Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Printszkrín
senior tag
válasz zolomon17 #1835 üzenetére
Látom már megoldódott, de azért, ha másnak is volna ilyen gondja akkor leírom.
Oroszlánbarlangban kapható minden féle Pick-guard, Stratóhoz, Teléhez,
P-bass-hoz, J-bass-hoz.
Azon kívül a Bauer Sound-nál csak beszerezhető eredeti Fender lap, csak az
még drágább.Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
Printszkrín
senior tag
Az újabb RG 320-as ban már nem LoTrs tremoló van.
Kb egy éve már az új saját tremolóval lehet kapni őket, és japcsi pick-up-al
van mindegyik szerelve. [link]
Szerk: látom, már ti is megtaláltátok.
[Szerkesztve]Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
ReJim
őstag
te tudod mi kell neked... amúgy otthoni kategóriába ez nem tartozik bele... (szerintem)
elgondolkodtam rajta én is, miért nincs róla sok infó, de most keresgélve a te típusodra megláttam, hogy valami 1986-os gyártmányú, és ahogy az enyémet szétszedtem, ott sem mai teknika bökte ki a szememet... (szerencsére )</end.?>
-
Kobe
veterán
hát, nem bántam volna ha jóáron akár másodkézből hozzájutok egy koncert-vagy próbacucchoz, de ez a gyanusan olcsó gyanusan régi kategória amiről semmi infót nem találtam.....haver is otthonra vett peavey fejet + peavey ládát amit 10ed hangerőn nem tud használni mert beremeg miden szal.....csak gondoltam jó fogás lehet de akkor inkább valami ksiebb de újabb cucc legyen
-
Kephamos
addikt
válasz Panzermeyer #1848 üzenetére
Inkább kipróbálnám én azt, mert mert az összesen 25 wattos 5.1 hangrandszer nem biztos, hogy ugyanazt nyújtja, mint ezy 60 Vox élőben, de persze lehet, hogy tévedek és a Fujitsu-Siemens jobb, mint a Voxod!
----------------------------
A Marbolro, ami lent van nállunk sziintén nem egy mai darab, az egyik alatrészbe 1982 volt ütve, bár ez nem biztos, hogy a gyártási évet jelöli. Multkor ismét próbálgattam a cuccot és többet bírna ez a cucc, mint amennyit tud. Egy pár perc erejéig felhúztam maxra és egyáltalán nem lett rosszabb a hangja, sőt 2/3-nál lett igazán jó, gondolom a nagy hangszóró miatt. Mikor a brightba dugtam be a gitárt, illetve a kábel végét, melynek másik vége a gitárban volt, és leszedtem egy kissé a magasból, a mély pedig úgy 8-ason volt akkor volt a legkirályabb hangja a cuccnak. -
Panzermeyer
tag
válasz Kephamos #1855 üzenetére
fejhallgatóval hallgasd, úgyjó, csak kicsit sok lett a reverb rajta, de mondom ha bejösz mutatom
mod: bazze tudod miért búgott múltkor a fehér varázsdobozom amikor lementünk a terembe? tegnap este végigpróbálgattam mind a 8 darab pcc88-at és csak az az 1 cső brummogott, amit akkor is használtam, de nagyon most azt elraktam a francba pár társával együtt és elővettem egy másikat, ezzel már tényleg semmi rossz hang nincs
[Szerkesztve]When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
Kephamos
addikt
válasz Panzermeyer #1856 üzenetére
Szerintem akkor jövő héten felugrok kipróbálni a cuccost, úgyis ott mellettetek tanulok vezetni.
Ezzel a ''varázsdobozzal'' sikerült fogalmat teremteni. -
Horney
csendes tag
Hali again!
Kaptam végre elektro-akkusztikust!
Van neki beépített hangolója, meg minden féle finomság. Szerintetek mit érdemes csinálni vele, ha túl magasan vannak nekem a húrjai? Megtanulni rajta rendesen gitározni, puhább húrokat venni rá, vagy van erre valami szerelős módszer?
Amúgy nagyon szép is a tetejébe, Johnson és szépen szól.Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága.
-
Panzermeyer
tag
http://www.vintage52.hu/munkadij.php
Bundozás (fogólap gyalulása, csiszolása, konzerválása, bundozása, teljes beállítás)
Lakkozatlan fogólap esetén 28,000 Ft
Lakkozott fogólap estetén 36,000 Ft
A bundozás tartalmazza a bund árát. (DiMarzio, Dunlop) 15 féle méret
Fogólap nagyobb pótlásaiért felárat számolunk fel.
Fogólap-pálca: 60-80,000 Ft
azt hiszem ezek nem túl kecsegtető árak..............When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
Kobe
veterán
valaki ismeri a peavey envoy 110 cuccot ?
eddig vártam a cube x szériára a rolandtól d emivel ugy néz ki hajszálhíján nem jön össze a zseton, inkább ősszel vennék egy ilyen peaveyt elvileg a stuio pro 112 és a bandit kistesója, ami nem is oylan kicsi
itthonra jónak kéne lennie, esetleg később próbára kiskoncertre -
ReJim
őstag
válasz Panzermeyer #1860 üzenetére
ez viszotn valamivel nyerőbb:
Cégünk forgalmaz fogólapokat gitárhoz ében és rózsafából ( rosewood ) több minőségi kategóriában. Ezek a fogólapok nyersek ( nem kidolgozottak ) felhasználásra készek. Bundokat m-re forgalmazunk több méretben.
Áraink: Bund 2000,- Ft / m
Fogólapok: 3200,- Ft-tól 10500,-Ft ig.
Ezen túlmenően számtalan gitár alkatrészt tartozékot tartunk készletan.
a barkácsolási minőség meg idehaza szerintem megüti a mércét, hiszen láttad a pedál dobozát
most még bemegyek a helyi hangszerészhez, rá kérdezek mit mennyiért, hogyan tud adni...
(bár több mint valószínű, hogy nyáron nem lesz új gitárom... )</end.?>
-
Kobe
veterán
nem akarok okoskodó lenni de a hangszerek amortizációja lényegesen lassabb mint pl egy hardveré a gépedben, jópár évvel a vétel után is igen jó áron lehet eladni...
ezzel cska azt akarom mondani hogy amennyiért sztem emgveszed és normálisra pofozod, lehet h megkapod újonnan -
ReJim
őstag
értelek én. csak nem egyezik az ízlésünk..
szóval amilyen yamahát lehet kapni az RGX szériából az 60-120 között van.
csak ezeknek nem teccik a nyaka, nem teccik az fr tremoló (nem használók tremolót, így meg feleslegessen van bonyolítva a hangolás...)
mellesleg a gitár amit fel kellene újítani az kerülne 10-be (ha drágán adja el.) és ha magam csinálom a fogólap felújítást akkor az nem lenne több mint 15.
tehát mondjuk ha elrontom is: 40ből megvan.
bár ez megint olyan dolog, mint mikor epiphone LP-t akartam venni... (abból sem lett semmi )</end.?>
-
Kobe
veterán
öööö
''ha magam csinálom....'' -> ezt gyorsan felejtsd el, a hangszerészet nem véletlenül egy külön szakma, és nem holmi házibarkácsra van kitalálva az ilyesmi....sztem csak akkor állj neki ha véglegesen tönkre akarod tenni a gitárt, ha használni akarod akkor inkább szánd rá a pénzt a szakemberre
yamahából én testközelből az rgx 520dz-t ismerem, nem rossz de első blikkre nem túl meggyőző, gitártanáromé volt kb 2 napig utána elpasszolta, neki sem jött be annyira....
amugy milyen gitár helyett lenne mert lehet egyszerűbb bele sem vágni, ha a msotanid alapból jobb mint egy toldozott foltozott yamaha -
ReJim
őstag
''csak akkor állj neki ha véglegesen tönkre akarod tenni a gitárt'' -> én a gitárhoz nem nyúlok.
mondtam, fogólapot kell cserélni (vagy lehet, hogy csak gyalulni, csiszolni, és újra bundozni)
ha a hangszerész meg tudja csinálni, egy ezermester nagyon jó kezű ember is megtudja... irodalom van hozzá. a hangszerész sem varázsló, vagy táltos...
mérni kell, meg kiszámolni, hogy melyik bund hova való.. aztán ha valamit még állítani kell, arra ott van a húrlábnál lévő finom hangoló...
hidd el, ha lett volna időm nyáron, akkor már lenne egy félkész gitárom... most már elég sokan foglalkoznak diy gitárkészítéssel, nagyon jól le van írva szinte minden lépés...
nekem meg csak fogólap kell, ugyebár...
(meglátjuk mi lesz belőle... egyébként alapanyagnak is jó az a gittyó, mert a pick-up ok is jobbak mint az enyimen..)
ps: a gitárom egy kalap ürülék...
[Szerkesztve]</end.?>
-
Panzermeyer
tag
cube x-ről annyit hogy itt nekem ez a valvetronix 30-as, voltam valamelyik nap boltban húrt venni, láttam egy cube30at aztán kiprobáltam már, méfődekkel le van maradva énszerintem... kimondottan nem tetszett, de igazából nemtudom miért
az tény hogy az effektjei sokkal szegényesebben konfigurálhatóak mint ennek, de valahogy a sound sem jött be
peavey-t mindenesetre nem ismeremWhen you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
Kobe
veterán
válasz Panzermeyer #1867 üzenetére
azért a cube egy kicsit régi széria, a cube x meg új lesz, a cuneot a maga kategóriájában elsőként tartják számon, legalábbis nem sok erőlködő van ami fel van szerelve ennyi effektel, szem még a valvetronixod sem, és ilyen árban kapod meg
peavey az márka, a banditot ismerem de az kva drága, a stuio pro 112 t néztem ki, itthon 70ezer pénz külföldön meg 55 :S szal lehet ha összejön a zsé akkor kocsiba pattanás lesz és uccu ki musikproduktivba vagy ismerőst megkérni hozzon
most ugy vagyok vele volna 40 K m az akcióra, de ősszel félretok még tenni egy 20 ast hozzá akkor mért ne venném emg azt ami koncertre is jó
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
-
Panzermeyer
tag
aki már látta és aki még nem, gyúrcsány feri, a nagy igazmondó, a lánglelkű próféta, érdemes megnézni...
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=i4T5qhWW7P3Vz4UPWhen you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
Kobe
veterán
eladnám Muszti-Dobay féle uj gitáriskola könyvemet, postai utánvétte 3,5 K összegért
a blues részlege nagyon ott van, még haladóknak profiknak is, akik akkusztikuson toljákszinte ki sem lett nyitva a könyv, talán 2-3 alkalommal -
Fátum Doki
csendes tag
Eladó egy 300 W-os döntött Marshall láda G1275T hangszórókkal. 90 ropi.
Ja, a cucc Sopronban van. További részletek telefonon: 30/912-1367, vagy mailben: szedleczky (kukac) freestart.hu -
HavocS
senior tag
Ajánlom, vegyél egy csomag Elixir húrt, annak a húrnyomása is jóval puhább (az átlag elmondás alapján az azonos méretű ''hagyomásos'' húroktól 0.001 mm-el puhábbnak tűnik... szóval egy 9-42-es Elixir készlet kb. 8-38-asnak felel meg mondjuk. D'Addarioból vagy Ernie Ball-ból), és iszonyat tartós! Szakadni mondjuk ez is elszakadhat, de a gyönyörű csilingelő hangot (ami az átlag húrnál kb 3-4 napig van) 7-8 hónapig is tartja
Kapni pl. a www.medgyesi.hu -ban lehet (Keletitől 10 perc gyalog), akusztikusra 5 ezer forint, ami elég drágának tűnik, de egyszer kell kipróbálni, utána mást tuti nem veszel Haver (igaz, elektromosra) 7 hónap Elixir használat után felrakott egy csomag Ernie Ball-t, és 5 perc múlva letépte, annyival szarabb volt Na de ez itt nem a reklám helye, csak egy javaslat. Elektroakusztikusnál nem lehet a húrmagasságot állítani? -
s.e.n.k.i.
csendes tag
Hello
nem tudtok vmi jó gitár kombó márkát ??? ( elérhető áron -- nem kell vmi brutál nagy csak otthoni gyakorlásra ) ...........
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Slash & Tankcsapda Forever!!!!!! ROCK!!!!!!!!
-
Kephamos
addikt
válasz s.e.n.k.i. #1876 üzenetére
Roland Cube széria, Fender kis combói, asszem, hogy Front Man. Szerintem ezek amik jók és megfizethetőek is.
-
Niquis
aktív tag
válasz Kephamos #1877 üzenetére
Kismarshallokról is jókat írnak: MG15CD, MG15CDR, meg ennek a DFX változata. Öcsém Roland Microcube-ját lehet hogy eladjuk egy ilyen miatt nemsoká, mert annak nem tetszenek az amp modelljei, bár az effektjei nem rosszak.
"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."
-
Panzermeyer
tag
válasz Panzermeyer #1875 üzenetére
na gyorsan rá is tettem a kezem egy 10-46 light nevü szettre, a hangja gyönyörű, egyelőre kellemes csalódás, 3790-ért vettem, kicsit sztem drága
a többit meglátjuk nagyítóval lehet látni a tekervények között a bevonatot, remélem tényleg olyan tartós mint mondja mindenkiWhen you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
Kephamos
addikt
válasz Panzermeyer #1880 üzenetére
Van ebből a fajta hrból vastagabb is, tehát kemény zenéhez?
-
Kobe
veterán
muszti-dobay féle oktatókönyv (új gitáriskola) használva nem volt, teljesen új állapotban
postai utánvéttel 3,5 K
szerintem kvajó akkusztikus blues részleggel -
Kobe
veterán
muszti dobay oktatókönyv, nem használt, meg lett rendelve oszt jment a fiókba, 3,5 K postai utánvéttel....vidékieknek jó mert tőluk rendelve majdnem 5 rugó
-
M@trixfan
addikt
Sziasztok! Laney cuccokról mi az általános vélemény? Múltkor kipróbáltam egy félcsöves kombót és nagyon szépen szólt amellett, hogy nagyot is. Van valami amit általában tudni kell a Laney-ről?
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Kobe
veterán
válasz M@trixfan #1887 üzenetére
nem fiatal annyira, csak ugye USA made cuccokról van szó, egy 60 W os kombó 150 ezer ami elég húzós tekintve a peavey bandit 80/100 as kombóját szinte feleannyiért....minőségi cuccok, ugyanugy ahogy az összes usa-beli hangszer-erősítő, és sajna ennek ára van....multkor ajánlottak egy ilyen tdm 60ast 80 ért használtba, legnagyobb szívfájdalmam hogy nem volt rá pénzem mert hazai piacon évente ha talán 5 darab tűnik fel használtba ilyen áron
-
Face82
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Azt szeretném megkérdezni hogyha gitárerősítőt építek vagyis a hangdobozt milyen fából kell csinálni?..Jó a pozdorja vagy valami kemény száraz telifa a célravezetőbb...köszi
Amúgy egy Celestion Vintage 30 lesz benneFace
-
JohnPreston
csendes tag
Szevasztok! Szombaton vettem egy Enrique Keller márkájú akusztikus gitárt nylonhúrokkal. Hallottatok már erről a márkáról, esetleg lenne valamilyen tanácsotok egy teljesen kezdő gitárosnak? köszi
-
ReJim
őstag
hát szerintem 20-as, 25-ös rétegelt lemezből elég... ha keményfából csinálod, akkor ahhoz targonca kell (feltéve, ha 4*12'-est csinálsz.)
a 2centis butorlap, farost lemez(vagy nem is tudom a pontos nevét) sem rossz, de pár hangfalépítő-mesterember szerint a rétegelt lemeznek jobb a hangja.. (ha a rezgéseket nézzük azt nehezzebb szétrázni - jobban bírja -, de az illesztéseknél már macerásabb, csapolni kell az éleket.)
csak nem iylet teszel bele?
[link]
azért nézzed meg a kónuszt, mert ott valami nem teccik, mintha be lenne nyomódva...
[Szerkesztve]</end.?>
-
Face82
csendes tag
Üdv!
Köszi szépen a tippeket!
Ez egy Marshall erősítőből kiemelt hangszóró mert a Celestion ilyenre címkézi amit azokba szállít...amúgy ugyanazok a hangszórók csak a matrica más.
Az enyém 1 db Vintage 30 hasonló nem biztos hogy ugyanez de totál így néz ki.
Egyhangszóróslesz az erősítőm...akkor is kell a 20-25ös rétegelt lemez? mert a gyáriakat elnézve 10-15 re tippelem a falvastagságot.
A képen a hangszóró nem épp új állapotú de semmi baja mert csak a közepe van benyomódva aminek semmi különös szerepe nincsen csak védi a portól akónuszt meg talán nagyon ppicit hangzásban...ott jönnek át a magas frekik de ezt egy közönséges tűvel 2mp alatt ki lehet pattintaniFace
-
ReJim
őstag
üdv.
ha csak egyhangszórós, akkor elég a 15-ös. (a 10mm-es már kicsit kevés szerintem)
de hátul ne legyen zárt a doboz, max csak félig. én úgy vettem észre, hogy úgy valami jobban szól, mint zártan... meg nem véletlenül nyitottak a gyári 4x12'-es ládák sem...
és hogy-hogy ki lett bontva a marshal kombóból? cserélve lett, vagy az erősítő megdöglött?</end.?>
-
Kobe
veterán
muszti dobay könyv
3k ért postázva megkapod ha kell
én nem használtam, full ujszerű állapot -
Panzermeyer
tag
-
Kobe
veterán
na úgy néz ki jövő hónapban meglesz az erősítőm egy peavey bandit vagy studio pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen autót vegyek?