Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hatebreed30
csendes tag
válasz M@trixfan #2199 üzenetére
Szerintem igen, érezhető különbség csak pénztárca kérdése a dolog ki tud/vagy akar szánni +ban a minőségre. Igaz konkrétan nem használtam hosszú ideig egy pedált sem mert mindig megvoltam szorulva. Mert egyszerűbbnek láttam/olcsóbbnak venni egy Behringer V-amp pedált. Amiben nagyrésze benne van emulálva szinte az összes pedálnak. Rengeteg állítási lehetőséggel. Jó nem ugyanaz a minőség, de nem nagyon veszi észre átlag fül sőtt. Persze csak látványosabb lenne ha minden pedál külön lenne. (ami miatt még nagyon kell a v-amp, hogy van rajta midi kimenet és midikábellel felvenni gépre nincs egyszerűbb dolog ennél, bemutató zenéket csinálni tökéletes! Ha valakinek ez is számít)
30k körül mozog most, ha spórolni szeretne bárki is szerintem nagyon jó befektetés. -
Bero
aktív tag
válasz Hatebreed30 #2200 üzenetére
Azért köszi, hogy érdeklődtél!
Csak elviszik, mert nagyon jó gitár, már a bolti árán iszonyat megéri, pedig ez is csak egy próbáig lett kibontva, most is dobozában van, és így is engedek az árából egy tizest. -
Bero
aktív tag
Ha valaki elviszi a Cort EVL k-4-emet egy héten belül, annak odaadom 65e HUF-ért!
-
Bero
aktív tag
válasz Hatebreed30 #2204 üzenetére
Próbálgatom itt-ott. Mondjuk érdekelne cserébe vmi hasonó kategóriájú fix húrlábas gityó.
Ha elviszik egy Fernandes Ravelle X-re ruháznék be, nagyon tetszik. -
Eastman
addikt
Blues Slide Guitar Cam strikes again! [link]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
...na, ma ettől ültem seggre: [link]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
Áááááá! THX Sianis! [link] Bazz!
Nincs mit mondanom rá! Nem találok szavakat!
[Szerkesztve]https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
lakisoft
veterán
Egy költői - naív kérdés:
Metálhoz (Melodic, Synphonic, Speed Metal) milyen effekteket célszerű használni?
Érdekelnének pedálos és Mulit effekt javaslatok is.
Multieffektek közül szerintetek melyik alkalmasabb az előbbiekben felsoroltakra:
Boss Gt8 vagy Digitech GNX3000 ?
előre is köszi
üdv, lakisoft- Árad -
-
lakisoft
veterán
Milyen keménységű pengetőt használtok ... nagyok ...
üdv, lakisoft- Árad -
-
lakisoft
veterán
Két multieffekt pedál között vacilálok a Digitech GNX3000 és a BOSS GT-8 de valószínűleg az utóbbi lesz az amit meg fogok venni ... csak nem tudom mennyire lesz alkalmas speed és synphonic metalhoz?
üdv, lakisoft
[Szerkesztve]- Árad -
-
ReJim
őstag
így más.
sztem a MetalZone egy kezdő pedál, amit hamar ki lehet nőni... nagyon fűrészes hangja van, néha jó a zúzáshoz, de máshoz nem használható. (DS-1-et is többre tartom)
a MetalCore-t nem hallottam még élőben - csak mintát - de nem nyerte el tetszésemet. hiába a neve, nem olyan hangja van mint amiről a neve szól. (metalcore-nál, legalábbis undergroundnál nem divat a pedál. inkább egy kurvadrága csöves fej, ütősebb peveay széria, és azon használják a torzítástot)
lakisoft:
sztem boss. valahogy a digitech (kis)pedáloknak a kinézete a gagyiságot sugalja.
bár kecsegtetőnek tűnik a gnx3k, mivel van rajta usb. és mintha jobban lehetne modellezni.
szóval én sem tudnék dönteni. max az ár miatt. (gondolom boss drágább)</end.?>
-
Printszkrín
senior tag
Nem kell valakinek egy eredeti Gibson nyak PU?
Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
sztem boss. valahogy a digitech (kis)pedáloknak a kinézete a gagyiságot sugalja.
bár kecsegtetőnek tűnik a gnx3k, mivel van rajta usb. és mintha jobban lehetne modellezni.
szóval én sem tudnék dönteni. max az ár miatt. (gondolom boss drágább)
A digitech GNX3000 inkább a keményebb kategória képviselőinek való ... sokkal keményebb a hangzása, viszont a tiszta hangja (Clean) nem az igazi elég zajos ...
Nagy előnye még az USB port. Ez amúgy többmint egy effektpedál ez egy workstation tehát rá lehet pakolni mindent ... gitáron kívül / szintetizátort / mikrofon és még sorolhatnám
körül van nagyon jó patchek vannak hozzá a netet
Amerókai csoda
az ára kb 120k - 130k
Boss GT-8 inkább lágyabb hangzású sokkal univerzálisabb effektpedál - a clean hangja valami isten ... / már mint a GNX3000-hez képes - meg nekem nagyon bejött/ a tiszta hangja tényleg tiszta. azért keményebb műfalyokban is meg állja a helyét de szerintem ott inkább a GNX3000-es a nyerő ....
Japán csoda
Duál COSM erősítő szekció: lehetővé teszi két különböző erőstő típus két csatornához rendelését, az erősítő csatornák válthatók, egymáson is megszólaltathatók, vagy akár panorámázhatók is valósidőben; a Dynamic mód pedig lehetővé teszi a két csatorna váltását a pengetésünk dinamikájával • 200 kiváló gyári patch és 140 felhasználói patch • 44 effekt kategória, 13 egyszerre használható effekt blokk • felhasználó által konfigurálható effekt lánc - bármely effekt bárhol elhelyezhető a jelútban • független külső Effekt Loop szekció külső effektek beillesztésére az effekt sorba • Solo Switch a COSM erősítő szekcióban az azonnali szóló hangszín eléréshez • Amp Control aljzat egy külső gitárerősítő csatornáinak váltására • 24-bites konverterek és koaxiális digitális kimenet a kiváló minőségben történő felvételkészítéshez
az ára 120k- Árad -
-
lakisoft
veterán
válasz Printszkrín #2226 üzenetére
akkor ezt inkább nem veszem meg ... a jolana jantar -ba ...
- Árad -
-
Eastman
addikt
válasz Printszkrín #2228 üzenetére
Nemvankép Tesó?
[Szerkesztve]https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
törölt tag
válasz master bud #2170 üzenetére
Azért nézd.
Pl ezzel az emuval ugyanúgy rossz lenne az illesztés gép és gitár között, ezért gépen emulálva nagyon zajos lenne.
Azok a dobcuccok nem igazán jók amit hozzá adnak egy ezdrummerrel, drumkit from hellel többre mész.
H demózni tudj:
kell egy hangkártya INSTRUMENT bemenettel, ez fontos.
Éneket nem igazán tudna fölvenni mert az alábbi emuban nincs miksi preamp.
Olyan is kell.
és utánna hozzá egy dobgép, egy szintimodul(athmosphere pl) és kész a cucc.
de az emura még kéne költeni hogy minderre jó legyen
V -
amdk7
aktív tag
Sziasztok,
Vennem kellene egy elektromos cumót.
Eddig még csak akusztikus gitárom volt, úgyhogy szabadidőmben játszogatok nagyon alapszinten. Az álmom viszont egy elktromos gitár. Nah,ehhez kellene egy kis segítség.
Nem tudom mi a jó, mik a tapasztalatok stb.
Nem szándékozom fellépni, otthoni zenélgetéshez kellene egy komplett rendszer.
Ezt néztem ki: [link]
Véleményeket várok.
Köszönettel: amdk7Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
Bero
aktív tag
Nem rossz cucc amit kinéztél, mégis lehetnek jobb vételek.
(Mondjuk azt sem értem miért drágább ez a cucc 20 ezerrel, ha a csak a kombóban van külömbség, ott is csak 5 watt: [link])
Na szóval nekem van egy ilyen GRX-140-em és nagyon jól teljesít. Szerintem jobban lehetne az ízlésedre szabni a gitárt, mondjuk jó Vintage márkájú gitárok már vannak 50-60 körül (ráadásul mahagóni testtel), egy kisseb kombó meg tegyük fel Peavey Backstage, az azért jó. -
M@trixfan
addikt
Elég jó kis start kit, viszont már annyira nem olcsó a pakk ha véletlen mégsem jön be. Meg kéne nézned esetleg a fix húrlábas gitárokat, lehet jobb ár/érték arányt kapnál. Pl egy átmenő húrozású Schechter vagy Ibanez. Persze ez egymaga annyiba kerül mint a pakk, viszont nem fogsz később anyázni a tremolo miatt és max fejlesztesz később egy hátső pu-t és azzal a gitár kész is. Az átmenő húrozás meg jótékony hatással lesz a hangkitartásodra.
Habár ahogy láttam ezen vintage tremolo van inkább, de majd a kolléga kijavít. Azzal nincs annyi szívás mint az olcsó késélű lebegő tremolóval. Ha tremolo akkor a drága egyedi dolgoktól eltekintve edge pro II, lo pro, Zero Resistance. Ezeket már tényleg lehet használni is. Illetve az olcsóbb lebegőt állandóan hangolni kell mert mászik össze-vissza, illetve blues-hoz nagyon gagyi lesz a mindig pontatlan nyújtások miatt. Viszont 100 e alatt nem fogsz szerintem még használtan sem szerezni ilyennel szerelt gitárt. Érdemes keresztbe hangolnod a húrokat szimmetrikusan. Esetleg megnéznék egy Squier Stratocastert is. A legfontosabb az, hogy jó alaposan vizsgáld meg a gitárt; nyak, illesztések, lakkréteg, mikrorepedések...
Egyébként nem tudom, hogy mindenhol ilyen-e a kihozatal, de sokszor olyan érzésem van, hogy a hangszerboltok zöme megvesz baromi olcsón egy 5-10%-ban selejtes szállítmányt és eladja teljes áron. Ráadásul drága gitárt sem mer az ember úgy megvenni, hogy 1 db van csak belőle.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
amdk7
aktív tag
válasz M@trixfan #2237 üzenetére
Izé... ebből nem sokat értettem.
Először is egy-két alapfogalmat ha elmagyaráznál: Tremoló (mi ez hol található, esetleg képen karikázd be) ; Átmenő húrozás (ezzel sem vagyok tisztába )
Köszönettel:
amdk7
[Szerkesztve]Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
alitak
senior tag
50k forint körül szeretnék venni bassgitár kombót. Egyelőre otthoni használatra kéne, később esetleg ha minden jól megy, kisebb koncertre. 60-90W szerintem elég. Milyet vegyek? Ilyen kategóriábana milyen márka használható?
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
alitak
senior tag
Ezt találtam. Ha valaki már találkozott vele, ne kíméljen a véleményével.
Behringer BXL900A
• BXL900A
• Bassgitár kombó
• Teljesítmény: 90 W
• 2 csatorna
• Reproduktor: 1 x 12'' Bugera Aluminum-Cone
• 7 sávos equalizer
• FBQ
• Ultrabass procesor
• CD-bemenet
• Fülhallgató-kimenet
Ár ~60 000 forint.
[link]Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
alitak
senior tag
Nem szeretnék használtat venni. Brigádozom a nyáron, szóval valamennyi pénz bejön majd. 50-60ezer ft környékén milyen márkát kéne nézegetni?
Itthoni gyakorlásra lenne, koncerten úgyis mikrofonozva van.Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
M@trixfan
addikt
Az alapfogalmakhoz hadd linkeljem be a magyar wikipédia egyik ide vonatkozó részét, szépen össze vannak szedve az alapok:
[link], illetve a tremolóhoz:[link]
A testen átmenő húrozás azt jelenti, hogy a húrok át vannak vezetve a gitár testén és nem a szokványos húrláb a végső rögzítésük. Ez jótékony hatással van a megpengetett hangok kitartására.
Még jó lenne tudni, hogy milyen stílust kedvelsz a leginkább, mert annak fényében célirányosabban lehetne ajánlani. Nekem pl nagyon egyszerű dolgom van mert számomra elektromosból csak 3 féle forma létezik: Fender Stratocaster, Gibson Les Paul, Ibanez super strat gitárjai. Néha akad egy-két kivétel, de nagyon kritikus az ízlésvilágom gitár téren istwitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
amdk7
aktív tag
válasz M@trixfan #2246 üzenetére
Előszöris köszönöm segítséged.
Tehát:
Formára ezek jönnek be: Fender Stratocaster, Gibson Les Paul.
Zeneileg amit játszanék rajta az dallamos rock, egy kis ritmusgitározás, ilyenek.
(megőrülni csak alkalom adtán szoktam )
Kiváncsi lennék arra is, hogy egy 10W-os combo mit tud.
Illetve azokban (combo) van beépítve valamiféle torzító???
Köszi: amdk7Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
lakisoft
veterán
VOX ToneLAB
http://www.voxamps.co.uk/tonelab/tonelab.asp
[link]
üdv, lakisoft- Árad -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest