- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GoTReX
őstag
Tárolásról még nem esett szó. Gitárállványon puhatokban okés nem? Nem éri por / közvetlen nap stb.... (gondoltam én)
-
csadi0011
őstag
Köszi a válaszokat!
Lenne egy másik kérdésem is:
Azoknak a kis hangoknak mi a nevük? És hogy kell őket játszani? -
haxiboy
veterán
Ha már kicsit el vannak szineződve a húrok, érdemes őket lecserélni?
Hangban nincs problémám, (még soha nem húroztam gitárt), de nem tűnik bonyolultnak. -
kemotox
addikt
válasz
csadi0011 #23044 üzenetére
Hangszerészeknek alap, amúgy fölös szerintem. De majd Brickm megmondja, ő ért az ilyenekhez. De én laikusként azt gondolnám, hogy ha ilyen pontosan akar méricskélni meg állítgatni az ember akkor más szerszámok is kellenek, pl bundcsiszoláshoz. Meg persze szakértelem
-
csadi0011
őstag
[link]
Ilyen húrvonalzót használt már valaki? Hasznos? -
-
Moleman
addikt
válasz
GoTReX #23039 üzenetére
Annyira nem olcsó, lehet szerencséd. A húrvégi bogyók is normálisak, a nagyon olcsóknál máshogy néz ki. Viszont ez jóval olcsóbb, és már ennek is jó a bogyója.
Kaptam már Kínából eredeti Daddario készletet harmadáron (nem is írták a hirdetésben), de a legtöbb olcsó húr olyan, amilyet az ára sugall.
Ha biztosra akarsz menni, ez biztos eredeti. -
GoTReX
őstag
5 Sets NICKEL PLATED STEEL STANDARD TENSION (.010-.046) Electric Guitar Strings ~3.400Huf (from China) Szerintetek reális?
-
GoTReX
őstag
válasz
haxiboy #23005 üzenetére
Én is teszek mellé pár új gyakorlatot. Nagyon kezdő kromatikus ujjgyakorlatot. Szeretnék egy jó biztos alapot elérni az uj kordinációban,mert attól hogy oda-oda lesve leadom a zenét Yousicianen ,még nem hiszem hogy tudás lenne. Te régebben gitározol,miket csinálsz a biztos bund/húr fogásra?
-
nap
addikt
Gitárshopon jött egy üzenetem, hogy kommentelték a profilomat, de nem tudom megnézni.
Valaki elküldené privátban, hogy mi az? -
bigrob
őstag
válasz
kemotox #23033 üzenetére
Anno próbateremben játszottam egy Marshall AVT 50 fejen, szerintem nagyon jó kis hangja van.
-
kemotox
addikt
válasz
bigrob #23030 üzenetére
Majd építeni szeretnék egyszer, vagy legalábbis kárpitozni valamit, hogy fasza kis összeillő szettet alkossanak a fejjel. Hangszórók iszonyú drágák
Valami Celestion tökömtudja mit néztem ki még tavaly és mikor megláttam mennyibe kerülnek szívrepedés kerülgetett. Azt hittem valami 10-15 körül van egy hangszóró
Van valami best buy? Ugyebár rengeteg féle van, de őszintén szólva fingom sincs mi az a hangzás amit keresek, valami jó kis all-rounder kéne, már ha van ilyen. Ha 50-60-ból összetudnék valamit harácsolni, az fasza lenne. Ládát már megoldom, szerintem tudok kukázni hozzá alapanyagot, vannak asztalos ismerősök, guberátorok, gyűjtögetők -
kemotox
addikt
válasz
bigrob #23028 üzenetére
Jajaja tényleg, az is egy nagy pluszpont a javára. Viszont valahol olvastam, hogy a line out/ füles kimenete nem annyira jó. A mostani tranyós Marshimban is azt utálom, hogy rém gagyi a füles kimenet. Annyira, de annyira máshogy szól fejhallgatóval. Oké, nyilván más, de basszus olyan élettelen doboz lesz hogy hihetetlen. Szerintem elmegyek és ezt megnézem saját fejhallgatóval. Úgy szeretném tolni, hogy azon keresztül menne a külső hangkártyára, aztán mi ki a Marshall kombóra amíg le nem cserélem azt egy rendes ládára. Útközben meg gépen mehet felvétel, egy kis effektezés Reaperben, ilyesmik.
-
-
Alexios
veterán
válasz
GoTReX #23009 üzenetére
Szerintem simán, ha rendesen gyakorolsz mellé, én heti 1x, vagy ha valamiért az kimarad akkor kéthetente dupla órára megyek, ez általában elég szokott lenni arra, hogy gyakorlatokat is vegyünk, és elméletet is. Én a magam részéről pl. heti 1 alkalomnál többnek nem nagyon látom értelmét, szerintem attól nem fejlődnék gyorsabban, mivel nem lenne elég időm begyakorolni az elmúlt órai anyagot, stb.
-
brickm
őstag
válasz
Zoli133 #23023 üzenetére
Wamplerből vannak utánépítések, a dizájnt leszámítva hangminőségre, alkatrészminőségre sokszor van olyan jó, mint a gyári. Persze vannak olcsó copy-k is.
Az erősítő főfüggvényalapja a pedálozásnak. Vannak erősítők, amikhez nem is jók a pedálok annyira. Volt olyan félvezetős rendszerem, ami a saját előfokjaival tök jól szólt, crunch, low gain, hi gain minden volt...de a tube screamer szétszedte. Sőt, most is elkészüólt egy félvezetős 0.5wattos kis végfokom, ami szintén nem fogja szeretni még lehet a boostolást se, érzékeny a lelkem bemenete.(de a méréseken még nem vagyunk túl, csak a meghallgatáson, ami JÓÓ)De ma vagy holnap beindítom a legújabb fejlesztésemet, már kész a proto pcb, kíváncsi leszek rá.
-
bigrob
őstag
Más:
Nux pedálokkal van valakinek tapasztalata?
Konkrétan a Nux Time Core pedálra lennék kíváncsi.
Egy rakat delay és meg 40 sec loop funkció is van benne.
Itthon 22k, de csájnábúl 11k (+ az oldalon van még nekem 5 dollárnyi kuponom)
-
Zoli133
addikt
válasz
haxiboy #23015 üzenetére
Nem tudom próbáltál e dedikált pedálokat, de teljesen más az érzés mint egy amplitube, guitar rig.
Szerintem hangban sem érnek fel a PC-s cuccok a rendes pedálokhoz.Monjuk én alapból be vagyok kattanva, kipróbáltam egy TC flashback-et, azóta azon jár az agyam ,hogy teljesen át kell alakítanom a pedáljaimat, sok csere lesz...
-
Moleman
addikt
válasz
kemotox #23016 üzenetére
Nekem eddig az Amplitube 4 a csúcs, midi kontrollerrel mindent tud, amire valaha szükség lehet, akár színpadon is. De aláírom, hogy teljesen más érzés egy fullcsöves cuccon játszani, hosszú távon nekem is tervben van egy.
A 40 ezres gsfanatic áradat engem is elkapott, múlt héten vettem egy előfokcsöves Marshall kombót a kis Fenderem mellé.
-
kemotox
addikt
válasz
haxiboy #23013 üzenetére
Az nem olyan.
amugy igen vettem is kulon kulso hangkartyat miatta, de nem jott be, egyszeruen nem tudom normalisan beallitani, olyan nyeszlett folyton. Ha gyengen pengetek nem is erzekeli, meg ilyen furcsasagok vannak, de mindegy is, a kezzel foghato cucc az igazi. Mar regota akarok pedalokat is epiteni.
-
kemotox
addikt
Talaltam meg egy klassz dolgot az orange micro mellett. Hiwatt t10hd. Fullcso. Effektloop. Ez mar 45rugo. Micro 31 lenne. Szerintetek? Sot van egy vox lil train is. Egy csomo josag van most gsfanaticon 40 korul. Segítsetek donteni
koszi
-
haxiboy
veterán
válasz
Alexios #23007 üzenetére
Rocksmith ebből a szempontból sokkal tartalmasabb. Mindent részletesen, szájbarágósan elmagyaráz. Videóval megmutatják mit hogyan kéne, mikor hova mozgasd a kezed.
Illetve temérdek mini játék van, amik különböző módokon tanítanak.Pl, hangok helyei, hajlítások, skálák, akkordok.
Gyakorlatilag úgy tanulsz vele hogy észre sem veszed.
-
Alexios
veterán
válasz
haxiboy #23005 üzenetére
Tud olyat, persze, de (én legalábbis) úgy voltam vele, hogy amint megcsináltam egy feladatot max csillagra mentem is tovább, és nem igazán tértem vissza, így egyrészt a nem túl sok gyakorlás miatt egyszer csak sokkal nehezebbek lettek a feladatok, de hiába csináltam meg valamit maximumra utána egyáltalán nem tudtam eljátszani magamtól, mert nem emlékeztem rá, csak arra koncentráltam, hogy jókor, jót pengessek.
Amióta tanárhoz járok azért pl. skálákat vagy sok gyakorló feladatot, stb. tanultam, amikkel szoktam gyakorolni, illetve ezek mellett azért szoktam néha a yousician-el is gyakorolni. Arról nem beszélve, hogy zeneelméletet ott nem is nagyon lehet, pl. akkord hogyan épül fel, skála-akkord kapcsolat, ilyenekről egyáltalán nem esik szó. Igazából a lényege az volt a mondanivalómnak, hogy szerintem ez inkább kiegészítésnek jó a saját tapasztalataim alapján, nem elsődleges forrásnak, arra akkor már ha nem opció a tanár szeirntem a justinguitar is alkalmasabb, és mellette ezt csinálni. Legalábbis én mióta így teszek sokkal gyorsabban fejlődök.
-
haxiboy
veterán
válasz
Alexios #23004 üzenetére
Yousician ha jól tudom tud olyat hogy saját tabot töltesz be neki. Bár abban igazad van hogy nagyon könnyű csak erre támaszkodni, ezért is szoktam szórakozni a Guitar Riggel, keresek valami random videót, és megpróbálom eljátszani. Persze nem megy, de azért szépen rögzülnek a hangok is, na meg Yousician óta a tabokat is könnyebben olvasom.
-
Alexios
veterán
válasz
GoTReX #22994 üzenetére
Én elő is fizettem egy ideig yousician-re, de abbahagytam, mert azt vettem észre, hogy nélküle nem tudok semmit játszani, még gyakorolni se igazán. Szóval én semmiképp nem támaszkodnék csak erre, mert tényleg nagyon rá lehet "függni", és fel se tűnik, mennyire elveszel nélküle. Én mondjuk azóta inkább tanárhoz járok, annyira nem vészes árban azért, és cserébe zeneelméletet is tanulok, illetve magamtól is tudok valamit játszogatni
-
haxiboy
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ryzen 7 CPU-k
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest