Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2951) Senki9876 válasza M@trixfan (#2950) üzenetére


Senki9876
tag

Hát a pontos címenk utánna kérdezek mert nincs weblapjuk. Amúgy kint van Simmeringen. Voltam már ott párszor 1-2 ismerősömmel, és jó nagy az üzlet, ezért furcsállom hogy nincs kint a weben.
Holnapra elvileg meg lesz a cím és áttküldöm.

"Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek, azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket." Kung Fu-Ce

(#2952) lakisoft válasza Enton (#2949) üzenetére


lakisoft
veterán

Szia!
Hangmintát tudsz feltenni? kiváncsi vagyok hogy szólhat ez a gitár ezzel az effektpaddal.

(#2953) alien_


alien_
őstag

Üdv!

Egy Les Paul fanatikus segítsége kéne: Ezen kritériumok csak a hamis Gibsonokra vonatkoznak, vagy ugyanúgy igazak a fake Epiphone-okra is? (Tudom, Epiphone 3 csavart használ a nyakon lévő dekorációhoz). Ugyanaz a mérete egy Gibson és egy Epiphone LP Custom-nek?

[ Szerkesztve ]

Swarm is coming.

(#2954) magno válasza alien_ (#2953) üzenetére


magno
csendes tag

Ahogy így nézem a képeket ez a ritka béna Gibson hamisítvány. Ennél vannak "jobb" hamisítványok is bár letörném a kezét aki ilyet csinál. Találsz a gitárshop-on is amolyan Gibson replikát rendes gibsonos gyöngyház berakással csak éppen messziről látszik hogy hamis. Az Epiket nagyon ügyesen hamisítják. Itt van Epi les paul custom-nál mire kell figyelni. A Gibson custom meg az Epi custom test mérete teljesen megegyező viszont a vastagságuk már nem. De ettől függetlenül már egy sima Epi standard is hozza jó les paul a sound-ot. [Epiphone Les Paul versus Gibson Les Paul guitar review]

forever hardcore

(#2955) Enton válasza lakisoft (#2952) üzenetére


Enton
addikt

Helló!
Itt vannak:
Ibanez GRG17DX VS Squier Strato

Ibanez effectezet torzítóval
Ibanez tiszta hang delay+echo vagy mi a szösz

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#2956) alien_ válasza magno (#2954) üzenetére


alien_
őstag

Köszi, ezeket én is megtaláltam, de ahogy elnézem, elég sok féle hamisítvány van, főleg Koreából.. Találtam egy oldalat, ahol a serialt is lehet ellenőrizni, bár sokszor az se segít, mivel a mintagitár serialja is lehet az összes másolaton. Most vettem eBay-en egy Epiphone Les Paul Custom Ebony-t, és most elég rendesen bennem van a para, hogy nehogy hamis legyen... Itt van egy hatalmas PMT zenebolt nem messze, ott már megvizslattam egy eredeti Ebony-t, ha valami gyanús, akkor majd leviszem összehasonlítani, készítek fotókat, aztán körlevél Epiphone-nak, eBay-nek...

Swarm is coming.

(#2957) M@trixfan válasza Senki9876 (#2951) üzenetére


M@trixfan
addikt

Annak örülnék mert nem egy embertől hallom mennyivel jobban lehet kint vásárolni. Ráadásul itthon nem is nagyon találok pl. Maxon pedálokat.

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#2958) alien_ válasza alien_ (#2956) üzenetére


alien_
őstag

Ma reggel végre megjött a várva-várt csomag... Ahogy lehántottam a külső csomagolást, kapásból rámviygorgott egy "Made in Korea" felirat. Ezzel egy baj van, mégpedig hogy Qingdao -ban, Kínában van az egyetlen ázsiai Epiphone gyár... Szóval a gitár hamis, ami leginkább az összerakás minőségében látszik meg. A hangjával nincs semmi komolyabb baj, de sok helyen az illesztések rosszak, meg a potik zajosak mint állat... Az is érdekes, hogy hogy a fenébe kerül oda az a Zakk Wylde embléma a fej hátuljára? Megoldották a boldog karácsonyom ezzel, bár igazából számítottam erre...A hirdetésben természetesen nem ez a kép szerepelt, kiszúrtam volna egyből, hogy a scratchplate széle nem fehér.

Szépen küldöm vissza, így remélhetőleg anyagi károm nem származik majd a dologból.. Lehet, hogy beinvesztálok egy normális boltban egy normális LP-re..

Bárki drágább Epiphone/Gibson vásárlására adja a fejét, jól nézze meg hogy mit vesz, mert rengeteg a hamisítvány!

Pár kép okkulásként:
1, 2

[ Szerkesztve ]

Swarm is coming.

(#2959) Inv1sus


Inv1sus
addikt

Hátha valakit érdekel:
Eladó Harley Benton HBL400BK gitár és Behringer MIC100 előerősítő link

[ Szerkesztve ]

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#2960) magno válasza alien_ (#2958) üzenetére


magno
csendes tag

Sajnálom hogy így jártál. Rohadjanak meg hogy ilyen szemetet gyártanak és még át is verik az embert :(( . Egyik barátom az ebay-en vett egy Gibson les paul classic -ot és ott is ment a para hogy eredeti lesz-e, azt még hozzá kell tennem ha az ember hangszert vesz akkor az a minimum hogy a kezébe veszi még akkor is ha eredeti. Vettem már pár gitárt az évek során de mindíg jól átnéztem kipróbáltam mielőtt pénzt adtam volna bármelyikért. Nem úgy születtem hogy ezt egyből tudtam volna de mielőtt megvettem az első gityómat egy régi gitáros ismerősöm szépen elmondott mindent, hogy mit nem szabad és ez volt az első, hogy hangszert soha ne vegyél látatlanba. Azért is fontos ez mert még az eredeti epiken belül is nagy a minőségi szórás, kb 1 hónapja volt a kezemben egy Epi les paul custom ebony és a nyakán egy szép nagy festési hiba kb 5 centis részen egyszerűen nem volt lefestve, és így kijött simán a gyárból. Nem beszélve az utóbbi években mennyire romlott a Gibson minősége is (az ára viszont nem :(( ). Ezt a hamisítványt meg küld csak vissza nekik csináljanak belőle tüzifát.

[ Szerkesztve ]

forever hardcore

(#2961) máyköl válasza magno (#2960) üzenetére


máyköl
veterán

Egyetértek, nem szabad úgy gitárt venni, hogy nem nézted át. Tehát interneten szerintem ökörség gitárt venni, mert könnyen átverhetnek. Amikor elkezdtem gitározni, akkor is az első gitáromat a gitártanárom nézte át, 15-20 perc volt, míg meggyőződött róla, hogy a gitár ki fog tartani 2-3 évig. És igaza volt, mert 2 éve volt ez, és még mindig jó a gitár, és nem volt soha szervízben. :) Tehát énis azt ajánlom, hogy amikor gitárt veszel jól nézd át. :)

üdv: Beni. :)

(#2962) (Darkwood) válasza máyköl (#2961) üzenetére


(Darkwood)
őstag

Én sem tudnám elképzelni azt, hogy úgy vegyek gitárt, hogy előtte ne próbáljam ki!
alien_: Remélem nem lesz anyagi károd a rohadékok miatt! :(((

Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!

(#2963) alien_


alien_
őstag

Előtte természetesen kipróbáltam egy Les Paul Custom Ebony-t,nem láttatlanba vettem. 165 font nagyon jó ár lett volna egy eredetiért, de tudtam,hogy ha bármi gáz van (festékhiba,akármi), akkor paypal visszafizeti a pénzt. 20 perc volt hátra az aukcióból amikor megláttam, gyorsan kellett döntenem, úgy gondoltam, nem veszíthetek. Ha előre tudom, hogy már az Epi-ket is így hamisítják, lehet hogy nem vállaltam volna a rizikót..

Köszönöm az együttérzést.

Swarm is coming.

(#2964) Kidus


Kidus
őstag

En kaptam Karacsonyra egy Les Paul style gitart.
Annyi lenne csak egy kerdesem, hol talalok neten anyagot ( akar videot, barmit ), amibol tanulni lehet.
Mar a hangolasnal is gondjaim vannak, egyszeruen fel ora b*szakodas utan sem stimmel minden.
Kerdes meg, hogy a tobbi beallitasnal van-e valami iranyelv, vagy olyan hangzast valasztok, ami nekem tetszik es kesz?
Ezen kivul meg az is a gondom, hogy kicsit nagynak erzem a gitart, es pottyet tul nehez is, de azt hiszem, ezzel nem tudok mit csinalni :)

Assuming Control

(#2965) Inv1sus válasza Kidus (#2964) üzenetére


Inv1sus
addikt

Én ezek miatt a gondok miatt döntöttem úgy, hogy inkább eladom a gitárom és akusztikushoz visszatérek :D. De ha születik itt valami jó tanács vagy javaslat, lehet megfogom gondolni magam. Szal nekem is az a gondom, hogy pl elvileg a gitárt úgy kéne hangolni, hogy hogyha a 12-es bundnál fogod le, akkor pont egy oktávval legyen nagyobb a hang. Na én ezt nagyából meg is csináltam, de nekem úgy tűnik, mintha pont ezzel hangoltam volna el. Nemtom, egyszerűen nem értem... :(

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#2966) alien_ válasza Kidus (#2964) üzenetére


alien_
őstag

A hurok normal hangolasban felulrol lefele: E A D G H(B) E
Erdemes eloszor az A hurt 440-es frekire hangolni, EZ segithet.
Minden hur uresen pengetve a folotte levo hur 5 fekvesben fekvo hangjanak felel meg (kivetel a G hurnal)
Vastag hurokat hangold be eloszor, mert a felso hurok jobban feszitik a nyakat, es igy nem hangoljak el a mar beallitott also hurokat.

A gitar reszletesebb beallitasarol (pont ma xarakodtam vele en is egy orat): link

[ Szerkesztve ]

Swarm is coming.

(#2967) Kidus válasza alien_ (#2966) üzenetére


Kidus
őstag

Koszonom, megprobalom :)

Assuming Control

(#2968) alien_ válasza Kidus (#2967) üzenetére


alien_
őstag

Hogy megy a dolog?
Pont ma probaltam ki egy Line 6 Pocket Pod-ot, valami iszonyat jo! Itt kb 60font, es barmilyen jack-es hangfalra ra tudod kotni, kulon erositot nem igenyel... Allati jo! Egyetlen hatranya, hogy nem pedalos, effektek valtogatasa csak gombnyomkodassal oldhato meg. Van pedalos verzio is, persze dupla ennyiert..

[ Szerkesztve ]

Swarm is coming.

(#2969) Kidus válasza alien_ (#2968) üzenetére


Kidus
őstag

Egesz jol megy, szepen be tudtam hangolni, es talaltam nagyon jo kis "lessons" szekciot, fel is iratkoztam, mindent elmagyaraznak, megmutatnak egyenkent, lasssan, ahogy nekem kell :D
Tegnap mar par akkordot le tudtam fogni.
Nem konnyu, eleg ha kicsit hozzaerek egy masik hurhoz es mar nem szolal meg ugy, ahogy kene. Nem gondoltam sosem, hogy ennyire kell vigyazni a keztartassal is.
Egy gondom van meg, az erositom fogja a radiot :D
Gondolom ezzel nem sokat lehet kezdeni, max. masikat venni.

Assuming Control

(#2970) Kidus


Kidus
őstag

Gitarcsere tortent. :D
Nem birtam a radios erositovel. A boltban kiprobaltak, mondta a srac, hogy valami mas gond is lehetett vele, mert eleg szarul szolt.
Meg tenyleg tul nagy volt a gitar es nagyon nehez, igy most lett egy szepseges B.C. Rich gitar, itt van rola egy kep, amit most lottem :)
Talaltunk hozza eleg jo aron egy Fender erositot is, jonak tunik a cucc a visszajelzesek alapjan.
Valakinek van tapasztalata ezekkel a cuccokkal?

[ Módosította: tiv83us ]

Assuming Control

(#2971) alien_ válasza Kidus (#2970) üzenetére


alien_
őstag

Grat! Fender-rel meg B.C Rich-csel nem foghatsz melle, jo marka mindketto :)
Probalj ki egy Line6 Pocket Pod -ot, szerintem zsenialis kis kutyu, must have! (szponzoralt hirdetesunket hallhattak).

Ha minden jol megy, en holnap szerzek a hamis helyett egy Epiphone Les Paul Studio Chameleon Blue/Green-t, valami hihetetlen olcson arulja egyik bolt a keszleten levo utolso darabot, reggel derul ki, hogy megvan-e meg... Ha nem, akkor marad picit dragabban ez :)

[ Szerkesztve ]

Swarm is coming.

(#2972) (Darkwood)


(Darkwood)
őstag

Szerintetek mennyit ér most egy Jackson DXMG (Made in Japan!)?

Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!

(#2973) Kidus válasza alien_ (#2971) üzenetére


Kidus
őstag

Orulok en is, mindenhonnan jot hallok errol a gitarrol.
Ez a Line6 Pocket Pod is erdekesnek tunik, de egyelore szerintem most raallok a tanulgatasra, es ha mar megyeget, raerek gondolkodni rajta, akkor mar lehet haszna :)
Most meg ott tartok, hogy le tudjam fogni amit le kell rendesen :)

Assuming Control

(#2974) (Darkwood)


(Darkwood)
őstag

Ha érdekel valakit egy elektroakusztikus gityu: [link]

Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!

(#2975) ReJim


ReJim
őstag

eladó bass kombó: http://www.laney.co.uk/show_prod.php?prod=rb1 irányár: 25.000 HUF. privi, e-mail.

</end.?>

(#2976) DeadMen válasza (Darkwood) (#2974) üzenetére


DeadMen
tag

Szögreakasztod? :F :F

(#2977) Inv1sus válasza Kidus (#2973) üzenetére


Inv1sus
addikt

Én úgy tudom, a gitározást érdemes akusztikus gitáron elkezdeni. Vagy rosszul vágom? :U

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#2978) DeadMen válasza Inv1sus (#2977) üzenetére


DeadMen
tag

Ha hamar szeretnél megtanulni,és biztos vagy benne,hogy meg akarsz tanulni,akkor nem. Ha van pénzed,érdemesebb elektromoson kezdeni,mert a nyak vékonyabb,és hamarabb tudsz fejlődni. De ahhoz,hogy tiszteld is a hangszert,és hozzászokj,ahhoz jobb az akusztikus,valamint abban az esetben is,hogyha lehet,hogy nem jön be a dolog,és hamar leteszed,mert kevesebb pénzt dobsz ki.

(#2979) Kidus válasza Inv1sus (#2977) üzenetére


Kidus
őstag

Nekem is mondtak, de az a helyzet, hogy az akusztikus nem tetszik.
Meg akarok tanulni gitarozni, nem mai terv, es olyan hangszert akartam, ami tetszik.
Hangzasra is, kinezetre is. Ranezek erre, es szerintem gyonyoru, muszaj jatszani rajta :)
Ha olyan a hangszer, ami nem tetszik, kedvem sem sok van hozza.
Arrol nem is beszelve, hogy kezreall, valoszinuleg a vekony nyak miatt, es hogy mennyifele hangot ki lehet belole hozni.... :)

Assuming Control

(#2980) Inv1sus válasza Kidus (#2979) üzenetére


Inv1sus
addikt

Nekem a súlya nem tetszik. Rohadt nehéz. Meg az se, hogy mindig össze kell kapcsolgatni az eszközöket, hogy hangot is adjon magából. Meg a beállítása, argh. Nekem az akusztikus jön be. :U Ezé is adnám el a gityóm, vennék rajta egy akusztikusat. :(

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#2981) Bero


Bero
aktív tag

Sziasztok!
Ibanez RG321EX BK gityó eladó.
Nem használt csak kipróbált, keménytokban, 2 év garanciával.
Nagyon ütős kis hangszer!

Ára mindenestül 70.000Ft
Ha érdkel kérlek e-mail-ben jelezd: rob19880822@gmail.com

[ Szerkesztve ]

(#2982) (Darkwood) válasza DeadMen (#2976) üzenetére


(Darkwood)
őstag

Nem, csak ezt adom el, mert elég az elektromos gitár is!

Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!

(#2983) máyköl válasza Inv1sus (#2977) üzenetére


máyköl
veterán

Énis akusztikuson kezdtem mert a tanárom azt mondta, hogy ha azzal kezdem sokkal jobb gitáros leszek. :)

Az, hogy akusztikus vagy az elektromos-e a jobb azt nem tudom, mindenkinek más tetszik. Én mindkettőt szeretem, ezért van mindkettő fajta. :D

(#2984) Eastman


Eastman
őstag

No, végre rámesett egy villanygitár. :))

Lenne egy-két kérdésem az info-gitárosokhoz.

1. Réköthetem-e a gityót simán a DELL noteszemre amiben integrált HDA Intel karesz SigmaTel STAC9200 chippel van. Nem vágja haza, nem teszi tönkre? Ti hogy' oldjátok ezt meg? Nyilván egy kis erősítő vagy kombó jobb lenne, de mivel nagy csöves erősítőm van, egyenlőre nem akarom a szomszédokat a hiányos gitártudásommal pusztítani, maradna a notebook-fülhallgató párosítás. :B

2. Ki milyen / hányas húrt használ? Egy húrcsere nem ártana a gityón. :U

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#2985) Inv1sus válasza Eastman (#2984) üzenetére


Inv1sus
addikt

Én számítógéppel és laptoppal is használtam. Nem nagyon értem, hogy miért aggódnak az emberek, hogy hazavágja a gépet a gitár, ha rákötjük :F . Olyan mintha mikrofont dugnánk rá. Mellesleg én a mikrofonbemeneten használtam is.

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#2986) DeadMen válasza (Darkwood) (#2982) üzenetére


DeadMen
tag

Értem. Megijedtem:) Ha meglesz még később is,akkor lehet,hogy érdekel majd.:)

(#2987) (Darkwood) válasza DeadMen (#2986) üzenetére


(Darkwood)
őstag

Nem, nem! Soha nem fogom abbahagyni! :N Igazság az, hogy neked nagyon szívesen eladnám, de a többit majd priviben, ha majd aktuális lesz! :R

Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!

(#2988) DeadMen válasza Bero (#2981) üzenetére


DeadMen
tag

Jéééé...ugyanilyen tokom van :D ;]

(#2989) Eastman


Eastman
őstag

#2984-re még valaki? :U

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#2990) DeadMen válasza Eastman (#2984) üzenetére


DeadMen
tag

Rákötheted,semmi baja nem lesz. De inkább a Line-in bemenetet használd,annak a jelszintje nem nyírja ki a fülhallgatót,meg a füledet:) Én spec 9-11-16-24-32-42-es húrokat használok. De ez gitárfüggő. Legszerencsésebb azzal használni,ami gyárilag rajta volt.

(#2991) DeadMen válasza DeadMen (#2990) üzenetére


DeadMen
tag

Helyesbítek. Nem azzal,hanem ugyanazzal a mérettel :B

(#2992) Eastman válasza DeadMen (#2991) üzenetére


Eastman
őstag

Gyárilag? ...nagyon öreg gitár. :)

Line-In alatt mit értesz? Van egy hangszóró ki, meg egy mikrofon be a noteszen, aztán csókolom...

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#2993) alien_


alien_
őstag

Nincs valakinek Amplitube 2- höz csomó jó preset-je? Valaki használja esetleg ezt a programot Soundblaster X-Fi kártyával? Érdekelne, hogy kinek milyen beállítások jöttek be legjobban..

Swarm is coming.

(#2994) pc-user válasza Eastman (#2992) üzenetére


pc-user
aktív tag

Régebbi típusokon még van olyan...

[ Szerkesztve ]

(#2995) Eastman válasza pc-user (#2994) üzenetére


Eastman
őstag

Ezen épp' nincs. Mic. bemeneten is műkszik a dolog, simán?

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#2996) pc-user válasza Eastman (#2995) üzenetére


pc-user
aktív tag

Igen, nagyobb jel-szinttel. De nem árt vigyázni... Nincs valami régebbi rádiód (?), én azt használnám inkább vmilyen fejhallgatóval, különösen, ha új a noteszgépről van szó... Régebbi Videoton pl.

(#2997) alien_


alien_
őstag

Az eBay-es hamis Epi LP után múlt héten megjött az utód:

Epiphone Les Paul Studio Chameleon Green/Blue Limited Edition

Sajnos a fotók nem adják vissza, hogy hogy néz ki élőben.. Az a vicc, hogy maga a "vas" (test, pickupok, hangolókulscok, híd, stb) ugyan az, mint ami a 200eFt-os Custom -okon van (sőt, ez is Custom Shop-ban készült), és normális boltban sikerült 129 fontért vennem újonnan, és még hozzácsaptak egy 30 fontos ajándékcsomagot (gibson gitárápoló, egy minőségi kábel, meg egy normálisabb gibson heveder).. :D

[ Szerkesztve ]

Swarm is coming.

(#2998) pc-user válasza alien_ (#2997) üzenetére


pc-user
aktív tag

Gondolom, legalább olyan jól szól, mint ahogy kinéz...
Milyen műfajban játszol?

(#2999) cucka


cucka
addikt

Felmerült az ötlet, hogy jó lenne megtanulni valamennyire zenélni, méghozzá gitáron.
- Nem túl késő elkezdeni 24 évesen?
- Mindenképp elektromos gitáron szeretnék játszani, ez nem problémás? (Tudom, mindenki az akusztikust ajánlja, mert azon nehezebb játszani, de egyrészt nem szeretnék túl nagy akadályokat magam elé görgetni, másrészt a kedvenc zenéim közül kb. mindegyikben torzított villanygitár szól, tehát ez a tábortűz hangulat meg a "beatles klasszikusok akusztikus gitáron" dolog nem igazán vonz)
- Kezdő gitárnak mit érdemes venni? (Vállalható minőségre gondolok, amit nem fogok dühösen a sarokba vágni két hét után, meg mondjuk be lehet hangolni rendesen, ilyesmi) Egyelőre csak neten nézelődök, nyilván nem egyedül fogom megvásárolni a gitárt, de azért addig is jó lenne nagyjából képben lenni. Mivel főleg metál zenét hallgatok, ezért mindenképp olyat vennék, amely valamennyire normálisan szól ebben a stílusban is.
- Több helyen lehet kapni starter pack-okat, ezek nagyon bóvli minőséget képviselnek? Mert nekem azért elsőre furcsának tűnik, hogy két hangszedő áráért teljes felszerelést árulnak..
Egyébként még nem vagyok biztos benne, hogy lesz időm/pénzem erre a hobbira, szóval egyelőre csak próbálok okosodni.. :)

[ Szerkesztve ]

(#3000) alien_ válasza cucka (#2999) üzenetére


alien_
őstag

Sosincs késő valamit elkezdeni :)
Én alapvetően nem értek egyet azzal, hogy akkusztikus gitáron kell elkezdeni a tanulást. Ezen az alapon minden basszusgitáros kezdje nagybőgővel, de legalább is akkusztikus basszusgitárral? Eleve, nem ugyan az a két hangszer. Tény, hogy klasszikus után jobb, könnyebb kézbe venni a villanyozott testvérét, de ugyanúgy meg lehet tanulni 0-ról mindent csak elektromoson is.
Gitárválasztásban elsődleges szepontok között van a kényelem. Attól függően, hogy mennyit szánnál rá, valami standard 3 pickup-os Squire Stratocaster szerűséget ajánlanék így elsőre, mert rengeteg különböző hangot elő lehet belőle csalogatni, hozzá egy 15watt-os erősítő bőven elég lenne (pl. Roland Cube 15 watt). Ez így kb 70-80eFT.
A starter pack-eket meg szerintem felejtsd el.
Az is lehet, hogy Neked valami teljesen más jönne be, szóval az ajánlatom: be a zeneboltba, és próbálgatni, próbálgatni.

pc-user: Hozzám közel áll az LP hangzásvilága, eléggé bejövős :) Lightosabb rock témákkal próbálkozok per pill. (Metallica, Vines, Offspring, Led Zeppelin, stb), de még nagyon az elején vagyok..

[ Szerkesztve ]

Swarm is coming.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.