Hirdetés
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
McCann
tag
válasz
izomhod #13046 üzenetére
Az milyen komoly lesz, ha késel egy kicsit és öttől ott fog ordibálni egy csomó ember
Facebookon egy órával ezelőtt írták:
Slash koncert helyzetjelentés a szemközti irodaházból: alakul a zsöllye első sor, kb. 20 fanatikus fagyoskodik az Aréna kapujához szorosan odatapadva... RespectAmúgy most azon vacillálok, hogy lemenjünk-e kapunyitásra, vagy ráér később is, a Leander Rising annyira nekem nem tetszik, viszont nem szeretném 500 méter távolságból bámulni a színpadot, szóval el kéne foglalni az első sort időben
-
izomhod
őstag
aki jön slashre, és nem tud hova menni melegíteni, jöjjön 5-tőkl az óbestrebe a keletinél, és kiáltsa a nevemet, meghívom egy ananászlére
-
sajtee
őstag
válasz
madgie #13040 üzenetére
Biztos nagy élmény volt!
Egyébként, most olvastam egy Leander interjút. Az egyik új számukat 9 hanggal játsszák lejjebb a standard-nél..
Lesz ma Szomorú vasárnap is, szóval Leander biztosan zongorázik, elvileg valami "best of Leander" koncert lesz, 40 percbe sűrítve. Azért érdekes lesz az első sorban állva, gyakorlatilag egy számuknak sem tudom a szövegét. Mindegy, nem is miattuk megyek.
-
sajtee
őstag
válasz
madgie #13034 üzenetére
Jó tetkó! Mit szóltak a szülei?
Ha már szóba hoztam Cserkót. referenciaanyag, facebook rajongói oldal, honlap
______
Baszki, tényleg, ma Leander koncert is lesz!
_________
madgie a sógornődre gondoltam
de talán tényleg nem voltam érthető, bocsi
-
sajtee
őstag
Cserkó New York-ba költözött a családjával, hamarosan új klipp.
Csak azt nem tudom, miért beszél így a Tankcsapdáról? Ez a zenekar tette őt valakivé, most pedig semminek nézi. 20 év után..
-
sajtee
őstag
Szétbontjuk a kavicsot!!!
Eastman: Köszi
McCann: Én is szeretnék egy Slash aláírást alkarra, de az még kétséges,anyám nem biztos, hogy díjazná
Eastman
-
McCann
tag
válasz
M@trixfan #13022 üzenetére
Ott a pont, simán lehet pár hanggal is szólót játszani, sőt, van egy olyan gyakorlat is, amikor csak egy húrt használhatsz, úgy kell szólózni, nagyon hamar megtanulja az ember, melyik hang hol van
sajtee: én csak filcet hozok, ha összejön, aláíratom vele a Slash-tetkómat és pénteken elmegyek felvarratni
-
Eastman
addikt
-
izomhod
őstag
sajtee: Slash már Pesten van!
ha találkozol vele, irass nekem alá egy nightraines üveget légszi -
-
Eastman
addikt
válasz
M@trixfan #13022 üzenetére
Szerintem improvizálás közben nem szabad tudatosan gondolni közvetlenül hangokra, hanem csak arra, hogy hol járunk most.
Ezt én is gondolom. Ezért kell bemagolni a skálákat.
Adott, hogy milyen hangnemben vagy, melyik skálán és pontosan tudod, hogy hova nyúlhatsz és hova nem, ahhoz, hogy a hangnemben maradj és jóság kerekedjen ki az imprózásból.
Azt ne feledd, hogy sajtee még nagyon az elején van, nemrég óta jár tanárhoz, és nyilván a tanár szisztémája szerint haladnak. Korai még ezt értékelni vagy esetleg bírálni.
Tudom, hogy nem bírálod, csak mondom, hogy valszeg jó az irány, csak még az elején van a srác.
-
M@trixfan
addikt
válasz
sajtee #13013 üzenetére
"...de addig, hogy tudjak imprózni, vagy szólózni még elég sok van hátra..."
Ezzel vigyázz, hogy ne korlátozd be magadat! 3-4 hanggal is lehet szólózni, sőt el is kell kezdeni! A legfontosabb a dallam és az, hogy pontos legyen. El kell merülni a zenében, együtt kell játszani, stb. Szerintem improvizálás közben nem szabad tudatosan gondolni közvetlenül hangokra, hanem csak arra, hogy hol járunk most. Egyébként többet fejlődtem az elmúlt időben attól, hogy a sebesség helyett inkább a pontosságot hajszoltam. Szerintem a jó szólózásnak és az improvizálásnak a minél több szóló és szám tökéletes elsajátítása az alapja, ezért hazudik az a tanár aki szerint nem fontos konkrét dolgokat megtanuni. Bár én nem vagyok tanár és semmi ilyesmi, de szerintem pusztán elméletből és skálákból nem lesznek nagyon jó szólók és nem fejleszti ki az improvizációs készséget. Nem azt mondom, kimondhatatlanul fontosak a skálák, nekem is rengeteg elmaradásom van ezen a téren. Szégyellem is magam emiatt. Egyébként azok az emberek akik azt mondják, hogy "ááá, nem kell megtanulni pontosan, elég csak valami hasonlót játszani", azok mind lötyögősen és pontatlanul játszanak, esetleg még hamisan is. Csak nem akarok én lenni a köcsög aki felvilágosítja őket erről -
sajtee
őstag
válasz
Eastman #13015 üzenetére
Pentaton, blues pentaton, dúr pentaton, moll pentaton.
Ebből a bluest és a pentatont megtanultam múlt órára, a dúrt nem tudtam, a moll-t nem tanultam. A mollt megtanultam erre az órára, a dúrt még mindig nem, nem értettem. Aztán megmutatta, szóval már csak gyakorolni kell.
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci #13011 üzenetére
szerintem is!
most egy a moll pentaton skála felét ha össze tudnám szedni, mondjuk nem szólóhangszerem van, de gitáron is megvagyok skálák nélkül
de annak aki szólókat is akar játszani, meg imprózni, a skálákat odavissza vágni kő, hallod sajtee?
-
-
Eastman
addikt
Látom már lelki szemeimmel sajtee-t, aki Slash utáni hétvégén szétgitározza az ujjait, úgy belelkesül. Skálákat nyomatja majd oda-vissza, előre-hátra.
-
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci #13008 üzenetére
Jóvannahe'
Már megtanultam (kivéve a pentaton dúrt, azt nem vágtam), csak nem megy jól. A pentaton jól megy, a pentaton blues is egész jól, a dúr és a moll kell még.
-
-
sajtee
őstag
Úgy tűnik, nem volt meleg tegnap Bukaresten...
-
sajtee
őstag
válasz
izomhod #12993 üzenetére
Nehogymááá' szlesskoncerten keverőpultnál feszüljünk! Szigorúan első sor
Ruhatár... Érdekes lesz, 13ezer ember megy (talán több), ennek jó része tolong majd, sokan első sorba akarnak jutni, szóval sietnek, gondolom, megint lesz valami verekedés...
A londoni koncerten (október) is ketten haltak meg...
Nunder: Én ugyan "nem tudok" fényképezni, de azért a magam módján nagyon tudom élvezni, még telefonnal is, de ha már elmegyek a koncertre, akkor át akarom érezni a hangulat, énekelni, esetleg pogozni (itt pl. nem, ráadásul én nem is igazán szoktam..), tehát élvezni, nem kattintgatni. De biztos felveszek majd egy-két számot én is mobillal
A hős férfi
POGÓ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Lenovo ThinkCentre M710s SFF / i5-7500 / DDR4 / USB 3.1 / NVMe M.2 / WIFI / több db / számla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest