Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-01 20:13:33

LOGOUT.hu

Ford topik téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18845) flymi válasza molnarpeter (#18842) üzenetére


flymi
addikt

Nem tom h akkor én nyúltam mellé nagyon vagy mindegyik mk2 13-14 év után ennyire tele van hibával...?! Mondjuk az jó, h motorikusan rendben van, de ugye volt már komplett hátsó lengőkar csere, a gyári szilentek már bele voltak rohadva. A szervót is megpiszkáltuk (bár ne tettem volna), de most már talán az is rendben lesz, mint kiderült már javítva volt 3 helyen is a nyomó ág. Jobb hátsó rugó törött volt, lengéscsillapítókkal együtt mindkét oldal cserélve lett plusz a kötelezők (olaj, vezérlés, gyertyák, szűrők cseréje). Egy hátsó hangszóró csere, mert ez is típushiba, egyszer már volt cserélve korábban mint kiderült, mert csak egy csavar fogta és szét volt faragva a műanyag perem.
Beázás szerencsére viszont sehol sincs, se hátul se a motortérben de megelőzésképp tettem fel motorvédő burkolatot.
Rozsda kívülről nincs, viszont sajnos alul és a kasztni mögött felületi szinten jelen van. A víz utat talál magának sajnos.
A kipuff is rozsdás, a hátsó dob kilukadt most már rendesen, csereérett. Néhány hőbédő lemez is elengedte a csavarokat vagy fordítva...
Igazából ha lem lett volna muszáj kocsit venni akkor vártam volna még egy évet és vettünk volna valami újat, bár ezek a 3 hengeres turbós bigyók nekem nem tetszenek. Az új Focusok külsőre szépek, a beltér is élhető, csak hát a szíve már gyárilag kicsit olyan pacemaker-es...
Mindenképp kombit akartam, ez nálam valami mánia. Ha tehettem volna akkor befizettem volna régebbi mk2 kombi ST-re vagy bár nem vagyok oda a négykarikáért, de egy RS6 is a szívem csücske lenne. De ezt csak halkan mondom, nehogy meghallja a kis szőrös JUH-ocskám.
A kezét kellett volna törni annak aki 10w40-et öntött a torkába. Most gyári 5w30 lötyög benne. Lehet idő előtt cseréltetem, gyanítom keveredett bele némi maradék, jobb ha tisztul egy adag friss olajjal.

Váltóolajat azt külön kell cserélni gondolom. Mennyit nyel belőle illetve oda milyen kell?

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.