Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
Jol latom, hogy CC3-bol nincs ez a ket meret?
185/50R16
205/45R16 -
Reggie0
félisten
válasz
rbalint88
üzenetére
Az, hogy mennyire eszik meg nem is akkora problema, mert asszony alapvetoen nem kinozza. Viszont ez a 165/65R15 meret olyan kicsi, hogy nemhogy teszt nincs ra, de az ujabb gumi dizajnok mar nem is kaphatoak ebben a meretben. Nekem az a fontos, hogy -allo helyzetbol kikanyarodas kozben, foleg nedves uton, ne csusszon meg, mert az rendszeres problema ezzel az autoval es a jelen gumival, padlogaz nelkul is.
-
Reggie0
félisten
majdnemauto-gumikkal kapcsolatban tudtok tanacsot adni? e-up 165/65R15 negyevszakos kene. Ebben a meretben ezek kozul melyik a legjobb a kopast, zajt, árt figyelembe nem veve?
1. Continental ALLSEASONCONTACT
2. Goodyear Vector 4 Seasons Gen-2
3. Hankook Kinergy 4S2 H750
4. Vredestein QUATRAC
5. Dunlop Sport All SeasonEsetleg tesztet tudtok ilyen mikrogumikrol?
-
Reggie0
félisten
válasz
svedmalac
üzenetére
Tapasztalatbol. Meg a mostani continental nyari is elkapar, ugynais boven van nyomatek, mivel EV. (e-up!). A teli is elkapar(michelin alpine), de az nem annyira veszesen, szinte lehet elvezni is.
Magamnak azert is nezek vmi smart 42 brabust, mert azon legalabb 205-os gumi van.
#61544svedmalac
A villanyautos gumik altalabban szarabbak, ott a gordulesi ellenallasra, zajra es kopasra mennek, nem a tapadasra. Normalis gumit, mint pl. conti sport contact, vagy michelin pilot sport nem adnak, mert kicsi a meret. -
Reggie0
félisten
Esetleg tudtok mondani csipobol nyarigumi tesztet(tavalyi is jo) nyeszlett meretre? (165/65R15).
-
Reggie0
félisten
válasz
Palesztin994
üzenetére
Ha csak neha parkolsz utcan, akkor nem valoszinu, hogy csak ugy elviszik a kerekeket. Amit visznek azt jellemzoen kifigyelik.
-
Reggie0
félisten
válasz
Palesztin994
üzenetére
Vegyel kerekbilincseket es rakd fel a kerekekre
Az nem csak a kerektolvajtol ved, hanem a kozteres bilincsetol is. -
Reggie0
félisten
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Karfelmero.
-
Reggie0
félisten
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Felmeros embereke nekem rogton fotozta a gumikon levo meretkodot. Gondolom nem azert mert maganak is olyat akart venni.
-
Reggie0
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
En is csak most novemberben mondtam le. Igaz reszcasco volt.
-
Reggie0
félisten
válasz
rbalint88
üzenetére
Az osszetort kozpontosito is tartja, amig le nem szereled a kereket es ki nem esik. Ha nem lenne szerepe, akkor nem lenne erohatas rajta es ossze sem tort volna, hiaba volt rossz a minosege. Ebbol latszik, hogy szukseg van ra, mert van mit tartania.
A gumisoknal kereket szerelni pedig nem jarmugepeszek szoktak.
-
Reggie0
félisten
válasz
Saskakas18
üzenetére
Milyen a4 b8-ra?
-
Reggie0
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nekem volt amelyik gumis megprobalta megmagyarazni, hogy ketszer nem lehet felrakni a centirgepre a kereket, mert masodik alkalommal ossze-vissza fogja mutatni a hibat. Azt mar nem tudta megmagyarazni, hogy akkor vegulis mi ertelme a kiegyensulyozasnak, hiszen a geprol a kocsira is at kell szerelni, illetve, ha van egy tokeletesen kiegyensulyozott kerek az miert mutatna mindent osszevissza a gepen

-
Reggie0
félisten
válasz
Saskakas18
üzenetére
Azert tegyuk hozza, hogy legtobb esetben a gumiszervizesek elegge faek emberek, kb. mint az epitkezesen a kubikos vagy esetleg komuves. A tudasuk fele siman pletykan alapul, a fonok odavagja neki a gepet azt csinald.
-
Reggie0
félisten
válasz
Saskakas18
üzenetére
Nincs. Bar hoban valamivel gyengebben viselkedik mint egy teli, viszont sokkal de sokkal jobb, mint egy nyari. Nedves/esos idoben pedig a telinel es a nyarinal is jobb, ha hideg van.
Nezd meg ezt a tesztoldalt eleg jo tesztjeik vannak: [link]
-
Reggie0
félisten
válasz
Saskakas18
üzenetére
Sokan elnek 4 evszakossal itt a topicban is, majd ok elmeselik elmenyeiket, velemenyeiket. Szerintem van letjogosultsaga, foleg itthon, amikor 0 fok ala alig megy le a homerseklet es ho helyett is inkabb eso van. Az atmeneti 0-7 fokos tartomanyban egy negyevszakos jobb, mint egy teli vagy nyari. Elobbinek tul meleg van, utobbinak tul hideg.
Ha nem szaguldozol es vezetsz a hataron akkor teljesen megfelelhet egesz evben is a szamodra.
-
Reggie0
félisten
válasz
Saskakas18
üzenetére
Magyarorszagon azert elegge meg kell dolgozni azert, ha 10 centi havat latni szeretnel telen.
Nyilvan az a legjobb, ha mindig evszaknak megfelelo gumit hasznalsz, de egyaltalan nem igaz, hogy nincs ertelme a negyevszakosnak. A gumisok nem szeretik, mert akkor nem jarsz oda cserelgetni felevente.
-
Reggie0
félisten
válasz
forceberg
üzenetére
" de az autón állás is öregít a rakrárhoz képest"
Ez attol is fugg, hogy garazsban allsz-e vagy utcan. Ha a garazsban az autodon van vagy a polcon az tok mindegy a gumi kemiaia oregedese szempontjabol. Szerkezeti szempontbol nem mindegy ha tarolva van akkor hogyan, de ha hasznalod az autot akkor tok mindegy.De en ezt a 4 eves negyevszakos 8 eves elmeletet nem osztom. Teny, hogy az UV, hideg-meleg, viz oregiti valamennyit, de nem hinnem, hogy duplajara, max akkor ha 4 ev alatt dupla annyit van szabadban, mint egy fel evente valtogatott szezonalis gumi. Szerkezeti es kopas szempontbol meg a km-eket kell nezni, a kemiai valtozasok mennek idoalapon.
-
Reggie0
félisten
válasz
villifog
üzenetére
Uj felnit venni azert kell valakinek, hogy bekeruljon a rendszerbe.
Ertelme meg csak akkor van, hogy ha a hasznaltba befektetett munka(utana tobbe kerul vagy alig kevesebb), mint a kulonbozet. Vagy ha nem kapni mashogy. Olcso felniknel (kis meretnel) ez nyilvan eltolodik az uj vasarlas iranyaba.Az mindegy miert veszed, hasznalni hasznaltat hasznalsz. Vedd ugy, hogy minden nap megvetted sajat magadtol. De attol meg, hogy hasznalt a felnid nem lesz rossz. A kerdes mar csak az, hogy mikor eri meg mastol is venni, nem csak magadtol.
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
villifog
üzenetére
Egy gyari felni darabja akar parszazezer forint is lehet. Nem hinnem, hogy ugy altalaban megerne. No meg a gyakorlatban minden felni hasznalt, ami nem a polcon all, megsem esnek szet tomegesen.
"Felni adás-vétel esetén vegyi úton maratnád a felnit, gondolom itt már a megvásárolt felnire gondoltál, és ha hegesztve van, akkor reklamálnál?"
Nem, csak megneznem mekkora a serules. Ha nagy, akkor inkabb nem hasznalnam. Reklamalni kb. felesleges, bar lehet van aki ilyen feltetelek mellett is hajlando eladni.
"Ezt a hülyeséget honnan vetted?"
-
Reggie0
félisten
válasz
Piftuka
üzenetére
Inkabb hasznalt gyari felnit. Ha nem bizol a felniben/eladoban, akkor vegyi uton le lehet maratni a festest es utana latszanak a hegesztesek, ha voltak (en is ezt csinaltam). Aztan lehet fenyeztetni. Ez egy szettre ugy nagyjabol 60-90ezer koltseg, de hat az elet tobbet er.
Az ilyen noname utangyartott felnik, mint OXXO es hasonlok, hallatan mar fejben latom az osszetort autot.
Az oxxo nem onnan kapta a nevet, hogy ilyen hangot ad, amikor a katyuban osszetorik?
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
Laraxior
üzenetére
Nekem szedanba ugy fert be a 255/35/r19, hogy lehajtott uleseknel 2 gumi es egy felni allitva, lapjaval a menetirany fele, be lett gorgetve az ajton, a maradek 2 felni meg a csomagtarto felol. De a gumikat mar csak ugy lehetett beguritani, hogy kozben nyomni kellett lefele a lehajtott ules, hogy nyerjek 1-2 centit. Bent epphogy nem ert hozza a karpithoz egyik iranybol sem.
-
Reggie0
félisten
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Felhuzott ablaknal en azt sem hallom, ha csikorog alattam a gumi, csak az emberek fejen latom.
-
Reggie0
félisten
válasz
grabber
üzenetére
Nekem 19-es gyari felnim van, ami csak 13kg. Viszont folyamatosan foglalkozni kell vele a /35-os gumi miatt, kb. szezononkent gorgozni kell. Ha erdekel: 8T0 601 025 F a gyari szama.
Ha talalsz 18-asbol ilyen 5Y agas verziot az lehet meg konnyebb is lesz. En a helyedben gyarit vennek.
-
Reggie0
félisten
Szerintem itt nezd ki, hogy melyik jon be neked es azt kell megkeresni valahol boltban: [link]
Az altalad valasztott felni dizajnnak az a tovabbi hatranya, hogy ha karcolodik/serul akkor csak esztergalni lehet, ami joval dragabb, mint fenyeni es folyamatosan fogyni fog az anyag. Nem tudom, hogy ezt tudod-e.
Nem gyaribol, mondjuk Autec, Borbet, Dotz, Enzo, illetve meg 1-2 nemet gyarto ami veheto.
-
Reggie0
félisten
válasz
belaazallat
üzenetére
Na majd kiprobalom, latom ott helybol lehet menni a kisletszamos egesznapos csomagra. Es vegre megszuntettek, hogy a ferfiaknak felarat kell fizetni.
-
Reggie0
félisten
válasz
belaazallat
üzenetére
Es a Groupama palyarol mi a velemenyed? En eddig drivingcampre jartam, de bevezettek, hogy mostantol csak akkor lehet menni profi treningre, ha van alap trening 1 even belul, szoval ha elolrol kell kezdeni, akkor inkabb megneznek mas palyat.
-
Reggie0
félisten
válasz
FerNandor
üzenetére
Rarakjak a centirgepre es latszik, hogy nem kor alakja van. Altalaban a kullokkel ellentetes oldalon szokott elmaszni, mert ott nem tartja semmi csak a palast, nem kell tole megijedni. Ha a kulloknel is csampas - es nem csak a perem, hanem a palast is - az azt jelenti, hogy komolyabb utest kapott.
-
Reggie0
félisten
válasz
FerNandor
üzenetére
Leginkabb arra, hogy ne hamisitvany legyen. A legtobb hibat lehet javitani es a legtobb hibat nem is fogod latni, ha frissen van festve. Ha megtamadta a so, vagy repedezett azt nem fogod latni friss festes alatt. A centirgepen csak annyit erdemes nezni, hogy a kulso es belso perem tengelyiranyban maszik-e egymashoz kepest, illetve az agyhoz kepest. A kullok, ha nem esztergalt a felni, gyarilag is lehetnek kicsit csampasak.
En mondjuk ugy vettem felnit, hogy frissen volt festve es meg gorgozni is kellett, de szerencsem volt, mert nem volt komoly hibaja. Az elso dolog, hogy elvittem maratni, hogy a nyers aluminiumot lassam, azon latni a regi hegeszteseket illetve aktualis repedeseket, somarasokat.
-
Reggie0
félisten
Hat az jo kerdes, eleg hatareset. Azt tudom, hogy a 195-os szokasosban mar sereghajto. De a nyaru gumiknal is ez van, minel nagyobb a meret annal jobb a hankook profilja.
A TS860-al fej fej mellett van az en meretemben: [link]
En 2017-ben vettem, az akkori tesztekben 3. helyen volt a hang es kopas nelkul. -
-
Reggie0
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
Reggie0
félisten
Amugy bennem mindig felmerult a kerdes, hogy minek centirozzuk a kereket, ha utana ramegy a muanyag disztarcsa, ami nyilvanvaloan nem lesz tokeletesen kozeppontos es nincs kiegyensulyozva sem?
-
Reggie0
félisten
Hat, nem valami orom nyarival menni. Ha megcsuszik fekezeskor akkor eleg hosszan daral az ABS. Erdekes, kapaszkodni jol tud. Lehet tul dinamikus vagyok.
-
Reggie0
félisten
Kimegyek nyari gumival, reszkessetek

Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Gitáros topic
- Milyen széket vegyek?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- BMW topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Ford topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14 2021, M1 Pro 10 core, 32 GB RAM, 16 core GPU, 1 TB SSD 27% ÁFÁS (0303AR-4046)
- HP Thunderbolt 4 kábel
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)