroncsok között a 4 évszakos eladás.
Persze, ha a feltételezések helyesek. -
Kornel
veterán
válasz
HussarF
üzenetére
7,5T felett csak négyévszakos abroncs van.
Több nagyobb flottában már a 7,5T alatti teherautóknál is négyévszakost választják, a kényelem miatt (nem azért mert jobban tapad télen mint a téli, nyáron mint a nyári).
Személyautóknál pedig az aktív TPMS lesz a mérleg nyelve. -
-
kisza25
félisten
válasz
BigBlackDog
üzenetére
"A hosszú idő után újra divatba hozott négyévszakos abroncsok eladása jelentősen, 48 százalékkal nőtt, de a szegmens részesedése még így is csak 3,5 százaléka a teljes magyarországi gumiabroncspiacnak."
Azért a 48% növekedés nem kevés
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Igen, az egy CC a képen.

-
kisza25
félisten
Én kicsit bánom, hogy nem CC lett az asszony golfjára, de pont akkor lett rálocsolva 200eFt és már érzékenyen érintette volna 100eFt a CC-ért, most még a ts830-al ment (2011-es) tegnap kérdeztem, de egyszer sem csúszott meg vele, a nyáro elöbb öregszik el, mint elkopik ami van neki, lehet el kellene adni, 2 éves 5ekm futott
-
Qru
MODERÁTOR
Tnap a CC, ma a TS860 volt terítéken, azért ebben a +7-9 fokban a CC sokkal kevésbé nyúlik mint a téli.
-
válasz
speedernet
üzenetére
Még egy szezont simán elkaristolnak a Sport Maxx RT2-k.

-
törölt tag
válasz
speedernet
üzenetére
Pont azon gondolkodtam hogy cseréljem-e most a téli szettemet, vagy inkább rendeljek még szezon előtt új nyárigumikat, a télit pedig ráérek majd ősszel cserélni.
-
válasz
speedernet
üzenetére
Bridgestone turanza t005
Ezt várom most. A héten úgy volt, hogy megjön, de nem. Írtak kétszer, hogy csúszik. majd csak huszonkettedikén lesz készleten, utána továbbítják.
-
speedernet
aktív tag
Már lassan kezdődhetne a nyári gumi diskurzus. 😀
Hamar itt lesz az idő amikor fel kell dobni..... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Xbox One S All Digital 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- szuper akció!! 200db+ REFURBISHED - DELL Docking Station WD19, WD19S (akár 3x4K felbontás)
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4328, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az torsenes vagy haldexes?