- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ReFleXx
addikt
válasz
zoltan.bagi #18945 üzenetére
de az is jo ha megfujkalod fektisztito sprayvel, ha valtozik a hang/alapjarat akkor ott a bibi.
-
Erdei88
veterán
2013-as 1 literes ecoboost MK3-as Focus esetén, ha nem tankolni szeretnénk, hogy lehet bármiféle üzemanyag adalékot beleönteni a tankba? Van egy zsilip/zár amit nem lehet kinyitni és megakadályozza, hogy bármit is beleöntsenek.
Ki lehet ezt valahogy nyitni? -
n1nja
tag
válasz
zoltan.bagi #18945 üzenetére
Aha, álló autó, nem gurul.
-
zoltan.bagi
csendes tag
válasz
diegho #18944 üzenetére
Telefonnal érdemes körbevideózni, s utána meghallgatni. A "sziszegő" hangot nagyon jól kiemeli a telefon, én anno úgy találtam meg a repedést a csövön.
Btw: üresben alatt álló autót is értesz? Gurulva kicsit magasabb az alapjárat, az normális. Ha falsot szív, akkor sokkal, az nem normális
Viszont ha álló autónál csinálja ezt, akkor lehet más a hiba. (alapjárati vagy fojtószelep környéke) -
n1nja
tag
válasz
zoltan.bagi #18936 üzenetére
Üresben, ha elengedem a gázpedált, jópár másodpercig pörög 1500-on, majd onnan ejti vissza alapjáratra.
Nem találtam sérült vagy lecsúszott csövet. (ez persze nem jelenti azt, hogy nincs).
A fojtószelepen lehet bármit állítani? -
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Létezhet ilyen külsővel Fóka, ami csak külsőre ilyen? Szóval nekem nem kell a teljesítmény, csak az optikai tuning.. -
DeFranco
nagyúr
-
n1nja
tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Fojtószelep tisztítás után furán viselkedik az autó.
Szervíz azt mondta, hogy idő kell, amíg megtanulja a rendszer az új értékeket. 1 hete napi 50km-t mentem vele, nem igazán javult.
A jelenség: megálláskor vagy gázpedált felengedve vagy felpörög a motor vagy 1500 fordulat környékén megy még pár másodpercig majd úgy esik vissza alapjáratra. Motorfék hatást is gyengébbnek érzem azóta. Túl sok levegőt kapna?Mi lehet a bibi, mit tudnék tenni?
Köszi.
(Focus mk1 1.6b 2002) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
rgeorge #18921 üzenetére
Gondolom a távolsági fényszóró reléje besült és nem kapcsol le. Szerelési útmutatóban le van írva hol találod (motortérben jobbra az ablaknál)
De az is lehet, hogy szétment valamelyik kábelköteg és "zárlatos" vagyis összeér több olyan kábel, aminek nem kéne.
El kell menni a kocsival egy jó autóvillamosságihoz.
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet.
Ford Focus MK1 facelift, 1.6 benzines. Indításkor a távolsági fényszóró bekapcsolt állapotban volt és nem is lehet kikapcsolni azóta. A fénykürt mód megy helyzetjelző üzemmódban, de fényszóró módban csak a távolsági megy, kikapcsolhatatlanul. Mi lehet ennek az oka? Igen ritkán megyünk úgy, hogy szükség lenne a távolságira, nem is emlékszem, mikor kapcsoltam be szándékosan utoljára, a tompított viszont szinte mindig be van kapcsolva.
Van más furcsaság is, de régebb óta, mintha testelési vagy egyéb rejtélyes elektromos gond is lenne, a következők fordultak elő leginkább az elmúlt évben:
* páramentesítő gombra kinyit a csomagtartó (2x),
* rádió kikapcsol (2-3x) menet közben,
* kézifék/ABS visszajelző fel-felgyullad, kialszik menet közben (mindkettő ok nélkül),
* sebességmérő mutató leesik majd visszatér (1-2 perctől 15 percig, kilométerszámlálók állnak, de nem jelenik meg ---- a kijelzőn (tehát nem a klasszikus jeladó hiba).
A távolsági fényszóró bekapcsoltság lehet szintén emiatt?
Pár hete az akku melletti két testkábel csatlakozást megtisztítottam (erre szokott az ablakmosó folyadék utántöltéskor ráfolyni), elég rozsdásak voltak, a parajelenségek nem szűntek meg. Múlt szombaton az akkusarukat is megtisztítottam, azóta nem volt ilyen jelenség. Kedden volt szervizben, ahol megnézték az akksit is, még messze van a cserétől, generátor is rendben tölt. És azóta nem kapcsolható ki a távolsági fényszóró sem. -
trialboj
őstag
Üdv,
Egy haver régi fordjában a magnó benyalt 1 cd-t és ne tudja kivenni, ilyen modellről van szó
esetleg tud valaki megoldás, mit lehet ilyenkor csinálni?
Kösz
-
törölt tag
Szevasztok!
Focus Mk2 külső tükreit be lehet hajtani valahogy? Kifele hajlik elég könnyen, befelé nem, vagyis nem mertem egy pontont túl erőltetni. Elég gáz lenne, ha nem lehetne, a Fiestáét is lehet.
-
flymi
addikt
Megvan a végeredmény:
-Bosal hátsó dob, kipufogó vég cső + szerelékek 37k (ezt mondjuk kicsit sokallom, ennyiért komplett szettet kéne adjanak flexicsőtől az utolsó centiig szvsz)
-Meyle kerékagy első (párban cserélem, bár csak a bal oldali búg) 2 x 14.5k
-Alsó váltótartó bak (megrendelve, 9k és még pár százas lesz)Ez cirka 75k + majd még a munkadíj. Végül is nem lőttem alá a 80k-s tippemmel, csak ott egy aggyal számoltam.
Szervoolaj szintre ránéztem ma a max fölött van egy ujjnyival. Ez okozhat gondot vagy ekkora ráhagyás nem számít?
-
diegho
nagyúr
válasz
zoltan.bagi #18910 üzenetére
Én csak független szervizbe megyek. Eddig bármit vittem oda, elmondtam a hibát, azonnal tudták mi a gond és az áraik is jók.
-
zoltan.bagi
csendes tag
válasz
TigerCat #18909 üzenetére
Én is.
Egy szerelőtől sem várható el, hogy értsen mindenhez. Aki meg csak egy adott típust (vagy párat) lát, rááll a szeme a gyenge pontokra, jobban látja mi mennyit bír. Tapasztalatból is tudják mit "illik" még cserélni, mert visszatéve csak reklamáció lesz.
Persze van egy univerzális SOS szerelőm is, de "komolyabbat" csakis márkaszervizben. -
válasz
Tony21 #18908 üzenetére
Én csak márkaszervizbe hordom a kocsimat 2004 óta. Újat és használtat egyaránt. Mondjuk márka hű vagyok, szóval konkrétan ugyanaz a szerviz, de még ha akadnak is gondok, jobb eséllyel oldódik meg, mint egy kis független szerelőnél... De ez az én véleményem, elfogadom, ha más mást tapasztal, vagy másként vélekedik.
-
DeFranco
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest