Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1951) mongi_


mongi_
aktív tag

:Y UP

booty time booty time across the USA

(#1952) Kephamos válasza mongi_ (#1950) üzenetére


Kephamos
addikt

Hát, ez nem fog menni. Egy olyan gitár, amit érdemes megvenni az kb. 30-40 ezerbe kerül, meg egy ki erősítő, ami tényleg csak arra jó, hogy otthon a szobában játszogasson az ember az megint legalább 20K. Egyéb kiegészítők, amire egy kezdőnek szüsége van potomáron beszerezhetőek a gitárhoz, meg az erősítőhöz képest. (pengető: kb 200HUF, kábel:kb 2K, pánt/heveder [ki hogy hívja] 2-3K)
Mod.:
Yamahának vannak csomagja, amiben minden benne van, amire egy kezdőnek szüksége van. Ezek általában nem csúcsminőségű dolgok, amik benne vannak, de kezdetnek megteszik.

[Szerkesztve]

(#1953) harry válasza mongi_ (#1950) üzenetére


harry
veterán

[link] Ibanez Jumpstart GSA6J. Öcsémnek van ilyen, szerintem kezdéhez jó. Van benne heveder, pengetők, kábel, hangoló, 15W erősítő, gitártok és a gitár. Veszel hozzá egy rendes kábelt 2k, esetleg pengetőt. Mikor vettük 70k volt, most 80ba kerül az Oroszlán barlangban.
De sztem úgy is jól jársz, ha veszel egy gitárt (esetleg használtan), vmi hangberendezés csak van otthon, és egyelőre azon használod. Később egy izmosabb erősítőt, aztán esetleg egy komolyabb gitárt, stb.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#1954) Kobe válasza harry (#1947) üzenetére


Kobe
veterán

öööö hát akkor volt a nagy erősítő-vadászat nálam
azért nem az lett mert mire elő tudtam volna vakarni rá a zsetont, eladták...oszt amikor meg összejött annyi pénz (40K) akkor láttam hogy 40ér hirdetnek egy peavey banditot kis hibával - zengető men tönkre benne, kb 5 rugó lett volna megjavítani, és 45 ből lett volna egy majd 100 k t érő cuccom...egyből rá is cuppantam de az is elment addigra sajnos
így most egy Roland Cube 30 van pár napja, én szeretem mersokféle hangzás, lakásba jó még sok is

egy kis más téma : ma megszoptam rendesen, húrt cseréltem, első alkalom hogy floyd rose trmeolos cuccon csinálom, hááát öcsém, nem vagyok hangszerész de erre büszke vagyok, a hangok kb 98% pontosságal lettek beállítva úgy hogy a tremolo is mintaszerűen olyan vizszintesen áll sé tartja a hangolást mint a cövek :)

off : tegnap volt itt egy koncertsorozat, 4-5 tribute zenekar lépett fel, metallica, helloween, guns n rózsi, meg vmi deftones szerű
a gnr tribute elég komoly felszereléssel jött, 2 gibson lespaul, az egyik egy nagyon szép sunburst volt, háááát nem sok kellett h kikapjam a csóka kezből :)
következő cuccom az lespaul lesz és semmi más, msot találtam nemrég Hagstromoknak is vannak olcsó és szép darabjai pl ilyenek :D [link]

[Szerkesztve]

(#1955) Niquis válasza Kobe (#1954) üzenetére


Niquis
aktív tag

Voltál Hollywood Rose-on?:) Biztos örült volna neki kanyesz, ha neked adhatta volna azt az Epi-t.:) Különben csak a másik, a goldtop gitár igazi Gibson, meg van a szólós srácnak kétnyakúja is, gondolom láttad;) Van egy másik GNR tribute bandánk is, őnekik még a szólógitár sem Gibson, ám amint Marshall stacket raknak mögéje, azonnal mindegy lesz.:) Szerintem elsőre-másodikra-meg még párszor tök jó, de sokadjára unalmas elmenni ezekre a tribute-okra, kivéve ha az a célod, hogy ezredjére is meghallgasd ugyanazt a 0 újdonságot felvonultató műsort, nem az eredeti zenészektől.

"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."

(#1956) Kobe válasza Niquis (#1955) üzenetére


Kobe
veterán

ööö hollywoood rose egy kicsit vicces volt, nekem nem jött be hogy a csóka bejön alsógatyába, szép dolog az axel-mánia de azér már egy szakadt farmernacit vagy vmit csak illene...csajok lehet komálták de nekem majd a szemem égett ki :D a kétnyaku nem volt ott legalábbis fix h nem használta sztem mer nem láttam, hacsak nem addig vette elő amig sörér mentem :D, a ritmusgitáros valami nagyon vöröses sunburst lp n játszott, azt nem tom mi volt, epi vagy gibson, de rohadt jól nézett ki, de a szólónál volt egy kicsit leharcolt goldtopos azt láttam
a metallust gitárosának is egy goldtop lp je volt, csak az ltd , ezek az aranyszínűek nekem nem jönnek be
a keepers of jericho kis szalmakalapos gitárosa viszont elég sokmindent ki tudott hozni egy squierből

(#1957) Niquis válasza Kobe (#1956) üzenetére


Niquis
aktív tag

Hát ez szinte kötelező... bár én is túlzásnak tartom, ahogy lekopírozzák mondjuk az 1992-es tokiói koncertet... ha láttad, tudod, mi fog jönni a Voodoo Child intro után, Civil War-t cowboykalapban és terepdzsekiben adjuk elő, stb. Az a baj, hogy ez csapda: onnantól, hogy tribute, nem is nagyon van lehetőségük elmenni az eredetitől , mert az úgy volt, azt várják tőlük. Pedig ez olyan, mintha latinul akarnál beszélni...holtág az egész, 0 szellemi produktummal. Ha nem mint tribute csinálnák, akkor lehetne a saját egyéniséget is belevinnit, így meg röhejessé válik. Na, kielemezve.:)
A kétnyakút Knockin' On Heaven's Door-nál szokta használni, ha jól emlékszem. A goldtoposat én se kedvelem, lehet, hogy Gibbon, de szeretem látni a fa erezetét... ez a vöröses mittoménmilyenburst Epinél gyönyörűen kijön, meg ott szépek a színek is...
A Squier-eshez, hát igen, a felszerelést könnyű isteníteni(öreg hiba, dürr pofon), de még mindig a gitáros az, aki a ''soul component''-et hozzáadja a rendszerhez.:)

"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."

(#1958) harry válasza Kobe (#1954) üzenetére


harry
veterán

Metallicat kedvelem, egyszer megnéznék egy tributot is (pl Vertigo, [link] csak ők mostanság nem járnak BPen).

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#1959) Panzermeyer válasza Niquis (#1957) üzenetére


Panzermeyer
tag

a 2nyakú az egy gibson doubleneck, asszem 1275ös szériaszámú, szerintem gyönyörű gitár, fent 12 húr alul 6, knockin on, wild horses, patiente számoknál volt használva azon a koncerten, nekem 1. megszólalásra elnyerte a tetszésem

When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.

(#1960) Niquis válasza Panzermeyer (#1959) üzenetére


Niquis
aktív tag

Az egy Epiphone duplás... a számokat illetően igazad van és persze egy szóval nem mondtam hogy rosszul szólna:) Ott voltam a koncerten, amikor bemutatták először,idén márciusban volt... ''nézzétek ezt a szépséget.. Sunny nagyon sokat licitált érte!'':)

"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."

(#1961) Daneeka


Daneeka
senior tag

Egy gitár-hangoló program nálam bedugott mikrofon/gitár nélkül is mér valami zajt.
Ez zavarhat a hangolásnál?

(#1962) ReJim válasza Daneeka (#1961) üzenetére


ReJim
őstag

a hangkártyák nem valami jó minőségűek... (sok a zaj, digitál is, pfúúúj :) ) egyébként nem zavaró tényező a hangolásnál... igaz egy digitális hangolóval (kézi, nem PC-s) biztosabb, egyszerübb, gyorsabb a hangolás.

</end.?>

(#1963) Panzermeyer válasza Niquis (#1960) üzenetére


Panzermeyer
tag

sry én a gnr-ről és tokyorol beszéltem :) gnr tributon még nem voltam sajna, pedig érdekel a téma

When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.

(#1964) Eastman válasza Panzermeyer (#1963) üzenetére


Eastman
őstag

Dust N' Bones-ról hallottál már? [link]


[kép]

[Szerkesztve]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#1965) Eastman


Eastman
őstag


[link]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#1966) Panzermeyer válasza Eastman (#1964) üzenetére


Panzermeyer
tag

wehe, sose bírtam úgy a cigit mint a slashék, szájban... álldogálva, ezek is bírják? :)
köszi a linket, majd átnézem jobban

When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.

(#1967) harry


harry
veterán

Sajnos van egy kis probléma a Crate erősítőmmel :(
Gond nélkül ment, aztán kábeleket pakolgattam, kikapcsoltam, majd mikor megint be, akkor nagyon erős búgó hangja volt (mint ha maxon járatnád). Gyorsan kikapcs, levettem equalizert, hangerőt, mindent minimumra (így elvileg nem is szól, gitár kábelt is lehúztam) de ugyan úgy zúgott. Próbaképp ráraktam egy fülest a kimenetre, akkor csak az volt aktív, de az is zúgott, majd elhallgatott - kiment a bizosíték. Nagynehezen kerestünk egy másikat, beraktam, bekapcsolom, led felvillan, majd ismét kikapcsol... Ez mitől lehet? Nem ismertek Crate szervízt, vagy hova vihetném a cuccot?
Közben találtam egy ilyet [link] majd holnap megnézem

[Szerkesztve]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#1968) Kephamos válasza harry (#1967) üzenetére


Kephamos
addikt

Az gáz, emrt ha jól tudom, akkor Mo-ra nem nagyon fog érkezni több Create erősítő, mert úgy monde kivonul, illetve senki sem inpotálja már. :U Gyorsan érdeklődj valami hangszerboltban, ott csak tud valaki segíteni.

(#1969) harry válasza Kephamos (#1968) üzenetére


harry
veterán

Ez egy 5 éves darab, (bár csak egy hete van nálam) szóval csak utólagos javításon gondolkodom. De remélem csak zárlatos lett vmi (kezelőpanelen nem reagál semmilyen állításra és olyan, mintha max.on szólna).

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#1970) Kobe válasza harry (#1969) üzenetére


Kobe
veterán

1, szólni az eladónak hogy felettébb gyanús hogy a cucc megvétel után egy héttel lerohad, orrára koppintani....ha másért nem csak azért mert hátha tud mondani valamit a probléma jellegéről és így könnyebb célirányos szervízt keresni
2, elvinni és beméretni egy hangszeressel, az apró-cseprő problémák nem szoktak sokba kerülni, 2-3 K max 5, de érdemes előtte az eladóval elbeszélgetni






más téma
nem tudna valaki valami tippet adni, egy ibanez rg320fa értéke körül milyen holmik vannak amik jók, LP formában ? nem tehetek róla, vakuljak meg, anno kellett az elektronyos cucc, de mindenképp szeretném LP re cserélni....vagy ilyen árban, használtba (70-90 K közt) nincs is semmi értékelhető Lp copy ?

[Szerkesztve]

(#1971) harry válasza Kobe (#1970) üzenetére


harry
veterán

Igazából kétlem, hogy az eladó oldaláról bármi gáz lenne. Jófejnek tűnik a srác, és azért mégis egy 5 éves cucc, amiben elvileg eddig nem cseréltek semmit. Azóta többször is láttam MSNen. Azért megemlítem neki, de kétlem, hogy sokkal előrébb lennénk. Amit láttam helyet elvileg 'crate hangszer' címszó alatt volt, szóval remélem jó. Holnap felhívom és kiderül.
Beméretni hangszeressel - ez pontosan mit jelent? Csak mert cucc nem kapcsol be (illetve egyből kinyírja a biztosítékot), és amíg megy 1-2sec addig nagyon hangosan búg. De majd holnap megtudok többet is.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#1972) Niquis válasza Kobe (#1970) üzenetére


Niquis
aktív tag

Szerintem több értékelhető is van, akár újonnan is bepróbálhatsz párat. Vaterán találkoztam piros Epi Standard-del 88-ért([link])-hozzá kell tenni, ez nem biztos, hogy megérdemli a Standard címkét, mert pöttyök a berakásai trapéz helyett és nincs az éleken csík(''binding''). Van fekete is([link]), na EZ már Standard:) illetve ha több lóvéd is van rá, akkor ez tűnik még qrvajónak: [link]
Jaés más oldalakon is vannak bizalomgerjesztő modellek,
új&olcsó LP-ért érdeklődve benéznék mondjuk ide, [link] és bepróbálnék egy Vintage V100-ast.

[Szerkesztve]

"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."

(#1973) ReJim


ReJim
őstag

történt még nyáron, hogy a próbatermünkbe, ahol nem csak mi próbáltunk, hanem ''X'' zenekar, hoztak egy Carlsboro erősítőt. késöbb kiderült, hogy az ''X'' zenekarnak a szólógitárosának a másik zenekara, ''Y'' is ott próbál, és a ritmusos gyerkőcnek az erősítője. (nem szóltak senkinek, nem kérdezték meg, hogy jöhetnek-e...)
na mivel ha már ottvan, és jobb mint amit eddig a szólósunk használt, miért ne azon játszon. eddig is használtuk néha egymás erősítőit... aztán második alkalommal, mikor használta elszált. két hangerő poti volt rajt, és egy kapcsolóval lehetett váltani a két hangerő között... nos egyik 60%on volt, de halknk bizonyult, így átkapcsoltam a 70%ra állított ''csatornára'' - ekkor kikapcsolt és többet sekép se hang. (nem volt füst, nem volt semmi, csak nem lehetett bekapcsolni)
biztosíték jó volt, és mivel nem kapcsolt be, így valahol a táprészen van a hiba.
nem tagadtuk le, hogy nálunk romlott el, bár terveztük, mivel nem a mi hibánkból keletkezett a hiba. abban is benne voltunk, hogy a felét kifizetjük (4en), gondolván 4-5nél nincs többe a javítása...

azóta kiderült, hogy a cucc már régebben volt javítva, meg 1-2 hónapja vett egy másik erősítőt a gyerek. (valszeg valami full miller) már ''Y'' zenekar sem ott próbál, és ''X'' is ma próbál utoljára. (na meg mi is valszeg befejezzük). de most így novemberben megjavított a gyerek az erősítőt: 18.000 huf...
még nem beszéltünk a sráccal, csak üzentek...

de nem kívánjuk kifizetni, sem a felét - nincs erre pénzünk...
(no meg nem a mi hibánk, meg lehet átverték a javítással ez k..... sok pénz egy javításért, vagy pedig ő próbál átverni minket... )

én bezzeg az énekcuccukat (keverőerősítő) 800ból javítottam meg...

szerintetek mi a teendő? nem akarunk, és nem is tudunk ennyit kifizetni neki...
ha fölb_ssz_ az agyamat, főleg mostanában amilyen vagyok... :(((

[Szerkesztve]

</end.?>

(#1974) Kobe válasza ReJim (#1973) üzenetére


Kobe
veterán

erre nagyon egyszerű a megoldás, ha nem tetszik hogy fizetni kell érte ha elromlik, ne nyúljatok hozzá.....
jobbfajta próbahelyeken a cucc alapból biztosítva van és nem nektek kell odacipelni mindent, ott egyértelmű hogy kinek kell fizetni vagy már úgy van megállapítva az óradíj a placcon hogy az fedezi ha valami gebasz van...ismerősék pl fejenként 6-700 forintér szoktak 3 órát próbálni ilyen helyen és vannak 5 en, szal nem ver seggre...ez az egyik

az ok hogy ilyen jobbra balra próbálás ment ott és nem szóltak hogy másik zenekar is próbál ott, de én személy szerint egy kicsit bunkóságnak tartom hogy így kijelentitek hogy nem fizettek met az anyagilag megterhelő :U főleg az a rész hogy ''nem a mi hibánk hogy elromlott így fizetnünk sem kell'' ...már csak azért is mert álltalában az állja a cehet, akinek a keze alatt elfüstölt, én is jártam így kismilliószor, hogy vadi zsír cucc, tök mindegy mi, nálam adta meg magát, holott bárkivel megjátszhatta volna, mégis kifizettem....nem azt mondom hogy a teljes javíttatást illik, de minimum a felét, ami fejenként nem több mint 1-2 ezer forint, az meg 1-2 heti próba ára, ha rra futja akkor valszeg erre is
mellesleg te gyakran látsz Carlsboro cuccokat magyaroknál ? nem nagyon....és ha pl teljes tápcsere kellett vagy külföldről kellett hozzá cuccot rendelni, akkor mért sokallod ? kérdezd meg mi baja volt, és mitől ennyi az ára...

[Szerkesztve]

(#1975) ReJim válasza Kobe (#1974) üzenetére


ReJim
őstag

a hsz-ed első fele okés.
a második viszont hülyeség...
egy tápot nem fognak neked külföldről hozni... elviszik a trafót és megtekercseltetik. (max csöves cuccnak hoznának kimenő trafót, de az meg nem megy szét.)
no meg ha a trafó hibásodik ott más gebasz van.

egyébként meg ilyenkor amit kilehet nyirni az erősítőn az az előfok (ettől szar hangja lenne) vagy a végfok, azt meg em kerül ennyibe javítattni.
ez úgy tünt mintha egyenirányító adta volna meg magát... (vagy a trafó szakadt volna meg, de akkor meg az nem miattunk...)

nem látok gyakran carlsboro cuccot hála az égnek, ritka szarul szól...

egyébként errefelé te annyiért nem találsz próbatermet... a normális próbatermek, ami kifejezetten így van kiadva, az havi 10-20között mozog (méretfüggő), ha olyan helyre mész, hogy van cucc, az 1500. (a legolcsóbb amiről tudok)
a mi próbatermünk egy raktár (volt), különösebbet nem kell fizetnünk érte, mivel ismerőstől kaptuk a lehetőséget...
a levegő a helyen kissé nedves, hideg (füttés nincs), meg régen mindig bent bagóztak az ''X''-ék és ''Y''-ék, szóval ez mind árt a cuccoknak, lehet ez is közre jáccot...

sajnos van aki tud zenélni, de technikailag analfabéta... az ilyeneket nem nevezném jó zenésznek... (''béringer jó, van olyan jó mint a marsal...'')

</end.?>

(#1976) Kobe válasza ReJim (#1975) üzenetére


Kobe
veterán

az okés, kenheted te másra, akár a szomszéd asztmás nagymami macskájára is hogy amiatt ment tönkre de azon nem változtat az sem hogy ti használtátok amikor megadta magát....így pl ha az enyém lenne a cucc, látatlanban minimum elvinném hangszerészhez és megtudakolnám mi a baja, ti azt mondjátok magától vagy másegyébtől de nem tőletek, ha én lennék a tulaj én meg azt mondanám eddig jó volt, hozzányúltatok, rossz lett, valami köze csak van hozzá, így asszem némi pénzügyi juttatásra való igény jogos arról az oldalról...
ha sokallod az összeget a javításért, minimum annyi hogy megkérdezed mi volt a probléma, részletesen, mit cseréltek mit dolgoztak, mit javítottak, majd elmész egy másik hangszerészhez-elektronikushoz és megkérdezed nála mennyibe fájna egy ilyen javítás, ha ő azt mondja 18 helyett 6, akkor azért annyit minimum illik bedobni a lecsóba, mert akkor nincs az a gond hogy elkúrták oszt nem fizettek, a javítás költségét álltátok, az már az ő baja hogy monnyuk 2x annyiér csináltatta meg....de pl én ezért utálok közösködni, tudom ha valami elszáll akkor ott csak vita van abból hogy kinek a sara, így jószerével nem adok ki semmit a kezeim közül :)

(#1977) ReJim válasza Kobe (#1976) üzenetére


ReJim
őstag

hát jah, valószínű ez lesz.. kérdez, érdeklődik...

(arról ne feletkezzünk meg, hogy szétbaszták a közös dobszerkót, cineket, cinálványt - és azóta az van, hogy ''majd veszünk egyet közösen!'' )

</end.?>

(#1978) EchoNorbi


EchoNorbi
tag

Úgy szeretnék egy gitárt csak nincs rá lóvém. :O
(Bocs az off jellegért, de ez agyon kikívánkozott belőlem.)

[Szerkesztve]

Nyugtával dicsérd a papot.

(#1979) nap válasza Niquis (#1923) üzenetére


nap
addikt

Megneztem a linkeket. Rogton konnyes lett a szemem. Gyermekkorom alomgitarjai! Nemelyik kozuluk meg megfizetgeto arban is van... :o

browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...

(#1980) Kobe válasza nap (#1979) üzenetére


Kobe
veterán

ha röhögni akarsz egy jót
van egy japán gitárkereskedőség, ishibashi a neve, olyasmi mint németeknél-osztrákiában a musikproduktiv
100 ezer alatt fender gitárokat, nem squiert, fendert kapsz és jót....ott tudnék mazsolázgatni az álomgitárokból :D perpl nekem egy eric johnson signature fender a vágyálmom :)

[Szerkesztve]

(#1981) harry válasza harry (#1971) üzenetére


harry
veterán

Na sikerült elvinnem, azt mondták majd hétfőn adnak egy árajánlatot. Nem néztek bele, de az alapján amit mondtam említett valamit a végfokkal kapcsolatban. Mennyire problémás azt cserélni/jaítani? Esetleg árra van tippetek? Csak hogy ha tényleg az, és megmondja mennyiért válalja, nagyjából azért képben legyen, mert ugye meg lehet ezt csináltatni máshol is.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#1982) Daneeka


Daneeka
senior tag

Egy nagyon olcsó gitárkábel és egy drága közt mi a különbség? És ha van az, hogy befolyásolja a gitár hangját?

(#1983) Kobe válasza Daneeka (#1982) üzenetére


Kobe
veterán

leginkább tartósság szempontjából van, pl planetwavs en van egy pattintós pöcök amivel nem esik ki az aljzatból, jobban lehet gyűrni akkor sem törik meg a kábel stb....

(#1984) ReJim válasza Daneeka (#1982) üzenetére


ReJim
őstag

az olcsó gitárkábel álltalában mikrofóniás! az mondjuk nem szép dolog egy fellépésen, koncerten, vagy felvételen... egyik kábelem sajna ilyen, de különösebben nem érdekel...

a gitár hangját nem befolyásolja, csak csattogás koppanás, zavar keletlekzhet... (ha valaki nem tudná milyen az a mikrofónia)

mod: mellesleg van, hogy egy olcsobb csati jobban bírja, mint a neurotik, stb. drágaság...
meg mint észrevettem ugyanúgy törik egy olcsó noname kábel, mint egy klotz (600huf/m).

[Szerkesztve]

</end.?>

(#1985) harry válasza harry (#1981) üzenetére


harry
veterán

Azt mondták végfokkkal és a tápegységgel vannak problémák, és 15-16k körül lesz. Ez mennyire reális ár? Bár gondolom látatlanban azért nehéz lenne tippelne. Nem örülök neki, de azért vígasztal, hogy mégis egy 100Wos darab, és még így is 65k nál leszek.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#1986) ReJim válasza harry (#1985) üzenetére


ReJim
őstag

most hova vitted? hangszerészhez, vagy valami műszerészhez, elektrónikai szervízbe? :U

</end.?>

(#1987) harry válasza ReJim (#1986) üzenetére


harry
veterán

Hangszer bolt [link]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#1988) Daneeka


Daneeka
senior tag

Ba hát Libria és a többiek tanácsai alapján megvettem első gitárom (Squier Bullet) és erősítőm (MicroCube). Király minden de van egy erős alapzaja ami levett gain mellett is jelen van. Az az érdekes, hogy ha bármilyen fém alkatrészéhez érek kézzel a gitárhoz (húr,csavar stb.) akkor elmúlik a zaj. Mi okozhatja? Az olcsó kábelem esetleg?

(#1989) Niquis válasza Daneeka (#1988) üzenetére


Niquis
aktív tag

Először ki kell próbálni másik kábellel és erősítővel, ha még mindig zúg, a gitárod földelése rossz. Ekkor vagy vidd vissza hogy nézzék meg, vagy hangszerben és elektronikában jártas ismerőssel forrasztasd meg.

"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."

(#1990) Kobe válasza Daneeka (#1988) üzenetére


Kobe
veterán

földelési gond lehet, vagy ha nagyon kezdő vagy, tényleg nagyon kezdő akkor nem lehet hogy ahogy tartod a gitárt hozzá érsz húrokhoz, vagy a kábelvéget mocorogtatod ?

(#1991) AmunRa


AmunRa
aktív tag

Sziasztok!
80-100k körül milyen gitárt vegyek?
Újat szeretnék Ibanez RG370-el szemzgettem, de azt mondják, hogy azért a pénzért jóval jobb gitárt is kapok. Szidték az Edge-t is. De melyik a jobb?
Ja újrakezdő vagyok. És leginkább heavy metal vonal, de szeretnék kalszikust gitárhangzást is. AC-3 BOSS-ról van valakinek valami tapasztalata?
Van köze az akusztikus gitár hangjához?
Meg valami kezdő erősítő is kellene.

Ja és nem szeretnék fét tonnás gitárt. Anno volt egy Gibson utánzatom, majd leszadt a hátam. Meg valami vékonyabb nyakú érdekelne.

[Szerkesztve]

(#1992) Daneeka


Daneeka
senior tag

Baromi kezdő vagyok (4 napja van :DDD ) de sajnos nem a húrok sem a kábel. Nem mozog a kábel, húr tompítva van ujjal. Illetve a kábel az valami nagyon gagyi, 4m és kb 1500ft volt.
Ha földelés hibás akkor van valami otthoni gányolási lehetőségem, esetleg elektro műszerész megérti a problémát vagy vissza boltba?
(de az az érdekes, hogy a gitár bármely fém alkatrészéhez érek akkor megszűnik a zaj. :F )

(#1993) Kobe válasza Daneeka (#1992) üzenetére


Kobe
veterán

először is vissza boltba mert ha meglátják hogy elektronyos emberke meggányolta akkor könnyen hivatkozhatnak olyasmire hogy akkormár nem is cserélik...mellesleg kipróbáltad már gitárt másik erősítőn ? mer ugyanigy lehet a cube hibája

(#1994) AmunRa válasza Daneeka (#1992) üzenetére


AmunRa
aktív tag

Ha visszaviszed a kábelt is vigyed, azt is próbáljátok másik erősítőn.
Én anno RG-59 felxibilis koaxot használtam kábelnek. :D
Működött rendesen.

[Szerkesztve]

(#1995) Niquis válasza Daneeka (#1992) üzenetére


Niquis
aktív tag

Van otthoni gányolási lehetőséged, a hidat kell rendesen leföldelni, és ezzel talán meg is szűnt a probléma. De jobb, ha elviszed elektroműszerészhez, és ő kimérheti, hol a baj, jobban megcsinálja. Ha csak garanciavesztéssel, pl. jól látható beavatkozással tudja megcsinálni, akkor meg bolt. Itt teszem hozzá, mit ér egy hangszernél a garancia? Bármi hibával visszaviszed, mondhatják hogy te rontottad el - na mindegy.

(de az az érdekes, hogy a gitár bármely fém alkatrészéhez érek akkor megszűnik a zaj. )
Persze, mert olyankor te magad földeled.

Különben nekem is 1500Ft/sok méter kábelem van, és abszolút nem gagyi.

"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."

(#1996) Daneeka válasza Niquis (#1995) üzenetére


Daneeka
senior tag

Szerintem most egy a moderáció határait feszegető ökörséget fogok kérdezni, de mi lenne ha hozzákötnék valami vezetéket mondjuk az egyik hangolóhoz és a másik végét a vezetéknek bedugnám mondjuk a virágföldbe? :B

(#1997) AmunRa válasza Niquis (#1995) üzenetére


AmunRa
aktív tag

A garancia meg azért van, hogy visszavihesd.
A műszerész azt javasolja vidd vissza, mert ha kiszúrják késöbb, ha más baja lesz a gitárnak, akkor ebbe fognak belekötni, ha éppen bele akar kötni valamibe.

(#1998) AmunRa válasza Daneeka (#1996) üzenetére


AmunRa
aktív tag

Lehet, hogy gyorsabban nőnének a virágok. :D
A kockával meg vagy elégedve? Én is szemezgetek vele.
Van elég hangja?
A neten meghalgattam a demot és az elég jónak tűnik.


[Szerkesztve]

(#1999) ReJim válasza Daneeka (#1996) üzenetére


ReJim
őstag

de ha nem akarsz halálos áramütést szenvedni, akkor inkább ne földelj - elöbb próbáld ki az erősítőt egy másik gitárral (ha jól emléxem azt még nem tetted). mondjuk vidd vissza a boltba, és mond meg, hogy valami nem jó...

ugyanis ha egy olyan erősítőd van, ami nem földelt dugóval csatlakozik a 230-hoz, (vagy nincs a földelés használva), te meg a gitárodat leföldeled pl a radiátorhoz, akkor előfordulhat, hogy ''kicsit'' megnyaldos az áram...

(egyébként a cserepesvirágba lévő földet nemhinném, hogy tudnád használni földeléshez. :) )

</end.?>

(#2000) Daneeka válasza AmunRa (#1998) üzenetére


Daneeka
senior tag

Meg vagyok vele elégedve, bár én nem szoktam headbangelni az 1000w-s hangszórók előtt de szerintem elég hangos, hogyha mondjuk 3méterre pengetsz tőle egy szobában. Viszont a netes hangmintákra nem építenék azért. Nekem is azok tetszettek meg de a single coilos strato copym nem látja el túl erős jellel szóval a torzítás nem lesz olyan mint a techdemojában.

Akkor úgy néz ki vissza kell vinnem a boltba. A Codában vettem egyébként kb. 1 hete csak egy darabig nem volt erősítőm. Remélem tárt karokkal várnak ;]

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.