Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13409) Clemi válasza madgie (#13408) üzenetére


Clemi
veterán

Tényleg nem tudom ezt miért csinálja, :F de hogy tuti legyen csináltam egy újabb sorozatot. Állványra tettem a gépet, és fix 200-ra állítottam az ISO-t a fókusz zóna módban és ugyanott minden képnél. A fájlok alatti megjegyzésben látható a blende. A szűkebb látószögű képek egy Pentacon 50/1,8-al készültek.

Csináltam kézből az ablakból is, (nem állványról, de átkapcsoltam egypontos fókuszra és minden képen ugyanoda mértem fényt) hogy ne zavarjon be a túl nagy fényerő különbség. Látszik, hogy változik a fényerő, mintha az automatika nem tudna mit kezdeni a túl szűk blendével, mert f11-től kezdődik a sötétedés, bár az elkészült kép valamivel világosabb a gépen nézve, de f11 és f16 vagy f22 blendénél a keresőben szinte alig látni valamit olyan sötét lesz. Ez elképzelhető, hogy az amúgy is kevés környezeti fény miatt van, de a télen képeltem már a Samyanggal és rekeszeltem, hogy tuti éles legyen minden, és akkor se láttam már mindent hogy mit fotózok.

A menüben a képernyő beállításoknál természetesen be van kapcsolva az expozició előnézet és a képeffektusok előnézete. Az AE+Fókuszterület zárópontja (Interlock Spot AE & Focus Area) menüt próbáltam ki és bekapcsolt állapotban is, nem változott semmi.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.