Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3001) cucka válasza alien_ (#3000) üzenetére


cucka
addikt

Köszi a választ.
Gitárválasztásnál nem tudom, mennyire tudom egyáltalán eldönteni, hogy kényelmes-e az adott gitár, mivel ugye nem tudok egyáltalán gitározni. Mire kell odafigyelni?
Lehet, hogy most hülyeséget mondok, de metálhoz nem jobb a dupla hangszedő? Stratocaster-en ha jól láttam 3 sima hangszedő van, az mennyire tud metálul megszólalni? :)
Erősítőben megint tanácstalan vagyok. A probléma, hogy nálaunk elég vékonyak a falak, és a szomszéd szobában nem feltétlenül tartanák jó ötletnek, hogy gitározok :) . Láttam, vannak ilyen zsebpiszok méretű, cserébe igen márkás 1-2W-os kombók (pl. marshall és fender gyártanak ilyeneket), érdemes ilyesmiben gondolkozni? Természetesen később vennék majd valami combosabbat, de az első lépésekhez hangerőben nekem bőven elég, ha én hallom, mit játszok. (Főleg, hogy nagyon sokszor fejhallgatóval nyomnám amúgy is). Aggodalmam oka, hogy hallottam már 15W-os kombót panelszobában és annak a hangerőnek a negyede is túl sok lenne a szomszédoknak/lakótársaknak. Ráadásul ezeket a zebkombókat 10 ezer körül árulják, tehát az elején több pénz jutna gitárra.

Az árkategóriát egyébként teljesen jól lőtted be. Eddig a Squier mellett a Cort gitárokról olvastam jókat ebben az árkategóriában, ezekről esetleg valami tapasztalat/vélemény? Pl. ez itt leírás alapján tetszetős, mert mégiscsak mahagóniból van, 2 dupla pickup-al amelyek tudnak simaként is működni, ráadásul kinézetre is tetszetős. Persze ettől még lehet, hogy egy nagy szar, de hátha tud valaki valami kézzelfoghatóbbat erről a hangszerről.

Tudom, a legjobb lenne kipróbálni/meghallgatni, de mivel semmilyen tapasztalatom nincs ezen a téren, szeretném kiokosítani kicsit magam vásárlás előtt.

[ Szerkesztve ]

(#3002) alien_ válasza cucka (#3001) üzenetére


alien_
őstag

Legjobb lenne egy tapasztaltabb emberrel nyakadba venni a várost gitárvadászni. Sry, elsiklottam az felett, hogy metal-t akarsz nyomni, a kettő dupla zajszűrős pickup tényleg jobb a súlyos riffekhez. A linkelt gitár teljesen jónak tűnik, máshol is szépeket írnak róla, de ha lehet, próbáld ki élőben, bár 3 napon belül vissza is küldheted, ha valamiért mégsem jönne be. Kényelem szempontjából sok múlik a hídon, és a jobb kezed alatti bevágáson, a nyakvastagságon, de erre nincs recept, csak a próba =) Viszont azt tartsd szem előtt, hogy a mahagóni gitár sokkal nehezebb, mint például egy Strat. Az összes Les Paul is dög nehéz (mahagóni mind), bár abban némileg több az anyag.

Erősítő: Szerintem a 15watt-os kategória simán jó otthoni gyakorlásra, ennél kissebb (még normális) erősítők 10watt körül vannak még. Ezek biztos jók, de nem próbáltam őket, utána kéne járni.. Ezekkel a zseberősítőkkel kapcs eléggé szkeptikus vagyok, már csak a beépített effekt miatt is akkor már inkább +10-15k-ért egy normálisat, azokat sem kötelező maxon üvöltetni :) Egy Cube 15 -öt próbáltam múlt héten, az nagyon rendben van, viszonylag normális belső torzítással, de előbb utóbb úgyis kell pedál/multieffekt, de nagyon az elején szvsz még felesleges erre költeni, ez olyan, hogy majd kialakul.. Esetleg hosszab távra egy ilyenre érdemes beinvesztálni, ha már jobban megy a dolog.

Elég szimpi.

Becsületesen bevallom, én perpill sajnáltam a pénzt erősítőre, effektre.. Fogtam a gitárt, és rádugtam a PC-mre.. Hangkártyámban van ASIO 2 támogatás, szóval nem késik, pl. Amplitube2-vel elég jó effekteket össze lehet hozni, bár néha kell vele szöszmötölni, de én teljesen elégedett vagyok vele. Szomszédok egyébként sem értékelnének egy csöves Marshall-t :D

[ Szerkesztve ]

Swarm is coming.

(#3003) cucka válasza alien_ (#3002) üzenetére


cucka
addikt

Természetesen tapasztaltabb emberrel fogok vásárolni, rendes gitárboltban, miután egyáltalán összegyűlt a pénzem a motyóra.
A gitár súlya az miért komoly tényező? Azt értem, hogy színpadon nem mindegy, hány kiló lóg a nyakadban, de ez gyakorlásnál is kényelmetlenséget jelent?

Nekem sajnos nincs a hangkártyámban ASIO támogatás, egy normális kártyát meg nem kapok 30 ezer alatt, tehát ezzel sem tudok az elején túl sokat spórolni.
A zseberősítőkbe beépített effekt az mit jelent? Én úgy láttam, simán csak tud tiszta hangot és túlvezéreltet, semmi bónusz effektet nem írtak. Azért szimpatikusak egyébként, mert kezdésnek ez a legolcsóbb megoldás, aztán 2-3 hónapnyi pötyögés után sikerül majd összegyűjteni annyi pénzt, hogy jó minőségű motyót vegyek. Plusz ott lesz a tapasztalat, mert így látatlanban még azt is nehéz eldönteni, hogy egyáltalán milyen eszközökre van szükségem. Ja, és ami tetszik még ebben a zsebkombóban, hogy mégiscsak azt írja rajta, hogy Marshall :)

[ Szerkesztve ]

(#3004) alien_ válasza cucka (#3003) üzenetére


alien_
őstag

Egy Epiphone Les Paul-om van, engem abszolút nem zavar a súlya, csak azért írtam, hogy majd ne lepődj meg, mert a mahagóni testű gitárok nehezebbek, mint a nagy átlag.
Egy 10eFt-os minierősítőből nem valószínű, hogy normális effektet ki tudsz csikarni* (már ha van benne, nem tudom, konkrétan mit néztél ki), hiába van ráírva hogy Marshall, egy tök alap BOSS pedál is dupla ennyibe kerül, ez nem véletlen.. Szerintem a legolcsóbbat, legkisebb kategóriát semmiből sem érdemes megvenni, mert hamar megtalálod a cucc korlátait. Én egy Roland Cube 15X-et vennék (25 000 Ft), ha pici erősítő kéne olcsón, mert hosszabb távon ki fog szolgálni.

Swarm is coming.

(#3005) Eastman válasza cucka (#3003) üzenetére


Eastman
őstag

Csinos darab a Cort amit kinéztél. :K Reméljük, hogy jó is! ...anyag, az van benne, az biztos!

Monnnyuk az árak miatt érdemes kicsit guglizni...
Pl. Squier Strat: Hangszerdiszkont <-- ! --> Coda ;)

...ja, és gitárossal menj gitárt venni! A gitár hangszer, fából van, lelke van. Még akkor is, ha atomra torzítva használjuk. Mindegyik gitár más. Nincs két egyforma darab, még akkor sem, ha tömeggyártásban készül. 10 egymás mellett lévő hangszerből egy jókezű / fülü gitáros ki tudja választani, hogy melyik kettővel érdemes foglalkozni. ...meg aztán a Smoke On The Watert gyakorolgatni a gitárboltban a sok gitáros / eladó között kicsit ciki.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#3006) cucka válasza alien_ (#3004) üzenetére


cucka
addikt

Köszi a választ, egyelőre még fogalmam sincs, milyen erősítőre lesz pénzem. Remélhetőleg összejön annyi, hogy vegyek valami normálisat (pl. amit linkeltél az nagyon jónak tűnik a beépített effektek miatt). Ugyanakkor első körben arra szeretnék figyelni, hogy a lehetőségekhez képest minél jobb minőségű gitárt vegyek.

Egyébként ha az elején zsebkombóval indítanék, az sem kerülne később a kukába. Ha hazautazom Budapestről 1-2 hétre, akkor szerintem jól jönne, hogy otthon is van mibe bedugni a gitárt. Szóval már csak ezért is szimpatikus :)

(#3007) M@trixfan válasza cucka (#3003) üzenetére


M@trixfan
addikt

Próbáld ki az Asio4all univerzális ASIO drivert, hátha támogatja a hangkártyát. Haverom notebook gépén is frankón működött.

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#3008) (Darkwood)


(Darkwood)
őstag

Nem valószínű, de azért rákérdezek: Valaki vásárolt már itt account-ot? [guitarmasterclass] Jónak látszik az oldal és gondolkozok rajta, hogy én is vásárlok, de ez sajnos paypal-os és az egy kicsit hátráltat!

Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!

(#3009) DeadMen válasza alien_ (#3004) üzenetére


DeadMen
tag

Cube15 nagyon jó. Még próbákra is elég volt az együttessel,pedig eléggé ütött a dobosunk:)

(#3010) Inv1sus


Inv1sus
addikt

Mi okozhatja azt, hogy az e6-os húr a 12. hangnál rezeg? 11-nél meg 13-nál jó O.o fentebb kellene állítanom a hidat? asszem így nevezik

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#3011) M@trixfan válasza Inv1sus (#3010) üzenetére


M@trixfan
addikt

Milyen gitáron?

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#3012) alien_ válasza Inv1sus (#3010) üzenetére


alien_
őstag

Húrmagasság rosszul van beállítva. Nem tudom, milyen hidad van, ez talán segíthet.

Swarm is coming.

(#3013) Inv1sus válasza M@trixfan (#3011) üzenetére


Inv1sus
addikt

Harley Benton hbl400bk

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#3014) Inv1sus válasza alien_ (#3012) üzenetére


Inv1sus
addikt

na igen, ez alapján állítottam be nemrég, azóta zörög :I. Nem vagyok nagy angolos és a képek se túl részletesek, úgyhogy ez alapján nem nagyon megy az állítgatás. Pl rögtön az első:
a kép alapján arra a fémbigyóra kell rakni, bundra, de sztem nem úgy gondolja, hanem a két csík között kell mérni nem? továbbá ha az első bundra capo-t rakunk és a 17. bundnál lefogjuk, akkor a húrnak végig tükörsimán feküdnie kéne a bundokon nem? Elvégre az egyenes a két pont közötti legrövidebb távolság. Na és ha most nem ér hozzá akkor nem lehet egyenes. :F itt meg azt írja, hogy 0.25mm legyen a 7.-9. bundnál. Nekem a húr teteje van 0.2mm-nél, hogyha nem a fémre teszem a mérőszalagot.

[ Szerkesztve ]

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#3015) Printszkrín válasza Inv1sus (#3014) üzenetére


Printszkrín
senior tag

Vidd el hangszerészhez!
A nevéből itélve, ott más bajok is lehetnek, amit nem tudsz beállítással orvosolni.

Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!

(#3016) Inv1sus válasza Printszkrín (#3015) üzenetére


Inv1sus
addikt

ja, lehet le kéne fűrészeltetnem ezt a hosszú bigyót ami kilóg belőle, mert még a ruháim se tudom rájuk akasztani :DDD

Viccet félretéve: Én név alapján nem ítélkeznék.
Más az, ha valaki nem biztos abban, hogy jól állította-e be egyáltalán a gitárt és más az, aki tudja, hogy beállította és mégse jó.

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#3017) alien_ válasza Inv1sus (#3014) üzenetére


alien_
őstag

Húrmagasságot próbáld megpiszkálni (SETTING THE ACTION/STRING HEIGHT):
Fogsz egy vonalzót, mély E legyen kb 2mm -re, a magas E pedig 1,5mm-re a nyaktól (12. fretnél mérj). Kb legyenek a húrok egy vonalban, amikor megvan, ellenőrizz minden hangot, hogy nem zörög -e. Ha igen, akkor picit állíts rajta, kísérletezgess, de csak finoman. Remélem a truss rod-ot nem piszkáltad :) Ha pedig azért zörög, mert a nyak ferde, akkor tényleg inkább szakértővel csináltasd meg.

Swarm is coming.

(#3018) alien_ válasza Inv1sus (#3014) üzenetére


alien_
őstag

Ha tükörsimán feküdnének fel a húrok, ha az első és a 17. fret le van fogva, akkor nem tudna hangot adni, ha megpengeted a köztes részt, pedig kell, hogy adjon, mivel van hely, kb. 0.25mm.
A fától van 0.2mm-re a húrod alja? Szerintem az 2mm-lesz :) Kb negyed miliméter hely kell hogy legyen a fém teteje és a húr alja között a 7-9. fret körül.

Swarm is coming.

(#3019) M@trixfan


M@trixfan
addikt

A nyakmerevítő pálcát én hangszerészre bíznám, mert azér az már kényes téma. Szerintem emelj valamennyit a húrmagasságon azon a részen ahol csörög. Aggasztó, hogy előtte és utána nem csinálja. Ha csavar van a nyakban azzal sajnos nem lehet utólag már semmit sem csinálni. Érdemes lenne elvinni hangszerészhez mert szakszerűen beállítaná az adott húrkészlethez való pontos intonációt és a nyak merevségét.

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#3020) Inv1sus válasza alien_ (#3018) üzenetére


Inv1sus
addikt

Oh a francba. Elnéztem a mértékegységeket. 2 és fél mm-re számoltam, közbe meg negyed miniméterre kell. pff. de hülye vagyok. :))

Most már kijelenthetem: A nyak egyenes

Jöhet a következő lépés. :DDD

[ Szerkesztve ]

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#3021) Inv1sus


Inv1sus
addikt

hát nem tudom. Abszolút nem lehet az én gitáromat 2.0-1.5mm -re belőni. Most a legmagasabb húrnál a magasság már 2.25mm és még mindig probléma van a 12-es hanggal.
Íme
Egyébként az összes 12-es hanggal ez van. El nem tudom képzelni miért...

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#3022) Eastman


Eastman
őstag

Ez nem ilyen egyszerű srácok! Ne állítgassátok otthon a gitárnyakat, mer' hámis lesz a hángszer!

Az oktávot is figyelembe kell venni ám! Vagyis a 12 bundnál (a húr felénél) lefogott hang pontosan az üresen pengetett húr egy oktávval magasabb hangja kell, hogy legyen. Nem véletlenül van az alsó húrlábon az a sok csavar "horizontálisan" meg "vertikálisan". (Húr típus / méret váltásnál is rá kell állítani az új húrra a húrlábat / oktávot!)

Magyarul: icipicitállít - kicsitpenget - hangológépet néz - icipicitállít - kicsitpenget - hangológépet néz. ...a hangszerész!!! Különben csinálsz magadnak fél óra alatt egy igazán hamis hangszert ami aztán úgyis a szakembernél köt ki.

Jóvan, jóvan már itt sem vagyok, úgyis csak magamnak beszélek megint...

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#3023) Inv1sus válasza Eastman (#3022) üzenetére


Inv1sus
addikt

Ha kipipáljátok a stereocsatornát a hangerőszabályzóba, lejátszátok a hangmintám és nézitek a tunert, akkor láthatjátok hogy az oktávval már nincs gond :DDD

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#3024) pc-user


pc-user
aktív tag

Sziasztok!

Ingyenesen letölthető gitár-tabokat keresnék, lehetőleg pontosakat (eredeti kottákat követőket).

Tud valaki valamilyen link-et ajánlani?

(#3025) Eastman válasza pc-user (#3024) üzenetére


Eastman
őstag

http://www.guitaretab.com/

...a TAB-ok (dalcímek) mellett értékeléssel...

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#3026) Inv1sus


Inv1sus
addikt

Jobban megvizsgáltam és úgy tűnik, hogy a 13 bund túl magasan van. Ez azt okozza, hogy ha leveszem 1.5 mm-re a e6-os string magasságát, akkor a 12-esen lefogott hang megegyezik a 13-on lefogott hangéval :O.
Most felraktam 2.0-ra a magásságát, így már egész jónak tűnik, de erős pengetésnél betud zörögni. A kérdés a következő:
Ez a gitár akkor most használható vagy sem?
Vigyem vissza a boltba? Öszintén szólva inkább gyűjtenék akkor már többet és vennék valami márkásabbat.

alien_, neked las paul van, nekem las paul utánzat :) a te e6-osod mien magasan van? :F

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#3027) M@trixfan válasza Inv1sus (#3026) üzenetére


M@trixfan
addikt

Esetleg le lehetne csiszolni valamennyit abból a bundból. De ezzel már tényleg hangszerészhez kell menni! Elvileg megoldható probléma.

Magyar boltokat ismerve érdekes lehet a visszavételi kísérlet. Elég nagy részük szélhámos valamilyen szinten. Lehet, hogy a Te gitárodat is kedvezményesen vették hibásként és itthon pedig szépen eladják teljes áron mint új gitárt.

Ha már abban biztos vagy, hogy fogsz gitározni akkor minél jobb gitárt kell venni még ha teljesen kezdő is lennél akkor is. Les Paul irányzat jó mert nincs rajta tremolo. Rendes bolti áron számolva kb 250-300 ezer Ft-tól indulnak az igazán jó tremolós gitárok.

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#3028) Konflikt


Konflikt
addikt

Esetleg hatha erdekel valakit, itt megiscsak relevans.
Eladó lett egy BOSS MT-2, gondolom nem kell bemutatni: )
Ketto lett a kicsikebol, enis csak azert adom el, nemkell roszra gondolni: D
Azert egy kepet betuzok, a szemleltetes kedveert:

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

(#3029) pc-user válasza Eastman (#3025) üzenetére


pc-user
aktív tag

Köszi a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#3030) alien_ válasza Inv1sus (#3026) üzenetére


alien_
őstag

Ne haragudj, de semmivel nem tudom lemérni.. Általában lézerrel mérek, de az csak 30cm fölött működik.

Swarm is coming.

(#3031) Inv1sus válasza alien_ (#3030) üzenetére


Inv1sus
addikt

:DDD én szétvagdostam a cél érdekébe ezt a jó öreg kihúzható mérőszalagot.

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#3032) Tsumaas


Tsumaas
senior tag

Üdvözletem mindenkinek!

Nem vagyok egészen biztos abban, hogy jó helyen járok, de azért megpróbálom( ha esetleg nem, akkor valami útbaigazítást elfogadnék). Szóval elkezdtem kacsingatni a gitár/gitározás felé. Hozzátenném, eddig gitár sem volt a kezemben. Valamilyen fajta oktatásban szeretnék részt venni, de nem tudom, hogyan kezdjem. Gondolom gitár tanárt kéne "szerezni". Nem tudtok valakit ajánlani? Nyíregyházi vagyok, köszönöm!

Hard work beats talent.

(#3033) cucka


cucka
addikt

Ha már felhozták a témát, nekem is ajánlhattok jó gitártanárt Budapesten. Előnyös lenne, ha nem a város szélén lakna. (Tehát sem Cinkota, sem Aquincum nem túl nyerő :) )

(#3034) Spirit


Spirit
őstag

Sziasztok! Egyre jobban megy a tanulgatás, de mostanság olyan dolgokat szeretnék tanulni, amihez effektezett hangok kellenének. Régebben gondolkoztam effektprocesszoron, de X-fi hanygkártyám van egy Z-5500-a Logitech hangfallal, így semmi szükségem nincs rá itthoni gyakorlásra. Ellenben "nincs fülem" ahhoz,hogy Amplitube-ban, Guitar Rig-ben vagy Revalverben összepakoljam a saját hangzásomat, mert az eredeti számokat hallgatva nem tudom miket használnak. Sok próbálkozás után egész pofás hangzások jöttek össze, "de valami mindig hiányzik". Nem tudnátok valami segédletet adni,ahonnan meg lehetne tanulni egyenként az ilyen dolgokat?(erősítőmodellezés, overdrive,compressor, delay,reverb,stb-stb, tudjátok miről beszélek.)
Most a Pink Floydtól a Coming back to life szólóit tanulom, az első kettő már egész jól megy, csak éppen a hangzás nem megfelelő. Az intro egész szépen szól, de ugyanazzal a hangzással valami szörnyű a 2. szóló.

(#3035) DeadMen válasza Spirit (#3034) üzenetére


DeadMen
tag

Szvsz ezt nem lehet tanulni. Ki kell kísérletezgetni mindent. Kicsit olyan,mint a szex:)

(#3036) Eastman válasza Spirit (#3034) üzenetére


Eastman
őstag

Strat + csövesMarshall túlhajtva. Kb ennyi elég a blues-rockhoz. ;)

Pink Floyd? :R :C :R :C :R

...há' vagy egy Gibson...--> [link] <--

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#3037) Spirit válasza Eastman (#3036) üzenetére


Spirit
őstag

Nah egész nap ezzel szenvedtem, Amplitube-ból sikerült a legjobb hangokat kicsalni, asszem ennél jobb csak akkor lenne, ha nem 40e ft-os gitárt fognék, és nem én fognám :C

Eleve úgy érzem,hogy nincs túl nagy tehetségem a dologhoz(fülem van, csak kézügyességem nem nagyon), bár gitáros ismerősöm nincsen,így nem tudom mi lene az elvárható szint, és csak napi átlag fél órát ha gyakorlok, azt is egy éve csak, és tanár nélkül, szal csoda, hogy néha egész élvezhető hangok jönnek ki:) Most,hogy meglett 2 hónapja a Z-5500-as hangfalszett, olyan brutálisan szól itthon minden, hogy megnézek egy Floyd koncertet, és fél évre elmegy a kedvem a gitározástól :)

Egyébként kérdeztem úgy jó fél éve,hogy hogy tudnék zenei alapra rájátszani. Léteznek úgynevezett backing track-ek a neten, némelyik egész jó minségű, élő hangszeres feljátszás gitár nélkül. Na azokra jól lehet gyakorolni. Ha van valakinek tárhelye, úgy 3gb, 600 számot fel tudnék tölteni valahova.

és igen, Floyd :C :R

[ Szerkesztve ]

(#3038) Eastman válasza Spirit (#3037) üzenetére


Eastman
őstag

1-2. blokk: Just do it! ;)
3. Csinálok 3 gigát és jöhet! :K
4. ...és igen!

Stones. Többször említettem a blues-rock rajongóknak, hogy a Stones nótákra akkordozgatni nem rossz alap-rock tudást okozhat. Maga az akkordváltások gyakorlása magabiztosságot ad a gitárnyakon. Tessék kicsit ritmusgitáros füllel hallgatni a dalokat. Nem kell rögtön Slash, vagy Kirk Hammett témákra "vágyni".

Vagy pl.: ZZ Top. [link] ...villanygitáron nyers sounddal elég nagyot szól. ;)

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#3039) bogyó73


bogyó73
tag

sziasztok.

szerintetek egy Stagg L300 bk 30e -ért jó ? elvileg új :U

Marquee 9000 LC

(#3040) Reaper


Reaper
őstag

Hali mindenkinek!

Azt kérdezném, hogy milyen multieffektet tudnátok ajánlani szigorúan otthoni pengetésre, olyan 10 és 20 ezer magyar valuta között? Egy Diamantot kötnék rá, meg egy 10w-os AriaPro 2-t. Egy ismerősömnek van egy Korg AX30g-je az tetszene, csak alig találni, ami meg van az 20 fölött.

Köszi! :R

(#3041) bogyó73 válasza Reaper (#3040) üzenetére


bogyó73
tag

üdv.

nekem egy digitech rp80 van és sztem otthonra tökéletes. (de kissebb összejöveteleken is megállja a helyét) van rajta dobgép is 30 féle ritmussal. nem is nagyon drága ,sztem 10-12e kapsz használtan :K fejhallgató kimenet is van rajta :K kifejezetten jó otthonra ,mert a család nálam is örül amikor már 100x hallja ugyan azt :)
de azért nézz utánna mit tud ;)

Marquee 9000 LC

(#3042) Reaper válasza bogyó73 (#3041) üzenetére


Reaper
őstag

Köszi, megnézem a digitechet :R

(#3043) Reaper


Reaper
őstag

Ki szereti a Duke Nukem theme-et?
[link]

Szerintem jól összerakta a srác :C

(#3044) Inv1sus válasza Reaper (#3043) üzenetére


Inv1sus
addikt

ÉN ezt a számot egyszerűen nem tudom megunni. Van belőle jobbnál jobb feldolgozás és ez az egyik legjobb. :R

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#3045) Inv1sus


Inv1sus
addikt

Tudtok valami jó szállítási módot a gitároknak? Kerekegyházáról kéne egy gitárt eljuttatni Tatabányára. Az a baj, hogy a gitár kartondoboza már például nincs meg. :F

[ Szerkesztve ]

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#3046) Eastman válasza Inv1sus (#3045) üzenetére


Eastman
őstag

Budapest: [link]
Kecskemét: [link]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#3047) Inv1sus válasza Eastman (#3046) üzenetére


Inv1sus
addikt

Nem így gondoltam de azé köszi szépen :U . El akarom adni a gitárt és amiatt kéne valahogy szállítani :). Postával :)

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#3048) Eastman válasza Inv1sus (#3047) üzenetére


Eastman
őstag

Postával ne!

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#3049) Inv1sus válasza Eastman (#3048) üzenetére


Inv1sus
addikt

Ja, mostmár én is úgy döntöttem, hogy inkább nem. Akinek kell, jöjjön ide érte...

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#3050) Eastman válasza Inv1sus (#3049) üzenetére


Eastman
őstag

Milyen gityó? Kép van? :)

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.