Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12029) Gercsa válasza szenesember (#12026) üzenetére


Gercsa
senior tag

Szia!

Nekem X30-am van, megpróbálok válaszolni de igazából összehasonlítási alapnak csak egy ősrégi fuji s5600-am van.

1, nekem nem porosodik az objektív egyáltalán, amire figyelni kell hogy makró fotózásnál jól jön egy UV szűrő, ugyanis tényleg nagyon közel lehet menni a témához és simán hozzáér a céltárgy a frontlencséhez ha nem vigyázol.

2. Az autó fókusz jó fényviszonyok közt szerintem nagyon gyors, viszont gyenge fényben, beltéren észrevehetően lassabb (ami még így sem gáz szerintem, simán használható, csak nem az a villámgyors).

3. 99%-ban EVF-el használom és még nem tudtam egy nap alatt lemeríteni, 200-300 képnél 1 csík jött le a háromból. (Egyébként az EVF baromi gyors és szép, sokkal jobb mit amire számítottam)

4. Én lightroom-ot használok, nekem elég, lehet van ennél jobb is passz.

5. Az AF nekem leginkább makróban tévesztett eddig legtöbbet, de ez simán lehet user error is, ott elég szűk a mélységélesség.

6. Szerintem sokoldalúbb ennyi pénzért.

Ha gyerek fotózásra kell, szerintem azt gondod át, hogy mennyit használnád beltérben, mert ott nem lesz elég fény, és nem az AF lesz a szűk keresztmetszet, hanem ha nagyon fickándozik a gyerkőc akkor a rövid záridőkhöz kell majd a 800 vagy annál magasabb ISO és én pl. a fölé nem nagyon megyek ezzel a géppel, de ez is ízlés dolga.

[ Szerkesztve ]

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.